Logos 08 – Cetatea lui Dumnezeu

112 Responses to Logos 08 – Cetatea lui Dumnezeu

 1. Aurel Ionica says:

  #43 | Written by ianis

  De acord cu study_nature #38. Si eu apreciez umorul lui samson (caterinca sfanta Smile ). Stand-up comedy chiar lipsea din peisajul adventist.

  Daca “umorul” lui samson si injuraturile lui CJ sunt “argumentele” cu care va aparati mentorul, pina si fundamentalistii sunt ceva mai inteligenti cind isi apara mentorii ale caror cizme le ling. Daca v-ati distra atit de copios aici nu ati scinci atit de jalnic la ceea ce scriu eu de aceea mi-e teama ca eu ma distrez mult mai mult decit voi. Ragati-va la Dumnezeu (sau ma rog, la praful intergalactic in care credeti) ca Sfintul Constantinescu de Chicago sa nu ramina fara apologetii lui samson si CJ ca risca sa piarda sansa de a fi canonizat de Biserica Catolica deoarece vad ca el nu este in stare sa-mi raspunda la problemele pe care i le ridic. Cuprivire la faptul ca comedia lipseste din spatiul adventist cred ca va inselati. Este adevarat ca fundamentalistii nu prea se pricep la ea, dar multumita lui Edi si dvs., acum exista comedie din belsug si inca din aia de o pot savura pina si fundamentalistii. Este bine ca si dvs. va distrati deoarece dupa cum vedeti, nici noi nu pierdem ocazia.

 2. Pro(-)scris says:

  Edi:
  ”Comunismul este construit pe model crestin”
  ”Emotiile in revolutia comunista au origini crestine”

  Ionica Aurel:
  “parintii bisericesti” nu au fost slujitori ai crestinismului ci mercenari intelectuali ai imperiului roman.

  Se pare ca forumul asta este locul unde frustrarile si tentativele de ”originalitate” nu cunosc limite… Nici nu vreau sa ma gandesc ce noi ineptii urmeaza vor mai fi debitate…

  De gandit pentru domnul IA – ce fel de ”mercenar intelectual al imperiului roman” a fost Ioan Gura de Aur ????
  Pentru Edi: comunismul poate fi,cel mult, o caricatura groteasca a ”crestinismului” ; a afirma ca ”este constuit pe model crestin” inseamna a acuza gratuit si/sau a nu cunoaste esenta crestinismului; cat despre ”Emotiile in revolutia comunista au origini crestine” e la moda (postmoderna) si corect politic sa acuzi crestinismul de tot ce e rau pe fata pamantului…Nimic nou sub soare. Poti fi ”ceva” mai … ”original”? 🙂

 3. Pro(-)scris says:

  corectura:
  urmeaza sa mai fie debitate…

 4. maria says:

  Pro(-)scris,
  Dar ura celebrului sfant, impotriva evreilor si impotriva iudaizantilor?
  Cati ,la fel ca el nu au pus piatra pe temelia antisemitismului ?
  Cati,la fel ca el, nu au ridicat glasul impotriva acelora care credeau in Isus, si tineau si legea (lui Moise?),declansand o adevarata ura fata de acestia, fata de cei care nu aveau nevoie de liturghie pentru a-si fabrica un mantuitor, ci chiar traiau viata in Hristos?

 5. Stef says:

  Edi

  Anul acesta s-a deschis(daca nu stiai deja), in orasul spaniol Burgos, „Muzeul evolutiei umane”. Cand ai timp si bani, viziteaza-l, merita. E deja o referinta in domeniu, un monument al lucrului bine facut.

  Pentru asta e nevoie de oameni foarte bine pregatiti si care au curajul, cu toate consecintele, sa priveasca profesionist in trecut.

 6. maria says:

  Pro Atitudine,
  Imi cer scuze ca intervin ,in discutia cu Aurel Ionica,pe care-l dezaprob total in legatura cu catalogarea unora drept „gunoaie”,insa nu cred ca l-a incadrat in aceasta „specie „pe Lucian Boia.
  Pur si simplu , a folosit o expresie ,referindu-se probabil la „Pentru o istorie a imaginarului”,o adresare raportata la modul de a scrie, si de expunere a ideilor, folosite de acesta, si nu o „etichetare”,ca si cum acesta nu ar conta in lumea istoriei, si a ideilor despre istorie .

 7. Aurel Ionica says:

  #52 | Written by Pro(-)scris
  Se pare ca forumul asta este locul unde frustrarile si tentativele de ”originalitate” nu cunosc limite… Nici nu vreau sa ma gandesc ce noi ineptii urmeaza vor mai fi debitate…

  De gandit pentru domnul IA – ce fel de ”mercenar intelectual al imperiului roman” a fost Ioan Gura de Aur ????

  Motivul pentru care nu poti sa anticipezi ce ineptii pot sa apara pe acest forum nu este pentru ca eu nu gindesc, ci pentru ca mata nu gindesti, si de aceea deja ai produs o perla de ineptie. Cind eu si prietenul meu Edi vorbim de Augustin iar mata sari cu Ioan Gura de Aur asta se cheama “unde dai si unde crapa” si a da cu nuca-n perete. Nu eu am decis ca Augustin a aparat imperiul roman si nu eu am decis ca el se fie canonizat pentru serviciile aduse ci imperiul roman a decis aceasta si eu cred ca imperiul roman stia mai bine decit dvs. cine era in solda lui si cine i-a aparat interesele. Daca asta este ineptie mi-e teama ca noi toti suntem timpiti si dvs. sunteti singurul destept. Felicitari pentru originalitatea de gindire.

 8. First Monkey says:

  Stef

  „E deja o referinta in domeniu, un monument al lucrului bine facut. Pentru asta e nevoie de oameni foarte bine pregatiti si care au curajul, cu toate consecintele, sa priveasca profesionist in trecut.”

  Ai dreptate ca e o referinta in domeniu si nu numai.Crezi ca dracu si oameni lui au facut vreodata ceva care contrazice pe Dumnezeu sa para neprofesionist.Bine pregatiti cu lanterne ca restul vine de la sine,poate bine spalati la creier.Ce pregatire iti trebuie sa te uiti la niste maimutoi facuti din silicon si materiale neferoase care au la baza jumatati de craniu uman,trei oase rupte si restul imaginatie.De observat ca au parul valvoi ca sa para cat mai primitivi.Si fiindca unul dintre oasele unui picior are cateva crestaturi concluzia e ca erau canibali.E clar de unde vine canibalismul ideologic si social din zilele noastre.

  Nu-i mai faceti publicitate dracului,are destui care deja lucreza pentru el si e saturata omenirea de minciunile lui.

 9. Pro(-)scris says:

  Domnule IA

  Ati afirmat ca :

  “parintii bisericesti” nu au fost slujitori ai crestinismului ci mercenari intelectuali ai imperiului roman.

  Eu v-am dat un parinte bisericesc care NU poate fi acuzat ca ar fi fost ”mercenar intelectual al imperiului roman” pentru simplul fapt ca i-a fost victima celebra. Si-a pus incap toata curtea imperiala incercand sa reformeze clerul corupt. Si nu este singurul care a venit in conflict cu Imperiul…
  Inteleg ca va credeti cel mai cel… ganditor crestin dupa Pavel…dar ”poate” niste reminiscente de modestie si echilibru chiar nu v-ar strica… Ba chiar ar fi indicate ca insotitoare ale parului alb…

 10. Stef says:

  First Monkey

  Citez: „Nu-i mai faceti publicitate dracului,are destui care deja lucreza pentru el si e saturata omenirea de minciunile lui.”

  Nici nu stiu cum sa raspund postarii tale, ma tem ca ai sa traiesti toata viata intr-um tipar asa frumusel impachetat in roz, iar cand apare ceva care nu se potriveste tiparului NEAPARAT e de la diavolul. Daca ar exista, eu unul nu am nici un motiv sa cred asta, crezi ca ar avea nevoie de reclama, de parca am vorbi de Coca-Cola?

  Si pentru informarea dumitale, ultima descoperire a acestor cercetatori, studiind un morman de oase de animale si de om, GASITE IMPREUNA, AMESTECATE, este ca dragii nostri inaintasi mancau binemersi copiii din alte triburi, atunci cand ieseau invingatori din respectivele conflicte. Asta e realitatea domnule, nu cea colorata in care traiesti dumneata. Zi mersi ca traiesti in aceasta epoca, in care poti trai fara frica faptului ca unul mai tare ca dumneata te va scurta de cap privind cu jind la familia dumitale.
  Instinctele sunt ACOLO, la locul lor, asa a supravietuit specia asta. Apropos, dumneata ce simti cand te intalnesti pe strada cu o femeie foarte frumoasa?

 11. Stefyyyyyyy says:

  Buna baieti si fete, nu v-am mai “vazut” de mult. Constat ca se discuta mult pe aici, dar cam ca la targ asa. Mai constat ca lipsesc opozitorii…
  In rest, numai bine si succes lui Yahweh si echipei lui!

  PS. Stef, ai coborat stacheta foarte jos baiete in ultima vreme, parerea mea…

 12. Stefyyyyyyy says:

  Apropos, dumneata ce simti cand te intalnesti pe strada cu o femeie foarte frumoasa?

  I se scoala… credinta? ?:-)
  se numeste http://en.wikipedia.org/wiki/Erection , asta daca nu-i gay sau vreun pervers sexual (cu maimutele astea, nu esti niciodata sigur pe unde isi freaca banana)
  Instinctele religioase sunt acolo, Stef… acolo, impreuna cu Inception.
  Faca-se voia Domnului Yahweh si a lui sfanta evolutie biblica, precum in cer… asa si pe Terra!
  Amin! Vino doamne Isuse intr-o zi de sabat ca sa-i iei la cer pe sfintii care vor mosteni biserica si viata vejjjjnica!

 13. Aurel Ionica says:

  Pro(-)scris,
  Cind eu am facut afirmatia “parintii bisericesti nu au fost slujitori ai crestinismului ci mercenari intelectuali ai imperiului roman” si giga ar fi inteles ca eu ma refer la parinti bisericesti care au fost apologeti ai imperiului roman (cu atit mai mult cu cit am facut aceasta afirmatie cu referire la Augustin) si nu la cei care au criticat imperiul roman. Problema pentru care nu sunteti in stare sa discutati nu este doar ca nu sunteti in stare sa ginditi, dar observ mereu ca nu sunteti in stare nici sa cititi. Daca chiar dvs. recunoasteti ca imperiul roman a persecutat pe parintii bisericesti care au criticat imperiul iar pe Augustin nu numai ca nu l-a persecutat, dar l-a recomepensat, inseamna ca Augustin a fost exact ceea ce am spus eu despre el. Oricum, vad ca ii faci concurenta serioasa lui “samson” deoarece numai el ia cite o expresie din ceea ce spune cineva si incepe sa bata cimpii pe marginea ei, spre deliciul amatorilor de “umor sanatos.”

 14. la cules de flori, cilimituri si vorbe de duh cu i-o-ana says:

  i-oana… asta-i alta inteligenta care se da de mare ‘telectuala d-aia stil CIA & Vatican University, cu conspiratii idioate cu tot! (pardon, inteligent am vrut sa zic… ca duduia e barbat)

  Citesc atenta comentariile lui Aurel Ionica si incerc s-o fac fara prejudecati.
  Subscriu unor analize pe care le face,consider ca exageraza oarecum in ceea ce-l priveste,ma incanta-deranjeza retorica folosita,totusi incerc sa inteleg ca sa pot invata.
  Si asta doar pt. ca atunci cand vrei sa intelegi poti invata ceva ,altfel…..
  Uite ,Aurele, vezi ca pot fi si eu o….doamna !?
  Astept ca si tu sa fii la fel,un domn !!

  ehhh, ne-am dat seama ca e expresia unui intelect limitat.
  „i-oana” ie o doamna, ce ‘penicilina’ ei! vorba scenetei…

  hai pa, „doamna”, ca puti a aDDDDDventist(a) de la o posta! [„posta” am zis? :sidefrown: ]

 15. traiasca patratul si ai lui martiri patetici in numele prostiei academice imbinata cu paranoia says:

  Exact ce lipsea omenirii, UN ALT MARTIR AUTOFABRICAT!!! Auzi nene, ia legatura cu Jugareanu de la Bruxelles, si daca nu l-au rapus teroristii in nimicnicia lor, puneti-o de o partida la dublu!

  funny you mention it! :nerd:
  daca va era dor de jugarean, cel cu cu probleme psihice, si cum arata el pe la varza de bruxelles:
  http://dumnezero.blogspot.com/2010/08/un-roman-si-un-german-vor-sa-opreasca.html

  profesorii cu mintea in colturile patratului sunt rugati sa se alature! :rotfl:

 16. Remus11 says:

  Domnule Ionica,nimeni nu inebuneste la mesajele dvs. Nimeni nu se sperie, nu dam prin colturi ca nu stim cum sa facem fata provocarilor si nu inteleg cevreti sa spuneti prin faptul ca edi nu are raspuns la provocarile dvs. Nici eu nu am pt ca nu ati ridicat nici o problema. Citesc comentariile de pe oxigen oxigen2 si osp si stiu despre discutia dvs cu patratul logic dar nu am inteles deloc care e ideea dvs. adica in afara de faptul ca vreo 2 oameni pecare dvs ii considerati inainte, de luat in seama, au citit lucrarea dvs de doctorat(trimisa pe mail dupa cate stiu) si nu au avut o revelatie intelectuala, eu nu am reusit sa leg cativa neuroni intre ei apropos de „faimoasa” dvs lucrare. Sustin toate criticile de mai sus la adresa dvs pentru ca nu imi trezesc nici teama ideile dvs, nici repulsie, nici alte intrebari nu imi ridica pentru ca… nu spun nimic. de fapt nuspunnimic nou. sunt doar convulsiile unei persoane care nu isi gaseste locul. iar daca dvs credeti ca isus poate sa umple golul cauzat de respingerea valori bune din lumea asta va inselati indefavoarea dvs. noi, cei pe care dvs ne acuzati ca va injuram desi n’am facut’o, nu pupam in fund vestul dar nici orientul sau alte puncte de referinta pline de strugurii lui iosua si caleb. lumea e asa cum e de la inceputul ei, nimic nou sub soare, putem, ca indivizi, sa facem lumea un pic mai buna. daca niste oameni care au aceeasi mod de gandire se intalnesc intr’un loc si lupta pentru un ideal comun aceea se numeste biserica, ong, forum, pro-atitudine, oxigen, etc. cand insa aceasta uniune de indivizi se rupe de legatura pragmatica cu terestrul, neaga orice raportare la un sistem de organizare ca fiind fiara atunci apare „cetatea lui dumnezeu” care nu e tot una cu „imparatia lui dumnezeu”. Dle Ionica nu uitati ca mai sunt oameni in lumea asta care nu sunt aserviti cizmei imperialiste si care au un simt clar al binelui si raului si aceia sunt calauziti de duhul lui dumnezeu. sper ca nu ii priviti ca blestemati si victime colaterale in „marea lupta” doar pentru ca nu gandesc ca dvs. sunt aproape sigur ca nu puteti vedea zonele de gri despre care vorbea i-oana

 17. in 'dialog' cu profesorul paranoic / grandomanie, care e numele tau? says:

  Hello boys? Cu cine credeti voi ca faceti „dialog” aici? Wake up, people!
  Ce va spun voua cuvintele „don’t feed the trolls”?
  Tot ce urmareste este sa fie bagat in seama, sa fie in centrul atentiei, sa-i fie adresate intrebari [nu conteaza ca e injurat – publicitatea negativa tot publicitate se cheama!]… „gunoaiele/dulaii” il bag in altceva… in mama ma-sii olteniei de perfid. [la mai mare!]
  A facut o fixatie pe Edi. Si asta nu pentru ca il respecta sau admira cu adevarat [nici gand – este de un egocentrism feroce], ci pentru ca e invidios pe succesul/charisma acestuia. Se simte tradat intr-un fel de Edi… ca sa vedeti pana unde merge paranoia… Dar lucrurile sunt mai complexe [refularea atinge aspecte subtile si perverse in subconstientul „profesorului”], de aceea ne vom opri doar la aceste cateva randuri. Nu mai puneti botul al vrajelile „academice” ale profesorului. Pana cand va veti lasa prostiti de hienele astea fariseice?

  powered by copy&paste, about dom’ professor postmodernist [postmodernism + paranoia… combinatia de vis! :bomb: extrem de periculos puiul de vipera, extrem de versat], cu dosar la securitate:

  Paranoia se defineste ca delir cronic, bine structurat si organizat, in care bolnavul manifesta un orgoliu excesiv determinat de hipervalorizare, de exces de autoapreciere.

  De asemenea, se caracterizeaza prin componenta cu care, in general, este identificata paranoia in limbajul comun: neincredere in ceilalti, suspiciune.

  Paranoicul are tendinta de a persevera in propriile judecati si convingeri, fara nicio intentie de a verifica valabilitatea lor.

  Ceea ce elimina paranoicul – dintr-o nevoie maladiva de certitudine cu orice pret – sunt nuantele, ambiguitatile, evolutia in timp a sentimentelor, ideilor si intereselor celorlalti. Pentru el, lucrurile sunt ori albe, ori negre – mai precis, negre! – si asa raman.

  Paranoia este o psihoza care se manifesta predominant pe taram cognitiv. Paranoicul, victima unei mreje de inchipuiri, nu este lipsit de logica. [!!!!] El conexeaza fapte intamplatoare, fara legatura intre ele si creeaza din ele un sistem de argumentatie logice care il conduc spre convingerile sale morbide. Asa se face ca el va vedea mereu altceva in spatele aparentei, va interpreta in maniera sa vorbele celorlalti, va cauta – si va gasi! – in toate imprejurarile tradarea, subminarea autoritatii sale, prejudicierea intentionata, lipsa de consideratie din partea celorlalti. [ne aude oare cinevaaaaaaaaaaaaa?????? jos cenzura! … si incepeti sa ganditi independent si critic]

  Delirurile specifice paranoiei sunt grupate de specialisti in doua categorii: megolamania (mania grandorii) si mania persecutiei. Acestea pot coexista. [hellooooo?????!!!!!!! cine are urechi de auzit, sa auda… cu ochii!]

  O alta impartire distinge intre: deliruri depresive (care se desfasoara predominant in forul interior al celui afectat) si deliruri expansive (care produc mult zgomot in jur).

  Paranoia nu presupune deficit intelectual. [ „professor”!!!!!!]

  Paranoicul de tip stenic, revendicativ, luptator, desi da impresia ca este energic si activ, nu poate fi prea eficient in conditiile unei gresite orientari in actiuni si ale risipei de energie in directia autoapararii inutile. Datorita atitudinii sale constant defensive, se va opune schimbarilor, noutatii, deci, progresului. [!!!!!!!!!!]

  Exista, insa, si tipul de paranoic interiorizat, marcat de subaprecierea pe care o resimte din partea celorlalti. Acesta va ramane in anonimat si se va multumi doar sa viseze, sa proiecteze maretele iesiri la rampa, revendicarile si revansele pentru prejudiciul moral suferit.

  Cum sa ne purtam cu un paranoic:

  Fie ca este vorba despre o persoana apropiata, de care ne pasa, fie ca ne aflam in asemenea raporturi incat relatia noastra trebuie sa mearga, de exemplu, relatii de munca, putem sa ne descurcam cu un paranoic, astfel incat si lui si noua sa ne fie putin mai bine.

  Exprimati-va limpede intentiile si motivatiile. Exprimati-va concis si foarte clar, corect din toate punctele de vedere, asa incat sa nu lasati loc de interpretari gresite.

  Mentineti contactul si dialogul. Daca il evitati, paranoicul o sa ia din acest fapt doar ceea ce ii accentueaza suspiciunea. Nu se va gandi ca este vina lui. Va gandi ca il dispretuiti, ca il urati sau ca uneltiti impotriva lui. [!!!!!!!!!!!]

  Intr-o inevitabila disputa, faceti apel la reguli, la legi, la argumente stiintifice, in orice caz, argumente obiective, consacrate si incontestabile. Paranoicul iubeste logica. [!!!!!] „logic against logic” – doublethink] In plus, nu se va simti invins in argumente de o persoana ci va recunoaste supramatia legii, de orice natura ar fi ea.

  Nu capitulati in mod ostentativ intr-o disputa cu paranoicul. Se va simti jignit, desconsiderat.

  Nu atacati frontal imaginea pe care o are despre sine. Daca, la un moment dat, se va dovedi ca s-a inselat intr-o privinta, nu-i spuneti nimic de genul: “Vezi, ti-am zis eu!”, pentru ca asta l-ar putea impinge la decizii irationale numai din nevoia de a se ridica deasupra esecului. Mai degraba luati-o ca pe o imprejurare inevitabila, in care ar fi fost greu ca cineva, in locul lui sa-si fi dat seama cum stau lucruile. Concentrati-va mai mult asupra modalitatii de a remedia impreuna consecintele erorii.


  http://www.youtube.com/watch?v=P-C_o9MC6aw

  who do you think you’re talking to [„dialog rational”] here???
  just think about it! think for yourself, „god” damn it! :struggle:

 18. Camelia says:

  CJ
  Ai dreptate. Toti o dau cu vorbe goale. Nimic substantial.
  Wish I knew you in person. (Don’t take it the wrong way, you could be my son)
  🙂

 19. i-oana says:

  Uite ,George, eu vreau sa fiu o ….doamna in continuare,asa ca te las ne-amendat data asta.

  Promisesem ceva despre originea actualei crize si cateva date exacte.
  Pai, dupa cum scrie la…CIA,treaba sta cam asa:

  Nimeni nu pune la indoiala ca originea actualei crize mondiale se gaseste in Wall Street,simbolul Bursei.Pt. aceasta este nevoie sa facem referinta la cateva date bazice ale USA pt. a intelege unde ne gasim.

  Datoria externa a USA s-a multiplicat de 4 (patru) ori in ultimii 10 ani,in iunie 1989 datoria era de 2,7 bilioane de dolari(2.700.000.000.000).

  Conform datelor publicate in Raportul Congresului din 30iunie 2009,datoria USA era de 13,5 bilioane de dolari,ceea ce inseamna 22% din datoria exeterna a tuturor tarilor lumii,iar in termeni interni USA,ehivaleaza cu 90% din PIB-ul Statelor Unite.

  Factorul fundamental care a facut sa „sara in aer” datoria externa a USA a fost si este razboiul,in concret invazia din Afganistan -7oct2001-si cea din Iraq-20mar2003.

  Aceste doua aventuri militare au costat bugetul public american 3 bilioane de dolari,dupa cum afirma cunoscutul Joseph E. Stiglitz in cartea „Adevaratele costuri ale razboiului din Iraq” publicata in feb. 2006 si la fel de cunoscutul Michael R.Kratke in „Cat costa razboiul contra terorismului ?”.

  De ce este razboiul considerat originea crizei ?

  Este simplu,titlurile datoriei publice (titlu de trezorerie ) pe care le emit statele lumii, sunt achizitionate in principal de catre banci.
  Entitatile financiare din toata lumea s-au indatorat la randul lor ca sa dea imprumuturi statelor lor si nu numai. Acest cerc vicios a generat produse financiare de genul „ipoteca gunoi” , care ,pe langa faptul ca este de maxim risc,putem spune ca este de fapt,inselaciune.

  Aceasta dinamica a declansat in 2007-2008 o criza de incredere in banci, acestea fiind literlamente „prinse” ca au dat cu imprumut mai multi bani decat aveau de fapt. Este cazul Leeman Brother,intre alte multe entitati din diferite tari ale lumii.

  Daca s-ar fi produs caderea si altor entitati financiare,sistemul financiar ar fi colapsat ,falimentat,punand asfel in pericol banii depunatorilor(mici,mijlocii sau mari).

  De aceea statele s-au vazut obligate sa se imprumute si mai mult pt. a ajuta bancile.

  Uniunea Europeana a destinat 3,3 bilioane de euro(ceea ce inseamna28% din PIB-ul UE ) pt. bancile europene.
  Din acesta astronomica cifra315.000.000.000 euro sunt destinate injectiei de capital si 103.000.000.000 pt. cumpararea activelor bancare distruse.

  De aceea deciziile criminale luate de trio-ul Bush-Blair-Aznar in insulele Azore, nu doar ca au declansat doua razboaie cauzand in fiecare zi moartea unor victime nevinovate,ci au pus in functie o „bomba cu efect intarziat” a carei explozie s-a produs in inima Bursei,adica sectorul finaciar care actualmente ne afecteaza pe toti.

  Am incercat o expunere bazata pe date concrete, insa in cuvinte proprii fara sa am pretentia ca am fost foarte riguroasa in analiza.

  As vrea sa-i spun ceva lui George CJ.

  Ma gandeam ca esti altfel decat altii.
  Imi pare rau ca m-am inselat, as fi vrut sa n-o fac insa….viata e asa.

  Nu ma simt deloc proasta ca put de la o posta(chiar daca nu m-a facut nimeni….posta !) a … adventista.

  Nu pot sa-ti demonstrez cat esti TU de barbat pt. ca asa-i situatia,deocamdata.

  N-am nici un pic de rusine de ceea ce am invatat si fac in prezent,dimpotriva mama si tata nu se rusineaza de mine.

  George, tin la gluma si ma las „tavalita” mai mult decat iti inchipui, insa nu-i nevoie sa fii altfel decat mi-am inchipuit ca esti, adica un domn.

  Dac-ai inteles,ma bucur, daca nu,imi pare rau pt. discutie.

  Oricum ,ai sarit la gatul multora pe site-ul asta , asa ca nu ma simt prea mult jignita.

  P.S. Am locatia ta si ma gandesc sa te contactez personal. Mi-ar face placere sa te vad si altfel decat in poza. Oricum esti tinerel si eu nu foarte mamasita !!

 20. cristina says:

  aurel ionica

  Crede-ma, ma scoti din sarite. Esti penibil si suferi de un cumplit complex de superioritate.
  Nu aduci NIMIC constructiv in discutie, ne ameninti si jignesti permanent.
  Iti propun un test simplu. Ia un om banal, fara pretentii, din popor cum se zice (si nu ma refer aici la cel adventist) si da-i sa asculte/citeasca 10/15min din ce spui MATA si Edi. Daca MATA crezi ca omul acela nu te va crede cel putin necioplit te inseli amarnic.
  Nu-i aduc osanale lui Edi, dar mi se pare de departe ca se comporta ca un om normal cu bunele si relele lui.
  Si inca ceva. Daca ar fi sa fii in vesnicie MATA, ca detinator al adevarului absolut si fara pata, eu prefer sa fiu vesnic la odihna caci sigur m-ai enerva si atunci si inteleg ca nu se poate. Cugetarea din urma apartine cliseului adventist obisnuit.
  In rest numai de bine, daca ai vreo idee despre ce este vorba.
  Nu-mi cer scuze pentru limbajul folosit caci m-am saturat.

 21. lelitza la portitza says:

  Clovnule,

  am crezut ca esti adeptul satira si umor insa vad ca se transforma in satira si omor.
  Am zis:”hai ma ca e inteligent baiatu’ si sensibil…”
  Lelitza ti-o spune sincer, cu mana pe inima ei ipocrita, tie iti trebuie o „chelfaneala” sanatoasa sa-ti iasa din cap ideea de geniu neinteles. O inteligenta sclipitoare lumineaza, nu orbeste.
  Daca o cunosti personal pe monica clipa, du-te si cere-i scuze pana nu vede ce acuzatii i-ai adus.

  ps. don’t make the fire if you can’t take the heat!

 22. patricia says:

  adminule,
  boului asta nesimtit i-ai postat tot,eu daca o stiu pe Oana si ma doare ca animalu asta o face curva,mie nu-mi postezi comentariul.
  daca esti asa de sensibil la ceea ce-am scris fii sendibil si la ce scrie javra asta nenorocita de clovn care nu stie cum sa -si bata joc de altii.
  Patricia Marin e numele meu ba clovnule jegos,lasa adminule comentariile ca sa vada bou asta ca nu-i el cel mai smecher . Esti o jigodie si am eu leac pt. limba ta clovnule.

 23. patricia says:

  adminule lasa comentariile ori sterge tot ce-a scriss jegosu asta de clovn

 24. eddieconst says:

  el-gabri, i-oana

  Imi cer scuze pentru rspunsul intarziat.

  Ideea este apropape unanim acceptata in gandirea moderna. Nu suntem originali decat pentru ignoranti.

  Motivul pentru care aceste utopii sunt de origine iudeo-crestina este ca in lumea pagana istoria era circulare. Notiunea de sfarsit al istoriei vine de la profetii iudei (vezi Eliade) asa ca orice incercare de a aduce sfarsitul istoriei este de inspiratie biblica in ultima instanta. Nu este vorba de inspiratie teologica, cum pe nedrept acuza AI sau P(-)s ci de un transfer emotional de la eschatologie la revolutie. Doua utopii sangeroase, razboiul taranesc german si a cincea imparatie pe vremea lui Cromwell au avut caracter explicit religios. Utopia marxista a fost seculara, dar este un fapt recunoscut de multi autori moderni ca Marx este stuctural un apocalipticist. De exemplu, definitia omului ca „infinita posibilitate” in manuscrisele economico-filosofice este o parafrazare a definitiei pe care Aquinas o da lui Dumnezeu. Crestinismul a fost primul egalitarianism cosmopolit radical si marxismul a asezat sentimentele lui pe o alta baza. In anii 70 era recunoscut din ambele parti in Polonia sau RDG ca marxismul si crestinismul au aceleasi valori dar pe baza diferita. National-socialismul dimpotriva estede de inspiratie VT pentru ca este ethnocentric si rasial si justifica curatirea etnica a omenirii in vederea unui scop mai inalt. Antisemitismul este todeauna asociat cu nationalismul si pleaca de la faptul ca nu potexista doua popoare alese. In alta ordine de idei, cei care il citeaza pe Nietzsche ca originator al nazismului probabil ca il cunosc doar dein recenzii crestine sau de stanga. Filosoful german a fost anti-nationalist, anti-gernman, anti-statist, anti-antisemit si este considerat primul european.

 25. Beni Plesa says:

  Aurel Ionica

  „” Problema pentru care nu sunteti in stare sa discutati nu este doar ca nu sunteti in stare sa ginditi, dar observ mereu ca nu sunteti in stare nici sa cititi. „”

  Aurele draga vad ca esti foarte activ din nou. Citesc cu placere comenatiile tale si ale lui Florin Laiu (alias -Pro-scris).In multe nu sint de acord cu Florin Laiu ,dar de data aceasta Florin are dreptate.
  Dejeaba il critici ca nu stie sa citeasca.Inainte ca cineva sa citeasca bine ,este datoria ta sa scrii bine.Tu ai facut afirmatia in termeni generali –parintii bisericii–erau mercenarii imperiului.Florin te-a apostrofat pe drept ,fi te rog mai specific si in special cand pretinzi aceasta de la ceilalti.
  Pentru tine ar fi normal sa stii ca „parintii bisericii”” sint parintii din-nainte de consiliul de la Niceea si parintii de dupa Niceea.
  Ai atata umilinta reala si recunoaste cand faci greseli ,Umilinta este o virtute nu un viciu.
  De data aceasta Florin sau PROS-SCRIS are dreptate.
  Florin de cele mai multe ori este mai lucid decat tine in dezbaterea ideilor de pe forum.
  Fereste-te sa generalizezi si vei fi mult mai clar in explicatiile tale.
  Ps–incerc doar sa fiu nepartinitor.
  Cu drag
  Beni

 26. eddieconst says:

  Maria:

  The diatribes of St Chrysostom against the Jews were rivalled only by Hitler.

  Hyam Maccoby, Antisemitism And Modernity: Innovation And Continuity (Routledge 2006)

 27. eddieconst says:

  Desi aceste vite nu sunt bune de munca sunt totusi bune de ucis.

  Sf. Ioan Gura de Aur despre evrei.

 28. nu sunteti originali decat pentru ignoranti says:

  In alta ordine de idei, cei care il citeaza pe Nietzsche ca originator al nazismului probabil ca il cunosc doar din recenzii crestine sau de stanga. Filosoful german a fost anti-nationalist, anti-german, anti-statist, anti-antisemit si este considerat primul european.

  :yes: :yes: :yes: that’s my wikipedia!
  and these are the… „iubiti frati si stimate surori” :nerd:

 29. javra nenorocita, boul jegos, jigodie nesimtita says:

  i-o-ana, lelitza, patricia
  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

  am crezut ca…

  asta e pacatul vostru… dar nimeni nu arunca cu pietre aici
  daca ati incepe sa ganditi [in loc, pur si simplist, ‘sa credeti’] ar fi si mai bine.
  go and sin no more!

  mana-le-as eu pe ele de fete credincioase! :-* :-*
  ___________________________
  Ceea ce nu te omoara, te face mai puternic.

 30. javra nenorocita, boul jegos, jigodie nesimtita says:

  i-o-ana, lelitza, patricia
  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

  am crezut ca…

  asta e pacatul vostru… dar nimeni nu arunca cu pietre aici
  daca ati incepe sa ganditi [in loc, pur si simplist, ‘sa credeti’] ar fi si mai bine.
  go and sin no more!

  girls: „lasa-ma sa ma dezbrac de caracter si-ti aratam eu tie, animalule ateu fara bunul nostru simt!”
  manca-le-as eu pe ele de fete credincioase! :-* :-*
  o sa ma rog pentru voi… sa vedem ce se mai poate face. :pray: :pray:

  _______________________________
  Ceea ce nu te omoara, te face mai puternic.

 31. Wish I knew you in person. (Don’t take it the wrong way, you could be my son)
  Hai bre :silly: … pai se poate? da’ ce sunt io, maimuta din jungla? :monkey: [lol]
  No, I didnt’ take it the wrong way. Mama! :-))
  Stick around. Watch and learn from wikipEdia!

  hai pa!

  hey camelia… thanks!

 32. ianis says:

  Beni Plesa #75

  Lasa-l pe Florin Laiu in fanteziile tale.
  Pro(-)scris are blog personal, un simplu clic te-ar fi scutit de teorii ale conspiratiei.

 33. Pro(-)scris says:

  Esti slab Edi 🙂
  Anti-semitismul lui Ioan Gura de Aur nu-l face o sluga a imperiului cum a aberat IA. Este singura acuza care i se poate aduce lui IGA. Iar acest antisemitism era specific epocii. Asa s-a impus si duminica in fata sabatului
  IGA i-a socotit vinovati si condamanti ”in bloc” pe iudei pentru rastignire, motiv pentru care i-a si tratat mai aspru decat chiar pe Cain( caruia i se garantase supravietuirea). IGA a fost un om al timpului sau. Dincolo insa de antisemitismul sau virulent( care i se imputa pe drept) a fost cel mai mare predicator al antichitatii crestine si un adevarat reformator al ortodoxiei de la Constantinopol. A fost foarte devotat lui Cristos si a murit ca martir, exilat de imperiu pentru ca a avut curajul sa-i stea impotriva. Oricine ii citeste omiliile la Matei (si nu numai) se va convinge singur de statura ”urieseasca” spirituala a lui Gura de Aur. Nu degeaba a fost supranumit Gura de Aur iar liturghia lui este cea mai frumoasa si mai des folosita in liturgica ortodoxa!…

  PS: Beni Plesa – Pro(-)scris nu e Florin Laiu . Sunt eu, un Liviu S…

 34. maria says:

  Edi Const.
  Ai avut dreptate in legatura cu „emotiile”.Poate multi nu au gandit cele spuse de tine, insa imi amintesc de filmele cu cei care luptau in ilegalitate, infundand inchisori,expunandu-se la primejdii, pentru o societate, in care credeau, si pe care o credeau buna,si prielnica propasirii tuturor oamenilor, chiar si a omului de rand.
  Crestinismul a aparut ca o miscare care viza o astfel de societate, chiar daca ea nu era proiectata in aceasta dimensiune.
  Poate chiar acea „vointa de putere” a lui Nietzsche, animeaza de fapt pe multi care se sacrifica pentru un ideal,pentru ca se vad inclusi in acest ideal, cu atribute specifice, cu un plus de putere pe care probabil aici nu il pot avea.
  Dezamagirea fata de comunism, a constat in faptul ca el era si este o iluzie de democratie ,dezamagirea fata de crestinism consta in faptul ca mesajul autentic, este sugrumat de actiunea omului de a da minimaliza importanta Jertfei in incercarea de a cauta o mantuire prin el insusi ,denaturand mesajul.
  Poate pentru animale lupta pentru supravietuire, inseamna evolutie si adaptare, insa pentru om lupta pentru supravietuire, a insemnat si inseamna ruperea oricaror bariere etice,mai ales atunci cand Il exclude pe Dumnezeu din ecuatia vietii.
  Si aici ma refer la faptul ca omul poate ucide de placere,poate ucide din ura,poate deveni acel animal superior care domina lumea prin teroare .

 35. Pro(-)scris says:

  O ”mostra” din exceptionalul Sfant Ioan Gura de Aur

  „Viata creştină este în noi reproducerea vietii lui Iisus Hristos. Sau chiar, dacă noi voim să-l urmăm pe apostolul în definitia lui, este Hristos viu în noi înşine. Totul prin Iisus Hristos, totul pentru Iisus Hristos, totul în Iisus Hristos. De când prin întruparea Sa, Fiul lui Dumnezeu a socotit demn să devină al nostru, El singur este centrul spre care converg toate, punctul de plecare de unde fiinta noastră, viata noastră, actele noastre trebuie să-şi ia cursul lor şi să-şi urmeze drumul lor. A trăi cu viată creştină, înseamnă a tine seamă de Iisus Hristos în toate lucrurile.A iubi pe Iisus Hristos, a primi pe Iisus Hristos, a ne da lui Iisus Hristos, a trăi din Iisus Hristos: iată toată viata creştină.
  A iubi pe Iisus Hristos. Înseamnă mai întâi a recunoaşte tot ceea ce a făcut Iisus Hristos pentru noi şi a adânci în această iubire răceala din inimile noastre. Însă iubirea lui Hristos nu constă în emotii sterile, ea se arată prin realităti generoase. El împlineşte poruncile, el face fapte, el plasează în obiectul iubit toate plăcerile lui şi toate bucuriile lui. Cerul pe pământ este de a iubi pe Iisus Hristos. Suprema nenorocire este de a nu-L iubi.
  A primi pe Iisus Hristos. Cum să-L respingi când El Însuşi vine la noi? Şi cu câtă iubire! Şi cu ce elan! Mai înainte de creatia lumii, El se gândeşte la noi, El ne iubeşte, El ne pregăteşte bunurile noastre veşnice. La timpul arătat, El coboară din ceruri, ieşind din sânul Tatălui, ia sclavia noastră, se face părtaş la viata noastră, suferă toate mizeriile, se supune la o ispăşire îngrozitoare, şi zdrobit de dureri, moare pe lemnul de osândă al criminalilor. Iată-l pe Iisus pe care-L primim noi, pe care ni-L dă Dumnezeu şi pe care viata creştină ne face să-L primim în mod iubitor.
  A ne da lui Iisus Hristos (…) În mod sigur Iisus S-a dat pentru omenirea întreagă; însă nu-L auzim noi pe Sfântul Pavel strigând: El m-a iubit, El S-a dat pentru mine? Cuvinte delicioase! Răscumpărarea se concentrează în mine, binele general devine binele meu propriu şi eu însumi mă dau cu totul întreg celui care se dă cu totul întreg mie. De asemenea, eu părăsesc totul, eu abandonez totul, creaturile nu-mi mai sunt nimic, lumea a încetat să mai fie, Iisus Hristos singur este binele meu, fericirea mea, viata mea.
  A trăi prin Iisus Hristos. Chiar aici ajungem noi la vârful cel mai înalt al vietii creştine. Sfântul Pavel îndrăzneşte să formuleze astfel această viată prin Iisus Hristos: Eu trăiesc, însă nu mai trăiesc eu, ci Iisus Hristos trăieşte în mine. Ce înseamnă a trăi aşa? Mai întâi înseamnă a nu mai avea altă tintă în toate actele noastre decât aceea de a plăcea lui Iisus Hristos. Înseamnă apoi a-I împlini vointele Lui şi a asculta de poruncile Lui. Să mergem mai înainte. A trăi prin Iisus Hristos înseamnă a gândi, a vorbi, a judeca, a actiona ca şi El; înseamnă a muri pentru tot restul şi a nu mai trăi decât pentru El singur.”

  (Sfantul Ioan Gura de Aur in vol. Bogătiile oratorice, pp. 326-327)

  PS: faptul ca n-a reusit sa-i ierte pe iudei, cum a facut-o Cristos, probabil se datoreaza tot marii lui iubiri fata de Domnul… fiecare cu slabiciunile lui…

 36. Pro(-)scris says:

  Pentru cei lenesi la citit, iaca, mura-n gura, omilia intai la Matei a lui Gura de Aur audio:

  [audio src="http://www.archive.org/download/Omilia_1/1.mp3" /]

 37. samson says:

  #84 pro-scris (1)

  O ”mostra” din exceptionalul Sfant Ioan Gura de Aur

  o „monstră” din iescepţionalu ioan limbă de lemn! :vampire:
  ce dreaqu domnu proscris, n-aveam noi destui profesori şi pe dl marian p-aicea care să predice, ne-ai mai adus şi dta pe boşorogu ăsta senilu şi antisemitu, mort demult, ca să mai baţi şi dta câmpii cu iel p-aicea!!! :heh:

  „Viata creştină este în noi reproducerea vietii lui Iisus Hristos. Sau chiar, dacă noi voim să-l urmăm pe apostolul în definitia lui, este Hristos viu în noi înşine.

  dle, dak viaţa creştină ieste în dta reproducerea la viaţa lu domnu isus hristos, şi aşa arată săracu domnu isus în realitate, adik ca dta şi ca dl ăla bătrânu cu limba de lemn, atuncea ie clar: vai de noi dle, urâtă creiatură mai ie şi hristos ăsta! se vede d-alfel şi dupe rezultatele care le produce, pe unde te uiţi numa caractere creştine- care profesori, care prostscrişi, care maimuţe creştine, care iubiţi fraţi şi stimate surori, care boşorogi senili în plin delirum tremens aiurând pe limba îngerilor!!! aşa maiestru, aşa reproducere, aşa rezultate!!!

  ps. da dak tot ai adus dta vorba de dl hristos, cum ie dle domnu ăsta viu în dta, aşa cum pretinde dl limbă de lemn? ce face iel acolo în dta, cu ce se ocupă 24 de ore din 24? şi ce satisfacţie poa să aibă dle din asta, să stea 24 din 24, „viu” în cineva?domnu ăsta hristos care s-ocupă cu din astea, are şi creier dle? ie raţional? îţi dai seama dle cât tre să fie de bolnav individu ăsta să s-ocupe cu din astea, să se vâre în viaţa şi intimitatea la oameni, să trăiască vieţile la alţii, ăn loc să-şi trăiască propia-i viaţă!! mai ie unii domne, tot aşa bolnavi, voyoeur-işti le zice, care tot aşa se uită pe geamuri prin case pe la oameni, ca să vadă pe undeva fro femeie singură care se dezbracă, ca să poată şi iei să se satisfacă manual!!! ie mulţi d-aştia prin biserici, dle!
  cum poa să fie viu în dta? sau ie o taină şi asta? asta nu ie panteism? 😮

  Totul prin Iisus Hristos, totul pentru Iisus Hristos, totul în Iisus Hristos.

  totu pentru partid, totu prin partid, totu in partid, in frunte cu cel mai iubit fiu al poporului, tovarăsul secretar general al partidului nicolaie hristosescu!!! parca-am fi în deliru omagial din iepoca de aur sau in coreia de nord contemporană! dle, pe dta nu te îngrijorează deloc desfrâu ăsta omagial, cultu ăsta deşănţat al personalităţii conducătorului iubit? şi mai ziceai dle că dta nu vezi nicio legătură între creştinism şi comunism!! nu vezi dle că ioan limbă de lemn ăsta al dtale zici că-i regretatu tovarăs dumitru popescu dumnezeu, care-i scria cuvântările lu mult iubitu şi stimatu tovarăş secretar general? :silly:

 38. samson says:

  #84 pro-scris (2)

  De când prin întruparea Sa, Fiul lui Dumnezeu a socotit demn să devină al nostru, El singur este centrul spre care converg toate, punctul de plecare de unde fiinta noastră, viata noastră, actele noastre trebuie să-şi ia cursul lor şi să-şi urmeze drumul lor.

  şi până să facă mişcarea asta atât de aducătoare de linguşeli, care iera dle centru la toată lumea asta? te şi miri că-n absenţa la întruparea aia atât de plină de demnitate cică, lumea a mai funcţionat şi viaţa a mers înainte! pai credem şi noi dle, c-a avut tot intresu să-şi facă toate socotelile în direcţia la-ntruparea aia, ţinând cont că dintr-o dată a devenit centru şi adresa la toată atenţia lu iubiţi fraţi şi stimate surori, de unde pân-atuncea trăia singur cuc şi nebăgat de nimenea-n seamă, într-un anonimat complect neţtiut de nimenea în inegzistenţa lui totală! nici nu ie de mirare domne, ie mulţi care s-a zmintit din mai puţin lucru decât ăsta, nu de colea ca dintr-o dată să te pupe-n fund toată lumea pe tot globu milenii la rând, că tu ieşti totu şi faci totu în toţi şi toate, măcar că tu ieşti, nu absent de fiecare dată, da inegzistent de fiecare dată, chiar ajungi pân la urmă s-o crezi şi tu, cum iera dl hitler, care nu făcea nimik, da-n lipsa căruia nu se făcea nimik, aşa că iera numa normal să i s-atribuie totu!

  A trăi cu viată creştină, înseamnă a tine seamă de Iisus Hristos în toate lucrurile.A iubi pe Iisus Hristos, a primi pe Iisus Hristos, a ne da lui Iisus Hristos, a trăi din Iisus Hristos: iată toată viata creştină.

  dle, ăsta bătrânu care a scris propoziţile astea, se droga, trăgea ceva prafuri pe nas,şi-o băga-n venă ceva, iera beat cumva? zici că luase ceva! numa aia care ia ceva vorbeşte aşa de drogu lor! se ducea şi iel pe la femei din când în când? că mai ie unii tot perverşi d-ăştia, care tot aşa vorbeşte iei despre femei, şi ori şi-o freacă singuri la rece, ori ie homosexuali şi le place masculii! nu vezi dle că ierou ăsta al dtale cu „gură de aur” (prietenii ştie de ce!) nu ie alceva decăt un poponar bătrân care şi-o pune spiritual pe la spate cu domnu hristos? şi-n loc să ţi se facă ruşine cu iel dta te mai şi lauzi!!! dle, cine s-aseamănă s-adună!!! :pissedoff: :reallypissed:

 39. Aurel Ionica says:

  Beni Plesa,
  Inainte ca sa-mi dai mie lectii cum sa scrie ar fi bine sa inveti si tu cum sa citesti deoarece esti si tu un expert in a citi aiurea si te-ai putea lua si tu de mina cu “samson”. Eu cind fac o afirmatie, ea trebuie inteleasa in contextul a ceea ce spun eu. De unde sa stiu ca acest Pro(-)scris are goanga cu Ioan Gura de Aur si cind eu vorbesc de Augustin si-l numes parinte bisericesc lui Pro(-)scris ii sare tandara deoarece Gura de Aur este singurul parinte bisericesc de care a auzit. De unde sa stiu eu ca in mintea ta parintii bisericesti sunt numai aia dinainte de Nicea iar cei dupa Nicea nu sunt parinti bisericesti. Si daca nu sunt parinti bisericesti, ce sunt? Parinti eretici? Si acum hai sa va spun de la obraz de ce nu sunteti in stare sa discutati: Voi nu sunteti in stare sa cititi ce spune cineva deoarece voi nu sunteti in stare sa cititi decit ceea ce aveti voi in cap. Si intrucit nu unteti in stare sa cititi si sa intelegeti ce spune cineva, voi nu sinteti in stare sa discutati. Sunteti ca niste discuri stricate si acul nu merge decit pe canalul lui deoarece nu sunteti in stare sa observati ca altul merge pe canalul lui. Nu-ti face griji, nu sunt activ aici deoarece nu am cu cine discuta. Cind i-oana a recunoscut ca ceva din ceea ce am spus eu dumneai cunoastea si putea sa confirme cu date oficiale, ati sariti ca s-o improscati cu insulte. Si pentru ca vad ca ai asa oftica pe Florin Laiu, afla ca cu Florin Laiu pot sa discut si inca cu placere, dar cu tine si in special cu Edi nu am ce discuta. Si pentru ca pe “maria” a deranjat-o atit de mult expresia de “gunoaie,” acum ma pocaiesc si nu va mai numesc “gunoaie” ci va numesc simfonia de patefoane stricate.

 40. in numele celor prost(-)scrisi si prost(-)cititi || virginitate si masturbare teologica says:

  Pentru cei lenesi la frecat ciocanul teologic si la lins acadeaua, iaca, ppppendula-n gura, omilia intai la Matei a lui Gura de Aur Si Buze Fierbinti (prietenii stie de ce!) cu dedicatie:

  Crestin, neafiliat denominational, absolvent al unei facultati de teologie protestanta. Pasionat de Biblie, carte buna, muzica buna, film bun,alte bunatati… si teologie comparata si istoria Bisericii. De orientare teologica Wesley-ana, simpatizant al paleo-ortodoxiei.

  Noi il suspectam de virginitate acuta pe baiatu’ Liviu S, ucenicu’ lu Nicu Steinhardt, adept al ascetismului (mas-tubarii) perfectionist tainic ortodox. Baiatu’ fuge de pasarici ca Jugarean dupa teroristi. Mama lor de talibani!
  Pentru cei care vor sa-i auda vocea in urma gargarei cu samanta credintei lu’ Gura de Aur (prietenii prost-scrisi stie de ce!), sa se serveasca singuri la sectiunea audio de pe blogu’ lu’ liviu prost-scrisu’ (cu paranteza). Cica se recomanda in cazurile de constipatie cronica si are efecte terapeutice garantate pt. rasul isteric. Bonus: e si gratis. Super oferta!

  că mai ie unii tot perverşi d-ăştia, care tot aşa vorbeşte iei despre femei, şi ori şi-o freacă singuri la rece, ori ie homosexuali şi le place masculii! nu vezi dle că ierou ăsta al dtale cu “gură de aur” (prietenii ştie de ce!) nu ie alceva decăt un poponar bătrân care şi-o pune spiritual pe la spate cu domnu hristos? şi-n loc să ţi se facă ruşine cu iel dta te mai şi lauzi!!! dle, cine s-aseamănă s-adună!!!

  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
  am facut spagatul pe doua scaune de ras…
  „Jesus Christ!” strigai eu, cu mana in pantaloni si gafaind a pastasie launtrica… 😯 😯 😯 „magarule!” se auzi o voce… divina
  Nu vrem bani, nu vrem valuta
  Vream ca Gura de Aur sa ne… [se aude iar vioara…]

  PS: faptul ca n-a reusit sa-i ierte pe iudei, cum a facut-o Cristos, probabil se datoreaza tot marii lui iubiri fata de Domnul… fiecare cu slabiciunile lui…

  Aici mi-au dat lacrimile… tensiounea a fost prea mare si am explodat in plans… 😥 😥
  Ma duc sa ma pocaiesc si sa mai fac niste partasie.
  Se ofera cineva?

 41. samson says:

  #84 pro-scris (3)

  A iubi pe Iisus Hristos. Înseamnă mai întâi a recunoaşte tot ceea ce a făcut Iisus Hristos pentru noi şi a adânci în această iubire răceala din inimile noastre.

  n-are nicio ruşine-n iel ţapu ăsta bătrânu, bate câmpii c-un tupeu inimaginabil vecin cu senilitatea şi perversiunea!! păi ia să vedem dle ce-a făcut mult lăudatu ăsta domn iisus hristos pt noi: tsunamiu din asia, cutremuru din haiti, fetiţa aia de fro trei anişori care a a fost violată şi pe urmă ucisă cu bestialitate de un animal uman, canceru, sida, ietc, ietc; să te tot adânceşti în oceanu ăsta de iubire şi să-i dai zor cu osanale, laude, preamăriri, slavă în locurile înalte şi pe pământ, amin, aleluia, ietc, ietc :worship: :worship:

  Însă iubirea lui Hristos nu constă în emotii sterile, ea se arată prin realităti generoase.

  „realităţi generoase”, dle? din partea cui, dle? se presupune c+ iubirea asta tre să fie reciprocă, nu? da realităţile alea generoasele tre să vină numa din direcţia lu iubiţi fraţi şi stimate surori, că din partea cealantă ie cam slăbuţe speranţele, ie nevoie de cîteva tone de credinţă şi de mult şampon pt creier ca să vezi şi cea mai minusculă generozitate, fie iea şi cât o sămânţă de muştar!! adevăru ie că de unde nu iegzistă, nici nu vine nimik! cine citeşte să-nţeleagă!!

  El împlineşte poruncile, el face fapte, el plasează în obiectul iubit toate plăcerile lui şi toate bucuriile lui.

  unde face iel, dle, toate astea? iera dus rău de tot limbă de lemn ăla bătrânu! păi nu se presupune dle că "iel" ie bine mersi plecat în vacanţă sus în ceruri? ce porunci împlineşte dle adik acolo sus? să nu furi, te pomeneşti? mai ştii, i-o trece poate prin cap să-şi însuşească mana de la sfinţii îngeri! sau poate porunca a 7-a,ă? sa se gândească adik dl limbă de lemn, să nu-i vină lu săracu domnu hristos fro poftă sau ispită d-aia de preacurveală deghizată în frun înger nevinovat? al dreaqu pervers bătrân la ce-j poate să-l ducă mintea, fiincă-n cazu ăsta iar ie vorba de homosexualitate!! nu vezi dle cât ie de pervers şi cum îl trădează gândirea şi înclinaţiile la fiecare pas! auzi dta ce se gândea iel cum face faţă domnu isus la ispite si porunci cu persoane de acelaşi sex!! sau alta, categoric vorbire de poponar:"el plasează în obiectul iubit toate plăcerile lui şi toate bucuriile lui.", auzi dta în continuare, cică plasează în obiectu iubit"!!! şi asta fără nicio ruşine , ce poa să-şi ieschibiţioneze bulangiu ăsta bătrân şi pervers fanteziile lui bolnave p-aicea, şi lumea să le citească plină de-ncântare!!! :inlove:

  Cerul pe pământ este de a iubi pe Iisus Hristos. Suprema nenorocire este de a nu-L iubi.

  definitiv ăsta iera bulangiu şi pervers! dle cât ie de bolnav! ai fro ideie domne dak avea şi iel fro femeie în viaţa lui? iejacula şi iel domne pe undeva ierotismu şi gena iegoistă care-i chinuia mintea? nu prea s-ar zice, dupe cum se masturbează iel p-aicea, duhovniceşte vorbind, binenţeles;
  dle, dta ca persoană raţională şi de bun şimţ, cum presupunem că ieşti dta, dta cum te-ai simţi dak cineva ar vorbi de dta cam cum o face ţapu ăsta bătân p-aicea? nu ţi s-ar face un pic ruşine? nu te-ai simţi stânjenit nicio clipă? n-ai considera că individu ăsta tre să fie bolnav rău de tot cu capu, sau frun poponar bolnav? (no offense to the nice, common sense homo!) da dta din contră, presupui că domnu iisus hristos se simte f bine, ie măgulit la vederea la declaraţiile astea fără perdea de dragoste neţărmurită, ba chiar îl încearcă şi-o mică iercţie, tot duhovniceşte vorbind, în faţa la tot displayu ăsta de dragoste fără rezerve din partea lu servu său, nu?
  te mai miri dle că cu aşa ieroi şi aşa domn, ie pline bisericile de tot felu de poponari care activi în duh care activi în trup, şi cei mai periculoşi ie de departe primii!!! shame on you! :shame:

 42. samson says:

  #84 pro-scris (4)

  A primi pe Iisus Hristos. Cum să-L respingi când El Însuşi vine la noi?

  înc-o monstră de homosexualism oral latent din gura lu sfântu ăsta! asta-l chinuia pre iel, cum să-l „primească” în iel pe domnu isus! înţelegem că-i un pic mai greu, ca dak pt o femeie iespresia ca şi actu-n sine ieste mai uşor de imaginat, acceptat şi iefectuat, ţinând cont că prin natura lor anatomică lor le vine oarecum natural să-şi desfacă picioarele şi să primească pe cineva ajutate fiind şi de lubrifierea naturală de care dispun, atât fizic cât şi iemoţional (no offense to any woman!), ie ceva mult mai dificil pt orice bărbat să primească pe cineva, prin raport la structura lor care nu presupune nici orificiu necesar şi nici fro lubrifiere naturala, fie iea fizică sau iemoţională!! da se pare că bătrânu iera dispus s-apeleze la orice fel de „ungere”, fie iea şi cu ulei, dupe cum plin de inspiraţie recomanda sf apostol iacob în iepistola sa, numa să-l poată „primi” pe iisus hristos! incredibil ce poa să debordeze-n fanteziile lui perverse ţapu ăsta p-aicea! :goat:

  Şi cu câtă iubire! Şi cu ce elan!

  eee, cum să nu te laşi penetrat, pătruns până-n inimă în faţa la o asemenea dragoste, înfăptuită cu asemenea ielan!!! mai ales ielanu se pare că l-a cam dat gata pe domnu ăsta gură de aur! :heh:

  Mai înainte de creatia lumii, El se gândeşte la noi, El ne iubeşte, El ne pregăteşte bunurile noastre veşnice.

  dle, ie ireproşabil în gândire „iel”, ştii dta cum ie vorba aia, teoria (gândirea) ca teoria (gândirea), cu practica stă mai rău, dak adăuga şi ” ni le dă în stăpânire”, iera ceva; dle, păi nu tot aşa promitea şi comuniştii cele mai mari bunuri şi bine, toate pregătite din timp, mai înainte ca noi să ştim sau să ne gândim c-avem nevoie de iele, şi nu iera toate promise cândva la timu mai mult ca viitoru? cele mai barosane ciori, pe cele mai magnifice garduri frodată!!!
  dle, dta ai copii? presupunem că da, judecând dupe poza de la avataru dtale (asta ăn cazu că nu ai dat şi dta în mintea la un anumit profesor dupe saitu ăsta, nu spunem cine, ne-nţelegi, persoană importantă!!), şi dta tot aşa te gândeşti la iei dinainte să se nască iei, şi le-ai pregătit şi le pregăteşti tot ce are iei nevoie, şi le tot promiţi c-o să le dai dta tot ce are ie nevoie,da mai târziu, cândva în viitor la o dată nedefinită şi neprecizată, în general aştepţi dta ca mai întâi să dea colţu şi să se ducă de bunăvoie la odihnă, şi dupe aia să nu mai vrea să le primească, fiincă destinataru nu mai ie la domiciliu indicat, sti dta, ca la poştă!!! cum să nu-ţi dea lacrimili în faţa la atâta purtare de grije! ieste domne că copii dtale te iubeşte la nebunie de când aplici reţeta asta cu iei? cum? a, d-abia acuma vreţi să-ncepeţi s-o aplicaţi! mult succes atuncea! 🙄

  La timpul arătat, El coboară din ceruri, ieşind din sânul Tatălui, ia sclavia noastră, se face părtaş la viata noastră, suferă toate mizeriile, se supune la o ispăşire îngrozitoare, şi zdrobit de dureri, moare pe lemnul de osândă al criminalilor.

  şi de ce-a făcut domne toate astea? ce l-a apucat? ce dak copii dtale face ceva, şi dta ieşti supărat pe iei, neapărat tre să moară cineva ca dta să poţi să-i ierţi? dta nu-i ierţi pur şi simplu pt că ie copii dtale şi îi iubeşti? sau dta nu te mai potoleşti până nu omori pe unu din iei, şi d-abia dupe aia te mai lasă şi pe dta dracii şi te mai calmezi, şi poţi sî stai de vorbă iar cu iei? nu ţi se pare dle că un individ cu asemenea manifestări şi apucături cum ie domnu descris de ierou dtale, ar avea nevoie urgentă d-un consult psihiatric, şi dupe caz, s-ar impune fie terapie, fie internarea lui într-un ospiciu de specialitate, unde să poa să beneficieze de asistenţă pe măsură, fie cazarea lui pe vejnicie în fro garsoniera drăguţă cu gratii la ferestre, pt orice ieventualitate, ce ziceţi? 😉

  Iată-l pe Iisus pe care-L primim noi, pe care ni-L dă Dumnezeu şi pe care viata creştină ne face să-L primim în mod iubitor.

  „iată-l” unde domne? avea vedenii deja ţapu bătrân, de poftă se pare! dle, câţi iubiţi fraţi şi stimate surori, atâţia isuşi, şi fiecare-l vede cum vrea creiru lui, nici nu ie de mirare că şi domnu isus ie tot mai transcedent, şi oricât l-a căutat dl gagarin prin ceruri n-a dat nici de iel nici de domiciliu lui, şi preferă mai degrabă să-şi facă veacu, aka vacanţa prin creieru curăţat şi proaspăt spălat de la iubiţi fraţi şi stimate surori! da ce plăcere şi pe domnu isus să se complacă în promiscuitatea asta identitară în care stă, şi să nu facă nici cel mai mic iefort să lămurească lucrurile odată cine ie şi cum ie iel!!! şi să prefere să stea aşa cu iubiţi fraţi şi stimate surori care dak s-ar întâlni pe stradă cu iel nici nu l-ar recunoaşte cine ie iel! :meeting:

 43. Beni Plesa says:

  Pro(-)scris

  Scuza-mi presupunerea ca ai fi Flori Laiu .La fel este imi cer scuze lui Florin Laiu pentru incurcatura.
  Nu stiu de ce ,dar mi s-a parut ca aveti acelasi mod de rationament in expunerea ideilor.
  Oricum ,imi plac de multe ori comentariile tale ,la fel ca si cele ale lui Florin Laiu.
  Cat despre Aurel Ionica ,cu parere de rau trebuie sa afirm ca el nu este in stare sa RECUNOASCA nici macar odata ca GRESESTE ,iar cand i-si RETRAGE vreo „descriere jignitoare ” o inlocuieste imediat cu un noua.
  (patifoane stricate)
  Admir la tine ca nu te ofensezi la comentariile negative si atacul la persoana din partea unor forumisti.
  Cu drag
  Beni

 44. Pro(-)scris says:

  Beni
  Nici o problema din partea mea pentru confuzie. Cumva ma simt chiar magulit de ea…
  Totusi ar fi trebuit sa-ti dea de gandit simpatia mea fata de Crisostom cam greu de imaginat totusi la Florin Laiu.
  In ce priveste ofensarea la spumegarile lui Samson si cei de teapa lui …chiar as fi nebun sa ma pun la ”mintea” unor psihopati evadati de la Socola. Pentru oricine are un dram de minte cel mai bun tratament aplicabil specimenelor mai sus pomenite este ignorarea cu desavarsire; a intra in ”dialog” cu ei inseamna a-ti bate singur cuie in talpa si a te lega la cap fara sa te doara.

 45. samson says:

  #84 pro-scris (5)

  A ne da lui Iisus Hristos (…)

  al draqu pervers bătrân, nu mai conteneşte cu fanteziile lui perverse pe saitu ăsta p-aicea! insinuiază tot mai conturat o relaşie homo-popo între el şi iisus hristos, cu tot tacâmu de rigoare, în care iel, care se dă, ie partea pasivă şi celalantu ie partea activă probabil, iarăşi duhovniceşte vorbind, ştii dta cum ie vorba aia, bate şaua să priceapă iapa, dak se lasă şi c-un hard on cu atât mai bine! ce să mai o adevărată poveste de dragoste, iel şi cu domnu isus!!! aproape că-ţi dă lacrimile de duioşie! auzi dta cică ” a ne da lu iisus hristos”, ca bărbat, ce să mai, d-abia aştepţi să te dai şi tu cuiva şi nici să nu se uite lumea la tine că ieşti bulangiu!! tot spiritual vorbind, no offense lu nimenea! :kissing:

  În mod sigur Iisus S-a dat pentru omenirea întreagă; însă nu-L auzim noi pe Sfântul Pavel strigând: El m-a iubit, El S-a dat pentru mine? Cuvinte delicioase!

  stai că s-a mai gândit iel un pic, şi numa ce şi-a dat seama că mai iera unu tot aşa-naintea lui în tandreţuri de dragoste cu acelaşi domn isus, mai ales că şi ăsta avea şi iel ceva antecedente: nu-i plăcea femeile, iera singur, nu-i plăcea să le vadă pe femei că ie cu bărbaţi, probabil că se gândea la concurenţă ( pe principiu lu băatu ăla, preşedinte de club de fotbal, care a zis că: ” domne io nu am ninic cu bulangiii, cu cât ie mai mulţi, cu atâtea mai multe păsărici care rămâne pt noi ăştialanţii”- decât că-n cazu lui se gândea pe invers, fireşte, cum alfel!!); ce să mai ” ce cuvinte delicioase”!! toţi bărbaţii numa ce se dă-n vânt s-audă cuvintele astea din partea la alt mascul, cine zicea dle că bărbaţii gândeşte numa cu scula, şi tot ce-i intresează ie numa să primească şi iei o bucăţică acolo, şi dupe ce şi-a primit iei porţia, şi-a terminat,se-ntoarce cu spatele, adoarme, şi-ncepe să şi sforoie ca nesimţiţi? când iei d-abia aşteaptă s-aibe parte de cuvinte d-alea deliciosele, mai ceva ca măscărelile şi obscenităţile spuse de femei când face iei dragoste cu iele!!! :inlove:

  Răscumpărarea se concentrează în mine, binele general devine binele meu propriu şi eu însumi mă dau cu totul întreg celui care se dă cu totul întreg mie.

  aia iera, a găsit motivu cum să se dea iel, cică „cu totul întreg celui care se dă cu totul întreg mie. „, incredibil cât de bolnav poa să fi fost ţapu ăsta perversu, chiar insinua o relaţie totală de dependenţă între iel şi domnu isus, mai ceva ca-n romanele şi telenovelele de dragoste, îţi dă lacrimile d-atâta fericire, dragoste şi amor împărtăşit care pluteşte în aier, şi cu câtă delicateţe se dă iel domnului său şi domnu său lui!!! aproape că poţi să şi vizualizezi imeginea asta atît de spirituală, poate se sezizeză cineva totuşi şi face şi-un film despre dragostea asta mare dintre faunu ăsta bătrânu şi domnu isus în momentele lor cele mai tandre de dragoste împărtăşită! îţi dai seama domne ce-o să fie-n cer, te mai şi miri de ce domnu isus are tot intresu ca să fie toţi ca îngerii indiferent de sex, să poată numa iel să ardă lumânarea la ambele capete, şi toţi să se dea numa lui, indiferent de rasă, religie sau sex!
  asta da mascul suprem,ievoluţia şi gena iegoistă în acţiune maximă la scară celestă; unde am mai văzut noi oare asta? să fi fost pe national geographic când arăta aia cum ie viaţa în comunităţile de gorile şi cimpanzei? :monkey: :monkey2:

  De asemenea, eu părăsesc totul, eu abandonez totul, creaturile nu-mi mai sunt nimic, lumea a încetat să mai fie, Iisus Hristos singur este binele meu, fericirea mea, viata mea.

  clar că inhalase ceva băiatu ăsta! sigur tre să fi tras pe nas fro porţie de duhu sfânt! mai ie unele femei tot aşa prin unele filme, telenovele mai mult, care tot aşa declamă cu patos: „luis enrique, mi amor, pt tine io părăsesc totu, io abandonez totu, lumea a încetat să mai fie pt mine, solo tu, luis enrique, ieşti binele meu, fericirea mea, mi vida, mi amor eterno”; drogate de dependenţă şi de afluxu de iemoţii care face ca inima lor să bată mai repede ca aripile de la păsările colibri şi păsărica să li se umezească instant numa la gându lu luis enrique! da când auzi asta de la un bărbat ( cel puţin aşa lasă să se-nţeleagă numele lu individu ăsta) către un alt bărbat (dupe cum lasă să se-nţeleagă numele şi genu lu celălant individ) simţi numadecât că ţi se face poftă şi ţie! :kissing: 😛 :-*

  dle, uită cum stă treaba, n-avem nimik împotriva la nimenea homosexual, fiecare face ce vrea cu poponeaţa şi cu gura lui ( fie că ie de aur sau nu), da d-aicea şi până a tot prezenta public fanteziile libidinoase şi bolnave de la un individ pervers, cum şi ce ar face iel împreună cu alţii ca iel şi c-un alt individ d-aceiaşi factură, şi a prezenta asta ca ceva moral şi de dorit pt fiecare, ie alceva; poate găsim totuşi puţină ruşine p-acolo pe la dta, dak continenţă nu mai ieste, şi-l retragi dta pe individu ăsta bolnavu d-aicea, şi ai dta bunu simţ în continuare să numai aduci dle, perverşi d-aştia pe saitu ăsta p-aicea!!! ştie domne soţia dtale şi copii dtale cu ce te ocupi dta p-aicea şi ce fantezii ai dta? :reallypissed: :pissedoff:

 46. maria says:

  Clovnul Junglei,
  Nu stiu de ce esti suparat pe viata, poate faptul ca ai probleme , sau nu poti sa te incadrezi intr-o societate care ti se pare ostila.
  Asa ca nu-ti arunca frustrarile, pe oricine, si nu iti lua mentor pe taticul samson, pentru ca el traieste prin bascalie, poate se crede superior tuturor,dar chiar bascalia pe care o inalta la rang de virtute, l-a adus in starea in care este.
  Ironia, poate fi o arma moralizatoare, insa ajunsa in mainile celui lipsit de bun simt,poate deveni toxica.Iar toxicitatea ei, nu cauzeaza celui caruia i se face ironia, ci cauzeaza chiar persoanei, care o practica, pentru ca ajunge sa traiasca nu ca un om intre oameni, ci ca un clovn, pe o scena improvizata .Viata reala poate fi cruda, insa daca o traiesti cu demnitate, intotdeauna ajungi sa treci peste dezamagire .
  Daca insa,alegi sa faci din bascalie un mod de comunicare, atunci acest mod de abordare te descalifica din start.

 47. MERCENARA says:

  Maria 95,

  Eu cred ca te hazardezi un pic .

  ,, Viata reala poate fi cruda, insa daca o traiesti cu demnitate, intotdeauna ajungi sa treci peste dezamagire ,,

  Chiar asa ?
  Poti trai cu demnitate profund dezamagit sa stii.

  Iar despre Samson , nu-ti mai da cu parerea .Pana la urma nu cunosti nimic din viata acestui om .Nu-i cunosti dezamagirile, nu-i cunosti trairile , framantarile si ce se afla dincolo de cuvintele lui…

  Decat un limbaj de lemn sau unul ipocrit , nu e mai de dorit unul voit exagerat pt a arata anumite nuante?
  Ce te ataci precum o domnisoara de pension ?
  Revino-ti ca viata e dura !

  Samson e un f bun analist , are simtul umorului si e teribil de inteligent .Sigur ca ceea ce spune el deranjeaza .Prietenii stiu de ce !

 48. maria says:

  Mercenara,
  Nu neg faptul ca poate fi un observator, chiar fin,al nuantelor si ideilor exprimate de diversi,insa pana la o limita.
  Eu gandesc, ca nu poti trece de aceasta limita, pentru ca poti avea un oarecare respect si fata de cel pe care-l ironizezi.
  Cat de grea ti-ar fi viata, nu devii sclavul propriilor dezamagiri.Acest lucru mi-l spun si eu, pentru ca altfel as devia si eu. Nici eu nu suport ipocrizia,si nu maschez in nici un fel acest lucru.Trebuie sa treci dincolo de cuvinte,pentru ca acest stil de a vorbi,te afecteaza.

 49. prostul nu e prost destul pana nu e si moralist says:

  #95 & #97 (roboata lu’ dumneZeu)

  o “monstră” din iescepţionalu ioan limbă de lemn!
  ce dreaqu domnu proscris, n-aveam noi destui profesori şi pe dl marian p-aicea care să predice, ne-ai mai adus şi dta pe boşorogu ăsta senilu şi antisemitu, mort demult, ca să mai baţi şi dta câmpii cu iel p-aicea!!!

  baaaaaaa, achtung mama dracu’!
  linisteeeeeeeeeeeeee in plutonul de la ‘iubiti frati si stimate surori’ saraci cu duhul
  urechea inainte, mars! ascultati… guraaaaaa!
  just listen… min. 02:25

  ma abtin sa nu injur… ca te-as scuipa in fata, mario. :smug:
  „unui om destept ii place sa invete. unui prost, sa invete pe altii.” – cehov
  pleaca in pana mea de panarama ipocrita (si mai scoateti barna din ochi, duduie, inainte sa deschizi gura de roboata) cu iz de bigotism! jet! :footmouth:
  as da milioane ca voi pentru samson! :heart:
  este unul dintre cei mai minunati oameni pe care i-am cunoscut.

  am doi tatici de care m-am indragostit: edi si samson.
  si daca ma mai enervez si-i injur sau critic, asta e treaba mea… si a lor fata de mine. si cu ei/de partea lor raman. no matter what.

  pfffffffff! si mi se rupe de indignarea voastra ‘sfanta’ cu privire la limbaj (ambalaj)!
  ai dracu bagabonţi unii, cică “ieste vorba doar de unghiu din care te uiţi”!

 50. prostul nu e prost destul pana nu e si moralist says:

  „cei mai minunati” 😎 ce aroganta!
  stai sa plec ca ma ia asta la ppppensula si zice ca sunt gay pe urma si ca vreau s-o punem ca Gura de Aur (manelist) cu Doamne-Doamne, pe la spate… 😯 :vampire:
  ai dracu bagabonti!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: