Este experimentul uman un esec?

18 Responses to Este experimentul uman un esec?

 1. Deci este un amestec de contingenta si determinism. O mutatie neutra intr-un mediu poate devenii adaptativa in altul. La Lensky, s-au fixat cam 10-20 mutatii pe populatie (aprox 100 in toatal) la cam un trilion de mutatii. Partea interesanta este ca la fel se intampla si in socitate si istorie, chiar in viata personala. Cele mai multe schimbari si forte care ne moeleaza sunt „neutre” dar devin bune sau rele intr-un context schimbat.

 2. Exemplu actual: nimeni su se gandea la noul criptofascism cand incerca sa scape de ideologia comunista dupa ’89.

 3. Amaranthine Sophia says:

  Criptofascism ca reacție la politica de stânga actuală?

 4. Amaranthine Sophia says:

  Îmi imaginez politica de viitor la noi ca o luptă a extremelor aur vs usr.

 5. Amaranthine Sophia says:

  Poate nu e omul rezultatul final al experimentului, asa cum nici dinozaurii nu au fost. Asta e interpretarea mea la Iov. Nici nu am reușit să ascult mare lucru din video, sper să reusesc mâine, deci e posibil să vb pe langa subiect 🙂

 6. Amaranthine Sophia says:

  Motivațiile sau explicațiile lui Dumnezeu nu țin de persoana lui Iov. Ce e deprimant e ca, in marea schema a lucrurilor, suferința lui Iov nici nu se vede, nici nu contează. Nu e nici macar rotița aia mică intr-un ceas uriaș. Mecanismul universului ar fi mers inainte și fără Iov. Asta miroase a Camus.

 7. Desigur ca reactia fata de stanga joaca un rol, dar la fel a jucat si reactia fata de bolsevism in ridicarea fascismului interbelic. Daca studiezi insa istoria fascismului european realizezi ca de fapt era o reactie impotriva ilumismului si secularismului, bolsevicii au fost doar omul de paie. De altfel la un moment dat Stalin a facut chiar cerere sa intre in Axa si nu i s-a raspuns pentru ca Hiter avea obiectivele lui geopolitice.

 8. Amaranthine Sophia says:

  Credeam ca bolsevismul e o reacție la feudalism și țarism. Pare că valorile iluminismului nu sunt reprezentate in politică. Stânga arată mai mult a religie decât a secularism iar iluministii au mai multe in comun cu Isus decat creștinismul.

 9. ge2oana says:

  AS ,
  De acord cu tine, tragedia e ca omul, Iov in azul asta, nici nu mai conteaza, odata ce mecanismul ar fi mers la fel.

  Adica ce mare rahat cu mac e omul !? Intrebare retorica din Iov citire , parca…

  Eh, si daca asa stau lucrurile, fascismul/comunismul tot de oameni s-au ocupat, adica de belirea lor de vii, dupa cum era cazul…

  Sigur, cu nuante inte roz sau gri….

 10. Bolsevismul a fost marxist, Marx a fost in mod clar un ucenic critic al Iluminimului, Lenin a fost un iluminist extrem care credea ca prin educatie si electrificare poate transforma mujicul rus in european. Limita Iluminismului a fost o credinta naiva in rationalitatea naturii umane. Romantismul a fost o reactie la aceasta conceptie si fascismul este romantismul dus la extrema. Cele doua extreme se intalnesc, fascismul este modern, deci incorporeaza elemente iluministe, bolsevismul este romantic in etosul revolutionar dar isi pierde romantismul dupa ce ia puterea. Nu stiu daca istoria se repeta dar rimeaza. Noul fascism este romantic, apeleaza la partea emotionala, dar noua stanga nu este rationala, apeleaza la resentiment si victimizare, vezi cazul Coltescu.

 11. Amaranthine Sophia says:

  Noua stânga își creează un electorat. Adică, în loc să vină cu soluții pentru probleme reale și să câștige astfel voturi, hiperbolizeaza niște nimicuri, adună turmele in jurul nimicurilor și le obține votul. Același sistem in văd în capitalism prin crearea de nevoi false și vinderea produselor și serviciilor pentru îndeplinirea lor.
  De exemplu încălzirea globală exploatată de stânga. Nu îi aud vorbind de împăduriri masive si perdele de protecție, nu vorbesc de pășunatul după o anumită metodă care s-a dovedit ca fixează carbonul in sol, prin marirea orizonului A (humus) după câțiva ani de pășunat, nu tind spre o dematerializare a culturii, spre o simplificare a vieții materiale, spre minimalizarea consumului și așa mai departe. Nu zic de reducerea populației prin controlul nașterilor căci înțeleg că-i sinucidere politică pentru cine spune asta. Deci nu-i mare diferență de acțiune față de cei care neagă încălzirea. Chinezii nu sunt ecologiști dar măcar au avut un proiect mare de împădurire. Sigur că a fost un eșec emblematic pentru toată cultura de producție și rupere de natură în care trăim.

 12. Amaranthine Sophia says:

  Ecce homo https://m.youtube.com/watch?v=eafOkWXjqjc
  Sigur, putem zice că-s naivi să creadă că aselenizarea are vreo legătură cu încălzirea globală, dar nu despre asta e vorba. Sunt atât de sănătoși la cap ca pornire și ca atitudine! O societate avansată științific dar trăind apropape de natură și având valorile lor aduce a paradis. Valori perfectibile, desigur. Mai au de lucrat la egalitatea dintre barbat si femeie și alte chestii.

 13. Amaranthine Sophia says:

  Dacă esența noastră e informația genetică, unde incepe și unde se termină omul? La care codon? Suntem un instantaneu intr-un roi de gene care-și schimbă mereu forma și poziția. E o discuție dacă există o „axiologie” a mișcării acestui roi, dat fiind că după fiecare extincție a aparut ceva nou și mai complex, cu mai multă inteligență, conștiința și compasiune, dar și cu mai mult sadism și ură. Dar la scară și mai mare s-ar putea ca aceasta „axiologie” să fie iluzia mioapă a noastră ca observatori și ea să fie doar un alt instantaneu. Lipsa de scop, de destinație, faptul că suferința noastră nu contează poate duce la nihilism sau la eliberare interioară, cred că depinde de personalitatea noastră.

 14. Mă întreb ce o să urmeze după Cryptofascism? Cum vor scăpa generațiile viitoare de el? Ii vor pune o dată de început, 9/11 și de sfârșit ? Va dura 250 de ani,mai mult sau mai puțin?
  Cu cât avansăm in timp cu atât parcă e mai clar că doar a doua venire a lui Isus va mai putea scăpa planeta asta !! Și ce o să fie după? Trupuri noi de slavă,preschimbate intr-o clipeală de ochi! Minți schimbate,nepăcătoase! Trecerea noastră in altă dimensiune unde vom putea învața la picioarele fratelui nostru mai mare căruia ii vom da slavă la infinit ! Creierele noastre vor fi infinite,vom cunoaște istoria planetei noastare și a întregului univers! Informația stocată in cartea vieții va fi recuperată și insertată in memoria celor readuși la viață dintr-o secvență de ADN găsită in mormintele lor! Și vom avea încredere să ni se facă toate astea,să fim trasformați și spălați la creier! Ce dacă natura umană o să fie suprimată!! O va face Domnul că și el are natura noastă și știe mai bine și in plus de asta avem totală încredere in El că doar îl iubim nespus și El pe noi la fel că doar și-a dat viața timp de două trei zile pentru noi! Oooo!! Ce mărire,câtă slavă!! Aleluia!!

 15. ge2oana says:

  BLT ,

  Omule…. esti aprig,nu pot sa nu(.mi) zambesc si sa zic…aha, inca unu´…jejeje.

  Da´, ia uite aicea ce zice si asta….

 16. Ce zice ?
  “Dă-te fă de-acilea”

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: