Anno Domini 15 – Rastignirea Fiintei

269 Responses to Anno Domini 15 – Rastignirea Fiintei

 1. Sertorius says:

  @Ianis,
  Eu n-am încercat nicio schemă. Dumneata ai văzut cai verzi pe pereți în scrisul meu și te-ai făcut binișor de râs. Analizează-mi cum dorești fraza, nu vei scoate din ea nici faptul că eu aș fi afirmat că am citit cartea respectivă, nici că aș pleda cu ceva în favoarea ei (”i-ai acordat tot creditul lui Hoffmeier”, ho-ho-ho!). Spuneam doar că Mr. Dembsky o pomenește în dezbatere sub această prezentare – ”o carte recentă care reunește etc”.

  PS. Poate că lucrarea lui Hoffmeier e chiar valoroasă. Am răsfoit-o și-mi pare că respectă exigențele științifice. Am să mă pronunț asupra ei după ce-mi voi fi luat răgazul s-o cetesc. Însă valoarea cărții lui Hoffmeier n-are nicio relevanță în disputa noastră. Defecțiunea dumitale de lectură, în ceea ce privește textul meu, rămâne, indiferent dacă Hoffmeier e un savant, un impostor sau un tâmpit.

 2. ianis says:

  iegzista o explicatie. se numeste: autostrada complexatilor 😛

 3. aaa, ce prost sunt (era chiar acolo unde il oprisem io, imediat dupa ce pomeneste de prof. Israel Finkelstein) … era chiar la minutul 12:33

  „They couldn’t find a single trace of anything that was remotely compatible with the story of the Exodus, the Wondering or the Conquest of Canaan. Not one trace.”

  Sertorius are dreptatea lui aici (nu in tot ce sustine) si trebuie sa recunosc.

 4. Bai baieti, incetati. Ia dati-va mana, nesimtitilor. Da’ chiar nu va mai e rusine de nimeni si de niciun Dumnezeu? Magarilor!
  http://imgur.com/a/a9Vgf#y1msc 😯 😯

  va pup! noapte buna!

 5. Rolling says:

  Ianis,

  in cazul asta, eu cred ca ar trebui sa lasi orgoliul deoparte si sa recunosti ca l-ai citit pe Sertorius in mod eronat.

  FJ,

  si eu am cautat special dezbaterea sa vad daca Hitchens chiar se exprima asa cum sustinea Sertorius. Si, da, a fost foarte transant.

 6. however, my dear serto…

  E o distincție ce ține de un detaliu al limbii Albionului. Între ”none”, folosit în dezbatere de Mr. Hitchens, și realitatea acestor dovezi, care indică un ”a lot” sau un ”many”, există tot felul de nuanțe intermediare, e.g. ”few”, ”several”, etc. În acest context, Mr. Hitchens e dat binișor de mincinos, nu-i așa?

  Ai grija la ce se refera totusi Hitchens acolo! Nu are treaba cu existenta poporului Israel in sine, ci doar cu cele care sunt considerate, in lipsa DOVEZILOR, doar mituri.
  Ai si tu punctele tale in discutie, dar treaba e mult mai complicata, Sertorius. Mie nu-mi place wishful thinking. De la sula (arheologie si existenta unui popor… si ala cu multe incompatibilitati cu dovezile istorice/arheologice) la prefectura (geneza si teologia iudeo-crestina) e cale lunga… prin credinta.

  hai ca acum chiar am plecat. jur. mai e si maine o zi.
  mie mi-e dor de edi. 😦 pe bune, mi-e dor.

 7. Sertorius says:

  @Ianis,
  Îmi cer scuze ptr cuvintele mai dure folosite față de dumneata. Sunt nejustificate, indiferent de conduita dumitale în disputa care ne-a opus.

 8. NorthLite says:

  Exodul a fost real? Unde sunt urmasii cananitiilor/madianitiilor/etc sa cearea daspagubire? :devil:

 9. Sertorius says:

  Hai să trăiești, dragă Northlite. Există și posiblitatea asta, a unui exod real. Cât despre canaaniți/madianiți/etc, mă gândesc că o situație similară se poate întâlni peste tot, inclusiv la noi. Unde sunt hunii/gepizii/avarii/pecenegii/cumanii, ca să ne ceară să le recunoaștem suzeranitatea asupra teritoriului nostru național?

 10. eddieconst says:

  O carte care abordeaza problema Exodului si a regatului lui David si Solomon in lumina ultimelor desoperiri arheologice, scrisa de doi savanti evrei este The Bible Unearthed: Archaeology’s New Vision of Ancient Israel and the Origin of Its Sacred Texts. Problema este cu atat mai clara cu cat Palestina si pustia Sinai erau sub administratie egipeteana in perioada descrisa in Iosua.

  Setorius:

  No offense bro, dar cand citezi un matematician la arheologie biblica se cheama apel la autoritate. Pe langa asta un profesor la Southern Baptist Seminary si fellow la Discovery despre care curtea federala a declarat ca are o agenda si comunitatea stiintifica sustine ca este o farsa, este o gluma.

  A federal court, along with the majority of scientific organizations, including the American Association for the Advancement of Science, say the Institute has manufactured the controversy they want to teach by promoting a false perception that evolution is „a theory in crisis”,[8] through incorrectly claiming that it is the subject of wide controversy and debate within the scientific community.[9][10][11] In 2005, a federal court ruled that the Discovery Institute pursues „demonstrably religious, cultural, and legal missions”,[8][10][12] and the institute’s manifesto, the Wedge strategy,[13] describes a religious goal: to „reverse the stifling dominance of the materialist worldview, and to replace it with a science consonant with Christian and theistic convictions”.[14][15]

 11. ianis says:

  eddie,
  pusesem mai sus linkul catre Bible Unearthed, il mai pun o data aici
  Pe internet se gaseste si documentar video. Stiu ca se lucreaza la o subtitrare in romaneste, probabil ca va aparea curand si pe aici.

 12. eddieconst says:

  Thanks Ianis. si imi cer scuze pentru omisiune.

 13. eddieconst says:

  Sertorius:

  Noi nu cerem reparatii de la poporul care ne-a civilizat si reeducat (in spiritul muncii care te face liber :devil: ), si nu jucam rolul de victima universala a discriminarii si persecutiei. Nic nu pretindem dreptul de a invada teritoriile pe care Zamolxe le-a daruit lui Burebista.

 14. eddieconst says:

  OK, guys. It’s 2:30 A.M time to go to bed.

 15. maria says:

  Sertorius,
  Toti acesti huni, gepizi, cumani etc. fac parte din fiinta romaneasca, chiar daca nu o recunoastem. Nicolae Iorga incepuse sa recunoasca aceasta realitate.
  Suzeranitatea lor consta in vestigiile importante si unice pe care le-au lasat.
  Mitul daco-roman nu prea se explica .

 16. Sertorius says:

  Eddieconst,

  ”No offense bro, dar cand citezi un matematician la arheologie biblica se cheama apel la autoritate.”

  Ptr a câta oară trebuie să precizez că eu nu am ”citat”, eu doar am ”observat”, ”menționat”, ”amintit”, ”indicat”, faptul că în acea dezbatere cineva a indicat o carte pe o anumită temă?!

  A mai existat pe undeva atâta răstălmăceală a unei afirmații simple, clare și precise?…

 17. ianis says:

  In continuarea discutiei despre Patriarhi si Exod si pentru ca s-a facut referire la Bible Unearthed a lui Israel Finkelstein si Neil Asher Silberman, postez prima parte a documentarului cu acelasi nume, tradus in limba romana. Poate fi urmarit aici

  Credit goes to BNC from OSC

 18. REM says:

  va foarte multumesc lume pentru linkuri, torrent, video, discutie 🙂

 19. ianis says:

  In postarea anterioara, cea cu Bible Unearthed, am omis, din nestiinta, sa dau credit si lui skeptic, care s-a ocupat de realizarea efectiva a subtitrarii.
  Am aflat ca va veni curand si partea a doua a documentarului, cea despre Exod.
  Thanks, ske & bnc.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: