Anno Domini 34 – Foucault

199 Responses to Anno Domini 34 – Foucault

 1. Ovidiu says:

  „Dacă, ai urmărit cu atenției comentariile mele, ai putut sesiza că mereu mi-am pus problema: ce se va întâmpla cu averea acestei biserici BAZȘ, care pretinde că are tot adevărul, când i se va lua totul ? Mă întrebam: oare de ce sistemul BAZȘ nu face cămine sau spitale sau școli în loc de biserici ?”

  Când i se va lua totul de către cine? Când stai tu şi te uiţi aşa la sistemul asta care funcţionează de mai bine de 150 de ani, ţi se pare că cineva este interesat să îl confişte, cu proprietăţi cu tot? Pe timpul comunismului în Romania s-au mai confiscat unele proprietăţi, dar au fost retrocedate. În restul lumii nu s-au prea întâmplat multe în dreptul sistemului, mai ales atunci când acesta a pupat pe din dos pe „mai marii lor” de la securitate.

  De ce nu se fac spitale şi alte alea, ci se fac biserici? Păi cel mai bine a răspuns un pastor bătrân (nu-i dau numele) la întrebare: „Păi ce, Martorii lui Yehowa să aibă adunări somptuoase şi noi nu?” Concurenţa frate, concurenţa, ăsta e motivul, nu misiunea, grăbirea venirii Dumnului şi alte lozinci. Una se spune pe la amvon şi prin cărţi, pentru a prosti pe proşti, alta se face în realitate şi mai ales pe din dos…unii pupă dosul, alţii te fac pe la spate, iar reuşita este garantată şi pentru unii şi pentru alţii!

 2. eddieconst says:

  Hey y’all:

  Imi cer scuze pentru absenta indelungata. Maine sper sa punem sus emisiunea despre Orwell, daca s-a inregistrat bine (au fost ceva probleme). Daca nu, va trebuii sa o facem de la capat.

  Trebuie sa raspund la cateva probleme. Mai intai este caracterul „incoerent” al expunerilor. Ceea ce ma interseaza aici este sa exploram impreuna o lume a ideilor care multora le-a fost interzisa. O fac din pasiune si o fac pentru ca nu sunt marcenar. Am facut toata viata lucruri in care am crezut sincer, am crescut, m-am schimbat, dar nu mi-am parasit profesiunea de credinta.

  Vorbind de coerenta, lucrez la o carte despre demisia metafizicii crestine si pot spune ca discutiile cu voi mi-au prins mai bine decat un indrumator de doctorat. Sper sa ofer o idee unitara si o concluzie personala clara in carte care va putea fi judecata de cititori. Dar timpul e putin si lucrez pe sarite.

  Cu privire la barfele lui MP, la calomnie se raspunde prin tacere. O sa raspund insa de data asta ca sa nu se creada intelept. Faptul ca am avut un dosar incarcat nu este ceva de care sa-mi fie rusine. Important este faptul ca eu nu am colaborat niciodata, desi mi sa- cerut, si era cam norma intre pastori. Ceea ce ma mira este ca unii care au fost lingai si turnatori in comunism au gura atat de mare. Daca MP ma crede mercenar este problema lui. Vreau doar sa amintesc pentru prima si ultima data aici ca dupa un an de reeducare pe santier cu articole la gazeta si zile petrecute in subteran, mi s-a oferit ocazia sa fiu mercenar ideologic cu uniforma,in ciuda dosarului meu incarcat. Daca ma interesa mercnariatul, acceptam (Banuiesc ca atunci cand imi voi citii dosarul o voi gasii pa mama lui Popilian si pe Ionica Aurel printre ciripitori). Iar cand am hotarat sa intru in lucrare eram student la drept si aveam o mica ferma de albine din care puteam traii tot anul, basca ca puteam pleca in Germania. Am intrat in lucrare din idealism, si este interesant ca tocmai cei care s-au prostituat pentru avantaje mundane imi judeca motivele.

 3. eddieconst says:

  PS:

  Maria, noi apreciem ce scrii.

 4. emma says:

  Leli,

  Merci mult !
  Mi-ai raspuns cum nu se poate mai bine la intrebarile mele (retorice de altfel).

 5. baba proasta says:

  #2 | Written by eddieconst
  (Banuiesc ca atunci cand imi voi citii dosarul o voi gasii pa mama lui Popilian si pe Ionica Aurel printre ciripitori).

  Da, si eu sunt convinsa ca Aiurica Aiurel asta a fost un mare turnator si de aia a fost dat afara iar mata niciodata nu ai fost dat afara deoarece te-ai pastrat curat si ai colaborat numai cu “unsii domnului” care vegheau sa-i dea afara pe colaboratorii securitatii ca Aiurica Aiurel si sa pastreze numai angajati curati si nepatati ca mata care nu ai vrut sa te compromiti sa lucrezi cu “cei din afara” si ti-ai pastrat zelul si devotamentul numai pentru “cei dinauntru” pe care ii denunti acum ca fiind oamenii dracului. Asa ca pe mine nu ma intereseaza sa vad dosarul de turnator al lui Aiurica Aiurel si nici dosarul imaculat al mata de colaborator devotat al sefilor bisericii, deoarece stiu deja ce am sa gasesc in ele, dar pe mine m-ar interesa sa vad dosarul matale si al lui Aiurica Aiurel de la CIA. Ce zici, si acolo dosarul matale este imaculat si al lui Aiurica Aiurel este de turnator? Sau lui i s-a refuzat doctoratul si a fost data afara si de la Metodisti tot pentru ca era turnator la CIA iar mata esti protzapit la microfoane deoarece stii sa te tii curat de toate colaborarile cu organizatiile secrete si tipi in gura mare ca ele si conspiratiile lor nu exista deoarece nu ai nimic de a face cu ele. Dar o intrebare tot am in prostia mea: Daca nu ai nimic de a face cu aceste organizatii secrete, de unde stii ca ele nu exista si ca ele nu pot sa faca nici o conspiratie? Parca te bati cu pumnul in piept ca ai gindire din aia “stiintifica” si nu vorbesti decit bazat pe fapte verificabile, or daca stii ca nu pot exista conspiratii inseamna ca ai verificat ca organizatiile astea secrete nu fac si nici nu pot sa faca vreo conspiratie. Pai ori vorbesti ca unul care le cunoaste, or vorbesti ca unul care nu are nici o tangenta cu ele, si daca le cunosti asa de bine deindata ce ne asiguri ca nu pot face conspiratii, cum poti sa le cunosti fara sa participi in ele. Ce zici, poti sa explici babelor proaste ca mine lucrul acesta sau mata poti sa explici ceea ce spui si faci numai unora ca Richard Paraschiv care cade in “extaz mistic” ori de cite ori a deschis gura gurul lui?

 6. ”Mărite frate” EdyCon,

  Las-o domnule pe mama să se odihnească în mormânt și recitește între timp Ioan 10. Acolo vei găsi răspunsul la problema adusă în discuție de nemuritorul Isus și nicidecum de muritorul Derrida sau Foucault. Acolo te vei putea recunoaște ca într-o oglindă căci ți se va vorbi direct despre nepăsarea pe care ai divedit-o de nenumărate ori ca privilegiat al sistemului BAZȘ.

  În ce privește bârfa, te-am luat ca exemplu de pe O&P, unde nu era emisiune în care să nu te legi de ceilalți mercenari care suferă ca și tine de aceeași grandomanie.

  Dacă în dosarul de care vorbești nu te vei întâlni cu numele mamei mele vei fabrica un altul adhoc ?

  Ce idei PENIBILE poți să ai ”alesule” ca să nu te crezi filozof.

 7. ghelasie says:

  Foarte adventiste comentariile in ultimile zile.De la dududia alexa care o jumuleste plina de cinism christic pe roboata domnului la Edy care da apa la moara lu’ sarmanu’ pampilica pomenind de mama din mormant intr-un posibil dosar de secu.
  Haoleu maica!
  Unde esti tu polihroane;petrof sau sertorie ca mi-e dor de ceva olecutza mai inteligent.Aurele cred ca esti in extaz.Aplica si tu regula patratului logic la adunarea asta administrativa poate se opreste deconstructia asta inainte sa se arda pixelii monitorului

 8. Băbuțo,

  Din postarea matale: http://www.oxigen2.net/2011/09/anno-domini-34-foucault/comment-page-3/#comment-25267 reiese că n-ai înțeles conceptul de secret.

  Păi dacă EdyCon este trimisul unei organizații secrete, cum poți crede că va recunoaște așa ceva ? Mai repede vei ajunge și matale în ochii Biblicistului Bibet (ambele etichete îi aparțin amfitrionului de pe site-ul O&P) doar un bârfitor și eventual și un calomniator, doar așa ca să-ți arate că a auzit și de chestia cu obrazul celălalt.

  Vezi ce faci, căci EdyCon iar se crede filozof și înțelept pe deasupra.

  Apropo, cum crezi că putea EdyCon să meargă în Germania pe vremea comunistă în timp ce altora le trebuiau nu știu câte vize ca să meargă până la Varna ? Secret, nu-i așa ? Vezi ce înseamnă să fii privilegiat sau psiholo(a)g(ă) ? Ce să-ți fac dacă n-ai avut și mata o fermă de stupi pe vremea comuniștilor poate așa luai și doctoratul, mai știi ?

 9. Ovidiu,

  Din postarea ta: http://www.oxigen2.net/2011/09/anno-domini-34-foucault/comment-page-3/#comment-25263, rezultă că ai uitat cam repede de sperietoarea cu decretul duminical.

  Am aflat că nu mai pui botul la orice, dar dacă totuși Biblia are dreptate și averile BAZȘ vor fi prădate, că doar vorba aia: ”Lac să fie că broaște-s destule”, chiar nu e păcat ca aceste averi să se ducă pe apa sâmbetei ? Sau poate că fiind vorba despre americanizarea creștinismului, BAZȘ va face excepție ? Să fie doar simple bârfe ?

 10. Anubis says:

  SM Popilian si Aiurica ce va mananca pe voi atata in cur de Edi? De ce nu va ocupati voi de lucruri serioase pe care le intelegeti si unde puteti contribui si stati pe site-ul lui Edi ca niste pasarici ce asteapta sa fie regulate? Bine zicea CJ ca nu trebuie sa va bage nimeni in seama troli imbecili ce sunteti!

  /end rant

 11. baba proasta says:

  #8 | Written by S M Popilian – colectionar de opinii
  Păi dacă EdyCon este trimisul unei organizații secrete, cum poți crede că va recunoaște așa ceva ?

  Pai daca EdyCon apartine unei organizatii secrete si deci conspirative, desigur ca nu va spune in gura mare lucrul acesta, dar va tipa in gura mare ca conspiratiile nu exista si nu sunt posibile. Adica de ce ar tipa cineva ca conspiratiile nu exista si nu pot exista cind orice giga vede ca totul este numai sforarie daca nu ar fi bagat pina la git in asa ceva? Pe voi, astia foarte cititi, el va poate duce usor de nas dar o baba proasta ca mine imediat miroase ca ii pute gura usturoi.

 12. emma says:

  Edi are misiunea secreta de a desfiinta Bazs pentru a frana venirea domnului pe norii cerului.
  Interesant lucru spus din gura unui ortodox.
  Cat despre babe baricadate in subconstientul iluziilor traind sub amenintarea perpetua a FBI ce sa mai zic ?
  Despre cinismul christic al cuiva de pe aici nu pot zice nimic si nici nu-mi pasa atat timp cat nu a stiut macar ca cartea respectiva era mai mult de sociologie , nicidecum nu dezbatea asa-zisa problema a nebuniei.
  Dar cum toate sunt aiurea de multe ori, cred ca nu mai e nimic de spus.

 13. NIMENI says:

  Ovidiu spunea Frosa la postarea #33 citeva adevaruri de nota 10 iar printre aceste adevaruri a lansat si citeva idei care merita comentate.
  1. In biserica azs exista persoane cu 1,3 si mai multe facultati, ceea ce ar lasa sa se inteleaga ca nu duce biserica azs lipsa de oameni bine pregatiti academic. De acord, asa este. Sunt acesti oameni mindri de ceea ce lasa in urama ca mostenire pentru generatiile care vor veni dupa ei? Daca da, atunci de ce marea masa de credinciosi sunt hraniti cu speach-uri de gradinita si lecturi de acum 165 de ani? De ce acesti oameni pregatiti academic i-si ascund cunostintele in ei insisi si i-si inabusa constiinta preferind un joc murdar si perfid?
  Din cite stiu eu oamenii bine pregatiti si care detin Phd-uri sunt protejati de la un anumit nivel academic in sus, iar daca sunt protejati de ce le este teama de sistem si nu spun adevarul asa liber ca la catedra, pentru-ca oamenii carora le vorbesc sabat de sabat sa nu mai rupa usile si sa dea navala intr-un teatru ca o turma de animale? Inteleg ca evanghelizarile sunt spectacolele lor, dar totusi, trebuie sa inveti sa te porti civiliat si acolo.
  Si o ultima observatie la acxest subiect; Poate exista educatie fara cultura si cultura fara carti?
  2. O alta problema este tineretul azs care pleaca sau nu mai vine la biserica. Atita timp cit viziunea conducatorilor este ca tineretul sa stea pe bancuta si sa asculte lectii de la gradinita, lectii pe care nici cel care le prezinta nu a putut sa si le insuseasca si sa treaca mai departe, nu vor putea sa atraga tinerii de azi care in opinia mea (personal nu mai sunt tinar)traiesc intr-o lume mult mai informata, mai dinamica si mai educata decit generatiile anterioare. Atunci cind tinerii vor fi lasati la microfon si nu vor mai cenzura ceea ce spun atunci ei singuri vor dori sa vina si sa dezbata subiecte care i-i intereseaa. Acum pe tineri nu-i intereseaza sa asculte fundamentalisti care vorbesc o limba pe care ei insisi nu o inteleg. O schimbare reala in rindul tineretului va fi numai atunci cind va disparea mentalitatea de “ostas mintuitor” cu sarcina de educator. Pina atunci Frosa zice bine…..”e si greu de inteles de ce pleaca tinerii”….LE ESTE RUSINE DE CEEA CE SUNTEM NOI SI LE ESTE RUSINE CU NOI de aia pleaca si nu mai vin.

 14. emma says:

  ” Cine controleaza trecutul, controleaza viitorul”.
  ” Thoughtcrime nu atrage moartea: el este moarte.”
  (Orwell,1984)

  Sistemul s-ar autodesfiinta daca aceste adevaruri ar fi puse in practica.

 15. Richard says:

  ouf, hai ca s-a deviat tare de la subiect… nu am mai scris nimic, pt ca nu am nimic de spus pe tema devierii de la subiect. De ce nu sunt puse la off topic ?! Ce treaba are Foucault cu ultimile postinguri ?!

 16. emma says:

  Richard,

  Nu sunt devieri de la subiect. Pentru ca Foucault dezbate problema individ vs. sistem.
  Raportarea individului la un anumit sistem ( fie societatea in ansamblul ei, fie sistemul medical, penitenciar, religios etc.) si parghiile de control prin care acest sistem isi exercita constrangerea asupra omului.
  deci, chiar e pe subiect.

 17. Emma – Maria,

  Am găsit în colecția mea un text ce-i aparține lui Bolintineanu. Poate te interesează. Este în contextul emisiunii – individ vs. sistem. Dar, iată textul:

  Pretutindeni prada, dezolația ne aduce aminte de răutatea omului din toate locurile, din toate timpurile ! Oare cartea trecutului, scrisă cu lacrime de sânge, nu vădește că viitorul nu va fi mai ferice ? Tristă și dureroasă cugetare ! Cât de mult trebuie să sufere omul cel bun la această gândire !… Prezentul se amestecă încă și mărturisește că nu este speranță pentru visele cele dulci ale inimilor nobile și generoase. Amar acelora ce în zborul imaginației lor și-au format o patrie, o societate ideală și frumoasă ca sufletul lor ! Vine o zi când tot ce este verde, tot ce este tânăr în inimă îmbătrânește și se usucă ! Ferice încă de acela pe care moartea îl cosește înainte ce trista realitate nu a cosit încă florile inimei sale.

  Dacă te lasă conștiința poți să-mi spui părerea.

 18. Ovidiu says:

  @SMP
  unde spune Biblia ca averile BAZS vor fi confiscate?
  ok, stiu la ce te referi dumneata, la „TESTIMONII”…numai ca marturiile astea reflectau fobia pe care o aveau adventistii acum 100 de ani, indreptatita pe undeva avand in vedere evenimentele din America acelor timpuri. Totusi, in ciuda acestor temeri, liderii de atunci si de acum au tot investit in cladiri, fara sa isi puna problema confiscarii lor ulterioare de catre papistasi sau mai stiu eu ce guvern mondial. Si atunci de ce mi-as bate eu capul cu subiectul, avand in vedere ca in acest moment singura proprietate cu acte in regula pe care eu o am e un automobil? Din partea mea sa cumpere tot pamantul daca vor si au bani. Un lucru e sigur, anume ca eu nu mai contribui demult cu finantarea, si cum bine spunea Steve Jobs saracu, am incetat sa traiesc viata altora…

  @NIMENI
  acum cativa ani, prin 2003, un medic i-a spus unui pastor de la obraz ca s-a inconjurat numai de mediocri pe care sa ii poata manipula usor, si avea dreptate. Continuand ideea ta, cum oare sa fie promovati cei cu 1-2-3 facultati intr-un sistem inchis ermetic si care fierbe demult in suc propriu? Pai oamenii astia cu facultati gandesc uneori in posibilitati, majoritatea fiind culti, rationali, studiosi si cu bun simt. Ca sa conduci o biserica trebuie sa fii inchistat in dogme, spalat putin la creier si cu mult tupeu. Altfel adio finante. Pai ce facem, ne apucam acum sa chestionam sistemul de ce promoveaza idioti? Pai nu e evident? Ia pune mata intr-o biserica niste „telectuali” in functie si sa vezi cum se destrama totul in maxim 4 ani de zile. Durerea mare e ca noi ne laudam cu incultura. Ba mai mult, spunem ca aceasta e compensata de harul Domnului. Ce, EGW nu a fost la fel? Deci in concluzie, mai bine sa fi prost, incult si nesimtit, fiindca e ferice de cei saraci cu duhul, nu? Stii care e problema? Insasi discutiile astea aici sau aiurea sunt fara sens. Eu nu ma voi duce sa ma bat cu sistemul, altii nici atat, iar cei din interior nu sunt interesati sa isi taie craca de sub ei. Asa ca vorbim degeaba. Nu se va schimba nimic si oricum eu unul nici nu as fi interesat sa se schimbe ceva in biserica asta. Merge bine asa cum merge, chiar daca merge spre dezastru. Duca-se!

 19. Anubis,

  Știi de ce stă câinele în coadă când te vede ? Ca să nu-ți bagi nasul peste tot !

 20. Anubis says:

  SM Popolian,

  Stii de ce duce lipsa oxigen? De copilasi invidiosi si inepti ca tine care sa arate lumii ca stapanul casei e in fapt un om rau. Hai mars la ce ai varsat ca pe noi ne-ai plictisit.

 21. Ovidiu,

  In postarea: http://www.oxigen2.net/2011/09/anno-domini-34-foucault/comment-page-3/#comment-25289, dumneata îmi lași impresia că nu-ți pasă. Încerc să te ajut și-ți recomand să recitești ce găsești și în Ioan 10.

  Dacă am înțeles corect, dumneata ai fost salariat al sistemului BAZȘ. Lucrând în sistemul amintit ai auzit probabil și de dl. Petcu Constantin și cartea sa: ”O singură scriptură, de ce atâtea religii ?” Acolo vei găsi și motivul pentru care merită să-ți bați capul dacă vrei ca să nu fi luat prin surprindere. Desigur doar dumneata hotărăști ce atitudine alegi să adopți față de această viață. Poți alege singur între dezbinare sau unire.

  Problema principală a zilelor noastre este, după părerea mea, incapacitatea politicii mondiale de a găsi o soluție la teoria că doar banul, sabia (jaful) și puterea pot rezolva lucrurile, după cum pare a ne demonstrachiar și istoria democrației din zilele noastre. Chiar dacă pentru moment nu te interesează criza spirituală, în care se află întreaga omenire, nu uita că și microcipul, printre multe altele, este deja o realitate și nu doar o sperietoare a lui EGW.

  Dacă omul în egoismul lui feroce a uitat de conceptul elementar de omenie și relație autentică cu Cristos și semenii (iubirea de oameni), și așteaptă totuși o schimbare în bine, este doar pentru că-i place să viseze și să rămână în una din multele lui iluzii deșarte. Poți înhăma la același jug un bou și un măgar ? Uitând sau neglijând cu premeditare să-și cultive spiritul, prin fapte și nicidecum prin nenumărate lecturi sau predici, omul se desparte de semenii săi, ajungând să-i perceapă pe toți doar ca pe niște potențiali dușmani. De aici și lipsa elementară de respect promovată de postmodernism. Respectul ? Nu-i un concept corect politic, nu-i așa ? Și atunci încotro ? Și cu cine ?

  Bisericile sunt distruse din interior chiar și de cei care predică de la altare sau amvoane. Părtășia între oameni a ajuns doar unul din multele cuvinte fără acoperire. Demonetizarea sintagmei de ”spirit creștin” sub influența diverselor grupuri de interese ce formează privilegiații bisericilor a făcut, prin nepăsarea acestora, să demoleze părtășia ce se pomenește că era între primii creștini (Faptele Apostolilor) plini de Duhul Sfânt (fără duh de ură, îngâmfare, grandomanie, etc).

  Iată-ne ajunși la un moment al istoriei când curțile marilor concerne sunt pline de produse ce nu se mai pot vinde nici măcar în societățile unde este promovat consumismul. Iată cum în practică ideea de eficiență a ajuns să treacă peste legile economice și să-și arate limitele ei. Unde mai este eficiența când curțile sunt pline de produse ce nu se pot vinde ? Oamenii vor ajunge, ca în Africa, să moară pe capete că le lipsesc 50 de euro pentru medicamente ca să-și scape viața. Cine urmărește un astfel de interes ? Cum rămâne cu anul sabatic al pământului ?

  Indiferența de care vorbești nu cred că te va ajuta în momentele tale de criză personală, dacă desigur există așa ceva și în viața ta. Rămâne să experimentezi deoarece experiența nu se poate moșteni. Totuși unde crezi că va ajunge lumea când peste tot se minte, cum spunea O Paler: prin diversiune, promisiune, omisiune sau distorsiune ? Ce se poate construi fără încredere între oameni ? Și până la urmă la ce folosesc atâtea lecturi ? Să umple lumea, vorba lui A Pleșu cu: ”Lichele pline de lecturi”, pe care nu te poți bizui. De aici începe sărăcia spirituală a locuitorilor micuței noastre planete albastre.

  Este Isus domn și stăpân al vieții tale chiar dacă sistemul BAZȘ nu te-a acceptat ? Ești într-un gând și o simțire cu cei ce nu se ceartă sau cu cei care nu caută să dezbine, cum o face EdyCon prin deconstrucția Bibliei pe care o promovează pe acest site împreună cu membrii partidului său religios numit Fan-clubul Oxigen 2 ?

 22. emma says:

  SMP

  Sistemul religios e mult in urma stiintei si a societatii in general.
  Trecerea de la faza „teologica” la „metafizica” a fost necesara, trecerea de la faza „metafizica” la umanism secular e la fel de necesara.
  In acest curs al evenimentelor, omului ii revine meritul de a fi o rotita a mecanismului. Daca Edi este o rotita care ajuta la functionarea mecanismului, ma bucur.
  Asta-i mersul, daca se stagneaza atunci nu ramane decat autodesfiintarea ( cu tot sistemul financiar bine pus la punct).
  Cat despre buna functionare a unui forum aceasta nu trebuie sa fie bazata neaparat pe interese comune sau idei.
  Internalistii vor ajunge probabil la idei contructive dar si externalistii ajuta chiar in atitudinea lor de opozanti.
  Asta e, asta-i dialectica grupului.
  Sunt si situatii cand iti faci o imagine asupra cuiva, iar imaginea la un moment dat se dovedeste a fi deformata, iar atunci intervine un clivaj emotional si te poate destructura pe moment.
  Suntem oameni, doar.
  Motivatia unei persoane de a face ceea ce face nu trebuie interpretata simplist si emotional (aici gresim toti).
  Exista notiunea de „reactanta” , in care redobandirea controlului emotional, intelectual, spiritual are legatura cu perioada cand intre ceea ce ti-ai dorit sa faci si ce-ai facut a fost o bariera.
  Acest lucru nu inseamna ca nu le poti face pe amandoua (optiunile , meseriile, aptitudinile , vocatiile) .
  Nu e nimic rau in asa ceva sau distructiv sau aberant.

 23. eddieconst says:

  Emisiunea cu Orwell trebuie refacuta. Sper sa o punem sus inainte de weekend.

 24. emma says:

  Ghelasie,

  Poate pozitia de observator este confortabila , insa exista riscul de a fi „subiectivista”, iar aici toti suntem oameni (banuiesc).

 25. baba proasta says:

  #12 | Written by emma
  Cat despre babe baricadate in subconstientul iluziilor traind sub amenintarea perpetua a FBI ce sa mai zic ?

  Dar de Edy care traieste cu obsesia perpetua ca este turnat de o femeie decedata la securitatea care nu mai exista, ce ai de zis? Ia zi si de asta ceva ca vad ca esti tare buna la zis.

 26. Frosa says:

  Edi are misiunea secreta de a desfiinta Bazs pentru a frana venirea domnului pe norii cerului.

  Bwhahahahahaha !!! Băi da’ ce forțos e Edi și ce slab e Domnul !

  Bancu’ ăsta-i la egalitate sau chiar mai bun decât ăla de pe vremea răposatului:
  Doi milițieni dirijau circulația într-o intersecție. La un moment dat, aud un zgomot de avion și când se uită-n sus, văd un avion mare, frumos.
  Unu’ zice: „Băi, ăsta o fi avion prezidențial?”
  Celălalt: „Mă, nu cred, că dacă era, ar fi avut și motociclete pe lângă.”

 27. :))
  Motociclist undercover.
  Broker în religie, ofer consultanţă, soluţii pentru mântuire şi pace lăuntrică, ajut la găsirea religiei potrivite pentru fiecare individ, fără să devină creierul vid.

  =076_ _ 69

 28. ghelasie says:

  Emma
  Observatorul se poate bucura de perspectiva.Sau se poate intrista.
  Majoritatea dintre voi sunteti mai cititi ca mine de aceea e de bun simt sa stau olecutza off.Savurez demersul lui Edy dar in acelasi timp cred ca forumul si uneori chiar si parte din expuneri caricaturizeaza exact scoala de sabat sau predicile de trista amintire….
  Cred ca cine se elibereaza de dogmatisme proaste pur si simplu nu le mai da valoare.Si mai cred ca orice acumulare in zona spiritului are ca proiectie bucuria in spatiul fizic.Daca stai focalizat pe idei sau scurmi in cenusa filozofilor risti sa uiti ca traiesti….(vorba lui anubis:iepurele nu sare din apartament)
  D’aia emma ma gasesti ca fiind observator.Dar nu sunt asa ceva.Nu merita efortul. Mai degraba sunt contemplativ.Si daca mai comentez ceva din cand in cand e pentru ca viciul chibitului nu piere cu una cu doua.A….. de fapt nu imi prea place sa scriu :bunny:

 29. EGW zicea să nu mergeţi la teatru că nu e bine, mergeţi la biserică, tot aia e.

  Teatru!

 30. baba proasta says:

  #23 | Written by eddieconst
  Emisiunea cu Orwell trebuie refacuta. Sper sa o punem sus inainte de weekend.

  Eu zic ca pina ce ianUs reuseste sa descurce pe unde si-a bagat michidutza coada (ca se pare ca si la voi exista chiar daca nu credeti in el) sa ne spuna emma/maria cum este cu orvel asta ca ea este mai citita si paina la urma in citeva frinturi de propozitii tot ea are sa descurce ceea ce a balmajit marele ginditor intr-o ora intreaga.

 31. Beni Plesa says:

  Anubis

  Mai Anubis cine te-a invrednicit pe tine sa devi „militianul” ce dirijeaza accesul pe acest site.
  Stapaneste-ti limbajul de HINGHER -BIRJAR si da dovada de OM civilizat daca te pretinzi ca esti asa ceva.

  Acest site este deschis pentru ORICINE si are ca scop de a promova DIALOG anarhic-teologic .Ca iti place anarhia ,asta am inteles-o cu totii ,mai treci te rog si la partea a doua-cea cu TEOLOGIA sau acolo esti -TABULA _RASA.?

  „”.Proiectul oxigen2 este o abordare anarho-teologica, conversationala, a temelor traditionale ale crestinismului””

  Conversatia ta se reduce doar la a „dirija traficul „si a demonstra ca ai doar o educatie superficiala ?
  Cel putin din cand in cand ,incearca sa areti si partea buna a caracterului tau daca ai asa ceva.
  Marius Popilian iti este SUPERIOR din toate perspectivele ,asa ca las-o mai domol si nu te crede singur INTELEPT.
  Nu cred ca ai ajuns atat de degradat moral si spiritual incat sa nu mai poti vedea ca esti pe o cale infundata si complect nefolositor pentru orce „lucrare” buna.
  Beni

 32. emma says:

  baba proasta,

  Iti faci singura rau inecandu-te in propriul venin.

 33. Frosa says:

  Ei, las-o bre, are bufeuri și-o dor șalele.

 34. emma says:

  Frosa,

  O dor salele si-i trebuie proteza la limba ?
  Scrupulul poate face ravagii mari in constiinta.

 35. Stef says:

  Beni,

  „Anubis…….Marius Popilian iti este SUPERIOR din toate perspectivele”

  Hahahahaha, hai ca esti mai tare ca fularu’. Eu stiam deja ca SMP e cel mai hais din cea, invatatul invatatilor, crestinul crestinilor(de-atata bunatate ti se face greata, e numai lapte si miere, pe naiba, e un ranchiunos fara pereche), dar chiar asa din toate…”perspectivele”???
  Adica din fata, din spate si din..lateral? Sau si din alte pozitii al caror nume nu-l putem scrie ca nu ne permite CNA-ul?

 36. Frosa says:

  Oamenii nefericiți se împart în mai multe categorii în funcție de modul de rezolvare a stării de nefericire:

  1. Cei care analizează obiectiv cauza și încearcă să găsească soluții eficiente ca să iasă din starea respectivă.

  2. Cei care nu reușesc și care trăiesc într-o stare de nefericire cronică din motive obiective sau subiective și aici intră mai multe categorii:

  – cei care se refugiază în muncă sau hobby-uri – rezolvare pozitivă și activă

  – cei care se angajează-n activități de caritate – ajutându-i pe alții uită de propria nefericire și frecvent constată că sunt alții mult mai nefericiți decât ei

  – cei care recurg la alcool și droguri

  – cei care se izolează de societate – măcar nu-s periculoși pt. ceilalți

  – cei care devin antisociali și încearcă să-i distrugă sau saboteze mai ales pe cei care par fericiți sau au succes – cea mai deplorabilă categorie (mai bine s-ar apuca de băut decât așa).

  Orientarea pe care și-o aleg în rezolvarea nefericirii nu depinde doar de IQ, ci și de alți factori asupra cărora au sau nu control – tipul de sistem nervos, temperament, traume, stress, educație, anturaj, familie, etc.

  Un lucru-i sigur: cu cât sunt mai mulți oameni nefericiți în jurul nostru, cu atât crește riscul de a o lua în bot chiar fără să fim în vreo relație cu ei sau să le fi făcut ceva, așa că măcar din egoism ar trebui să avem grijă să nu nefericim pe nimeni, dimpotrivă, să căutăm să-i scoatem din starea asta pe cât mai mulți și să-i învățăm să gândească pozitiv și să-și dezvolte mecanisme pozitive de reparare.

 37. Beni Plesa says:

  Stef

  Sti bine ,ca eu am de foarte multe ori o perspectiva diferita de a lui Marius,insa -aceasta nu ma impiedica sa-i acord credit cand merita ..Anubis in general este foarte nesimtit,grosolan si se crede superior fata de orcine se declara religios.
  Ca nu este CAPABIL sa vada si alte dimensiuni ale vietii ,imi pare rau de el ,insa nu-l trimit „la plimbare” ci il invit doar sa fie politicos ,civilizat si sa- nu-si mai dea in „petec” ori- decate -ori isi deschide gura.
  Vorba lui Samson –„stimati frati si surori; se uita lumea la voi””.
  Daca Edi il suporta si nu-l cenzureaza –cine este Anubis sa faca ordine pe site ??

  Acesta este un site in care „patronul” este crestin si singur declara : „”
  „”Ceea ce ma interseaza aici este sa exploram impreuna o lume a ideilor care multora le-a fost interzisa. O fac din pasiune si o fac pentru ca nu sunt marcenar. Am facut toata viata lucruri in care am crezut sincer, am crescut, m-am schimbat, dar nu mi-am parasit profesiunea de credinta.””

  Deci daca the GOD FATHER al acestui site afirma clar si raspicat ca NU SI_A PARASIT PROFESIUNEA DE CREDINTA ,cine este acest” pierde vara ” ce toata ziua „taie frunze la caini” la propiu si la figurat ,acest Anubis sa puna monopol la cine intra sau nu intra pe site.??
  Daca Edi accepta tot felul de atei sau fundamentalisti religiosi –Anubis asta chiar ca devine caraghios in atitudinea lui.

  @ Anubis
  Nu am nimic personal cu tine ca OM –;tu chiar te crezi mandru de afirmatiile tale pe acest site ??
  In afara de –bla-bla-bla –nu cred–bla-bla-bla ,eu sint destept -bla-bla ,mai ai altceva de spus ?
  Spune ce vrei insa lasa si pe altii sa spuna ce vor ei ,esti chiar asa de insecure in NECREDINTA ta ca nu mai poti accepta nici un alt punct de vedere ?
  Nu te mai imbata singur cu suc de corcoduse , relaxeazate ca nu ai nimic de pierdut.
  Cu drag
  Beni.

 38. Stef says:

  Beni,

  chapeau, pentru cum iti sustii punctul de vedere, dar nu ai raspuns la subiect.
  Cu ce e superior SMP, care nu face altceva decat sa arunce cu venin in directia lui Edi, cu fiecare ocazie care se iveste, repetand(de ani de zile, e patologic deja) ca un papagal, epitete ca…biblicist bibet, apologet exotic, etc. Ma mir ca a uitat de o vreme de aia cu…”mancam banul vaduvei…saamd”. Asta ce fel de crestinsm este. Numeste-l tu, care te declari fiind in interiorul fenomenului.

 39. nice says:

  no show this week? Oh what a shame…

 40. samson says:

  #2 eddieconst

  (Banuiesc ca atunci cand imi voi citii dosarul o voi gasii pa mama lui Popilian si pe Ionica Aurel printre ciripitori). I

  cât privește pe păsărica aia bătrână, mama lu fratele pompă, colecționaru de dejecții, de ciripit poate să fi ciripit cât a putut dânsa cu ciocu dumneaiei ăla bătrânu – cî ne uităm la fratele pompă și ie clar; da cțnd vine vorba de iubitu nostru frate profesor, să știți că la dânsu nu se mai aplică chestia cu ciripieala, că dânsu ie ditamai profesoru în toată firea și nu se cadreză cu eufemismele și diminutivele care ie potrivite mai mult pt femei, și încă și alea de cel mai ofilit soi, ci la dânsu ca la un adevărat profesor, când o să vă uitați în dosaru ăla a lu dvs, o să vedeți că la dânsu ie vorba de turnătorii d-ale de cel mai ales soi cu uniformă, în cazu lu dânsu; detaliem noi mai jos imediat

 41. emma says:

  Frosa,

  E f.bine ceea ce spui, pentru ca de obicei noi (poate inconstient) utilizam interactiunile sociale pentru a ne verifica opiniile formate despre propria persoana.
  In alegerea partenerilor de interactiune, a temelor dezbatute, chiar si in evitarea anumitor subiecte de discutie , scopul este intotdeauna confirmarea conceptiei de sine.
  In aceste conditii , impresia de sine (de ex. in cazul in care este scazuta) se poate modifica numai in urma unei interactiuni eficiente, echilibrate, juste, fara imixtiuni negativiste, mincinoase, reprobabile si denaturate.
  E vorba de rezistenta cognitiva la schimbarea conceptiei despre propria persoana , si tocmai de aceea informatiile primite sunt procesate, si adaptate in asa fel incat sa corespunda felului nostru de a fi.
  De aici, grija pentru modul in care relationarea cu ceilalti poate modifica conceptia despre sine.
  Sunt situatii in care un anume comportament este explicat in termeni situationali.
  Iar aici, se poate specula generalizandu-se in mod infam, nejustificat.
  A pune o situatie delicate care poate fi explicata in termeni situationali, pe seama unui comportament dezirabil atribuit unor cauze interne sau de mentalitate, tine de rautate.

 42. baba proasta says:

  Daca Edi il suporta si nu-l cenzureaza –cine este Anubis sa faca ordine pe site ??

  Daca Edi accepta tot felul de atei sau fundamentalisti religiosi –Anubis asta chiar ca devine caraghios in atitudinea lui.

  Beni, scumpul babei, si tu de unde stii ca acest Anubis nu face decit ceea ce a vazut la GODFATHER de aici? De cind GODFATHER accepta pe fundamentalisti? Adica daca tu ai vazut pe firma acestei biserici neo-postmoderniste ca are anarho-teologie, tu ai ajuns sa crezi ce pun bisericile pe firme? Adica, daca tu vezi ca o biserica isi pune sloganul “open doors, open hearts, open minds,” tu te repezi inautru crezind ca chiar asa este? Pai o avea biserica asta anarho-teologie, dar nu inseamna ca este sat fara ciini. Pai daca GODFATHER face pe o femeie decedata securista ca si pe aiurica aiurel care a fost dat afara spre deosebire de el care niciodata nu a fost data afara, nici macar cind se declara deschis ateist, ce te mai miri ca latraii fac la fel? Adica o fi biserica asta anarho-teologica, dara asta nu inseamna ca nu exista organizatie cu slujbasi si cu functii pe masura. De unde stii tu ca acest Anubis nu a fost ales (desigur, in mod democratic) si numit “diacon cu injuraturile,” iar omul nu isi face decit ce cinste si devotament datoria? Eu te credeam mai umblat prin biserici dar vad ca mai ai inca de invatat.

 43. CJ says:

  când o să vă uitați în dosaru ăla a lu dvs, o să vedeți că la dânsu ie vorba de turnătorii d-ale de cel mai ales soi cu uniformă, în cazu lu dânsu;


  aloooo, stie ba cineva de aici ce inseamna „activ”?

  detaliem noi mai jos imediat

  ia baga, frate, sa vedem si noi detaliile la ditamai patratu’ asta, ia!

  Las-o domnule pe mama să se odihnească în mormânt

  hopa, uite unde era punctul sensibil… fundamentalistului de opinii refulate.

  PS:
  Sora Marian, noi nu apreciem ce scrii. Detaliem noi mai jos imediat.

  popcorn anyone? :timeout: :fingersxd:

 44. samson says:

  #5 fratele profesor (1)

  Da, si eu sunt convinsa ca Aiurica Aiurel asta a fost un mare turnator

  pacea domnului, în primu rând, frate profesor! d-asta suntem și noi la fel de convinși, de statu de turnător în regulă, și încă cu salariu și iepoleți, ce nu știam, nu știam că a fost și mare, ca turnător adik; da ce admirăm noi cel mai mult la dvs ie spiritu dvs constant de mărturisire, recunoaștere publică și autocritică necruțătoare din partea dvs vizavi de păcatele care le practicați, și știți cum ie gura păcătosului adevăr grăiește, așa că nu vă contrazicem, dvs vă cunoașteți mai bine, tot ce putem noi să facem, ie să ne rugăm pt dvs

  si de aia a fost dat afara iar mata niciodata nu ai fost dat afara deoarece te-ai pastrat curat si ai colaborat numai cu “unsii domnului” care vegheau sa-i dea afara pe colaboratorii securitatii ca Aiurica Aiurel

  dle, puțină minte găsim noi acolo pe la dta, dak rușine și decență nu mai ai dta deloc? a fost dat afară, dle?!?!?! asta ce mai ie dle? adik de unde ai fost dta dat afară dle? ia povestește dta dle, cum în plină românie comunistă, când numa păsările trecea granița fără să fie colaboratori ai securității, dta ai fost dat afară din românia în occident, franța parcă, ă?, și cum te-ai întors dta de fiecare dată cuminte înapoi, ia povestește dle, ia luminează-ne dle și pe noi cum ai fost dat dta afară, și a treia oară, cum ai avut dta ditamai norocu porcesc și ai fost dat afară definitiv din românia direct în america, ia povestește-ne ia, te rugăm

  si sa pastreze numai angajati curati si nepatati ca mata care nu ai vrut sa te compromiti sa lucrezi cu “cei din afara” si ti-ai pastrat zelul si devotamentul numai pentru “cei dinauntru” pe care ii denunti acum ca fiind oamenii dracului.

  e, aia iera ofu dumitale, cum ai fost dat dta afară de la popa tatu, când te-a prins frați cu aparatura de înregistrare, și nu mai știai ce să bâgui și ce să minți p-acolo; și acuma se mai roagă frații ăia mai bătrâni d-acolo pt dta, să nu-ți țină dl dumnezeu păcatu ăsta în seamă

  Asa ca pe mine nu ma intereseaza sa vad dosarul de turnator al lui Aiurica Aiurel si nici dosarul imaculat al mata de colaborator devotat al sefilor bisericii, deoarece stiu deja ce am sa gasesc in ele,

  e, cum dreacu să te intreseze pe dta să-ți vezi dosaru de colaborator al securității, cum dreaqu! mai ales când numele dtale apare conex prin dosarele de urmărire de la alți frați; și când se intresează ăia la cnsas să vadă ce și cum cu dosaru lu dta, n-are niciun acces, că dosaru dtale ie trecut la indexu unde accesu ie refuzat, acolo unde ie ofițerii care ie încă activi – ce să ne mai mirăm că dta iești ilegal în america, și de tehnicile de intoxicare, manipulare, atac la persoană, răspândirea de tot felu de zvonuri, ietc, ietc și alte tehnici specifice lu băieții ăia cu ochii albaștri care avea școala făcută la băneasa, colegii dtale de bancă, știi dta care

  dar pe mine m-ar interesa sa vad dosarul matale si al lui Aiurica Aiurel de la CIA.

  ce să vezi dle?!?!? care dreaqu dosar? poate ăla medicalu!!! nu te mai da dle așa important p-aicea, ce te-ai gândit dta, dak i-au făcut ăia dosar lu dl bin laden c-a dărâmat turnurile alea, te-ai gândit dta că sigur ai și dta dosar, că vrei să răstorni triunghiu lu dl aristotel și odată cu iel și toată civilizația vestică; da să știți că vă-nțelegem nerăbdarea să vă vedeți dosaru de la cia, ce te-ai gândit dta, stai așa că dak ăia mi-a făcut dosar și mi-a pus diagnosticu corect, poate scrie ceva și de tratament, te scoți și dta gratis, știut fiind cât de scumpi ie psihiatri p-acolo prin america aia

  ps. da parcă pân acuma iera vorba de fbi, acuma vedem c-ai mai avansat, ie cia, ă? păi nu povestei dta deunăzi pe saiturile astea p-aicea, cum a venit doi inși pe la dta p-acasă să vadă minunea aia a lu dtale de pătrat cu cinci sau mai multe laturi, și când a intrat în casă, și a dat cu ochii de dihania aia rațională cică, oe care ținea dna profesoară borcanu cu gogonele, nu mai nimerea ușa pe unde să iasă, ști dta vorba aia, se uita la dihanie ca vițelu la poarta nouă, a venit boi și-a plecat vaci, da și domnu a avut grije de dta, nu numa că nu s-a mai auzit nimik de dânși d-atuncea încoace, da nici nu te-a internat și nici alceva, domnu fie lăudat că poartă de grije la prea iubiții lui

  Ce zici, si acolo dosarul matale este imaculat si al lui Aiurica Aiurel este de turnator? Sau lui i s-a refuzat doctoratul si a fost data afara si de la Metodisti tot pentru ca era turnator la CIA

  stai dle liniștit, nu te-am rugat noi să nu te mai crezi așa important? păi de la doctorat, ai rămas repetent, ai uitat? și de la metodiști, credem și noi că te-a dat și ăia afară, când ai început dta să le povestești cum l-a păcălit dna batșeba pe dl david să-i dea chiloțeii jos cu forța, și pe urmă s-a urcat pe dânsu să-l călărească ca să poa să rămână gestantă să-i ia împărăția mai târziu; și înflăcărat fiind de iesperiența asta, ai trecut dta și la consilierea lu cuplurile care nu mai făcea dragoste, și ai încercat dta supt directa dumitale îndrumare și prezență fizică, să repeți cu ieie poziția lu dna batșeba cu dl david; numa normal că aia dak a văzut asemenea acte de voyeurism, cât ierai dta de profesor și de biblică abordarea dtale vizuală, te-a concediat ăia imediat!!!

  iar mata esti protzapit la microfoane deoarece stii sa te tii curat de toate colaborarile cu organizatiile secrete si tipi in gura mare ca ele si conspiratiile lor nu exista deoarece nu ai nimic de a face cu ele.

  dle, fie-ți milă de dta, că se uită lumea la dta! dak iegzistă fro conspirație d-aia de soiu la care susții dta că iegzistă, nu ie de datoria dtale să demonstrezi că iegzistă? să-ți probezi afirmațiile? ce treabă avem noi să demonstră că nu iegzistă tot ce ți se năzare dtale și lu alții de aceiași teapă? dak noi afirmăm că iegzistă o conspirație a lu dl satana și a lu frații profesori să cucerească lumea și să ia locu lu domnu isus, ia demonstrează dta că nu ie așa!

 45. arius says:

  Hai na, in sfarsit avem un topic de interes: cine a fost turnatorul cui… In ce ma priveste stiu ca fiecare isi are si-si urmareste doar interesul personal, asa ca bravura de om nepatat si cinstit ma lasa rece. Am depasit faza cand credeam ca unul ori altul poate fi altceva decat un om cu limitele lui.
  Eu v-am cunoscut pe amandoi (ma refer la Edi si Aurel) in perioada studentiei si stiu ca amandoi ati avut parte de „iubirea” fratilor, mai cu seama a celor „mari”. Asa ca nu ma indoiesc de faptul ca ati avut probleme pe care doar voi le stiti, dar de aici si pana la a vedea in jur numai ochii si urechile securitatii e ceva distanta.
  Ceea ce insa stiu in mod sigur este ca cei care au fost si sunt inca oamenii securitatii (indiferent de cum s-ar numi serviciul respectiv) sunt cei care stau bine mersi in functii de conducere, unii chiar din tineretea lor, nu cei care si-au luat lumea-n cap si-au plecat care-n cotro doar sa-si gaseasca linistea si sa-si vada de viata lor, lipsindu-se de placerea de a fi „cineva” in ochii gloatelor.
  Ce sa-i facem, papusarii au tras dintodeauna sforile iar papusile au dansat…!

 46. samson says:

  #25 fratele profesor

  #12 | Written by emma

  Cat despre babe baricadate in subconstientul iluziilor traind sub amenintarea perpetua a FBI ce sa mai zic ?

  Dar de Edy care traieste cu obsesia perpetua ca este turnat de o femeie decedata la securitatea care nu mai exista, ce ai de zis?

  nu te-am rugat noi dle frumos pe dta și cu alte ocazie să pui mâna pe carte, și ne-am oferit să-ți trimitem gratis plus taxe poștale manualele de fizică, chimie, biologie și astronomie de clasa a cincea? mai ales că iera și cu poze color…, și dta ai refuzat; ce am putea noi acuma să-ți recomandăm dtale, poate doar manualu de gramatică de clasa a treia să mai facă fro minune în cazu dtale, și să sezizezi diferența între conjugarea lu verbu iera și ieste; da cum dta încă n-ai depășit momentu când ierai dta profesor la vanderbild când ai rămas dta repetent, și cum dta te crezi că iești încă profesor nu ie de mirare că dta conjugi verbu ăla numa la timpu prezent

  a dreaqu școală ce-a făcut ăia cu dta acolo la băneasa! cum să distrosionezi adevăru și să intoxici pe ceilanți – problema nu ie că baba aia ie moartă, dl dumnezeu s-o ierte pt păcatele făcute cu voie ( ciripitu la securitate) și pt alea făcute fără voie ( fratele colecționaru, băiatu lu dânsa, ce naște din pisică tot șoareci mănâncă), deci problema nu ieste că ie moartă și că securitatea nu mai ieste, problema ieste c-a turnat la securitate, și toți știe, și dta cel mai bine și încă din interior, ce iera securitatea și ce făcea, și nu că nu mai iegzistă, asta, că baba a trecut-o dl dumnezeu la odihnă, și că securitatea să nu mai iegziste, nu le face mai puțin odioase și nici mai puțin culpabile, și nici pe dta și trecutu dtale nu te albește, oricât ai încerca dta p-aicea

  ps. da dak tot ați adus vorba de obsesii și obsedați, mai știm noi fro doi hăndrălăi d=ăștia p-aicea foarte dubioși, unu cică ie profesor ( numa dl dumnezeu știe de ce anume ie profesor individu ăsta iestrem de dubios) și celălantu cică ie colecționar ( și iar numa dl dumnezeu știe ce fel de libidoșenii colecționează și individu ăstalantu), da amândoi ie obsedați de domnu pastoru!!

  Ia zi si de asta ceva ca vad ca esti tare buna la zis.

  da ce ziceți și de cealantă persoană de care zice domnu pastoru, de dl profesoru ăla și de turnătoriile lui, de asta ce ai dta de zis? a dreaqu tehnică pe dta, cum ai mutat dta discuția, bună școală avea ăia la băneasa acolo, și acolo, spre deosebire de vanderbilt, dta nu numa că n-ai rămas repetent, da luai și mențiune pt rezultate bune la învățătiră!, deci iera vorba de dl profesor și turnătoriile dânsului la securitate, și spre deosebire de dna baba aia care ie moartă, domnu profesor ie viu, și spre deosebire de securitate care nu mai iegzistă și nu mai ie activă, dânsu nu numa ca iegzistă da ie și activ p-aicea în continuare!!

  ia zi dle și de ăsta ceva, că vedem că iești bun de tot la zis dta, mai les minciuni, calomnii, obsesii și dejecții despre alții, ia zi dle, să te vedem!!!

  ps. uite cum facem dle, de ce nu-ți ceri dta dosaru dtale de activ încă de la cnsas, că dtale ți-l dă, și să-l publici dta aicea pe netu ăsta, să admirăm și noi toate procedurile și tehnicile dtale de turnătorie unde dta ierai sclipitor? ce zici dle ai curaj? îl publici pe net? ia zi, dle, ia zi! că vedem că iești tare bun la zis!

 47. samson says:

  #11 fratele profesoru

  Pai daca EdyCon apartine unei organizatii secrete si deci conspirative, desigur ca nu va spune in gura mare lucrul acesta, dar va tipa in gura mare ca conspiratiile nu exista si nu sunt posibile. Adica de ce ar tipa cineva ca conspiratiile nu exista si nu pot exista cind orice giga vede ca totul este numai sforarie daca nu ar fi bagat pina la git in asa ceva?

  păi sigur, în lumea dtale sectară și conspirativă ce alceva poa să iegziste peste tot decât organizații secrete și conspirații mondiale; d-alfel la ce să te aștepți, dle dta nu degeaba ai fost născut din nou (cică) în conspirație și minciună, că peste tot vezi numa conspirație și minciună, nu se bazează credința dtale pe colecția aia de miuri sfinte și inspirate cică, care de la început și până la sfâșit delireză numa despre conspirații și organizații secrete, toate împotriva lu dl iehova? ce alceva să te aștepți de la ceata de iubiți frați bibliolatri, permanent spălați la creier și îndoctrinați cu colecția de miuti sfinte, decât să halucineze dupe aia conspirații și organizații secrete peste tot, la concurență cu sfaposto ionel și cu regretata sora white!!

  ehe dle, ie pline statele unite, bisericile, internetu și ospicile de tot felu de descoperitori d-ăștia de conspirații și organizații secrete, oricum dta și cu fratele pompă sunteți pantaloni scurți la domeniu ăsta comparat cu fratele ronin, poate n-ar strica să luați legătura cu dânsu pt un update la cunoștiințele actuale

  ferice de cei spălați la creier și sectanți căci ei vor vedea organizații secrete și conspirații peste tot!

  încă odată dle, felicitări, că bună școală a făcut ăia cu dta la băneasa, știi dta cum să aplici tot ce ai învățat acolo, calomnia, minciuna, bârfa, iesploatarea prostiei, lipsei de ieducație și cunoștiințe, gândire ilogică și lipsă, supeficialității, credulității, superstiției și defectelor de caracter cu proiectarea propilor defecte a lu iubiți frați și stimate surori la persoanele asupra cărora ie asmuțiți! bravo dle, felicitări, înțelegem acuma de ce dta iești în continuare activ!

  Pe voi, astia foarte cititi, el va poate duce usor de nas dar o baba proasta ca mine imediat miroase ca ii pute gura usturoi.

  proastă, proastă, da paranoică baba aia!!! cum dracu să nu-i miroasă a usturoi până și când își dă cu coco chanel pe la nas! în lumea dtale sectară, diformă unde dl satana bântuie la greu, sigur că totu pute numa a usturoi, chiar dak numa dtale gura nu-ți miroase! din nefericire mirosu ăsta nu ieste nici cu prozac nici cu litium, nici cu rugăciune; poate oare un paranoic să-și schimbe firea? ce nu ie cu putință la psihiatri nici la dl iehova nu ie cu putință, oricțt de multă credință ar avea unii profesori și oricât de proaste ar fi unele babe!!!

 48. beni plesa says:

  Stef

  „””Cu ce e superior SMP, care nu face altceva decat sa arunce cu venin in directia lui Edi, cu fiecare ocazie care se iveste, repetand(de ani de zile, e patologic deja) ca un papagal, epitete ca…biblicist bibet, apologet exotic, etc.””

  Chiar si cand il critica pe Edi ,Marius are „clasa” ,pe cand Anubis este doar un mistocar de duzina .
  Dupa cum bine stii –epitetele folosite de Marius sau Aurel Ionica au o fundatie sanatoasa;
  1–colectionar de teorii provizorii
  2–biblicist bibet
  3–apologet exotic

  In toate acestea exista un adevar ce il reprezinta f.bine pe Edi –eu in locul lui le-as considera complimente rafinate sau medalii de onoare.
  Beni.
  .

 49. Anubis says:

  Beni eu nu sunt pupincurist ca si tine! Macar sunt sincer si neprefacut. De muraturi fara creier asemeni tie sunt pline bisericile pana la refuz.

 50. baba proasta says:

  #47 | Written by beni plesa
  Dupa cum bine stii –epitetele folosite de Marius sau Aurel Ionica au o fundatie sanatoasa;
  1–colectionar de teorii provizorii
  2–biblicist bibet
  3–apologet exotic
  In toate acestea exista un adevar ce il reprezinta f.bine pe Edi –eu in locul lui le-as considera complimente rafinate sau medalii de onoare.

  Da, cred ca ar fi foarte nobil daca Edy s-ar referi la sine ca “biblicist bibet,” “apologet exotic” sau “colectionar de teorii provizorii,” dupa cum ar fi la fel de frumos daca si acest Aurel Ionica s-ar referi la sine ca aiurica aiurel asa cum ne place noua sa-l “alintam” aici deoarece ne sata-n git chiar daca si-a luat catrafusele si a plecat. Dar de unde rafinament la Edy si la acest aiurica aiurel! Ce vrei, niste badarani care-si dau aere de mari intelectuali.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: