Protestul maimuțelor

87 Responses to Protestul maimuțelor

 1. Aurel Ionica says:

  Edi,
  Si zici ca cucoana asta Arnold a retras un articol dupa ce a descoperit ca il scrisese folosind cai verzi pe pereti si nu date obtinute in mod „stiintific”? Si cum a „retras” articolul respectiv? Sa dus si a rupt paginile cu articolul respectiv din toate exemplarele publicate? De unde stiu bigoti ca tine si ca oxigenatii tai ca articolele respective nu sunt scrise de „pana inspirata” si ca au fost „retrase” ca sa nu mai citati ce spune in ele ca fiind litera de evanghelie? Apropo, s-a spus ca peste doua treimi din articolele publicate de oamenii de stiinta sunt ca si articolul cucoanei Arnold, adica rezultatele nu pot fi reproduse si deci au fost scoase din burta. De unde stiti voi care sunt articolele alea ca sa nu citati din ele cu un zel misionar mai aprins decit al lui Batchelor si Mark Finley? Nu credeti ca ar fi timpul sa va opriti putin din campania asta de evanghelizare oxigenata si sa va faceti temele sa va documentati cum se produce maculatura asta „stiintifica” pe care voi o luati ca fiind mai „inspirata” decit Biblia si decit EGW?

 2. polihronu says:

  Te-ai oprit cumva din evanghelizare pentru ca sa vezi cum se produce maculatura asta teologica pe care tu o consideri inspirata?

 3. Aurel Ionica says:

  polihronu,
  Eu nu m-am ocupat niciodata cu vreo evanghelizare tocmai pentru ca m-am preocupat sa studiez cum se produce atit maculatura teologica precum si maculatura „stiintifica,” si am experimentat ambele maculaturi pe propria mea piele asa ca eu vorbesc din experienta cind vorbesc de aceste maculaturi pe cind voi vorbiti ca habarnamisti ca nu v-ati tocit coatele prin scoli ca sa studiati vreuna. Dar eu zic ca voi si cu Edi sa nu va mai folositi reflexele fundamentaliste cind este vorba sa recunoasteti problemele cu care sunteti confruntati acum cu privire la biblia asta „stiintifica” in a carei inspiratie credeti acum exact cum va faceati ca nu pricepeti problemele pe care le punea crezul in inspiratia Bibliei cind erati fundamentalisti. Deindata ce s-a recunoscut oficial tocmai de oamenii vostri de stiinta ca cel putin doua treimi din biblia asta „stiintifica” pe care o predicati voi este maculatura scrisa folosind cai verzi pe pereti, crezul vostru in infailibilitatea acestei maculaturi devine mai ridicol decit crezul fundamentalist in inspiratie. Da, fundamentalistii cred ca nimic din Biblie nu poate fi gresit deoarece a treia persoana a dumnezeirii a vegheat asupra scrierii ca nici o iota gresita sa nu se strecoare in Biblie si desigur voi rideti de acest crez al lor doarece voi stiti ca la scrierea bibliei voastre „stiintifice” a vegheat „peer review” care nu a permis ca ceva gresit sa se strecoare in literatura voastra „stiintifica,” or acum cind s-a recunoscut oficial ca acest „peer review” este doar o gogorita si vasta asta literatura „stiintifica” este de fapt maculatura scrisa de sarlatani, voi sunteti mai ridicoli decit fundamentalistii cu crezul lor in a treia persoana a dumnezeirii. De asta eu v-am sugerat sa o lasati mai moale cu zelul evanghelistic si sa va faceti temele sa rezolvati aceasta problema fundamentala care a aparut pentru crezul vostru. Asa ca lasati la o parte reflexele fundamentaliste si dovediti ca aveti un dram de gindire „critica” prin a recunoasteti cel putin ca exista niste probleme cu privire la acest nou crez al vostru la care trebuie sa gasiti un raspuns.

 4. polihronu says:

  “aceasta problema fundamentala care a aparut pentru crezul vostru”

  Ti-au scapat niste patrate printre degete, tantalica. “Crezul vostru” exista doar in capul tau – nu e crezul meu. Drept pentru care, nu sufar de “problema fundamentala” de care sufara crezul din capul tau. Cit despre evanghelizari, la o miniserie evanghelistica te-am intilnit prima data. Iar aici, nu esti decit ca sa predici o noua evanghelie. Maculatura.

 5. polihronu says:

  “nu v-ati tocit coatele prin scoli”

  Nu ca te intereseaza pe tine si altceva decit iti trece prin cap, dar face sa spun aici ca am un total de 30 de semestre de studii universitare si post la activ.

 6. Aurel Ionica says:

  polihronu says:
  dar face sa spun aici ca am un total de 30 de semestre de studii universitare si post la activ.

  Oi avea tu 30 de semestre de trecut prin scoala precum ciinele prin apa si oi avea tu diploma de popa, dar pina si aia este diploma de popa ratat. Dar trebuie sa fie foarte traumatic pentru voi si Edi sa descoperiti ca dupa ce v-ati fudulit atita ca la batrinete v-ati desteptat si ati tot aruncat cu noroi in fundamentalisti ca sunt spalati la creer, voi acum sunteti mai prostiti si spalati la creer de aceasta maculatura “stiintifica” si aveti parteniri de “credinta” pe aceasta Greta pe care oamenii vostri de stiinta o prezinta ca oferind garantia ca tot ce spun ei este adevarat. Si unde este neurologul vostru Sorin Sandulache sa ne puna aici un articol ca aceasta Greta are probleme psihice mai serioase decit ale lui EGW chiar daca nu a lovit-o nimeni cu vreo piatra-n cap? Ia incepeti sa va fuduliti putin cu Greta asta care va garanteaza ca toata maculatura voastra “stiintifica” este adevar 100% si ea trebuie sa stie prin vreo “inspiratie” ca din cite se spune scoala nu prea i-a placut si pe la scoala nu prea s-a dus si ca abia acum vrea sa se apuce sa puna si ea putin mina pe carte daca o duce-o capul.

 7. Nu am nevoie de patratul opozitiilor sa inteleg sintaxa.

 8. polihronu says:

  “aceasta Greta pe care oamenii vostri de stiinta o prezinta ca oferind garantia ca tot ce spun ei este adevarat“

  “Aceasta Greta” bintuie doar in capul tau.

  Sigur, 30 de semestre e pur cantitativ – ca doar de tocit coate era vorba. Da’ e semnificativ ca ne arati cum patratu’ te duce in ispita. De “diploma de popa ratat” sint cel mai mindru – ti-o recomand. Traumatic? Absolut deloc. Cindva, prin anii aia de studiu, am scris o lucrare despre dogmatism – stiu foarte bine ca ne paste pe toti. Intrebarea e daca ne tratam. Or, singurul tratament pentru dogmatism e stiinta.

 9. Paul Csavdari says:

  @Edi,

  Sigur. Doar ca sintaxa nu decide ca „acasa” e proiectie subiectiva, oricat ai invarti cuvintele… 🙂

 10. polihronu says:

  Apropo, profetzila. Ai remarcat cum cuvintele nu-s deloc goale? Ca-s pline de alte cuvinte?

 11. polihronu says:

  Si documentati-va inainte sa vorbiti.

 12. polihronu says:

  Merita sa cititi macar o data si articolu’ care v-a bagat in ceata – cel putin cit sa descoperiti ca s-ar putea sa faca parte dintre acelea greu de reprodus.

 13. Paul Csavdari says:

  @poli,

  Sigur, ca doar si fundamentalistii spun ca e imposibil sa reproduca unele povesti din Biblie, atata numa’ ca ei le numesc „minuni” ori „taine”, pe cand voi le numiti „crisis” … 🙂

 14. polihronu says:

  Fix asta e diferenta dintre dogma si stiinta – prima a incetat sa se minuneze.

 15. Aurel Ionica says:

  polihronu says:
  Fix asta e diferenta dintre dogma si stiinta – prima a incetat sa se minuneze.

  Si uite cum “stiinta” voastra descopera arta asta de a se “minuna,” si acum va “minunati” de rezultatele scoase de pe mineca de cucoana Arnold si nu se mai reproduc mai ceva decit se minuneaza fundamentalistii de invierea lui Lazar care niciodata nu s-a mai reprodus. Si uite-asa, atit fundamentalistii cit si “stiintificii” ajung “pupat toț” piata “minunarii,” si nu stii de ce sa te crucesti mai tare, de iuțeala de mina a cucoanei Arnold sau de fanteziile fundamentalistilor.

 16. polihronu says:

  Noi ne minunam doar de fiara. De patrat, vreau sa zic.

 17. Aurel Ionica says:

  polihronu says:
  Noi ne minunam doar de fiara. De patrat, vreau sa zic.

  Da, deocamdata doar va minunati si injurati, dar sa vedeti ce-o sa fie cind o sa vi se ceara sa va inchinati la el. Credinta voastra in Aristotel are sa fie pusa la grea incercare.

 18. polihronu says:

  O sa cintam si dantuim ditirambu’ lu’ Apolo (na opozitie!) pa marea da cristal!

 19. Aurel Ionica says:

  polihronu,
  Cred ca Apolo ar fi incintat sa protejeze niste atei ca voi daca ii cintati osanale cu suficient zel ca nu se prea mai inchina nimeni la Apolo acum, nici macar vajnicii descendenti ai lui Platon si Aristotel.

 20. polihronu says:

  We aim to please. Mai ales simturili zeilor. Da’ te-nseli. Reciteste-i pe greci – de la Homer la Nietzsche. O sa vezi ca zeii sint binemersi – adulati cu tot tacimu’. Numa’ patratu’ miriie ciudos, ignorat intr-un colt al unui patrat mai mare.

 21. dysangeliumm says:

  Numa’ patratu’ miriie ciudos, ignorat intr-un colt al unui patrat mai mare.

  Astaiprea tare. Moooor

 22. Aurel Ionica says:

  polihronu says:
  Numa’ patratu’ miriie ciudos, ignorat intr-un colt al unui patrat mai mare.

  Deci faci progrese su cititul lucrarii mele de doctorat, ai ajuns la chestia cu patrat in patrat, spre deosebire de Edi care nu vrea sa se intineze cu literatura interzisa. Este ca daca pe frînci i-ar fi dus capul sa scrie o asemenea lucrare te-ai fi pisat pe tine de admiratie, dar pentru ca stii ca lucrarea a fost scrisa de un roman, nu poti decit sa scuipi deoarece dupa voi pe romani nu-i poate duce capul decit cel mult sa papagaliceasca ce spun frîncii, nemtii, si germanii. Dar hai sa-ti spun ce are sa se intimple cu lucrarea mea folosind ca ilustratie o intimplare mai decoltata asa cum iti place tie si lui ianis. Este o intimplare reala ce a avut loc la spitalul din Bailestiul lui Nea Marin si mi-a fost relatata de un medic apropiat care a fost de fata. O tiganca a venit la doctor sa fie tratata si asa cum este practica, doctoral a inceput sa o intrebe de datele personale, cine este, unde locuieste, etc., si pina la urma tiganca a explicat ca sunt 5 familii care locuiesc toate intr-o singura camera, la care doctoral a intrebat: “Si cum dormiti voi asa la gramada, nu va este teama ca le incurcati pe-ntuneric,” la care tiganca a raspuns, “a, dom’ doctor, cînd să enervește unu’, să enervește toț.” Asa ca este mult pina “să enervește” unii ca tine sa citeasca lucrarea mea si dupa aia ai sa vezi cum “să enervește toț” deoarece vor si ei sa citeasca ceea ce nimeni nu a reusit sa scrie pina acum.

 23. Aurel Ionica says:

  am vrut sa spun „englezii” si nu „germanii.”

 24. polihronu says:

  Nu, ba Zo, ba. Tu faci progrese in a recunoaste ca ti-am citit lucrarea. Stai sa vezi ce fain o sa fie cind o sa pricepi si tu ceea ce am priceput deja noi – ca e un pirt. Si nu pentru ca autorele e roman.

 25. Paul Csavdari says:

  @poli,

  Pai ce altceva ati putea pricepe cata vreme tu crezi ca poti sa faci hocus-pocus cu minunile pe baza la „crisis” iar Edi crede ca poate face hocus-pocus cu „proiectii subiective” pe baza la sintaxa, ha?… 🙂

  Deci ai priceput bine: patratu’ e un pirt pe jocu’ vostru de-a cuvintele… 🙂

 26. polihronu says:

  „faci hocus-pocus cu minunile pe baza la ‘crisis'”

  That’s a meaningless statement.

  „face hocus-pocus cu ‘proiectii subiective’ pe baza la sintaxa”

  Another meaningless statement.

  „patratu’ e un pirt pe jocu’ vostru de-a cuvintele…”

  Ma bucur ca recunosti.

 27. polihronu says:

  Vezi tu? Inca nu ti-a iesit nimic pe gura care sa nu fie „joc de-a cuvintele”. Nici patratu’ nu e altceva decit „joc de-a cuvintele”. Da’ calitatatea pestilentiala nu din joaca cuvintelor vine.

 28. Aurel Ionica says:

  @polihronu
  Da, cu lucrarea de doctorat am facut ca Vanderbilt un pirt si ca atare toata academia voastra acum pute. Si cu ceea ce fac acum, lucrurile put si mai tare cu ce se face prin scolile teologice si prin biserici. Tocmai cind credeati ca oameni au sa savureze oxigenul vostru, acum totul pute a pirturi.

 29. polihronu says:

  „acum totul pute a pirturi”

  Nu neg.

 30. polihronu says:

  Degeaba te numesc eu Bunu’ Zo? „Si pirtul lui Dumnezeu bintuia deasupra apelor”.

 31. Sintagma Vichy Republicans face cat tot articolul.

 32. polihronu says:

  Yep, dar istoria sintagmei ilumineaza parte din motivul pentru care am ajuns aici.

 33. polihronu says:

  Ca tot veni vorba de ziua judecatii:

 34. polihronu says:

  Sau intr-o executie fara alinturile consolei moderne:

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: