Logos 11 – Dilema Vointei

104 Responses to Logos 11 – Dilema Vointei

 1. robotul lui Yahweh || nu conteaza cat si cum gandim, important e cat de lunga ai credinta says:

  Consider the Lily of the field
  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! 😮 :nerd:

 2. Camelia says:

  :laugh:
  well, consider the Lily CJ!
  Nu, serios acum. Explicami si mie. De unde vin emotiile? De unde stie un copil ca face rau inainte sa il educi ce e rau sau bine? Nepotica mea nu putea sa spuna nici „mama” dar cand facea ceva rau, fugea si se ascundea. De ce? De unde vine „dorinta, vointa”? Cum se creaza in mine aceste simtaminte? Ohhh, sooo many questions!

 3. ianis says:

  Camelia, intrebarea ta vizeaza experienta lui CJ cu copiii sau capacitatea lui de a compila un raspuns teoretic?

 4. Camelia says:

  ianis
  nu cred ca CJ are copii inca, dar s-ar putea sa fiu gresita 🙂
  De a compila un raspuns teoretic, stiu ca e capabil. Poate ma v-a lamuri si pe mine putin.
  Daca tu ai raspunsuri…sunt binevenite.

 5. maria says:

  CJ,
  Tu o problema cu Dumnezeu.Nu cred ca biblia, iti poate da siguranta mantuirii.Biblia iti descrie insa un Dumnezeu, iti da vestea cea buna, si te indeamna sa cercetezi.In acest sens am spus ca nu stiu daca ce scrie se va intampla sau nu, pentru ca am cautat sa pun accentul pe ideea experimentarii.Credinta inseamna cunoastere.Nu stiu daca poti intelege asa ceva, pentru ca intr-adevar, cum ai specificat robotul e programat sa gandeasca, sa actioneze, numai intr-un anumit sens.Ca sa poti intelege ceea ce vine peste realitatea imprimata de un mod de gandire mecanic, trebuie sa experimentezi, sa simti, sa traiesti, sa gandesti, sa ai emotii, viata, speranta .
  Fara sa vrei probabil, ai pus accent pe gandire.Ceea ce reclami la altii faci chiar tu. Spui de orbire si de robotizare, in numele credintei, in schimb tu faci acelasi lucru in numele necredintei . De unde ai certitudinea ca ceea ce gandesti este adevarul, numai referindu-te la stiinta . Stiinta este la inceputul experimentarii, iar ceea ce se deschide la orizont lasa loc multor comentarii.Lumea nu a ramas la teoria maimutei, si la studiul planetelor cu binoclul, iar evolutia chiar stiintifica,implica mult mai multi factori, si in mod cert, multi nu exclud ipoteza unui Dumnezeu.
  Eu cred ca biblia este adevarata, in ceea ce priveste finalitatea umanitatii, in asa fel incat lucrurile sa revina la normal.Cred ca ceea ce traim acum, nu exprima cu adevarat sensul vietii, care a fost deturnat din cauza nerespectarii normelor morale.
  De multe ori luam din viata, ceea ce ne place, ceea ce ne satisface, traim instinctual, robotizat.Frica de a gasi ceva ce contravine ideilor noastre, face ca de multe ori sa respingem ceea ce este evident.
  Nu poti sa-ti bati joc de credinta unuia sau altuia, sa ironizezi, crezand ca stiinta te ridica pe un pedestral al existentei care te face atat de inteligent incat sa desconsideri pe cei care cred in Dumnezeu.
  Daca tu nu ai cum sa crezi, pentru ca nu vrei, asta nu inseamna sa ridiculizezi, ceea ce de fapt te ridiculizeaza pe tine.
  Cea mai simpla solutie in rezolvarea acestei probleme, e experienta cu oglinda.
  Daca nici acest experiment nu functioneaza, atunci e mai bine asa, inseamna ca nu poti descatusa energiile ascunse ale sufletului, in cazul in care crezi ca exista asa ceva.

 6. explica-tii si la-muriri pr-in credint-a iscodit-oare says:

  well, consider the camellias, la dame aux camélias!

  Nu, serios acum.

  Nu, crestineste (realitate prin credinta) acum.

  Explicami si mie.

  Explicati si ti-e asta:
  Cum se poate naste o femeie batrana (matura)? Poate ea sa intre a doua oara in pantecele maicii sale si sa se nasca?

  De unde vin emotiile?

  De la domnul Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare.

  De unde stie un copil ca face rau inainte sa il educi ce e rau sau bine?

  Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.

  Nepotica mea nu putea sa spuna nici “mama” dar cand facea ceva rau, fugea si se ascundea. De ce?

  Fiindca oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele. Caci oricine face raul, uraste lumina, si nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele.

  De unde vine “dorinta, vointa”?

  Caci Dumnezeu este acela care lucreaza in iubiti frati si stimate surori si le da, dupa placerea Lui, si vointa si infaptuirea.

  Cum se creaza in mine aceste simtaminte?

  Pacatul nu l-ai cunoscut decat prin Lege. De pilda, n-ai fi cunoscut pofta, daca Legea nu ti-ar fi spus: „Sa nu poftesti!” Dar pacatul, tocmai ca sa iasa la iveala ca pacat, mi-a dat moartea printr-un lucru bun, pentru ca pacatul sa se arate afara din cale de pacatos, prin faptul ca se slujea de aceeasi porunca. Caci nu stii ce faci: nu faci ce vrei, ci faci ce urasti. Acum, daca faci ce nu vrei, marturisesti prin aceasta ca Legea este buna. Si atunci, nu mai esti tu cea care face lucrul acesta, ci pacatul care locuieste in tine. Stii, in adevar, ca nimic bun nu locuieste in tine, adica in firea ta pamanteasca, pentru ca, ce-i drept, ai vointa sa faci binele, dar n-ai puterea sa-l faci. Caci binele, pe care vrei sa-l faci, nu-l faci, ci raul pe care nu vrei sa-l faci, iata ce faci!

  Ohhh, sooo many questions!

  O, nenorocita de tine! Cine te va izbavi de acest trup de moarte?…
  _______________________
  PS
  Poate Dumnezeu va v-a lamuri si pe voi putin, prin rugaciuni. :pray: :worship: :pray:
  De a compila un raspuns teoretic, stiu ca e capabil. Nu cred ca domnul Dumnezeu (si aici Maria se gandeste si la domnul Isus) a avut sau are copii inca, dar s-ar putea sa fiu gresit. :-/

 7. explica-tii si la-muriri pr-in credint-a iscodit-oare says:

  sora marioara, roboata lu’ dumne-Zeu,
  acum raspunsul pe scurt ca tre’ sa fug la serviciu:

  Tu o problema cu Dumnezeu.

  ti-am mai scris despre asta odata pe o&p, dar vad ca tot roboata esti in gandire.
  cum poti avea o problema cu cineva care nu exista si in a carui existenta nu crezi?

  De multe ori luam din viata, ceea ce ne place, ceea ce ne satisface, traim instinctual, robotizat.Frica de a gasi ceva ce contravine ideilor noastre, face ca de multe ori sa respingem ceea ce este evident.

  Adevar ai grait, roboato! Fa asa si vei avea viata vesnica. :lamp:

  Nu poti sa-ti bati joc de credinta unuia sau altuia, sa ironizezi, crezand ca stiinta te ridica pe un pedestral al existentei care te face atat de inteligent incat sa desconsideri pe cei care cred in Dumnezeu.

  “When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.”
  – Stephen Roberts

  "Nu îţi voi ataca nici doctrinele nici crezul dacă ele îmi acordă libertate. Dacă însă consideră că gândurile sunt un pericol, dacă sugerează că scepticismul e o crimă, atunci cu siguranţă le voi ataca, fiindcă înrobesc minţile oamenilor."
  – Robert G. Ingersoll

  Daca tu nu ai cum sa gandesti, pentru ca nu vrei, asta nu inseamna sa ridiculizezi/anatemizezi, ceea ce de fapt te ridiculizeaza pe tine si intelectul tau.

 8. Camelia says:

  ok CJ
  Acum ma ridiculizezi. E ok. Vroiam explicatii stiintifice la intrebarile mele cu tot cu linkuri. Poate intr-o zi o sa ai timp. Ma gindesc ca acum ai scris din frustrare. Ca sa ma intelegi pe mine, iti dau citeva idei cam ce gindesc eu.
  -a crede sau a nu crede ceva e o alegere
  -fiecare avem dreptul sa credem ce vrem
  -eu cred in existenta lui Dumnezeu si ca Isus e intr-o forma sau alta parte sau chiar Dumnezeu (pt mine nu conteaza exact cum)
  -pt mine stiinta nu se bate si nu se contrazice cu Biblia (nu zic religia) pt ca consider ca Dumnezeu e Stiinta.
  – a cunoaste, a avea dubii, a pune intrebari nu e pt mine cum zic unii „pacat”
  – Biblia pt mine e o carte de referinta…daca nu era Biblia, tot in Dumnezeu (Creator) credeam

  si sunt mai multe dar nu vreau sa te plictisesc. Cel mai important pentru mine in viata sunt oamenii. Poate tot in mod egoist, ca instinct de prezervare, pus acolo de cineva.

  Si daca vrei sa-mi raspunzi, m-as bucura, chiar daca din nou vei ridiculiza gindirea mea. I still want to hear your toughts!

  Oh, and thank you for the link with Camellias! They are beautiful, aren’t they!? 🙂

 9. maria says:

  CJ,
  Tocmai existenta Lui Dumnezeu inseamna libertate.Nu ai cum sa cunosti aceasta libertate, pentru ca nici bisericile nu o cunosc.Ele au schimbat sensul libertatii, ingradind-o in diferite forme de datini, doctrine.
  Libertatea adevarata, nu poate fi cunoscuta atat timp cat omul a ales calea gresita.
  Si in numele libertatii, omul a ucis.
  Libertatea nu inseamna „daca vreau sa fluier, fluier”, ci inseamna, daca vreau sa fluier, o fac ,fara a face rau celui de langa mine,o fac, respectand pe cel de langa mine. Libertatea inseamna nu a da frau instinctelor, si reziduurilor acumulate de-a lungul timpului,ci a avea acea alegere deliberata , in a face ceea ce este bine.

 10. for camelia || follow your dream says:

  you got that right.
  te pup, camelia!

 11. eu cand vreau sa fluier, fluier... pe calea gresita || just because I can choose my destiny says:

  Credinta inseamna cunoastere.

  Tocmai existenta Lui Dumnezeu inseamna libertate.

  :-/ :-/ :-/ :-/

  cand vei inceta sa-mi reciti lozinci goale si predici ieftine… atunci te voi asculta. m-ai plictisit si dialogul cu tine nu mai are rost (daca ala se poate numi dialog).

  data viitoare incearca sa gandesti ceea ce scrii. :talktothehand:

 12. ianis says:

  Tema 14 e tare 🙂

 13. Claudiu says:

  Maria
  Cred ca intr-un post scris de tine am citit cum ca un copil de cateva luni ar sti ce-i bine si ce-i rau. Ai vreun studiu care sa confirme acest lucru?
  Cred ca e o mare exagerare.
  Faptul ca un copil se naste cu o fire egoista este demonstrat si iti pot oferi cercetari in acest sens.

 14. maria says:

  Claudiu,
  Nu am scris nici o data asa ceva.
  Copilul se naste cu mosteniri genetice ale stramosilor, insa se pare ca acestea nu sunt atat de evidente, in asa fel incat sa determine caracteristica fundamentala a omului de mai tarziu.
  Conteaza mult si educatia primita in familie, exemplul parintilor, mediul in care traieste etc.
  Copilul de cateva luni, e complet nevinovat,el depinde total de parinti, sau de cine-l creste.Copiii sunt nevinovati, chiar daca mostenesc o fire egoista.Datoria parintilor e sa lucreze cu copilul, si sa-i explice ce este bine si ce este rau.

 15. Claudiu says:

  Eu nu discutam despre vinovatie ci despre libertatea de a alege.

  Camelia a spus: „De unde stie un copil ca face rau inainte sa il educi ce e rau sau bine? Nepotica mea nu putea sa spuna nici “mama” dar cand facea ceva rau, fugea si se ascundea. De ce?”

  Scuze pentru incurcatura.

 16. Claudiu says:

  Un copil stie ca face rau datorita reactiilor noastre. De fapt el nu are conceptul de rau sau bine ci doar este afectat de reactia noastra de incruntare, de coborare a tonului si ridicarea decibelilor. Un copil se teme de noi atunci cand se ascunde. De ce? Din spiritul de conservare.

 17. maria says:

  Claudiu,
  Copilul nu are discernamant , insa se pare ca mostenim „ceva”, care ne sensibilizeaza .Acel ceva se poate numi constiinta,nu stiu.

 18. maria says:

  CJ,
  Si eu sunt de acord sa inchei orice discutie cu tine.Se pare ca tot ce tine de Dumnezeu,ti se pare ieftin.

 19. Claudiu says:

  Mostenim foarte multe lucruri, dar nu cred ca ne nastem cu asa numita constiinta. Intrebarea pe care mi-o pun eu este de ce omul apreciaza logica si ratiunea, de ce ii place armonia? De fiintele vii simt nevoia de convietuire. Aici este ceva mostenit.

 20. maria says:

  Claudiu,
  Ai spus bine „apreciaza”.Acest lucru nu inseamna totusi, ca oamenii iubesc aceasta apreciere.
  Revin, poate obsedant la violenta.Se pare totusi, ca in fiecare om, exista o astfel de latura.Numai ratiunea si logica, pot inabusi,aceasta latura negativa?
  Am vazut oameni drepti, verticali,insa reci ca o stanca.Iar unii,poate nestatornici din fire,insa cu un profund sentiment de mila, de iubire fata de necazurile cuiva.
  Omul e o fiinta complexa,nu este structurata dupa tipologii bine definite.
  In ciuda faptului, ca-mi dau cu parerea ,si sunt orientata spre o anumita directie,in viata de pana acum am avut diferite convingeri,si am trecut chiar si prin ceea ce se numeste ateism.
  Am fost si rea,si invidioasa,poate mai sunt.Am „apreciat” si rockul in tinerete.Orice in afara de manele si lautari.Nu mi-au placut nici o data petrecerile, mai toata ziua citind diferite carti, numai de scoala nu,pe care le ascundeam sub perna sa nu ma vada mama.
  Vreau sa spun,ca nu am fost si nu sunt nici pe de parte perfecta,sunt putin nestatornica, insa nu suport sub nici o forma barfa .
  Cu toata viata asa cum am avut-o, plina de intrebari ,am gasit ceea ce cautam.
  Atat pot sa spun,si cred cu toata convingerea ca exista Dumnezeu.
  Poate ne nastem cu acest simtamant al cautarii de „ceva”, iar acel „ceva”care exista in noi, si trebuie sa-L redescoperim, se numeste Dumnezeu.

 21. tabita says:

  Multumesc, Ali ! 🙂

  Am sa ma uit la link-urile recomandata de tine.

  Subtitrarea in franceza e tot atat de bine venita ca si in romaneste. Numai bine !

 22. samson says:

  #45 maria (1)

  Ali,

  da, frate maria, sau sora marian! (apropo, cum ie mai corect să vă zicem?)

  Nu stiu ce sa zic in legatura cu Moise,

  asta pt că nu v-aţi rugat înainte! adik ce nu ştiţi? dvs sunteţi aventistă doamna marian? dvs mai credeţi că toată scriptura ieste insuflată de dl dumnezeu şi de folos să …? adik insinuaţi dvs aşa mai pe ocolite că dl moise cand zicea iel că stătea de vorbă tete-a-tete cu dl iehova în persoană, şi făcea dealuri cu dânsu, de fapt dl moise trăsese ceva pe narine şi făcea iegzerciţii solo la oglindă? nici n-aveţi ideie cum se uită sfinţii îngeri şi cu dl isus la dvs!! şi nici nu vă daţi seama câtă dreptate are domnu pastoru: dak dl moise nu ie, nimik nu ie!! cine citeşte să înţeleagă! :goaway:

  insa El a zis “sa nu ucizi”, si El indeamna la ucis ?

  haideţi domnu marian, şi dvs acuma? cum se vede imediat că dvs nu citiţi biblia la rând – trei pagini pe zi! alfel aţi fi ştiut dvs că la dl dumnezeu lucrurile care nu ieste, ie ca şi cum ar fi; iel ăi face, iel îi omoară, iel îi învie!
  dle, uite cum ie treaba, nu că-ndeamnă pe alţii, asta se-ntâmplă numa de la o vreme-ncoace, c-a mai îmbătrânit şi iel, da dak citeaţi dvs alea 3 pagini pe zi, aţi fi văzut dvs că-n tinereţea lu dl iehova avea o deosebită plăcere şi abilitate d-a iegzecuta personal din când în când p-ăia care-l ienerva mai rău : antideluvienii, dl uza, copiii de la iegipteni, soldaţii iegipteni din marea roşie, băiatu lu dl david cu dna batşeba, ăia 185 000 de asirieni, dl anania cu dna safira, ietc, ietc, ietc
  şi vă rugăm să nu uitaţi şi de stimaţi fraţi şi iubite surori contemporani, pe care dl dumnezeu îi trece de urgenţă la odihnă, când ie conştient că nu mai poate să-i ţină la credinţă!! şi cine vă credeţi dvs domnu maria să-l judecaţi pe dl dumnezeu? poate oala (chiar şi una de noapte) să-i zică olarulu pt ce m-ai spart? 😛

  Domnul Isus a murit pentru toti oamenii,deci mantuirea nu e selectiva.Dar te poate mantui, cineva fortat?

  dta ieşti conştient de ce zici dta aicea dle? „dar te poate mântui cineva forţat”?!?!?! păi dak toţi oamenii ie păcătoşi în mod forţat, numa fiincă aşa a hotărât dl dumnezeu, fără să-i consulte şi pe iei, prin naştere numa, odată cu păcatu originar, n-ar fi la fel de normal ca să fie toţi mântuiţi la fel de forţat, indiferent dak alege sau nu, dak ştie ce ie aia sau nu? n-ar fi corect aşa din partea lu dl dumnezeu, domnu maria?
  şi dle, decât să se fi grăbit cu moartea lui, ca să-i dea lumea zor cu osanalele, n-ar fi fost mai bine, dak în omniscienţa şi omnipotenţa lui, dl dumnezeu ar fi actualizat o lume în care oamenii să fi avut voinţă libera şi s-aleagă intodeauna numa binele? sau măcar dak, ştiind prea bine ce avea să facă dl adam cu dna ieva, şi tot potopu de durere, suferinţă şi moarte care avea să rezulte în urma lor, să fi făcut şi iel în aşa fel ca păcatu şi urmările la păcat să nu se transmită la urmaşii lor, care fiind născuţi cu fire păcătoasa n-are niciun fel de liberă alegere , şi fiecare om să se nască cu liberă alegre, iegzact ca dl adam şi dna ieva de dinainte de cădere? 😐

  Nu stiu daca ce se va intampla in biblie este adevarat sau nu, insa am trait cateva experiente, care mi-au dat de gandit,si care mi-au demonstrat ca exista ceva care depaseste realitatea noastra.

  păi dta te pui cu mintea odihnită de la iubiţi fraţi şi stimate surrori, şi cu realitatea din creru lor? de ce nu-nceci dta mai degrabă cu spiritu profetic, să vezi dta acolo iesperienţe care în mod sigur depăşeşte oricerelitatea d-a lu dta!! sau dece să-nuncerci dta şi-o iescursie prin india, acolo să vezi dta iesperienţe de iesperienţe! punem pariu domnu marian, că-ntrun an de zile petrecut acolo, ajungi dta să pluteşti cu jumătăţili de oră la câţiva metri dasupra la pământ? :talktothehand:

  Acum, nu pot presupune, prin analogie ca ,daca raul se manifesta ,trebuie sa existe si binele.

  păi nu însemnna absenţa la bine, prezenţa la rău? şi prezenţa la rău, absenţa la bine?
  ps. băgăm de seamă domnu marian, că dta în afară de necitirea la biblie la rând, dta nu prea te duci nici pe la predică de la unşpe la doişpe, alfel ai fi auzit dta pe la predică cum dl einstein, iesplica prin gura lu fratele pastor de la amvon, fireşte, că absenţa la lumină ie întunericu şi absenţa la bine ie rău, şi viceversa fireşte!!!
  o să ne rugăm pt dta, că se pare că dta avensezi cu paşi tot mai mari pe calea cea largă, şi teaşezi pe ternu fermecat a lu cel rău, unde domnu isus şi cu sfinţii îngeri nu mai poate să te protejeze!!! 😎

  Poate multi vor rade,si vor zice ca am avut halucinatii, insa nu sunt experiente pline de dulcegariii, spuse de la amvon.

  ne pare rău de dta frate marian, în primu rând că nu se chiamă că ie halucinaţii, se zice că ie viziuni, da dak ni le şi povestiţi, vă zicem şi tâlcuirea lor!
  despre ce ie vorba dle? relatează! poate şi alţii să confirme iesperienţele alea a lu dtale? şi de preferinţă, dak se poate, să nu fie iubiţi fraţi şi stimate surori!!! :highfive:

 23. maria says:

  Domnisoara Samson bascalioasa,
  Daca mi-am deschis sufletul,am crezut ca o fac in fata unor oameni.
  Oare, nu te-ai plictisit de ceea ce exprimi ?
  E monotonie, crede-ma!
  O fi avut farmec (?) la inceput, insa se pare ca devine un laitmotiv grotesc.
  D-nul marian, iti transmite succes in bascalie, si in bufoneria care te caracterizeaza.
  Si ca sa-ti talcuiesc cum vine treaba,incearca sa mananci dimineata ,la pranz si seara, putina „omenie”, nu de alta, dar poate asa vei realiza ca bataia de joc fata de cineva este chiar palma data tie insuti.

 24. Pro(-)scris says:

  Si Edi, ca un modern mandru de el ce e, zice dimpreuna cu diavolul: ”mai bine liber in iad decat…” = ”evanghelia” lui – opusa la 180 de grade sclaviei la Cristos autoasumate de apostolul Pavel de la care se tot revendica aiurea…
  Si ce nu realizeaza Edi e ca tot sclav este: doar ca a schimbat stapanul…

 25. samson says:

  #45 maria (2)

  Pot spune cu certitudine ca Dumnezeu exista, iar aici ma refer si la Domnul Isus.

  probabil că vă referiţi la dl dumnezeu iehova, şi la pachet cu dânsu şi la domnu isus, da ce ziceţi, băieţii ăştia doii ie contemporani unu cu altu, adik iegzistă amândoi în acelaşi timp, sau ie doar concomitenţi şi alternativi, poţi să stai de vorbă în acelaşi timp cu iei amândoi, sau numa pe rând, când cu unu când cu altu? să nu ziceţi acuma că funcţionează pe principiu lu dl zmeu cu mai multe capete şi mai multe personalităţi în aceiaşi carcasă, fie iea şi divină? poate totuşi faceţi iescursia aia în india, că dupe aia sigur o să ne spuneţi cu certitudine şi că dl dumnezeu krishna iegzistă, şi aici să vă referiţi la tot calupu: dl vishnu şi dl shivna incluşi, că şi aia tot aşa ie 3 în 1!! că presupunem că printre certitudinile dvs vizavi de iegzistenţa lu dl dumnezeu se numără şi dl duhu sfânt, nu?
  da dak tot aţi deschis subiectu pe tema la certitudini, puteţi să ne ienumeraţi şi nouă câteva bucăţi din certitudinile alea ale dvs? nu de alta da chiar ar fi în premieră universală, nu vă sfiiţi, că ştiţi cum ie, de cine se va ruşina de iel ănaintea la oameni, se va ruşina şi domni isus de iel înaintea la sfinţii îngeri şi a lu dl dumnezeu senioru, la judecată!!! :devil:

  Cat despre ce as face eu daca Dumnezeu mi-ar cere sa ucid.Cu siguranta nu as face nimic, pentru ca stiu sigur ca El nu ar cere asa ceva.

  da, ce ai face dta dak un dement înarmat c-un akm-47 ar intra în grădiniţa unde ieste copilu dtale, şi ar începe să tragă la întâmplare asupra la toţi copiii? în afară de rugăciune binenţeles, şi ţinând cont că trage asupra la toţi copiii, şi nu numa în a lu dtale, unde domnu a dat, domnu a luat, lăudat fie numele domnului, şi unde domnu îţi va dtale însutit înapoi în viaţa viitoare!!
  şi aveţi şi fro ideie dak dupe judecata de apoi, băieţii ăia care a fost găsiţi vinovaţi şi cu dl satana &co are să se arunce de bună voie în iazu de foc să ia o baie mai lungă sau mai scurtă, sau are să fie ajutaţi un pic de domnu isus şi sfinţii îngeri înspre direcţia aia? şi-n cazu ăsta d-al doilea, dak scumpu şi iubitu dvs mântuitor, dl isus hristos, v-ar cere o mână d-ajutor fiincă dl satana ar opune o rezistenţă deosebit de îndârjită, şi mai mai c-ar fi pe punctu să inverseze poziţiili cu domnu hristos, dta ai sta şi te-ai uita senin cum dl satana i-ar face vânt lu domnu hristos în cazanu ăla de foc?
  sau cînd dta împreună cu sf apostol petru şi pavel, şi cu alţi iubiţi fraţi şi stimate surori o să judecaţi pe îngerii căzuţi şi pe toţi nelegiuiţi din toate veacurile, ca să facă o baie obligatorie în iazu ăla de foc, dta o să te ridici în contra, şi dta o să votezi not guilty? 😯 :chic: :sidefrown: 😉 ?:-) :-/ :-(( 😦 ?:-)

 26. samson says:

  #45 maria (3)

  Mai demult,fata mea, mi-a spus de o problema ridicata de pastor, la intalnirea cu tinerii. Si anume, problema minciunii.Si intreba pastorul pe tineri, ce ar fi facut, daca erau pe vremea nazistilor, si ei le-ar fi cerut sa le spuna daca la ei in casa sunt evrei.Au existat pareri si pareri,la care pastorul a cerut sa precizeze, ca moral ar fi sa nu minta.

  sigur, şi totu dupe iegzemplu desăvârşit a lu domnu şi mântuitoru nostru iubit, domnu isus hristos, care ie modelu nostru în toate,care tot aşa când l-a întrebat fraţii lui şi cu mă-sa dak merge şi iel la ierusalim, s-a gândit „că moral ar fi să nu mintă”, aşa că le-a zis că nu, şi dupe aia s-a dus pe alt drum ca să se ţină de cuvânt!!! :silly:
  al dracu fratele pastoru ăla, sigur iera antisemit convins, alfel ar fi cerut şi iel să precizeze că deşi imoral, mai bine ar fi fost să mintă, şi cu riscu să se supere dl iehova pe iei şi să-şi piardă porţia de la pomu vieţii şi sejuru pe coata la marea de cristal, ca o dovadă supremă de altruism şi de renunţare la sine, să spună şi iei că niciodată-n viaţa lor n-a intrat frun picior de jidan la iei în casă! ( asta cu jidan, doar aşa ca să fie mai convingători aşa, să nu se prindă ăia că ie aventişti şi cam prostuţi, să nu-şi dea seama că se bâlbâie şi minte, şi să-i caute totuşi pe amărâţii aia de ievrei) :soldier:
  da ce ţi-e şi cu fraţii pastorii ăştia, cum se vede imediat că ie iei servii domnului, şi că-n gura lor nu s eva găsi minciună la judecată, parcă tot pastor, şi pe deasupra şi preşedinte de conferinţă iera şi băiatu ăla din rwanda, când l-a întrebat miliţiile hutu dak ie niscaiva refugiaţi tutsi ascunşi prin sediu de la uniune, nu vă spun a zis iel, că io nu pot să mint, io sunt aventist, şi ăia a intrat ăn clădire, şi, ca o dovadă de corectitudine, i-a împuşcat în pivniţă pe toţi amărâţii ăia de tutsi la grămadă, fără nicio discriminare pe bază de vârstă sau sex: femei, copii, bărbaţi, de la ăla cu ţâţa-n gură. pân la ăla cu barba sură!!! şi culmea ieste, că dupe ce s-a terminat războiu ăla civil din rwanda, servu credincios al domnului care a stat de partea la adevăr şi dreptate cu riscu propiei vieţi de la alţii, şi-n gura la care nu s-a găsit minciună, fapt prin care a stârnit mânia la toate forţele demonice şi a lu dl satana însuşi în contra lui, a fost persecutat şi de slujitorii aceluiaşi domn, satan, care l-a pus supt acuzaţie de participare la genocid, şi l-a băgat la puşcărie, ca să se-mplinească la literă ce ie scris în ievanghelii, că dak va vrea frunu să trăiască şi iel cum a trăit domnu hristos, va fi prigonit!!! 😥

  Unul din tineri,a adus aminte de Rahav, iar pastorul le-a spus ca a fost un eveniment special, insa ei sa nu faca asa ceva.
  al dracu ăla micu, frate marian, să n-o mai lăsaţi la biserică pe fata dvs, sigur tropăia hormonii în iel, nu iera prost deloc micuţu, auzi dta ce-i dăduse prin cap lui, să le facă pe toate fetele de la biserică profesioniste ale credinţii, dupe modelu profesional de mare succes a lu dna rahav cănd iera în iegzerciţiu funcţiunii la locu de muncă în ierihon!!! dle, ce ton avea fata dtale când povestea toate acestea, admirativ?!?!? şi dta în loc să te sezizezi din oficiu, că ie mulţi lupi din ăştia hrăpitori care s-a strecurat în biserică îmbrăcaţi în haine de lup, dta relatezi faptu cu-o seninatate vecină cu necredinţa, dle, dta ai citit „căminu advent” de pana inspirată? 😯
  şi dta ai aieru în continuare că ieşti total d-acord cu fratele pastoru ăla falsu, care susţine cu neruşinare, pe baza lu iegzemplu cu dna rahav, c-odată nu se pune, ă? da dak se repetă,cu aceiaşi persoană fireşte, abia atuncea ie păcat, ă? dna marian, ştie soţu dumitale ce concepţii ai dta vizavi de fidelitatea în cămin? şi fata dtale ce părere are? sau dta ieşti total de acord cu vorba aia: aşa mamă aşa fată!!! 🎉

 27. samson says:

  # 45 maria (4)

  Refuz sa cred ca in numele legii, se poate ucide, pentru ca atunci cand trimiti pe cineva la moarte e ca si cum l-ai fi ucis tu.

  nu ştim ce să mai credem sora marian,sunteţi foarte furioasă, judecând dupe reacţiile dvs s-ar zice că sunteţi în perioada aia din lună când, ştiţi dvs cum ie la surori, le vine rânduiala femeilor ( ca să ne iesprimimăm aşa mai biblic şi să nu se indigneze iubiţi fraţi), şi să nu fie asta de la dvs manifestarea de la sindromu ăla premenstrualu, fiincă iar vă luaţi de dl dumnezeu, senioru însuşi de data asta!!!
  adik insinuaţi dvs aşa mai cu suptînţeles că dl iehova ie criminal şi că înadins l-a trimis pe domnu hristos pe pământ, unde ştia că ie moarte sigură, şi asta în numele la legea aia cu cele 10 porunci ale lui, ştiind prea bine că ie ca şi cum l-ar fi ucis iel însuşi, lucru care s-a cam şi întâmplat, dak ne gândim mai bine, nu a murit domnu hristos pe cruce de inimă rea, fiincă a pleznit inima în dânsu, când şi-a dat seama că ăla bătrânu l-a făcut, şi dupe ce l-a pus să s-atârne de bunăvoie pe lemnu ăla, cu promisiunea fermă că „nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi”, la urmă când a vut nevoie de iel, ăla bătrânu nici nu l-a mai băgat în seamă şi s-a întors cu spatele, se făcea că nici nu ie cu iel şi că nu-l cunoştea de loc!!! în cazu ăsta vă-nţelegem reacţiili şi indignarea dvs îndreptăţită la adresa lu dl dumnezeu senioru, şi suntem d-acord cu dvs că purtarea dânsului ie inadmisibilă şi se-ncadrează cu lejeritate la capitolu crimă cu premeditare, chiar dak pare crima perfectă, şi făptaşu nu numa ca n-a fost pedepsit niciodată, da se pare c-a reuşit să păcălească şi păcăleşte-n continuare cu mult tupeu pe toată stimata opinie publică, şi are parte de multă adorare şi linguşeală din partea lu iubiţi fraţi şi stimate surori, care sperăm că pe baza la mărturisirea dvs să deschidă ochii şi să vadă cu cine are d-a face!!! nici nu ştim cum să vă mulţumim pt intervenţia dvs, soră!!! :-*

  Oricum,cred ca lucrurile nu sunt atat de simple, iar viata ,daca este lunga poate fi un moment de reflexie, si de cautare.

  iescelent spus, soră marian, cu menţiunea că nu se zice că ie „moment de reflexie”, ci se chiamă că ie timp de meditaţie, studiu şi rugăciune, şi că ordinea ie că se-ncepe todeauna cu rugăciunea la-nceput, pe urmă se continuă cu studiu, şi d.abia la urmă se-ncheie cu meditaţia aia de care pomeniţi dvs!
  da cam ce aţi căuta dvs p-aicea prin viaţa asta sora marian, în afară de viaţa vejnică? 😛

 28. maria says:

  Samsonela draga,
  Poate faci un serial pe tema asta.
  Si cum exista pericolul de otv-izare,se pare ca te angajezi permanent in astfel de seriale.
  Poate vei fi aleasa presedinte de brigada revolutionar-ateista.
  Asa presedinta, asa brigada,”ceata lui pitigoi,liberi si ochesei”,cu bascalia dupa ei.
  E intr-adevar f.inteligent,ceea ce exprimi,denota perfectiune,stil,moralitate.
  Destul,chiar mi-am pierdut destul timp, si nu stiu daca merita.Numai prostia mea, ma face uneori sa cred ca omul poate fi totusi om,se pare ca si aici e vorba de alegere.
  Sa emiti ipoteza, spusa de unii, conform careia, „sarmana samsonela”face referire la falsa credinta din cadrul azs, si ca a trait o drama,nu e o scuza pentru modul in care trateaza pe cei care poate spun cu sinceritate ceea ce simt.Nici macar asa, referirile la Dumnezeu sunt lipsite de cuviinta si in batjocura.Totusi multi nu ar da Samsonela pe un milion ca noi, adica ca noi cei „prosti”.
  La mai multe seriale, domnisoara samsonela cea desteapta, si credincioasa!

 29. bufoneria care ma caracterizeaza, prostia care te defineste in limbaj de lemn says:

  Oh my gosh, is it me or it seems that sister ‘marian’ has just been intellectual humiliated by samson ?:-)
  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
  unde nu-i minte, vai de iubiti frati si iubite surori! :sidefrown:
  confruntarea de idei pe acest subiect a fost pierduta de roboata lu dumne-Zeu indiferent ce replica ulterioara va alege sa dea. si asta fara ca ea sa-si dea seama, sarmana. (acelasi lucru inteligent l-a realizat anda cu maimuta primara aici) uhhhh, that hurts… sister ‘marian’! :silly: priceless moments! :dance:

  Refuz sa cred ca in numele legii, se poate ucide, pentru ca atunci cand trimiti pe cineva la moarte e ca si cum l-ai fi ucis tu.

  – magistral a punctat taticu samson cu episodul crucii
  – din seria de ‘succesuri prin credinta’ – “Profetul, aurul şi ardelenii”, va prezentam: „Yahweh, judecata de apoi si… eutanasia”. coming soon!
  where do your morals come from? :-/

  dar poate asa vei realiza ca ignoranta voita fata de realitate este chiar palma data tie insati. :lamp:

  Oare, nu te-ai plictisit de ceea ce exprimi ca o roboata?
  E monotonie, crede-ma!
  O fi avut farmec (pentru iubiti frati si stimate surori?) la inceput, insa se pare ca devine un laitmotiv grotesc sancta simplicitas.

  Mai usor cu pianul „realitate prin credinta” pe scarile spiritului pro-fetish! :-*
  Din seria educativa inceputa de Ali-baba, ne revine rolul de a va prezenta :tv: ?:-) Understanding Christianese – lectii fara frecventa pentru roboti credinciosi intru initierea limbajului de lemn comunist, in special neoprotestant:  data viitoare incearca sa gandesti ceea ce scrii. :talktothehand:

 30. maria says:

  O ultima sugestie, domnisoara samsonela, pardon sarmonela,
  Daca tot ai initiat seriale de succes online,poate dai si la pachet, pe adresa http://www.salmonite@bascalie.ro. Nu de alta ,daca tot se face haz de necazul altuia, poate se invata si hazul de necazul tau.
  Reteta asigurata,boala sigura.
  remediu: spalaturi bucale cu „angelica”,impachetari cu tamaie,crema antibascalie,ceai de suna-tare pana trezeste bun simtul si-l foloseste impotriva infectiei cu streptococ negru, negru de bascalie.

 31. bufoneria care ma caracterizeaza, prostia care te defineste in limbaj de lemn says:

  Limba de lemn (sau limbajul de lemn) este un termen lingvistic care desemnează printre altele limba utilizată de oficialitățile regimurilor comuniste. Termenul traduce / calchiază expresia franceză langue de bois.

  Limba de lemn utilizată atât în scris, cât și în vorbire, în ziare, cărți și la radio, este considerată capodopera dezinformării, deoarece este imposibil de folosit de cineva fără ca acesta să nu devină în același timp și dezinformator și dezinformat [!!!]. Principalele caracteristici ale limbii de lemn sunt:
  caracterul impersonal și pasiv al frazelor (“relațiile reciproce s-au strâns“, „într-o atmosferă de stimă și respect reciproc“, „s-au exprimat urări“ etc.)
  abundența mijloacelor lingvistice care servesc la accentuarea obligativității (a trebui, a fi dator, cu necesitate, negreșit, obligatoriu, neabătut etc.)
  maniheismul (lipsa nuanțelor, împărțirea strictă în doar două categorii ale oricărui domeniu sau mulțimi de oameni – buni și răi, prieteni și dușmani, devotați și trădători, abstract și concret, general și particular, obiectiv și subiectiv etc.)
  metaforele și personificările excesive (hidra capitalistă, părintele popoarelor – cu referire la Stalin etc.)
  codificarea (anumite cuvinte, ca „revizionist“ sau „dușman al poporului“, dau semnalul de atac; altele, precum „lipsa de vigilență revoluționară“, servesc drept avertisment sau amenințare etc).

  Limba de lemn nu este apanajul exclusiv al comuniștilor. Toți specialiștii – medicii, juriștii, militarii, preoții, filosofii etc. – au limba lor de lemn. Diferența constă în faptul că respectivele jargoane specializate înseamnă ceva, cel puțin pentru cei inițiați, și deci nu sunt dezinformatoare nici pentru cei ce le înțeleg, nici pentru cei ce nu le înțeleg.

  Limba de lemn este astfel opusul transparenței, ea trebuie descifrată, citită printre rânduri.

  Limba de lemn ascunde realitatea, pe care o încapsulează în formulele prefabricate ale doctrinei despre cum trebuie să fie realitatea. [wikipedia]

  cine are urechi de auzit, sa gandeasca! :search:

 32. maria says:

  CJ,
  Chiar m-am amuzat .Am incercat sa ma port ca in „ceata voastra de pitigoi”,si e amuzant.Insa,ma duc la treaba,chiar daca joaca cu copiii ma face sa rad.
  Am trecut de faza castelelor de nisip.
  Si tu ai trecut ,se pare.Esti in faza de „razvratire adolescentina”.Tot ce face omul mare ,nu e bine.
  Nu mai da cu prastia,ca s-ar putea sa te lovesti chiar tu.
  Nu plange daca ramai fara prastie,pentru ca incepi cu pietricele, iar apoi folosesti bolovani.
  Mai incet, ca spargi capul omului!
  Copiii cand se fac mari, nu mai „umbla liberi prin zavoi”,incep sa cunoasca regulile societatii in care traiesc.
  Nu uita ,ca si „magistrala albastra”a dictatorului a fost facuta cu teroare si a fost un fiasco umanitar,s-ar putea ca si „magistrala taticului samsonel”, sa fie un fiasco,numai ca poti cade victima,propriei idolatrizari.
  Din castelele de nisip, nu ramane nimic, poate doar nisipul spulberat de valuri.
  Viata nu e un castel de nisip, dar poate fi.
  Libertatea nu e „zburdalnicie” pe nisipuri miscatoare,dar poate fi.
  Omul nu e un cumul de informatii, amalgamate si fara rost, dar poate fi.
  Intelepciunea nu e acumularea a ceea ce au spus altii despre ea, dar poate fi.
  Poate fi orice vrei tu,sa fie, libertatea, omul, stiinta, adevarul.Insa doar la nivel mental, o iluzie, pentru ca ceea ce vrei s-ar putea sa nu se poata, sau ceea ce crezi,s-ar putea sa nu existe.
  Iar acum dupa aceasta lectie de umanism,s-ar putea sa fiu atacata cu injuraturi,sau cu obscenitati.
  Nu-i nimic,eu tot cred ca poti trece prin coclauri fara sa-ti fie frica, si ce este mai pustiu decat sufletul celui care isi neaga apartenenta.

 33. = powered by copy&paste =

  yo, yo, yo… am revenit… let’s [rock and] roll
  2, 2… 2-10… testing… biiiiip [microfonie], alo, se aude? aloooooo!
  mmmmhhh, se audeeeeee si acolo in spateeeeeeeeeeee???? :announce:
  perfect!

  Iubiti frati si stimate surori de noaptea a saptea [religiosi],

  fiti treji si vegheati! Pentru ca dusmanul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. Impotriviti-va lui tari în credinta!
  Dar noi trebuie sa ne organizam si sa ne mobilizam… ne paste un pericol din partea spiritului “lumii” (ratacite)! Paziti ce vi s-a incredintat, cu frica si cutremur. Noi suntem fiii credintei lui Avram si ce am primit prin revelatie este infailibil si trebuie inghitit prin credinta. Credeti si nu cercetati… dilemele (tainele) teologice. Feriti-va de flecariile lumesti si de impotrivirile stiintei pe nedrept numita astfel! Impotriviti-va diavolului si el va fugi de la voi.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Dezinformare [spalare la creier? ?:-) ]
  http://www.rogerdarlington.co.uk/thinking.html
  Si tineti minte: ratiunea e cel mai mare dusman al credintei! O:-)
  Domnul sa va binecuvanteze pe voi si biserica voastra cu destin sfant!
  Caci ploaia tarzie va incepe de la voi, cei alesi, si mantuirea vine de la adventisti… si pe urma ajunge la lumea cea necredincioasa si razvratita, care zace in intuneric si pacat. Caci trebuie si javrele sa manance resturile care cad de la masa stapanilor lor ‘asteptatori’, nu? Mai intai la iudeu adventist (care are Legea si Spiritul Profetic), apoi la ceilalati grec credinciosi (dar neaparat sa fie de religia noastra!) si de-abia apoi la paganul ticalos… care e creatura second-hand, hominid evoluat… amagit de descoperirile stiintifice sau dezgustat de mascarada religioasa. Dumnezeu sa ne faca dreptate in fata lor!
  Aleluia! Binecuvantat este cel ce vine in numele Domnului, in ziua a saptea de Sabat crestin neoprotestant! Osana, fiul lui David! Noi te asteptam pe norii cerului ca si cand… ca si cum… ca si evreii de odinioara, cu o alta masca.
  Amin, vino doamne Isuse curand!

  Oare degeaba se tem ei de dumneZeu? Nu i-ai ocrotit tu pe ei, casa lor si tot ce este al lor? Nu? Dar cine? Ai binecuvantat lucrul mainilor lor, si turmele lor acoperă bisericile. Nu ai permis tu toate nenorocile, crimele si suferintele lor? Nu? Dar cine? Dar ia intinde-ti mana, si atinge-te de tot ce au, si sunt incredintat ca te va blestema in fata. Dar ia lasa-ma sa ne atingem noi de ei si vor face acelasi lucru cu cei care le critica ignoranta prin credinta si absurditatea rationamentelor. Si isi vor da pe fata adevaratul caracter (prietenii stie de ce!), dincolo de mastile ipocrite de sfinti (cu predici de pe muntele maslinilor in numele eticii crestine pline de iubire… cu patrate perfide sau cu omilii gura de sfinti… cu i-oane sau lelitze… cu maimute primare sau colectionari de opinii… pastori cu pseudonime… etc si etc… da’ profesorii stie iei cel mai bine!) pe care le poarta alaturi de limbajul de lemn, cliseele pompoase si prejudecatile camuflate in pseudo-toleranta.

  Apara-ma domnule dumneZeu de crestini declarati [cu regula de aur ca lozinca fluturata ostentativ], ca de dusmanosi si imorali perversi pe fatza ma apar si singur!

  Oamenii Religiosii nu sunt intotdeauna ce par… si rar ceva mai bun.
  Adevarata etica incepe acolo unde inceteaza folosirea cuvintelor.

 34. strengarul cu muci la nas si dileme-n cap || epistola catre prea-maria sa says:

  yo, yo, yo… am revenit… let’s [rock and] roll
  2, 2… 2-10… testing… biiiiip [microfonie], alo, se aude? alooooooooooo!
  mmmmhhh, se audeeeeee si acolo in spateeeeeeeeeeee???? :announce:
  perfect!

  Iubiti frati si stimate surori de noaptea a saptea [religiosi],

  fiti treji si vegheati! Pentru ca dusmanul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. Impotriviti-va lui tari în credinta!
  Dar noi trebuie sa ne organizam si sa ne mobilizam… ne paste un pericol din partea spiritului “lumii” (ratacite)! Paziti ce vi s-a incredintat, cu frica si cutremur. Noi suntem fiii credintei lui Avram si ce am primit prin revelatie este infailibil si trebuie inghitit prin credinta. Credeti si nu cercetati… dilemele (tainele) teologice. Feriti-va de flecariile lumesti si de impotrivirile stiintei pe nedrept numita astfel! Impotriviti-va diavolului evolutiei si el va fugi de la voi… si ratiunea la fel.

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Dezinformare [indoctrinare? anularea gandirii critice? crimestop? ?:-) ]
  http://www.rogerdarlington.co.uk/thinking.html
  Si tineti minte: ratiunea e cel mai mare dusman al credintei! O:-)
  Domnul sa va binecuvanteze pe voi si biserica voastra cu destin sfant!
  Caci ploaia tarzie va incepe de la voi, cei alesi, si mantuirea vine de la adventisti… si pe urma ajunge la lumea cea necredincioasa si razvratita, care zace in intuneric si pacat. Caci trebuie si javrele sa manance resturile care cad de la masa stapanilor lor ‘asteptatori’, nu? Mai intai la iudeu adventist (care are Legea si Spiritul Profetic), apoi la ceilalati grec credinciosi (dar neaparat sa fie de religia noastra!) si de-abia apoi la paganul ticalos… care e creatura second-hand, hominid evoluat… amagit de descoperirile stiintifice sau dezgustat de mascarada religioasa. Dumnezeu sa ne faca dreptate in fata lor!
  Aleluia! Binecuvantat este cel ce vine in numele Domnului, in ziua a saptea de Sabat crestin neoprotestant! Osana, fiul lui David! Noi te asteptam pe norii cerului ca si cand… ca si cum… ca si evreii de odinioara, cu o alta masca… cu un alt scenariu modern.
  Amin, vino doamne Isuse curand!

  Oare degeaba se tem ei de dumneZeu? Nu i-ai ocrotit tu pe ei, casa lor si tot ce este al lor? Nu? Dar cine? Ai binecuvantat lucrul mainilor lor, si turmele lor acoperă bisericile. Nu ai permis tu toate nenorocile, crimele si suferintele lor? Nu? Dar cine? Dar ia intinde-ti mana, si atinge-te de tot ce au, si sunt incredintat ca te va blestema in fata. Dar ia lasa-ma sa ne atingem noi de ei si vor face acelasi lucru cu cei care le critica ignoranta prin credinta si absurditatea rationamentelor. Si isi vor da pe fata adevaratul caracter (prietenii stie de ce!), dincolo de mastile ipocrite de sfinti (cu predici de pe muntele maslinilor in numele eticii crestine pline de iubire… cu patrate perfide sau cu omilii gura de sfinti… cu i-oane sau lelitze… cu maimute primare sau colectionari de opinii… pastori cu pseudonime… etc si etc… da’ profesorii stie iei cel mai bine!) pe care le poarta alaturi de limbajul de lemn, cliseele pompoase si prejudecatile camuflate in pseudo-toleranta.

  Apara-ma domnule dumneZeu de crestini declarati [cu regula de aur ca lozinca fluturata ostentativ], ca de dusmanosi si imorali perversi pe fatza ma apar si singur!

  Oamenii Religiosii nu sunt intotdeauna ce par… si rar ceva mai bun.
  Adevarata etica incepe acolo unde inceteaza folosirea cuvintelor.

 35. strengarul cu muci la nas si dileme-n cap || epistola catre prea-maria sa says:

  = powered by copy&paste =

  “Bun!” zisera ei dupa ureche… Au dat-o cu “Evanghelia” – Vestea Buna. Acum intrebarea logica este: veste buna referitoare la ce?
  La problema pacatului? La viata vesnica?
  Da’ ce faceti mai baieti cu “problema raului” (la care n-aveti raspuns si ati lasat-o neterminata), referitor la “Dumnezeul Vechiului Testament” (who the heck is that guy anyway?) si… problema Evolutiei care da peste cap toata povestea caderii in pacat relatata in Biblie?
  Aveti raspunsuri inteligente si relevante pt. lume?… sau iar va faceti ca ploua, filozofand cu Biblia in brate si Sabatul in cap, in “spiritul pionierilor adventismului” si al ethos-ului azs?

  “Foarte tare, frate!”
  Ca le-a zis si Pavel, ba ascultatorule: “Aveti-va ma ca fratii, de ce va certati ma copilasilor prin bisericile voastre pe-o carte (si pe interpretari dupa cum va taie capu’)?”. “Har, smerenie si pace”, “Dragoste, Nadejde si Credinta”, “Cu respect”, “Te sparg la teologie ba fraiere, daca te mai iei de AZS, sa moara mama!” – fiecare cu lozinca lui “originala”. In rest, e o unitate in credinta si dragoste de-ti vine sa te faci ivantist si sa predici “solia adevarului prezent”, aia in triplu exemplar (cu Ingerii, Poruncile si Laodicea), unei lumi “pacatoase”, atee si… lipsite de sabat!
  God bless America SDA Church… Ambasadoarea lui Dumnezeu pe Pamant!
  Nu, n-aveti ce sa ziceti aici… cand e corect, e corect, trai-ti-ar: AZS are (aproape) tot adevarul revelat, ca iea are spiritul profetiei! Ce stiinta, ce cosmologie, ce biologie, ce geologie, ce genetica, ce evolutie, ce cultura universala… astea ie gunoaie omenesti, inspirate de Dracu’ (ca sa-l citam si pe nasul meu, DT-ul naprasnic – “cu respect” ). “Noi avem Biblia, din asta ne faurim armele credintei – Sola Scriptura (& Spiritul Profetic la AZS – fie-i tarana usoara) – si cu asta murim pe baricade!” Amin!
  Ia ziceti bre, cand ma primiti si pe mine sa ma botez? As avea sanse sa fiu ivantist? Sau tre’ sa-mi infranez limba si sa ma spal pe dinti de ciocolata necredintei si a lipsei de bun-simt? Ca si io vreau sa pazesc sabatul ca “simbol al mantuirii prin credinta” (aceeasi marie cu alta… haina de blana de oaie), sa dau zecime, sa fac lectiunea sambata, sa ascult predici (cel mai tare imi place cand fratele maria sau sora marian incepe sa recite lozinci si sa linga acadeaua mantuirii… si mi se usuca lamaia de evanghelizat de sunt in momentele alea) si sa pazesc ceremoniale de inchinare. Ca daca e sa pazim toata Legea si toate invaturile teologului NT – Pavel, inima teologiei Noului Testament, trebuie sa devenim ivantisti (aut adventist aut nihil, manca-ti-as!). Musai! Ca si fratele profesor FGL, carturar si fariseu, sublinia acest adevar esential, care tre’ luat prin credinta si intelepciune adventista, inca de la 1844 (n.r. interpretarea viziunii este corecta si infailibila! si asta dovedeste inca o data, daca mai era nevoie, misiunea si destinul sfinte ale acestei organizatii religioase – c-asa a fost voia lu’ Dumnezeu sa se “intample” o asa Mare Dezamagire):

  La prima vedere, ar fi vorba de o simpla lectura apocaliptica. In realitate insa, acest scenariu este in cea mai buna armonie cu tot ce invata Biblia la acest subiect. Cei care inteleg astfel lucrurile sunt adventisti. Daca aceia care nu le inteleg astfel, s-ar rezuma la invatatura apostolilor, ar fi extraordinar, si ne-am putea intelege. Apostolii, daca ar trai astazi, ar fi, cu siguranta, adventisti. Imi dau seama insa ca ar fi niste adventisti incomozi pentru o buna parte din Biserica si pentru tot restul lumii.

  Aleluia! Doamne, pupa-ti-as talpile ca incurcate ie caile tale si ale bisericii asteptatoare de noaptea a saptea! Io cre’ca si Isus e tot adventist, “Duhul Sfant” e tot adventist “Dumnezeu” e (ghici!) tot evreu! … vorba aia “o data adventist, pentru totdeauna legalist” (nu ie cale de scapare din fata acestui virus religios – vorba unuia dupE ureche).
  La intrebarea ipotetica “De ce sunt EU adventist?”, raspunsul inspirat este:
  – Te-ai lepadat de Sabat?
  – M-am lepadat de Sabat!
  – Te-ai lepadat de Sabat?
  – M-am lepadat de Sabat!
  – Te-ai lepadat de Sabat?
  – M-am lepadat de Sabat!

  Asa sa va ajute Dumnezeu! Faca-ti-se dupE Legea ta!

 36. s.p.t.a. says:

  …in ziua a saptea de Sabat crestin neoprotestant!

  De unde pana unde adventismul este neoprotestant?
  Asta de unde ai mai scos-o? Ha?
  Vezi ca ti trag di urechi!… 😆

 37. strengarul cu muci la nas si dileme-n cap || epistola catre prea-maria sa says:

  = powered by copy&paste =

  “Bun!” repetara ei dupE ureche, in sfanta zi de Sabat… daca mai era nevoie sa repete (oricum ADN-ul adventist e in ethos-ul lor). Sa purcedem spre cautarea absolutului in teoria relativitatii.

  „- Exista diferente intre VT si NT? Care sunt acestea?
  – Indiscutabil ca exista diferente. NT nu poate fi conceput fara VT.”

  Ne oprim doua secunde (mi-au amortit 3 degete), fiindca tocmai s-a nascut (prin cezariana, in plin travaliu) o intrebare:
  “Ati auzit ca s-a zis celor din vechime… dar Eu va spun…”
  “s-a zis”??? CINE le-a zis celor din vechime? Atentie la raspuns, sa nu va dea peste cap “etica” si “consecventa”! Duceti rationamentul pana la capat si sa ne spuneti si noua ce rezulta!

  „Singurul mod in care pot accepta VT ca revelatie este ca contine perceptii culturale despre Dumnezeu. As arunca VT la gunoi, daca n-as crede ca anumite aspecte sunt culturale.”

  o clipa… urmeaza continuarea imediat (in cateva minute)… bate cineva la usa inimii… sa-i deschid, sa nu-i deschid?
  la naiba! imi asum riscul.. oricum n-am ce sa mai pierd…
  _______________________________________________________________________

  = continuare = (aka “iarasi prostul asta de clovn?” )

  Ok, nu e frumos sa citezi asa, de-a jungla, in afara contextului… asa ca… (asta ca sa n-arunce admiratorii AVP cu ketchup si cafele-cu-ou stil EGW in mine )… ne pocaim si respectam Legea. Prin credinta de clovn, manca-v-as talentu’ de devoratori de predici! Inchina-m-as in Sabat, sa se oftice evreii! LOL
  Pe sistemul “ce-a retinut animalu’ junglei din prea-frumoasa emisiune ne-adventista”, voilà:

  O&P – emis. 170

  „- Exista diferente intre Vechiul Testament si Noul Testament? Care ar fi acestea?
  – Indiscutabil ca exista diferente. NT nu poate fi conceput fara VT. Diferenta esentiala, d.p.d.v. al lui apostolului Pavel: relatia dintre Lege si Evanghelie. NT este o marturie despre Isus Hristos, care a fost rastignit in trup, pe cand VT este o marturisire despre Isus Hristos, dar inainte de intruparea Lui. Premisa Evangheliei este Legea, asa ca NT nu poate fi scris pana ce Legea nu este revelata pe deplin in VT.
  Fara Pavel, crestinismul ar fi ramas o secta iudaica. Intelegerea lui Isus Hristos ca Mantuitor, ca Dumnezeu, intelegerea rolului Sau ca Ispasitor apare la Pavel.
  Legea – Pavel o considera o autoritate nenegociabila a lui Dumnezeu, dar in acelasi timp (considera) ca a fost implinita de Hristos, si Isus pe cruce a rastignit-o.
  Legea este o datorie a omului fata de Dumnezeu, si Isus, ca reprezentat al neamului omenesc, a platit aceasta datorie definitiv. Ascultarea lui Isus plateste datoria Legii, si moartea lui Isus plateste pacatele.
  Noi avem o libertate, prin moartea lui Isus. Legea nu dispare ca obligatie pentru crestini. Omul este eliberat de a-I demonstra lui Dzeu ca el este bun. Omul are insa obligatia de a-i demonstra aproapelui iubirea lui Dumnezeu prin viata lui.
  Exista o libertate a Noului Testament. Crestinul nu are obligatia sa-i demonstreze lui Dumnezeu ca el merita mantuirea, ci el este mantuit si Dzeu ii cere sa demonstreze iubire fata de aproapele.
  Nu exista relatie etica intre om si Dumnezeu, exista relatie etica intre om si om. Relatia intre om si Dzeu se manifesta prin inchinare si Sabatul este o problema de inchinare. Relatie morala exista numai intre om si om.
  Biblia ne fereste de relativismul moral. „Legea naturala”, morala n-are nevoie de revelatie, este in noi. Ceea ce e etic (moral) are doua surse: revelatia si constiinta. De exemplu, atunci cand in Biblie apare ceva, o idee, care contrazice bunul-simt si logica, trebuie s-o lasam ca pe un aspect cultural; in timp ce, ceea ce completeaza simtul nostru moral, acela trebuie acceptat.
  Singurul mod in care pot accepta VT ca revelatie este ca contine perceptii culturale despre Dzeu. As arunca VT la gunoi, daca n-as crede ca anumite aspecte sunt culturale.
  Pericolul este fundamentalismul (religios). Legea Morala, morala este universala. Legea nu este facuta pentru a-I oferi lui Dumnezeu vreun merit.
  Sabatul tine de inchinare, ca si botezul sau sfanta cina.”

  Moamaaaa, suna chiar misto, sa mor! Adica se vede ca pastorul e uns cu toate alifiile… si e bun orator (stie cum s-o intoarca si sa iasa in evidenta). Nu degeaba a predicat o viata intreaga pe la ivantisti. Super tare teoria asta! Hmmmm… mda… teorie… religioasa… de ziua a saptea.
  As fi pus botu’ la iesplicatii, dar parca ceva nu e in ordine… stii si tu, ascultatorule, despre ce vorbesc sau tre’ sa-ti desenez o figura geometrica? (terminati bre cu patratul! numai patrate aveti in cap… patrat! nesimtitilor inconsecventi! “postmodernisti” nenorociti!… lol)
  Predica e buna si ar fi mers… DACA TRAIAM PE TIMPUL LUI LUTHER SAU PAVEL!!!
  Azi nu mai poti veni cu astfel de explicatii in fata unor oameni moderni. Ca te capacesc aia cu intrebari incomode si logica “ne-biblica” pana in fundul oaselor, trai-ti-ar!
  “AZS este calea pentru reformarea crestinismului”… pai ce facem aici? ne jucam de-a baba oarba credintei, fara sa tinem cont de Revelatia de pe Muntele descoperirilor STIINTIFICE? Pai se poate bre, unchiule? Sa ne duci cu zaharelu’ sabatului ivantist, cand problema este Vechiul Testament (pe care-l eviti elegant ca o balerina)???

  Daca tot vrei sa fii “radical”, sa mergi “la radacina”, pai fii pana la capat (in esenta)… nu te opri la doi pasi, impiedicandu-te de “ethos-ul adventismului” si strigand mai apoi “Evrika! Asta-i cheia crestinismului autentic in zilele noastre”.
  Pur si simplu nu merge. Esti subiectiv si doresti doar sa justifici “logic si rational” doctrinele bisericii in care te-ai nascut si ai trait. E de porc… (si nu ma refer aici la “reforma voastra sanitara”)
  Stiu, stiu… mai e si varianta in care nu vrei/nu poti sa spui tot ceea ce crezi in sinea ta din diferite motive… Si atunci cum mai speri sa fii relevant?

  Asadar… Mai inainte sa propovaduiesti oamenilor “Vestea Buna”, trebuie sa si explici cu argumente rationale (care sa nu insulte inteligenta celor carora vrei sa te adresezi) problema cu PACATUL si RAUL de la inceput, din VT. Adica BAZA unei teologii. Altfel, treaba cu “vestea buna” devine un fel de poveste frumoasa. Intelegi ce vreau sa spun? Se poate aplica acelasi rationament… „pai de ce nu?” ar putea sa replice urecheatul cronicar dupe, si anume, ureche.

  „Singurul mod in care pot accepta NT ca revelatie este ca contine perceptii culturale despre Dumnezeu. As arunca NT la gunoi, daca n-as crede ca anumite aspecte sunt culturale.”

  Asa cum VT este (considerat) mit si legende urbane (avand o farama de adevar istoric pe undeva)… tot asa si NT…

  numai o clipa… pauza publicitare… ramaneti in fata monitoarelor… continua

 38. strengarul cu muci la nas si dileme-n cap || epistola catre prea-maria sa says:

  = powered by copy&paste =

  Evanghelia Noului Testament: Ascultarea lui Isus plateste datoria Legii, si moartea lui Isus plateste pacatele.

  “Yay!!!” izbucnira copilasii in cor… “awesome!”
  Cica aveam o datorie la Dumnezeu, ceruta de Lege (Torah). Si mai misto este ca a fost achitata! Super!
  Auzi, bre, da’ ce e ala pacat in lumina Evolutiei si cum a intrat in univers??????

  Romani 5:12 De aceea, dupa cum printr-un singur om A INTRAT pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca TOTI AU PACATUIT...

  Deci, logic… pacatul a existat mai inainte de a intra in “lume”… hmmmm…

  Valeu, fratilor (iubiti frati si stimate surori), apar problemele! ouch!
  Cum sa raspundem, cum sa raspundem la astea, mai draga domnule? ?:-) ?:-)

  http://www.christiananswers.net/q-aig/aig-c015.html
  http://creation.com/some-questions-for-theistic-evolutionists

  No SIN —> No SALVATION from Sin —> No Good News
  Houston, we have a problem!

  Auzi, bre, da’ CINE le-a dat Legea (Torah) aia evreilor??????
  “Ati auzit ca s-a zis celor din vechime… dar Eu va spun…”
  Raspuns grila:
  a) Le-a dat-o Dumnezeu Tatal (ceea ce da nastere la noi probleme, manca-ti-as consecventa teologiei matale!)
  b) Le-a dat-o Satan (oops! my bad! adu’ repede apa sfintita si retracteaza ereziile!) sau alt “spirit necurat” – pe care-i “simpatizeaza” Florin Laiu, exact ca Luther
  c) Si-au dat-o singuri (lol… scuzati expresia :pig2: ), confundand imaginatia cu revelatia divina – like SDA 1844, for example (ceea ce da nastere la noi probleme de logica, in contextul atotstiintei si atotputerniciei lui Domn-e-Zeus)
  d) nu stim… alte variante de raspuns… “nu ne pasa, dar noi credem in adventism pana la moarte”

  De ce Isus nu a facut “lumina” asupra Vechiului Testament si atrocitatilor “culturale” de acolo? Ha? Asupra actului creatiei (in 7 zile de 24h)? Ca Pamantul ar fi rotund si se invarte in jurul Soarelui? Ca… etc. etc. etc. etc. etc… Se pare ca nu a contrazis nimic din VT… si nici Pavel!
  De ce a tacut Isus? Complice la “actiunile” (atrocitatile) Tatalui? S-a schimbat Dumnezeu? Si-a schimbat caracterul? De ce nu si-a dezvaluit iubirea fata de lume din “vechime”, prin iertare – fara jertfe si… “indrumator/pedagog”(Legea)? „De ce… de ce?… de ce…? etc.” se intreaba si sora marian si fratele maria… prin credinta.
  Numai ca apar raspunsuri “crestine” de genul:
  O taina, fiule… noi nu putem sa stim… “taina pacatului”… “gandurile ascunse, de nepatruns, ale lui Dumnezeu”…”planul de mantuire din vesnicii”… “trebuie luat prin credinta, nu trebuie sa intelegi rational”, „astea trebuie luate ca paradoxuri”, „teolodie dialectica:… bla, bla, bla
  Si totul se bazeaza pe o carte… Biblia… scrisa de oameni… plina de contradictii, misoginie, intoleranta si… ceremoniale religioase care sfideaza etica si bunul-simt.

  Sa parafrazam…
  “I like your Christ, I do not like your Christians and Old Testament God (His Father). Your Christians and Old-Testament-God are so unlike your Christ.”

 39. s.p.t.a. says:

  PUBLICITATE!

  “AZS este calea pentru reformarea crestinismului”
  …………………………………………………………………
  „Asta-i cheia crestinismului autentic in zilele noastre”.

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 40. strengarul cu muci la nas si dileme-n cap || epistola catre prea-maria sa says:

  = powered by copy&paste =

  I’m back! (in traducere libera din jungla: sunt cu spatele… cu spatele la te-ologia voastra) Well, hello there! :victory: I missed you so much! How are you guys? Nice to see ya again! Cum? Si voi? :shame: Multumesc, multumesc frumos, chiar nu trebuia. I feel so cheap now (like losing my virginity or something… can you hear me, prost(-)scris?). Just put the money on the table and get out… Si evanghelizat si batut (la cap) si cu banii (zecimii) luati! :struggle:
  Dar sa nu intram in depresie, zic. Hopa! 😯 Dar acuma am remarcat miscarile de trupe pe armonia evanghelizarii intru cucerirea paradisului teologic. Daca n-as veni din jungla, as crede ca am vedenii pe drumul spre D.C. – Damascul Circului (arena cu gladiatori, colectionari, profesori si pastori – cica “entertainment” se numeste). Olalalala, mais c’est encroiable! Dascalii mi-au acordat si note pentru impresia artistica in urma exercitiului pe gheata (subtire) teologiei, insa spre rusinea mea am cazut efectiv din copac la impresia tehnica (ridicari, sarituri, triplu axel, spirale, piruete, silogisme etc.). “Clovnule, fii destept ca tara geme”… mi se sufla din spate. In isteria creata de rasetele si binecuvantarile colegilor din jungla (unii mai asteptatori decat altii), sunt anuntat ca am ramas iar corigent la cea mai ravnita dintre materii: evanghelizarea. Damn! Ce naiba le spun parintilor acasa?! Oftez in adancul sufletului meu de animal nepocait, imi fac cruce cu limba-n ceru’ gurii sa prind curaj (ahh, nici la fara frecventa nu pot absolvi si io cursu’ asta! sunt de-a dreptul… in stangul) si ma resemnez intr-un final cu vorbele:

  ”- Credeti ca mai sunt eficiente evanghelizarile?
  – Nu.”

  Eh, rasuflam usurati. Uffff! :sidefrown: Credeam ca problema e la noi, astia pacatosii irecuperabili! Asta da Veste Buna pt. cei ramasi inca sa se tarasca prin viata asta de jungla, fara nicio logica sau intelligent design in credinta. Mama ei de evolutie ca le da peste cap ineranta biblica si evanghelizarile lu’ oamenii astia, care se straduiesc sa gaseasca raspunsuri relevante pt. a impaca si capra (vecinului – natural selection & genetic drift) si varza (argumentarii creationisto-stiintifico-fantastica). Pur si simplu, toate eforturile de e-vanghelizare se duc pe apa… Sabatului! De-ti vine sa-ti bagi picioarele in apa rece si sa intri in odihna efortului tau, asa cum s-a odihnit si darul spiritului profetiei (intrat in pauza pe termen nelimitat) de toate revelatiile sale! Ramane dar o pauza/pana de inspiratie pentru biserica ramasitei cu ADN pretios. Si cand iti mai urla in cap si copiii junglei, ne-educati de “Pedagog” si nedusi pe la church, despre contradictiile si atrocitatile VT-ului… :devil: … explodezi ca un apucat (de duhu’ blandetii): “Ma, da’ ce regula mea de aur vreti?! Ca va dau etica de nu o s-o puteti duce, impertinentilor! Libertate de expresie ca libertate de gandire, dar ajunge cu intrebarile incomode!”. Ca si apostolul Pavel, cat a fost el de bland si intelegator, nu prea avea iesplicatii rationale si incepea sa justifice cu “nesimtire” sfanta (cand ramanea in pana de logica) actiunile “pline de iubire agape” ale Dzeului VT:


  Romani 9:18 Astfel, El are mila de cine vrea si impietreste pe cine vrea.
  Romani 9:19 Dar imi vei zice: "Atunci de ce mai baga vina? Caci cine poate sta impotriva voii Lui?"
  Romani 9:20 Dar, mai degraba, cine esti tu, omule, ca sa raspunzi impotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a facut: "Pentru ce m-ai facut asa?"
  Romani 9:21 Nu este olarul stapan pe lutul lui, ca din aceeasi framantatura de lut sa faca un vas pentru o intrebuintare de cinste, si un alt vas pentru o intrebuintare de ocara?
  Romani 9:22 Si ce putem spune, daca Dumnezeu, fiindca voia sa-Si arate mania si sa-Si descopere puterea, a suferit cu multa rabdare niste vase ale maniei, facute pentru pieire;
  Romani 9:23 si sa-Si arate bogatia slavei Lui fata de niste vase ale indurarii, pe care le-a pregatit mai dinainte pentru slava (despre noi vorbesc)? .

  Cine esti tu, ma, sa pui intrebari de-astea rational-logice??? Te plesnesc de nu te vezi, nesimtitule! Dumnezeu face ce vrea! Nu cauta silogisme logice in Biblie! Crede si nu cerceta, kiddo!” :nerd: 😯 … “saru-mana, unchiule Pavel, imi cer scuze ca am intrebat… stiti, io n-am vrut sa… te rog sa ma ier…” Nimic!!! :shout: Si plecai de acolo plangand, sfatuit sa te pocaiesti de urgenta pt. gandurile pline de erezii si necredinta. Poate ca erai un “vas facut pentru pieire mai dinainte” si nu stiai… sau ceva… Dar incurcate ie caile domnului… liber arbitru!… pe gazonul stadionului Predestinatia. Pardon, a strigat cineva F.C. “Prestiinta”? Amin o data, amin de doua ori… adjudecat tovarasului Nostradamus!

 41. pacala says:

  Felicitari clovnului pt ultimile postari. Mult mai multa substanta, logica si stil decat postarile lu’ dom’ patratica. Dar asta nu o vad cei ce citesc cu prejudecati si printre randuri. Mie personal postarile lui samson si ale clovnului imi da mult mai multe „teme pentru acasa” decat ale tuturor patrateilor si lailor.
  Maria, stii sa te exprimi frumos…dar prea multa orbire religioasa.

 42. lelitza la portitza says:

  tha kanw oti mou aresei, telika

  ah, iluzia libertatii!

 43. lelitza la portitza says:
 44. maria says:

  cj,
  Ti-ai facut temele de cu seara.
  bravo !
  Nu inteleg de ce pui accent pe barbatie,poate ,pentru ca in „razboiul”disputelor,nu sti sa lupti ,ci te „joci” cu ideile altora ?
  Eu vorbeam de adevaratul umanism,daca intelegi ce-ti spun.
  Da,credinta este pentru prosti.Depinde de credinta (sic!),cea cu chipul maimutei?
  Si pentru ca dai si altora teme pentru acasa,iti propun cele doua concepte esentiale definite de intelepciunea dvs.si anume:
  – conceptul de a sti cum sa injuri si cand
  – alcatuirea unui dictionar al limbii samsoniene atat te apreciate de domnia voastra.
  Atat despre dialogul cu tine.Punct .
  Nu uita, un ultim sfat.
  Treci de „pubertate”, si de problemele ei.

 45. Anubis says:

  Mariuca iti multumim mult pentru introspectiva ! Exemplificarile sunt sublime si am inteles bunatatea si dragostea pe care dumnezeul crestinilor o revarsa asupra mascaricilor care mai apoi asemeni tie le revarsa la randul lor asupra celor care au alta parere sau care s-au ratacit de la adevarul adevarat si de la singura biserica adevarata ! Felicitari, se vede clar calauzirea lui Dl. Dumnezeu Senior, Junior si DS !!!

 46. Nicole says:

  @ Strengarule cu muci la nas, merci pt. crampe! M-am năruit de râs împreună cu unchi-tău.

  Mătușa N.

 47. cineva din jungla says:

  Hai ca mai inteleg critica la adresa unei lelitze hoatze, unei i-oane sau marii.
  Da’ cu Suzie ce-ati avut? Ea nu poate fi acuzata de ipocrizie, cel mult de naivitate. Suzie poate ca nu e atat de proasta pe cat pare. Ea stie sa fenteze depresia, n-are probleme cu singuratatea si cu siguranta n-are sentimentul inutilitatii.
  Si apoi nu oricine poate fi o Suzie. Iti trebuie o doza de indaratnicie, un optimism care poate scoate din minti pe multi, o incredere nebuna ca oamenii pot fi mai buni, ca lumea poate fi perfecta, chiar daca numai in vesnicie.
  Lasati-o in pace pe Suzie. Jungla are nevoie de ea.

 48. lelitza la portitza says:

  Mi-aduc aminte cand profesoara ne-a dat ca tema/proiect sa facem un insectar. Toata vacanta de vara m-a chinuit gandul ca trebuie prind fluturi, alte insecte si sa le fixez pe o bucata de spuma de mare. Culmea este ca nu mi-a trecut nici o clipa prin cap c-as putea refuza sa fac asa ceva.
  Un fluture cu un colorit superb s-a asezat pe o floare in fata mea. Priveam uimita cum culorile se imbinau pe aripile lui si intr-un impuls de bucurie i le-am mangaiat scurt. Imediat mi-am dat seama ca tocmai ii furasem zborul, insa era prea tarziu.
  Oare exista vreo diferenta intre cei care pironesc si cei care „mangaie”?

 49. i-oana says:

  Lelitza,

  Da ,exista doar in mintea „mangaietorilor” gen prietenii lui Iov,saracul.

  Adica ce-ai fost si ce-ai ajuns. Si, bine-nteles, nu degeaba esti in insectar !!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: