Albumul de familie

(Avertisment: mai bine nu cititi ce urmeaza).

Am vorbit destul despre arhetipurile Jungiene din albumul de familie. E timpul sa ne intoarcem la Freud. Jung spune ca Freud este prea evreu. Freud crede ca Jung este  prea german. Jung crede ca, pentru germanul primitiv, luciditatea exodului fara Canaan inseamna ceea ce astazi, in limbaj de internet, numim pilula neagra. Jung ofera pilula rosie. Psihologul contemporan ofera pilula albastra, impreuna cu diverse pilule chimice.

Eva, Abel, Adam, Cain. Acum vorbim despre familia oedipala.

Eva este mama falica care interiorizeaza atributele Tatalui. Dumnezeu se afla in Spiritul Profetic si Spiritul Profetic se afla in Eva. Eva isi asuma rolul lui Adam de a da nume copiilor. Eva zdrobeste capul sarpelui, adica, dupa Freud, este mama care castreaza (sau circumcide).

Abel (Willie) va devenii primul CEO al trustului Ellen G. White. Mezinul familiei se identifica cu mama falica. Abel este solist in Flori si Stele (sub bagheta mamelor falice surogat) si vrea sa mearga la seminar. Uitati-va la el si spuneti-mi ca nu cere palme.

Adam pare confuz. Dumnezeu i-a ales sotia, „that ugly little thing” de la umar mai jos. Apoi i-a cerut, tot prin ea, sa i se supuna. Adam este cuckolded, in limbaj de internet. Este Iosif care trebuie sa treaca in umbra.

Cain. Uitati-va atent in fata lui Edson. Observati buzele stranse. Ochii vorbesc. Sunt singurii ochi care au ceva de spus. Edson stie ceva. Pentru ce ti s-a posomorat fata Edson White?

Dear Son:

I wish to speak a few words more to you. Notwithstanding your past life has not been such as to please yourself or us, yet our Advocate still lives to make intercession for us. He is pleading His blood before His Father in our behalf.

My son, if you seek for happiness in the right way, you can find it. You have been restless and unsatisfied with yourself and others, but think candidly, From whence does this state of unrest arise? I have some knowledge of the cause of this unsatisfied feeling. You have not assurance that you are in the way of your duty. You do not carry your religion with you in your daily trials.  (April 29, 1869).

Si Edson pare sa aiba some knowledge. Edson a inghitit pilula neagra. Oricine inghite pilula neagra se da batut sau pune mana pe pistol. De aceea prefer pilula rosie, adica drumul eroului. Din fericire, anul este 1869 cand inca nu se tragea in scoala si Edson nu va devenii Cain.

13 Responses to Albumul de familie

 1. Reinholz Nik says:

  Pilula roșie este calea de mijloc dintre cele două extreme: cea albastră și cea neagră.Înseamnă că a alege drumul eroului este de fapt cea mai echilibrată opțiune?

 2. Bogdan Dumitru Toader says:

  falica , nefalica , femeia asta a fost cea mai buna din familie la business !

 3. Este singura optiune care duce undeva.

 4. Ianis says:

  S-a mai postat, dar este si mai relevant acum: The Family, documentarul despre felul in care religia conduce lumea din umbra.
  In episodul 4, cate ceva despre sinistrul referendum pentru familie din Romania.

 5. Amaranthine Sophia says:

  Nu că n-ar fi adevărat dar mi se pare propagandă. E o incercare de a eticheta negativ tot ce nu se aliniază pe ideologia taberei celeilalte, „ptogresiste”. Nu zic ca e ușor, lucrezi cu materialul generos al clientului. Doar stilul filmului si e suficient sa cred ca e propagandă, e din seria The secret si multe altele. Ma refer la scenografie, felul cum rulează actorii unul după altul cu texte scurte, backgroundul, știți la ce ma refer. N-am vazut filmul, doar trailer ul si secvențe.

 6. Amaranthine Sophia says:

  La noi, ăștia cu valorile familiei erau numiti coalisis.

 7. Amaranthine Sophia says:

  Din puținul pe care-l înțeleg, o să ajungem sa nu avem de ales decât intre doua ideologii de căcat: ăștia cu Isus in gură și astia cu relativismul valorilor, genderism si tot tacâmul.

 8. Ianis says:

  Nu te lasa pacalit de invelisul de marketing american. Chestiunea din gradina noastra poate fi usor disecata. Uita-te la ce balarii si organizatii dubioase s-au coalizat.
  In documentar e un politician baptist din PNL care recunoaste conexiunile cu The Family din USA. Nimic surprinzator pentru cine cunoaste peisajul neoprotestant romanesc. Toate bisericile din RO sunt puii unor organizatii americane care le sponsorizeaza direct si care le dicteaza dogma si programul.

 9. Amaranthine Sophia says:

  Mă iau de înveliș pt. ca e singurul meu reper, nu cred ca aș reuși să verific informațiile. Aș avea nevoie de multe cunoștințe si timp. Cred că se confrunta doua forțe aici si nici una nu e o lumină.

 10. Amaranthine Sophia says:

  Asta cu bisericile neoprotestante sponsorizate de americani e chiar usor de vazut.

 11. Ianis says:

  M-am invartit ceva ani prin lumea neo-protestanta si am avut ocazia sa inteleg cum functioneaza sistemul. Totul este o mare Famiglie, bisericile din Ro sunt un fel de misiuni de peste mari prin care sponsorii americani (printre ei, tot felul de organizatii radicale dubioase) spala bani si justifica diferite scheme de influente politice.
  E un fel de Game of thrones unde toata lumea vrea sa il urce pe Isus pe tron, intre timp fiecare se zbate sa ii pastreze locul cald.

 12. ge2oana says:

  Sa mai zic cat de mult s-a brodat pe tema familiei WITHE !?

  Nu-i nevoie, am auzit de la basmele bunicii Withe, la protezele ei dentare, la Wille si Edson,la idealistul James cu schinarea rupa la cai ferate. multe am auzit si citit. Din pacate……

  Unde-s urmasii naturali, mostenitorii trustului, posesorii pe linie genealogica (era sa zic….ginecologica ) a Spiritului profetic in stare pura !?

  Aaaaa, EGW Estate functioneza, autorizeaza, face bani buni.

  Dar, nimic din genetica familiei Withe, doar niste venetici , de fapt, administratorii SDA.

  Gust de albus de ou, adica fara gust.

  Ce dezastru, o afacere de familie condusa de impostori, fara decendenti !

 13. Ianis says:

  Nu e chiar fara urmasi. Cel mai cunoscut e tipul asta Willie White nu a tras intotdeauna pe langa tinta. Uneori a mai si inscris

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: