Anno Domini 05 – Pretul Adevarului

135 Responses to Anno Domini 05 – Pretul Adevarului

 1. samson says:

  #46 polihronu

  Unde sa mai pui ca chinejii asti, chiar si atunci cind is adventisti, au pastorite mai ceva decit romanii nostri pastori.

  dle, poa să fie şi o seminţie aleasă şi cu toţii numa pastoriţe, că tot nu se pune, astea n-ar fi în stare nici pe îngeri să-i ducă-n ispită oricât ar umbla cu capu descoperit şi ar da din gură pe la biserică, în loc să-ntrebe şi pe bărbatu lor acasă; dvs chiar credeţi că femeia jnur, fără ţâţe fără kur, chiar ie soluţia lu dl dumnezeu la porunca a şaptea şi-a noua? cu condiţia, binenţeles, să fie nu numa o stimată soră, da să fie şi pastoriţă!
  (no offence pt surorile care oricâte kure şi diete originale ar ţine nu se-ncadrează la categoria asta) :beauty:

 2. Sertorius says:

  Samson #48,

  Vai, nu, dragă Samsoane! Nu te reped așa. Aud ce spui. Ce să spun? Kierkegaard zicea că sunt trei ”vârste” spirituale ale omului (nu neapărat escaladate de orice ființă omenească). Prima este vârsta estetică, apoi cea etică și abia la sfârșit cea religioasă. Dumnezeu este cel mai înalt gând al omului. Eu nu mă aflu decât la ”vârsta” estetică. N-am nici o garanție că voi urca muntele până la ”vârsta” superioară a religiosului. Dacă și când voi face experiența asta, poate voi avea un răspuns. Până atunci, cine sunt eu să-ți spun ție ”marș, de-aici”? Mai ales, dacă vorbești inteligent? Celorlalți, care gândesc cu bocancii din dotare, n-am nici o problemă să le dau comanda asta cazonă.

 3. JungleLeaks says:

  "A man is accepted into a church for what he believes and he is turned out for what he knows." ~ Mark Twain  http://meaningwithoutgodproject.blogspot.com/2010/12/ten-commandments-mostly-useless.html
  http://www.iswasandwillbe.com/freefromlaw.php

 4. Sertorius says:

  Bravo, Jungle! Găsești niște citate superbe. Avea Twain un humor…

 5. samson says:

  #49 jungle leaks

  „Omul, cu sprijinul stiintei, este capabil sa corecteze imperfectiunea naturii sale.” ~ Ilya Ilyich Mechnikov

  domnu jungle, dak vă rugăm noi frumos poate vorbiţi cu dl ilici ăsta, să vedeţi dak ieste posibil să fie corectată şi imperfecţiunea de la poza din avataru lu dvs, nu trebuia să ridicaţi degetu următor? da, ăla mai lungu! prietenii şi jungle monkyes ştie de ce! :male: :monkey:

  te pupă tăticu tău

 6. samson says:

  #52sertorius

  Kierkegaard zicea că sunt trei ”vârste” spirituale ale omului (nu neapărat escaladate de orice ființă omenească). Prima este vârsta estetică, apoi cea etică și abia la sfârșit cea religioasă. Dumnezeu este cel mai înalt gând al omului.

  cine dreaqu să crede dl kierkegaard (cimitir, pe româneşte) să-i spună iel lu dl dumnezeu să fie dânsu cel mai înalt gând al omului?!?!?! nici dl einstein n-a avut atâta tupeu!!! ?:-)

 7. ianis says:

  CJ, you got me a reptilian cry 🙂

 8. lelitza la portitza says:
 9. Camelia says:

  CJ, I hope you have a good reason or I’ll slap you 🙂

 10. Stef says:

  #34 NorthLite

  Nici nu i-mi place nici nu ma intristeaza din cale afara. Doar i-mi confirma ce banuiam de multa vreme. Felicitari lui taica-tu ca nu a facut din tine un robotel si tie pt ca dai dovada de multa originalitate in gandire.

  #50 I-oana

  Uite cum arata o amazoana adevarata!!

  Cand ne dezvalui si noua cam ce se mai intampla in spatele usilor astea inchisele?

 11. Stef says:

  Edi

  Pretul adevarului e foarte mare, intotdeauna a fost asa. Il pot rosti cu voce tare doar cei care isi permit asta.
  Ceilalti il soptesc doar.

 12. Pro(-)scris says:

  De pe net:

  Evangelion modern 1:1-18

  Preambul

  Fiecare epocă trăieşte după propria ei evanghelie. Nu mă refer la acest termen în sensul său creştinesc ci într-unul mai larg, acela de veste considerată “bună” de catre o generaţie anume. Un fapt istoric cum ar fi de pildă căderea Bastiliei, o descoperire ştiinţifică, o teorie fascinantă prin consecinţele sale eliberatoare de sub jugul religiei … precum cea evoluţionistă, anunţul lui Nietzsche cum că “Dumnezeu a murit”, modele şi curentele de genul celor care s-au succedat una după alta cu o năucitoare rapiditate în ultima sută de ani, fiecare dintre acestea au fost veşti bune, evanghelii ale oamenilor care le-au zămislit şi răspândit semenilor prin toate mijloacele avute la îndemână. Una dintre ultimele, extrem de subtilă şi de perfidă în puterea ei de amăgire, este evanghelia consumeristă care ne îmbie încontinuu cu opulenţa ei; criza a reuşit chiar să-i genereze primii martiri iar viitorul sună încă bine pentru apostolii economismului modern …

  Rândurile pe care le veţi citi în continuare sunt mai mult decât o parafrazare a Evangheliei lui Ioan. Ele adună într-un întreg o perspectivă personală asupra evangheliei omului modern, aşa cum s-a conturat ea cam de pe vremea Iluminismui încoace. Avem o evanghelie răsturnată; totuşi elementele ei de bază rămân acolo, chiar dacă sunt redefinite. Nu vi le voi dezvălui aici; mă voi opri doar asupra personajului principal, Mântuitorul. Dacă noi creştinii ştim că Cel ce a murit şi a înviat a fost Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, în această “evanghelie” lucrurile stau diferit. Nu, nu Dumnezeu a murit ci Omul Modern. L-au răstignit cu toţii, l-au scuipat şi l-au biciuit într-o prostească inconştienţă şi filosofii, şi teologii şi oamenii de ştiinţă. L-a înviat Natura, aleatoriul, şansa întinsă peste un timp fără limite; acum trăieşte şi se umflă în pene de bucurie văzându-şi ucenicii propovăduindu-i lucrarea …

  Evanghelia este una – acest pseudo-evangelion nu se doreşte a fi altceva decât asumarea consecinţelor unui drum pe care omenirea s-a angajat înspre propria ei distrugere. Cine are urechi de auzit şi ochi de citit, să ia aminte la veştile pe care Omul Modern ni le-a adus pe scena istoriei! Am lucrat cu “materialul clientului” şi … iată ce a ieşit!

  Concretizarea Neconceputului

  Capitolul 1

  1 La început a fost Neconceputul iar acesta era tot ce se poate spune. Pe când nimic nu era conceput, Neconceputul era totul.

  2 La început în El era totul.

  3Absolut totul pleacă din Neconceput şi nimic din ce este în această lume nu pleacă din afara Lui.

  4 În El era însăşi ideea de fiinţă şi fiinţa era fundamentul de bază al raţiunii oamenilor.

  5 Raţiunea se structurează pe sine, în haos, şi haosul nu i se poate opune.

  6A venit un om trimes să teoretizeze pentru noi: numele lui era Iluministul.

  7 El a venit ca filozof, ca să speculeze împreună cu noi, în numele raţiunii, pentru ca toţi să gândească liber începând cu el.

  8 El nu era încă raţional, El a venit să mărturisească despre Raţiune

  9 Raţiunea aceasta este cea care i se dă oricărui om, venind în lume.

  10 Ea li s-a dat oamenilor, de la bun început, dar prea adesea nu au folosit-o.

  11 Li s-a dat celor înţelepţi dar ei au preferat mistica religioasă.

  12 Dar tuturor celor ce au folosit corect raţiunea, adică celor care gândesc pentru ei înşişi, li s-a dat privilegiul de a descoperi adevărul, a-şi face un nume şi a triumfa împotriva tuturor iluzoriilor promisiuni ale misticilor

  13 departe de dogmatismul religios îngust, de metafizica nefolositoare, de oprobiul creştinilor fundamentalişti, dar aproape de tot ce merită cu adevărat să fie preţuit în viaţă.

  14 Şi Neconceputul s-a concretizat în realitatea imediată şi El a căpătat sens în minţile fiecăruia dintre noi, plin de iluminare şi de informaţii preţioase. Frumuseţea Lui ne-a fermecat, acea frumuseţe pe care numai lucrurile bine gândite şi argumentate pot să o aibă.

  15 Iluministul a mărturisit despre El când a strigat: “Despre asta vă vorbeam oameni buni când vă chemam să vă folosiţi mintea: toate au avut acest sens dintotdeauna!”

  16 Şi noi ne-am reordonat modul de a gândi şi am ajuns liberi;

  17 căci ordinea a venit prin Aristotel dar iluminarea şi informaţia prin Omul Modern.

  18 Nimeni n-a ajuns încă la Unificarea tuturor lucrurilor; absenţa unui Sens al istoriei, care izvorăşte din Ştiinţa pură, ne este suficientă.

  Orice asemanare cu Edi C este pur ”intamplatoare”…

 13. Eugen Bostan says:

  Pentru Edi „Creierul uman nu a supravietuit pentru dezvoltare, pentru cunoastere, a evoluat pentru supravietuire, pentru conservare”
  Unde e locul pentru Dumnezeu in aceasta conceptie?
  Aici gasim un ateism salbatic.
  Nu stiu daca impartasesti parerea lui Dan dar daca o impartasesti, trebuie sa explici cum poate fi impacata cu ideea de Dumnezeu.

 14. NorthLite says:

  Stef,

  Thanks. 🙂

 15. eddieconst says:

  Eugen:

  Pentru ce exista deosebiri in IQ si temperament intre populatii? Populatiile nordice sunt superioare in planificare si coordonare sociala. Populatiile care au trecut prin revolutia agrara se integreaza mai usor in civilizatie. Populatiile nomade sau tribale au tendinte psihice care nu se regasesc la cele civilizate de generatii. Stiu ca este incorect politic ce spun, dar aici nu este vorba doar de educatie ci de ereditate.

  Cum explici tu aceste deosebiri ereditare?

 16. eddieconst says:

  E.B.:

  Nu stiu daca impartasesti parerea lui Dan dar daca o impartasesti, trebuie sa explici cum poate fi impacata cu ideea de Dumnezeu.

  De ce nu il intrebi pe Dan? Din cate stiu este credincios si merge la biserica regulat. Nu toata lumea asociaza credinta in Dumnezeu cu superstitia.

 17. Stef says:

  #65

  Si dai si lupta, si dai si lupta…ia uite cum mai combate dom’le mai ceva ca la pa’sopt!

  Cum Edi nu a amintit ce a spus Galilei la sfarsitul procesului o voi face eu. „E PUR SI MUOVE” DOMNILOR!

 18. eddieconsta says:

  Pro(-)scris:

  Daca lumea continua sa se prosteasca vei avea in curand utopia ta PTutista cu femei desculte si murdare (si gravide) ingenunchiate in fata maicii Domnului. Ba ne vom intoarce si la zicala medievala ca paduchii sunt perlele lui Dumnezeu pentru impodobirea misticilor. Pana atunci, noi cei din partea ne-proleatariat-agricol a diasporei preferam dusul de doua ori pe zi si tratamente dezvoltate de laureati ai premiului nobel descantecului babesc.

 19. Pro(-)scris says:

  Musiu Edi
  Eu nu-s adeptul a ceea ce crezi ca cred si caricaturizezi pana la grotesc. Dar se pare ca alta arma contra-ofensiva n-ai 😀 Ti-a picat tare greu la intestine Evangelionu modern. :))

 20. eddieconst says:

  Eu nu-s adeptul a ceea ce crezi ca cred si caricaturizezi pana la grotesc

  Hai sa vedem.

  “ Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, NU ca să cunoască adevărul, ci să PRIMEASCA adevărul.”

  (de la cine? n.n.)

  “O babă murdară pe picioare, care stă în faţa icoanei Maicii Domnului în biserică, faţă de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor.

  Ambele sunt citate ale tale din cel pe care afirmi ca il preferi lui EGWhite, PTutea. In ce ma priveste, o prefer pe EGW, macar pentru ca a incurajat igiena.

  Deacord cu grotescul.

 21. study_nature says:

  Pro-scris,
  mie mi se pare mai degraba ca Evanghelionu tau modern caricaturizeaza Evanghelionu initial si ii pune in evidenta structura versatila cu ajutorul careia se pot promova oricat de multe concepte.

 22. Pro(-)scris says:

  Wrong Edi, very wrong.
  Tutea nu face apologia picioarelor nespalate. Dar asa patesti cand ai mintea nespalata( sau prea spalata…?) Insa iti sta in laringe Tutea cu ce zice. Ca prea bine le zice… :))
  Nu esti nici cu EGW , nu te mai minti singur. Esti cu tine si iluminismul tau… Atat!

 23. Pro(.)st(.)scris says:

  Wrong Edi, very wrong, cand ai anumite lacune in ceea ce priveste viitorul (asa ca mine) te intorci in prezent traind in trecut. Ah taica Ceasca, taica Tzutzea si maica Elena Ceausescu nu White bless them all, dar ce sa intelegi tu Edi, tu crezi ca noi ne rugam la nenea din cer si nu-l cunoastem in timp ce eu cred ca tu nu te rogi la el da-l cunosti, sau viceversa, uf mi-am pierdut firul logic. Hai ca te-am pupat, incearca sa intelegi ca am descoperit lumina !

  PS LOL

 24. Sertorius says:

  Mai întâi, aș vrea să dezavuez mesajele de tip #76. Decât să fii maimuță, mai bine încearcă să fii om!

  Pro(-)scris,
  ”Somnul rațiunii naște monștri” zicea Goya. De altfel, într-un plan mai mundan, lipsa rațiunii am văzut amândoi la ce te-a dus în privința politicii (apologia ta pro-Băsescu s-a dovedit, în numai un an, a fi propagandă iresponsabilă ptr groparul României). Eu mă îndoiesc că îi reprezinți corect pe misticii pe care îi invoci. Pe seama credinței, poți credita orice neghiobie, nu crezi?

 25. Sertorius says:


  Offtopic. Dedicație ptr prietenul meu, CJ, dispărut în ultime vreme.

 26. ianis says:

  Sertorius, am auzit si de varianta: Monstrul ratiunii naste somn

 27. JungleLeaks says:

  #60 camelia – slap me, baby… ‘cause i’m back shortly just for you, my dear friends! 😉

  jungla are de rezolvat cateva treburi cu niste baieti obraznici, asa din mers…

  #78 sertorius

  I was born without teeth–and there Richard III had the advantage of me;
  but I was born without a humpback, likewise, and there I had the
  advantage of him. My parents were neither very poor nor conspicuously
  honest.

  But now a thought occurs to me. My own history would really seem so tame
  contrasted with that of my ancestors, that it is simply wisdom to leave
  it unwritten until I am hanged. If some other biographies I have read
  had stopped with the ancestry until a like event occurred, it would have
  been a felicitous thing, for the reading public. How does it strike you? ~ Mark Twain

  :silly: 😛

 28. Camelia says:

  CJ, #80

  🙂

  Be back soon!

 29. JungleLeaks says:

  #66 :pumpkin:

  Pentru Edi “Creierul uman nu a supravietuit pentru dezvoltare, pentru cunoastere, a evoluat pentru supravietuire, pentru conservare”
  Unde e locul pentru Dumnezeu in aceasta conceptie?

  Voilà! [crede si nu cerceta!]


  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=110997741
  daca privesti cu atentie, o vei descoperi si pe regretata sora white care depune marturie ca asa este 😮 😯
  „Anyone with a brain is likely to lose his faith in God sooner or later.
  God gave him a brain to know when to lose that faith.” :pray: :worship: :pray:

  Aici gasim un ateism salbatic.

  Nu, nu… lasa-l pe domnu’ pastoru’ in pace, ca tot nu intelegeti voi diferenta intre scepticism/indoiala/cercetare rationala/gandire critica si ateism, si priveste catre jungla ca sa vezi salbaticie:

  http://www.reddit.com/help/faqs/atheism
  Aici gasim un crestinism salbatic

  Nu stiu daca impartasesti parerea lui Dan dar daca o impartasesti, trebuie sa explici cum poate fi impacata cu ideea de Dumnezeu.

  Nu stiu daca impartasesti problema raului, a suferintei in univers (pe langa toate celelalte), dar daca o impartasesti, trebuie sa explici cum poate fi impacata cu ideea de Dumnezeu.
  „Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived.”

 30. JungleLeaks says:

  @cami :-* :kissing: :kissed: :victory:

  „Nu stim niciodata daca o prietenie se naste mai curand din contraste decat din asemanari” ~ H. de Balzac

 31. Dan says:

  #66. Eugen Bostan

  Eugen, eu cred ca aplicarea exercitiului democratic , la modul ideal, ar trebui sa fie privilegiul celor informati. Cu toate avantajele ei ,marea lacuna a democratiei consta in faptul ca nu a reusit sa gaseasca o metoda adecvata de promovare a adevaratelor valori. Observa procesul prin care ne alegem liderii politici si explicatiile devin de prisos. Pe drept spunea cineva ca ” The way we do anything is the way we do everything!”
  Daca doresti explicatii ,trebuie sa stabilim din start un protocol de comunicare prin care sa reusim sa mentinem o linie de comunicare rationala si eficienta . Nu sint interesat deloc intr-o cearta de vorbe si nu simt nevoia sa dovedesc nimanui absolut nimic. Daca intradevar esti interesat sa intelegi natura afirmatiei facute de Edi, ( pe un canal privat ) sint dispus sa-ti explic concluziile unui studiu recent din domeniul celor mai ” up to date discoveries in neuroscience”,la care am participat cu citeva luni in urma. E un domeniu extraordinar de fascinant si participarea la aceste cursuri a necesitat un efort financiar , timp , pasiune si nu in ultimul rind un efort intelectual. These are some topics covered in the course. Why change is so challenging (for the brain)/ What role language has in brain functioning/ How insight and attention are at the heart of change.
  Pentru ca nu ne cunoastem, ce trebuie sa stii despre mine deocamdata, e ca sint crestin, indragostit de Cristos, frecventez o biserica americana , si nu vad nici un conflict intre ratiune, stiinta si credinta. Sint intr-o continua cautare din care sper sa nu ma opresc pina in ultimul minut. Multi cred ca Adevarul te face liber! Interpretarea mea e, ca Adevarul nu are nici un impact atita timp cit nu e cunoscut. CUNOASTEREA adevarului te face liber, asa ca cine poate sa spuna ca stapineste CUNOSTINTA Adevarului , pe deplin? Pentru mine playing the game is the fun part! Keep smiling!

 32. JungleLeaks says:

  #72 Musiu Liviu
  Tu nu esti adeptul a ceea ce crezi ca cred si caricaturizezi pana la grotesc? ?:-) 🙄
  ia sa vada si ochiu’ nostru… cat de crestin esti tu, fost pastor AZS, evitand grotescul. :sarcasm:
  „Dar se pare ca alta arma contra-ofensiva n-ai :evilgrin: Ti-a picat tare greu la intestine Evangelionu modern de mai sus al paleo-ortodoxiei. :-)) ”
  copy&paste de pe AZSforum – topicul „Base sau Geo?„; spicuim…

  Decat prostanacu cu toata trupa : bunicuta,patriciu, numara-mi-ouale, vanghelie, guzganu, motanu felix,mazare,vantu etc etc tot mai bine marianarul care macar si-a incercat muschii cu „la piovra”. Ca are si el pacatele lui, blonde,maro … asta e…

  Nu te credeam in stare de asa „performanta”… Sa votezi prostanacu comunisto-securist cu toata clica lui… Cred ca e inutil sa-ti spun ca m-ai dezamagit…

  Nu e nevoie. Nu le contest. Insa sunt joaca de copii pe langa „minunile” clicii bunicuta-guzganu-patriciu-vantu-numara-mi-ouale-vanghelie etc etc…
  Poti sa ma omori in chinuri de Inchizitie si nu pot pricepe cum poti sustine neocomunistii , mai ales dupa ce-i citesti pe Tutea, Steinhardt…
  PS: numara-mi-ouale a avut consilier principal un tortionar celebru, fara nici cea mai mica jena… prostanacu e fiu de general securist… ma crucesc inmiit cum poti sa fii cu ei…

  Domnul QS, „cultul”, isi face reclama la propriile articole
  Asa ca-mi permit si eu, „incultul”, un link la o postare de pe blog
  PS: dar de ce te-ai imbracat in marinar?

  Au venit si ajutoarele pt QS…RC. No, nu vine de mana cu voi si guzganu rozaliu? Sau „almanahe”?

  Este destul de simplu raspunsul Gabi:probabil QS si RC au ceva afaceri in cardasie cu PSD si nu le ies pasentele din cauza PDL. Cred ca asta explica tot… REPET: nu-s pro-Basescu ci total anti-PSD, mafia neocomunista patronata de Ilici amicul lui Ceausescu. La Piovra bolsevica nu vrea sa renunte nici la 20 de ani din 1989 la putere. Tipic comunist. Vezi Voronin in Basarabia.
  Deci oricate argumente le vei aduce ei tot o vor tine pe a lor. Eu am incercat dialogul privat cu RC si indiferent ce argument ai aduce …degeaba. Tinand cont de faptul RC e un tip citit si l-a citit pe Tutea, Steinhardt, Soljenitan,etc singura explicatie pentru aberatia sustinerii bolsevicilor din PSD este cea de mai sus. Altfel RC ar suferi de dubla personalitate. Nu ai cum sa impaci pe Tutea cu Iliescu si progeniturile lui.

  Felicitari Meli! Ca ai fost acolo. QS si acolitii PSD spumega ca si Ceausescu pentru ca se afla-n tara ca Timisoara nu-i cu ei, si asta in ciuda eforturilor draconice ale cenzurii securistilor Voiculescu-Vantu. Nesimtirea comunistilor e nemarginita… Iar QS vad ca reia discursul bolsevicului Iliescu: haimanale, hoarde,derbedei…pentru ca nu-i lasa sa-si faca mendrele! Nu m-ar mira sa-l vad pe QS in rolul lui Miron Cozma „facand ordine” cu ciomegele minerilor de dragul… prostanacului…

  D-le QS
  Nu sunt portocaliu. Sunt anti-ROSU bolsevic. Dvs. in schimb ii pupati in … pe neocomunisti.
  Declaratia de avere a lui Ionut Costea: Cat castiga, cu cat se imprumuta si cat a agonisit cumnatul lui Geoana.
  Cititi, cruciti-va si puneti cruce mafiei bolsevice!

  Asa cum a zvonit-o Patriciu cu „pumnul”… Acest gen de manipulari sunt marca KGB 100%.
  Preferinta pentru Iliescu este mai mult decat elocventa pentru „democratul” QS… Iliescu a macelarit oamenii care-i subminau dictatura. Iliescu prin mineri a devastat sediile partidelor istorice. Iliescul lui QS !
  Daca Vanghelie, Hrebenciuc, Nastase nu vor fi NOMINAL in guvern prosti om fi sa credem ca nu ei trag de fapt sforile… Cata vinovata „naivitate” pe QS…!

  D-le QS-Iliescu
  Presedintele a jucat probabil o carte mare facandu-se ca inghite cumnatelul lui Geoana. La fel ca si intrarea prostanacului in CSAT. Prostu a cazut in capcana si acu se vede limpede cat de „demn” e mr Geoana de presedentie… si ce nepotisme in masa ar urma cu el presedinte. Basescu i-a intins o capcana probabil, si prostanacu a cazut in ea

  NU domnul meu. Problema se pune care din partide e mai putin comunist si lupta mai apring cu fostii tovarasi. Ori actualul presedinte este spaima lui Voiculescu-Iliescu-Nastase si restul tovarasilor PCR/PSD.Dixit!

  Oricat ai incerca sa-l caricaturizezi pe Basescu, suma bolsevismelor lui Ilici-numara-mi-oule-guzganu rozaliu- vanghelie „almanahe” si restul mafiei PSD este infinit superioara compromisurilor politice facute de Basescu. So… schimba poza de pe Majesty cu marinarul si pune una in pionier cu cravata rosie bolsevica.

  Lol …unde-si gasi sa zaca anticomunismul…in QS admiratorul lui Ilici
  Anticomunism vezi la Tutea care ar fi pus bata pe Iliescu nu l-ar fi pupat in…
  Anticomunism vezi la Steinhardt care in veci n-ar fi facut alianta Crinului cu tradafirii Ilici-Hrebe-Nastase…
  Deci nu mai prostiti lumea cu manipulari grosolane.

  Ce mincinos notoriu poate fi QS cand e vorba sa-si apere comunistii. Geoana este odrasla de general securist al lui Ceausescu nu simplu membru PCR. Si de „competent” ce e ca „diplomat”, tatucu lui direct, Ilici, l-a blogoslovit cu tovaraseasca distinctie de „prostanc”
  Acest prostanc este marioneta rechinilor securisto-comunisti ca Ilici, Patriciu -convertit in afacerist, Voiculescu – convertit in mogul de presa etc etc Acest prostanac s-a dus la Moscova la bolsevicii si mafiotii sefi ai lui Ilici pentru a cere binecuvantare si ajutor sa readuca Romania sub calcaiul rusilor.
  Miza alegerilor de duminica e Romania incalecata si amutita de mafia bolsevica sau Romania care lupta cu aceasta mafie.ASTA e adevarata miza.

  Trezirea d-nu QS. Va ajut eu sa bagati capu in butoi cu apa sloi…pana va reveniti din betia vodcai bolsevice…

  Spume QS, spume…inutile oricum. Sa-i propun lui Mihai Gadea sa te ia loctiitor de „moderator” la antena securistului Felix?

  Stimabile…nu mai incerca sa-l scoti pe prostanac basma curata cu profilu psihologic. Tatucu vostru Ilici nu profilu psihologic i l-a calificat cu „prostanacu” ci IQ-ul
  PS: QS…ma insel sau azi e vineri si in Romania a apus soarele? Time-out boy! Oricum prostanacu a pierdut alegerile, probabil … So…

  Mai satanici decat niste comunisti bolsevico-atei „convertiti” la „crestin-democratie” nu gasesti… Un Iliescu cu mainile patate de sange via minerii lui Cosma mai malefic si satanic nu gasesti… Iar Geoana e copia sa…mai necoapta/prostanaca…

  ne oprim aici pt. a nu plictisi lumea. cica „Cei ce umbla cu Dumnezeu nu vor fi in pas cu lumea.” spun pro-paranteza-scrisii. :loser:

  GROTESC, -Ă, grotești, adj., GROTESC s. n. 1. Adj. Care este de un comic excesiv prin aspectul caricatural, neobișnuit de caraghios; ridicol, burlesc; bizar. ◊ (Substantivat, n.) Grotescul unei situații. ♦ (Substantivat, n.) Categorie, ipostază estetică reflectând realitatea în forme fantastice, bizare, disproporționate, caricaturale.

 33. JungleLeaks says:

  #75

  Wrong Edi, very wrong.
  Tutea nu face apologia picioarelor nespalate. Dar asa patesti cand ai mintea nespalata( sau prea spalata…?) Insa iti sta in laringe Tutea cu ce zice. Ca prea bine le zice…
  Nu esti nici cu EGW , nu te mai minti singur. Esti cu tine si iluminismul tau… Atat!

  Pacea Domnului, frate ex-pastor Liviu Simionescu! Pacea Domnului! :nerd: :heh:
  Tutea? You mean the same guy from here?

  Să vedem însă ce ne aduce astăzi „gândirea” lui Ţuţea. Iată: Editura Humanitas a publicat – şi republicat, în multe ediţii, cu o prefaţă de Gabriel Liiceanu – o culegere de pilde ale fostului simpatizant legionar sub titlul: „322 de vorbe memorabile ale lui Petre Ţuţea”. E greu de imaginat o mai mare concentrare de obscurantism religios, biologism politic şi acrobaţii ideologice la limita fascismului. Care e oare ideea lui Ţuţea despre ortodoxie şi raportarea ei la modernitate? Aceasta: „O babă murdară pe picioare care stă în faţa icoanei Maicii Domnului în biserică, faţă de un laureat al Premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul Premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, el moare aşa, dihor”. Apoi, după ce ateii (sau, pur şi simplu, neortodocşii, pentru cine caută să urmărească cu atenţie) sunt trataţi drept jivine împuţite (ce altceva e un dihor?), Ţuţea vine cu următoarea definiţie înfiorătoare a antisemitismului: „Antisemitismul nu e o reacţie spontană a românilor, a germanilor, a polonilor, a francezilor, a americanilor, ci e provocat de evrei, prin exces. E provocat de ei, ca spaimă, crezând că-l previn”.
  Prizonierii lui Petre Ţuţea, bătrânul habotnic cu verbul dezlânat

  Ţuţea e confuz.
  Ţuţea regretă barbarismul Evului Mediu, detestă iluminismul.
  Ţuţea aberează pur şi simplu.
  Ţuţea e anti-intelectual.
  Omul ăsta, Ţuţea, are tupeul să îi facă animale pe cei ce gândesc şi stabileşte noi limite inferioare pentru degradarea umană.

  Petre Ţuţea makes sense dacă întorci pe dos tot ceea ce a zis.
  Petre Tutea, Prostul Satului :rotfl: :rotfl: :rotfl:

  Liviule Pro-paranteza-scrisule
  Nu esti nici cu EGW, nu te mai minti singur. Esti cu tine si ortodoxia ta, cu obscurantismul, misticismul, intoleranta si discriminarile tale habotnice… Atat!
  Nu esti nici macar crestin, atins de evanghelia lui Hristos; esti doar un biet religios ignorant, un zelos cu ochelari de cal si prejudecati cu gramada… un inchizitor ratat in stare latenta.

  Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie.
  Rămâneţi dar tari, şi nu vă plecaţi iarăşi sub jugul robiei.
  Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: "Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

  now go and tell that to your „fathers”, Tutea and Steinhardt!

 34. JungleLeaks says:

  http://opensourcechurch.ro/index.php?showtopic=50&st=40&p=10884&#entry10884

  I cannot conceive of a God who rewards and punishes his creatures, or has a will of the kind that we experience in ourselves. Neither can I nor would I want to conceive of an individual that survives his physical death; let feeble souls, from fear or absurd egoism, cherish such thoughts. I am satisfied with the mystery of the eternity of life and with the awareness and a glimpse of the marvelous structure of the existing world, together with the devoted striving to comprehend a portion, be it ever so tiny, of the Reason that manifests itself in nature.

  If people are good only because they fear punishment, and hope for reward, then we are a sorry lot indeed. The further the spiritual evolution of mankind advances, the more certain it seems to me that the path to genuine religiosity does not lie through the fear of life, and the fear of death, and blind faith, but through striving after rational knowledge. Immortality? There are two kinds …

                                           ~ Albert Einstein

 35. Sertorius says:

  CJ #85,

  Găsesc că nu e corect să postezi un asemenea mesaj. Nu e onest să dezvălui identitatea reală a cuiva, pe un forum, fără acordul persoanei în cauză. Pe de altă parte, împrejurările private prin care a trecut unul sau altul dintre forumiști îi privesc doar pe ei înșiși.
  De aceea, solicit moderatorilor ștergerea acestui mesaj.

 36. eddieconst says:

  CJ -87:

  Unde le gasesti pe toate? Se pare ca ratiunea nu a murit la romani. Snobismul Tutea = hainele cele noi ale imparatului.

  Proscrisule:

  Spre deosebire de tine l-am cunoscut pe Tutea in casa unei rude din Bucuresti unde Staniloaie tinea lectii de mistica cu intelighentia noastra hiper-emotionala. Nu m-a impresionat.

 37. JungleLeaks says:

  @sertorius… off, stiu ca ai dreptate 😦 dar cu astia nu se poate „lupta” cu ratiunea, cu gesturi nobile… jungla are metodele ei… ok, sa se stearga mesajul acela.
  im cer scuze fata de tine.

  @eddieconst… te pup, tati! 😛
  mi-a placut ultima emisiune. imi place fermitatea cu care rostesti anumite fraze. hihihi!

 38. Eugen Bostan says:

  Nu stiu daca impartasesti problema raului, a suferintei in univers (pe langa toate celelalte), dar daca o impartasesti, trebuie sa explici cum poate fi impacata cu ideea de Dumnezeu”
  Samson, problema raului poate fi impacata cu ideea de Dumnezeu.
  Libertatea de alegere este una din caracteristicile ideii de Dumnezeu.
  Alegerea de a asculta de Dumnezeu este lipsa raului, alegerea de a nu asculta de Dumnezeu, are ca rezultat raul, care exista in univers. Ceea ce nu intelegi tu este ca Dumnezeu nu poate rezolva problema raului incalcand libertatea fiintelor pe care le-a creeat. Daca ar face asa nu ar mai fi Dumnezeu ci un zeu arbitrar. El ingaduie raul pana va ajunge la „coacere” ( idee de care este impregnata Biblia si care este in directa opozitie cu teoria evolutiei ce implica milioane de ani de existenta a raului). Problema raului trebuie rezolvata si curmarea lui din start nu este o solutie care rezolva problema ci care o perpetuiaza.
  Interesant este ca cei care cred in evolutionismul teist nu vad ce problema mare genereaza acesta, nu vad ca este pus in balanta aici caracterul lui Dumnezeu. Ce fel de Dumnezeu e asta care ingaduie problema raului atatea milioane de ani?
  Si daca exista evolutie inseamna ca nu a existat nici o „cadere”, nici o nevoie de Mantuitor. Pentru ce avem nevoie de mantuitor daca si asa evoluam?

 39. Eugen Bostan says:

  „Daca doresti explicatii ,trebuie sa stabilim din start un protocol de comunicare prin care sa reusim sa mentinem o linie de comunicare rationala si eficienta ”
  Dan, sunt interesat. Ramane sa stabilim acest protocol de comunicare.

 40. Dan says:

  Eugen,

  Private e-mail should do it!

  Dan

 41. Laurentiu H. says:

  #91, Eugen,

  Problema raului ramane si nu avem cale de iesire.

  Spui ca libertatea de alegere este explicatia existentei raului.
  Inteleg din asta ca bunul Dumnezeu ne-a daruit libertatea de a alege sa fim,fie cum vrea el si atunci o sa ne fie bine,fie sa facem oricum altcumva si atunci o sa ne fie rau.. Ceva nu e in regula cu libertatea asta.

  Pe langa situatia desprinsa parca dintr-o poveste cu copii rai apare si evidenta faptului ca oricum am face binele si raul ne insotesc viata.Aici parca intrevad libertatea.
  Milioane de ani de „rau”? Cred ca exageram cand spunem ca binele si raul fac parte din lumea animala.
  Asta vine probabil din conceptia potrivit careia pacatul originar a adus raul pe pamant.Pana atunci leul si mielul pasteau unul langa altul.. etc. Propunerea mea este sa facem un mic efort de a trece peste genul acesta de povesti.
  Intr-adevar raul este problema noastra,a oamenilor. Si a tuturor fiintelor rationale din univers 🙂
  Hai sa zicem si altfel:
  Leibniz spune ca Dumnezeu a facut cea mai buna din lumile posibile in conditiile universului nostru.E adevarat,dupa secolul 20 spunem cu jumatatea de gura astfel de lucruri.
  Partea cu caderea si mantuirea este interesanta.Revin.

 42. Emisiunea se potriveste foarte bine cu contextul creat de wikileaks!

 43. Sertorius says:

  Despre mesajul ex-#85,

  Mulțumesc, CJ și moderatorilor forumului. E mai bine așa.

 44. NorthLite says:

  Eugen Bostan,

  Nu poti sustine ca „libertatea de alegere este una din caracteristicile ideii de Dumnezeu”, pentru ca crestinismul sustine ca daca nu crezi si iubesti pe Isus/Dumnezeu vei arde in foc/iad. E cum eu iti dau libertatea de alegere, dar te pedepsesc daca alegi altfel dacat doresc eu. Asta nu e libertate, e tiranie.

  Argumentul cu libertatea nu merge. Tu nu ai avut libertatea sa alegi daca sa te nasti in „pacat” pe aceasta planeta. Legile universului te previn sa faci unele lucruri, cum ar fi sa zbori prin puterea mintii sau sa bagi mana prin perete, dar nu te plangi din lipsa acestori libertati. Atunci de ce este necesar sa ai libertatea de a cauza suferinta?

  Un dumnezeu bun si iubitor ar fi creat un univers perfect, in care suferinta nu ar fi putut exista. Si totusi ai fi avut libertate de miscare, de vorbire, si artistica. Uni vor spune ca nu poate exista bine fara rau. Aceasta dualitate este falsa, si a fost inventat pentru a justifica raul si suferinta.

  Nici eu nu sunt deacord cu evolutionismul teist. Stintiific existenta unui dumnezeu nu a fost dovedita, asa ca este ilogic sa implici pe Dumnezeu in evolutia. Dar argumentul tau cu suferinta se poate aplica si la Geneza. De ce au trebuit sa sufere miliarde pentru ca un cuplu au muscat dintrun fruct. Ce vina ai avut tu pentru ce a facut Adam si Eva? E cum a am executa pe stra-nepotul unui criminal, daca s-ar intampla asa ceva, lumea ar fi scandalizata. Dar in cazul crestinismului oamenii nu sesizeaza ca in fond este acelasi lucru. Prin sacrificiul lui Isus ei sunt absolviti de o crima pe care ei nu au comiso.

 45. virgil d says:

  #91 Eugen Bostan
  Pentru multi oameni este un gand confortabil ca Dumnezeu chiar este la controlul lucrurilor si chiar stie ce face. Daca aceasta este adevarat presupun ca vom sti la sfarsit. Dar nu sunt sigur ca este un punct de vedere convingator. Iti aduc aminte de „Fratii Karamazov” cap Razvratirea. Exista acolo un raspuns extraordinar. Chiar daca la sfarsit Dumnezeu ne va arata ca totul a fost pentru un scop nobil si maret tot nu va fi de ajuns ca sa se justifice. Asa cum spune Ivan: „suferinta unui copil nevinovat nu poate fi explicata si chiar daca cel Atotputernic va veni cu o explicatie pur si simplu nu o voi accepta.” Iar despre unii care pretind ca raul este necesar pentru a cunoaste binele iata parerea lui Ivan: „Se zice ca omul n-ar putea trai fara ea (suferinta), fiindca atunci n-ar mai avea posibilitatea sa faca deosebirea dintre bine si rau. Dar pentru ce sa cunosti deosebirea asta blestemata dintre bine şi rau dacă trebuie platita atat de scump?”
  Nu cred ca sunt in totul de acord cu Ivan. Daca Domnul imi va da o explicatie care sa aiba sens chiar si pentru suferinta copilasilor, astfel incat sa pot intelege, voi cadea in genunchi in supunere si adorare. Dar acum, dupa oxigen2, imi este teama ca nu cumva sa fie doar wishful thinking, o DISPERARE ca sa raman credincios lui Dumnezeu si sa inteleg si lumea in care traiesc.

 46. Laurentiu H. says:

  Foarte frumos Virgil. Cand gandim asemeni lui Ivan nu tinem seama de un lucru foarte important. Dumnezeu si orice concept de divinitate este in permanenta schimbare odata cu paradigma civilizatiei respective.
  Este adevarat ca suferinta unui copil poate fi un exemplu de rau absolut.
  ( In Ciuma lui Camus este descrisa o situatie de acest fel. Ironia face ca Stalin,responsabil direct dupa spusele istoricilor de moartea a zeci de milioane de oameni,din care milioane de copii,sa fie simpatizat de acest Camus)
  Dar aceasta idee,ca fiecare dintre noi se intalneste cu Dumnezeu la un moment dat si ii striga in obraz frustrarea lumii in care a trait,este a unei paradigme ce se stinge treptat in civilizatia europeana.

  Continuand si discutia cu Eugen,va intreb,ce inseamna a crede in Dumnezeu in conditiile in care credem in stiinta? Si sa nu aud pe cineva ca nu crede in stiinta!

  A crede in Dumnezeu inseamna in ultima instanta a crede in supranatural.
  Daca totul este stiinta,si stiinta exclude supranaturalul ca ipoteza,ce ramane pentru a crede in Dumnezeu?

 47. Alter Ego says:

  LH
  „Continuand si discutia cu Eugen,va intreb,ce inseamna a crede in Dumnezeu in conditiile in care credem in stiinta? Si sa nu aud pe cineva ca nu crede in stiinta!”

  Sa crezi in Viata !

  „A crede in Dumnezeu inseamna in ultima instanta a crede in supranatural.”

  Fals !

  „Daca totul este stiinta,si stiinta exclude supranaturalul ca ipoteza,ce ramane pentru a crede in Dumnezeu?”

  Viata !
  Stiinta si Viata nu se exclud. Dimpotriva, Viata include cunoasterea iar stiinta este o parte a cunoasterii. Daca iubesti Viata nu-ti va fi teama de cunoastere, cunoasterea este despre viata, cunoasterea este pentru Viata.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: