Anno Domini 17 – Canonul: Tora sau Logos?

58 Responses to Anno Domini 17 – Canonul: Tora sau Logos?

 1. preoteasa says:

  richard, poti sa fii mai explicit si sa ne spui si noua ce crezi tu ca face edi in emisiunea asta, in afara de faptul ca reinventeaza roata?!

  nu pe bune, nu s-a prins nimeni decat richard ce face edi aici??

 2. preoteasa says:

  scuze, de la oboseala, schimbarea orei etc, n-am vrut sa spun in „emisiunea asta”, ci aici!

  si ce crezi tu richard deci ca este cu ACEST forum?

 3. ianis says:

  REM
  nu impartasesti si cu noi concluziile grupei voastre de „scoala de weekend”? 🙂

 4. eddieconst says:

  Richard:

  Imi pare bine sa te reintalnesc si regret ca inca nu mi-am luat o ora linistita sa-ti scriu un email. lasa-ma cu Informatica ca ma apuca nostalgiile. Ce vremuri…

  Edi Iorgu:
  Lucrez la o carte si cred ca voi fi gata in cateva luni. Dialectica – este pentru rubrica editorial. Am invitat pe cativa care au opinii diferite de a mea sa o foloseasca dar inteleg ca timpul este putin. Polihronul mi-a oferit o opozitie constructiva la Geneza si consider plecare lui o pierdere. In rest, nu am timp sa vin todeauna la subsolul paginii, desi recunosc ca este o lipsa de politete. Forumul este administrat de altii (cel mai activ fiind Ianis caruia ma simt indatorat pana peste cap) si consensul este ca cenzuram obscentitatile dar nu tinem todeauna pasul. Nu atacurile verbale pentru ca ar fi dificil sa tragi linia intre opinie si atac la persoana. Eu insumi am fost atacat in repetate randuri si nu am cenzurat ceea ce ma deranja intrucat cred ca oricine are dreptul sa-si exprime opinia fata de mine. Nu pot spune ca Samson si FJ nu inteleg natura subiectelor sau ca opinia lor este irelevanta. Se vede ca sunt bine citit si parerea mea este ca amndoi au in trecutul lor un episod adventist conservator desi este posibil sa gresesc, intrucat nu-i cunosc personal pe nci unul din ei. samson are un talent real de a parodia filosoful de obor si clisele adventiste. Cred ca exista si ceva amaraciune in spatele rasului lui Samson. FJ ma uimeste prin promptitudinea cu care manuieste informatia pe internet si pare foarte familiar cu aspectele crepusculare ale adventismului romanesc. Singurul lucru care m-a deranjat la el il stie fiindca i-am spus. Imi pare rau ca unii (Maria vine in minte) au fost tinta unor atacuri fara manusi, dar aici nu m-am bagat. Maria are dreptul la o replica la editorialul lui Anubis daca vrea sa il foloseasca. In rest, scopul meu este sa port un dialog cu cei pe care biserica nu a vrut sa-i asculte si sa provoc o discutie deschisa despre ce tine si ce nu mai tine in ideologia azs.

 5. ediorgu says:

  @eddieconst – multumesc pentru raspuns, dar m-ai inteles gresit, sau nu m-am exprimat eu destul de clar. Nu ma refeream la ceea ce se intampla pe sait (si eu am sarit calul, ca si altii, dar per ansamblu ma simt bine aici) ci la dialectica logosului din emisiune. Ma interesa daca o ”pozitie filosofico-teologica” ca a celor doi si a altora care sunt perceputi ca ”anti” poate fi considerata ca aport la dinamica acelei dialectici sau este dincolo de granita admisa. De fapt ma intereseaza unde e granita aia pentru tine.

 6. ediorgu says:

  @eddieconst – de acord ca Polihronu e o mare pierdere. Cum il aducem inapoi?

 7. study_nature says:

  @Edi si ediorgu, cel din urma scriind:

  @eddieconst – de acord ca Polihronu e o mare pierdere. Cum il aducem inapoi?

  Poli are talent scriitoricesc, o intelegere foarte buna a teologiei si un stil aparte. O2 este categoric mai sarac fara el.

  Totusi, ii respect decizia si am impresia ca reusesc partial sa i-o si inteleg. Eu m-am indeletnicit cu teologia mult mai putin timp decat el – in contexte formale si informale – si tot ma simt suprasaturat cand sunt expus iar si iar acelorasi controverse majore care apar in prim-plan. Mi se pare normal ca Poli, ca tot omul, sa-si doreasca sa dedice mai mult timp lucrurilor mult mai importante pentru el decat polemicile si spartul in figuri (metafizice). Apropo, Nicole cred ca intelege destul de bine unele dintre laturile acestei chestiuni multifațetate.

  Si eu ma straduiesc sa fac ceva asemanator de cativa ani. Alegerea nick-name-ului cand m-am inregistrat ca membru pe OSC acum un an si vreo 2 luni este o ilustratie a sectiunii principale a acestui plan: sa ma implic mai putin in schimburi teologice etern discutabile iar timpul eliberat sa-l investesc in aprofundarea stiintelor (pentru ca acestea mi se par mai valoroase si reale). Dincolo de ceea ce poate surprinde aceasta deviza pe care mi-am preluat-o tocmai ca sa-mi aduc aminte sa nu ma consum cu tot felul de desertaciuni, imi propun sa ma implic in tot felul de activitati umane care merita si care-mi aduc impliniri (asa este bine si frumos).

 8. Richard Paraschiv says:

  wow, salut EDI !!! Merci pt raspuns si sa stii ca tot astept de la tine un mail personal pe mail-ul meu… cu numarul de tel si coordonatele unde pot sa te gasesc. Sunt in Canada de mai mult de 12 ani si cred ca ne vom revedea. Apreciez mult ce faci tu aici ! Apreciez curajul tau si tineretea sufletului tau ! Ramai asa ! Cand sunt in fata unui nou video ma simt mai tanar cu 20 de ani ! Merci de mesaj. Despre Informatica ce sa spun Edi…. cum spui tu… ce vremuri…. ! 🙂 Era singura formula in care puteam si eu sa fiu adventist ! Fara acel cadru… mai greu… nu ma mira ca si dupa 20 de ani… singurele produse azs le ascult tot ..tot de la tine… ciudat… don’t you ?!

  Hai ca ai treaba, contacteaza-ma si vorbim.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: