Geneza 05 – Lumina in Cambrian

109 Responses to Geneza 05 – Lumina in Cambrian

 1. samson says:

  #7 eugen bostan (1)

  Eu m-am referit la declaratia fara echivoc a genezei ca Dumnezeu a creat lumea noastra in 6 zile care nu are nevoie de explicatii de natura stiintifica.

  pacea domnului,frate bostan! aici aveţi f. mare dreptate frate bostan, nu ie nevoie de niciun fel de iesplicaţii de la nicio ştiinţă pe nedrept numită asfel, aici ie nevoie doar de f. multă credinţă, aşa cum a fost dată iea sfinţilor odată pt todeauna! cum dreaqu să-ncerce ştiinţa să iesplice că lumea a fost făcută-n 6 zile?!?!? şi încă de dl dumnezeu!!! asta sigur ie lucrarea diavolului! :devil:

  Raportul genezei nu a fost scris in limbaj stiintific si nici in limbaj figurat.

  sigur,nimeni nu s-aşteaptă la asemenea subtilităţi de la dl moise, şi nici de la băieţii aia care a trăit şi iei mai târziu prin babilon, şinând cont de gândirea lor tribală şi de pregătirea lor de semianalfabeţi; ideia iera că dl moise să fi vorbit supt inspiraţie, pe modelu de mare succes de mai târziu a lu regretata soră white, în sensu că iei spunea ceva care nici iei nu ştia ce-nseamnă şi nu înţelegea tot timpu nici ce spunea, nici de ce spunea iei aşa, da fiind iei supt inspiraţie, lumea avea să-şi dea seama mai târziu ce vroia iei să spună de fapt, de s-ar fi mirat şi iei dak cineva le-ar fi iesplicat şi lor ce-a spus iei de fapt! d-alfel, să ştiţi că dl moise, în discuţiile dânsului din cer sus cu dl ilie şi cu dl ienoh, se miră şi dânsu de cât de inspirat şi de toate lucrurile deştepte şi ştiinţifice care le-a zis iel supt inspiraţie fiind, chiar fără să-şi dea seama încă!! şi să ştiţi că băieţii ăia doii şi cu sfinţii îngeri se uită cu mult respect şi admiraţie la dânsu, când vede iei cu ce fel de om aşa de învăţat are d-a face, cum ie dl moise, şi d-abia aşteaptă toţi cu sufletu la gură să mai descopere lumea căte ceva nou şi ştiinţific aici jos pe pământ, ca să se mire şi mai mult în continuare d ecăte de inspirat şi de profund gândea dl moise în geneza, chiar dak şi iel se miră singur de sine însuşi, şi de cât de ştiinţific putea să gândească iel însuşi, chiar dak în mod inconştient!!! :smug:

  Biblia are un limbaj literal dar si un limbaj simbolic, in cazul genezei nu putem vorbi de un limbaj figurativ.

  nu, nu putem? de ce? fiincă nu vreţi dvs? nu? nu! a, fiincă numai dvs aveţi aparatu ăla de măsură şi control care stabileşte unde-n biblie ie vorba de limbaj figurat şi unde de limbaj d-ăla adevăratu, am înţeles acuma,; şi cum îi zice la aparatu ăsta? aaa, l-aţi primit în dar de la dl duhu sfânt, şi se chiama daru tâlcuirii scripturii; felicitări dl bostan, în cazu ăsta, da dak vă rugăm puţin, ne arătaţi şi nouă cam cum funcţionează? şi nu ştiţi dak mai ie şi alţi băieţi care să fi primit şi iei cadou jucării d-astea? nu! nu? dvs sunteţi unicu şi fericitu posesor!! felicitări înc-o dată în cazu ăsta!!! 😀

  Biblia nu este o carte de stiinta dar ne arata cine a facut lumea noastra si in ce mod.

  păi cu asta se ocupă şi cărţili care zice că ie de ştiinţă,nu? înseamnă atunciea că şi alea ie tot un fel de biblii,nu? deşi alea nu-l are ca subiect chiar pe „cine” ci mai degrabă pe „cum” :loser:

  Stiinta, printr-o interpretare eronata a unor evidente (date) din natura, ne spune un lucru care intra in contradictie cu afirmatia clara a scripturii.

  amin, frate bostan! şi toţi iubiţi fraţi şi stimate surori împreună cu dvs poa să vadă cât de mult se înşală ştiinţa şi câtă dreptate are scriptura când afirmă că soarele se-nvârte în juru la pământ (dupe cum fiecare poa să vadă şi singur cu ochiu liber),liliacu ie pasăre, iepurele rumegă,oamenii are legiuni de draci în iei şi nu ie bonavi psihici (şi ie nevoie de rugăciuni ca să fie vindecaţi şi nu de tratament cum greşit încearcă ăia care pretinde că ie oameni de ştiinţă, da asta ie numa din cauză că iei nu citeşte biblia şi n-are credinţă, să ştiţi!), că ăia care ie lunatici, n-are iepilepsie de fapt, ci ie plini de fapt de un soi de draci mai dificili aşa, care nu se dă duşi cu niciun fel de pastile şi tratament d-ăsta mai modernu, ci iese numa pe bază de post şi multă rugăciune plină de credinţă, că peirderea vederii şi orbirea se vindecă garantat cu flegme din belşug amestecate cu noroi, cu care ie bine să-ţi dai pe ochi şi ieşti ca nou;şi că dereglările menstruale şi săngerările bazate pe probleme ale colului uterin se vindecă nu cu tratamente ginecologice, ci cu atingeri pline de credinţă de hainele lu domnu isus care ieste de departe cel mai mare medic ginecolog al tuturor timpurilor ( şi care să ştiţi că din cauza asta ie f admirat de toate stimatele surori, fiincă cu metodele astea de tratament de la distanţă, nu mai ie nevoite iele deloc să-şi mai desfacă picioarele în faţa la niciun ginecolog şi nici să suporte iele fiarele alea reci cu care te desface acolo şi care-ţi dă senzaşia aia atât de neplăcută şi scârboasă, ţinând cont că nu iegzistă nicio lubrifiere şi nimik personal în atingerea aia metalică – mai ales că ie mulţi bărbaţi în meseria asta, care toţi ie nişte perverşi înrăiţi să ştiţi, că alfel de ce şi-ar fi ales ie o meserie d-asta atât de libidinoasă şi obscena ca să se uite toată ziua în pasăricile de la toate femeile, şi unde nici nu ieşti sigură că nu ie păcat şi adulter, sau măcar pricină de poticnire sau mijloc prin care vine ispita, ţinând cont că altu decât domnu şi stăpânu tău bărbatu are acces în locu unde domnu a zis că numa bărbatu tău tre să-i fie permis până când moartea vă va desparţi, sau în cel mai fericit caz pâna cand domnu va veni pe norii cerului să ne ia la sine) :doctor:

 2. jean says:

  @samson
  dupa pseudonim si accent as zice ca ne cunoastem. T17 iti zice ceva?

 3. Eugen Bostan says:

  Nu inteleg ce cauta mesajul acesta plin de obscenitati pe acest forum! Eu credeam ca administratia cenzureaza mesaje de acest gen. Ma refer la postarea 34.

 4. jean says:

  @Eugen Bostan

  Daca doriti cenzura vizitati oamenisiperspective.com
  pe acel site orice lucru deranjant e banat.accidental mai scapa cite un comentariu, insa cind unele persoane filtreaza…….se simte.
  Pe oxigen2 se mizeaza (din cite vad eu) pe bunul simt al scriitorului si pe perversitatea cititorului. Acu daca cititorul are imaginatie bogata…..ar cam trebui cenzurat cam totul.
  Chiar si simbolul elementului chimic oxigen….e destul de incitant.NU? ?:-)

 5. ianis says:

  Jean, intr-adevar molecula asta e periculoasa 🙂 Imi aduc aminte ca intr-o carte de Jules Verne cineva modifica concentratia de O2 din atmosfera, facandu-i pe oameni sa se comporte anormal, ca si cum erau sub influenta alcoolului

  So, warning, prea mult oxigen se urca la cap 😀

 6. ianis says:

  @Eugen Bostan
  Personal nu inteleg ce te deranjeaza in postul nr 34. Cel mult poate te-a obosit paranteza samsonian de lunga de la final.
  Daca am incepe sa cenzuram ironia, umorul, inteligenta, creativitatea si alte forme de manifestare ale forumistilor, unde crezi ca am ajunge?
  Nu imi imaginez ca e nevoie de post si rugaciune sau evlavie pentru a posta un mesaj aici. Doar respectarea unui regulament de bun simt http://www.oxigen2.net/regulament/

  Poti insa aplica principiul din Tesaloniceni, cercetand toate lucrurile si pastrand ceea ce este bun pentru tine

 7. C Dica says:

  Nadajduiesc impotriva orcarei nadejdi ca Isus este mantuitorul meu si ca ce a spus este asa. Stiinta nu are cum sa-mi confirme daca este adevarat sau nu ce cred, biserica nu ma ajuta prea mult(logica si experientele lui Ellen White, originile dubioase, pastorii SDAgtostici) iar cunostiintele mele de biochimipaleotogeofilozologie sunt mai subtiri decat stratul de ozon. Motivul pentru care nadajduiesc este acela daca ce mi-a promis Isus in Ioan 15-17 este adevarat, credinta mea poate fi confirmata si implinita intr-o relatie reala, personala, supranaturala cu El. Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa descoperim adevarul Bibliei in mod real in viata noastra si in manifestarile noastre ciber-sociale.

 8. Neo says:

  Ai dreptate clovnule,evolutia nu s-a sfarsit !

 9. ianis says:

  Nu mai stiu daca s-a postat sau nu, cartea In the Blink of an Eye a lui Andrew Parker, cea de la care isi porneste Edi argumentatia emisiunii curente.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: