Logos 16 – Profetul si Profetesa

40 Responses to Logos 16 – Profetul si Profetesa

 1. Laurentiu Hodor says:

  Desigur ca nu asculta numai adventisti.Emisiunile sunt foarte interesante si marturisesc faptul ca imi consolideaza credinta.
  Reactia inversa o am ascultand in Bucuresti RVE sau RVS,unde accentele de propaganda si gandirea schematica au devenit sufocante.

 2. Aurel Ionica says:

  Foarte rele intoarcerile astea la profetii! Sungurul lucru bun pe care l-au facut profetii este ca s-au intors la logosul grecesc, adica la Aristotel. Si “profetul” si “profeteasa” au fost buni cit l-au tinut pe Aristotel in brate, dar cum urmasii lor l-au aruncat la gunoi pe Aristotel si i-au luat in brate pe ei, adica pe “profeti,” cum toata civilizatia s-a dus de ripa. Cred ca este o veste buna ca unchiesul grigore ii furnizeaza carti lui Edi deoarece asta ma face sa miros ca pe undeva se scriu niste “cronici” ale “ultimului imperiu2.com” si deja incep sa salivez. Eu credeam ca cronicile ultimului imperiu1 sa-au intrerupt deoarece unchiesul era prea ocupat cu vizitele pastorale dar acum este clar ca s-au intrerupt deoarece devenise evident ca acest ultim imperiu nu era chiar asa ultim deoarece intre timp se mai descoperisera unele civilizatii prin Asia de Sud si prin Orientul Apropiat despre care se crezuse ca disparusera dar acum s-a aflat ca sunt bine mersi si inca se pregatesc sa “clash” cu aceasta ultima civilizatie care era foarte tare dar acum se dovedeste ca este cam batuta in pioneze si nu prea are sanse sa reziste la aceste civilizatii. Iar motivul pentru care aceste civilizatii sunt atit de tari este pentru ca sunt conservatore si pastreaza ce au in timp ce civilizatia asta ultima este batuta in pioneze deoarece a aruncat la gunoi pe profetul Aristotel si se intoarce la profetii lui Aristotel, adica la EGW. Deoarece singura intoarcere care este buna este intoarcerea la Aristotel, toate celelalte intoarceri inseamna decadere si obscurantism. Intoarcerea la Isus este buna cu conditia sa intelegi ca ceea ce a fost bun la crestinism este ca sa intors la Aristotel. O alta intoarcere care este buna este intoarcerea la Luther, cu conditia sa intelegi ca Luther s-a intors la Pavel iar ceea ce l-a facut pe Pavel mai destept decit Isus a fost faptul ca el s-a intors la Aritotel pe drumul Damascului si nu l-a Isus, asa ca prin “sola scriptura” Luther de fapt a spus “sola Aristotel.” Asa ca intoarcerile astea la “profeti” sunt totdeauna rele si singurele intoarceri bune sunt cele care te duc la singura intoarcere buna care este intoarcerea la Aristotel. Si daca stau bine si ma gindesc, mai exista o intoarcere care este buna: intoarcerea taurilor. Singura problema cu aceasta eterna intoarcere la Aristotel este ca intre timp si Aristotel a fost intoars. Asa cum se intorc taurii.

 3. ianis says:

  Edi, as aduce si cartea asta la bibliografie:

  Socrates and Jesus: The Argument That Shaped Western Civilization
  – Michael E. Hattersley
  password la arhiva: revelation

 4. ecologistul says:

  Eu ma gandesc ca noi, adventistii, de la Ellen White incoace, am devenit din ce in ce mai miopi. Spun asta pentru ca punem atata focus pe porunca privitoare la Sabat incat uitam ca in Decalog mai este si porunca „SA NU FURI!”. In ce priveste furtul electronic (vezi postul lui Ianis de alaturi), dati-mi voie sa spun o realitate foarte cruda – tinerii adventisti sunt maestri la asa ceva. Dati o fuga pe forumurile si chat-room-urile adventiste, si, daca aveti un minim respect fata de Dumnezeu, veti da fuga si mai tare si departe de ele dupa aceea. O sa va convingeti ca este adevarul gol-golut ceea ce spun eu. Poate ca acest comentariu nici nu va fi postat – din corectitudine de cult – dar eu sunt liber inaintea lui Dumnezeu.

 5. paul moga says:

  Ecologistule ,
  biblia vorbeste despre o categorie de oameni care calca legea si totusi sunt socotiti nevinovati , si de alta categorie care tine legea in cele mai mici detalii , dar sunt vai de ei .
  Chiar si sora Ellen White sa inspirat din autori , nu asa sfinti ca ea , si i-a folosit in scrierile ei inspirate , si ai pretentii de la un simplu muritor de rind sa fie mai sfint decat ea ? E posibil asa ceva ? 😯

  ,, Mila voiesc , iar nu jertfa ,, :clover:

 6. Lorin Negosanu says:

  pt. #5
  fiti mai atenti in afirmatii, BIBLIA nu vorbeste nicaieri de oameni care calca Legea si totusi sunt socotiti nevinovati. Edi, te concentrezi pe anumite aspecte de interes maxim pentru tine in momentul de fata, dar ia-ti timp si pastoreste-i putin si pe forumisti, atunci cand vezi ca fac afirmatii fara acoperire.

 7. Adventistul says:

  Ecologistule

  Copierea nu este furt. Legile care declara schimbul de data pe internet furt, au scop sa previna circulatia libera a informatiei. Era un timp cand oamenii copiau la xerox, si copiau casete si nu era considerat furt. Legile astea de copyright ne iau libertatea.

 8. maria says:

  Aurel Ionica,
  Ati creat un calambur.Adica,toata religia incapand de la Pavel e gandita printr-un rationament aristotelic, departandu-se de logosul evreilor.
  Chiar si aceasta percepere a adevarului ,este la randul ei,”intoarsa”,insa nu pe calea „profetiilor”,ci pe o cale care inhiba toata logica ,chiar aristotelica,bazandu-se pe o forma de gandire care incorporeaza in ea,tot „ceea ce a nascut omul”,in decursul timpului,adica o estetica a iluminismului, o etica,care anunta crearea unei entitati ideologice, iar aici ma refer la existentialism.

 9. i-oana says:

  Negosanu,

  Mai vezi ce spune Isus despre preotii care calca legea in sabat si totusi sunt socotiti nevinovati.

  Vorba aia, e Isus care zice asta,nu Paul Moga !

  Ah, da ,o vorba in Romania zice ca:” nu vorbii fara sa stii”, adica in cazul tau,n-o face pe moralistul daca n-ai acoperire.

  Te-am amendat la ….morala !

 10. maria says:

  continuare
  Postmodernismul este in conflict cu stiinta ,iar de aici, tot ceea ce s-a descoperit ,toate beneficiile stiintei,nu sunt indeajuns fructificate, sau invers, sunt in defavoarea maselor de oameni, prinsi intr-o societate bazata pe desfiintarea oricaror norme .
  Postmodernismul este impotriva oricaror forme de monism ,de universalism,impotriva logicii chiar aristotelice.
  Pornit ca o lupta impotriva dogmatismului, a fundamentalismului,postmodernismul incearca demolarea intregii gandiri logice si de constiinta existente,acceptand o realitate mai mult subiectiva,o atitudine critica fata de tot ce inseamna rationament si constiinta,emancipare care consta in libertatea fiecaruia de a intelege propria realitate, indusa insa de societate si de pluralism.
  Asa cum religia a avut sfinti parinti care a indrumat-o catre ceea ce gandeau ei, sau a devenit ceea ce gandeau ei,asa si postmodernismul a avut parinti cum ar fi:Freud,Nietzsche,Heidegger.
  Totul continua ca un joc, un joc care construieste realitatea si o desconstruieste asemenea ideilor lui Derrida.
  Un joc, in care biblia se construieste si se desconstruieste, prin imagini, idei,prin critica si analogie, prin reducerea la naratiuni, sau la acele metanaratiuni ale lui Lyotard.
  O imbinare de acceptare si critica, intr-o forma narativa, care face din „profetii”, nu revelatii, ci realitati subiective adaptate mediului si timpului.
  Din imagini, se construieste o realitate, iar din cuvinte, o supozitie, si acest lucru e postmodernism.

 11. Aurel Ionica says:

  maria #10

  Dvs. ati sesizat corect ca Edi sustine toate tezele postmodernismului iar filozofii lui sunt de fapt cei pe care este intemeiat postmodernismul. Si respingerea oricarei forme de dogmatism, si a oricarei forme de “gindire etica” inctrucit etica este plina de dileme si contradictii si de aceea “etica” trebuie sa accepte toate aceste dileme si contradictii sunt “dogme” centrale ale postmodernismului. Ati sesizat corect ca postmodernismul a respoins atit “logica” cit si vreo gindire “stiintifica” deoarece postmodernismul nu crede ca exista vreun adevar de orice fel, nu numai “stiintific,” ce poate fi demonstrat. Aceasta hilara incercare a lui Edi sa “citeasca” dogmele postmoderniste in “logosul” si gindirea greaca ar face pina si pe Aristotel sa se rasuceasca in mormint, fara sa mai vorbim de filozofii medievali care l-au idolatrizat pe Aristotel si pe care Edi acum ii prezinta ca fiind postmodernisti. Dar probabil lucrul cel mai hazliu este ca Edi face aceasta ca sa combata postmodernismul de care el este ahtiat pina in maduva oaselor. Desi nu mi se pare exclus ca Edi sa fie un sarlatan care nici el nu crede ceea ce spune dar o face din dorinta de popularitate ca sa multumeasca pe cei care-l platesc, personal prefer sa cred ca este un timp confuz (asa cum sunt cei mai mult postmodernisti) si nici el nu realizeaza ce haos este in capul lui. Si mai este inca un lucru care ingrijoreaza la acesti postmodernisti: Nu poti sa-i ajuti deoarece sar la tine sa te rupa. Singura solutie ar fi ca cei care-l sustin sa economiseasca banii si sa-l trimita la scoala sa se documenteze putin cu privire la lucrurile despre care debiteaza. Chiar daca postmodernismul este religia universitatilor acum, nu-mi imaginez ca in vreo universitate s-ar combate postmodernismul prin a demonstra ca el a stat la baza gindirii grecesti si a crestinismului de la inceput asa cum face Edi.

 12. maria says:

  Aurel ionica,
  Eu nu il banuiesc pe Edi ca ar face „jocurile „cuiva,insa dorinta de a iesi din „borcanul”azs, care se dovedeste a fi din ce in ce mai mult plin cu ghiveci,l-a facut sa porneasca o revolutie in gandirea religioasa.Numai ca postmodernismul a inceput tot ca o revolutie in gandire, si a cuprins toata umanitatea.
  Acest lucru nu inseamna, ca nu trebuie sa existe critica, ca nu trebuie sa fie cunoastere, stiinta, informatie,sau toate aceste aspecte , ce tin de viata, de ceea ce ne inconjoara.
  Cu toate acestea,modul de gandire, felul cum sunt tratate problemele,demitizarea unor aspecte din biblie si umplerea lor cu speculatii, sau tratarea subiectiva a unor istorioare,abordarea generala e specifica postmodernismului, iar aici cred ca Edi aluneca pe un teren primejdios .
  Omul recent al lui Patapievici,e cuprins in aceasta angoasa a unei modernitati viciate.Dorinta de a trece de acest modernism,a dus omul recent intr-un postmodernism,o cale care nu duce decat la decaderea conditiei umane.
  Solutia lui Patapievici, e revenirea la un modernism care are puterea de a regasi crestinismul.
  Cred totusi ca,regasirea crestinismului nu inseamna, demolarea bibliei,si reconstruirea credintei pe un edificiu, creat de inteligenta omului actual refugiat intr-o forma de gandire ce neaga tot ce a fost pana acum, nu inseamna o alta viziune asupra bibliei, ci redescoperirea ei, redescoperirea „profetiilor”.

 13. Lorin Negosanu says:

  Edi, explica te rog doamnei i-oana de la #9, ce a vrut sa spuna Isus in Matei 12,5 privitor la preoti si calcarea Legii. Nu e greu de inteles, dar ori se face ori chiar n-a inteles explicatia data de Isus. Mai ocupa-te si de sufletele forumistilor, ca si mantuirea lor este importanta!

 14. paul moga says:

  Ba nu Edi , te rog sa nu-i explici lui i-oana , ce a vrut sa spuna in Matei 12.5

  Mai bine , sa-l intrebi pe Lorin de unde a dedus el din comentariul #9 , ca i-oana nu ar stii ce a vrut sa spuna Isus in acel text . :-))

 15. jungle fever || sa moara toti prostii de oftica says:

  *concluzia; vaca incaltata (milka – roboata lu’ dumne-Zeu)
  Marioooooo, fa muiere care reciti fara sa intelegi, ia aminte la cuvintele astea de mai jos si n-o mai suge aiurea… lasa-l pe oltean POSTMODERNIST, ca ala e al dracu de nu-l uda apa.
  Nu-mi fac iluzii privind la mintea ta automatizata ‘prin credinta’, insa macar straduieste-te sa intelegi (believe or die trying):

 16. jungle fever || sa moara toti prostii de oftica says:

  Cine poate sa primeasca cuvantul acesta, bine. Cine nu, sa creada in conspiratii aberante “anti-stiinta”, cu “patrate” in gandire!

  Creationism and ID (Intelligent Design) have no scientific basis. Creationist activists do not represent the positions taken by mainstream religious denominations; they are religious fundamentalists. For example, the Roman Catholic Church is not opposed to the theory of evolution by natural selection, nor is it opposed to the Big Bang theory. Church officials learned much from the Galileo affair more than 350 years ago and are no longer intent on mixing the doctrine of the faith with scientific matters. In fact, Pope John Paul II declared in 1996 that evolutionary theory is compatible with Catholic doctrine. This position was reiterated in 2004 by Cardinal Ratzinger, who is now Pope Benedict XVI.[…]
  Postmodernism (PoMo) is a secular intellectual movement popular among some sections of liberal arts academics and even a few scientists. PoMo advocates that all knowledge is biased, conditioned by the cultural background, social class, and so on, of those constructing it. There can be no objective truth, but only alternative modes of thought, none having higher truth value over others. Extreme PoMo takes the position that all knowledge is relative, including scientific knowledge. For postmodernists, everything we explain about nature, from human cultures, to Einstein’s theories, to molecular biology, is a “text” that is, a story very much like one recounted in a novel. And novels can always be interpreted in different ways. This is where, strangely, a “secular humanist” doctrine, PoMo, joins hands with creationism. For some postmodernists, the fact that our genes are 98% similar to chimpanzee genes and 30% similar to daffodil genes is totally meaningless—it is just a story. This is exactly what Christian fundamentalists also proclaim! For sure, PoMo and Christian fundamentalism are extraordinary bedfellows. But if both adopt the idea that science is in the end something that resides entirely in the eye of the beholder, then Christian fundamentalism should also consider relativity in religious matters. This means that, to be logically consistent, Christian fundamentalists should advocate equal time for the teaching of Christian, Hindu, Muslim, Buddhist, Native American, and so on, stories of creation. In fact, this would not be such a bad idea, as long as these stories were told in a course on comparative religions, for example, but not in science courses.
  Questioning and requestioning empirical observations and the theories that explain them are at the core of the scientific process.”
  [sursa: Evolution and Religious Creation Myths: How scientists respond (last chapter)]

  CINE CITESTE SA INTELEAGA! cu privire la fundamentalistii literalisti (bisericosi – dom’ profesor Florinel Laiu) si „rational-consecventii” (postmodernisti in gandire, desi predica impotriva lor – dom’ profesor Aiurel Ionica Securica – adevaratul postmodernist de aici!!!! incepeti sa ganditi critic si va veti da seama: lupul striga „lupii”!) de oriunde si de orice culoare religioasa. Obs: dom’ profesorii sunt doar exemple (nothing personal – mi se rupe de ei, ce dracu sa am eu personal cu carnatii astia), doar exponenti ai acestor categorii!
  Ambele categorii sunt, in cele din urma, ANTI-STIINTA; neaga adevarul obiectiv, pretinzand ca apara Biblia (acuratetea cuvintelor bibliei – “sola scriptura” – intr-o forma sau alta). E totusi o diferenta intre cele doua notiuni… intre adevar si biblie. Nu sunt echivalente, oricat s-ar stradui hienele astea perverse sa beeeeehaie a mielusiei.

  think for yourselves, damn it! :search:

 17. jean says:

  nu ma pot abtine sa tin asa ceva doar pt mine

 18. Lorin Negosanu says:

  Edi, te-am rugat sa pastoresti putin forumul asta, ca deja s-a lasat cu injuraturi (vezi #15).

 19. ianis says:

  Lorine

  Tu il confunzi pe Edi cu „tovarasa” cu nuiaua sau cu psihiatrul de serviciu.
  Sau iti faci iluzia ca scopul sitului este sa dea diplome in cei sapte ani de acasa

 20. Paul Goma (zis Bogdan) says:

  Lorine, vezi ca te-ai bagat in taratze si te mananca porcii. Ce cauti aici in subteranu asta fara cagula pe cap, nu vezi ca toti au masca pe fata? Nu-ti mai da numele, frate ca te fac astia albie de porci. Daca vrei sa vorbesti cu Edi da-i un telefon, da nu cred ca o sa te-asculte ca e preocupat sa-si faca adepti. N-o sa se puna el rau cu forumistii care il lauda.

 21. maria says:

  Lorin,
  De sufletul nostru se ocupa Dumnezeu.
  Si chiar daca nu crezi in El,esti ateu,suprematia fiintei umane, fata de celelalte vietuitoare, se manifesta, prin limbaj, prin toleranta.
  Daca traiesti in jungla asemenea clovnului, nu ai cum sa sti, sau sa pricepi.
  Eu ii spun sa inteleaga, ca nu sunt impotriva lui Edi,ba mai mult apreciez faptul ca a lasat loc discutiilor libere.
  Insa, f.usor,se poate aluneca in ceva ce tine de chiar de fiinta umana, si de faptul ca orice ai faci, crezi sau nu crezi, trebuie sa accepti libertatea adevarata, si anume cea care te face sa traiesti in anume norme.
  Postmodernismul, nu face decat sa desfiinteze aceste norme, si sa infunde societatea intr-o prapastie, din care nu te mai scoate nici macar stiinta.
  E forma nu de revenire a omului concret la stiinta, sau religie, sau filozofie,ci de imbinare a acestora si de reformare intr-un mod accesibil tuturor ,in asa fel incat fiecare sa priceapa ce vrea, din acest „joc’ .
  La un moment dat,Edi a tinut sa afirme ca stiinta si religia trebuiesc analizate diferit, acest lucru nu inseamna ca se exclud una pe alta, ci trebuie sa invatam sa traim cu ele.E un punct in plus, fata de ceea ce incepuse sa faca, si anume sa cada in capcana postmodernismului, de a demola in bucati, scriptura, pentru a o reconstrui ,pe o logica, care nu implica nici „profetii”, nici logosul grecesc.

 22. nada cambiará mi amor por ti, marrrrria says:

  Agramat… agramata… robot… roboata
  fara secrete (in gramatica) cu sora marrrrrria. :-* lectii fara profesor pentru ‘iubiti frati si stimate surori’:

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Predicat#Punctua.C8.9Bie
  http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t298858.html
  http://diacritica.wordpress.com/tag/stii-sau-sti/

  la capitolul logica nu mai intram, ca e dezastru. :silly: :rotfl:

 23. nada cambiará mi amor por ti, marrrrria says:
 24. maria says:

  Clovnul Junglei,
  Sa stii , faptul ca am pierdut un i, din repezeala in care am scris, sau ca s-a strecurat o virgula,pe langa subiect,nu inseamna ca nu am pus punctul pe „i”, in ceea ce priveste mesajul.
  Referitor la adevarul intrinsec, la adevarul care te indeamna sa pretuiesti fiecare lucru si aspect al vietii, la adevarul pe care l-ai descoperit tu, si la modul cum te raportezi la acest adevar,vreau sa remarc o schimbare.
  Intr-adevar, descoperirea adevarului din fiinta ta, te-a facut sa te redescoperi,sa lasi de o parte omul si numele sau George, pentru a deveni clovnul cu limbaj onomatopeic,care-si calculeaza inteligenta si constiinta raportandu-se la youtuburi, si remarci wikipediene.
  Care-i adevarata robotizare, si care este limbajul acestui proces de transformare ?
  E doar o chestiune de timp,si de factori.Iar timpul a demonstrat ca adevarul iubirii de sine, transforma omul,clovnizandu-l,si perfectioneaza limbajul, asa-numita limba onomatopeica,din lumea celor care nu gandesc cu capul, ci cu carja informationala si a internetului.
  Redescopera-l pe George, pentru ca adevarul in jurul caruia te invarti, nu face decat sa te readuca in timp, sau in viitor, nu stiu, poate pe o planeta a maimutelor?

 25. Lorin Negosanu says:

  Cand l-am indemnat pe Edi sa pastoreasca forumul (cred ca el a inteles despre ce-i vorba), nu am vrut sa spun sa se implice sa faca ordine. A pastori nu inseamna sa vii cu batul si sa certi oamneii, a pastori inseamna in primul rand sa-ti pese atunci cand cineva greseste si apoi sa incerci sa-l convingi ca ce face nu-i bine. Acest lucru nu are chemarea sa-l faca oricine, dar el, fiind pastor, are chiar obligatia sa-l faca. A lua pozitie fata de raul facut de cineva, nu inseamna ingradirea libertatii acestuia ci dezaprobarea atitudinii lui. Libertatea ramane in continuare, dar respectivul trebuie sa stie ca liderul (in cazul de fata Edi) dezaproba un anume fel de exprimari. Si, cu riscul de a pierde putin din simpatie pe termen scurt, pe termen lung sunt sigur ca Edi ar avea doar de castigat. Singurul lucru de care insa nu mai sunt foarte sigur, este daca pe Edi il intereseaza profilul moral al celor care il aplauda.

  Nu vreau sa insist prea mult dar, in ciuda faptului pe aici lumea sta ascunsa in spatele unor pseudonime, nu ma feresc sa-mi ascund identitatea. Ba mai mult, va spun ca l-am cunoscut pe Edi din prima lui zi de pastoratie (in curand se implinesc 28 de ani; la multi ani, Edi!) si fac parte din prima grupa de adolescenti pe care Edi a pastorit-o timp de 4 ani (de cand am intrat la liceu in clasa a IX-a si pana am terminat clasa a XII-a). Si mai mult decat atat, am fost botezat tot sub directa lui pastoratie in 1986. Asadar, putin avans am fata de voi toti, care sunteti aici pe forum. Iar de cunoscut, l-am cunoscut pe Edi inaintea majoritatii dintre voi si chiar inainte ca unii dintre voi sa va nasteti, si l-am apreciat intotdeauna, in ciuda faptului ca nu cadeam mereu de acord. Am invatat foarte multe de la el si intr-un cuvant, mi-a facut placere sa fiu pastorit de el. De-aia l-am indemnat s-o faca si cu voi, fiindca stiu ca poate s-o faca foarte bine.

 26. i-oana says:

  Negosanule,

  Fii atent la ce-ti zic :

  1. La afirmatia din prima parte cu bla,bla, pastoratie, eu inteleg ca ceea ce voiai de fapt sa zici e ca pe Edi nu-l prea intereseaza profilul moral al celor ce-l aplauda.

  2. Ca sa vezi ca te inseli in ce priveste avansul tau cu anii fata de ailalti ,poti sa-ti spun cu mana pe cartea de identitate si pe pistolul din dotare ca am mai multi ani decat tine,chiar daca n-am fost pastorita de Edi. Sau, mai bine zis,tocmai de aceea am mai multi ani decat tine. E doar o precizare,n-are nici o relevanta.

  3.Daca vorbesti de „profilul moral”,eu cred ca tu, la cei aprox.43-44 de ani ai tai,chiar daca-ti place Deutschland si STA-Kirche,esti foarte putin ….klug ca faci radiografii morale.

  Nu te chinui cu ceva ce nu ti se potriveste,ma refer chiar si la …..Biblie.

  Schade !!

 27. samson says:

  # 25 lorin negosanu (1)

  Cand l-am indemnat pe Edi sa pastoreasca forumul (cred ca el a inteles despre ce-i vorba),

  sigur c-a-nţeles frate lorin, nu vă impacientaţi în halu ăsta, se iegzecută imediat, săună soarele mi uţivăă rugămcăă ie sabtcu! apropo dvs, frate negoşanu mai sfinţiţi adevărata zi de odihnă, care ie sabatu zilei a şaptea? 😐

  nu am vrut sa spun sa se implice sa faca ordine.

  ne simţim îndemnaţi să vă atragem atenţia că drumu spre iad ieste pavat cu intenţii bune, şi să ştiţi că dva sunteţi în pericol la capitolu ăsta :devil:

  A pastori nu inseamna sa vii cu batul si sa certi oamneii, a pastori inseamna in primul rand sa-ti pese atunci cand cineva greseste si apoi sa incerci sa-l convingi ca ce face nu-i bine.

  vedem că vă pricepeţi nu glumă frate, dvs sigur n-aveţi ceva pregătire în domeniu? de ce nu faceţi şi o demonstraţie practică p-aicea, s-aibă şi domnu pastoru un model dupe care să se ghideze? ?:-)

  Acest lucru nu are chemarea sa-l faca oricine, dar el, fiind pastor, are chiar obligatia sa-l faca.
  </blockquote
  păi şi dvs n-aţi făcut seminaru la cernica pe la fără frecvenţă? aţi uitat? acuma negaţi chemarea duhului care v-a fost adresată? ca să nu mai zicem că ideialu lu domnu hristos în viaţă ieste să facă din dvs o seminţie aleasă de pastori, de ce vă împotriviţi dvs planului divin ţi încercaţi să faceţi fără putere chemarea duhului sfânt? dvs nu simţiţi deloc cum v-apasă obligaţia aceasta, nu vedeţi chiar deloc cum stă domnu hristos la uşa inimii dvs şi bate? credeţi că întâmplător domnu ieddie nu ia atitudine? nu vedeţi dvs că toată asta ie lucrarea duhului sfânt, care ie turnat într-o măsură îndoită asupra dvs, dupe modelu profetic? să nu vă treziţi frate că luptaţi împotriva la duhu lu dumnezeu, şi să vă treziţi că sunteţi lepădat şi domnu va alege pe altu, un om dupe inima lui, ca dl david de iegzemplu!!! :sweat:

  A lua pozitie fata de raul facut de cineva, nu inseamna ingradirea libertatii acestuia ci dezaprobarea atitudinii lui.

  sigur, se vede imediat c-aţi trecut pe la seminaru de la cernica!!! şi când zice c-a lua poziţie în contra la rău, vă referiţi desigur că trebuie să luăm poziţie dupe modelu nostru desăvârşit ăn toate, care ie domnu isus hristos, care şi iel prin atitudinea lui neintervenţionistă cand vede rău cum se-ntâmplă chiar supt nasu lui, fără ca iel să mişte nici măcar un deget, prin atitudinea asta a lui, aprobă şi consimte la rău,nu? :sidefrown:
  ps. ne place mult să ştiţi aprobarea asta plină de reialism contemporan din partea dvs şi a lu dl dumnezeu, ştiţi, pt o clipă ne-am temut să nu faceţi apel la modelu divin a lu dl iehova d-a trata rău, de când iera şi iel mai tânăr şi se iesprima mult mai plastic vizavi de rău prin vechiu testament!! :laugh:

 28. samson says:

  # 25 lorin negoşanu (2)

  Libertatea ramane in continuare, dar respectivul trebuie sa stie ca liderul (in cazul de fata Edi) dezaproba un anume fel de exprimari.

  iescelentă solia care domnu dumnezeu o adresează prin persoana dvs lu domnu pastoru, nu credeţi c-ar fi mai bine ca domnu pastoru să-şi iesprime dezaprobarea aia aşa în cadru mai oficial, de la amvon şi-n uniformă, adik cu costumu şi cravata pe dânsu? şi să se-nceapă şi să se termine cu cântare şi rugăciune de deschidere şi închidere, unde toţi iubiţi fraţi şi stimate surori s-aibe ocazia să-şi iesprime deasemenea dezaprobarea lor, unindu-şi glasu prin aminu lor cu cel a lu domnu pastoru şi a lu dvs? ce ziceţi? ştiţi, ni s-a părut potrivit nouă şi duhului sfânt aşa! 🙄

  Si, cu riscul de a pierde putin din simpatie pe termen scurt, pe termen lung sunt sigur ca Edi ar avea doar de castigat.

  daaaa, şi pe termen şi mai şi mai lung câştigă viaţa vejnică! dvs chiar sunteţi cuprins acuma de spiritu profeţiei, să vedeţi că profeţia dvs chiar se-mplineşte! domnu fie lăudat că s-a-ndurat de noi acuma în zilele din urmă şi nu ne-a lăsat fără lumina spiritului său profetic care să ne călăuzească prin gura lu servu său!! :smug:

  Singurul lucru de care insa nu mai sunt foarte sigur, este daca pe Edi il intereseaza profilul moral al celor care il aplauda.

  nu-l intresează, dânsu face totu dupe modelu divin, dvs credeţi că pe dl dumnezeu îl intresează profilu moral a lu ăia care-l aplaudă, sau a lu ăia care-l critică? vedeţi aicea fro diferenţă între profilele de la cele două categorii de critici? :rotfl:

 29. samson says:

  #25 lorin negosanu (3)

  Nu vreau sa insist prea mult dar, in ciuda faptului pe aici lumea sta ascunsa in spatele unor pseudonime, nu ma feresc sa-mi ascund identitatea.

  dak vă rugăm noi frumos, ne puneţi şi-o poză cu dvs în mărime naturală, da vedeşi să nu vă luaţi dupe unii dom profesori de p-aicea ( nu dăm nume, ne-nţelegeţi, persoană importantă!), şi să puneţi fro poză d-aia contemporană cu dvs din secolu trecut când ieraţi la clasa de botez!! :silly:

  Ba mai mult, va spun ca l-am cunoscut pe Edi din prima lui zi de pastoratie (in curand se implinesc 28 de ani; la multi ani, Edi!) si fac parte din prima grupa de adolescenti pe care Edi a pastorit-o timp de 4 ani (de cand am intrat la liceu in clasa a IX-a si pana am terminat clasa a XII-a).

  asta iesplică mult frate negoşanu, chiar ieram un pic perplecşi de felu de cât la per pules vorbeaţi dvs cu domnu pastoru! şi dak tot aţi început cu urările onomastice, poate ne spuneţi şi nouă cine a-mplinit 28 de ani? :talktothehand:

  Si mai mult decat atat, am fost botezat tot sub directa lui pastoratie in 1986.

  suntem total copleşiţi frate negoşanu, de modu remarcabil în care dvs gă conduceţi în toate dupe modelu divin, aşa cum ie iel prezentat la ievanghelie, adevăru ie că şi domnu isus, dupe ce a fost botezat de dl ioan botezătoru, tot aşa a-nceput să-i dea indicaţii preţioase şi să-i facă autocritica lu ăla care-l botezase!! ce să mai, se vede în toate călăuzirea divină, dvs şi cu domnu isus faceţi o iechipă pe cinste! :chic:

 30. samson says:

  #25 lorin negosanu (4)

  Asadar, putin avans am fata de voi toti, care sunteti aici pe forum. Iar de cunoscut, l-am cunoscut pe Edi inaintea majoritatii dintre voi si chiar inainte ca unii dintre voi sa va nasteti, si l-am apreciat intotdeauna, in ciuda faptului ca nu cadeam mereu de acord.

  domnule, mai ie câte unii care tot aşa are obiceiu şi zice că:” io la ietatea mea cam am ceva avan faţă de voi ăştialanţii d-aicea, şi l-am cunoscut pe dl einstein înaintea la toţi, mi-a fost profesor la şcoala generală, şi l-am apreciat întodeauna, în ciuda la faptu că nu cădeam mereu de acord cu iel când mă scotea la tablă şi luam 4!!!” 😯

  Am invatat foarte multe de la el si intr-un cuvant, mi-a facut placere sa fiu pastorit de el. De-aia l-am indemnat s-o faca si cu voi, fiindca stiu ca poate s-o faca foarte bine.

  adik insinuaţi dvs aşa mai pe ocolite, că dak dvs ieraţi în clasa a patra şi metodele alea ieducative de pastoraţie a dat rezultate iescelente cu dvs, rezultate ale căror urmări se vede şi azi în postările lu dvs, insinuaţi dvs c-aceleaşi metode să le aplice domnu pastoru şi cu lumea p-aicea, care se situiează cu brio la nivelu contemporan cu dvs din clasa a patra? 😕 😎

 31. maria says:

  George,
  In caz ca ti-ai revenit din alergarea prin jungla,tin sa-ti spun ,ca nici o data nu l-am acuzat pe Edi de grandomanie.
  Ceea ce am avut de spus ,am spus ,referitor la subiectul in cauza.
  Si chiar de ar fi asa,Edi nu ar jigni pe cineva care are alta parere.Eu nu l-am vazut ripostand dur. Macar ,din acest punct de vedere sa iei,exemplu de la ‘taticul”tau.

 32. Stef says:

  Maria

  Constat cu bucurie ca ti-ai imbogatit foarte mult in ultima vreme cunostintele in materie de istorie, filosofie, psihologie etc, adaptandu-le la lucrurile pe care le aveai inradacinate deja. Hm! O singura remarca, pune te rog un „space” dupa un semn de punctuatie altfel fraza te e destul de greu de…”inghitit”.
  Succes la increstinat filosofi!

 33. unu' da p'aci says:

  Ecologistul ·3

  „Eu ma gandesc ca noi, adventistii, de la Ellen White incoace…”

  Paiii… adventismul exista doar de la inventatoarea lui :devil: incoace…
  Inainte de „profeteasa” o fi fost haos… 😆

 34. a fi sau a nu fi aventist de ziua sabatului says:

  Eu ma gandesc ca noi, adventistii, de la Ellen White incoace, am devenit din ce in ce mai miopi. Spun asta pentru ca punem atata focus pe porunca privitoare la Sabat incat uitam ca in Decalog mai este si porunca “SA NU FURI!”. In ce priveste furtul electronic (vezi postul lui Ianis de alaturi), dati-mi voie sa spun o realitate foarte cruda – tinerii adventisti sunt maestri la asa ceva. Dati o fuga pe forumurile si chat-room-urile adventiste, si, daca aveti un minim respect fata de Dumnezeu, veti da fuga si mai tare si departe de ele dupa aceea. O sa va convingeti ca este adevarul gol-golut ceea ce spun eu. Poate ca acest comentariu nici nu va fi postat – din corectitudine de cult – dar eu sunt liber inaintea lui Dumnezeu.

  Eu deja m-am convins ca este adevaratul adevar si adevarata realitate, prin credinta. Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate, frate ecologist!
  Binecuvantat sa fie cel ce vine in numele sfintelor porunci ale Decalogului si al bisericii de ziua a saptea, prin serva sa – regretata sora White! Ai dreptate, omule bun: daca am avea un minim respect fata de Dumnezeu, am da fuga si mai tare si departe de ele dupa aceea.
  Amin, vino doamne Isuse!

  Poate ca acest comentariu nici nu va fi postat, dar eu sunt liber inaintea junglei.
  Sa nu poftesti si sa nu iei numele Domnului in desert! Maranatha!

 35. ianis says:

  E veche, cj 🙂
  Dupa cum ai vazut, in jungla reala, ursul fraternizeaza cu vanatorul

 36. a fi sau a nu fi creationist de ziua sabatului says:

  Libertatea ramane in continuare, dar respectivul trebuie sa stie ca liderul (in cazul de fata Edi) dezaproba un anume fel de exprimari.

  Respectivul nu are lideri si injura cand si cat vrea el, indiferent cate lelitze, roboate sau aventisti (fie ei si pastori) s-ar indigna. :yawn: :yawn: :yawn:

  Ba mai mult, va spun ca l-am cunoscut pe Edi din prima lui zi de pastoratie (in curand se implinesc 28 de ani; la multi ani, Edi!) si fac parte din prima grupa de adolescenti pe care Edi a pastorit-o timp de 4 ani (de cand am intrat la liceu in clasa a IX-a si pana am terminat clasa a XII-a). Si mai mult decat atat, am fost botezat tot sub directa lui pastoratie in 1986.

  Si botezat ai ramas in freza de atunci, frate aventist iudaizant?
  http://www.hi5.com/friend/p283851519–Lorin_Negosanu–html
  [relax, oricine – chiar si inteligenta de i-oana – poate da un simplu search pe google]
  Stii doar cum spunea odata cel care te-a pastorit: “Cel mai rezistent parazit este o idee plantata in inconstient”. La multi ani, Lorine! :talktothehand:

  Asadar, putin avans am fata de voi toti, care sunteti aici pe forum. Iar de cunoscut, l-am cunoscut pe Edi inaintea majoritatii dintre voi si chiar inainte ca unii dintre voi sa va nasteti, si l-am apreciat intotdeauna, in ciuda faptului ca nu cadeam mereu de acord. Am invatat foarte multe de la el…

  :loser: :loser: :loser: :lying: :lying: :lying:
  17 iunie 2010, „Oameni adventisti & perspectivele lor”, fratele Lorin il aprecia pe Edi:

  Evolutionismul nu poate sta intre stiinta si logica fiindca nu are legatura nici cu stiinta nici cu logica. Cei care il sustin emit pretentii dar asta nu inseamna ca este asa cum spun ei. Evolutionismul tine doar de filozofie. Este ca si religia: crezi sau nu crezi, dar dovezi nu sunt. Faptul ca imi arati un proces care nu stii de unde incepe, e ca si cum nu ar exista. E ca si cum as face inscrieri pentru teleportare dintr-un oras intr-altul, dar eu nu am descoperit inca procedeul. Dar de dragul ideii, le prezint oamenilor avantajele teleportarii si imi fac tot felul de vise, cum o sa fie atunci cand o sa se descopere.

  Cred ca e atat de vast Universul incat mi se pare hazliu sa incercam cu elementele pe care le avem sa-l explicam. Imi imaginez un trib de africani, cu frunze la brau, care gasesc un laptop si incearca sa-l desfaca sa vada din ce e facut. Cred ca atat de mare e distanta intre cunostintele noastre si adevaratele explicatii ale aparitiei Universului, poate chiar mai mare. Am ajuns intr-adevar departe, dar faptul ca mie mi se pare ceva extraordinar sa parcurg distanta de la 1 la 10, asta nu inseamna ca mai am putin pana la un milion. Noua ni se pare ca stim multe, dar daca am sti cate mai sunt inca necunoscute, poate ca am rade ca am putut sa fim atat de naivi.

  Cea mai comica dintre toate, mi se pare pretentia ca putem aprecia varsta Universului la 13 miliarde de ani. Personal ma consider modest in cunostinte dar cred ca am un anume bun simt sa-mi dau seama ca planeta noastra e prea mica si Universul prea mare, ca sa emit pretentia ca ii pot aprecia varsta. Noi nici varsta Pamantului nu o cunoastem, daramite pe cea a Universului!!?? Iar povestile cu determinarea prin diferite procedee a varstei sunt la fel de naive, ganditi-va ca poate acum 10.000 de ani, s-a intamplat ceva pe planeta care a schimbat total parametrii chimici, sau stiu eu ce alti parametri, si acum 50.000 de ani s-a mai intamplat ceva care a schimbat parametrii de pana atunci. Daca am fi trait acum 20.000 de ani pe Pamant, poate ca planeta ar fi aratat cu totul alfel. Si exista 3 posibilitati: sa nu se fi schimbat nimic de atunci, sa se fi schimbat partial, sau sa se fi schimbat radical. Nu ma refer la legile fizice, dar chimic nu cred ca este foarte greu sa se schimbe lucrurile. Si atunci toate calculele cu carbon si alte treburi, care acum sunt clare si de neclintit, poate ca acum 70.000 de ani erau cu totul altfel. Nu mai pun in discutie clima, temperaturile, meteoritii, etc. De-aia zic, e chestie de credinta. Ca si in religie: crezi sau nu crezi, ca dovezi (dintr-alea adevarate) nu exista.

  Asta ziceam si noi, bre. :loser: :pray: :worship: :pray: :loser:
  Un nou episod din seria de succes „You gotta be sh!#%tin’ me!”:
  Ken Ham’s response: Why are Stars Millions of Light Years Away? :reindeer: :rotfl: :silly: :victory: :dance: 😮
  see what i mean? :struggle:

  De-aia l-am indemnat s-o faca si cu voi, fiindca stiu ca poate s-o faca foarte bine.

  Yeap! Felicitari! Esti bun! :rotfl:

  Domnul cu tine, viteazule! :nerd:

 37. a fi sau a nu fi creationist de ziua sabatului says:

  oopsy… ie veche si asta :pray: :worship: :pray: :worship: :pray:
  Ken Ham’s response: Why are Stars Millions of Light Years Away?
  http://www.answersingenesis.org/articles/kw/stars-far-away
  give a freakin’ break here! 😮
  aduceti-mi o tesla sa-mi curm suferinta, baaaaaaaaa! :sidefrown:

  vorba lu’ baiatu’ ala, il stiti… Bertrand Russell il chema pe om:
  Something to think about for Lorin [and for ‘iubiti frati si stimate surori’]

 38. i-oana says:

  George iubitule,

  N-am nevoie de google pt. cineva cunoscut.

  La inteligenta mea,iti dai seama,nu-i asa!?

  Daca vrei sa vezi adventism relax iti recomand Germania, mai ales ca pe acolo nu prea vezi comunitati romanesti. Romanii se duc la Gemeinde nemteasca, ca doar n-or fi fraieri nemtii sa le dea voie sa faca(romanii,desigur !!) ce vor ei .

  Da´ nu stiu de ce iti spun eu TIE toate astea,tu deja trebuia sa le stii mai demult.

  Negosanule,

  Imi pare rau,n-am vrut sa te ridiculizez , viata e prea importanta ca s-o irosesti in detalii si chitibusuri.

  Iti mai amintesti strofele de la cantecul acela:

  „Hast du schon einmal gedacht wie die neue Erde macht,wie in Sohnen und in Wind ich bin alles,ich bin dein,oh ja ,ich bin dein …..”

  Eu da, imi amintesc si l-am fredonat de foarte multe ori ,mai ales cand eram trista intr-o zona de vis din Rheinpfalz,un centru universitar numit Mannheim.

  Germania imi da mereu sentimentul ca Isus este tare uman si accesibil,usor de abordat si neperetentios.

  Ma gandesc deja la Oktoberfest, desigur nu ma refer la berea (buna !)germana !

  Gata, e de-ajuns cu melancolia, gruss !

 39. samson says:

  #2 aurel ionica (1)

  Foarte rele intoarcerile astea la profetii!

  şi încă n-aţi văzut nimk, frate profesor! să vedeţi cât de rele ie întoarcerile la profesori! te ia cu dureri de dinţi! :doctor:

  Sungurul lucru bun pe care l-au facut profetii este ca s-au intors la logosul grecesc, adica la Aristotel.

  singuru lucru bun care l-a făcut profesorii ieste că s-a-ntors la pătratu ionică (zis,pe nedrept adik, şi raţional), adik la aurel. 😕

  Si “profetul” si “profeteasa” au fost buni cit l-au tinut pe Aristotel in brate, dar cum urmasii lor l-au aruncat la gunoi pe Aristotel si i-au luat in brate pe ei, adica pe “profeti,” cum toata civilizatia s-a dus de ripa.

  şi profesoru şi profesoara a fost buni cât l-a ţinut pe aurel în braţe, da cum urmaşii lor l-a aruncat la gunoi pe aurel şi i-a luat pe iei în braţe, pe profesori, cum toată logica s-a dus de râpă :talktothehand: :evilgrin:

  Cred ca este o veste buna ca unchiesul grigore ii furnizeaza carti lui Edi deoarece asta ma face sa miros ca pe undeva se scriu niste “cronici” ale “ultimului imperiu2.com”

  frate profesor, dak vă rugăm noi frumos, ne daţi şi nouă o veste bună? adik dak sunteţi şi dvs de acord să ne furnizaţi şi nouă cartea dvs, trasă color la copiator, fireşte contra cost şi cu toate taxele poştale achitate tot de noi? ce ziceţi? şi dak se poate în format pdf! ştiţi că şi nouă ne miroase că pe undeva se scrie niste cronici de la „ultimu postmodernist2.com” :silly:

  si deja incep sa salivez.

  am observat şi noi cum salivaţi, scrieţi cu multe precipitaţii p-aicea, da n-am îndrăznit, am crezut că ie de la strungăreaţă; da dak dvs ziceţi că ie intenţionat, atunci tot respectu din partea noastră, fiecare cu saliva lui! :doh:

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: