Anno Domini 10 – Provocarea Nihilista

407 Responses to Anno Domini 10 – Provocarea Nihilista

 1. efidiles says:

  FJ, #49
  Superb clovnule. de nota 20. cuvinte mari a spus Carl Sagan. f mari

 2. efidiles says:

  ce-i drept FJ e ca reprosul religiei ca numai gura e de noi umanistii e destul de justificat.
  dar nici ei nu sunt mai departe.
  asa ca as saluta initiativa de-a mai lasa-o moale si noi si ei, sa facem putinul care-l putem si sa ne incurajam pentru mai mult.
  sa ai de-a face cu un om empatic, care isi recunoaste egoismul dar il expune fata de cei din jur pentru ca nu-i multumit de conditia in care suntem e mai de pret decat orice dragoste religioasa utopica. atat fata de Dumnezeu cat si fata de aproapele. genul asta de iubire seamana mai mult cu o incercare de-a screme romantism acolo unde nu ii este locul.

 3. polihronu says:

  @serto: 1. Exact asta vreau sa spun. Tu faci pick and choose din Russell si Hawking. Eu de ce n-as face dintr-un undergraduate britanic? Ideea cu ruptura spatiu-timpului este o fantezie si atit. Ti-am mai spus-o, dar tu nu auzi: exista deja propuneri teoretice care sa evite singularitatea intr-o gaura neagra. Indiferent de modelele teoretice si limitele lor, singularitatea este materie. Deci nici pe departe „nimic”.

  2. Masa stelei ce moare formeaza singularitatea. Raza Schwarzschild, adica raza gaurii negre, depinde de masa singularitatii din centrul ei. E mai usor de priceput daca te gindesti la un atom, care, inatinte de orice altceva (particule, cuante, brane), e o gramada de spatiu liber.

  De unde ma rog ai avea densitate daca nu ai masa? Si cum are nimicul metafizic densitate? Dar nu te mai chinui. Esti de o impotenta a iluminarii infinita.

  @AE: Ce este imparatia? Dumnezeu e imparat doar peste oameni, nu si peste gaurile negre?

 4. Sertorius says:

  Polihronu,

  Deci nu vrei să pui mâna pe carte și preferi să bați câmpii, în pofida chiar a link-urilor puse de tine. Ești liber s-o faci și pe asta, cu consecințele intelectuale aferente.
  Referitor la 2., confunzi în continuare o gaură neagră cu o singularitate. Masa singularității nu este o mărime reală, măsurabilă, de care să poți face vorbire. Nu ai reușit să produci nici o dovadă în acest sens și, cf profeției mele, nici nu ai fi în stare s-o produci, întrucât ea nu există.
  Singularitatea este în afara spațiu-timpului, asta o recunosc toți cei care au habar despre subiect. Tu, care nu ai habar, susții contrariul.

  Încheiem aici acest dialog falit. Ne-am arătat fiecare cărțile, oamenii inteligenți să judece între noi.

 5. efidiles says:

  Oamenii vor să fie religioși, spune omul de știință Karen Armstrong; trebuie să acționăm pentru a ajuta să facem religia o forță a armoniei. Ea roagă comunitatea de la TED să o ajute să construiască o Cartă pentru compasiune care să ajute la redarea locului central ca doctrină religioasă globală, Regulii de Aur.

 6. @polihronu 53, here… take a look:

  Stenger points out that Craig also has not corrected this argument – despite it being explained to him in 2003! And the argument, together with attributions top Hawking and Penrose, is till being used by other apologists. For example Father Robert Spitzer claimed only the other day…

  shhhhh… you didnt’ hear this from me. :shutmouth:

 7. Sertorius says:

  Mowgli #356,

  Măcar înțelegi ceea ce citezi sau doar preiei ceea ce-ți sună ție bine, așa după cum procedează dl Polihronu? Contextul din care citezi ține de cele mai avansate concepții din astrofizică. Dacă vrem să fim onești, trebuie să ținem cont de fapte și abia apoi să ne aventurăm în speculații.
  Mai întâi, Hawking și Penrose au demonstrat teoremele de singularitate prin anii 70. Cum modelul cosmologic cel mai probabil, dintre Modelele Friedmann, era cel de inflație, probat de către Hubble prin 1920, s-a considerat că Universul trebuie că a avut un început. Toată cariera, inclusiv succesul la public prin best-seller-ul The Brief History of Time (1988), prof. Hawking o datorează creionării și popularizării modelului Big Bang-ului, născut dintr-o singularitate.
  Deocamdată acesta este modelul cosmologic care întrunește opinia majorității savanților. Prof. Hawking lucrează la un model alternativ, care să evite existența unei singularități inițiale, însă, cel puțin până în acest moment, nu a reușit să producă nimic efectiv.

  În ceea ce privește speculațiile, suntem liberi să speculăm. Fie că autorul Big Bang-ului este Dumnezeu, cel biblic sau non-biblic, sau cum mai vreți să-L gândim, fie că explodarea singularității s-a produs dintr-o cauză necunoscută, fie că nu a existat defel un Big Bang.

  În orice caz, prof. Hawking ne avertizează – ”Asked in October 2005 on the British daytime chat show Richard & Judy, to explain his assertion that the question „What came before the Big Bang?” was meaningless, he compared it to asking „What lies north of the North Pole?”” – http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking

  Ideea lui Hawking, exprimată aici, este echivalentă afirmației mele că singularitatea este identică cu Nimicul și contrară credinței ignorante a dlui Polihronu, potrivit căreia se poate vorbi de masă definibilă (și, pe cale de consecință, și de spațiu și timp!) în dreptul unei singularități. Doar cunoscătorii știu de ce!…

 8. polihronu says:

  Deci io spun ca o gaura neagra este o regiune a spatiului (spatiu gol, ca sa priceapa tot romanu’ ) si ca singularitatea este doar nucleul ei tare, de a carui masa depinde dimensiunea gaurii negre, iara tu ma innebunesti ca le confund. Nici tu nu stii ce vrei sa spui.

  Acum sapte-opt ani am stat de vorba cu fizicieni (unul dintre ei lucra la ora aceea la Fermilab) si profesori de fizica (la University of Chicago, de exmplu), si niciunul n-a confirmat idioteniile debitate de tine. Tu inca vorbesti despre densitate in absenta masei. Esti normal la cap? Singurul motiv pentru care un obiect cu masa data are o densitate ce tinde spre infinit este ca volumul tinde spre zero. Dar daca nu e masa (adica materie), nu e nici volum, nici densitate.

  Io iti arat ca fizicienii (inclusiv studentii pe care i-ai indragit) vorbesc despre masa definita a singularitatii, si tu iti cinti mai departe, impasibil, slava de unul singur. Trist, cum ziceam.

 9. Doar cunoscătorii știu de ce!…

  Imi pare rau sa te anunt, insa tu nu esti printre ei.
  Esti doar un filosof teist care nu intelege si patrunde sensul conceptelor stiintifice, si care speculeaza metafizic tocmai din dorinta de a-si justifica credintele religioase si a gasi „portite de scapare” existentei dumnezeului sau.
  Nu ma impresioaneaza elucubratiile tale. Le ignor.

 10. Eu nici macar nu ma obosesc sa-ti aduc contra-argumente. Ca sa vezi cat de dispus sunt dialogului despre aberatii… despre nimic metafizic. Consider ca nu are rost sa-mi pierd vremea.

 11. Sertorius says:

  Poli,

  Eu am încheiat discuția. M-ai numit idiot și bolnav la cap. Prea bine, am înțeles.
  Vorbim de un corp de volum zero (nu ”tinzând spre zero”!) și de densitate infinită (nu ”tinzând spre infinit!”).
  Ai o problemă de onestitate intelectuală, amice, fie că o vezi ori ba. Toate citatele oferite chiar de tine pe aici au susținut afirmația mea. Deja nu mă mai poți acuza pe mine de idioțenie. Erau idioți și studenții pe care i-ai citat? La fel de idioți sunt și Hawking și Penrose? Enciclopedia Britannica susține idioțenia mea? Și asta ne-o argumentezi pe baza unor discuții private avute de tine cu nu știu cine?
  Dacă nici acum nu vezi ridicolul în care te miști, atunci meriți felicitări. Ești incorigibil.

 12. Fie că autorul Big Bang-ului este Dumnezeu, cel biblic sau non-biblic, sau cum mai vreți să-L gândim…

  Pentru a mia oara, deschide ochii!!! Si incearca sa asculti ce spui.
  Care „dumnezeu”, omule??????????????? Acel „ceva”/”cineva” pe care doar il presupui.
  Si chiar daca ar exista un Creator, ala nu poate fi cel biblic si nici reprezentarea vreunei alte religii despre el! :doh:

 13. – All revelation is, necessarily, a mere FICTION.
  – I do not believe in the reality of a god, except as a PSYCHOLOGICAL phenomenon.

  Daca vrei sa primesti asta bine, daca nu… e acelasi lucru pt. mine.

 14. – Does God Exist?
                         „I DON’T KNOW

  I Don’t Know (And Neither Do You). You’re just „believe”, because you WANT to believe.

 15. Sertorius says:

  @Mowgli,

  Ești simpatic în pasiunea pe care o pui în chestiile astea. Te-ai atașat cu tot sufletul de o ideologie și te miri, probabil sincer, că alții nu ți-o împărtășesc.
  Ai și de ce te mira. Eu am ceva habar de astrofizică – în comparație cu Polihronu, care e nul în domeniu, eu sunt Premiul Nobel în Fizică – și nu intru în clubul haios căruia îi faci tu propagandă pe aici. Când crezi că ești pregătit să mă catehizezi, vin cu plăcere la orele tale de filosofie ateistă. Cu condiția, desigur, ca să-mi îngădui să pun întrebări, la care să mai vii și cu răspunsuri.

 16. erata: „You’re just believing…”

 17. polihronu says:

  Pina si la botul calului se demonstreaza cu usurinta prostia ta, generale.

 18. Sertorius says:

  Ptr publicul larg, hai să vă explic o chestie ușor de înțeles intelectual.

  Eu, un ins idiot și bolnav la cap, încerc de 10 ani să-l fac să înțeleagă pe dl Polihronu că un punct de volum zero și densitate infinită nu poate avea o masă definibilă. Păi, dacă volumul e zero, ce masă poți defini într-un asemenea punct? Iar dacă densitatea e infinită, cum poți avea masă? Orice atom, orice particulă, oricât de mică, are o densitate diferită de infinit. Nu e asta ușor de priceput și de un copil?

 19. polihronu says:

  „Eu am ceva habar de astrofizică – în comparație cu Polihronu, care e nul în domeniu, eu sunt Premiul Nobel în Fizică…” zise straluminatia sa, nimicul metafizic cu densitate infinita. Generale, trebuie ca stii si proverbu’ asta stravechi: pina si un Ferrari poa’ s-o ia pe aratura. E cu atit mai nasol, ca daca ar fi trabant, poate nu ti-ar parea asa rau.

 20. polihronu says:

  Cu ocazia asta ne-ai aratat si ca habar n-ai ce-i aia densitate (particulele elementare nu au densitate). Daca masa e zero si volumul e zero, densitatea e zero, generale. Idiotul meu drag, cu Nobel in astropatafizica!

 21. polihronu says:

  Inca o intrebare pentru prosti: daca singularitatile nu au masa (adica exact acel lucru care deformeaza spatiul), cum de exista gauri negre de dimensiuni diferite (adica raze Schwarzschild de diferite marimi)?

 22. polihronu says:

  @FJ#56: Tipic. Generalul ar face bine sa ia aminte.

 23. Sertorius says:

  @Polihronu,

  Confunzi în continuare o gaură neagră cu singularitatea. Gaura neagră are o dimensiune în spațiu-timp, o masă și un volum calculabile și emite radiații.
  Singularitatea este altceva. Pune mâna pe carte, s-au dat suficiente link-uri până acum. Nu am chef să-ți tot repet materia, iar tu să-ți ignori până și propriile link-uri.

  Când ieși de la botul calului, de la pseudo-știință pe internet, îți recomand Enciclopedia Britanică. Începe cu ea. Dacă ai dificultăți de înțelegere, poți să mă consulți. Ajut cu plăcere un om nevoiaș, chiar dacă mă aleg cu insulte în loc de recunoștință.

 24. polihronu says:

  Esti si nesimtit pe de-asupra. Uiti cite enciclopedii si lucrari de referinta ti-am citat acum ani. Hai mars!

 25. study_nature says:

  Iar dacă densitatea e infinită, cum poți avea masă?

  Generale, cam greu cu matematicile si fizicile astea. Deh, e destul de dificil sa fii sedus de antici si sa mai ai timp si de stiinte.
  Oamenii pe care i-ai citat si tu si Poli vor sa spuna ca o anumita dimensiune tinde catre infinit, nu ca ar fi infinita.

  N.B. Infinitul cu care opereaza fizicienii si matematicienii nu are nici in clin nici in maneca cu infinitul misticilor sau al credinciosilor, sau cu alte prefixe cu care opereaza teologia, de gen „atot-„, „omni-„, s.a.m.d.

 26. Steve says:

  @Sertorius

  OK, nu contest pregatirea ta si ai dreptate cu singularitatea, dar tu sincer crezi ca meriti sa ti se mai dea dreptate dupa tot tamtamul pe care l-ai facut?

  Eu nu inteleg de unde placerea asta a ta de a umili public pe cineva doar pentru ca nu are o anumita pregatire. Polihronu a incercat prevazator sa opreasca dialogul de cel putin trei ori, ba chiar te-a invitat sa-l continui in private. Deci ce tii tu acum sa demonstrezi? Ca nu da dovada de umilinta in fata spectatorilor? Tu ai fi mai modest?

  Sau crezi ca o inteligenta superioara iti da dreptul sa-l tratezi cu atata dispret? Cum ramane cu caracterul? Parca te considerai crestin. Si sa nu-mi zici ca tu ataci doar ideile!

  Sau daca o faci tocmai de dragul spectacolului si iti place sa-l pui in situatii penibile, macar recunoaste asta si nu te mai tot mira teatral de reactiile lui irationale sau infantile. Toti devenim defensivi cand facem gafe rusinoase. Ce, tu niciodata nu sari de la un subiect la altul cand ti se cere cu aroganta sa-ti recunosti greseala? Si nu folosesti si tu artificii semantice si diversiuni retorice cand esti pus in dificultate? De ce te faci ca este asa straina de tine nevoia disperata a omului de a fugi de ridicol? Te crezi perfectiunea intruchipata?

  Macar el este uman, nu un Terminator intelectual ca tine. Coercitia intelectuala nu este superioara etic celei fizice. Toti, destepti sau prosti, avem dreptul la demnitate si subiectivitate. Omul e mai important decat stiinta sau Dumnezeu sau ideile, nu invers. Chiar si stilul tau enciclopedic tradeaza tendinte inumane, rationaliste (nu confunda ratiunea cu -ismul).

  Este un minim gest de compasiune umana sa taci cu respect in fata neputintei si rusinii celuilalt. Deci eu zic ca e timpul sa incetezi.

  @Polihronu

  „Daca masa e zero si volumul e zero, densitatea e zero, generale. Idiotul meu drag, cu Nobel in astropatafizica!”

  Am stat cu sufletul la gura sperand ca n-o sa cazi si in capcana impartirii la zero. Cel mai bine ar fi sa-l ignori. Profita de avantaj si te provoaca intentionat. Miza lui este sa te faca sa te contrazici cat mai pe intelesul „spectatorilor”. Nu merita oboseala. Mai bine asteapta-l sa-i treaca erectia.

 27. Sertorius says:

  Study_nature,

  Și tu te pricepi la știință? Vezi atunci și află de ce spun savanții că singularitatea este în afara spațiu-timpului. Când înveți chestia asta, explică-i-o și prietenului tău, Polihronu. Eu nu am reușit.
  Și, prietene, infinitul nu are decât o singură definiție, cea matematică. A, că voi doi, tu și cu Polihronu, vreți să schimbați infinitul cu o funcție care tinde spre infinit, fără să-l atingă vreodată, e problema voastră. Numai nu căutați să vindeți castraveți unui grădinar, că vă faceți de râs.

 28. Sertorius says:

  @Steve,

  Ai dreptate în tot ce spui. Mulțam ptr săpuneală, cred că o meritam. N-am nici o plăcere să-l umilesc pe amicul Polihronu, dar ce să fac dacă, deși e patent că bate câmpii, o face pe deșteptul?
  Și eu cred că am trăncănit pe tema singularității suficient. Cine a avut ceva de învățat, a avut de unde să învețe, filtrând, desigur, asperitățile umane care au îmbrăcat acest dialog violent.

 29. Sertorius says:

  @Steve,

  Nu că aș vrea să mă justific, acum, că mi-am asumat greșeala în ceea ce privește lungimea acestui dialog falit, însă ar fi bine să-ți amintești că discuția a fost lansată de dl Polihronu, citând singularitatea ca o mostră de prostie din partea mea. Eram dator să răspund, nu? Parcă asta se numește legitimă apărare, în drept, nu?

 30. Amun says:

  In lumina noilor descoperiri stiintifice aparute in urma dialogului intelectual intre Poli in coltul stang, cu zambetul pe buze si uneori razand si generalul „sunt laureat la nobilului club al pionierilor in cautarea stelelor din cosmos” in coltul din dreapta jos, cu pumnii stransi si palid precum sf.Maria, am si eu o intrebare:

  Este biserica adventista de ziua a saptea o singularitate intr-o gaura neagra?

  Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! :talktothehand:


 31. Parcă asta se numește legitimă apărare, în drept, nu?

 32. din ciclul „intreaba si ti se va raspunde”, egiptul are prioritate:

  Este biserica adventista de ziua a saptea o singularitate intr-o gaura neagra?

 33. study_nature says:

  Poli,
  Steve are dreptate in ce ti-a scris referitor la impartirea la zero.

 34. marius andy says:

  C+Fj

  daca ala ar fi fost un crestin practicant cred ca i’ar fi rupt teasta, asa ca ce sa’i faci cand esti un crestin anemic ti se rupe crucea…!

 35. marius andy says:

  cred ca imaginea

  E REALA ( hai real madrid! poc!trosc)
  ptr multe dialoguri de pe aici indiferent de culoarea si mirosul ideilor si convingerilor impartasite!

  refrescant

 36. polihronu says:

  @Steve: As prefera contributia la discutie in locul sapunelilor. Nu de alta, dar stim deja ca generalul e priapic.

  @Study: Daca Steve n-are chef sa lungeasca vorba, poate ma luminezi tu.

 37. ce dreaqu se-ntâmplă aicea? ştie cineva unde ie dl pastoru? să sperăm că n-a-ncurcat zilele, sau şi mai rău, să nu fi tras nişte concluzii greşite cu privire la adevărata zi de odihnă şi să se fi culcat dup-amiază, că doară nu ie sabat.

  imi e dor de edi, chiar daca nu ma mai suporta. :-((
  a ramas inca taticul meu…

 38. GLADIATORUL says:

  CJ !!!
  Nu stiu adresa aia!!!

 39. …pornind de la ideea lui efidiles
  hey baieti si fete, haideti sa ne salutam macar (un simplu salut) pe chat :-))
  uite o alta varianta (temporara!), mult mai simpla – ramaneti complet anonimi /no IP, no nothing (trebuie doar sa alegeti un nickname + enter) si mai eleganta:

  http://jschat.org/chat/#oxigen4all

  va astept. doar in seara asta. :handshake:
  o sa raman online.

 40. eu + gladi va asteptam deja pe chat. 😀

  hai si tu! ai ocazia sa ma injuri, oricine ai fi. 😉

 41. Sertorius says:

  @Steve,

  Ei, păi nu merge așa, domle Steve! Ia arată-ți dumneata caracterul și dă-mi o lecție de cum ar putea fi dl Polihronu cumințit. Ia să vedem dacă dumneata te pricepi să fii filotim și delicat și, în același timp, să-l faci să înțeleagă ceva pe dl Polihronu.
  Eu o să mă păstrez pe margine. Te superi dacă pariez pe nereușita dumitale?

 42. Sertorius says:

  A, și să știi că te-ai înșelat în privința dlui Polihronu. Dumneata spuneai că el ar fi înțeles demult că susține o prostie, dar că nu s-a lăsat numai așa, din orgoliu. Aș, aiurea! Te asigur că dl Polihronu e sincer, dumnealui pur și simplu n-a înțeles absolut nimic. Ce, crezi că dacă dumneata sau alții din asistență v-ați prins cum stă treaba de la primul schimb de focuri, era obligatoriu ca și dl Polihronu să fi înțeles?
  Păi, dacă într-o relație matematică în care volumul e zero, dumnealui scoate masa pozitivă, îți dai seama cu cine stăm aici de vorbă, nu?

  Chiar dacă m-ai blamat atâta, eu să știi că am fost mereu bineintenționat față de amicul Polihronu și l-am povățuit mereu de bine. Dacă n-a vrut să mă asculte, mai mult decât să-l las să-și declame înainte cunoștințele în materie, ce puteam face?

  Aștept cu interes ce ești în stare dumneata să faci în locul meu.

 43. samson says:

  #94 sertorius

  haideţi domnu general că pe dvs vă căutam, aţi adus cv-u ăla a lu dl dumnezeu creiatoru la tot universu direct din singularitatea aia? aţi văzut c-am admis că okiei ajunge, zicem ca dvs, deci ce pronume are dl dumnezeu ăla a lu dvs? tare suntem curioşi cum o să-l înghesuiţi dvs acolo pe dl iehova la pachet cu domnu isus şi cu dl duhu sfânt la un loc în singularitatea aia unde până şi sardele ar refuza să domicilieze pe motiv că ie mai rău ca la confort 3!
  şi dak tot începeţi cu cv-u ăla, nu uitaţi să ne descrieţi şi ceva abilităţi a lu dl dumnezeu ăla, ştiţi dvs cum se face un cv, nu tre să vă-nvăţăm noi; că ne gândim că un asemenea domn dumnezeu spăimos care să facă ditamai universu dintrun nimik aşa de nimik, tre să fie cel puţin omnipotent ţi omniscient nu, c-alfel făcea kaka din nimiku ăla, nu cogeamitea universu, nu? ce părere abveţi?

 44. paul moga says:

  Uaaaaauuu! :shout:
  A ajuns aproape la 400 numarul mesajelor !
  Felicitari tuturor care ati contribuit cu mesajele dvs ,in asa fel incat sa se atinga acest numar fructuos. (cu mici exceptii).

  Voi scrie si eu cate ceva in asa fel incat sa iasa un numar si mai frumos .
  Va voi vorbi despre metafizica in asa fel incat sa puteti intelege mai bine acest concept al metafizicii.

  Sa imi fac putin incalzirea.

  ,,Iata ,deschid gura
  si mi se misca limba in cerul gurii” – IOV 33.2

 45. paul moga says:

  Ce am inteles eu din comentariile astea?
  Am inteles ca metafizica este ceva care poate deveni fizica . ( Bineanteles cu ajutorul persoanelor fizice ,care sustin metafizica).

  Definitia metafizicii.

  Metafizica este ceva fizic ,ca daca nu ar fi asa nu ar ocupa atata spatiu si timp. :silly:

 46. paul moga says:

  Acum sa vorbim putin si despre conceptul bogatiei metafizice , si pt a exemplifica va voi reproduce o poezie formata din doua versuri . (pe care unul l-am cenzurat deoarece mi sa parut ca are o tenta negativa , fiind de fapt si trist de altfel).

  ,,MUNTII NOSTRII AUR POARTA .”

  Ufff… ce bine …tra la la si iarasi la :laugh:
  Uraaa!…suntem bogati . Bravo ma muntilor ! Sa traiti cu tot cu ursi , padurari , cacareze de capra si cabanosi!

  Ce bine . Uite asta imi da un sentiment de siguranta materiala , si simpt eu niste simpturi foarte simptitoare si o melancolie dulce-acrisoara pe care mi le da sentimentele ca sunt bogatan , vorba poeziei .

 47. paul moga says:

  Sa moara Veta ! :skeleton: Nu inteleg !
  Ce e cu acest limbaj de lemn Tanase , atunci cand se vb despre un subiect de suflet ,cum ar fi metafizica?

  Folositi si voi atunci cand discutati despre acest subiect solemn ,exemple , pilde , demonstratii , aplicatii , experiente – sa pareti mai naturali .

  Parca sunteti niste roboti ,cu limbajul asta de lemn Tanase .
  Bine ca v-ati mai si injurat ca de altfel chiar pareati niste roboti.

 48. paul moga says:

  Chestia ca am studiat de curand un ziar ce se distribuie gratuit , si mare mi-a fost mirarea sa citesc la matrimoniale (ca am uitat sa va spun… asta studiez prima data , dupa care trec la rubrica ,,munca” …etc) , deci…mare mi-a fost mirarea sa vad ca nu era nici un anunt de genul – ,,Caut baiat destept , ochi verzi , bogat , bland , supus si cu cunostinte temeinice de metafizica in vederea intemeierii unei familii” si nici anuntul ,, angajam ingineri , sudori , lopatusi mecanici , barosani la baros si metafizicieni” . :-X

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: