Timp Abisal in Geologie cu Iulian Alexandru

116 Responses to Timp Abisal in Geologie cu Iulian Alexandru

 1. Anda says:

  Ce fac unii est sub orice critica, ai dreptate domnule Laiu.

  Dar de la unele persoane cu studii, care in plus se pretind crestine si eu ma astept la mult mai mult, decat la critica neconstructiva si la judecat persoana si nu idea.

  Nimeni nu are scutire la respct fata de celalalt, nici eu, nici Edi, nici matale, nici Cj… dar mai ales cei care pretind ca sunt mai presus omului de rand.

  Cu respect
  Anda

 2. Camelia says:

  Florin, doar un mic sfat la comentariul de la #142. Ceea ce scrii arata ca citesti comentarile lui CJ si faptul ca nu iti place il refuleaza si mai mult. Sfatul meu este sa nu ii mai citesti comentarile si tu in continuare sa comentezi ca si cum el nu e pe site. Crezi ca poti face lucrul acesta? Nu e nevoie nimeni sa arate cine e CJ, se minjeste el singur. Felul cum vorbeste e ca si cum improasca cu noroi in el insusi.

 3. Florin Lăiu says:

  #143 Anda : „Dar de la unele persoane cu studii, care in plus se pretind crestine si eu ma astept la mult mai mult, decat la critica neconstructiva si la judecat persoana si nu idea.”

  Domniţă Anda, îmi însuşesc critica, şi te rog să mă crezi că m-aş simţi mai bine dacă nu m-aş ocupa deloc de acest dialog. Dacă EC ar fi un oarecine, nu m-aş lega deloc de persoana lui, dar ca pastor el are datoria de a predica altceva, nu teorii omeneşti care subminează iremediabil Biblia. În acest caz nu pot face distincţie între persoană şi idee. Sper că ai observat că nici el nu face distincţia asta când vorbeşte cu mine. Dar cel puţin, cu Edi poţi să ai un dialog civilizat, chiar când este contradictoriu. Nu pot să spun asta despre toată lumea. Pe unii de pe aici (cj, samson) nu pot să-i bag în seamă nici ca persoane, nici ca idei. Înţeleg că nu-ţi plac criticile mele, dar nu e nici o problemă. Dacă sunt constructive sau nu, va judeca Dumnezeu.

  #144 Camelia: „Ceea ce scrii arata ca citesti comentarile lui CJ si faptul ca nu iti place il refuleaza si mai mult.”
  Domniţă Camelia, cred că înţelegi sentimentul şi situaţia. Scanez cu privirea tot ce se scrie şi mă opresc mai mult acolo unde am interes. Sunt aproape doi ani de când nu mai citesc tot ce scrie cj, pentru că chiar dacă nu am avut nici un dialog cu el, am văzut că sub masca de saltimbanc scrie numai batjocuri şi blasfemii la adresa lui Dumnezeu şi a religiei de orice fel, şi că este lipsit de orice frâu şi ruşine. Degeaba este inteligent, dacă scrie numai sub drog sau beat – oricum o scuză mai bună nu-i găsesc. Cu siguranţă că Dumnezeu Se va ocupa de el, mai devreme sau mai târziu.

  Dacă ar fi vorba doar de persoana mea, sunt de acord, nu m-ar interesa părerea lui. Dar nu găsesc nici o scuză pentru care administraţia (şi în primul rând EC) îl păstrează pe blogurile acestea peste tot, de parcă ar fi mascota emisiunilor. N-am nimic împotrivă că este prieten cu EC. Dar dacă îi este prieten, să-i respecte cel puţin saitul.

 4. Florin Lăiu says:

  #122 Camelia: „…Daca Dumnezeu nu ar fi creat prin evolutie, nu ar fi lasat procreerea. Ar fi continuat sa creeze continuu. Pomii nu ar fi avut saminta ci iar fi creat prin Cuvint si acuma.”
  Argumentul tău nu stă. Poţi întreba pe cine vrei. Procreerea şi înmulţirea, cu toate variaţiile implicite, nu confirmă teoria darwinistă a evoluţiei speciilor. Despre această evoluţie vorbim aici.

  „Eu cred ca cea mai mare problema la noi e ca nu avem un conses al cuvintului ‘evolutie’.”

  Nu cred că aceasta este problema. Chiar şi evoluţioniştii atei ştiu că atunci când creaţioniştii condamnă teoria evoluţiei nu se referă la microevoluţia care este cunoscută în cadrul speciilor şi probabilă în cazul genurilor. Nu suntem fixişti, ştim că orice realitate evoluează. Dar o evoluţie biologică generalizată, cu sens progresiv, de la amibă la girafă şi de la o verişoară a maimuţei la om, este inadmisibilă şi detestabilă în orice confesiune creaţionistă. Pur şi simplu pentru faptul că este în contradicţie flagrantă cu capul Bibliei şi cu inima ei şi cu tot ce are Biblia vrednic de spus.

  „Ne e teama ca aceasta ‘evolutie’ e vorba de teoria ca totul a inceput din nimic fara mina lui Dumnezeu.”

  Nu are nici o importanţă dacă începutul evoluţiei sau momentele ei cruciale au fost dirijate de Dumnezeu sau au fost la întâmplare. Ideea de a amesteca una cu alta, Biblia cu evoluţionismul, este stranie, nu are nici o justificare. Cineva poate crede în teoria evoluţiei, dar nu are sens s-o justifice cu Biblia. Aici ateii sunt mai consecvenţi. Creştinii ar trebui să fie înclinaţi mai mult spre interiorul Bibliei decât înafara ei.

  „Dar eu cred ca si Dumnezeu a evoluat.”

  Dacă este posibil ca o divinitate să evolueze, atunci se poate presupune şi momentul zero al apariţiei acelei divinităţi şi, de ce nu, un moment zero al dispariţiei ei, ca la stele. Există câţiva teologi zănatici care promovează ideea că Dumnezeu Însuşi evoluează, experimentează, învaţă. Concepţia aceasta este şi eretică şi balsfematoare, de aceea te sfătuiesc să fugi de ea cât poţi. Este eretică pentru că face confuzie între Creator şi creaţie, fiind de sorginte panteistă şi opusă atât Bibliei cât şi înţelegerii dintotdeauna a evreilor, creştinilor şi în general a oricărei religii abraamice. Este blasfematoare pentru că pune în seama Dumnezeirii atribute exclusive ale creaturii, ducându-ne la concluzia că Dumnezeu a fost cândva un fel de nimic, că Dumnezeu ar fi astăzi mai puţin inteligent şi mai puţin bun decât mâine, iar cândva în trecut a fost jalnic…
  Să mă ferească Dumnezeu, de un asemenea dumnezeu care evoluează, şi care nu-i decât o proiecţie în mintea omului!

 5. polihronu says:

  Cunosti vreun dumnezeu care NU este o proiectie in mintea omului?

 6. samson says:

  florin laiu 142 (1)

  Edi, dacă te interesează dialogul, şi nu circul şi cultura de Rahova, te rog să alegi între mine şi CJ.

  dle, putina continenta putem sa gasim la dta, dak rusine nu mai ai deloc? adik cum s-aleaga? dta nu cumva iesti din intamplare profesor si aventist de ziua a saptea? ei, ce-ti inchipui dta ca s-ar intampla aicea dak ar veni toata lumea pe ran si-ar zice ca s-aleaga domnu pastoru intre iel si altu? dta deja te crezi la judecata de apoi, cu domnu pastoru in rolu lu dl dumnezeu, dl cj pe la undeva pe la stanga lu domnu pastoru, si dta behaind de zor, in rol de oaie turnatoare pe la dreapta lu domnu pastoru, a? si asta la dta se chiama dialog cu domnu pastoru, adik turuiala dumitala plina de strawmen-i si redhering-i, diversiunea aia care pana si pe dl satana l-ar duce in ispita si l-ar face sa se lase de meserie, nu? :rotfl:

  Ce face acest protejat al tău este sub orice critică.

  daaaa, sigur, cum sa nu! si ce faci dta pe saitu asta p-icea ti se socoteste dumitale ca neprihanire, si-n plus te mai lipesti dta si d-o marire de salari la cernica, plus siguranta zilei de maine, tot la cernica, cu tot ce implica: casa si masa gratuite, salariu aproape gratuit si ala, dom profesor in sus, dom profesor in jos, prime pt atingerea la obiective ( cum ar fi gunoirea saiturilor lu domnu pastoru), si pensie asigurata pana ce domnu va trece la odihana, tot la cernica; dle stie superiori dumitale de la uniune cu ce te ocupi dta p-aicea pe saitu asta, sau dta iesti aicea-n misiune, supt ochiu lor vigilent? prea te agiti dta de la un timp incoace!!! :pig: :pig2:

 7. samson says:

  florin laiu 142 (2)

  Eu nu am nici un dialog cu el, nu-l consider printre fiinţele cu care se poate discuta, urăsc absolut comportamentul lui şi nu-i voi da nici o atenţie.

  sigur, dom profesor cum sa nu! si noi suntem de parere ca ie imposibil de discutat cu dl cj, sigur asta ie ca baietii aia din gadara, tre sa fie fro cateva legiuni in iel din dl satana&co, nu? dvs imediat v-ati dat sema cand v-ati uitat la iel cu ochiu credintei, de ce nu-ncercati dvs atuncea dupe modelu inspirat a lu domnu si mantuitoru nostru isus hristos sa scoateti pe legiunile alea si sa le trimiteti sa intre-n porcii aia de la suinprod timisoara? va dati seama cat bine i-ati face si lu dl clovnu, si la biata populatie a romaniei care sta cam rau cu obezitatea, si lu dl dumnezeu care nu suporta nici iel porcii, si la porcii aia care s-ar vedea scutiti de perspectiva de a deveni salamuri, si ce lovitura naucitoare i-ati aplica lu dl satana si imparatiei intunericului? si ce sa va mai zicem dupe asta, cand toata lumea o sa vada cum dl clovnu o sa stea cuminte la picioarele dvs p-aicea pe saitu asta, si o sa fie ucenicu dvs, sa repete in scris fiecare mesaj al dvs! sa nu uitati totusi sa va rugati inainte sa va dati in dialog cu dl clovnu&co, ca stiti cum ie, unii porci ie mai nervosi cand are pe dracu in iei, da sa se repeada, o sa ne rugam pt dvs totusi!!! :devil:

  Nu am nici o obligaţie să răspund la mesajele lui de mascul beat.

  ce sa faci, dle? la ce sa raspunzi? hai sa fim seriosi dle! pai dta iesti obisnuit sa raspunzi numa la iubiti frati si stimate surori, care toti stie ca dta iesti profesori, si care, binenteles, ca nu intelege nimik din ce raspunzi dta, cu toate ca dta nu raspunzi nimik de obicei, ie numa diversiuni, si de ce nu ntelege iei nimik, d-ia se uita mai cu admiratie la dta, cica ce profesor inspirat, zici ca ie spiritu profetic!!! dle, aicea iesti in dialog cu filistenii, si dta ce faci? te ascunzi in santuri, supt pretextu c-asta ie un filistean beat!!! pune dle mana si-nvata si dta limba la filisteni, nu ai dta misiunea sa duci ievanghleia pana la marginile pamantului? si dta ce faci? plangi p-aicea, la domnu patoru: mama, please, come and rescue me! de ce nu te rogi dle, sa te ajute dl duhu sfant sa poti sa ai dialog cu dl clovnu si s-ai si dta sange-n instalatie sa poti sa raspunzi? 😮

  In loc să se ocupe de subiect, dacă chiar îl interesează atât mult, se ocupă permanent de mine într-un mod care ţine de justiţie, nu de libertatea cuvântului.

  ce tie nu-ti place altuia nu-i face! sau cum iera vorba aia in ievanghelie: tot ce vreti s ava faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel!! pai dta nu te ocupi in mod permanent si iesplicit de domnu pastoru? si acuma nu-ti convine dumitale cand ai parte de un tratament asemanator? dle, cine seamana vant, culege furtuna!!! nu mai plange dle ca o fetita p-aicea, pune genunchiu jos si te roaga la dl dumnezeu care da la toti cu mana larga, si dta impreuna cu domnii dumnezei toti trei, o sa fiti patru la unu, ce poa sa faca un biet clovn in fatza la un asemenea display de manifestare a atotputerniciei divine? da dta cand injurai si blestemai asa, mai crestineste, nu tinea tot de justitie, fie iea si aia divina? putina rusinica gasim pe la dta p-acolo, dak bun simt nu prea? :snicker:

 8. Anda says:

  #143 Anda : “Dar de la unele persoane cu studii, care in plus se pretind crestine si eu ma astept la mult mai mult, decat la critica neconstructiva si la judecat persoana si nu idea.”

  Domniţă Anda, îmi însuşesc critica, şi te rog să mă crezi că m-aş simţi mai bine dacă nu m-aş ocupa deloc de acest dialog. Dacă EC ar fi un oarecine, nu m-aş lega deloc de persoana lui, dar ca pastor el are datoria de a predica altceva, nu teorii omeneşti care subminează iremediabil Biblia. În acest caz nu pot face distincţie între persoană şi idee. Sper că ai observat că nici el nu face distincţia asta când vorbeşte cu mine. Dar cel puţin, cu Edi poţi să ai un dialog civilizat, chiar când este contradictoriu. Nu pot să spun asta despre toată lumea. Pe unii de pe aici (cj, samson) nu pot să-i bag în seamă nici ca persoane, nici ca idei. Înţeleg că nu-ţi plac criticile mele, dar nu e nici o problemă. Dacă sunt constructive sau nu, va judeca Dumnezeu.

  1. Nimeni nu va retine, puteti sa plecati linistit. Nu aveti nici o obligatie fata de noi sa ne retineti la doctrine false si vechi din antichitate.

  2. Ca pastor, Edi are datoria sa predice ceea ce i s-a descoperit. Crezi ca la sanedrin ii era usor cu Ioan Botezatrul in pustie? Lui Herode ii era usor cu el pe constiinta? Un IB nu place la nimeni decat la pacatosi petru ca le ofera raspunsuri la intrebari si le arata una din caiile posibile care ii duce la Dumnezeu. (doar nu vrei sa ne faci sa credem ca exista doar o cale si aceea au descoperit-o adventistii??? noi nu adormim ca Samson in poalele lui Dalila)

  3. Dumnezeu nu are nevoie de aparatori. Daca nu, admite ca-l crezi incapabil sa se lupte El cu noi, si tu iti faci datoria sa-l aperi ca un bun muncitor al lui.
  Pastorul Bernard Sauvagnat de la Uniunea Franco-belgiana a spus foarte clar ca datoria noastra este sa predicam „Vestea Buna” si NU sa-l aparam pe Dumnezeu.

  4. Asta nu inseamana ca daca CJ nu face nici o distincti intre tine si idea ta ca tu nu ai datoria sa faci distinctia. Etica asta iti cere, sa fii domn cand ceilalti nu sunt domni cu tine. MLK spune ca omului i se vede natura nu cand ii este bine, ci in adversitate. Cand discutia merge bine si Edi est correct cu tine, normal ca te comporti frumos, dar atunci cand iti merge rau discutia cum te descurci? Esti, ramai crestin ca Isus pana la capat?

  5. Forumul si topicurile de pe internet au avantajul ca poti sa-ti scrii ideile la calm, sa le pui frumos in pagina (nu toltoase greu de citit) sa modifici unele cuvinte si sa corigezi greselile (asta mie mi-e greu in romaneste dar sper sa ma iertati). Deci nu este o discutie face-to-face ca sa ai scuza ca vezi-doamne nu am putut sa reflectez destul aspura la ceea ce am spus.

  6. Nu am vorbit despre critici constructive, ceea ce nu numai dumnezeu judeca ci si acela care o primeste. Eu am vorbit de respect si de comunicare non-violenta si cand citesc de la matale -mascul beat- pai trebuie sa recunosc ca CJ care poate nici el nu are de-a face cu comunicare non-violenta sa te dea une te-a dat!

  Repet, doar idea poate fi criticata si niciodata nu trebuie (aici pe internet) criticata persoana. Respectul si comunicarea non-violenta sunt cheia discutiilor constructive.

  Pentru comunicare non-violenta va recomand cartile lui Marshall Rosenberg.

  Cu respect,
  Anda

 9. Ianis says:

  Samsoane, ai mare dreptate in privinta invatarii limbi filistenilor. Ai cam pus punctul pe I.

  Lasand confruntarile la o parte as zice ca cine nu e dispus sa invete limba stiintei secolului in care traim, evident ca va face apel la traditii, mitologie medievala sau autoritati bisericesti…

  Cam asa imi par sfortarile lui Laiu pe aici. Daca ar lasa deoparte preocuparile lingvistice (admirabile si sublime, vorba lui nenea Iancu) si ar deschide ochii catre lumea in care traieste, probabil ca ar fi un partener de discutie de la care am avea ce sa invatam.

 10. samson says:

  florin laiu 142 (3)

  Şi-a pus fotografia mea drept avatar, după ce a mutilat-o,

  hai dle sa fim seriosi! toata lumea poa sa vada ca dta ai alta fotografie la avatar! ala cine ie ma rog atuncea din poza de la avataru dumitale? dta a cui poza o folosesti si-n ce scop? cum adik a mutilat-o? dta n-ai vazut cum ii luceste ochii la poza aia din avataru lu dl cj? de unde stii dta ca nu ie lucrarea lu dl duhu sfant, si ca nu ie supt inspiratie? n-ai citit dta in scripturi ca tot asa si dl moise ii lucea ochii de la soare te puteai uita da la dansu ba? :chic:

  citează repetat ca o placă stricată,din ce am zis eu,

  hai ca asta-i cea mai buna dom profesor! pai dak citeaza din dta, de ce nu te superi dta pe dta insusi! si dumitale asta nu-ti da deloc de gandit? si dta ce faci in schimb? in loc sa revizuiesti ce scrii dta p-aicea ca dl cj sa nu mai aiba din ce sa tot repete nerozii si diversiuni, dta te superi tot pe dansu!!! :X-P: :razzmad:

  toarnă aiureli şi obscenităţi, iar tu ştii asta de multă vreme şi totuşi ai nevoie de serviciile lui.

  tot asa stie si dl dumnezeu senioru, si dl dumnezeu junioru, si dl dumnezeu duhu sfant, de si mai multa vreme, si totusi are nevoie de serviciile lui! de ce nu le atrageti si dansilor atentia? sa ia masuri domnule ca nu se mai poate!! sa trateze in halu asta pe servu lor?!?!? putem s ava sugeram ceva om profesor? de ce nu-i sugerati lu dl dumnezeu sa ia iar legatura cu ursoaicele alea care l-a ajutat si pe dl ielisei? :rotfl:

  Eu ţi-l las cu plăcere, nu ţin să-l scot de aici (mai ales că şi ceilalţi îl tratează cu condescendenţă), dar ai dreptul să alegi.

  inteleapta hotarare dom profesor, si pe modelu biblic a lu dl isus cu baiatu ala din gadara! da, nu uitati sa-i scoateti in schimb pe baietii aia din legiunea straina, dupe formula consacrata a lu sf apostol petru si pavel: in numele lu domnu isus va poruncesc …; hi, hi, hi. d-abia steptam sa vedem migratia asta! o sa fiti celebru in toata biserica dak va iese pasenta asta, va pune presedinte la conferinta generala! :nerd:

  Aştept răspuns.

  parca ati fi unu din baietii aia care tot asa astepta raspuns de la domnu isus! ce raspuns sa primiti? ie bun si pt dvs raspunsu care l-a primit si iei, ala cu semnu lu dl prooroc iona? :goaway: :bye: :callme: :waving:

 11. samson says:

  florin laiu 146 (1)

  Dacă este posibil ca o divinitate să evolueze, atunci se poate presupune şi momentul zero al apariţiei acelei divinităţi şi, de ce nu, un moment zero al dispariţiei ei, ca la stele.

  dom profesor se uita lumea la dvs! „se preupune un moment zero al aparitiei ei, ca la stele”?!?!? asta ce mai ie dom profesor? dle, spre stiinta dumitale, ie vorba despre momentu zero al aparitiei acelei divinitati in istorie, in univers!!! in spatiu si timp, dle! si nici vorba de aparitia divinitatii ca divinitate, inainte de asta! (dak se poate vorbi asa, de ceva inainte de timp si spatiu, da ma rog, ca sa-nteleaga mai bine si iubiti frati si stimate surori ce afirma dom profesor aicea), si presupune tot asa o iesire din istorie, univers, spatiu si timp; si nicidecum o dispariteie a acestei divinitati ca divinitate si iegzistenta!

  Există câţiva teologi zănatici care promovează ideea că Dumnezeu Însuşi evoluează, experimentează, învaţă. Concepţia aceasta este şi eretică şi balsfematoare, de aceea te sfătuiesc să fugi de ea cât poţi.

  de ce ie dle ieretica si blasfemiatoare? ca zici dta ex-cathedra? si nu ievoluieaza adik dl dumnezeu? pt dta dl yehova ie identic cu dl dumnezeu senioru din ievanghelii? dle, da dak tot ai deschis dta subiectu asta cu dl dumnezeu care-nvata, ia zi dle dta, cum un domn dumnezeu omniscient, omnipotent, perfect, si deci perfect nemiscat prin natura si calitatile lui, putea sa se cunoasca pe sine insusi, sa stie cine ieste si de ce ieste, de iegzemplu dak ie bun sau rau, dak ie curajoos sau fricos? dle, ce crezi dta, un domn dumnezeu omniscient, care stie totu deci, stia si cum ar fi lumea in absenta lui totala? sau un domn dumnezeu omnipotent, care poate totu, ar fi putut sa creieze lumea si dak iel n-ar fi iegzistat? si nu ievoluieaza cica, da stie cine ieste!

 12. samson says:

  florin laiu 146 (2)

  Este eretică pentru că face confuzie între Creator şi creaţie, fiind de sorginte panteistă şi opusă atât Bibliei cât şi înţelegerii dintotdeauna a evreilor, creştinilor şi în general a oricărei religii abraamice.

  aia iera problema dumitale ca ie opusa oricarui religii abraamice! ce repede il limitezi dta pe dl dumnezeu la religia abraamica! dle, confuzia ie mai mult in mintea dumitale! numai in religiile abraamice ie vorba de panteism, in afara lor ie vorba de pandeism, dle! un dumnezeu universal adik, dle, care nu are o religie anume, si care devine una cu creiatia sa, nu unu care se uita din afara ca la televizor cum sufera si moare creiatia sa, cu promisiunea ca : „hai noroc baieti! stati p-aicea cu gaturile tepene in sus, ca io vin curand, la fel cum am plecat, n-apucati voi sa dati coltu pana vin io inapoi!”, si dus a fost! da dle, dak tot ai deschis dta subiectu cu panteismu si sperietoarea lui, ia zii dle, dl dumnezeu ie infinit? si dak ie infinit, cum face dl dumnezeu cand ajunge in dreptu dumitale? face obligatoriu la dreapta? nu mai ie infinit? sau ie infinit minus unu? dak ie infinit, nu ie si-n dta?

  Este blasfematoare pentru că pune în seama Dumnezeirii atribute exclusive ale creaturii, ducându-ne la concluzia că Dumnezeu a fost cândva un fel de nimic,

  „un fel de nimic”?!?!? vai de dta dle! nici n-ai ideie dta cum se uita lumea la dta! ce intelegi dle dta prin nimic? in ce sens nimic, dle? nimic, poate, in sensu ca dumnezeu ieste nimik deoarece dumnezeu ieste dincolo de iegzistenta, nu ieste iegzistenta, si nu poate fi incadrat in clasificarile omenesti;in sensu ca atat de suprema ieste perfectiunea iesentei sale divine, incat ieste imposibil nu numai pt oameni sa-l cunoasca si sa-l inteleaga, dar chiar si pt iel ieste imposibil sa se cunoasca;fiinca dak s-a cunoaste ar insemna ca se-ncadreaza intr-una din clasificarile si intelegerile omenesti, si prin urmae ar insemna o limitare a lui, si atuncea creiatia universului prin devenirea sau transformarea lui in insusi univers, n-ar fi decat o metoda de cunoastere de sine insusi a acestui dumnezeu! pune dle mana pe carte, ca nu ie nici rusine si nici nu doare! ne referim si la alceva decat biblie, spirit profetic si alte hartoage scrise in tot felu de limbi moarte de mult! uite cum facem dle, cand termina taticu dumitale dialogu asta iestrem de constructiv cu dta, pune taticu dtale linku, ca sa-nteleaga toata lumea despre ce vorbim noi aicea!!

  că Dumnezeu ar fi astăzi mai puţin inteligent şi mai puţin bun decât mâine, iar cândva în trecut a fost jalnic…

 13. samson says:

  florin laiu 146 (3)

  că Dumnezeu ar fi astăzi mai puţin inteligent şi mai puţin bun decât mâine, iar cândva în trecut a fost jalnic…

  aiciie vorba de dl dumnezeu teistu, dl yahve! si corespunde descrierea asta, oricine citeste geneza, iexodu, numeri, levitic, iosua, judecatori, ietc, ietc, da cu ochii d etoate marsaviile, nebuniile, crimele, pedofilia, incestu, aberatiile, sectaruismu, cruzimea lu dl dumnezeu asta, si dupe aia da de iel cu alt pronume si alte apucaturi prin nou testament! dak vrei dta discutam oricand trecutu lu dl dumnezeu asta! no problem, amigo!

  Să mă ferească Dumnezeu, de un asemenea dumnezeu care evoluează, şi care nu-i decât o proiecţie în mintea omului!

  sa ne fereasca dl dumnezeu de un domn dumnezeu care nu ievoluieaza si care nu ie decat o proiectie in mintea in mintea la iubiti frati si stimate surori cu frati profesori la un loc! ia demonstreaza-l dle pe dl dumnezeu dumitale, ca nu-i numa o proiectie a mintii dumitale, care ie dovezile???
  uite dle care ie ideia cu un dumnezeu ( divinitate) care devine una cu creiatia sa ( universu) si ievoluieaza impreuna cu iea, in patru ietape distincte:
  1. ceva care creiaza dar nu ieste creiat (adik dumnezeu)
  2. ceva care ieste creiat si creiaza ( adika universu, lumea ideilor si a inteligentei)
  3. ceva care a fost creiat si nu creiaza ( adik tot universu, lumea materiei)
  4. ceva care n-a fost creiat si nici nu creiaza 9 adik tot dumnezeu, finalu si scopu tuturor lucrurilor)

  bun, si acu pune taticu dvs linku ca sa-nteleaga toata lumea p-aicea cum ie cu panteismu si cu panteismu, si cu dl dumnezeu una cu universu:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pandeism

 14. NorthLite says:

  Anda: foarte bine spus. 🙂

  Samson: excellent comments. 🙂

  Florin Laiu: Nu dialoghezi cinstit, folosesti straw man si red herrings, ignori date noi, si te contrazici. Iar etichetarile care le faci arata ce caracter ai.

 15. eddieconst says:

  Samson:

  Foarte interesanta ideea.

 16. ana says:

  de-abia se-aude. faceti va rog ceva cu sunetul pe viitor.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: