Mare deschisă

9 Responses to Mare deschisă

 1. dorinvieru says:

  Nu cred ca se va pune problema foametei – tehnologia va rezolva si asta iar ajutoarele sociale sunt in trend.
  Nu cred in varianta Idiocracy si nici in suprematia robotilor. Pe masura ce creste independenta individului fata de stat si accesul la informatie – tot mai mult oameni isi vor pune intrebari existentiale, iar din lipsa de raspunsui vor refuza sa faca copii.

 2. Amaranthine Sophia says:

  Singularitatea la oameni ar putea fi cand omul editeaza genetic un om superior, care la randul lui creaza un om superior si tot asa. Fain 🙂

 3. Amaranthine Sophia says:

  Apropo de reviste stiintifice, eu nu stiu sa existe in Romania vreuna serioasa si profesionista. Stie cineva daca este? Ca sa ne abonam din Romania la reviste din America sau Anglia, costa o avere.

 4. Pai mintea are caracter ”nelimitat”, nu ratiunea, in sensul ca fiinta umana are constiinta de sine, are subiectivitate. Prezenta subiectivitatii face ca ratiunea umana sa nu poata fi redusa la un algoritm de calcul cum e la computere. Oricum, a afirma ca subiectivitatea e cel mai puternic argument al existentei lui Dumnezeu tine de argumentul ontologic, intr-un sens, deci e un argument clasic. Pe de alta parte, nu ratiunea e cea care e nelimitata, ci mintea umana. Ratiunea tine mai degraba de logica aristoteliana care e limitata. Mintea insa are o deschidere spre transcendenta. Insa chiar si mintea, desi poate cuuprinde, intr-un sens, Absolutul, nu il poate explica. In acest sens am spus ca e limitata, ca nu poate explica totul. Sau mai bine zis, e nelimitata fiindca poate cunoaste totul, dar e limitata fiindca nu poate intelege totul, nu poate explica totul. Si aici ajungem la ceea ce se cheama taina. Mintea umana are o taina a ei. Oricum, lucrul acesta nu are nimic in comun cu opinia scientista ca ratiunea are in sine raspunsul si explicatia la orice problema.

 5. “I teach you the Superman. Man is something that should be overcome. What have you done to overcome him? All creatures hitherto have created something beyond themselves: and do you want to be the ebb of this great tide, and return to the animals rather than overcome man?” (Nietzsche, Thus Spoke Zarathustra)

 6. Nu sustin intoarcera la socialsim dar guvernul ar putea si astazi sa publice reviste necomerciale de stiinta si tehnica. Le cumparam cu doi lei.

 7. Leo Brujbi says:

  Eu cred ca Superman ia chilotii mereu peste pantalon !

 8. Eu cred ca Superman ia chilotii mereu peste pantalon !

  In versiunea americana. De fapt, poarta sapca de baseball cu MAGA. In privinta esteticii o prefer pe Leni Riefenstahl lui Susan Sontag.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: