Biologia fructului oprit

21 Responses to Biologia fructului oprit

 1. Amaranthine Sophia says:

  Probabil faptul ca nu mai avem ce explora ca teritoriu a dus la slabirea instinctului de curiozitate in favoarea celui de conservare. Sigur ca putem vorbi de explorări intelectuale sau spațiale, dar astea sunt pentru câțiva oameni din motive de alegere sau obiective. E valabil și pentru explorările psihedelice unde frica învinge curiozitatea. Explorarea înseamnă disconfort si durere uneori iar azi fericirea e echivalentă cu placerea și confortul. Au existat și impulsuri din partea naturii spre explorare. De ex. dacă nu se schimba clima maimuța rămânea în pom, neschimbată până azi.

 2. Amaranthine Sophia says:

  Adică azi nu supraviețuiește cine are curajul și curiozitatea să exploreze teritorii noi ci selecția e rezistența la stres si oboseală, la anxietate, poluare, mâncare de sclavi, etc. S-au schimbat factorii de presiune.

  Sau „e ceva în apa” :))

 3. Amaranthine Sophia says:

  Cauzele culturale ale diminuării curiozității https://romanialiterara.com/2020/09/horia-roman-patapievici-omul-recent-dupa-20-de-ani-prima-parte/
  Pentru căutarea unui adevar relativ nu merită miscat un deget iar dacă nu este nici adevăr absolut nu este nici motivație spre risc. Astfel leguma devine cel mai evoluat organism

 4. Amaranthine Sophia says:

  Inteleg că e mai liberal sa fii conservator decât să fii liberal, pentru ca măcar stai pe loc și nu degenerezi. E tare faza si sunt de acord. Însă Patapievici nu-și asumă riscul de a explora, de a continua drumul parasit de omul recent sau modern. El are nevoie de un trib, cel al conservatorilor și sigur nu-l putem bănui de prostie sau ignoranță. Subiectul videoului e o bună explicatie de ce oamenii ca el au anumite atitudini fata de religie, tradiție, etc.

 5. Edi,din dorința ta aproape obsesivă de a nu te asemăna cu frații de credință “bătuți in cap” , uiți că ultima oară când lumea s-a schimbat pe 9/11 tot oameni de știința au susținut versiunea oficială ! După războiul împotriva Irakului ,tot specialiștii ne-au prostit sau mai bine zis v-au prostit la Tv! După criza financiară din 2008 tot oameni de știința și specialiști.
  Acum Covidul,alți specialiști aceleași minciuni! Suntem cu știința nu cu religia și nici cu politica !! Suntem cu adevarul nu cu minciuna! Dacă nu vezi ce se întâmplă înseamnă ca trebuie sa apara un film peste 15 ani la Hollywood ca sa îți explice !

 6. Amaranthine Sophia says:

  Un eveniment mai rar pe la noi. De ex. traducerile (doua la numar) din Dionisie Aeropagitul sunt slabe, dar asta de aici promite mult.

 7. De cand este Sean Hannity om de stiinta? Din cate imi maintesc, admisnistratia Bush a fost in permanenent razboi cu stiinta.

  Cei care au cumparat chestia cu arme de distrugere in masa sau mergem in Irak sa eliberam poporul de Sadam au un domeniu larg de intersectie cu cei care cred ca oamenii au fost contemporani cu dinosaurii si ca incalizrea globala e un hoax.

  Economistii scolii din Chicago nu sunt oameni de stiinta ci ideologi neo-liberali. Bush si Obama sunt vanduti aceleaisi clase si asta nu are nimic de a face cu stiinta.

  Cat priveste covidul, oamenii de stiinta ne-au spus de peste 10 ani ca va venii si politicienii nu au inteles. Putin imi pasa de ce spun punditii de la Fox sau CNN. De la Galileo incoace stiinta este metoda de a afla adevarul. Politica este aceiasi ca pe timpul lui Urban VIII si religia este politica.

 8. Wenn ich Kultur höre …

 9. polihronu says:

  “Wenn ich Kultur höre…”

  A zis un personaj dintr-o piesa de teatru a unui inevitabil om de patibulara cultura: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hanns_Johst

 10. polihronu says:

  “the church believes it is positive and natural for Jesus to appear to people in all possible forms”

  Adevaru’ e ca Conchita Wurst mi s-a parut intotdeauna foarte Jesusy 🙂

 11. Atunci:

  Wenn isch Kultur Hure hore…

 12. Dubla natura: vere wurst, were conchita.

 13. polihronu says:

  Isus ca erou trans. Caci ce e kenosis-ul daca nu o operatiune de schimbare de gen.

 14. Pe mine metafizica asta noua ma ispiteste la paganismul egiptean cu cerul conchita si pamantul contruiind wurst (piramide, turnuri babel, rachete, catedrale, simfonii, etc) pe verticala.

 15. Uite aici o monstra din noul crestinism:

  Even as the classical music world is reckoning with diversity, equity, and inclusion as essential goals, we’re elbowing people out of the way for *Beethoven*: the mythical dead white European hypermasculine genius hero that personifies the canon. 4/8

  — William Gibbons (@musicillogical) December 27, 2019

  Partea funny e ca asta se spunea in alte cuvinte la Ppopa Tatu prin ’80 cand corul de transgendari, dirijat de un transgender, canta doar transgender Bach si se spunea ca Beethoven e prea wurst.

 16. Sau in patratul ionician: wurst/conchita/trans/cis.

 17. polihronu says:

  Las’ ca nu doar PT a prizat fumuri baroce. Numa’ anu’ asta vazui io o intrgistrare pe YT unde Adi O milita, iarasi, pentru “muzici corecte”. Noroc ca nu-l baga nimeni in seama. Si ca meta si trans sintem toti – in vis sau in stirnirea poftelor.

 18. Dorina Avrămuţ Chirilă says:

  Domnule Edmond Constantinescu ,

  Pornind de la intelegerea Glossei lui Mihai Eminescu , altfel spus , pornind de la intelegerea ca Dumnezeul TOTAL, FUNDAMENTAL si ABSOLUT se reinventreaza permanent functie de context si perioada de timp (vezi „Povestea porcului” scrisa de Ion Creanga, vezi filmul AVATAR , vezi „Metamorfoza ” lui Franz Kafka…) indraznesc sa va ofer o alta perspectiva privind „Biologia fructului oprit „, perspectiva care va va revela ce este otravit si degenerat in sistemul nostru biologic . Haideti sa vedem ce se intampla in momentul cand Dumnezeu Tatal il sacrifica pe Fiul (Ioan 3:16), dar fara sa-l intereseze ce spune SUFLETUL(Femeia , Mama , Duhul Sfant)?!

  Cunoasteti povestea cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici ?DA si NU este raspunsul corect .Spun asta in conditiile in care Mintea fiind un mecanism care genereaza, structureaza si diferentiaza o infinitate de realitati, pentru a furniza raspunsuri corecte, conforme cu realitatea obiectuala , se impune sa fie intr-un acord armonic cu inima , cu corpul sufletesc , corpul responsabil de dorinte , emotii si sentimente .
  Si-acum ,ar fi interesant de stiut ce este marul otravit care s-a oprit in gatul Albei ca Zapada ( Vishuddha chakra , centrul energetic al echilibrului )?Sa fie marul lui Adam , un nod de energie, un blocaj energetic , care are legatura si cu nodul de la cravata pe care multi barbati o poarta cu mandrie pentru ca „asa se face”, dar fara ca ei sa cunoasca subtilitatea acestui obicei ?Sa fie marul lui Adam o bariera in calea energiei , cea care arde , purifica si transforma , astfel incat sa poata fi realizat un circuit complet atat de la cap la coada ,cat si invers , de la coada la cap ?Sa fie marul lui Adam , un motiv de mandrie pentru creierul care „stiindu-le” pe toate(creierul este in minte , si nu mintea in creier), trancanind neincetat nu mai are timp sa asculte si inima, sufletul ? Sa fie marul lui Adam , expresia egoului exacerbat , cel care determina SUFLETUL (Inima , Iubirea, Femeia , Mama )ca dintr-o oaie docila sa devina o Fiara,cea care poate impiedica sacrificiul FIULUI, din nou si din nou ? Cine stie ?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: