Litolalie

Înainte să se laude creștinii că Isus iubește atît de mult homosexualii că-i trans-formă-n hetero-, deci ortosexuali, naziștii raportau sute de tratamente de succes. Asta cînd nu decupau răsturnate triunghiuri roz.

Acum trei luni, principala biserică adventistă din Hamburg (cea de la sediul conferinței locale) a primit cu bucurie vestea că unul dintre pastorii lor e bisexual. N-ajungea oare că celălalt pastor e femeie? Evident că unii adventiști au început să audă pietrele vorbind – chemînd-i să le facă să zboare.

Acum aproape un secol, adventiștii germani au sărbătorit venirea la putere a unui conducător vegetarian și abstinent. Aveau mai apoi să omoare oameni în sabat pentru el. Noroc cu creștinii și comuniștii care au cîștigat războiul – ei știau cine erau adevărații homosexuali.

Pastorul bi- din Hamburg are susținerea conferinței locale – n-a fost deloc dat afară. Ba chiar și pe cea a uniunii – care a recunoscut existența homosexualilor în biserică și a invitat la dialog. Rămîne de văzut ce au pietrele de hotar de spus.

Să trans-plantezi testicule hetero- în scroturi homo- – da, da, s-a încercat. Tratamente hormonale (trans pentru Domnul, nu?), electroșocuri, lobotomie, viol, ba chiar și rugăciune – totul s-a încercat. N-a mai rămas decît cea mai simplă opțiune terapeutică – evoluția lui Dumnezeu.

Cine are urechi de auzit să audă ce zic bisericilor pietrele.

13 Responses to Litolalie

 1. Criticul metamodernist says:

  Polihronu, am avut putina treaba slujind Capitalul🙂

  Pana una-alta , de ce multi conservatori americani urasc homosexualii astazi.Se pare ca propaganda statului american are un rol in asta:

  Cred ca originea homosexual=pedofil,in America, isi are originea in propaganda statului:

 2. Criticul metamodernist says:

 3. Criticul metamodernist says:

  Se pare ca deconstructia mai are si parti pozitive: naste noi atei.

 4. Criticul metamodernist says:

  Putina propaganda anti-lesbiana.Aviz amatorilor care si le imagineaza cu pipa.Ce este interesant este faptul ca lesbianismul e legal:

 5. polihronu says:

  Clipurile de la BFI sînt din Anglia, din perioada în care se dezbătea, la propunerea conservatorilor, dezincriminarea homosexualității. Cazul Turing se consumase de un deceniu. Nu sînt anti. Cu americanii tăi e altă poveste 🙂

  Deconstrucția? Nu, nu. Divorțul 🙂

  Cînd te mai slăbește Capitalul și-l termini pe Derrida, să-mi zici. Că vreau să-i citești și pe Leibniz și Bradley (așa, unu’ pă secol), să facem niște comparatistică – să vedem de cine rîdem mai tare 🙂

 6. Criticul metamodernist says:

  „Nu sînt anti. Cu americanii tăi e altă poveste ”

  Clipurile „Boys Beware” and „Girls beware” sunt din America.Si sunt anti homosexuale.Vrei sa spui celelalte doua clipuri sunt din Anglia care era mai progresista.Conservator in Anglia nu inseamna acleasi lucru cu conservator in America.In America conservator este un proto-fascist.In Anglia e centru dreapta.

 7. Criticul metamodernist says:

  „să facem niște comparatistică – să vedem de cine rîdem mai tare 🙂”

  Pana una alta nu pot sa nu rad in hohote de adeptele lui Derrida din America,in special Judith Butler .Dupa Judith Butler et company, exista (printre alte gendere) si un gender de pisicutza care vorbeste „cat-ly”:🤣🤣🤣Semn ca deconstructia are o afinitate cu miturile pre-moderne.Sa ascultam putin delir post-modern:

  Pana una alta de ce deconstructia te poate duce si pe aratura gandirii (semn ca nu e sinonima cu adevarul):

 8. Criticul metamodernist says:

  Am vrut sa pun video asta :

 9. Criticul metamodernist says:

  Polihronu..Hai ca am trait sa o vad si pe asta! Postmodernii si-au extins ,pe fata, tentaculele
  deconstructiei si in bisericile de fundamentalisti protestanti (nu ca nu au facut crestinii deconstructie tot timpul ):

  Na,acum avem si secte post-moderne inspirate de guru Derrida.🤣🤣
  Crezul postmodernului este: „nu exista un alt dumnezeu decat deconstructia iar Derrida e profetul ei”

 10. polihronu says:

  Pînă una-alta, rîd doar eu de tine.

  Hélène Cixous nu e Judith Butler. Iar o femeie de 100 de ani are dreptul să se creadă ce vrea ea. Eu știu penticostali adolescenți care vorbesc limbi ininteligibile sau care se visează îngeri – infinit mai trist.

  Cînd mai pui clipuri cu înțelepți oraculînd din subsolul parental te dau afară.

 11. Criticul metamodernist says:

  Polihronu,
  Este adevarat ca multi autisti sufera de inabilitatea in a forma relatii sociale.Ulterior singuratatea poate conduce la depresie, si alte parafilii .Sau chiar adictie sexuala.Problema cu studiile actuale este ca nu fac distinctia clara intre persoanele care sunt intr-adevar bisexuale sau homosexuale vs persoanele care sunt doar bi-curioase ,hipersexuale sau doar perverse (sa nu uitam ca si unii barbati ne-autisti din puscarii practica sexul homosexual ca o forma de a-si consuma agresivitatea, fara a fi neaparat homosexuali sau bisexuali).
  Autistul cauta si el sau ea o relatie pe care de multe ori nu o poate avea pentru ca e impotent(a) social (mai ales barbatii).Mai curand, vorbind de inabilitatea in a forma si mentine o relatie social- afectiva normala (acest lucru explica si de ce multi autisti sunt divortati sau necasatoriti).Multi autisti nu au abilitatea naturala in a citi nevoile emotinale ale partenerului/partenerei.Adauga aici si abuzul pe care l-au suferit de-a lungul vietii (neffind intelesi de catre semeni).Din mai multe motive acest lucru afecteaza mai mult barbatii decat femeile .
  Se pare ca parafiliile sunt mult mai raspandite in comunitatea autista:

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5789215/#:~:text=Individuals%20with%20ASD%20seem%20to,than%20general%2Dpopulation%20studies%20suggest.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: