Razboiul civil pentru metafizica

8 Responses to Razboiul civil pentru metafizica

 1. Criticul metamodernist says:

  Este interesant faptul ca nationalismul a fost ,initial, parte a revolutiilor „masonice” ,iluministe , ca ulterior sa fie „confiscat” de catre traditionalistii fascisti.Dupa unii istorici romani ,rascoala condusa de „Fratia”(masonica) lui Horea,Closca si Crisan se inscrie la capitolul experiment premergator al revolutiei franceze ( dupa unii istorici francezi pana si banii cu care s-a facut revolutia franceza au provenit din Muntii Apuseni).Mai mult, chiar si majoritatea preotilor ortodocsi au fost de partea „Fratiei” ( in contrast cu multi preoti ortodocsi actuali care astazi „tuna ” si „fulgera ” impotriva masoneriei:

  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/rascoala-lui-horea-un-experiment-francmasonic

  Cum a devenit masoneria „satanica”?

 2. polihronu says:

  Nu sînt specialist în istoria masoneriei, dar aș băga măcar un deget în foc că antisemitismul creștin are un rol în poveste.

 3. alterego1968 says:

  Imi pare rau sa te dezamagesc, dar esti numele tau, codul tau numeric personal(sau codul de asigurat), esti roman asa cum esti si american, esti barbat, esti si alb, esti si ganditor cartezian, esti ceea ce ai achizitionat in plan material sau intelectual, esti tot ceea ce ai trait si memorat, adica povestea vietii tale. Dar … mai este un dar… , esti in acelasi timp, Infinit mai mult decat toate acestea. Si toate acestea sunt un gunoi, palesc in fata a ceea ce cu adevarat esti Tu.
  Chiar si asa ceea ce propui, ca etapa de tranzitie, e mai valoros decat ofertele pe care le are omul azi, I give you that! Diversitatea a aparut ca necesitate, nu trebuie reprimata, ar trebui sa invatam sa lasam ca diferenta specifica sa ne conduca spre genul proxim. Asa ca ar trebui sa zicem asa ” Inainte de a fi roman, barbat, alb, bogat ori sarac, invatat au ba,…etc, …….. Eu sunt!
  Asta-i cea mai puternica declaratie umanista din toate timpurile si doar ea va impinge umanitatea in era colonizarii galactice.

 4. Criticul metamodernist says:

  O trasatura foarte intalnita in toate „semitismele” este gustul dupa sange–instinctul spre moarte (Thanatos, la Freud– dupa cum a mentionat si Edi). Ma gandesc daca nu cumva un film dupa celebrul roman al lui Remarque , care promoveaza pacifismul ,expunand ororile razboiului, ar fi un bun „medicament ” pentru fanaticii luptei „finale” dintre fortele „binelui „si „raului” (whatever that means for them).M-am intrebat daca nu cumva ideologiile „semitice” nu cumva au „capturat” ceva din subconstientul colectiv al umanitatii (ca un fel de virus mental care isi exploateaza gazda pentru a continua sa se reproduca de la o generatie la alta):

  https://humanparts.medium.com/how-do-you-think-nazism-happened-4662332b6c4b

  Care sunt mecanismele psihologico-politico-religioase prin care „semitismul ” se reproduce si se adapteaza ,de la o generatie la alta?In ce fel raspunde „semitismul” unor nazuinte umane in asa hal incat unii isi dau viata pentru astfel de „lupte” ale „salvarii poporului” din sclavia „pacatului”sau alte feluri de „sclavii”?

 5. polihronu says:

  S-a scris mult pe tema asta, mai ales în ultimii 80 de ani. Chiar și autoarea la care am trimis aici vorbește (și) despre asta.

 6. polihronu says:

  Dintr-un excelent comentariu la Genesa, făcut de unul dintre cei mai vii autori din ultimele decenii.

 7. polihronu says:

  Isaac died on that mountain.

 8. polihronu says:

  Specifically

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: