Probabilitatea inteligentei in Univers

8 Responses to Probabilitatea inteligentei in Univers

 1. adabnerth says:

  EDI…Foarte buna prezentarea,insa probabil ca emisiunea mai mult deschide „a can of worms” pentru multi🤣,in special fundamentalistii religiosi care nu accepta decat lumile necazute in pacat.Se pare insa ca lumile alea sunt mai „cazute” (langa noi) ,decat cred fundamentalistii nostri.
  Emisiunea ta mi-a trezit interesul in a studia mai mult subiectul asta , si din ce studiez subiectul vietii extraterestre din ce mi se pare mai contra -intuitiv (sincer subiectul imi da dureri de cap pentru e un subiect extrem de dificil de inteles) .Ma gandesc la urmatoarele aspecte :

  1. La ce categorie pe scara Kardashev se incadreaza oare majoritatea civilizatiilor extra-terestre?

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale

  2. Mai arunc o alta petarda..Lisa Randall,profesor de fizica, specializata in fizica particulelor ,la Harvard, a scris un articol in care mi-a dat peste cap toate presupunerile cu privire la ceea ce inseamna viata.Ea vorbeste de „shadow life”–viata formata din dark matter particles.Ideea e ca dupa cum materia visibila poate sa duca la formarea de structuri chimice inorganice in univers sau la formarea vietii,tot la fel ar putea sa faca si dark matter (fizicienii au incercat sa dezvolte modele matematice pe baza materiei obisnuite pentru a studia dark matter).Ideea e ca dark matter „mirrors” materia vizibila.
  E posibil sa existe viata formata din dark matter care sa interactioneze cu materia obisnuita?Sunt fenomenele ozn o manifestare a vietii bazate pe dark matter particles?
  Ce parere ai?
  articolul ei:

  http://m.nautil.us/issue/48/chaos/does-dark-matter-harbor-life

 2. adabnerth,

  Cu privire la can of worms problema e mai intinsa decat credem. Luis Elizondo povestea intr-un intetrviu cum un general de la Pentagon i-a cerut sa opreasca investigatia AATIP pentru ca „nu ai citit Biblia?” si „obiectele astea pe care le observam sunt demoni”. Elizondo spune ca principalul motiv pentru cover-upul Pentagonului este teologic. Religia a fost un test de loialitate ideologica in timpul razboiului rece si asa se face ca Air Force a ajuns controlat de evanghelici conservatori.

  1. Sagan scria in 1963 ca este foarte improbabil sa nu existe o comunitate galactica „loose” la nivel kardashev 2 si ca am fost foarte probabil vizitati in istorie. Inclin sa cred ca majoritatea civilizatiilor se autodistrug la nivelul nostru asa ca ce ramane si merge mai departe a depasit momentul de nebunie, dar sunt putini. Probabil ca exista in istoria oricarei specii inteligente tehnologic un moment al alegerii si inclin sa cred ca ne aflam la acest punct.

  Intorcandu-ne la raportul Pentagonului dupa 75 de ani de observatii, ce apare clar este interesul UAP, orice/oricine ar fi, pentru baze nucleare si situatii documentate si declasificate in care au dezactivat focoasele nucleare sau au doborat rachete de exercitiu cu focoase false. James E. McDonald spunea prin 70 ca suntem in mod sigur supravegheati de o inteligenta extraterestra si ar trebuii sa ne intrebam de ce. Banuiesc ca cineva asteapta sa vada in ce directie o luaam ca sa stie daca are rost sa stam de vorba.

  2. Nu avem inca o definitie a vietii asa ca ramanem la una descriptiva care este viata organica. Deocamdata nu stim inca nici unde sa bagam virusul de Covid si cred ca este normal sa incepem prin a cauta viata ca a noastra in univers.

 3. Ianis says:

  Edi, povestea cu Pentagonul și supravegherea UAP suna a Prime Directive din Star Trek: nu interfera cu civilizațiile insuficient dezvoltate, aștepta până când se maturizează singure și ajung la un nivel de înțelegere a universului ca sa merite sa fie băgate în seamă. Altfel repeți istoria „civilizării” Lumii Noi de către spanioli, care a dus la exterminarea rapida a multor popoare.

 4. adabnerth says:

  Da. Elizondo pare sa aiba dreptate in ce priveste air force.Sunt generali in Department of defense care sunt crestini protestanti conservatori care doresc sa transforme armata intr-un brat al dominionism-ului (practic ei sunt calvinisti care refuza sa accepte separarea bisericii de stat).Majoritatea sunt ,ca de obicei, baptisti din sud–religia care a dat si continua sa dea cei mai multi fanatici in America.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dominion_theology

  https://www.google.com/amp/s/www.newsweek.com/trump-evangelicals-god-prayer-air-force-secret-christian-online-ministry-1070772%3famp=1

 5. adabnerth says:

  Alte posibile indicatii ca armata statelor unite este sub asediul evanghelicilorDe fapt,Liberty university a lui Jerry Falwell (prietenul lui Trump si Pence) recruteaza activa capelani ,ca prin ei sa converteasca soldati si sa transforme armata intr-o forta de dreapta:

  https://www.advocate.com/commentary/2018/3/29/christian-takeover-us-military

  https://www.liberty.edu/news/2019/09/12/liberty-students-complete-basic-training-to-become-military-chaplains/

 6. adabnerth says:

  Cat priveste proliferarea bombelor nucleare,intradevar proliferarea armelor nucleare in randul statelor si gruparilor care sponsorizeaza terorismul ,pare sa fie cea mai mare problema la ora actuala:
  https://www.economist.com/leaders/2021/01/30/the-world-is-facing-an-upsurge-of-nuclear-proliferation
  Ca tot am vorbit de covid si bombe nucleare,se pare ca e si covidu bun la ceva:astazi a murit persoana care a avut un rol central in proliferarea armelor nucleare in lume:Dr A Q Khan (datorita complicatiilor in urma infectiei cu covid).A cumparat material nuclear de la rusi si a furat tehnologie nucleara de la olandezi si a ajutat coreea de nord,pakistan si alte state care au sponsorizat terorismul sa faca progrese in programele lor nucleare.
  https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2021/10/10/obituaries/abdul-qadeer-khan-dead.amp.html
  Ca tot am vorbit de terorism,rutele care aduc droguri din mexic in state sunt posibile rute de aducere a materialului nuclear in US pentru a fi detonate de teroristi in mijlocul unui oras mare.
  Materialul poate incapea intr-un rucsac si se poate cumpara de la rusi ,mituind cativa ingineri de-ai lor.Atat e de usor de procurat.Odata adus in state tot ce e nevoie e sa construiesti un dispozitiv de activare a bombei (din componente electronice care se gasesc deja in comert ,la indemana tuturor).Si …buum..
  Vezi documentarul asta:
  https://m.youtube.com/watch?v=Qrze43Uchm8

 7. adabnerth says:

  Bogdan, cred ca in viitor,dupa ce se vor construi observatoare astronomice mai performante in emisfera sudica ,cred ca numarul obiectelor neidentificate de astronomi ar putea creste exponential.Spre deosebire de emisfera nordica unde nivelul de poluare a cerului e mai mare si cerul are mai multi nori care blocheaza vizibilitatea,deserturile din Australia si America de sud sunt locuri ideale de” vanat „obiecte pe cer pentru ca permit o vizibilitate superioara.Problema este ca tarile din sud (Chile,Argentina si Australia) nu au atat de multe reasurse financiare si acces la tehnologie ca tarile dezvoltate din emisfera nordica si inca depind de finantare din partea tarilor din emsifera nordica (americanii au inceput recent sa pompeze fonduri in observatoarele astronomice din Chile).Ne asteptam la mai multe vesti bune din Sud.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: