Rasare o noua stea

11 Responses to Rasare o noua stea

  1. Ianis,

    KIC 8462852 mu este doar o alta stea „dimming”.

    „These events did not appear to follow any pattern and seemed far too substantial to be caused by planets or dust crossing the star’s face”.

    KIC 84, dimpotriva, are un „pattern” care se repeta la 1574 de zile si acest pattern implica mai multe sub-patternuri care se repta la acelasi interval de timp.

    Totusi KIC 84… nu poate fi o planeta pentru ca: 1. planeta are o semnatura in infrarosu, 2. semnatura fotometrica a planetei este in forma de U, pe cand a lui Kic este o panta inceata de 20% urmata de o urcare brusca pe care se afla mai multe V-uri de 1-2%.

    Modelul comete presupune comete mai mari decat Jupiter si in numar care ar intrece masa tuturor cometelor din Kuiper belt.

    Daca ai intalnit termenul „WTF star” este din cauza ca sintagma „where is the flux” a fost folosita ca titlu pentru ipoteza cometa tocmai din cauza acronimului WTF.

    Kepler a identificat ulterior semnatura fotometrica a cometelor si KIC 8462852 nu are o astfel de semnatura.

    Modelul praf a fost ales din cauza ca ipoteza cometa nu sta in picioare insa are doua probleme: praful cosmic emite radiatie in infrarosu care lipseste la KIC 846 si radiatia electromagnetica a stelei si vantul solar imping praful inapoi si ca atare trebuie sa existe o sursa misterioasa care regenereaza parful exact in acelasi pattern.

    Problema cu aceasta sursa este ca pe langa intervalul de 1574 zile fiecare „dimming” de 1-2% tine 24,2 ore si vine la un interval de 65 zile terestre intre ele. Aspectul aceste nu este mentionat in articolul din Space si nu poate fi explicat natural.

    Argumentul tacerii este acela ca regulalitatea in astronomie cere trei observatii si a treia abia a inceput in Mai. Pana acum toate dimmingurile au venit si au durat dupa program dar inca nu e gata.

    Idea ca exista megastructuri tip Kardashev 2 este mainstream in stiinta si NASA are un program de cautare a lor insa idea este ca „pretentii extraordinare necesita explicatii extraordinare” si ca atare ipoteza civilizatiei extraterestre este accaptata numai dupa ce oricer alta ipoteza a fost falsificata.

    Lucrul de care se tem astronomii este „aliens of the gaps” similar cu „god of the gaps” in ID. Insa, nonetheless, Ianis, ipoteza megastructura Kardashev 2 este inca pe masa ca „ultima ipoteza” atat pentru Tabby Boianjian cat si pentru restul si asta nu spune articolul din Space.

  2. Aurel Ionica says:

    Si iata cum evolutionismul a creat bigoti la fel de mari ca si fundamentalismul. Tare incurcate mai sunt caile astea ale domnului.

    https://www.bbc.co.uk/reel/playlist/a-fairer-world?vpid=p08rvznc

  3. Nu stiu daca BBC este locul cel mai bun pentru a studia evolutia.

  4. Aurel Ionica says:

    Edmond Constantinescu says:
    Nu stiu daca BBC este locul cel mai bun pentru a studia evolutia.

    De ce nu este, pentru ca BBC este “fake news”? Si care este locul cel mai potrivit pentru a studia evoluatia, Fox News? Toti au “locurile” lor in care isi studiaza gogomaniile din cap si le este frica sa se uite afara pe fereastra ca nu cumva sa vada cit sunt de dusi cu pluta.

  5. Orice news este fake news pentru ca este subordonat paradigmei „minciuna mare”: repeta minciuna pana te vor crede. Locul cel mai bun pentru a studia evolutia este un curs online la o universitate buna. In nici un caza de la profesori de stiinte umaniste.

  6. adabnerth says:

    Eh,Edi dupa atatea vesti proaste inca o veste buna..Probabil ca vor mai rasari si alte stele in viitor dupa ce noul obervator computerizat Vera Rubin din Chile va intra in functiune .Are o rezolutia mult mai mare decat alte observatoare datorita tehnologiei mult mai automatizate.Probabil ca vor aparea si video-uri pe Youtube .
    Si din cate aud se vor studia acolo nu doar stele.Avi Loeb are un proiect nou ,finantat din fonduri private numit proiectul Galileo care se vrea a fi un proiect de cautare a vietii extraterestre si care probabil ca va folosi observatorul Vera Rubin (politicienii care conduc departamentul apararii din SUA refuza inca sa finanteze din fonduri publice un astfel de proiect de cautare a vietii extraterestre).

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vera_C._Rubin_Observatory

    https://www.google.com/amp/s/www.scientificamerican.com/article/avi-loebs-galileo-project-will-search-for-evidence-of-alien-visitation/%3famp=true

  7. GgVerb says:

    Ciudat mi se pare fenomenul social: O comunitate mare de amatori care preia pionieratul într-un domeniu al științei. Fac o paralela cu Facebook care ia pe sus politicienii și mă gândesc dacă nu cumva orice fake news de succes are sens…

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: