Logos 64 – Filosofia Vietii

31 Responses to Logos 64 – Filosofia Vietii

 1. Richard Paraschiv says:

  salut domnu’ Roland 😉 ce supriza !

  Ianis, citeam intr-un comentariu ca erai la Arlus pe vremea lui Edi… atunci ne cam cunoastem si personal LOL ! Lumea este mica 😉

  Nietzche a fost un mare ganditor…genial ! Putini au avut un impact asa de mare ca Wittgenstein si Nietzche… insa putini ii citesc…si mai putini inteleg…

  Edi in emisiunea asta a demonstrat ca a inteles bine pe Nietzsche

  O zi buna la toti !

 2. maria says:

  Crestinii nu joaca zaruri pentru ca nu sunt jucatori pe scena vietii.
  Ei isi ingenuncheaza vointa Domnului, care joaca pentru ei.
  Filosofia vietii presupune dragoste de viata, ceea ce vine in contradictie cu principiul :”viata nu-mi apartine.”
  Pentru a afla filosofia vietii trebuie sa darami idoli, insa atunci cand viata e inchinata idolilor, trebuie sa te nasti din nou (ca gandire, mentalitate) .
  Nasterea din nou ridica un semn de intrebare si va ridica tot timpul. Se pare ca Nicodim prin intrebarea lui a raspuns omului actual. Adica sa pornesti de la creatia naturala pentru a afla ce inseamna viata .

 3. C.J. says:

  Idolul este Isus Hristos.

 4. samson says:

  #2 roland paraschiv

  Nietzche a fost un mare ganditor…genial !

  să ştiţi că vă suntem f recunoscători domnu paraschiv că i-aţi dat notă de trecere lu dl nietzche, că ne iera totuşi un pic frică cu dvs să nu-l lăsaţi repetent!

  da, asta ce afirmaţi dvs p-icea despre dl ăla ie din puţu gândirii propie a lu dvs sau propie de la alţii? că prea le ziceţi frumos şi de la catedră aşa 😮

  Putini au avut un impact asa de mare ca Wittgenstein si Nietzche… insa putini ii citesc…si mai putini inteleg…

  ce vroiam să zicem şi noi, c-aţi uitat totuşi să precizaţi că la capitolu lu ăia puţini, şi cu atât mai puţin la capitolu lu ăia şi mai puţinii, se suptînţelege nu ie incluşi şi domnii ăia care scrie astea aicea la adresa lu domnii wittgenstein şi nietzche; oricum v-apreciem modestia să ştiţi, ca şi adâmcimea insodabilă a lu profunzimea de care face dovadă comentariile dvs inspirate; vorba lu domnu isus: mulţi aude, puţini citeşte, şi mai puţini înţelege; da dak vă rugăm noi frumos domnu paraschiv, ne traduceţi şi nouă puţin din domnii ăia doii de care vorbiţi dvs aice, că ştiţi noi ne-ncadrăm cu lejeritate la capitolu lu ăia mulţii şi f mulţii, vă mulţumim frumos! :-/

  Edi in emisiunea asta a demonstrat ca a inteles bine pe Nietzsche

  domnu paraschiv, să ştiţi că suntem d-a dreptu fericiţi că i-aţi dat notă de trecere şi lu domnu pastoru odată cu dl nietzche ( chiar dak patru virgulă cinci, da ie bun şi ăsta, că puteaţi să nu mai puneţi nimik dupe virgula aia, nu?), chiar ne iera un pic frică că n-o să-l treceţi clasa pe domnu pastoru, ştiut fiind cât de competent sunteţi dvs în dl nietzche şi mai ales cât de iexigent că ăia care nu prea se-ncadrează cu aceiaşi lejeritate ca dvs la capitolu lu ăia foarte puţinii!!!

  ps. să ţtiâi domnu paraschiv că şi dvs în fraza asta aţi demonstrat că l-aţi înţeles bine pe domnu pastoru! multe succesuri în continuare!! :kissblow:

 5. paul moga says:

  Numai cei care isi lasa o mustata ca a lui Nietzsche il pot cunoaste si interioriza pe Nietzsche . Asta lipseste in lumea asta de spani… o mustata cat mai mare si mai stufoasa care te face unic , sfidand pe cei ce sunt platiti ca sa te bage in tipare .

 6. C.J. says:

  premisa 1 – Numai cei care isi lasa o mustata ca a lui Nietzsche il pot cunoaste si interioriza pe Nietzsche
  premisa 2 – Edi Constantinescu nu are mustata
  concluzie logica – Dumnezeu exista

  O sa incerc sa-mi las si eu mustata, poate ii voi intelege mesajul lui Nietzsche si voi ajunge sa cunosc filosofia vietii, intrand in tiparele altora de bunavoie.
  Nietzsche a demonstrat ca exista Dumnezeu/Yahweh-Jesus. Dar putini il inteleg pe Nietzsche… intr-o lume de atei lipsiti de geniu, fir-ar mama lor de nemernici spani cu cine i-a facut si cine le-a dat minte ca rada barba si mustata idolului! Niste animale feroce devenite perverse, care nu stiu nici pe ce lume traiesc si nici pe ce lume nu vor trai.

 7. paul moga says:

  Imi place sa observ oamenii simpli dar care au excelat intr-un domeniu .
  Cei cu scoli si facultati au fost prinsi si introdusi intr-un sistem cu o programa de formare bine stabilita si in cele mai multe cazuri aceasta fara voia lor , pe cand omul simplu fara posibilitati financiare sau exterioare a trebuit sa reuseasca din intreiorul sau , sa activeze acel mecanism care iti da posibilitatea de a reusi.

  Dem Radulescu a reusit datorita atitudinii lui .
  Inainte de actorie a practicat box , si spunea intr-un interviu ca cel mai dificil moment ,era atunci cand intra in ring in tipetele isterice ale prezentatorului .
  ,,Daca ai depasit acel moment faci cariera ”.
  Asa este si in teatru , aparitia pe scena este ca intrarea in ring , iar succesul inseamna sa depasesti tracul de a te sti singur in fata atator ochi.

  ,,Curaj inseamna sa fi speriat de moarte si totusi sa incaleci pe cal” spunea John Wayne.

  Am ascultat un interviu cu haiducul Nicu Covaci .
  Pe langa muzica ii place sa si picteze , chiar si-a deschis si o expozitie .
  Cineva i-a spus ca nu va putea sa isi vanda operele deoarece nu au aspect comercial , nu au priza la public.
  ,,Nici nu vreau sa am” -a spus el- ,,ce eu vand castraveti sau cartofi in piata? Desenele mele ma reprezinta ca artist , nu sunt pentru gusturile tuturor”

  ,,Toti marii ganditori si artisti au luat ceva din Nietzsche”.

  Lupul singuratic , curajul de a lua abisul in gheare , vointa de putere , curajul de a fi tu insuti , de a fi singur – cuvinte cheie ce pot insoti afirmatia de mai sus.

 8. paul moga says:

  Ma bucur C. J. ca esti de acord cu mine …egoistule care nu te gandesti si la sora Maria.

 9. C.J. says:

  Imi place sa observ oamenii simpli dar care au excelat intr-un domeniu.

  Si mie imi place de Ellen G. White.

  Curaj inseamna sa fii speriat de moarte si totusi sa incaleci pe cal.

  Ce te faci cand n-ai cal? Mori de frica? Gandul acesta ma sperie de moarte.

  ,,Nici nu vreau sa am” -a spus el- ,,ce eu vand castraveti sau cartofi in piata? Desenele mele ma reprezinta ca artist , nu sunt pentru gusturile tuturor”

  Asta ma facut sa ma gandesc la domnul profesor-pastor Aurel Ionica. Teama de moarte mi-a disparut. Cine are nevoie de un cal anyway?
  Oare bunica mea nu ma invata acelasi lucru?
  Si nu avea institutul de teologie si nici nu ii citise pe EGW, Tillich sau Nietzsche, dar in schimb stia sa faca cozonaci si placinte bune. Inainte de actorie a practicat box. A…bine…atunci nu mai arunc cu paine. Daca ai depasit acel moment (in urma bataii bunicii), faci cariera. De piatra.

 10. C.J. says:

  Ma bucur C. J. ca esti de acord cu mine …egoistule care nu te gandesti si la sora Maria.

  Si eu ma bucur ca scriu agramat – „Asta m-a facut sa ma gandesc la…” Si bucuria mea ar fi deplina daca ai fi si tu de acord cu mine.
  La doamna Maria ma gandesc (in ciuda faptului ca sunt egoist), tocmai de aceea ii ofer doua videoclipuri in urma curajului de a lua abisul in gheare:
  http://youtu.be/nhbOfyF_tMc (la min. 09:47 intalniti ideea de „open sea” in fata careia ne aflam, despre care vorbea Edi si pe care o exprima Nietzsche, profetic, in urma mortii lui Dumnezeu-metafizic)

  „Uncertainty, in the presence of vivid hopes and fears, is painful, but must be endured if we wish to live without the support of comforting fairy tales. It is not good either to forget the questions that philosophy asks, or to persuade ourselves that we have found indubitable answers to them. To teach how to live without certainty, and yet being paralysed by hesitation, is perhaps the chief thing that philosophy, in our age, can still do for those who study it.” – unul care nu l-a inteles pe Nietzsche, prin urmare nu a fost geniu.

 11. Richard Paraschiv says:

  buna samson,

  nu prea inteleg de ce scri chestiile alea de mai sus, ca si cand ai vrea sa imi demonstrezi ca nu cunosc nimic depsre Nietzche LOL. Intri in conflict cu mine pt nimic. Eram incantat ca am auzit in fine, pe cineva din azs care a citit si a inteles acest autor fara sa il califice ca nebun, in ciuda boli sale …, ca demonizat etc. Edi a mers la esenta discursului sau si ca intotdeauna a stiut sa extraga lucrurile folositioare.

  Nu stiu de ce si tu si Anubis luati tot ce zic ca fiind o atitudine de atot-stiutor, de profesor etc… da am fost profesor in tara si aici… insa nu mai sunt si nu am nici o intentie sa fiu profesor. Imi castig existenta altfel acum.

  M-am recitit si am observat ca se poate sa fiti enervati de stilul postingurilor mele care din lipsa de timp, cand criu sunt mai cu seama afirmative, concise, directe, par a ma da mare, par a da lectii altora (si C J imi spunea acest lucru).

  DA SUNT INCA MIRAT DE FAPTUL CA ATEII SE INTERESEAZA DE ACEST SITE, dar daca va simtiti bine si aveti cu cine dialoga, atunci nu este treaba mea. Anubis imi este simpatic, alter ego la fel, samson, scriai chestii misto pe forum, nu stiu ce te-a iritat asa de tare in ceea ce am spus despre Nietzche.

  Oricum ar fii, nu vin aici pt a crea conflicte cu nimeni, vreau sa vinsa dialoghez.

  Sa aveti o zii buna

 12. paul moga says:

  Eu in schimb domnisoara Richard ,intru pe acest site ca sa fiu contrazis si pe cat e posibil sa fiu contrazis si chiar injurat de mortii mamii.
  Am nevoie de ,,porci” care sa-mi aduca argumente provocatoare si care sa-mi dovedeasca prostia asa cum dobitocul ala de CJ a spus ca sunt anagramat ,si bine a zis si ii multumesc pe aceasta cale.

  Ce am observat ? Ca exista o super-sensibilitate din partea acelora care se considera crestini si exista o teama de a posta in comentarii citate din Ellen White sau din Biblie.
  Dar nu ar trebui sa fie asa ,fiecare trebuie sa spuna ceea ce gandeste si daca i se aduce argumente in contra una din parti sa isi revizuiasca parerea daca vrea.

  Lui Samson ii sunt recunoscator pt problemele si dilemele puse de-a lungul timpului , si vreau sa le dezbat , sa spun asa cum le inteleg eu ,atunci cand voi avea mai mult timp.

  Nu am pretentia ca pot da un raspuns la toate , dar la provocarile mediocre pot sa raspund. 😎

 13. paul moga says:

  Am vrut sa plec ,dar vreau sa incep acum .
  In vechiul testament gasim si alta fata a lui Dumnezeu . (nu numai aceea de imoral).
  Din acele texte ale scripturii , am extras un principiu.

  1. TOATE CATASTROFELE , RELELE , URGIILE SE PETREC IN LIPSA PREZENTEI LUI DUMNEZEU SI NU IN PREZENTA LUI.

  Deci sunt doua fatete ale lui D. Una prezentata de Isus , si alta reprezentata de evrei.
  Este clar ca cele doua reprezentari intra in conflict , dar ele se pot armoniza cu anumite texte din VT. (de ex. Maria s-a umplut de lepra in momentul cand D. ,,a plecat”)

  Cea mai mare pedeapsa este ca tatal sa plece din mijlocul copiilor lor care nu il doresc , si care chiar ei il implora sa plece.

  Tatal l-a pedepsit pe fiul ratacitor ?
  Da in sensul ca l-a lasat sa plece si elementele naturale si-au facut lucrarea.
  Doar in acest sens vad eu ca bunatatea si dreptatea lui Dumnezeu se impletesc.

 14. ianis says:

  Paule, Paule

  Tu chiar n-ai inteles jocul celor ce te persecuta… Ei fac apel la un Dumnezeu caricaturizat si deformat iar tu simti nevoia sa il aperi.

 15. paul moga says:

  Ianise , se pare ca ai dreptate.
  La ora actuala sunt adventist de ziua a saptea , dar daca as mai fi pus vreodata sa fac marturisirea de credinta (doctrina) , niciodata nu as mai putea sa jur ca ceea ce mi se impune sa accept este adevarat.
  Eu provin de la cultul ,,crestini dupa evanghelie” si in timp ce eram membru credeam diferit in multe puncte de vedere .

 16. paul moga says:

  Hai ca a sunat la usa si trebuie sa plec.
  Deci niciodata credinta mea si cercetarea mea nu a corespuns cu cea a multimii.
  Am fost mereu oaia neagra a celor multi .

 17. Richard Paraschiv says:

  Domnisorului Paul Moga,

  sunt de acord cu tine, insa ceea ce ma deranjeaza nu este contrazicerea, ci afirmatiile care nu se bazeaza pe nimic, pe critici, lipsa de argumente expuse coerent, mistouri si mediocritate in exprimare.

  Contrazice-ma cat vrei, o sa fiu incantat sa am un dialog, insa adu-mi argumente, o expunere coerenta a ideilor tale si ai sa vezi ca o sa cmnicam foarte bine.

  Ma mai deranjeaza si faptul ca unii ma asimileaza cu o alta persoana si asta din cauza asemanarii numelui este ceva atat de hilar… daca asa citesc unii pe aici, este clar de ce intelegerea lor este atat de redusa.

  Pai hai sa ne contrazicem atunci. Din pacate ceea ce ai spus face sens, LOL, pt evrei tot ce este natural este rau, tot ceea ce este supranatural este bun si de dorit. Deci, da, cand fata lui d zeu se retrage, apar nenoricirile. Este acceasi idée in Apocalipsa 😉 cu ceea ce se cheama retragerea harului, dezastrele vin cand gratia sau prezenta divina dispar…. ca si cand ar fii posibil daca divinul are proprietatea ubicuitatii. Dar asta este…. incoerentele si incongruentele discursive sunt umane 😉

 18. maria says:

  CJ,
  Multumesc !

 19. Anubis says:

  Paul Moga: 1. TOATE CATASTROFELE , RELELE , URGIILE SE PETREC IN LIPSA PREZENTEI LUI DUMNEZEU SI NU IN PREZENTA LUI.

  Ceea ce il scoate pe batranul cu basma curata. Era in concediu! 🎉

 20. nice says:

  On the last few seconds of the show stop fading out the speaker’s voice, it’s funny!

 21. .C.J. says:

  Yup, and Edi is a funny guy. Stop fading out, people! What’s the matter with you? Oh my gosh! Who the hell is editing these clips anyway? Damn amators!
  I will pray for ya.

 22. Anubis says:

  CJ you should be doing this job! :yes:

 23. .C.J. says:

  God’s job? Hell no. Stai ca bate cineva la usa.

  Paule, Paule
  Tu chiar n-ai inteles jocul porcilor ce te persecuta, fiule ratacitor… Ei fac apel la un Dumnezeu alegorizat si anagramat (care nu inseamna agramat) teologic iar tu simti nevoia sa revii acasa si sa-l dibuiesti, rezolvand cuvinte incrucisate. Si acasa te asteapta Nietzsche.

  Doamne, dobitoc mai sunt. Am uitat sa-ti spun. Maria are dreptate: Pentru a afla filosofia vietii trebuie sa darami idoli. Toti idolii. E cel mai greu lucru de realizat. Porcii sunt o conditie necesara in acest proces.

 24. .C.J. says:

  @Maria

  SOFISM – Silogism sau raționament corect din punct de vedere formal, dar greșit din punct de vedere al conținutului (fiind bazat pe un echivoc, pe utilizarea aspectelor neesențiale ale fenomenelor etc.), [corect în aparență, dar fals în realitate], adesea folosit pentru a induce în eroare.
  ILUZIE – aparență înșelătoare datorită perceperii deformate a realității.

  If we take in our hand any volume; of divinity or school metaphysics, for instance; let us ask, Does it contain any abstract reasoning concerning quantity or number? No. Does it contain any experimental reasoning concerning matter of fact and existence? No. Commit it then to the flames: for it can contain nothing but sophistry and illusion.

  God* does not play dice with the universe. Humans do.
  And Nietzsche, looking at the dices, says (to all of us): Metaphysics*, it was all in your mind, baby!

  http://www.oxigen2.net/2010/12/anno-domini-04-evadare-din-insula-doctorului-moreau/#comment-5973

  But guess what? We are going to die, and that makes us the lucky ones. It’s up to us, and us alone, to choose (on an open sea)… to give life – our own life – a purpose, a meaning. But there’s a catch: with freedom** comes responsability. And accepting that takes courage.

  „It is far better to grasp the universe as it really is than to persist in delusion, however satisfying and reassuring”. Far better.

 25. maria says:

  CJ,

  „Convalescenta Emmei-lunga….O intreba cum se mai simte, ii aducea noutati si vorbindu-i cu duhul blandetii si printr-o flecareala dulceaga, ce nu era lipsita de farmec, cauta sa-i insufle credinta in Dumnezeu.
  …………………………………………………………..
  Sufletul ei ,istovit de trufie , se odihnea ,in sfarsit,in umilinta crestina; si,savurand placerea de a fi slaba, Emma contempla in sine nimicirea propriei vointe, ce trebuia sa deschida larg portile ca sa intre navalnic harul ceresc…..Vru sa ajunga o sfanta.”
  (Doamna Bovary -Flaubert)

 26. Christian says:

  Tocmai am vb cu un fost coleg, mi-a zis despre experienta Evei din gradina Edenului, despre experienta pe care Satana a acumulata-o in lunga perioada de 6000 de ani de la geneza pamantului, despre vremurile de pe urma cand poporul lui Dumnzeu va fi prigonit din cauza Sabatului.
  Am empatizat cu el.
  Am ras. Am simtit ca incompatibilitatea ideilor nu ne separa catusi de putin.
  Cand ascult emisiunile lui Edi, ma intereseaza pe langa informatia prezentata, curajul prezentarii, dragostea de viata si de semeni.
  Cine are dragoste de viata si curaj sa relationeze, poate integra orice persoana. Nu exista nimic care sa ne separe de semenii nostrii afara de alegerea sa ne despariti de ei. Si de mandire.

 27. study_nature says:

  Christian,
  simpatizez cu mesajul pe care-l transmiti la #26.

 28. Christian says:

  Cand empatizezi cu ceilalti ai senzatia ca o faci din ignoranta? Uneori, cand accept ideile celuilalt, desi imi dau seama ca bate campii, simt ca rezonez cu el, insa relatia noastra nu are consistenta, substanta. Ma simt las. Insa, cand ma contrazic simt ca discutia noastra imita viata. Imi este greata de polivalenta informatiilor de aici si tendita de a rezona cu toti oamenii nu cu ideile lor. Insa simt ca dezbaterile, criticile isi au rolul lor. Daca tolerezi trebuie sa-i tolerezi si pe intoleranti.

 29. no C.J. says:

  Doamna Maria, transmiteti-i Emmei sa incerce sa se ierte pe sine.
  Avem nevoie sa ne iubim in primul rand pe noi insine, mai inainte de a fi iubiti de altii.

 30. oli says:

  Richard, cred ca pe aici tre’ sa cauti un dialog cu cei care au dotarea minima pentru acest exercitiu. Spalati la creier gasesti peste tot, nu tre’ sa te mire ca se mai poticneste cate unul si pe aciulea. Iti dai seama ce varza se face in mintea unui psihopat atunci cand ii mai torni si filosofie crestina marca nietzsche 😀

  Argumente d’astea de berarie poate aduce oricine, o argumentatie coerenta si la obiect, mai greu… Nebunul face misto (sau, whatever, i se pare lui ca reuseste asta) si tot el rade sau isi canta in struna sub unul sau mai multe ID-uri, in termeni sportivi, el centreaza, el da cu capul, pentru ca nebunul nu poate juca in echipa, el e un izolat si un ratacit in lumea asta, unii ii zic sociopat.

 31. cid says:

  „Filozofia vietii e simpla : sa faci ca pe unde ai trecut tu sa fie un pic mai bine decat mai inainte”

  „O singura filozofie e buna : aceea in care omenirea poate locui.”

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: