Rațiunea nu are limite
14 septembrie 2018 54 comentarii
omul va supravietui, mai mult, va invinge
14 septembrie 2018 de Edmond Constantinescu 54 comentarii
Filed under Video
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
AS,
Mai departe. Problema divinitatii lui Iisus trebuie inteleasa in primul rand ca teologie politica. „Suveran este cel care dcreteaza starea de exceptie.” (Carl Scmitt). Cine decreteaza starea de exceptie fata de Torah si fata de legea romana? Adica, cine este Mesia? Cezarul sau un iudeu rastignit? Raspunsul are consecinte radicale pentru felul in care gandim comunitatea umana. Indiferent care este adevarul ontologic, dumnezeirea despre care vorbim, inclusiv cea a lui Iisus, este doar un construct al mintii.
Aspectul negativ al teologiei crestine (singurul care conteaza) este dreptul lui Wiston de a-l respinge pe Big Brother. Cel toxic este obligatia lui Wiston de a-l iubii pe BB. Laboratorul literara pentru 1984 a fost nuvela neterminata A clergy’s daughter in care se vede originea new-thinkului in biserica crestina.
Amaranthine Sophia
”pai asa ma pot convinge de orice, ma automanipulez cativa ani sa cred ca cerul e verde. Harul e predispozitia cuiva sa fie credul si nu sceptic.”
Daca cerul e sau nu verde nu are nicio importanta dpdv al sensului vietii. Existenta lui Dumnezeu are, fiindca daca ne nastem doar ca sa murim si sa dam nastere unor copii care vor muri si ei si tot asa generatie dupa generatie intr-un joc stupid, atunci e clar ca lumea asta nu e decat o gluma proasta. Harul nu e o predispozitie. Iar scepticul, vorba lui Tutea, nu afla niciodata nimic, daca e sceptic.
Edi Constantinescu,
Dar in crestinism nu poti sa obtii victorii asupra ta insuti prin propriile puteri. In schimb da, trebuie sa te lupti cu raul din tine. Si trebuie sa te si cenzurezi, de foarte multe ori.