Vulpea era vaccinata

Site-ul Charisma News anunta ieri, alături de reclama pentru aplicația mobilă Charisma Plus, care “conecteaza mii de useri cu puterea Duhului Sfant” (icoana digitală este canalul harului), că profetul, pastorul, și autorul R. Loren Sandford a murit din cauza complicațiilor COVID la 70 de ani. 

Slujirea lui a fost interpretată de trupul mai larg al lui Hristos ca profetică în impact, dar site-ul său web spune că recunoașterea ca voce profetică nu a fost „niciodată ambiția sa. Pasiunea pentru oameni și biserică, totuși, a dus direct la o chemarea profetică și la nevoia să audă glasul lui Dumnezeu, astfel încât să poată ajuta la pregatirea poporului lui Dumnezeu pentru zilele care urmează. 

Loren a fost, se pare, o persoana plăcută, și asta face farsa profetica, in care a crezut sincer, cu atat mai tragica. Sa urmarim mesajele profetului pe Facebook în ultimul an si jumatate pana la evenimentul pentru care ne pregătește.

11 Aprilie, 2020. Împărtășesc următoarea statistică, spunând că trebuie să ne eliberam de frica care tinde să distorsioneze simțul prezenței Domnului și să afecteze alte tipuri de judecată. Din 519.453 de cazuri confirmate ale virusului în SUA, 20.071 au murit conform cifrelor de astăzi. Rata deceselor este deci mai mică de jumătate din 1% dintre cazurile confirmate. Puneți la socoteală numărului enorm de cazuri neconfirmate din cauza lipsei testelor și cifra se micșorează . Pentru o persoană obișnuită, s-ar părea că riscul de deces de virus este scăzut, cu excepția problemelor de comorbiditate care stau la baza. Fii înțelept, dar nu te lăsa controlat de frică, și roagă-te să se termine totul în curând.

In context, prin “frica” înțelegem a lua în serios predicțiile experților și prin “fii înțelept” pe cele culese pe Facebook  sau primite de la invitați talk-show la Vulpoiul TV. 

5 Iunie, 2020. Încă un alt articol de știri care confirmă ceea ce am spus de la început despre cât de exagerat a fost acest răspuns la virus și despre distrugerea inutilă a mijloacelor de trai pentru zeci de milioane.

Postarea este urmată de prezentarea cărții lui Alex Berenson, Unreported Truths about COVID-19 and Lockdowns, pe site-ul FOXNEWS.com.  Primul comentariu la postare spune ca Dr. Fauci este un sarpe veninos. A doua este strigatul “please Jesus… JUSTICE”. Ai grija pentru ce te rogi, surioara. 

23 Octombrie, 2020. Câte vieți mai trebuie distruse, câte afaceri și locuri de muncă trebuie să dispară, câți copii nu mai sunt vaccinați, cât de mult trebuie să le fie distrusă sănătatea mentală, emoțională și educațională, cât mai multe sinucideri, cât mai mult abuzuri asupra copiilor rămase nedescoperite, etc etc etc, până vom înțelege că daunele generale aduse vieții oamenilor depășesc pericolul de la covid-19? Oamenii de știință ne spun acum că virusul este „atenuant”, devenind mai puțin periculos, după cum se dovedește rata scăzută a mortalității din cauza infecțiilor. Numerele nu au justificat niciodată la ce am fost supuși oricum, chiar umflate și falsificate cum sunt. Sunt furios? Fara indoiala! Numai în ultima săptămână am văzut șase centre de fitness din zona mea inchizandu-se definitiv. Asta înseamnă locuri de muncă pierdute. Sunt mai puține opțiuni pentru cei care doresc să rămână în formă fizică. Am văzut numeroase restaurante închise în zona mea. Asta înseamnă mai multe locuri de muncă pierdute pentru cei care își permit cel mai puțin. NU ESTE JUSTIFICAT DE NUMERE. Trezește-te, America, înainte să fie prea târziu.

Trezește-te… înainte să fie prea târziu.

13 Martie. Voi spune asta foarte simplu. În timp ce guvernul ne spune că urmează știința în ceea ce privește carantina și restricțiile Covid-19, medicii de varf, precum Dr. Marty Makary de la Universitatea Johns Hopkins, Dr. Scott Atlas de la Universitatea Stanford și alții, spun o poveste puțin diferită. Voi lăsa asta pentru că încerc să rămân sfânt.

Sancta simplicitas. Dr. Makarty spune o poveste foarte diferită de felul în care l-a înțeles Loren de la showul lui Tucker Carlson, mai ales în ce privește argumentul său favorit, cifrele. Odată cu apariția crizei, în martie 2020, Makary a infuriat publicul de la Fox News avertizandu-i că SUA va avea „sute de mii de morți și milioane de oameni infecțati” și s-a plâns că națiunea „este în negare”. Două luni mai târziu, The New York Times a publicat un lung articol  de opinie in care Makary recomanda mandatarea universală a mastii de protectie ca singura modalitate de a sfarsii carantina în condiții de siguranță. 

Dr. Makary a făcut unele predicții greșite cu privire la imunitatea de turmă și a acuzat CDC de groupthink, dar știința înaintează prin predicții falsificate și opinii independente. Profetii, dimpotriva, nu sunt profeții dacă fac predicții greșite. Loren Sandford a proorocit, ca de obicei, în linie cu groupthink-ul publicului de la Fox News, împotriva lui Makary cand a avut dreptate și pro Makary unde a opiniile lui au fost falsificate. 

Cat despre Scott Atlas, este un radiologist fără nici o expertiză în boli infecțioase, angajat de Trump după criteriile devenite clasice în administrația Trump. 

9 Aprilie. Ultimele statistici spun că rata mortalității din Covid-19 este aproximativ aceeași ca și pentru gripă și că numărul cazurilor ca procente din populație sunt aceleași în statele care s-au deschis ca în statele care au blocări draconice (consultați rapoartele de știri principale). Deci, cât timp vom permite ca distrugerea vieților și a mijloacelor de trai să continue înainte de a ne ridica ca popor și a spune: „Este suficient!”? Am spus de la început că suntem condiționați de pandemie să acceptăm restricții neconstituționale asupra libertăților noastre în numele bunăstării publice. Joe Biden a declarat chiar ieri că amendamentele la constituția noastră, dispoziții care ne păstrează libertățile, „nu sunt absolute”. Urmăriți ceea ce se întâmplă în Washington DC și puteți vedea cum vine, putin cate putin. Deci iată-mă, stârnind încă o dată necazuri.

La data asta, statele “care s-au deschis”, daca ar fi state nationale, s-ar afla în vârful statisticilor mondiale ca dezastru și tot ele sunt cele care ataca drepturile care sunt cu adevărat absolute. Loren e un profet orb.

Este rolul profetului sa starneasca necazuri celor care mint si Loren crede sincer ca face acest lucru. Din nefericire, se afla mai degraba in pozitia lui Iosia in confruntarea cu faraonul Neco. „Domnul mi-a spus sa ma grabesc” spune egipteanul. Sageata care il ucide pe Iosia e ca virusul Covid. Vine la intamplare.

Si Neco se grabeste.

7 Iulie. Dacă președintele va face așa cum a anunțat și un reprezentant al guvernului va bate la ușa mea pentru a întreba și promova vaccinul, îi voi închide ușa în față și o voi încuia. Guvernul nu are dreptul să întrebe sau să știe ce am făcut sau nu cu propriul meu corp.

Exceptand, bineinteles, cazul că ar fi vorba de o femeie in Texas sau (in viitor) alte state „deschise”. Lucrătorii medicali măcar nu sparg ușa la miezul nopții, dacă tot vorbim de drepturi constituționale. Însă a trage zavorul atunci când cel care, dupa Romani 13 este “slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău” bate politicos la usa nu este intelept. S-ar putea încui afara viata ta.  

25 August. Nu știu de unde a venit sau cum s-a întâmplat, dar la New Song am fost loviți cu cazuri Covid-19. Eu însumi sunt încă extrem de bolnav, la fel ca aproape întregul nostru personal, cu excepția lui Ray și Inex care sunt în afara orașului. Pentru a proteja pe toată lumea ÎNCHID BISERICA PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ

“Nu știu de unde a venit sau cum s-a întâmplat”. Angoasa anunta sfarsitul farsei și începutul tragediei pentru Sanford și familia lui. Este ultimul lui post. Ieri, biserica New Song a anunțat cu limba de lemn ca profetul a hotarat sa se duca la Tatal. Între cele doua, strigătul “Jesus…JUSTICE” este inlocuit cu apelul la har, de data asta fără aplicație mobilă. Teoriile conspirației sunt înlocuite cu termenii medicali în care soția pastorului informeaza biserica despre lupta disperată a celor nu de mult huliți pentru a-l salva. “Nu mai este nici o opțiune… avem nevoie de o minune”, De fapt, opțiunilor li s-a închis ușa și harul digital nu face minuni.

Cred ca Sanford a fost sincer si bine intentionat in iluzia lui de profet. Nu este primul si, cu siguranta, nici ultimul contrarian religios sa se regaseasca in rolul lui Ieremia. Cred deasemenea ca argumentele pe care le-a ascultat la Vulpoiul TV sunt prea bine calculate pentru mințile simple. Istoria lui Foxy Loxy in Chicken Little (1943), care invata din Mein Kampf cum sa prosteasca poiata de gaini aminteste prea bine de Foxy News și propaganda conservatoare/religioasă din timpul nostru. 

Minicuna mare este definită în ro.wikipedia astfel: 

Este o minciuna care are ca scop sa înșele victima în a o face sa creadă informațiile spuse de cel care minte, ceva care va fi contrazis, probabil, de unele informații pe care victima le posedă deja. În cazul în care minciuna este suficient de mare, poate reusi, datorită reticenței victimei sa creadă că un neadevăr de o asemenea mărime ar fi într-adevăr, fabricat. 


Cum spune cartea din care citește vulpoiul Foxy, oameni simpli spun minciuni mici si cred ca o minciuna mare trebuie sa fie adevar. As adauga doar ca aceiași oameni cred ca adevăruri în dezvoltare, cum sunt adevărurile științifice, trebuie sa fie minciuni pentru ca nu sunt destul de mari, adica definitive si infailibile. Exista insa o diferenta fundamentala intre vulpe si prada, și diferenta consta în faptul ca vulpea e vaccinata. Sanford și credincioșii sunt doar victime.

47 Responses to Vulpea era vaccinata

 1. adabnerth says:

  Iata un mod prin care teoria conspiratiei se transmite intre baptisti,penticostali si adventisti:
  Teoriile cu privire la asa zisele profetii biblice:

  https://news.yahoo.com/evangelical-christian-seeded-false-yet-160146198.html

 2. „”In their view, science competes with the supremacy of Biblicist authority. Not any and all claims of science, though, just those they perceive to be religiously contested or politically motivated. Vaccines, and especially the COVID-19 vaccine, is in this realm.”

  Exista o linie continua intre creationism – apocalipticism – antivaxism – extrema dreapta. Din fericire pentru restul, inteligenta nu-i ajuta. Virusul va ramane, se va muta, va ajunge la 5-10% letalitate si ce va urma va fi un cult sinugicas si o lume mai buna,

 3. Ianis says:

  Vulpea asta batrana s-ar putea sa aiba o surpriza: la spectacolul lui antivaxx sa se ceara certificat de vaccinare la intrare… Incurcate sunt caile dracului

 4. adabnerth says:

  Cei drept in America si stanga postmoderna nu e departe de dreapta cand e vorba de a juca identity politics si cancel culture .Iata un articol in care matematica si stiinta sunt vazute ca fiind sexiste ,rasiste si impuse de white men. Motivul?Pentru ca are cauta un singur adevar si pentru ca nu ia in consideratie „luptele” minoritatilor rasiale.De parca asta ar fi scopul stiintei! O serie de state in America au incepu sa revizuiasca predarea matematicii in asa fel incat acum modul in care a fost predata pana acum se va face conform ideologiei liberale, postmoderne care a reusit in felul asta (inca o data) sa distorsioneze stiinta in favorea ideologiei.Asta ca si cum nu era destul ca stiinta si gandirea rationala era deja atacata de dreapta literalista creationista care neaga incalzirea globala si crede ca pamantul e plat .

  EDI,ce viitor are gandirea rationala si stiintifica in era corectitudinii politice impuse de avocati-activisti, liberali postmoderni in corporatii si in stat?Nu este acesta un atac la ideea de adevar obiectiv?

 5. Se numeste „decolonizarea stiintei” si este revolutia culturala chineza cu specific american. La origine, cred ca abolirea notiunii de adevar obiectiv in lumea moderna poate fi trasata totusi la ideologia NOW (no other way) din era Thacher/Reagan (salutata cu entuziasm de Foucault) care a avut nevoie de post-structuralism asa cum a avut nevoie de religie pentru a introna „mana invizibila a pietei” in toate domeniile vietii sociale. Adevarul este opinia care se vinde mai bine pe piata ideilor. Era internetului a exarcebat fenomenul. Din fericire exista si o rezistenta care nu pleaca din academie ci tot de la firul ierbii.

  Circul politic seamana tot mai mult cu o cearta intre doi nebuni, fiecare prizonier al propriilor fantezii. China a pus capat nebuniei cu pumn de fier dar in democratie nu poti face asta si e nevoie de o afirmare agresiva a principiilor iluministe impotriva zeitgeistului.

 6. adabnerth says:

  ADI,tu te obosesti sa verifici cine sunt tipii aia pe care i-a pomenit primul articol?
  STEVEN KIRSCH este un afacerist,actionar la companii care produc medicamente cum ar fi cele care trateqza cazurile de covid.Nu are nici o pregatire medicala dar spera sa faca bani din medicamentele care trateaza covid 19 in cazurile pacientilor nevaccinati.

  IN CAZUL LUI Mcollough ,acesta este un medic care doreste sa faca bani din vanzarea de medicamente care trateaza covid 19.A fost dat afara de la universitatea Baylor si acum isi foloseste in mod fraudulent fosta afiliere profesionala pentru a promova teorii pseudo-stiintifice impotriva vaccinarii.
  Tipii astia pomeniti in articolul trimis de tine spera ca daca exista multi nevaccinati care eventual se vor infecta, atunci acesti nevaccinati vor avea nevoie de medicamentele pe care le produc companiile la care ei sunt actionari ,pentru a-si trata complicatiile rezultate din urma infectiei cu covid.Pe scurt, profita de pe urma prostilor care ii cred pentru a face multi bani.

  Vezi linku-rile de mai jos:
  https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.com/amp/2021/08/06/doximity-social-network-for-doctors-full-of-antivax-disinformation.html

  https://www.linkedin.com/in/stevekirsch

  https://www.google.com/amp/s/www.latimes.com/business/story/2021-08-16/doctors-coronavirus-misinformation-license%3f_amp=true

  https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.com/amp/2021/08/06/doximity-social-network-for-doctors-full-of-antivax-disinformation.html

  Un alt aspect pe care tu nu il sti este faptul ca exista multi medici impotriva vaccinului covid 19 ,care sunt membrii in biserici evanghelice,cum ar fi biserica adventista.Acesti medici sunt expusi la dezinformare din partea pastorilor lor (in care acesti medici au incredere mai mult decat in studiile stiintifice/proprii colegi).
  Deci,Adi,alta data ar fi mai bine sa nu mai crezi tot ce citesti.

 7. adabnerth says:

  ADY,tu chiar nu mai faci distinctie intre conspiratie si realitate?
  Arata pas cu pas ce este conspirativ cu privire la doctorul McCollough.A fost dat in judeca pentru ca si-a folosit fraudulent afilierea profesionala sau nu?Ce fel de credibilitate poate avea una astfel de medic?
  Eu ti-am dat un articol din LA Times despre medici care raspandesc informatii false cu privire la vaccinul impotriva covid ,care ar fi trebuit sa te faca mai atent la ce citesti…desi sunt prea optimist.🤣
  Ma faci sa cred ca ai suferi de paranoie.Tu chiar nu intelegi faptul ca exista studii stiintifice ,independent de ce spun companiile farmaceutice , care sustin eficacitatea vaccinurilor ?De fapt,in toata lumea autoritatile au aprobat acceste vaccinuri tocmai datorita studiilor care au fost replicate in intreaga lume .Nu in baza a ce recomanda Rafila si alti medici romani,care oricum pe plan international sunt cam nimeni.Eu nici nu am auzit de vreun medic roman cand am luat vaccinul.Am facut acest lucru dupa ce am citit studiile facute in jurnale de specialitate din doferite tari ,nu pe baza unor gazete care promoveaza teoriile conspirative–asa cum faci tu.
  Hai, mai gaseste teorii conspirative pe internet cu privire la Rafila si altii,ca vorba aia,e plin internetu de indivizi care isi imagineaza ca in America companiile farmaceutice pot face face ce vor fara sa fie trase la raspundere.Tu chiar iti imaginezi ca in America orice vaccin e aprobat ,asa ,fara sa fie scrutinizat de medicii si farmacistii de la toate universitatile americane?Crezi ca America e Romania,unde sistemul medical e pe spaga?
  Aici in America spaga e exceptie nu regula.Si daca un medic e prins cu asa ceva isi pierde si licenta si libertatea.Spre deosebire de Romania, aici chiar se aplica legea.

  Trezeste-te la realitate si mai iesi si tu din tara/casa, sa vezi cum se face stiinta in alta parte.

  Hai,continua sa mai cauti,ca poate mai gasesti vreo fituica din asta gazetareasca ,romaneasca ,dornica sa mai publice vreo stire senzationala ca sa fie citita de fraieri.Apropos,cartea aia din video-ul ala ,e scrisa de un tip care nu are nici o idee cum se fac cercetari in medicina.Dar e crezuta de Ady,caruia ii plac teoriile conspirative ,si culmea ca ii acuza pe alti ca ar crede in teorii conspirative.Cu cat mai paranoice teoriile conspirative,cu atat mai credibile…pentru Ady🤣🤣

 8. Ady says:

  adabnerth observ că tragi concluzii pripite deoarece nu poți vedea întregul puzzle, luați doar ceea ce vă convine. Știrea cu comisarul european ptr sănătate care s a trezit cu 4 mil de euro în cont și care a primit subvenții de la Pfizer de mai multe milioane de euro nu vă interesează. Video postat cu cei de la project VERITAS în care cercetătorii de la Pfizer admit că anticorpii naturali sunt superiori vaccinului NU vă interesează. Dc să mă vaccinez atât timp cât am anticorpi? Mai vorbiți de credibilitate însă nu vedeți cenzura la care sunt supuși toți medicii cu renume care au o altă părere cu privire la vaccin. Renumitul microbiolog german Sucharit Bhakdi a fost cenzurat de media iar eu să cred că cei afiliați Pfizer îmi vor binele? https://rumble.com/vkswzd-profesorul-sucharit-bhakdi-de-ce-vaccinarea-trebuie-sa-se-opreasca-acum.html
  Când pe prospectul pfizer, printre altele scrie la efectele adverse: deces, veniți și îmi spuneți să mă vaccinez când pot să mă tratez preventiv cu hidroxiclorochina, azitromicina, ivermectina, zincul, vitamina D etc? Să cred în niște „experți„ care recomandă vaccinarea sistematică a populației ptr o boală a cărei mortalitate este de 0.05%?
  Profesorul Christian Perronne, membru a Institutului Pasteur, expert francez de top în domeniul vaccinurilor, fost vicepreședinte al Grupului consultativ european al OMS, a fost recent concediat ptr că a vb. împotriva vaccinului iar tu îmi spui să am încrede în ceea ce spun ei? https://www.activenews.ro/stiri/Fost-vicepresedinte-al-Grupului-consultativ-european-al-OMS-Persoanele-VACCINATE-sunt-periculoase-ar-trebui-sa-fie-puse-in-CARANTINA-169421
  https://www.medias-presse.info/en-allemagne-les-autopsies-confirment-que-le-vaccin-anti-covid-est-la-cause-de-nombreux-deces/146894/amp/?__twitter_impression=true
  Irlandei cu 88% populație adultă vaccinată, a avut în septembrie dublu de infectări față de momentul începerii campaniei de vaccinare (februarie 2021). Israelul cu 74% populație adultă vaccinată, a atins în luna septembrie recordul absolut de infectări;
  Marea Britanie la 80% populație adultă vaccinată, are triplu de infectări față de momentul începerii campaniei de vaccinare; Franța (76%), Spania (90%), Portugalia (98%), care, la astfel de procente de populației vaccinată, au atins în august-septembrie un număr de infectări mai mare decât la începutul campaniei de vaccinare (triplu în cazul Spaniei, dublu în cazul Portugaliei, o dată și jumătate în cazul Franței) iar media, unii ca tine și ca Dl. Constantinescu vin să dea vina pe nevaccinați, să vă cred? Să cred că statul îmi vrea binele când mă obligă să mă vaccinez cu un produs experimental, (în Europa) cum se întâmplă deja în multe state? Unde este etica aici? Codul de la Nuremberg (1947) stabilește cerința consimțământului voluntar informat al subiectului uman, dar nimeni nu mai ține cont de nimic. Mai nou, în Ro nu mai poți merge la cinema sau mânca la restaurante dacă nu prezinți certificatul verde chiar dacă ai un test pcr negativ. Să nu fiu consipraționist nici de data asta?
  Producătorul (pfizer, moderna etc) nu e responsabil în caz de boală sau deces;
  Guvernul nu e responsabil…
  Medicul nu e responsabil …
  Tu dacă nu te vaccinezi ești catalogat Iresponsabil …
  🤔🤔🤔🤔🤔🥴
  Nu sunt antivaxer (cine crede ca vaccinul îl protejează, să se vaccineze la fiecare 6 luni ptr. a fi protejat) ci sunt împotriva cenzurii, minciunii și dezbinarii pe care unii o fac între vaccinați și nevaccinați.
  https://m.activenews.ro/stiri/O-mama-tanara-din-Washington-perfect-sanatoasa-a-murit-dupa-vaccinul-anticovid-de-la-Johnson-Johnson.-Twitter-a-cenzurat-imediat-postarea-in-care-era-specificata-cauza-decesului-169818

 9. Ianis says:

  Ești incorigibil. Tot o ții cu linkuri de pe site-uri dubioase. Ori ești troll și te tii de pozne ori ești prost de-a binelea. Nu găsesc o a treia explicație.

 10. adabnerth says:

  ADY..Uite ce e,daca vrei sa te credem in ce afirmi tu ,trimite cateva referinte la studii stiintifice publicate in jurnale medicale sau stiintifice de specialitate care sunt PEER REVIEWED.Insa nu mai trimite referinte la site-uri obscure care sunt scrise jurnalisti care nu au nici o calificare stiintifica sau medicala sa vorbeasca despre COVID.Probabil ca realizezi ca la ora actuala oricine poate sa isi faca un site care publica orice.
  In viitor ,cand afirmi ceva cu caracter stiintific intotdeauna va trebui sa dai si referinte la publicatii credibile care sunt Peer reviewed, cum ar fi Nature,Smithsonian, Scientific American sau alte publicatii la care contribuie oameni de stiinta
  CARE AU REALIZARI RECUNOSCUTE DE COMUNITATEA STIINTIFICA.Altfel ,ne pierdem timpul citind conspiratiile altora.

 11. Bogdan Vodita says:

  E adevarat ca a crescut numarul de infectari in tari cu majoritatea populatiei vaccinate, dar nu a crescut ca in Ro., nr. deceselor (dintre care aprox 95 la suta nevaccinati). Ro e in prezent tara din UE cu cele mai multe decese raportat la nr. de locuitori si asta coreleaza perfect cu procentul de 35 la suta vaccinati. Restul sunt interminabile rastalmaciri retorice si putina stiinta…

 12. Ady says:

  Într-o lume normală, societatea civilă este ascultată, există dezbateri nu cenzură, șantaj sau demisii. Îmi cereți articole publicate în reviste de specialitate însă uitați că toți cercetători sau medicii care au avut curajul să aibă o altă opinie au fost cenzurați sau demiși din funcțiile lor, cu alte cuvinte, este aproape imposibil să găsești articole nefavorabile vaccinării atât timp cât totul este cenzurat.
  @Ianis și @adabnerth ați deschis măcar linkurile de pe site-ul „dubios„ ptr a vedea că toate articolele au sursa de proveniență, interviul sau documentul în original? Să le luăm pe rând:
  1. https://www.youtube.com/watch?v=On5RYFbcxWY ce este dubios în acest interviu, nu vă place ce auziți?
  2. dar aici, aveți cumva dubii cu privire la profesionalismul prof. Bhakdi? https://rumble.com/vkswzd-profesorul-sucharit-bhakdi-de-ce-vaccinarea-trebuie-sa-se-opreasca-acum.html
  3. Aici am înțeles, nu vă „convine„ că twitter a cenzurat postarea și a negat că decesul ar fi survenit din cauza vaccinului cu toate că acest aspect era specificat pe necrolog: https://www.activenews.ro/stiri/O-mama-tanara-din-Washington-perfect-sanatoasa-a-murit-dupa-vaccinul-anticovid-de-la-Johnson-Johnson.-Twitter-a-cenzurat-imediat-postarea-in-care-era-specificata-cauza-decesului-169818
  4. unde este partea „dubioasă sau obscură”? aveți în subsolul paginii video-ul cu prof. Perronne dar o să-l pun aici ptr a nu vă obosi prea tare: https://www.activenews.ro/stiri/Fost-vicepresedinte-al-Grupului-consultativ-european-al-OMS-Persoanele-VACCINATE-sunt-periculoase-ar-trebui-sa-fie-puse-in-CARANTINA-169421 și prezentarea video: https://rumble.com/vl44r8-frances-long-time-vaccine-policy-chief-covid-policy-is-completely-stupid-an.html
  Suedia și Danemarca au anunțat miercuri că întrerup temporar întrebuințarea „vaccinului” Covid de la ModeRNA la populația tânără după înmulțirea raportărilor de reacții adverse. Aici îți pot da un studiu științific recent: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.09.09.21263342v1
  Să înțeleg că vă place foarte mult să folosiți argumentul ad hominem doar ptr a discredita o persoană (doctorul McCollough) sau diferite siteuri ce nu vă plac. Spor și succe în „minunata lume nouă”.

 13. adabnerth says:

  ADY…OK..am sa iti raspund pas cu pas la teoriile conspirative pe care le ridici (poate ca ma ajuta si Edi,Ianis sau altii–interventia lor e benefica pt discutia de fata).
  Mi -ai trimis video-uri cu un medic McCollough si
  …dr. Bhakdi…Am sa iti explic de ce nu au dreptate.
  Cand respingi concluziile prezentate de Dr Fauci si alti oamenii de stiinta de la Center of Disease Control, care arata ca imunizarea cu vaccinurile este superioara din mai multe puncte de vedere imunizarii pe cale naturala trebuie sa vi cu studii publicate in jurnale de specialitate care sunt peer reviewed de experti care au competente in domeniu.Dr Mccollough nu este specializat in virologie si epidemiologie ,domenii care de altfel necesita publicatii in jurnale de specialitate.Arata-mi te rog ce publicatii are Dr Mccollough in domeniu virologiei si epidemiologiei?iti spun eu: nimic legat de covid . Si asta pt ca nu este domeniul lui.El este cardiolog.Deci nu are competentele necesare.
  Mai departe…BKHADI..nici el nu ofera studii care sa contrazica ce spun studiile publicate in jurnalele de specialitate In schimb isi da cu parerea intr-un mod paranoid cand spune ca vaccinurile sunt facute sa reduca populatia planetei🤣🤣Ca sa vezi ca nu este singuru care propaga teorii conspirative paranoice🤣🤣!
  vezi linku de mai jos!(vezi ca nu esti singuru specialist la linkuri la fituici jurnalistice🤣).
  https://thewhiterose.uk/german-microbiologist-dr-bhakdi-they-are-killing-people-with-these-covid-vaccines-to-reduce-the-worlds-population/

  La punctu 4 mentionezi stiri scoase din context.Motivul pentru care tarile nordice au stopat temporar moderna se datoreaza faptului ca
  Exista un procent extrem de mic al populatiei care pot suferi complicatii datorita vaccinurilor.Acest lucru se poate intampla cu orice medicament sau vaccin ,nu doar cu covid.Faptul ca tu prezinti asta ca un fapt neobisnuit arata de fapt ca esti captivat de stiri ca se vor a fi senzationale.

  La sfarsit, imi trimiti un link la un articol incomplet care nici macar nu are detalii despre studiu.De fapt ,articolul respectiv nici macar nu este peer reviewed si mentioneaza negru pe alb sa” nu fie folosit in cadru evaluarilor clinice”.
  Cat priveste cercetatorul ala francez,e aceeasi situatie,nici el nu prezinta nici un studiu clinic care sa infirme concluziile acceptate de majoritatea expertilor .Isi da cu parerea si prezinta speculatii.Nu e de mirare ca a fost dat afara de la locul de munca pentru ca prezinta idei nefundamentate in cercetari stiintifice ,idei contrare ideilor acceptate de majoritatea colegilor (care spre deosebire de el se bazeaza pe studii peer reviewed ).
  In incheiere,iti mai repet inca o data–trimite linkuri la studii care sunt publicate in jurnale de specialitate care sunt peer reviewed si dupa aia te luam in serios.Altfel,daca continui cu linkuri la youtube si site-uri care promoveaza teorii conspirative nu cred ca mai are rost sa mai discutam.

 14. Ianis says:

  Adabnerth
  S-ar putea să îți pierzi timpul aruncând mărgăritare la porci. Persoanele obsedate de teorii ale conspirației nu pot fi convinse de logică. Vezi doar că le lipsește logica elementară (vaccinurile vor sa reducă populația, in realitate suntem mai mulți și traim mai mult datorita lor și a medicinii in general).
  Conspiraționistii nu stăpânesc niciun subiect, ei se agață de teme de moment (acum e Covid, mâine o să fie altceva) pe care le folosesc sa își hrănească fanteziile. Unii și-au exersat fanteziile respective în biserică. La adventiști, de exemplu, ai o întreagă panoplie de conspirații (fiare, papi, decrete, inchiziții, sigilari, răpiri, etc) iar oamenii ăștia s-au hrănit o viață întreagă cu ele astfel încât orice știre cu potențial senzațional este marfa buna pentru paranoia lor.

 15. Ianis says:

  Bogdan, Romania și-a bătut zilele astea propriile ei recorduri de infectați și de morți. Peste 95% nevaccinați. Partea mai urâtă e că urmează procesiunea la moaștele sfintei Parascheva. La Iași, după cum zice și în articolul tău, situația e deja scăpată de sub control.
  Dar asta e viața: nimeni nu îi poate opri pe credincioși să alerge ca o turmă nebună spre prăpastie. In Romania, nimeni nu se ia de religioși. Și tot ei urla că sunt persecutați.

 16. Ady says:

  @adabnerth vă ofer spre lectură un articol peer-reviewed.
  https://link.springer.com/article/10.1007/s10654-021-00808-7
  Sanatate!

 17. Ianis says:

  In sfârșit o țară care vrea sa tragă la răspundere un lider imbecil și responsabil
  https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/world-latin-america-58976197.amp

  President Bolsonaro has been accused of failing to control the virus that has killed more than 600,000 Brazilians.

 18. adabnerth says:

  OK..am si eu un experiment pentru cei care inca se indoiesc cu privire la eficacitatea vaccinurilor (se aude Adi?)
  Sa numere masinile cu cruce care ies de pe poarta spitalului.Numaratoare placuta🙄
  https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/experimentul-recomandat-de-un-medic-antivaccinistilor-sa-numere-masinile-negre-cu-cruce-care-ies-zilnic-pe-poarta-spitalului-1711041

 19. Ianis says:

  Au numărat alții. Covidul omoară un român la 5 minute.

 20. Ianis says:

  Stau într-un oraș din diaspora, in jur de 80% vaccinare generală, se circulă fără mască pe strada. La spitalul general sunt internați vreo 50 de pacienți. Ghiciți naționalitatea majorității lor (ne-au făcut de pomină in ziarul local; pe Facebook, concetățenii se mândresc cu prostia și încăpățânarea lor. In numele Domnului)

 21. adabnerth says:

  Ne place sa ne mandrim ca suntem cei mai destepti in Europa dar coeficientul de inteligenta mediu al Romania demonstreaza altfel.Ma intreb daca nu cumva coeficietul de inteligenta al unui popor e proportional cu rata vacinarii.

 22. Bogdan Vodita says:

  *România este țara europeană cu cel mai mare procent de cetățeni care cred că primii oameni au trăit pe vremea dinozaurilor – 34% (în comparație cu media europeană de 20%). 21% nu sunt lămuriți dacă această afirmație este adevărată sau falsă, iar procentul celor care au răspuns, în mod corect, că afirmația este falsă a fost de 45% (față de media europeană de 66%)*.

  https://republica.ro/34-dintre-romani-cred-ca-primii-oameni-au-trait-pe-vremea-dinozaurilor-eurobarometrul-care-arata-nivelul?fbclid=IwAR1kulrSCZ4atUWcR4pMuzn-P_1n-tmMPFfQpfxR9AevhXi1RRlv1PuEWxs

 23. George Popa says:

  V-a facut Ady pe toti, cu argumente si cu documente. Voi, habarnistii tari in clanță, ca de obicei, șmekeri si atat…

 24. Ernst Mayr spunea ca stiintele vietii raspund la doua intrebari: cum functioneaza un organism/organ si de ce este asa cum este. A doua intrebare necesita teoria evolutiei. Problema cu stiintele secolului xxi este ca prima intrebare necesita foarte multe date si informatii complexe. TE ofera un ghid care il ajuta pe om sa navigheze aceasta complexitate. Fara o intelegere elementara a evolutieie e usor sa te ratacesti si te agati de autoritate sau anecdotic gen „un doctor a spus xyz pe youtube”. Cineva care nu intelege evolutia dinosaurilor si a oamenilo nu va intelege cum evolueaza un virus. Argumentul din design duce la teoria conspiratiei virusului facut de Bill gates ca „nu avea de unde sa apara asa…”

 25. Ady says:

  Ce facem @Ianis și @adabnerth cu morții și numărul de cazuri de covid din Germania? Germania a anunțat că a intrat în valul 5 al pandemiei Covid, cu un număr de 50.196 de cazuri noi raportate joi, 11 noiembrie, un prag pe care nu l-a mai depăşit de la începutul pandemiei, şi 235 de morţi din cauza covid-19.
  Să înțeleg că tot din cauza celor nevaccinați, Germania a intrat în valul 5 și mor pe capete? Încă mai credeți că vom reveni la normal și că este vorba despre sănătatea noastră? Se încalcă absolut orice drepturi iar voi, prin tăcerea voastră, deveniți părtași bucurându-vă de o falsă libertate. Înseamnă că nu înțelegeți nimic din istoria recentă de aceea suntem condamnați să o repetăm.

  „Vouă NU vă e teamă de nevaccinați, că ar putea să vă infecteze cu ceva. Vă e teamă că ei ar putea avea dreptate!

  Vă e teamă că toate măsurile luate au fost false, exagerate și fără omenie. Vă e teama ca ați putea fi responsabili pentru afaceri care dau faliment, sinucideri, boli psihice ale celor din jurul vostru și a separării de familie și prieteni!

  Vă e teamă ca purtați în spate o vină istorică! Vă e teama și frica voastră v-a furat idealurile de libertate și democrație, toleranță și liberă exprimare! Vă e teama și ați devenit monștrii de care întotdeauna vă era frică! Vă e teamă să vă priviți în oglindă!

  Acum aveți nevoie de cineva care să vă salveze din situația în care vă aflați, de un țap ispășitor pe care sa îl trageți la răspundere pentru eșecul vostru.

  Noi o să vă lăsăm portița asta, pentru pacea tuturor și pentru a nu deveni ceea ce voi sunteți deja!

  Nu noi suntem cauza iadului pe care îl trăiți voi! Iadul acesta vi l-ați creat singuri!”
  Text de Dirk Hesse, tradus din limba germană

  https://www.theguardian.com/australia-news/2021/nov/01/liberal-senator-gerard-rennick-to-withhold-vote-in-protest-against-covid-vaccine-mandates

  https://uk.news.yahoo.com/thousands-of-fully-vaxxed-over-70-s-have-died-in-the-last-four-weeks-190614615.html?guccounter=1

 26. Ianis says:

  Ady, tu ai niste probleme care nu se pot rezolva pe un forum.
  Frustrarile conspirationiste sunt doar niste efecte.

 27. Ady says:

  @Ianis m-aș bucura ca lumea să meargă în direcția corectă, să mă fi înșelat cu privire la toate „conspirațiile” mele și nu voi pregeta să recunosc acest lucru însă rațiunea îmi spune că este abia începutul. După ce adventiștii au fost catalogați ca sectanți, chiar la limita creștinismului de către cultele neoprotestante acum, unii au trecut de partea „științei„, gata cu jignirile din perioada comunistă, v-ați emancipat. Pentru prima dată în viață, aveți impresia că aparțineți unei elite care a înțeles cum stau lucrurile, nu sunteți în tabăra analfabeților funcționali, sunteți de partea „științei„ a indivizilor raționali care vor construi un viitor strălucit (sic). Voi nu mai vedeți nunața de gri, doar alb și negru, vaccinat sau nevaccinat. @adabnerth are conștiința trează, își pune întrebări, dar la tine totul este doar „știință„ restul fiind conspirații. Când tot ce contează este vaccinul iar anticorpii sau un test pcr negativ nu mai sunt luate în considerare, acest lucru nu vă îngrijorează.

  Prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din Ro, prezintă foarte clar această problemă, cu toate că este un susținător al vaccinului: „Am pus o întrebare la ședința Academiei de Științe Medicale și apoi la o întâlnire cu microbiologi și virusologi: care este cantitatea de antigen pe care ți-o administrează vaccinurile de pe piață, care folosesc material genetic? Mi s-a răspuns că scrie pe prospect. Pe prospect scrie cât ADN sau ARN ți se introduce, dar ăla nu este antigenul, ăla intră în celule și începe sinteza de antigen. Și noi nu știm la fiecare individ în parte cât antigen se produce. Asta spuneau și israelienii, că vaccinarea face din individ o bombă cu anticorpi, că stimularea este prea puternică. Și această stimulare puternică duce la o chestiune. Răspunsul imun corect al organismului se face prin imunitate celulară, prin limfocite T citotoxice. De aceea pacienții care trec prin boală în mod normal, în special asimptomaticii, nu ar trebui să mai aibă nicio problemă ani și ani de zile. Dar, în momentul în care tu îi vaccinezi, le-ai schimbat imunitatea, pentru că este o doză foarte mare de antigen care ți se introduce indirect și nu știm cât este”, ne-a declarat prof. dr. Virgil Păunescu. Acesta arată că organismul este forțat să-și schimbe imunitatea dintr-o imunitate corectă, pe bază de limfocite T, într-una pe aniticorpi, care nu rezistă decât 6 luni. Astfel, oamenii devin dependenți de vaccin, pentru că nu vor mai reacționa după o asemenea manevră brutală de schimbare a modului în care răspunzi imun, și rămân vulnerabili și dependenți de acest răspuns incorect”

  https://www.national.ro/coronavirus/bomba-vaccinul-anti-covid-schimba-imunitatea-si-creeaza-dependenta-742121.html

 28. Ianis says:

  Complexul Mesia este tratabil dar nimic nu îți garantează că vei deveni logic și coerent. Asta cere exerciții de gândire.

 29. adabnerth says:

  ADY, nu vreau sa dau impresia ca te pot schimba prin argumente (vad ca nu ajung nicaieri pentru ca tu esti deja indoctrinat de religia ta sa crezi ca metoda stiintifica este o conspiratie).Insa,presupun ca exista si alti oameni rationali care citesc ideile noastre pe forumul asta.
  Pentru ei am insa raspunsuri la ceea ce ridici tu.
  1).Referitori la vaccinuri,nu exista nici un studiu care sa confirme faptul ca sistemul imun al unei persoane (care nu are sistemul imun compromis ),ar deveni dependent de vaccinuri.Daca ar fi asa ,atunci vaccinul antigripal (care exista de cateva decenii) ,ar fi facut milioane de persoane dependente de el pentru a capata imunitate la simptomele severe de gripa–ceea ce nu s-a intamplat.
  2).Nici eu nici Ianis nu apartinem nici unei elite.Doar incercam sa gandem rational .Atat.
  Tu ,in schimb,vi cu conspiratii nascute in modul de gandire conspirativ-apocaliptic al religiei de care apartii.Iti imaginezi tot felul de idei absurde ,cum ar fi ca doctorii vor sa faca rau sau ca vaccinurile nu ajuta la nimic si ca nevaccinatii vor fi persecutati.Asta pentru ca adventismul tau sustine ideea unui timp final de criza cand oamenii vor fi persecutati pentru credinta lor.
  Fi linistit ,nu te persecuta nimeni pentru Hristos/vaccinuri.🤣🤣
  In realitate ,ceea ce au spus doctorii pana in prezent,este inca valabil:vaccinurile sunt benefice in reducerea cazurilor severe de covid si ,IMPREUNA cu alte masuri ,cum ar fi distantarea sociala,practicarea igienei personale si medicamentele care pot trata Covid 19,sunt metode prin care rata infectiei poate scadea semnificativ.Problema este ca distantarea sociala nu a fost implementata corespunzator peste tot in lume (vezi protestele idiotilor din Romania impotriva masurilor de distantare sociala),igiena personala nu este practicata constant iar medicamentele care trateaza covid nu sunt inca produse/ folosite pe scara larga.
  Pe langa asta,nu se cunosc inca alti factori,cum ar fi de exemplu ,cum sa reduci rata infectiei in mijlocul pandemiei,cand virusul sa adaptat suficient de mult incat sa existe in multe „valuri” si variante.Este ca si cum incerci sa stingi focul cand deja jumatate din cladire e in flacari.Este mult mai usor sa stingi focul atunci cand abia a inceput incendiul (preferabil in primele 5 minute).Problema este ca ,primele „5 minute ” ale primului val de covid, au trecut de mult timp si acum suntem deja la al patrulea ” val” de infectii.

  O alta problema care exacerbeaza transmiterea virusului ,este lipsa unei unei culturi filozofice-stiintifice ,care sa invete omul simplu cum se face stiinta.Dupa cum mentioneaza Eduard in articolul lui ,metoda stiintifica progreseaza in pasi inceti ,autocorectandu-se ,mereu ,cand exista noi studii/evidente .Cu alte cuvinte, este normal sa iti schimbi punctul de vedere dupa cele mai noi studii/evidente.Nu este ca in sectele neoprotestante unde dogmele religioase sunt vazute ca raspunsuri definitive,care nu se vor schimba niciodata.Spre deosebire de dogmele religioase, raspunsurile date de studiile stiintifice sunt intotdeauna probabilistice/tentative, niciodata definitive .Deci ,daca maine ii vezi pe doctori ca ar da alte sfaturi referitoare la masti /vaccinuri decat in trecut ,sa te astepti ca se bazeaza pe studii mai noi care au clarificat factori pe care studiile vechi nu i-au luat in consideratie.Ca om de stiinta, este normal sa te auto-corectezi atunci cand noile studii stiintifice aduc noi evidente care necesita auto-corectia.Problema este ca publicul nu intelege de ce oamenii de stiinta „isi schimba punctul de vedere”,si mai au si tupeul sa ii acuze pe oamenii de stiinta ca „mint” (pentru simpla vina ca si-au schimbat punctul de vedere in urma noilor studii).
  Problema ta ,Ady ,este ca tu gandesti dogmatic-postmodern,ca un fundamentalist religios tipic .Ca un om care doreste raspunsuri definitive de la stiinta (asa cum ,de altfel, te astepti de la religie) desi pana si adventismul, cat e el de fundamentalist, accepta (in teorie), ideea adevarului „prezent” (tentativ).Problema este ca stiinta nu este religie fundamentalista sa iti dea astfel de raspunsuri definitive ,in alb si negru.De altfel, dupa cum mentioneaza chiar Edi,chiar teologia, inteleasa corect ,merge pe aceeasi paradigma probabilistica ca si stiinta ,atunci cand este vorba de abandonarea unor paradigme vechi si inlocuirea lor cu unele noi (cu alte cuvinte nu are dogme „fixe”).Insa pentru un fundamentalist cu valente postmoderne, ca tine,tu vrei ca stiinta sa fie dogmatica ,ca si religia ta.
  Schimba-ti modul dogmatic ,paranoic-conspirational format de adventismul fundamentalist si o sa observi ca nu vei mai gandi conspirativ-paranoic cu privire la stiinta.Stiu ca este greu sa faci asta pentru ca, la o anumita varsta ,celulele creierului au dificultati in a forma noi conexiuni intre ele si a „elimina” conexiunile „vechi”.Conexiunile astea ,”vechi”,formate de adventism ,te-au format in modul tau de a gandi (cand erai mai tanar) si este mai greu ,acum, sa mai schimbi ceva .Sincer,ma tem ca Ianis are dreptate cand crede ca esti un caz pierdut.

 30. adabnerth says:

  ADY,ai aici sfatul lui Alvin Toffler,unul dintre cei mai influenti oameni ai secolului 20:

  https://images.app.goo.gl/PTCyA25YBYBUM9Rh9

 31. Ady says:

  @adabnerth nu știu cum ai tras concluzia ca eu aș fi adventist când am specificat într-un mesaj anterior că nu sunt adventist, nici măcar neoprotestant. Nu am fobii apocaliptice, nici cât negru sub unghie însă, așa cum spui și tu, încerc să gândesc rațional. Nu trebuie să fii creștin ptr a observa încălcări flagrante ale drepturilor fundamentale ale omului, totul făcut din dorința de a-i proteja viața (sic). Cred în știință, mai mult decât îți poți imagina însă când ea este deturnată de un grup ptr. un scop propriu, nu pot să fiu orb. Omul este foarte ușor de manipulat de șantajat iar ptr a observa acest lucru nu-ți trebuie religie, doar istorie, sociologie și psihologie. Oare avem memoria atât de scurtă încât să uităm că Pfizer (și Johnson and Johnson) a fost acuzată de multe ori ptr modificări cu bună știință ale prospectelor, plătind amenzi și daune celor care au avut de suferit din cauza produselor fabricate de ei?
  Spuneai: „referitori la vaccinuri,nu exista nici un studiu care sa confirme faptul ca sistemul imun al unei persoane (care nu are sistemul imun compromis ),ar deveni dependent de vaccinuri”. Să presupunem că nu există articole științifice care să ateste acest lucru, însă tocmai acest fapt ar trebui să prezinte un motiv suficient de puternic ptr a lăsa libertatea de vaccinare fiecărei persoane și nu impunerea lui. În mod firesc, o temă medicală care vizează întreaga omenire ar trebui analizată plenar și cu răbdare, ar trebui supusă unor studii amănunțite și obiective, nu pe repede înainte. Dacă Pfizer și-ar asuma responsabilitatea ptr efectele adverse, atunci m-aș vaccina mâine altfel, noi vom fi cobaii forțați să ne vaccinăm ptr studiile lor? Atâta timp cât în mass-media doar informația prezentată de o singură parte a baricadei este promovată și „validată”, înseamnă că ceva este putred la mijloc. Vrea cineva să se vaccineze, nu am nimic împotrivă, o face pe semnătura lui, dar nu forța pe cei care sunt nehotărâți să se vaccineze. „Viața va fi mizerabilă fără a fi vaccinat. Nu veți putea să vă ascundeți”, a avertizat doctorul Chris Perry. La Channel 9 din Australia, el i-a numit „nebuni” pe cei care au decis să nu se vaccineze. Chiar nu ai nimic împotriva acestor afirmații? Le vezi normale și corecte?
  Acum ceva timp, guvernul a recunoscut oficial că există 16.623 de reacții adverse la vaccin, dar în portalul UE nu au raportat această realitate. Nimeni nu știe adevărul, iar oamenii nu au acces la niște rapoarte bine informate în ceea ce privește vaccinul și efectele sale pe termen scurt sau pe termen lung. Unde scrie în Constituția României că starea de sănătate a cetățeanului este proprietatea statului? Ce bază legală există pentru a impune această segregare și discriminare în societate? Este firesc să fim favorizați sau privați de anumite drepturi sociale doar pe baza administrării unui vaccin experimental? Ceea ce se întâmplă astăzi este un fenomen ieșit cu totul din granițele logicii, un fenomen care tinde să se impună în fața oamenilor pe un fundal de frică indusă și paralizantă.
  Le urez sănătate celor care sau vaccinat cât și celor nevaccinați și doresc ca această dihotomie creată imaginar de unii doar ptr a învrajbi să dispară.

 32. adabnerth says:

  ADY,esti incorigibil.Am sa iti demontez pas cu pas aberatiile care se bazeaza pe conspiratii:
  1).Nu a spus nimeni ca trebuie sa ai incredere in companiile farmaceutice americane.De fapt,nici unul dintre noi pe forumul asta nu cred ca este atat de naiv incat sa creada tot ce spun companiile farmceutice.Da,cred ca multi dintre noi suntem familiarizati cu istoria companiilor farmaceutice.Dupa cum am mentionat deja,deciziile de a vaccina oamenii sunt luate pe baza studiilor peer reviewed facute la diferite institutii acreditate in diferite tari.Nu doar pe baza a ce spune Pfizer sau Johnson and Johnson.Ce nu e clar?
  Ca orice corporatie ,Pfizer a avut diferiti manageri care au facut bune si rele.De fapt, asta se aplica si alte corporatii ,cum ar fi Volkswagen,care, recent ,a falsificat emisiile de dioxid de carbon in testele lor.Asta ce insemana?Sa nu mai cumparam Volkswagen pentru ca unii dintre managerii lor au fost corupti?Ce logica absurda poti sa ai!Binenteles ca o companie trece prin diferite situatii care pot fi corectate si nu spune nimeni ca ei vesnic vor avea manageri corupti.Nu toti managerii Pfizer sunt corupti.Ce nu e clar?
  2).Este normal ca Pfizer sa nu isi asume responsabilitatea pentru orice medicament dezvoltat in conditii speciale in care se cere dezvoltarea rapida a unui vaccin.De fapt asta se intampla cu orice vaccin sau medicament.Nu este nimic deosebit.Tu uiti ca tot Pfizer a dezvoltat ,in trecut,si vaccinuri benefice care au ajutat la eradicarea variolei si altor boli.Problema companiilor farmaceutice nu se datoreaza oamenilor de stiinta care fac cercetarile ,ci consiliului de administratie care este compus mai mult din afaceristi obsedati sa faca bani (cum ar fi tipul ala pe care l-ai citat in mod absurd ca autoritate medicala).Problema nu este la stiinta ci la oamenii de afaceri care iau decizii defectuoase/ilegale.Chiar si asa,efectele medicamentelor sunt descoperite si eventual managerii sunt dati in judecata si platesc daune.Stai linistit ca nu scapa fara sa plateasca.Oricum,astea sunt exceptii ,nu regula.

  3).Am presupus ca esti adventist pentru ca gandesti foarte „apocaliptic.”Realitatea este ca voi ,astia, „anti-masuri de prevenire a infectiei” ,din tara, v-ati infectat cu idei venite de aici din America ,preluate de pe Internet si dezvoltate aici ,de catre sectele neo-protestante.Nu intamplator ,evanghelicii americani au rata foarte mica a vaccinarii pentru ca ei cred ca Bill Gates comploteaza sa ii marcheze cu microchipul (pentru ei asta este un simbol al anti-Hristului care va veni inainte sa vina Hristos).
  SI daca nu esti adventist/neoprotestant ,tu gandesti ca ei ,fara sa vrei ,pentru ca te hranesti din aceeasi sursa a teoriilor conspirative (youtube,articole din fituici jurnalistice traduse din engleza,etc.).
  4).Cat priveste drepturile omului,este normal sa ti se restranga drepturile atunci cand esti nevaccinat si ii infectezi pe altii.Declaratia universala a drepturilor omului spune clar ca omul are drept la viata (printre alte drepturi).Nevaccinarea iti face corpul un potential vector de transmitere a infectiei pentru toata lumea care nu doreste sa fie infectata si in felul acesta poti distruge viata semenilor.De fapt,ce nu intelegi tu, este faptul ca este ilegal sa infectezi pe cineva cu orice virus sau alt patogen (fie si neintentionat) .Una dintre responsabilitatile statului de drept este sa previna acte ilegale,cum ar fi vatamarea corporala (in cazul de fata infectarea corpului altei persoane).Prin urmare ,este responsabilitatea statului sa previna raspandirea infectiilor aplicand tot felul de masuri,incluzand si vaccinarea (printre alte masuri).Statul a facut asta in trecut si va face asta in viitor pentru ca are responsabilitatea legala sa ia in calcul binele comun al societatii.Cu alte cuvinte, drepturile tale sunt restranse atunci cand actiunile tale restrang drepturile altora .Ce nu este clar?

 33. skeptic says:

  Ady,

  1. Nu te obliga nimeni sa te vaccinezi. Obligat esti atunci cand te ia de pe strada si-ti baga acul in mana daca nu vrei de bunavoie. Obligat esti atunci cand esti diagnosticat cu lepra si si te scoate in afara cetatii sau te duce la Tichilesti (n-a protestat nimeni pentru drepturile leprosilor, chit ca lepra e tratabila si nici pe departe atat de contagioasa). Dar sa te vaccinezi nu te obliga nimeni.
  2. Nu exista garantie pentru nimic. Nu iti garanteaza nimeni 100% ca atunci cand te urci in masina n-o sa se declanseze airbagul, n-o sa ia foc bateria sau n-o sa fie o eroare de soft care sa blocheze volanul. Nu iti garanteaza nimeni 100% ca te urci in avion si ajungi la destinatie. Nu iti garanteaza nimeni 100% ca in mancarea pe care o cumperi nu o sa fie ceva otravitor. Si nici un act medical nu e garantat 100%. Tu insuti nu poti garanta 100% pentru nimic din ceea ce faci. Standardul asta e utopic. Si daca cineva l-ar oferi, ar minti.
  3. Sunt curios care e standardul pe care l-ai accepta pentru a considera un produs testat. Cum iti imaginezi tu ca ar trebui facut? Pe cine sa il testam inainte de a-l folosi noi insine? Pe oamenii din Africa, ca aia nu conteaza? Pe oricine altcineva, in afara de noi, ca noi nu vrem sa contribuim la societate, vrem doar avantajele? Cat de mult timp ar trebui sa treaca pentru a considera un produs, oricare, safe? Si de ce nu mai mult?
  4. Da, nebuni, exact cum ai zis. Sau poate ai alta denumire pentru oameni care refuza sa primeasca leacul pentru o boala potential mortala. Sau, si mai si, care dau bani ca sa nu primeasca ceva ce e gratis si le-ar fi de folos. Si cei care-i influenteaza sa faca asta, criminali.
  5. Numerele de ieri din Germania sunt asa:
  – 30.000 de pozitivi si 167 de decese la o populatie de 84 de milioane. Ziua cea mai rea din ultima jumatate de an a fost 10 noiembrie cu aprox. 45.000 de cazuri noi si 244 de decese (0.5% decese din numarul total de cazuri).
  Prin comparatie, ziua cea mai rea din in Romania a fost 2 noiembrie cu 11.000 de cazuri noi (la o populatie de 18 milioane) si 594 de decese (5.4% raport decese/infectati). Ziua cu cele mai multe cazuri a fost 19 octombrie: aprox. 19.000 de cazuri, 568 de decese (2.9% raport decese/infectati).
  In Germania, cel putin in zona in care locuiesc eu, viata merge apropiat de normal. Oamenii merg la serviciu, copiii merg la scoala, magazinele si restaurantele sunt deschise si in general restrictiile sunt minime. Evident, in unele locuri e nevoie de certificat (ex. restaurante). Si numerele demonstreaza exact ceea ce te-ai astepta si anume ca intr-o societate preponderent vaccinata, cu viata desfasurandu-se relativ normal, infectarile vor creste dar cazurile grave vor fi putine.

 34. polihronu says:

  “această dihotomie creată imaginar de unii doar ptr a învrajbi”

  Ai absolută dreptate. “Dihotomia” asta e creată și întreținută pentru a învrăjbi. Cum? Prin manipularea imaginației. Uită-te în oglindă.

 35. polihronu says:

  Ske! You’re alive! 🙂

 36. Ianis says:

  Ske, welcome back.
  Doar o completare la punctul trei. 52,2 % din populația globului a primit cel puțin o doza de vaccin. Eu nu mai știu niciun vaccin testat pe câteva miliarde de oameni.
  Amărâții ăștia de antivaxeri au rămas blocați ca niste flașnete in looping, in propriul lor univers țesut din minciuni.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: