Geneza 19 – Geneza si Pisica lui Schroedinger

174 Responses to Geneza 19 – Geneza si Pisica lui Schroedinger

 1. maria says:

  Nicole,
  Din moment ce a primit aprecierile criticilor, poate fi lansata „pe piata ” ?
  Stai asa !
  Art. 1. � (1) Dreptul de autor asupra unei opere literare, este legat de persoana autorului si comporta atribute de ordin moral si multa penitenta.
  (2) Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, o data cu aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar neterminata , cu conditia sa fie recitata in „blestemata adunare” .
  Lansarea poeziei va avea loc la o evanghelizare alaturi de binecunoscutul cunoscator de poezie si recitator IC.

 2. Nicole says:

  Loooooooooooool ! Te pup, Maria!

 3. maria says:

  Nicole,
  Si eu !
  Plec sa alerg (nu pe miriste) ci pe malul marii .
  Pa!

 4. Nicole says:

  Bravo, ce bine de tine! Oooof, și eu ar trebui să mă apuc de alergat…

 5. study_nature says:

  Maria si Nicole,
  :yes: :yes:

 6. Baba Cloanta says:

  Pe malul marii Marmara
  Maria topless alerga,
  In gandul ei ea isi zicea
  Ce singura’s in …mintea mea.

  De ar veni Isus acum
  As alerga cu el pe drum
  Sa ma pazeasca l-as ruga
  De FJ si de sleahta sa!

 7. Baba Cloanta says:

  Study esti un nesimtit! Lu mamaie nu-i dai :yes: ? :vampire: :zombiekiller:

 8. study_nature says:

  Mamaie, daca te tin shalele sa faci cateva ture prin jurul blocului/casei, primesti si matale un like. :rotfl:

 9. bai, ce faceti aici? va dicstrati, ha?

  dedicatie pentru sora marian… sa alergam amandoi goi pe planja marii, nebuno

  vai tu, fata! :shy: :inlove: :female: :deadrose:

 10. maria says:

  FJ,
  Grija fata de „aproapele „, ma determina sa nu te iau.
  Te rog, nu te supara !
  E spre binele tau, daca te iau sa nu racesti si-o sa-ti curga nasul.
  Insa, tot din iubire fata de aproapele, pot sa te ajut sa culegi niste frunze din copac.
  Stiu o croitoreasa specialista in design vestimentar, moda mezozoica.

 11. Nicole says:

  Maria, nu da cu piciorul norocului ! Ție-ți trebuie unu’ cu care să dansezi în mijlocul străzii, să scuipați de pe pod ca să vedeți dacă nimeriți mașinile, să blocați liftul ca să faceți dragoste-n el… unu’ care vineri, în drum spre piață, să-ți spună „Vrei să mergem la munte week-end-ul ăsta?” și într-o oră să fiți în tren, deși aveați cu totul altceva programat pe week-end-ul ăla și ajunși acolo să respectați doar în prima zi traiectoria propusă, pt. că în a doua zi vă vine altă idee și în loc să vă duceți cu telecabina până în vârf, să stați acolo 4 ore ca toată lumea și să vă întoarceți seara, ca să mâncați în stațiune la restaurant, voi să vă cazați la o stână sau la o mănăstire și mâncați urdă cu smântână, mămăligă și ceapă, vă jucați cu oile și câinii, luați pureci, vă spălați la râu, iar a doua zi o luați în partea opusă, cu o căruță locală… Mai lasă-le-ncolo de cărți, curățenie și crătiți și trăiește, ca să nu regreți mai târziu! Te pup, fată, ai grijă de tine!

 12. Baba Cloanta says:

  „și în loc să vă duceți cu telecabina până în vârf” faceti traseul Busteni – Pestera cu o masina de raliu :car: :zombiekiller: :vampire: :rose:

 13. Nicole says:

  care știe să sară chiar peste ruptura din drum pe care a făcut-o ploaia din noaptea precedentă, de nici camioanele nu mai puteau trece…

 14. maria says:

  Nicole,
  Si eu te pup !

 15. Stef says:

  Maria

  stai asa ca vin si eu la o alergare. In primul rand ador marea si in al doilea, cred ca pot tine pasul vreo 10 km.
  Daca intre timp ai plecat….vant din pupa.

 16. maria says:

  Nicole,
  Cred ca Fj. nu vroia decat sa ma faca sa rad, si eu l-am jignit.
  Ripostez din instinct si cred ca ar trebui sa ma las de sportul asta.
  Sper sa inteleaga.

 17. maria says:

  Stef,
  Poate data care vine.
  Insa ai grija, iau si cainele cu mine !
  Ai nevoie de endorfine ?
  Nu-i nimic 10 km. Vara fac mai mult, asa ca antreneaza-te .

 18. Nicole says:

  Maria dragă, sunt sigură că FJ a înțeles, e prea inteligent ca să nu înțeleagă. Într-un fel sau altul, aproape toți oamenii sunt abuzați mai mult sau mai puțin, de oameni sau evenimente și cărăm cu noi traumele, încercăm să dezvoltăm mecanisme de apărare, pe care de multe ori le aplicăm când nu-i necesar. Mai toți facem greșeala asta, mai ales când suntem în mijlocul necazului, dar chiar și după ce a trecut și ne-am vindecat cumva (dar cu cicatrici care ne amintesc mereu prin ce am trecut), o facem ca mijloc de profilaxie, suntem în gardă, ca să n-o luăm iar în bot. Stai liniștită, oricine în locul tău ar reacționa la fel.

  Ce pot eu să-ți spun e: iubește-te, admiră-te, respectă-te, pt. că meriți, fă-ți cadouri de câte ori poți, măcar un buchet de ghiocei, aranjează-te trăsnet și ieși în oraș, plimbă-te fără să ai neapărat un scop, bucură-te de tot ce poți, de orașul frumos în care stai, de flori, de soare, de oameni, de păsări, de cartierele vechi de pe faleză, du-te la spectacole, la film, du-te în satul de vacanță și dă-te în mașinuțe, în caracatiță, întâlnește-te cu prietenele și ieșiți doar între fete, vorbiți prostii și râdeți, mănâncă înghețată și ciocolată uneori (sau ce-ți place ție), că tare bine mai ridică moralul (bine, nu mânca cât am mâncat eu, de-am luat 8 kg), fă tot ce-ți trece prin cap, tot ce crezi că te-ar face să te simți bine, iar dacă după atâția ani în care n-ai făcut decât ce trebuie și ce ți s-a poruncit și ai uitat ce te-ar face fericită, amintește-ți ce-ți doreai când erai fetiță și adolescentă, când erai studentă și nu aveai încă obligații. Da, știu că multe lucruri nu ți le mai dorești dacă nu le-ai avut atunci când le-ai visat… și totuși… pofta vine mâncând, iar ideile vin lucrând.

 19. Forgiveness is not something we do for other people.
  We do it for ourselves to get well and move on.


 20. Pingback: joc divin | zing.ro

 21. Emma says:

  Hei Edy, „ne interesante Artikel fuer dich.
  P.S. Wie war das noch mal mit Darwin und „Out of Africa”-Theorie ?

  Fundsache, Nr. 942
  400.000 Jahre alte Zähne
  In Israel werden die ältesten Zähne des modernen Menschen gefunden. Wie die Tel Aviver Universität mitteilt, sind die in einer Höhle gefundenen Zähne 400.000 Jahre alt. Bisherige Funde seien dagegen „nur” 200.000 Jahre alt gewesen.

  Nach Angaben der Universität sind es die ältesten gefundenen Zähne des modernen Menschen.
  (Foto: dpa)

  Forscher haben in Israel nach eigenen Angaben die bislang ältesten Zähne des modernen Menschen gefunden. Die Tel Aviver Universität teilte mit, bei Ausgrabungen in einer Höhle seien Forscher auf etwa 400.000 Jahre alte Zähne des Homo sapiens gestoßen. Bislang seien nur etwa 200.000 Jahre alte Überreste des modernen Menschen in Afrika entdeckt worden. Die Resultate sind im „American Journal of Physical Anthropology” veröffentlicht.

  „Dies ist die bisher früheste Periode, aus der es Hinweise auf die Existenz des modernen Menschen auf der Welt gibt”, hieß es in der Mitteilung der Universität zu dem neuen Fund. An der Studie waren unter anderem die Archäologen Professor Avi Gofer und Ron Barkai sowie Professor Israel Hershkovitz von der Abteilung für Anatomie und Antrophologie der medizinischen Fakultät beteiligt.
  Bisher nur 100.000 Jahre alte Funde

  Die Zähne wurden in der Kassem-Höhle gefunden.
  (Foto: dpa)

  Die Zähne wurden den Angaben zufolge in der Kassem-Höhle gefunden, einer prähistorischen Stätte östlich von Tel Aviv. Acht Zähne seien gemeinsam mit einem internationalen Forscherteam untersucht worden. Die Untersuchungen hätten ergeben, dass sie in Größe und Form sehr jenen der bisher weltweit ältesten gefundenen Überreste des Homo sapiens ähnelten.

  In Israel seien in der Vergangenheit etwa 100.000 Jahre alte Überreste des Homo sapiens gefunden worden, in der Carmel-Gegend im Norden des Landes sowie in Kafzeh in der Nähe von Nazareth. Die derzeit weitgehend akzeptierte „Out of Africa”-Theorie besagt, dass sich der moderne Mensch in Afrika entwickelte und von dort aus über den Rest der Welt ausbreitete.

 22. Conceptia ortodoxa a simultaneitatii evenimentelor ridica, in opinia mea, o intrebare mult mai grava. Fiindca aceasta viziune eternalista ignora prezenta raului si a suferintei sau le include intr-un tablou mai vast in care raul si suferinta devin necesare pentru armonia finala a universului. Este asa-numita solutie estetica la problema raului. Raul este un lucru necesar intr-un univers determinist si slujeste armoniei ansamblului precum umbrele alaturi de luminile dintr-un tablou. Este una din solutiile la problema raului cu care eu nu ma impac deloc. De-asta cred ca orice viziune am adopta despre timp, dpdv teist ne lovim de contradictii profunde si ireconciliabile.

 23. Concluzia finala, din punctul meu de vedere, este ca atat ateismul cat si teismul sunt contradictorii si absurde. Doar ca ateismul este absurd dpdv existential fiindca nu-i poate oferi omului un sens al vietii (de unde si atitudinea de revolta a filosofilor absurdului – Camus si ceilalti), iar teismul este absurd dpdv logic, adica rational. De aici si conflictul foarte bine sesizat de Unamuno intre credinta necesara dpdv existential si ateismul necesar dpdv logic, conflict care ne va insoti pana la sfarsitul vietii si al aventurii umane.

 24. Si tot in mod paradoxal as spune ca asta nu exclude faptul ca Dumnezeu e logosul intrucat El este fundamentul existentei si temeiul ei catre care „faptura suspina”. Insa probabil ca aceasta ordine si rationalitate a lumii nu se va dezvalui decat la sfarsit, cand chipul acestei lumi va trece si va veni unul innoit. „Iata, Eu innoiesc toate lucrurile”.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: