Un alt fel de intersecționism

Scott Beierle, masculul furios care a împuşcat letal doua femei într-un studio Yoga din Tallahassee, Florida, și a ranit alte patru femei și un bărbat, reprezintă un alt gen de politică de identitate și cultură a victimizării.

Opresorii sunt, de data asta, femeile, negrii și imigranții. Victima este barbatul alb loser.

La fel ca intersectionismul original, problema este blamată pe sistem. Numai că logica este și mai plină de contradicții.

Loserul care se consideră victima sistemului este în teorie un adept al responsabilității individuale care (susține că) citește Ayn Rand, a auzit de Nietzsche, și este inițiat în oracolele lui Jordan Petersson.

Dacă în piramida intersecționistă femeile și LGBTQ+ luptă alături de patriarhatul musulman, și hijabul este simbol feminist, intersecționismul invers așează darwinistul social alături de catolic și evanghelic.

Dawkins și Harris nu sunt doar dușmanii lui Moshe dar și ai lui Darwin, pentru că susțin egalitatea oamenilor și respectul fața de femeie. Dawkins se declară creștin cultural iar Harris suține superioritatea lui Isus față de Moshe și Mohamed. Ha! Ăsta nu e creștinsim cultural ci marxismul cultural, adică Antihristul.

Moshe și Darwin (de fapt Spencer) susțin același sistem de valori bazat pe binecuvântarea lui Avr-aam: sămanța ta va fi ca nisipul mării. Se numește succes reproductiv. Evoluția l-a selecta pe Moshe, deși Moshe nu prea favorizează evoluția.

S-a întâmplat însă că, de la Revoluția Franceză încoace, marxismul cultural, inventat de Jean Jacques Rousseau, când a a scris Manifestul Partidului Comunist, în 1798, s-a răsturnat ordinea moștenită de la părintele cimpanzeu Alfa și de la părintele Avr-aam, adică Apusul, și oamenii se conduc după rațiune în loc să caute adevărul în arhetipuri sfințite de selecția naturală și de religie.

Ei, victimele, loserii, sunt aristocrația detronată a Apusului. Sunt nobilimea lui Louis XVI și Nicolae II, prigoniți de femeile și șerbii care nu le mai recunosc dreptul divin-natural și vor să-i bage în Gulag.

Când țara ta e invadată de comuniști, a pune mâna pe armă și a ucide e datorie patriotică, ca în Red Dawn.

Sau e Planeta Maiumuțelor?

31 Responses to Un alt fel de intersecționism

 1. polihronu says:

  De doi ani tot spun ca anti-cucii-s niste pizde 🙂

 2. lxbrat says:

  Oamenii nu se pot clasifica strict în ”buni și răi”, ”responsabili și iresponsabili”, ”intelectuali/inteligenți și proști”, ”loseri și winneri”, etc.ndividul este o victimă a sistemului și un produs al societății ce l-a modelat astfel.
  Desigur, ce a făcut este condamnabil și trebuie să fie pedepsit.
  Dar cum se pot evita sau prevedea astfel de cazuri?
  Ce putem face?

 3. polihronu says:

  Postura de mascul feroce si rit de adolescenta fitoasa – intersectat de-a binelea.

 4. Dar cum se pot evita sau prevedea astfel de cazuri?

  Bună întrebare. Un lanț se rupe la veriga cea mai slabă. Problema sunt verigile tari.

  La data asta, canalele de comunicare mainstream au fost acaparate de o anumită elită care ignoră problemele reale ale omului de rând în favoarea politicii de identitate și victimizare. Omul de rând este victima într-adevăr a sistemului oligarhic-financiar dar problem lui este ascunsă în norul de fum al microagresiunii rasiale/cis-sexuale despre care ai voie să vorbești. Socio-biologia sau psihologia evoluționară sunt subiecte tabu când vine vorba de rasă și sex. Lucrurile astea se discută cel mult în șoaptă.

  Populismul strigă tare despre problemele interzise de PC. Un tip ca Jordan Petersson, de exemplu, are o nișă liberă în fața lui, pentru că adevăratul cunoscător în biologie și psihologie evoluționară se teme să vorbească. Cei care îl contrazic, o fac doar din perspectiva PC – de exemplu: obiecția că majoritatea celor care îl ascultă sunt bărbați albi, bărbatul alb fiind noul evreu. Din păcate, singurul punct în care Petersson are dreptate este cu privire la corectitudinea politică. Sam Hariis, care i-a identificat bine erorile epistemologice și științifice, este văzut tot ca un individ incorect politic în media, pentru că este ”islamofob” și respinge relativismul etic cultural.

  Vezi de exemplu cazul Incel. Ceea ce a început ca un forum de suport pentru cei care sunt victimele atomizării societății a degenerat într-un delir de teorii conspirative și patriarhalism lunatic, alimentat de la oarecare distanță de interpretării pseudo-darwiniene și nostalgii neo-romantice ale feudalismului catolic, numit impropriu Apusul ( de fapt este Orientul biblic).

  Un om cu mintea deranjată se vede membru al rezistentei anti-marxiste și pune mâna pe armă.

  Adevăratul dușman nu este populismul ci elita de activiști care au confiscat stânga, făcând posibilă victoria populismului.

  Chiar în acest moment, în US, mult trâmbițatul val albastru se dovedește a fi doar un fâs, pentru că omul de rând nu se recunoaște în partidul care pretinde că îl reprezintă.

 5. polihronu says:

  „omul de rând nu se recunoaște în partidul care pretinde că îl reprezintă”

  „Se recunoaste” insa in partidul care nici macar nu pretinde ca-l reprezinta, dar care ii hraneste paranoia.

 6. polihronu says:

  Just found out that The Hof (no double ff’s) was besties with Tucker Carlson. ROFL

 7. De preferat la mega-church owner.

 8. Poli, America este tribală. Faptul că Trump spune ceva adevărat nu înseamnă că trebuie să susținem o minciună. America este o țară împărțită în triburi și asta se aplică mai mult la negrii decât la albi. Mai rău, elitele sunt împărțite în ganguri. Democrații au pierdut în 2016 jucând cartea rasismului și feminsmului, au pierdut la nominalizarea lui Kavanaugh jucând cartea MeToo, și acum s-au trezit că valul albastru nu a venit mizând iarăși pe împărțirea electoratului în grupe etnice. Îmi pare rău să o spun dar democrații nu au învățat nimic, și-au vândut electoratul rechinilor corporați, și acum pun pe seama rasismului victoriile lui Trump. Victoria lui Trump, pentru că e clar că a câștigat de vreme ce a păstrat senatul, se datorează lui Obama și Hilary.

 9. De la Zizek citire:

  However, the growing lack of the agreement on the basics in the US and elsewhere does not concern primarily ethnic or religious diversity, it cuts across the entire body politic: it confronts two visions of social and political life, populist-nationalist and liberal-democratic. This confrontation mirrors class struggle, but in a displaced way: the rightist populists present themselves as the voice of the oppressed working class, while the left liberals are the voice of the new elites.

  There is ultimately no resolve of the tensions through negotiation possible: one side has to win or the entire field has to be transformed.

  A rupture is thus taking place in what philosophers call the “ethical substance” of our life. This rupture is getting too strong for normal democracy, and it is gradually drifting towards a kind of civil cold war. Trump’s perverted “greatness” is that he effectively acts – he is not afraid to break the unwritten (and written) rules to impose his decisions. Our public life is regulate by a thick web of unwritten customs, rules which teach us how to practice the explicit (written) rules. While Trump (more or less) sticks to explicit legal regulations, he tends to ignore the unwritten silent pacts which determine how we should practice these rules. The way he dealt with Kavanaugh was just the latest example.

  Instead of just blaming Trump, the left should learn from him and do the same.

 10. OTOH Alexandria Ocasio-Cortez și Ayanna Pressley au bătut incumbenti de 10 termene pentru că nu s-au temut să pară prea de stânga. Bernie Sanders vine în minte.

 11. polihronu says:

  Nimeni n-a spus ca America nu este tribala. Doar ca unele triburi sint si rasiste. Si antidemocratice.

 12. polihronu says:

  “De preferat la mega-church owner.”

  Absolut. Dar intre un mega-church owner mort si un bordelist mort nu am preferinte 🙂

 13. Second, the vote administered enough Democratic disappointment to check the party’s most self-destructive tendencies. If Beto O’Rourke had eked it out in Texas, Democrats might well have nominated him for president in 2020, almost guaranteeing a debacle. There is no progressive majority in America. There is no progressive plurality in America. And there certainly is no progressive Electoral College coalition in America.

  Dimpotrivă, democrații care au pierdut cursa au fost cei mai centriști, realiști, moderați. Cei care au câștigat au înclinat mai mult spre stânga. Oriunde s-au dus Obama și Hilary alături de candidatul democrat au generat apatie în loc să inspire. Frum apără linia partidului. În timp ce Trump merge înainte ca tancul.

  Trump nu a câștigat datorită rasismului ci datorită populismului. Democrații au nevoie de un populism de stânga. Trump va venii probabil cu asigurare universală și atunci să văd ce mai rămâne din Obama și Hilary.

 14. There is no progressive majority in America. There is no progressive plurality in America.

  Acum ați aflat? Că oamenii nu ies la vot pentru abstracții? Cu alte cuvinte, democrații nu își reprezintă propria bază. Și, din câte înțeleg, vor să se depărteze și mai mult de ea pentru că sunt ”realiști”.

 15. polihronu says:

  „Frum apără linia partidului.”

  Frum nu e democrat. Iar Trump nu a facut campanie cu nicio asigurare universala, ci cu caravana de imigranti.

 16. dalivis says:

  ehee.. cand nu ai prea multa minte si ai prea mult timp te transformi in democrat si o faci pe desteptul dandu-ti cu dreptu-n stangu.. nu ca republicanii ar avea mai multa minte, dar barem astia petrec timpul liber ceva mai bine.. se duc la pescuit, la vanatoare, oricum, asi fac de lucru si o lasa mai incet cu PC. problema e cand vin nervosi de la pescuit sau vanatoare cu armele incarcate!

 17. dalivis says:

  masculul asta chiar a fost fraier gramada ca si multi alti masculi in america. in primul rand, habar nu are de restul lumii.. cat a fost el de fraer si unattractive (asa a spus el) daca ar fi mers aproape in orice tara din Asia ar fi avut femele stand la coada, mai ales in tari mai putin dezvoltate unde masculul alb este inca a good „prize” and a great catch.. mai demult vorbeam cu un prieten american alb care avea o logodnica in Philippines pe vremea aia. Mi-a spus ca daca o filipineza reuseste sa-si acapere un barbat alb e considerata cea mai tare din parcare.. dar ce sa-i faci daca dobitocul asta a fost rasist? he could have had the time of his life in the philippines, indonesia, vietnam si asa mai departe…

 18. Poli,

  Eu sunt democrat. Dacă ași fi republican nu ași fi pro-Trump. Astea fiind spuse, vreau să fac două profeții.

  1. In termenul următor camera reprezentanților va cade la picioarele lui Trump așa cum au căzut și republicanii mainstream, partidul dinastiei Bush. Vor face asta pentru că democrații fac voia stăpânilor lor de pe Wall-Street, și stăpânii lor le vor cere bipartisanship.

  2. Trump va propune câteva măsuri sociale care fac parte din agenda lui Bernie, probabil un Trump-care la care democrații nu vor putea spune ”nu” fără să își alieneze baza și mai mult. Obama-care a pus povara asupra claselor productive, deja strivite economic, pentru a da asigurare la cei fără job. Nu vreau să spun că sunt paraziți, oamenii sunt prinși într-un cerc vicios, dar soluția nu este welfare, o știm deja. Problema cu OC nu este că ar fi fost socialism, asta e sperietoare de paie, a fost prea capitalistă. Nu s-a atins de profiturile corporate, mai ales în industria de asigurări.

  Problema caravanei. Cine e vinovat de dezastrul din Honduras? Obama și Hilary. Crezi că americanul de rând privește tragedia umană din sudul continentului altfel decât ca ”statistică”? Dacă le păsa, aveau ceva de spus cu privire la interpretarea neo-conservatoare a doctrinei Monroe de la Iran-contra încoace. Știi bine cine susține comerțul cu cocaină și gherilele ”anti-comuniste” din banana republics. (De unde crezi că a primit David Gates avionul? Desigur, de la dumnezeu, dar care dumnezeu?)

  Promisiunile lui Trump. Că ne place sau nu, Trump și-a respectat toate promisiunile. Unele au fost similare cu cele ale lui Obama. De exemplu, renunțarea la războaiele absurde din middle-east. Iarăși trebuie să spun, pentru americanul de rând, Yemen este statistică, la fel cum un jurnalist, membru al familiei regale din SA, este doar un alt membru al elitei, victimă a luptei pentru putere feudală. S-au înmulțit joburile, a crescut salariul minim. Au fost abolite tratate ne-populare. Pe termen lung, sunt soluții discutabile. Dar cine gândește pe termen lung?

  Femeia albă care crește singură trei copii și face două joburi știe că nu este opresorul activistei islamice care face scandal în mass media și pe twitter că a fost discriminată la drive through. Homosexualul alb din Chicago, bolnav de parkinson, care și-a pierdut jobul pentru că a chemat poliția pentru o mahalagioacă negresă care a făcut scandal pentru un cupon refuzat, în conformitate cu instrucțiunile companiei, și a fost linșat pe twitter cu expresii batjocoritoare cu privire la tremuratul mâinilor, știe că dacă accepta cuponul ajungea în aceiași situație, mai puțin linșajul din social media. Nu te mira că votează cu Trump. Oamenii aceștia ar trebuii să găsească în democrați reprezentantul lor. Chiar dacă asemenea victime ignorate ale sistemului nu votează republican, nu te mira că nu ies la vot pentru cei care le-au vândut partidul.

  În concluzie: stânga e moartă. În US și în Europa retorica național-populistă a îmbrățișat cauza unei stângi pierdute în metafizica reparațiilor post-coloniale și post-rasiste. Fascismul se va ridica iarăși în lume și, cum spunea Gramsci când a fost ales Mussolini, singura rezistență viabilă e comunismul, chiar dacă este o utopie. O utopie contra altei utopii. Acesta e viitorul, că ne place sau nu.

 19. Omul găsea destule white-chicks dacă știa să se poarte. Vezi de exemplu cazul tipei căreia i-a spus ”nice butt”. Mă mir că tipa nu l-a cârpit. Dimpotrivă, i-a spus ”thank you”. Și dobitocul o întreabă dacă poate să îi ungă fundul cu sun-screen. Când tipa spune nu (în loc să-l cârpească, cum ar fi făcut una din estul Europei), mârlanul o apucă de fund. Dacă făcea chestia asta pe o plajă din estul Europei ajungea la spital. DA-ul a tratat cazul cu indiferență, pentru că rednecii din Florida cred că femeile au deja prea multe drepturi.

 20. ”Oamenii are arme, e nervoși, și trage…” Replică memorabilă din Cu Mâinile Curate.

 21. dalivis says:

  categoric… nu e asa de unatractive cat se credea, putea sa aiba si white chicks… nu gramada, dar putea.. chestia ca la banii si mintea lui, he would have never had the time of his life in USA! lol

 22. dalivis says:

  or maybe he did have the time of his life… dying could be it! what do I know…

 23. lampadaru says:

  De fapt marea majoritate a dementilor astora au trecut prin armata, acolo au prins aer la cutia cu ganduri probabil trimisi prin Iraq sau Afganistan tocmai de catre democratii (Ori republicani nici o diferenta din pct asta de vedere) caror simpatizant esti si tu @Edi 😂.

 24. Nu am nici o simpatie pentru politicieni, democrați sau republicani.

  kann man Herzen brechen
  können Herzen sprechen
  kann man Herzen quählen
  kann man Herzen stehlen

  Sie wollen mein Herz am rechten Fleck
  Doch sehe ich dann nach unten weg
  Da schlägt es links
  Links

  Können Herzen singen
  Kann ein Herz zerspringen
  Können Herzen rein sein
  Kann ein Herz aus Stein sein

  Sie wollen mein Herz am rechten Fleck
  Doch sehe ich dann nach unten weg
  Da schlägt es links

  Rammstein – Links 2-3-4

  In English:

  Can hearts be broken
  could hearts talk
  can hearts get pained
  can hearts get stolen

  they want my heart on the right place
  but if i look down on me
  then it beats left

  left

  can hearts sing
  can a heart burst
  can hearts be pure
  can a heart be of stone

  they want my heart on the right place
  but if i look down on me
  then it beats left

 25. polihronu says:

  Si 1, si 2 sint perfect posibile. Iar eu – iarasi zic – sint postmodern: nu sufar deloc cind se ciocnesc doua utopii. Nu tin decit sa observ ca Trump sau proprietarii de megabiserici nu au alte prioritati decit „stapinii de pe Wall Street”. Nici vreo solutie pentru Yemen sau Honduras.

 26. lxbrat says:

  „adevăratul cunoscător în biologie și psihologie evoluționară se teme să vorbească”
  Pentru vă va fi considerat un pseudo-savant, iar psihologia ca ştiință naturală (nu doar socială) a fost „scoasă din joc” pe motiv că naziştii au făcut experimente nasoale în acest sens.
  Nu sunt conspiraționist, dar nu e greu de înțeles că sunt adevăruri care ar deranja masele ignorante, ghiftuite şi docile.
  A fost un site http://www.personotypes.com, care era un proiect cel puțin interesant şi cu perspective.
  După cel mult un an, când site-ul a câştigat popularitate, a dispărut subit fără nici o explicație ulterioară.
  Probabil „cineva de sus” i-a acuzat că folosesc „tehnici şi metode” tabu, pentru că, vezi doamne – naziştii.
  Iar ca fapt divers, un grup de evrei din Israel au pornit un proiect – http://www.faception.com
  Pe care şi l-au prezentat cu mare pompă la un eveniment IT în SUA şi fac reclamă mare în continuare.
  Nu sunt anti-semit, dar, să înțelegem, dacă vine oricine cu asemenea idei – este nazist, pseudo-savant, îi este închisă gura la propriu şi la figurat, dar dacă o face un evreu – toate bune, ei au voie. Desigur este ceva adevăr şi în frenologie şi în morfopsihologie şi alte „pseudoştiințe” care ne-ar ajuta enorm să ne cunoaştem, dar e nevoie de multă muncă (comună) şi cooperare cu mediul academic pentru a aduce asemenea proiect la un nivel funcțional.

  „Adevăratul dușman nu este populismul ci elita de activiști care au confiscat stânga”
  Sunt de acord, din perspectiva EU.

 27. lxbrat,

  Ai dreptate. Teama de un nou Holocaust ne face să ne fie frică de propria natură.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: