Evadare in Univers

10 Responses to Evadare in Univers

 1. Amaranthine Sophia says:

  Nu-i place lui Bulai the independent fact checkers varianta românească?

 2. Asta se intampla cand oferi margaritare la porci.

 3. Amaranthine Sophia says:

  Aici e amuzant indiferent daca ești progresist sau conservator. Faptul ca exista consiliul de inchizitie cu mănuși e mind-blowing, nu știam, apoi tot inchizitie se numește și ce fac ăștia cu fb, insta și ce-o mai fi. Când ideoligiile se bat intre ele, e bine.

 4. Amaranthine Sophia says:

  Am comandat pt cineva de pe net o soluție care ajuta semințele să germineze si plantele cu înmulțire vegetativa să inradacineze viguros. Mi-a spus la telefon ce diferența mare e untre cele tratate si cele lasate sa germineze natural. Foarte eficient, dar apoi m-am gandit ca s-a ajuns si la plante ca la oameni, orice om slab e ajutat sa germineze si sa faca urmași.
  De unde ma întreb, a urma etica lui Isus și a-l ajuta pe cel slab, e bună sau nu? Colaborarea intraumana din epoca pietrei adus la reușita speciei dau nu a si slabit o? Totul se face cu un preț in natură. Binele facut aproapelui se plătește. Poate vreodată pe vector o sa abordați asta. Pare ca Isus ameliorează specia dar nu zice nimic de preț. Nu sunt ipocrit, fără ajutor as fi mort de vreo 3 ani daca as fi trait din vânat in natură. Dar las asta deoparte și să o gandim la rece, de dragul ideii. Orbul din naștere vindecat de Isus nu o fi facut urmași orbi? Cât e ajutor și cat e sabotarea mecanismului care a dus la apariția indivindului sau speciei in forma in care acum. S-o pun in alta formă, ajutorul social ajuta sau nu la crearea unei poluanții mai sanatoase, inteligente și puternice? Iarăși, nu sunt ipocrit, nu odată am fost la rascrucea in care puteam să ajung un homeless. Deci nu vorbesc de pe poziția omului superior genetic.

 5. Amaranthine Sophia says:

  Cum împăcati faptul că sunteți creștin cu dovezile ca omul nu e special. Isus s-a întrupat în om și pare să fie un umanist și să favorizeze omul, mâncând împreună cu ucenicii pește. Nu cred că se va intrupa pe rând in fiecare specie ca s-o salveze. A fi creștin implică credința că omul este special. 🙂. Natura pare să contrazică chiar și creștinismul așa cum îl înțelegeți dvs., nu mai zic de cel prezentat in biserici. Simpla întrupare a lui Isus neaga impartialitatea lui dzeu față de formele pe cale ia materia. Favorizează o anumită aranjare a atomilor față de alta.

 6. Amaranthine Sophia says:

  Cred ca doar samanismul este o religie, ca sa-i spun așa, care este in acord cu faptul ca omul nu e special și e parte din natură. In rest si religiile păgâne, mai apropiate de natura, tot pun omul pe un piedestal, mai mult sau mai putin.

 7. Amaranthine Sophia says:

  Probabil creștinismul la nivel de etică sau creștinismul ca proces continuu, proces a carul inceput l-a inițiat Isus, dar care crește ca arborele din parabolă, poate ajunge la o împăcare a celor două idei.

 8. Amaranthine Sophia says:

  Cultura și faptul ca traim intr-un mediu antropic a incurajat ideea omului special, dar daca ne uitam la documentarele de prin anii 50 de ex cu triburile care nu au avut contact cu alti oameni, vedem f bine cum omul e doar o specie printre alte specii. Mănâncă și e mâncat.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: