Logos 10 – Enigma Timpului

22 Responses to Logos 10 – Enigma Timpului

  1. First monkey says:

    Faptul ca tensiunea dintre dorinta de cunoastere si umilinta este generatoare de stiinta o inteleg foarte bine,tocmai de asta cred ce spun oameni de stiinta si nu ceea ce a manipulat fiara politica care a iesit din mare si pe care tu mergi calare.In ciuda faptului ca imi dublezi varsta,imi pare rau ca nu poti sa vezi diferenta dintre comunitatea stiintifica necorupta care este marginalizata si comunitatea stiintifica manipulata de industria farmaceutica si politicieni corupti care se imbogatesc prin marile laboratoare pe care le detin(de exp. Ronald Rumsfeld).

    Savantul modern ca Duesberg,Kary Mullis si multi alti au dat destula dovada de umilinta.Sunt oameni care au stat toata viata in laborator si care nu s-au lasat cumparati de comunitatea majoritara corupta de interesele financiare.Faptul ca acesti oameni sunt desacreditati nu se datoreaza lipsei cunostintelor sau a umilintei,ci se datoreaza faptului ca nu s-au lasat cumparati.Macar din curiozitate i-ai ascultat sa vezi ce sustin?


    Obser ca mergi pe principiul majoritatea invinge minoritatea si ignori faptul ca majoritatea in lumea noastra este cumparata si manipulata de un grup de gangsteri care fac orice pt bani(razboaie,epidemii,arme,etc).Conceptia comunitati este departe de a fi ceea ce doresti tu si nu se pune problema daca este infailibila sau nu.Intrebarea este daca aceasta conceptie este ceea ce spun oameni de stiinta sau ceea ce industria farmaceutica cu ajutorul ministerelor sanatati, OMS si CDC are interes sa se vanda?
    In domeniul arheologiei,datarile radiometrice si celalalte descoperiri sunt fortate la maxim si manipulate pt a demonstra ca teoria evolutionista sta in picioare.Insa tu pe baza acestor argumente explici geneza si nu intelegi ca e nevoie de datarea prin credinta si nu de datarea radiometrica pentru a intelege mesajul genezei.Ori explici toata biblia stiintific ,ori daca nu lasa stiinta si explica-te prin credinta.

    Bineinteles ca oficial este tot ce trece prin filtrul „portofelului stiintific” al politici . Nu sunt unul care sustine ca oameni de stiinta sunt niste tampiti.Admir si apreciez stiinta buna,dar am observat ca cei care nu s-au supus majoritati au platit chiar cu viata.Pot sa-ti fac o lista a biochimistilor care acum sunt in cimitir dar nu o fac pentru ca e o lista destul de lunga si poate plictisitoare pt cineva atat de de captivat de varianta oficiala a ” stiintei” manipulate pe care o citezi tu.Oameni de stiinta pe zi ce trece recunosc prezenta unui creator in ceea ce descopera si afirma ca teoriile lui Darwin nu sunt relevante,poate chiar gresite.Dar societatea nu este condusa de catre oameni de stiinta,ci este condusa de fizicieni si chimisti ca doamna Ceausescu chiar daca pare sa fie paradoxal in secolul lumini in care traim.

    Incearca sa vezi varianta reala a comunitati stiintifice si nu varianta oficiala.Te asigur ca diferenta dintre cele doua este mare si se datoreaza intereselor financiare si politice.

  2. First monkey says:

    Uite ce spun niste omuleti de stiinta,savanti moderni:

  3. ianis says:

    Prime monkey
    Linkul tau promoveaza o teorie respinsa de majoritatea oamenilor de stiinta crestini, si anume Intelligent Design. Teoria asta, pe langa faptul ca nu este stiintifica, are o mare problema: incearca sa il „introduca” pe Dumnezeu in golurile in care stiinta de azi nu are nici o explicatie. Problema e ca maine s-ar putea ca acel gol sa fie explicat si dumnezeul din acel gol sa se evapore.

    Oamenii de stiinta crestini (si nu ma refer la omuletii de stiinta, savanti moderni din clipul tau) resping atat Creationismul Stiintific cat si Intelligent Design. Acceptarea biologiei, geologiei, fizicii sau astronomiei nu inseamna excluderea lui Dumnezeu (dar nici includerea Lui, asa cum incearca cele 2 teorii amintite mai sus) ci inseamna acceptarea realitatii.
    Dupa aceea depinde de fiecare cum isi integreaza credinta in realitatea inconjuratoare.

  4. First monkey says:

    Edi
    Daca ai gasit o explicatie logica si stiintifica pentru spini plantelor,cum explici textul din Gen 3:18 „spini şi pălămidă să-ţi dea, şi să mănînci iarba de pe cîmp.” in contextul caderii in pacat.Oare exista zmeura,mure sau planta din care vin in eden.Daca exista oare avea spini inainte de caderea in pacat?
    Nu sunt intrebari ironice,doar simple.

  5. ianis says:

    Edi

    E posibil ca asta: When Science and Christianity Meet by: David C. Lindberg, Ronald L. Numbers sa fie cartea cautata de tine

    Primul capitol se numeste The Medieval Church Encounters the Classical Tradition: Saint Augustine, Roger Bacon, and the Handmaiden Metaphor

  6. copy&paste || originalu' moderator cu gandire proprie says:

    = Regula de aur =

    De data asta se pare ca guru Baraka a sutat pe langa…..nimeni nu e perfect.
    Mi se pare copilaresc si absurd jocul asta: Adam (si ce clone/clovni o mai avea ) aduce raspunsuri de pe alt forum (trebuie sa apreciez harnicia lui) iar Baraka le preia zelos spre a le demonta cu arta, fara sa tina cont de context, de interlocutor, etc…
    Baraka, nu cred ca ti se sifoneaza hainele de general daca te cobori la nivelul muritorilor si iti asumi responsabilitatea unei discutii pe fata. E adevarat, jocul asta infantil e convenabil si pentru tine si pentru Adam (care cred ca face treaba asta doar din spirit de agitator)…
    Pornesc de la presupunerea ca dai niste raspunsuri din convingere, ca investesti timp in ele si ca astepti niste rezultate. Toata lumea ar fi castigata daca ti-ai muta raspunsurile pe forumul de origine. Ar ridica nivelul discutiei, ar stimula studiul si ar crea o atmosfera pozitiva. Am apreciat raspunsurile tale de aici dar sunt ca nuca in perete, dat fiind contextul de care tocmai amintisem.
    Multumesc,
    azsforum – Evolutionism/Creationism II

    Baraka, postul #75733 este momentul de unde o iei pe aratura…. Astepti cumva sa am 100 de postari ca sa pot sa vin sa iti zic ca ai luat-o pe ulei de la acel punct? Nu stiam ca trebuie sa capat puncte de experienta si skiluri forumistice pentru a raspunde.
    Ideea era ca de la acel topic ai preferat sa deviezi discutia in balarii, in speranta ca, pana la urma nu vei iesi chiar asa de sifonat.

    Cat despre exemplele cerute in italice, as intreba: tu nu citesti ce posteaza altii pe aici? Chiar asa ti s-a tocit bunul simt incat nu mai recunosti niste formulari nesimtite? Eu zic ca e suficient sa iei ultimele postari ale clovnului, citind chiar din 5 in 5 cuvinte…si tot gasesti raspunsuri…Bine, e nevoie de obiectivism aici, un pic de detasare fata de clubul ad-hoc nascut pe topicul asta.

    Inteleg ca iti place spectacolul, iti place sa ai animatori gen clovnul si clonele lui si bootlickers gen anubis. De aici si asa zisa fobie de cenzura de pe alte forumuri.

    Revenind on-topic: scopul meu nu a fost sa aduc argumente sau contra-argumente pe tema data. Daca nu ai remarcat, fiecare are deja o convingere (lucru nevalabil pentru unele moluste clonate ) si nu va renunta la ea. Discutia e predestinata, rezultatele sunt previzibile.
    Interventiile mele au avut ca scop directionarea discutiei pe un taram propice studiului si deschiderii. Iti imaginezi ca un forum unde se repeta obsedant: prostule, nebunule, idiotule, incultule…etc n-are nici o legatura cu asta. Daca tu preferi mediul asta e OK. Inteleg de aici ca nu te intereseaza studiul si discutia deschisa ci doar sa iti incordezi muschii si clovnii sa zica: Uauuu…OK, alegerea ta.
    azsforum – Evolutionism/Creationism II

  7. copy&paste || originalu' moderator cu gandire proprie says:

    = Regula de aur = oglinda oglinjoara…

    Amanecersuave
    Ar fi pacat sa pleci de pe site din cauza clovnului si a iesirilor lui in decor. In timp o sa te obisnuiesti cu el si cu postarile lui.
    Iti spun un secret: mesajele lui n-au nici o legatura cu persoana ta, are vreo 10 postari cu injuraturi si linkuri de pe youtube pe care le plimba cu copy/paste de pe un site pe altul.
    Vis-a-vis de transformarea lui Eddie, eu n-as zice ca e neaparat una in rau. Faptul ca isi pune intrebari si ca incearca diferite formulari de raspunsuri, e un lucru bun. In clipa in care oricare din noi vom fi satisfacuti si fericiti cu raspunsurile pe care le-am mostenit s-au le-am conceput cu ani in urma…suntem morti.
    In plus, Eddie nu e genul care sa spuna altora: faceti ca mine, imitati-ma altfel va mananca iadul. Mai degraba e genul care trage clopotul si taie ancora in speranta ca cineva se va trezi si va lua viata in serios.
    #12

  8. ianis says:

    First Monkey #4

    Pana iti da Edi raspunsul stiintific dorit, permite-mi sa iti ofer un raspuns teologic. Daca ti-o placea sau nu, treaba ta…De gustibus non est disputandum

    Teologii spun ca acel verset exprima o etiologie. Ce este o etiologie?
    Este o explicatie pe care o dau oamenii (in cazul nostru, cei din Vechiul Testament) unui anumit fenomen, lucru, etc.

    Pe forumul OpenSourceChurch, chiar in prima postare din link, poti descarca o carte numita Uncenzored Bible, in care vei gasi foarte multe exemple pe tema asta, chiar in primul ei capitol.

    Uite un citat de la pagina 4 cu exemple:
    An etiology is simply a story that explains the origin of
    something. It may explain a biological fact, a geological formation,
    a social custom, or the like. The story of Adam and Eve is full of
    etiologies. The very name “Adam” means “man/human,” and “Eve”
    means “life.” The story explains where humans came from. It also
    explains such things as why snakes crawl, why people wear clothes,
    and why women have labor pains. The reference to a man leaving
    his parents to join with his wife is an etiology for marriage.

    Versetul tau, asadar, explica de ce exista spini si palamida. Evident, etiologia nu e o demonstratie stiintifica. E doar o forma de pedagogie.

  9. copy&paste || originalu' moderator cu gandire proprie says:

    din episodul „sa vedem ce ebook a mai gasit ianis cu search pe net” :struggle:
    ipocrizia e mare la unii fosti creationisti care se dau se mari aparatori ai teoriei evolutiei acum… ca tot e la „moda”… sa periezi

    copy&paste

  10. ianis says:

    Cj, ma bucur ca ne-ai facut dovada ca iti merge mousul, inclusiv clic dreapta (mi-era teama ca ai trecut pe OSX si as fi gandit ca ai linsat vreun pastor, ispitit fiind de sculele lui digitale)

    PS
    Sper ca apreciezi ca am postat printre mesajele tale, altfel moderatorii ar fi fost fortati sa stearga mesajele ce depaseau cele 5 consecutive regulamentare

  11. taratoare prin jungla says:

    frate, n-am nimic cu tine.
    dar cel putin recunoaste cand gresesti in prejudecatile tale impuse de religie. si mai ales ca te-ai schimbat… inevitabil (ca orice om)… privind la altii… cand incepei sa gandesti rational

    ce tie nu-ti place, altuia nu face.

    si acum adu cate carti vrei, e netul plin. ma mir ca de-abia acuma incepeti sa le descoperiti si sa le cauti. si asta, nu-i asa (urme de fatarnicie), fiindca deschide edi subiectul. altfel… ramaneati ‘iubiti frati si stimate surori’.

    de aceea, ar trebui sa-i multummim lui edi pentru deschiderea orizontului si a perspectivelor. v-a influentat (ne-a influentat) fara sa ne dam seama in bine.

  12. taratoare prin jungla says:

    nu apreciez nimic.
    esti liber sa faci cum vrei. mi se rupe.
    am spus ce-am avut de spus.

    am spus-o si o repet: nu suport ipocrizia, indiferent in ce forma s-ar gasi.
    ceea ce criticai tu la altii, in trecutul apropiat, ai ajuns sa faci tu.
    crede-ma (sau nu), devii plictisitor cu linkuri catre ebooks. limiteaza-te la forum si atat.
    stim si noi sa folosim search-ul. :smug:

  13. taratoare prin jungla says:

    nothing personal… just needed to say that

    bye!

  14. ianis says:

    Clovnule (sper ca membrele tale sunt doar in revizie, si postura de tarator e temporara)

    Eu stiu bine ca am avut prejudecati si probabil mai am altele. Nu ma deranjeaza asta si nici nu cred ca ai realizat vreo epifanie cu postarea ta. Eu sunt genul care cauta mereu cele mai bune versiuni de software, uneori testeaza si versiuni beta. Eu unul m-am imbogatit de la toti de pe situl asta, chiar si de la tine 🙂 Apropo, primele carti de stiinta versus religie pe care le-am citit, le-am luat din postarile tale. Diferenta dintre noi doi este ca tu descarci vagonul cu carti de-a valma, eu incerc sa ofer referinte la subiect. Asa ca, la sfatul cu limitarea pe forum: thanks but no thanks. Ai fi mult mai util daca ai fi punctual.

    Stiu ca tu ai alergiile personale la adventism si religie. N-am acum timp de psihanalize. Dar ar trebui sa accepti faptul ca, adventisti sau nu, oamenii mai si progreseaza. Si vorba romanului: Te oftici? 😛

  15. taratoare prin jungla says:

    okay, no hard feelings. te salut!

    btw, cum dracu’ sa incarc vreo 50 Gb de ebooks cate le-am gasit pe hard si sa nu stau o suta de ani la upload? (stii ce mi-ai zis atunci pe forum 😉 vreo 50, frate!)
    uite alte posibilitati (dar sunt pe servere externe si ma oftic):
    http://www.freewebspace.net/free/Free-file-hosting
    primul iti ofera posibilitatea unui cont de 500GB! free

    pa! ca mi-e somn

  16. ianis says:

    Sunt multe servere de gazduire dar nu prea ai programe dedicate pentru upload. Eu am testat cate ceva si s-au remarcat astea:

    1. rapidshare cu programele dedicate de upload. Tragi fisierele in lista si la final iti ofera linkurile.
    2. megaupload, are program dedicat de upload. nu stiu cat are spatiul total
    3. 4shared, la fel, cu programul de upload dedicat, functioneaza ca si cel de mai sus. (10 gb spatiu)

    4shared mi se pare cel mai elegant. uite un exemplu: http://oxigendoi.4shared.com/

  17. eddieconst says:

    ianis#5:

    Cartea mi-a fost deja recomandata de Adi Vlad din Chicago ca o lucrare in care este articulata stiintific explicatia relativista a saptamanii creatiunii. Imi propusesem deja sa o citesc la Borders asa ca merci mult pentru link. Este intr-adevar ceea ce cautam.

  18. eddieconst says:

    1s_tmonkey #4:

    Este un fapt de cunostinta comuna ca buruienile si flora spontana pot supravietuii in conditii vitrege fara ajutorul omului. Daca lasi insa o cultura oarecare neingrijita se „salbaticeste” sau dispare cu totul. Diferenta intre culturi si flora spontana este ca plantele domestice au fost si sunt inca supuse unui proces de selectie artificiala. Acest proces de selectie alege acele variatii ereditare care convin omului, cum ar fi bobul mai mare sau fructul mai gustos. Deoarece orice planta dispune de un numar limitat de gene, domesticirea implica un trade-off intre calitatiler necesare supravietuirii si cele dorite de agricultor. In conditii de salbaticie actioneaza selectia naturala care este in favoarea variatiilor necesare supravietuirea. Spinii sunt un mijloc de protectie impotriva unui predator lacom care ar distruge planta asa cum substantele toxice sunt protectie impotriva parazitilor.

    Genez 3:16 nu sustine o transformare a lumii vegetale ci faptul ca omul va trebuii sa faca agricultura ceea ce a fost o binecuvantare pentru civilizatie dar un blestem pentru individ cu exceptia aristocratiei. Chiar expresia „Dumnezeu a sadit o gradina” implica deosebirea dintre cultura si flora spontana. Geneza 2-3 nu sustine ca tot pamantul era o gradina ci ca pamantul era desert inainte de existenta cultivatorului. Daca iei Genza literal insemneaza ca Adam a fost creat intr-un desert.

  19. eddieconst says:

    CJ;

    Si eu m-am batut cu dintii si cu ghearele pentru creationismul zis stiintific „nadajduind impotriva oricarei nadejdi” ca acel glont de argint salvator va fi intr-o zi descoperit de un paleontolog. Stapanesc toate argumentele YEC sau ID care mi se arunca in fata pe forum. Intr-o zi am fost silit sa accept ca evolutia prin mutatii accidentale este un fapt asa ca a trebuit sa aleg intre agnosticism sau reinterpretare Bibliei. In fata celor care ma acuza , tin sa amintesc ca aveam la indemana minciuna ca mijloc de ramanere in zona de confort a unei meserii in care singurul risc este sinceritatea. Te rog sa ma crezi ca mi-am facut un examen de constiinta serios si am zis in mine : „acum 30 de ani am renuntat la facultate, prieteni adevarati (nu ca cei de la seminar), „accesoriile civilizatie” (you know what I mean), pentru ca credeam ca adevarul este prima datorie a omului, si acum sa mint pentru paine? Not me.

    Asa ca daca ianis sau study_nature au trecut prin acelasi proces nu este nici o rusine sa cresti. Si daca in viitor altii vor avea socul adevarului experienta noastra ii va ajuta.

  20. CJ || for my daddy says:

    Edi, este unul dintre cele mai frumoase raspunsuri pe care mi le-ai oferit!
    Multumesc, tati!

    sunt la serv. si n-am timp, scriu pe fuga.
    bre, tu sa nu te superi pe mne ca-ti zic tati, dar imi esti foarte drag.
    pa!

  21. Claudiu says:

    Edi,
    Aveam nevoie de largirea perspectivei. Bineinteles ca telescopul nu creeaza credinta ci doar o remodeleaza, nu o distruge ci o conduce spre un adevar mai curat, trecut prin focul realitatii.
    Multi de-aici nu sunt gata sa-si puna intrebari si pana nu o vor face nu vor putea sa aiba ochii curatati cu alifie. Vom ramane poate tot ticalosi, nenorociti, saraci, orbi si goi.
    Mai demult in adolescenta eram oarecum fericit ca m-am nascut in familia, credinta „care avea tot adevarul”.
    Mai tarziu am descoperit ca adevarul poate fi foarte inselator cand crezi ca ai ajuns burdusit de el.
    Pentru tineri trebuie sa reprezinti un model pentru modul de a gandi mai sus decat am fost obisnuiti. Superstitia si formele trebuiesc aruncate odata pentru totdeauna.
    Bine este sa nu ne aruncam imediat in bratele altei idei pana nu rationam cu mintea noastra si sa ramanem intotdeauna curiosi daca avem intr-adevar adevarul ultim.
    In acelasi timp unii oameni nu pot sa-si schimbe mentalitatea. Se simt nesiguri. Poate ca este nevoie de „40 de ani” pentru a mai trece ceva generatii.
    Vom mai avea oare credinta intre noi peste 40 de ani?

  22. study_nature says:

    @CJ #15:

    Eu de mult timp caut in format electronic The Creationists: From Scientific Creationism to Intelligent Design scrisa de Ronald L Numbers, editia extinsa, cea publicata la Harvard University Press in 2006. O am acum in varianta paperback imprumutata de la un prieten, dar vreau sa i-o inapoiez si, in +, imi e mai usor sa caut anumite lucruri direct in pdf si s-o pastrez in forma asta fara sa-mi ocup spatiul in biblioteca.

    Acum cateva zile am gasit editia din 1993, de la University of California Press in format djvu, avand 3,79 mb, iar ianis a convertit-o intr-un pdf de 43 de mb.

    Mi-ar prinde bine tu daca ai deja sau daca vei gasi candva editia din 2006, care contine cateva capitole in plus, inclusiv unul numit „Creationism Goes Global” in care se vorbeste pe scurt si despre Romania (am scris despre asta mai demult, pe OSC). La Numbers notele fiecarui capitol, adunate la finalul cartii, constituie in sine un uimitor spectacol de eruditie. Ca sa nu mai zic de faptul ca analizele se bazeaza pe o multime de documente inedite si greu accesibile sau pe discutii cu persoane direct implicate in dezvoltarea fenomenului numit creationism. Pacat ca adventismul n-a stiut sa-l pretuiasca mai mult pe Numbers, care de ceva timp este una dintre cele mai apreciate autoritati in domeniul istoriei stiintei.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: