Du-te la furnică Greta și urmărește căile Domnului

17 Responses to Du-te la furnică Greta și urmărește căile Domnului

 1. bazinga says:

  Man, what are you talking about? Toti creatorii de teorii ale conspiratiei sunt „autisti” care vad structuri.

 2. Amaranthine Sophia says:

  Cred ca și la furnici apar indivizi „autiști”, altfel evoluția lor stătea pe loc.
  Ma gândesc la construcția supermusuroiului prin internet, cipuri, ca tot e în Romania un subiect acum, etc.
  Din nu știu ce motiv, cei care conduc lumea nu par să aibă planuri pe termen lung, parcă ar fi o planetă de unica folosință.
  Vad și eu structuri, vad lumea ca o pușcărie a căror pereți se apropie și lanțuri care se scurtează.
  Dacă supermusuroiului nostru va avea un creier în loc de haosul natural, vom visa la libertatea unei furnici. Speranța mea nu e în Dumnezeu sau în om ci în haos și distrugere, doar dacă sunt forțe oarbe. Iubesc știința și progresul în abstract, când le văd în contextul societății umane văd că din ele se construiește o pușcărie, un lagăr.

 3. Amaranthine Sophia says:

  Poate întreg universul e un astfel de sistem, cu o inteligență proprie bazată pe evoluție. Nu conștiință ci inteligență.

 4. Amaranthine Sophia says:

  Inteligența lui s-ar dezvolta prin paternuri produse de haosul interacțiunii legilor fizice, chimice, etc., care se pot conserva, acumula, intacționa și la fel în cazul rezultatului interacțiunilor dintre paternuri, conservare…

 5. Amaranthine Sophia says:

  Iar inteligenta duce la conștiință și noi suntem o încercare, fără intenție de felul ăsta. Astfel, conștiința e o posibilitate a universului material. Apoi conștiința se autodistruge, reducându-se la inteligență prin marele mușuroi orwelian, după care în materie mai puțin organizata. Capacitatea de conservare a paternurilor e limitata.

 6. Tasse Duduleanu says:

  deci, ca sa incep cu aceasta nelipsita conjuctie concluziva, e greu de imaginat cum cercetatoarea de furnici a facut un asemenea salt inainte si a nimerit direct in creierul uman pe care si-l imagineaza, culmea, ca pe un musuroi. si daca nu ma insel, prezentatorul, intr-unul din articole, îl ridiculiza pe Peterson pentru obsesia acestuia cu homarii si stima de sine. apoi, a simplica si reduce activitatea complexa a sinapselor la un randezvous de furnici mi se pare o jignire, in primul rand, adusa creierului prezentatorului. si apoi care e legatura cu autistii? cum sarim direct din musuroi in structurile pe care le vad nu doar autistii, dar cum bine zice si colegul bazinga, si conspirationistii dar si cei care se chinuie cu interpretarea profetiilor? ei tot autisti sunt? de ziua a saptea? insa partea care m-a coplesit a fost ironia titlului care se vrea un fel de mustrare adresata celor 99% care nu sunt autisti. adica ce vede Greta in plus fata de parintii ei, daca nu chiar ce vad parintii ei? eu credeam ca prezentatorul o va trimite pe Greta la scoala, acolo unde si-au pierdut vremea ceilalti autisti invocati, Newton, Einstein si Mendeleev. insa cine stie, poate s-a nascut profeteasa noii ordinii ecologice, iar noi proletarii inca bijbiim prin musuroi ca trintorii.

 7. AS,

  Exista o specie de furnici in America de Sud, nu imi amintesc numele, care locuiesc pe o specie de copac a carei seva le ofera zahar fara sa aiba nevoie de enzime. Ca urmare, genele care codeaza enzima s-au metilizat. Furnicile depind de copac si il apara foarte foarte agresiv de insecte si alte animale. E un exemplu tipic. Evolutia are loc numai la nivelul populatiei. O mutatie se fixeaza numai daca serveste adaptarea musuroiului la mediu. In cazul acesta, mutatia epigenetica serveste copacul si furnica are „sindrom Stockholm”. Adaptare consta in agresivitate crescuta care cu siguranta are o baza genetica care serveste furnica si copacul. La copac, gena care a favorizat confiscarea speciei de furnici este cea care produce zahar in seva. Evolutia merge de la hazard la necesitate fara o tinta.

 8. Sau paranoici, sau pur si simplu prosti care vad structuri simple acolo unde exista interactii complexe. Acum, nu trebuie sa fi nici autist nici paranoic sa te indoiesti ca cineva care are lista cu crimele sexuale ale barosanilor s-a sinucis cand s-au defectat camerele si ca s-au pierdut casetele de la prima incercare de suicid.

 9. Structura logica (necesitate), da, inteligenta, ma indoiesc.

 10. Inteligenta implica un model al mediului in creier care ajuta organismul sa isi pastreze echilibrul homeostatic cand mediul se schimba. Universul este mediul. De ce ar avea nevoie de inteligenta?

 11. Tase,

  Sa incep cu insulta.

  Protocolul TCT impiedica congestia traficului prin faptul ca pachetul urmator nu pleaca inainte ca sursa sa primeasca confirmarea de la destinatar pentru pachetul precedent. Un neuron nu „fire” pana ce nu primeste „pachetul” de 40 mv prin dendride de la sinapsele altor neuroni. Este exact ce se intampla in musuroiul de furnici cand o furnica vine cu hrana si alta pleaca dupa ce a interactionat cu ea. Creierul functioneaza pe baza de 1/0 la fel ca computerul. Boole si urmasii sai au aratat ca orice sistem logic se reduce in ultima instanta la 1/0. Gordon arata ca logistica musuroiului se dezvolta pa baza unui model boolean comun computerului si creierului.

  Poblema cu Peterson. Daca Gordon ar trage o concluzie ideologica cu privire la ierarhiile sociale ai putea sa o compari cu Peterson insa nu a facut asta. Au facut altii, si la inceputul prezentarii i-am mentionat critic ca apologeti ai utopiilor eusociale. Printre altele, am amintit pe cei care au vazut in musuroiul lui DG un argument pentru filozofia sociala catolica. CorpusCristi este alt nume pentru Fascism. Peterson sustine doctrina sociala catolica cu argumente evolutionare.

  Conspiratie. Modelul incalzirii globale nu are la baza „viziunile” lui Greta Thunberg. Am oferit doar un exemplu cum acelasi sistem care numeste pe elevul cu interese intelectuale „nerd” si face staruri din atleti si cheer-leaders ar prefera ca Greta sa aiba fun si sa fie intr-un club de rap sau hip-hop decat sa fie interesata de probleme globale. Insa modelul incalzirii globale reprezinta consensul stiintific bazat pe masuratori din satelit si analiza fizico-chimica a datelor. Cei care contrazic modelul o fac pentru a apara interese corporate.

  Un singur exemplu:

  From the late 1970s and through the 1980s, Exxon, one of predecessors of ExxonMobil, had a public reputation as a pioneer in climate change research.;. Exxon funded internal and university collaborations, broadly in line with the developing public scientific approach, and developed a reputation for expertise in atmospheric carbon dioxide

  In 1981, Exxon shifted its research focus to climate modelling.[14] In 1982, Exxon’s environmental affairs office circulated an internal report to Exxon’s management which said that the consequences of climate change could be catastrophic, and that a significant reduction in fossil fuel consumption would be necessary to curtail future climate change. It also said that „there is concern among some scientific groups that once the effects are measurable, they might not be reversible.„[15]

  Si dupa aceea…

  In 1989, shortly after the presentation by the Exxon’s manager of science and strategy development Duane LeVine to the board of directors which reiterated that introducing public policy to combat climate change „can lead to irreversible and costly Draconian steps,” the company shifted its position on the climate change to publicly questioning it.[1][24] This shift was caused by concerns about the potential impact of the climate policy measures to the oil industry.[1] A study published in Nature Climate Change in 2015 found that ExxonMobil „may have played a particularly important role as corporate benefactors” in the production and diffusion of contrarian information.[25]

  During the 1990s and 2000s Exxon helped advance climate change denial internationally.[26][27] ExxonMobil was a significant influence in preventing ratification of the Kyoto Protocol by the United States.[28] ExxonMobil funded organizations critical of the Kyoto Protocol and seeking to undermine public opinion about the scientific consensus that global warming is caused by the burning of fossil fuels.

  Daca asta nu este conspiratie atunci ce este? Daca exista oameni care se indoiesc de catastrofa meteorologica nu este din cauza ca nu sunt autisti ca GB ci din cauza ca unii Exxon sau Koch bros au bagat bani grei sa ii convinga ca modelul incalzirrii globale este o fantezie.

 12. A ramas sa explic saltul de la musuroi la autism. De fapt este vorba despre Aspergers Syndrome.

  Asperger Syndrome (AS), a subgroup conceptualised as part of the autistic spectrum, shares the features of autism but without the associated learning difficulties (i.e., those with AS have average or even above average IQ) and with no history of any language delay.

  Are AS (Asperger Syndrome) or HFA (High Functioning Autism) disabilities?
  Both can be thought of as a personality style in which the individual does not ‘tune in’ naturally to people and is more attracted by objects, systems, and how things work
  Both involve strengths in attention to detail, and can be associated with talent in areas such as mathematics, science, fact-collecting or rule-based subjects
  Both are disabilities only in environments where the individual is expected to be both sociable and a good communicator

  Ce am vrut sa arat este ca „musuroiul” va vedea in AS un handicapat din cauza ca nu „tune in naturally” in context social si nu va aprecia „strengths in attention to detail… talent in areas such as mathematics, science, fact-collecting or rule-based subjects”. Desi canonizarea Gretei de catre liberali este ridicola, interesul subit pentru educatia scolara si terapia lui GT al dreptei din US, unde un AS supradotat ajunge sa munceasca la salariul minim daca nu se sinucide (uneori dupa ce a tras in scoala), gratie politicii lor de educatie, este ipocrit.

 13. Ca sa sustin ultima proprozitie, imagineaza-ti un AS din familie saraca prins in birocratia de College incercand sa obtine suport finanicar. Orice shmecher va reusii mai bine. Sa nu adaug ca absenta skillurilor sociale va fi handicapul major in opbtinerea de suport pentru un PhD. Unde mai pui ca va gafa fata de corectitudinea politica ca Stallman ceea ce este sinucidere in cultura de campus american.

 14. Amaranthine Sophia says:

  Cred ca am forțat cuvantul inteligență, de asta ziceam că nu constiinta. Oricum, speculam. Totuși, n am reușit sa explic bine ce am vrut sa zic.

 15. Amaranthine Sophia says:

  Oricum, nu avea legătură cu inteligent design. 🙂

 16. Amaranthine Sophia says:

  Oricine e mai în vârstă va spune că nu mai sunt iernile de altădată. Orice tipar meteorologic, fixat prin sărbători și obiceiuri, nu mai e valabil, de ex. ploile de sf. Ilie. Oriunde mă duc prin țară în sate și vad un pârâu, o vale mica și ceva mai verde decât peisajul din jur, întreb oamenii cum era pârâul când erau ei mici. Unde acum e un pârâu, în trecut se scalda vara. Unde e doar un pic umed acum, în trecut era un pârâu. Apa curgea continuu, nu doar când plouă, iar multe izvoare au dispărut. Vara, la amiază, eram bunici, părinți și copii, la câmp. Fiecare categorie de vârstă putea sa lucreze în soare fără probleme. Acuma, dacă stau 5 minute simt înțepături pe piele și toată lumea se plânge de cum arde soarele. Asta e pt cei care nu au încredere în sateliți sau măsurători științifice. Apropo de arsuri de soare, pe vremuri se vorbea mult de găuri în stratul de ozon. Acum nu mai aud nimic.

 17. dysangeliumm says:

  Daca asta nu este conspiratie atunci ce este? Daca exista oameni care se indoiesc de catastrofa meteorologica nu este din cauza ca nu sunt autisti ca GB ci din cauza ca unii Exxon sau Koch bros au bagat bani grei sa ii convinga ca modelul incalzirrii globale este o fantezie.

  .. Sau ptr ca sunt ID-iotzi

  ” We’d expect climate sensitivity to be low because God has designed Earth and its systems and gave His promise to Noah after the Flood for an overall climate stability (Genesis 8:22).”

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: