Anno Domini 19 – Via Negativa

250 Responses to Anno Domini 19 – Via Negativa

 1. maria says:

  Sertorius,
  Ba da, m-am intrebat , problema din pacate este istorica.
  Poporul nu simte inca cultul civilizatiei si pentru ca nu s-au facut reforme la timp sau nu s-au facut deloc si pentru nu exista idei si forme originale de adaptare a noului la nevoile specifice poporului roman si pentru ca constiinta solidaritatii sociale nu exista si pentru ca nu exista interes de a promova nimic care sa strice edificiul insalubru in care se complac multi.
  Si daca tot esti atat de afectat de ceea ce se intampla de ce nu lasi conceptiile azs pentru imparatia cerurilor si nu promovezi binele pentru o domnie a legii eficienta, implicandu-te in politica atat de necesara neamului ?
  Cu vorba nu se face nimic , cu fapta da sau poate cu fapta altuia ?

 2. Neo says:

  Crestinismul esuat, este impresionanta lista cu personalitati care au suferit de aceasta boala si desi avand acest handicap,ei s-au integrat in societate,ba mai mult au influentat-o prin gandirea ,sau arta lor.Ciudatenia este atunci cand boala asta este asociata cu inselaciunea,inventare de povesti…

 3. Nicole says:

  @Neo

  Manifestarea epilepsiei în forma pe care o descrieți dvs. e cea mai gravă formă de epilepsie, se numește „criza de grand mal”, numai că epilepsia poate avea multe alte forme mai ușoare, uneori imperceptibile de către anturaj (cu atât mai puțin de către pacient), de la pierderi ale conștienței de 1-2 secunde până la câteva minute sau mai mult, fără ca pacientul să cadă din picioare și să aibă convulsii ori alte simptome caracteristice, ci continuă să meargă sau să acționeze, numai că în intervalul ăsta ei nu știu ce fac. Mulți își dau seama că ceva nu e în regulă când se trezesc din criză și constată că au ajuns într-un loc în care nu-și propuseseră să ajungă și nu-și amintesc cum au ajuns acolo sau, fac ceva ciudat și abia după ce se trezesc din criză constată că sunt autorii unei acțiuni pe care nu și-o propuseseră și pe care nu și-o amintesc. Vă dau un exemplu: o colegă a mea intră într-un supermarket, ia o sticlă de cognac de pe raft (nu era deloc amatoare de alcool) și iese din magazin fără s-o plătească. Imediat vine poliția, o arestează, iar ea nu poate să-și amintească cum a ajuns în supermarket, nici când a lut sticla. I se face o electroencefalogramă și se descoperă că are epilepsie și în momentul respectiv a avut o criză. Alt exemplu: o doamnă pleacă în oraș cu treburi și se trezește că a ajuns într-o zonă a orașului pe care n-o cunoștea, nu-și poate aminti drumul, nu-și amintește nici de unde anume a plecat ca să ajungă acolo și când se uită la ceas, constată că au trecut vreo 2 ore de la plecarea de acasă.

  Dacă toți epilepticii au înclinații poetice? Nu știu dacă toți, dar mulți au. Dostoievsky e un exemplu clasic. Ce știu e că mulți din artiștii creativi (scriitori, compozitori, pictori, actori) au sindrom ciclotimic, ori hipomanie, sau sunt bipolari, ori au epilepsie. Se pare că bolile astea stimulează creativitatea.

  Nu neg inteligența Ellenei, nici capacitatea ei de a conduce o afacere, nici deschiderea ei de spirit, dar are o înclinație religioasă exagerată și o obsesie a sfințeniei din care rezultă idei aberante. Vina nu e a ei, pt. că ea era sinceră în ce spunea, vina e a celor multe sute de medici și psihologi din BAZȘ română, care nu știu de ce închid ochii, în ciuda faptului că ea singură și-a descris boala cu lux de amănunte. Dintre țările civilizate sau semi-civilizate, asta se întâmplă doar în România, pt. că în Europa occidentală nu dă mai nimeni atenție scrierilor Ellenei White. În Germania majoritatea le resping și mai multă încredere am în spiritul rațional și serios al germanilor decât în isteriile religios-extatice latine sau americane.

  În fine, dacă vă interesează subiectul, sunt pe net o mulțime de informații.

 4. Beni Plesa says:

  Anubis

  Buna dimineata !!
  Aici in Atlanta este o zi de primavara frumoasa ,cum este vremea pe la tine prin Europa ,ca locul precis nu ti-l stiu. Sper sa ai MULT NOROC si sacalii aia egipteni sa nu schelaie prea mult astazi pe la urechile tale.
  Anubis dragul meu ,ma refer la cel egiptean si nu cel din Europa,esti baiat de compatimit si in acelasi timp norocos ca dupa ce ai fost parasit de mama ta ai fost adoptat de ISIS si astfel ai devenit „judecatorul” celor morti .
  Parca povestea vietii tale seamana cu ceea a lui Moise .
  Dar sa revenim la ale noastre .
  Nu m-ai desamagit absolut de loc si de altfel ai reactionat asa cum am prevazut.
  Se pare ca incompetenta in acest domeniu te-a facut sa apelezi si sa te ascunzi dupa „fusta”lui Samson.
  Nu ca Samson a fost ma revelator in ceea ce spune ,dar cel putin a incercat si el dupa intelepciunea data lui.
  Ca samson nu crede in existenta lui Buda ,Mahomed ,Irod .Pilat Pavel sau Isus ,e OK cu mine.El este un pamfletist adorat de multi pe acest site.
  Incearca si tu cel putin sa te ridici pina la „umerii” lui si nu doar sa „calaresti” pe „gloria”lui.
  Ti-am mai spus –prozelitismul–e rusinos ,.
  Clovnul Junglei o face inteligent ,la samson apreciem sarcasmul si ironia ,spune-ne ce putem admira la tine ,incearca sa fi original ,ca din astia fundamentalisti ca mine sint destui ce doar repeta ce a spus Isus si apostolii.
  Vezi ca este un post liber de –clovn al satului–,aplica ,cine stie poate ai NOROC si te califici,cerintele nu sint prea mari.
  Anubis ,imi esti drag se de aceea imi permit sa glumesc cu tine.
  Ieri dupa- amiaza eram in Athena -GA ,si asa „tam nesam- ,in timp ce sorbe-am din berea galbena si spumoasa ,ma -am trezit gandindu-ma la tine si crisma ta preferata –The chesire cat”.
  Apropo sti tu care a fost raspunsul pisicii la intrebarea pusa de Alice ??
  Sau sti tu intrebarea pusa de ALICE ??
  Uite te ajut eu sa-ti improspatezi memoria:

  Alice in calatoria ei prin imparatia oglinzilor strimbe,a ajund la o rascruce de drumuri si asa confuza cum era a vazut pisica aia faimoasa intr-un copac si a intrebat-o ;-Incotro as putea merge.?
  La care ,pisica o intreaba ,;-asta depinde incotro vrei sa mergi ?
  Alice raspunde ca HABAR nu are unde vrea sa mearga,si atinci inteleapta pisica i-i raspunde:
  DACA NU STI UNDE VREI SA MERGI <ATUNCI POTI SA ALEGI ORI LA STINGA ORI LA DREAPTA CACI NU ARE NICI O IMPORTANTA.
  Tot asa te intreb si eu si nu trebuie sa-mi raspunzi;–unde vrei sa mergi tu ANUBIS ?
  Cu drag
  Beni

 5. Neo says:

  Ok,merci,au fost doar intrebari,nu sunt fan White,pastram ce este bun de la un om si mergem mai departe cu realitatile prezente.

 6. Anubis says:

  Beni nu esti normal.

 7. maria says:

  Nicole,

  Se pare ca spre sfarsitul vietii, chiar sotul ei a fost ingrijorat de faptul ca viziunile „erau influentate” de diversi credinciosi . Adevarata capacitate de a face afaceri a avut-o el.
  Daca te uiti atenta, viziunile vin dupa ce se adoptau unele doctrine, nu inainte.
  Probabil aveau nevoie de o confirmare spirituala care sa le consolideze statutul de biserica. E cam greu ca azs sa mearga inainte fara EGW, fiind au plasat-o ca autoritate spirituala pe aceeasi treapta cu scripturile.

 8. Crestinismul a esuat says:

  @Doamna Lelitza la portitza & domnule Beni Plesa, comentariile mele (de aseara) catre dvs. asteapta moderare.

  @Neo, pastram ce este bun de la oricine… gandind critic si rational, realist – si nu oricum, faultandu-ne singuri in rationamente. Nu ne intereseaza, pana la urma, cine afirma un adevar si nici cat de sincer este, ci adevarul (cu a mic, sa nu se creeze confuzii) in sine.

 9. Nicole says:

  @Maria

  „E cam greu ca azs sa mearga inainte fara EGW, fiind au plasat-o ca autoritate spirituala pe aceeasi treapta cu scripturile.”

  Au plasat-o mai presus decât pe Biblie și într-un fel e de înțeles. Biblia e foarte concisă, Ellen intră în detalii; Biblia vorbește de niște perioade istorice foarte îndepărtate, Ellen e mai aproape de secolul nostru; Biblia ne pune capul la treabă, Ellen nu, ea dă lapte cu biberonul pt. bebeluși și i-a să refuzi, să vezi cum o iei peste pampers! Dar asta se întâmplă numai în BAZȘ din România în unanimitate (mă refer la doctrina oficială, nu la ce părere au membrii), unele țări est-europene, unele biserici din Europa occidentală și unele din America. În România are lumea impresia că Ellen e așa de universală, dar în alte țări oamenii nici nu vor să audă de scrierile ei.

 10. Neo says:

  Crestinismu… ,”Este mai bine sa moara un singur om ptr. popor” (Caiafa)

  „Lasati oamenii acestia in pace,daca lucrarea lor este de la om ,se va
  distruge singura,dar daca este de la Dumnezeu ,sa nu va pomeniti ca
  luptati impotriva Lui” (Gamaliel)

 11. lelitza la portitza says:

  @Crestinismul a esuat

  Doamna Lelitza? Hai ca m-ati pus la zid, adica la portitza.
  Credeam (nici nu am realizat ce credincioasa pot sa fiu uneori!) ca ascultam cantecul tacerii (ah, sunt furioasa acum pe Einaudi ala cu valurile lui) insa se pare ca tipatul strapunge mai eficient fiinta noastra. Mda, am mai auzit ca dusurile reci sunt sanatoase.
  Domnule, si portitza dispare daca alegi sa nu mai crezi in ea. Pana la urma nu are nici o utilitate in afara separarii/delimitarii a ceva de altceva. Plus ca se rezolva si dilema falsa a alegerii intre a sta inapoia sau in afara ei.

 12. Nicole says:

  @Neo #6

  „“Lasati oamenii acestia in pace,daca lucrarea lor este de la om ,se va
  distruge singura,dar daca este de la Dumnezeu ,sa nu va pomeniti ca
  luptati impotriva Lui” (Gamaliel)”

  Ar fi bine dacă lucrurile ar funcționa în realitate după teoria lui Gamaliel. Istoria a demonstrat că prea multe idei rele au funcționat mult timp și au făcut ravagii, au distrus milioane de vieți, iar stoparea lor a fost făcută tot de oameni, nu s-au distrus singure.

 13. lelitza says:

  cont…

  pt. mine portitza a fost doar un punct de sprijin, nu am inchis-o in fata nimanui

 14. jemiol says:

  @Nicole:
  În România are lumea impresia că Ellen e așa de universală, dar în alte țări oamenii nici nu vor să audă de scrierile ei.
  Editura „Viata si Suferinta” s-ar vedea cu profitul amenintat daca oamenii ar fi inteligenti. Eu nu pot intelege de ce trebuie sa citim un singur autor, de parca Isus la randul Sau ar fi trebuit sa citeze din plagiatura EGW.
  Avem o mandrie de rata proasta. Ne mandrim cu un autor ce este depasit.

 15. Neo says:

  Nicole,corect! Ideea de a se distruge singur era un fel de a spune,dar in realitate,tot oamenii il distrugeau.Iar celebra declaratie a lui Gamaliel era in contextul aparitiei si distrugerii a mai multor autoproclamati Mesia.

 16. maria says:

  Jemiol,
  Omului i se da ceea ce vrea sa auda , e principiul dupa care functioneaza orice sistem financiar.
  E vorba de cerere si oferta, de beneficii si de manipulare.

 17. Crestinismul a esuat says:

  Doamna Lelitza, aveti alt nume (aici pe forum) in afara de cel cu care semnati? Eu nu-l cunosc si nici nu ma intereseaza altceva decat subiectul discutiei in sine (emotiile si gandirea deziderativa nu au ce cauta aici). Doar pe acesta il stiu, asa ca m-am adresat dumneavoastra, fara sa intentionez sa va jignesc. Sunteti libera sa credeti ce doriti. Nu este si nici nu ar trebui sa fie treaba mea sau a altuia.
  Raspunsul (la comentariul dvs) vi l-am oferit deja in comentariul anterior.

 18. Anubis says:

  M-a sunat Isus si mi-a zis: ce ai cu Beni de scoti tot ce-i mai rau din el, el saracu care era ca o oaie a ajuns acum sa foloseasca satira si sarcasmul despre care Biblia spune in Evrei 57 cu 12 ca este arma Diavolului! Pai Doamne i-am raspuns el este robul tau credincios si el vrea sa ma crestineze chiar si pe mine, nu tine cont ca-s egiptean si nici ca ma inchin la Ra, e asa ca martorii aia ai lu Iehova care nu se dau inapoi de la nimic, mor cu tine de gat numa sa crezi ca ei si ca Turnul de Veghere, Doamne iarta-ma, am adaugat. A zambit Isus si m-a batut prieteneste pe umar spunandu-mi: cand tu vei fi in imparatia Mea si el va fi aruncat in pucioasa atunci va intelege ca nu cine bate din gura ci cel ce face voia mea va intra in imparatie. Pai Doamne, i-am raspuns eu, eu nu am facut voia ta decat in trecere, in rest mi-am trait viata la maxim fara sa tin cont de prostiile alea din Biblie, cum dar zici tu ca eu voi fi in imparatia Ta? Fiule dorinta mea pentru toti oamenii nu este sa respecte regulamente religioase ci sa traiasca bine si frumos si in pace cu ceilalti. Am ramas masca. Asa ca de acum sunt crestin si il voi marturisi pe Domnul Isus din tot sufletul meu si cu toata gura mea! Pa Beni!

 19. Nicole says:

  @Jemiol #10

  Cred că-i vorba mai repede de niște interese decât de mândrie.

 20. jemiol says:

  @Maria
  Stii ce ar vrea oamenii? Desfrau si idolatrie si iaca nu primesc asa ceva.
  La ce membrii avem…, ar sta cu ciocurile deschise la orice li s-ar torna. Nu ca ar fi vreo diferenta pana nu s-ar schimba generatiile.

 21. Anubis says:

  Fa Lelitzo, ce conexiuni paradoxale faci tu aici pe site? Lasa-ma cu dusurile reci, mai bine povesteste-mi de un vin fiert pe o prispa calda! Ce bine ca a venit ziua de odihna dupa alte zile de odihna! Si nu mai pune sentimente si gandire dezirativa aici, ca aici se discuta la rece!

 22. Baba Cloanta says:

  Bai Jemioale sa-ti zica mamaie ceva, ba tu esti prea destept pentru biserica aia! :bunny:

 23. maria says:

  Jemiol,
  Stiu destule persoane din biserica care poarta un ambalaj impecabil iar continutul e gaunos.

 24. Stef says:

  Sertorius

  discursul tau politic arata foarte bine, mult mai bine si mai argumentat decat cel religios. Pe mine m-ai convins.
  Am si eu o intrebare, totusi: Eu cu cine votez?

 25. Baba Cloanta says:

  Stef tu cand ai fost mic ai picat in cap? :skywalker: :soldier:
  Cum cu cine votezi, cu mamaie bineinteles! :vampire: :zombiekiller:

 26. maria says:

  Crestinismul esuat,

  Imi pare rau ca ma bag in discutie insa, nu stiu cine sau ce te-a destructurat asa . E imposibil sa nu umbli cu emotiile la tine, si nu inteleg ce poate schimba un om in asa fel incat sa nu mai fie el insusi.

 27. Baba Cloanta says:

  Domnul Isus e raspunsul Maria!

 28. jemiol says:

  @Baba Cloanta
  Calitatea de membru o pot pune in cui oricand. Am cateva aspecte ce ma impiedica sa reununt.
  @Maria
  Ambalajul oamenilor fara pata ascunde intotdeauna ceva gaunos la mijloc. Cum la fructe asa si la oameni.
  Ma tot gandesc la unii dintre acesti oameni scortosi, cum dau ei oamenii afara din biserica in timpul pauzelor din cauza atmosferei galagioase care ar trebui sa fie sfinte si fara suflare.
  „Tara” te vrea mut!

 29. maria says:

  Baba Cloanta,
  Raspunsul tau e total gresit .
  Isus inseamna a iubi, daca umbli fara iubire unde ajungi ?
  Sa nu intri pe o poarta ce ti se deschide cu dragoste ?

 30. Crestinismul a esuat says:

  E imposibil sa nu umbli cu emotiile la tine

  Este adevarat, insa nu e imposibil (pentru o persoana matura) sa ti le controlezi si sa nu te lasi afectat intr-un dialog pe un forum public.
  Doamna Lelitza s-a iritat un pic fiindca am numit-o… doamna? Scuzati-ma, in acest caz. Credeam ca asa e politicos sa te adresezi pe un forum. Nu doresc dialog doar de dragul dialogului si nu ma deranjeaza sa fiu ignorat.

  … nu stiu cine sau ce te-a destructurat asa.
  nu inteleg ce poate schimba un om in asa fel incat sa nu mai fie el insusi.

  Doamna Maria, despre ce vorbiti dumneavoastra, fiindca nu va inteleg? Nu ne cunoastem. Probabil ma confundati cu altcineva, pe care credeati ca-l cunoasteti.

 31. maria says:

  Jemiol,
  Problema indiferent de framantarile ideologico-spirituale e alta. Nu exista partasie, nu exista dragoste, respect si grija pentru cei care au o situatie dificila. Rugaciunea nu inseamna si ajutor financiar.

 32. Stef says:

  Baba Cloanta

  cum se cunoaste ca in Romania politica e facuta de babe, mai mult sau mai putin ..cloante.

 33. lelitza says:

  @13 Crestinismul a esuat

  Nu domnule, nu am alt nume aici pe forum. Imi cer scuze, v-am confundat cu altcineva, o persoana de care m-am atasat. Aveti dreptate, emotiile si gandirea deziderativa nu au ce cauta pe forumuri. Cum m-as putea simti jignita de cineva care nu ma cunoaste? Acum putem discuta subiectele prezentate in liniste si, sper eu, rational.

 34. maria says:

  Crestinismul a esuat,
  Eu am analizat numai atitudinea. Nu trebuie sa cunosti pe cineva atunci cand se face el insusi cunoscut prin cuvinte.
  Referitor la posibilitatea controlarii emotiile este adevarat. Totusi un dialog eficient nu se poate construi decat atunci cand pui suflet .
  Nici nu se poate numi dialog ci confirmare sau dezaprobare a unui subiect. E un comentariu nu un dialog si in acest sens m-am referit la personalitatea destructurata a cuiva care cauta totusi ceea ce se numeste dialog.

 35. Nicole says:

  Leli, eu am crezut că e o joacă, așa cum ai crezut și tu, dar deja încep să mă îngrijorez.

 36. jemiol says:

  Crestinismul a esuat pentru ca s-a bazat pe iudaism. Sunteti de acord?

 37. maria says:

  Jemiol,

  Crestinismul a esuat atunci cand nu a mai cunoscut iubirea, cand s-a instrainat de interesele oamenilor si de mesajul sau.

 38. jemiol says:

  Crestinismul in practica nu a cunoscut niciodata iubirea. A inceput prin dogme si va sfarsi prin aceleasi dogme. Ce mesaj a avut crestinismul? Nu ma refer la Isus ci la crestinism. Care a fost mesajul pierdut?

 39. maria says:

  jemiol,
  Crestinism fara Isus ?
  Si atunci cum ar putea sa nu esueze ?

 40. Eu am analizat numai ideile, nu "sufletul" says:

  @Lelitza

  Imi cer scuze, v-am confundat cu altcineva, o persoana de care m-am atasat.

  Nu trebuie sa va cereti scuze, doamna. Ni se intampla tuturor.

  Acum putem discuta subiectele prezentate in liniste si, sper eu, rational.

  Daca va intereseaza subiectele prezentate in emisiune (indiferent daca sunteti sau nu de acord cu ele), va doresc dialog placut. In caz contrar, distractie placuta! Personal, imi este indiferent. Am invatat sa fiu.

  @Maria

  Totusi un dialog eficient nu se poate construi decat atunci cand pui suflet .

  Dialog eficient se poate construi si fara sa pui suflet. [Pasiunea (termen vag) nu e necesara pentru un simplu dialog; pe plan personal, in cautarea adevarului pentru propria persoana, da.] Interesul fata de subiect si gandirea critica (rationala, logica) va sunt suficiente.

  Nici nu se poate numi dialog ci confirmare sau dezaprobare a unui subiect.

  Asta e parerea dumneavoastra, pe care o respect fara a fi insa de acord. Sper sa nu va deranjeze.

  Imi cer scuze, dar nu sunt interesat sa continui discutia pe astfel de subiecte secundare, care ocolesc de fapt topicul emisiunii de fata. Nu e nimic personal vis-a-vis de dumneavoastra.

 41. Eu am analizat numai ideile, nu "sufletul" says:

  corectare gramaticala:
  sa continuu discutia…

 42. maria says:

  Cel care analizeaza ideile

  Discutia are legatura cu subiectul in sine pentru ca se refera chiar la atitudinea fata de valorile crestine si nu numai.
  Gandirea critica nu este suficienta pentru a afla un adevar.
  Important in aflarea adevarului e factorul uman, omul in totalitatea lui.
  Omul da valoare interpretarii. Atitudinea critica nu e suficienta, ea te pune pe o pozitie si te lasa asa. Rolul celui care te-a determinat sa faci o cotitura in viata nu se termina brusc pentru ca toata stradania lui s-ar putea sa se prabuseasca.
  Indiferenta nu e o calitate altii cauta din rasputeri sa o desfiinteze si reusesc cu mult efort.
  Lupta impotriva mediului si a prejudecatilor e grea insa rabdarea este solutia nu indiferenta.
  Negativismul este subiectul care se dezbate iar el poate fi generalizat la nivel de biserica sau poate fi personalizat si existent inlauntrul fiecarei persoane.
  Solutia este subiect de dialog si are legatura cu ceea ce se petrece in sufletul fiecaruia.

 43. Beni Plesa says:

  Anubis

  In sfirsit ai devenit mai creativ ,ba ai inceput sa ai si viziuni.Tine-o asa si am sa fiu mandru de tine.
  Faca-se dupa credinta ta Anubis.
  Anubis ,hai sa fim seriosi ,–imi esti simpatic cu adevarat ,nu am nimic personal cu tine si nu intentionez sa te „convertesc”la absolut NIMIC.
  Domnul Osiris sa fie cu tine si catelusii tai.
  Sincer imi pare rau ca ai fost abuzat de catre adventisti dupa cum reiese din marturisirea ta.
  N-ai avut nimic si deci nu ai putut pierde nimic.Esti norocos!.
  Cu drag
  Beni

 44. maria says:

  Eu am analizat numai ideile…

  „Interesul fata de subiect si gandirea critica (rationala, logica) va sunt suficiente.”
  Se pare ca stii sa analizezi f. bine toate situatiile si ai o capacitate deosebita de a analiza gandurile oamenilor .

 45. * Iata aici un frate gata sa UCIDA alti oameni

  chiar pe pagina lui Victor Ponta
  *

  *
  Jugarean Iulian
  *
  L-au blocat probabil ca sa nu vada oamenii! Mi-a mai zis si un frate din Nigeria ca nu poate vedea filmele ce le pun pe youtube! Se zbat aiurea, doar au si relatarile despre Isus si au vazut ca degeaba au ascuns cartea lui Galilei 200 de ani! Adevarul odata exprimat nu mai poate fi ascuns! Iata comentariile poate le distribui si tu
  Ieri la 11:05 · Îmi placeNu îmi place
  *

  Victor Ponta
  Sfintele Sarbatori sa va aduca lumina in suflet, speranta si puterea de a trece cu bine peste greutati. Va doresc un Paste cat mai fericit si linistit alaturi de cei dragi!
  23 aprilie la 10:15 · Îmi placeNu îmi place ·

  Lui Lavinia Trif, Ony Saramet, Cafeneaua Tsd şi altor 77 le place asta.

  Jugarean Iulian Victor, tinerilor pe care ii ucideti degeaba in Afganistan ce le urezi? Tot liniste alaturi de cei dragi?!!! Cu dragoste…
  23 aprilie la 10:31 · Îmi placeNu îmi place

  Dana Marca @Iulian – esti interesat de o dezbatere reala pe tema participarii Romaniei in operatiuni de mentinere a pacii ? sau doar vroiai sa arunci o acuza, asa, in general, ca in spiritul Sfintelor Sarbatori de Paste?
  23 aprilie la 10:36 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…

  Dana Marca Sarbatori cu bucurie, Victor, multumim pt urare , si … mai multa intelepciune tuturor!
  23 aprilie la 10:37 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…

  Carmen Iager Multumim pt. urare si sa aveti , tu impreuna cu cei dragi, un Paste asa cum vi-l doriti.
  23 aprilie la 10:40 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…

  Jugarean Iulian Dana iluziile oamenilor nu ma deranjeaza! Ministerul ce se cheama „apararii” … ataca! „Dezbaterea reala” ce inseamna?!! Cu dragoste…
  23 aprilie la 10:42 · Îmi placeNu îmi place

  Jugarean Iulian …arunci o acuza, asa, in general, ca in spiritul Sfintelor Sarbatori de Paste? Unde vezi tu ca acuz pe cineva?!!!
  23 aprilie la 10:44 · Îmi placeNu îmi place

  Dana Marca @iulian – da, ataca, este o decizie adoptata cu ani in urma, parte din „out of area missions” ca modalitate de gestionare a noilor riscuri – printre care terorismul. Dezbaterea reala = oameni discuta serios o tema, cu speranta de a ajunge …la o concluzie comuna. In final – societatea civila romaneasca are dreptul sa legitimeze sau NU aceste decizii. Deci, daca nu-ti plac… organizeaza o dezbatere si EXPRIMA-TE. Eu ma opresc aici… Sarbatori cu bucurie 🙂
  23 aprilie la 10:59 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…

  Jugarean Iulian @Dana eu il intreb pe Victor ceva, tu te bagi in seama singura dupa care imi torni basme pentru prosti! Este clar ca nici nu stii cu cine si nici ce comunici! A german and an romanian destroy terrorism with LOVE  Julian Stelian JUGAREAN
  Frank Peter HAENSCH
  23 aprilie la 11:09 · Îmi placeNu îmi place

  Elena Gavriliuc Botezatu Paste fericit cu multa bucurie alaturi de cei dragi!
  23 aprilie la 12:45 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…

  Ruxan Rosca sarbatori ericite
  23 aprilie la 14:29 · Îmi placeNu îmi place

  Ciora Florian Ou inrosit, miel rumenit, cozonac marit, Paste fericit. Fie ca aceasta sarbatoare sa va aduca multa nadejde si pace, sanatate si fericire
  23 aprilie la 14:30 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…

  Luminita Sirbu Sarbatori Fericite va ureaza echipa Asociatia Bioplastic Romania.
  In noaptea invierii
  Cind clopotele bat
  Si aici in departare
  …Iisus Hristos a inviat!!!
  El a iviat din morti
  O salba galbena de porti
  Deschisa catre oameni mari,
  Sa nu aveti nicicind dusmani!Vezi mai mult
  23 aprilie la 16:37 · Îmi placeNu îmi place

  Albu Danut Domnule Ponta, Liga Militarilor Profesionisti [www.ligamilitarilor.ro] va ureaza Sarbatori Fericite! Hristos a Inviat!
  23 aprilie la 16:43 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…

  Diana Fulop Vladu Paste Fericit, alaturi de cei dragi !
  23 aprilie la 19:23 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăVezi mai mult
  *

  Psd Bals Hristos a inviat!
  duminică la 08:16 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Albu Danut
  …Pentru Jugarean Iulian si Dana Marca:http://youtu.be/mUQ58EshB_A ; http://youtu.be/IVYbP23xLvQ; http://youtu.be/gvlmIo_OjfQ ; http://youtu.be/ZRHKERmF-rg; ROMANI!! CINSTITILE MEMORIA!! AU FOST SOLDATI AI ROMANIEI… Si-au facut doar dator…ia de militari fata de tara si tricolor… din pacate noi militarii profesionisti, datorita legislatiei la 45 de ani suntem aruncati din sistem fara nicio protectie sociala… AM ONOAREA SA VA SALUT! Danut ALBU – Prim-vicepresedintele LIGII MILITARILOR PROFESIONISTIVezi mai mult
  duminică la 10:51 · Îmi placeNu îmi place · 2 persoaneSe încarcă…
  #
  Albu Danut http://www.ligamilitarilor.ro
  duminică la 10:53 · Îmi placeNu îmi place · 2 persoane2 persoane apreciază asta.
  #
  Albu Danut ONOARE SI PATRIE!! [www.ligamilitarilor.ro]
  duminică la 10:53 · Îmi placeNu îmi place · 2 persoane2 persoane apreciază asta.
  #
  Albu Danut HRISTOS A INVIAT! PASTE FERICIT si celor care sunt departe de casa si de familii cei care isi fac datoria in Afganistan si in Mediterana! [F-221] SARBATORI FERICITE TUTUROR ROMANILOR!!
  duminică la 11:13 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Alex Emil Popescu CHRISTOS A INVIAT ! ADEVARAT A INVIAT !!!
  duminică la 11:35 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Elena Mitrea Multumim va doresc sarbatori linistite cu bucurii.
  duminică la 14:53 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Stanga Florentina PASTE FERICIT SI IMPLINIT!MULT SUCCES PE MAI DEPARTE.
  duminică la 18:56 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Dana Marca @Albu Danut: Adevarat a inviat! Paste fericit tuturor – si mai ales putina caldura sufleteasca si o rugaciune pt cei din teatre de operatiuni: semper fidelis… tot respectul 🙂
  duminică la 20:02 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Albu Danut
  Ai dreptate! Sa le ajute Bunul Dumnezeu sa se intoarca sanatosi si cu bine acasa! Ma bucur ca mai sunt civili care apreciaza efortul nostru acolo… din pacate noi gradatii profesionisti nu avem o protectie sociala si o reconversie profesio…nala asa cum au cadrele militare sau aliatii nostri la iesirea din sistemul militar… militarii voluntari romani sunt „aruncati” la 45 de ani fara… nimic, chiar daca timp de peste 20 de ani au SERVIT PATRIA…http://youtu.be/z-8SyTtV7Qw ; http://youtu.be/GSwU9Wg1z3A ; Din pacate dupa 45… urmeaza saracia si dispretul societatii civile care nu vor angaja niciodata un fost militar care nu stie sa faca nimic… Din pacate unii camarazi de-ai nostri nu s-au mai intors…http://youtu.be/mUQ58EshB_A ; ONOARE SI PATRIE!! Dana iti multumesc pentru mesajul tau!! LIGA MILITARILOR PROFESIONISTI iti prezinta ONORUL!! [www.ligamilitarilor.ro]Vezi mai mult
  duminică la 20:47 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Dana Marca
  @Albu Danut: onorata!!! Sunt legitime nemultumirile exprimate de dvs.
  *
  E interesant ca noi facem post conflict reconstruction/ SSR la altii, suntem deci security provider … dar la noi oare cine sa faca policy making in domeniu?? Eu lucre…z printr-un ONG chiar saptamana asta la un progra…m pt reintegrarea ofiterilor dupa reintoarcera din operatiuni. Cu permisiunea dvs, zic sa lasam oamenii sa-si ureze cele cuvenite de sarbatori aici – si sa continuam dialogul pe mesaj. Societatea civila ar trebui sa fie mai activa, iar Liga dvs este vectorul perfect pt asta…Vezi mai mult
  luni la 09:03 · Îmi placeNu îmi place · o persoanăSe încarcă…
  #
  Albu Danut Ok! vom discuta pe mesaj! Sarbatori Fericite in continuare!
  luni la 12:35 · Îmi placeNu îmi place
  #
  Jugarean Iulian
  @Albu Danut, frati rataciti ca si tine sunt si au fost in toate armatele! Multi prosti si-au dat viata aiurea in numele unor iluzii si aberatii ale conducatorilor! Ce nume avea soldatul ce si-a dat viata pentru ROMA, sau cel ce si-a dat vi…ata pentru Napoleon! Prsti care au trait doar ca sa ucida alti oameni! Tu pui aceste filme si esti mandru de tine ca primesti certificate, insigne si fraze patriotarde, insigne si onoruri militare! Tu ai acceptat ca pentru cifre de le spui BANI sa mergi la altii sa faci reguli dupa cum vor cei ce te conduc si chiar sa ucizi la ordinul comandantilor tai! NUMELE TAU ESTE ACEL CERTIFICAT, om ucigas de oameni! Ce spui de aceste filme frate nebun si orb ce te lasi condus de alti nebuni ca si tine A german and an romanian destroy terrorism with LOVE  Julian Stelian JUGAREAN
  Frank Peter HAENSCHVezi mai mult
  Ieri la 09:33 · Îmi placeNu îmi place
  #
  Jugarean Iulian @Albu Danut http://www.youtube.com/watch?v=SwXm0dsmWMM
  Ieri la 09:47 · Îmi placeNu îmi place
  #
  Jugarean Iulian Iar acesta cu dedicatie pentru voi toti http://www.youtube.com/watch?v=1eiflJBENKQ
  Ieri la 09:48 · Îmi placeNu îmi place
  #
  Jugarean Iulian cu dragoste…
  Ieri la 09:48 · Îmi placeNu îmi place
  #
  Jugarean Iulian Albu Danut iata si de ce nu au nici o putere http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=198384516860699&id=100001015670252#!/note.php?note_id=192966660747188
  acum 21 ore · Îmi placeNu îmi place
  #
  Jugarean Iulian
  ADEVAR PUTERE ABSOLUTAde Jugarean Iulian la 12 aprilie 2011 la 14:13

  *
  Jugarean Iulian
  ‎#
  Draga omule, tu nu intelegi inca! Ce pot face eu cu aplauzele oamenilor?!!! Dar cu materie modelata si impachetata? La ce imi folo…sesc, daca tot se „pierd”?!!! Eu vreau VIATA! Experimentez existenta in mod real!

  Unul Isus (cel putin au …scris unii) a afirmat ca mergand pe calea adevarului ai viata! Vreau si eu pe acest drum! Este clar ca din moment ce creierul nu mai produce iluzii, percepe realitatea in mod diferit de felul in care este prezentata de ceilalti frati si surori!

  Acum am primit toata puterea priveste si incearca sa gandesti si tu ce solutii ar putea exista:

  Ideologia Jihadului nu poate fi scoasa din Coran (aproape 2 miliarde de oameni cred in minciuna aceasta), acceptarea unui al doilea Isus (daruire de sine) este inacceptabila pentru cei cu Biblia (ar intelege oricine ca poate fi ca si Isus – samanta vietii), adaptarea legii lui „Hipocrat” zdruncina toata temelia sistemului medical, nu mai ai nici pedeapsa cu moartea ca sa poti cumva inscena un proces lui Iulian, iar „executarea” (distrugerea creierului cu droguri, accident, etc) si/sau disparitia cadavrului, inseamna doar pecetluirea a ceea ce Jugarean a afirmat inainte! Ce mai pot face politicienii decat sa taca si sa se ascunda?! Un europarlamentar a iesit de pe Facebook doar pentru ca mi-a scris numele (intrebati de Catalin Ivan PSD)!

  Daca tu ai fi acum presedintele planetei, oricum ai actiona ai pierde, observi? Nu ai nici o putere in fata adevarului! Esti pus efectiv cu „spatele la zid”!

  Probabil observi omule ca orice samanta a vietii ce rasare, fecundeaza, etc. DISPARE (se transforma)! Inclusiv spermatozoidul ce fecundeaza „dispare” dintre ceilalti!

  Daca ai fi in locul lui Caiafa si il pui pe unul pe cruce, apoi te asiguri ca nu mai respira, pui paza si totusi „dispare”, ce ai putea sa spui oamenilor pe care ii conduci, decat ca A INVIAT!

  Cand oala ce acum fierbe va da in clocot, voi veti vedea!
  Intrebari pentru tine: ce se intampla daca oamenii nu mai merg la banca deloc?!
  Dar daca nu mai merg la biserica?!
  Cu dragoste…


  I wish you eternal life! You got to live life free and independent! You do not need illusions of others! They will just use you and do whatever they want!
  http://www.youtube.com/watch?v=WCHHNJWYhBEVezi mai mult
  acum 20 ore · Îmi placeNu îmi place
  #
  Albu Danut Domnule Jugarean daca as intra in polemica cu dumneavoastra ar insemna sa va jignesc… si nu vreau. De aceea nu comentez… Va doresc numai bine. De fapt subiectul era sa felicitam un OM de Paste si sa ne felicitam intre noi. Va salut.
  acum aproximativ o oră · Îmi placeNu îmi place
  #
  Jugarean Iulian
  Danut pe mine nu ma poate jigni nici un om in viata de pe planeta! Eu m-am oferit deja pe mine ca sa arat minciuna Jihadului in care cred oameni ca si tine si la care tu le spui talibani si crezi ca iti sunt inamici! Ideea (subiectul) era c…a ai scris asta mai sus – Pentru Jugarean Iulian si Dana Marca – si ti-am aratat minciuna ta! Nu ti-a zis popa ala ce te spovedeste ca soldatii l-au pus pe Isus pe cruce?! Eu ii astept pe cei ca tine! Cu dragoste…

 46. ava says:

  maestre edy cand reancepi cu logosul?nu mai sunt bani spune sa facem o colecta nu putem sa stam asa degeaba.

 47. eddieconst says:

  ava:

  Voi reincepe inregistrarile la Logos seara aceasta si sper ca de maine sa-i dam drumul pe site. Multumesc pentru grija, ajutorul este todeauna binevenit, dar in principiu mi-am facut socotelile ca sa pot continua fara colecta. O exceptie a fost luna trecuta cand s-a prajit PC-ul din cauza ca m-am zgarcit la power suply. Contrar unor insinuari, nu folosesc studioul de pe Berenice Ave unde a fost localizat si Marius. Asta explica lipsa izolare fonica, luminile neprofesionale si decorul virtual. Am pus la ciorap pentru ceva mai profesional, dar deocamdata ne multumim cu mai putina caliatate.

  Imi cer scuze pentru absenta mea de pe forum, am avur ceva urgente care m-au distras.

 48. lelitza says:

  an expression of affection,

  ref. #11/pag 4

  imi pare rau insa eu de abia ACUM vad mesajul acesta. Nu stiu cum de mi-a scapat. Ceva nu se lega si mintea a cautat sa gaseasca veriga lipsa. Mi-ar fi placut sa-l fi citit si sa fi raspuns la momentul potrivit.

 49. maria says:

  Lelitza,

  Vreau sa-mi cer iertare , daca am spus ceva gresit.
  Eu i-am oferit prietenia neconditionat pentru ca asa simt, insa daca acest lucru te deranjeaza eu nu ma mai bag niciodata.
  Daca e vorba de verigi, legaturi, motive etc. inseamna ca e ceva mai mult, si nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Imi fac o serie de ganduri si nu m-am gandit la sentimentele tale.
  Nu o sa se mai repete, sa nu deranjez legatura dintre voi.

 50. lelitza says:

  Maria,

  iti faci prea multe griji 🙂
  Recunosc ca mi-ai devenit tare simpatica. Cum ar putea sa ma deranjeze faptul ca tu oferi prietenia unui om? Eu nu citisem postarea cu pricina si nu pricepeam la ce mi se cerea sa raspund. Din aceasta cauza am scris in afara contextului (culmea e ca unele chiar s-au potrivit 🙂 ) si m-am ambalat aiurea.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: