Das Kapital

5 Responses to Das Kapital

 1. furtuna dragos says:

  Marcă banu! În sfârşit ceva pe gustul meu, money talks.

  Capitalismul cred că e cel mai mare stăpân, dă de mâncare dar îţi şi ia mâncarea, depinde în ce poziţie te aflii şi cum ştii să o gestionezi.
  Un echilibru în genul unui ecosistem nu cred că va exista niciodată, toţi vor să profite şi tot mai puţin au grijă de interesele altora, există o interdependenţă dar tot sunt o grămadă de deficite.
  Sunt jucători mari care au avut şi au puterea de a-şi manipula şi controla pieţele, gripele aviare, porcine, vaci nebune au dovedit asta în istorie nu demult.
  Bisericile sunt şi ele nişte companii offshore, banii nu se impozitează, vrăjeala evreiască ţine şi se potriveşte cu „Make a dollar without spending a dollar”.
  Germania cred că e singura ţară care ţine cu cetăţeanul, îl ţine şi degeaba fără să facă nimic Hartz4. În schimb dacă prinde aripi i le cam taie, impozite mari.
  China în schimb le dă aripi dacă le-au crescut ceva pene, restul lumii e piaţă de desfacere pt ei..

  Până una alta profită cine ştie şi poate…

  Für Jason :
  If you missed the time when Google was small and growing and you didn’t buy a few shares as an investment to make some money, you can buy a few shares now investing in the chinese search engine BIDU that grows faster than Google.
  Maybe you won’t get rich fast but you will make some money with it. I would buy them all.

  Für die anderen :

  Ihr müsst hart arbeiten, arbeit macht frei, dann kommt der finanzamt und holt sich die steuer von euch 😉

  Ăştia ar pune şi contor la aerul care îl inspiraţi, probabil că şi eu aş face la fel :devil: .

 2. eddieconst says:

  Dragos:

  „Germania este singura tara care tine cu poporul ei”. Deja vue? Fantezia secreta a celor de la Occupy Wall-Street e sa adune toata mafia financiara intr-un anume loc si sa scrie pe poarta:

  arbeit macht frei

 3. furtuna dragos says:

  Când am zis de nemţi m-am referit o categorie, la „şomeri”, puturoşi care stau de zeci de ani pe social, e de mai bine de 20 de ani în DE şi tot pe sozi o ţine, dacă a muncit 2 ani e lucru mare, m-am referit doar ca sistem în sensul că nu te lasă să mori de foame, îţi plăteşte chiria, sănătatea e asigurată, mâncarea la fel. Huliganii din Berlin stau pe social şi toată ziua trag de fiare, fac sală, box, kickbox şi alte genuri de arte, la meciuri e plăcerea lor să se bată cu poliţişti.
  La genu ăsta de susţinere m-am referit, mai departe la un nivel mai ridicat decât cel de muncitor, ca anteprenor devine mai complicat, e simplu să-ţi faci o firmă, doar că tre să fii foarte atent şi foarte calculat, statul îi jupoaie şi nu are milă dacă fac greşeli în afaceri.
  Mai sunt şi băieţi deştepţi care reuşesc să escrocheze o bancă de câteva sute de mii de euro şi deschid altă firmă pe numele soţiei, prietenei, bunicului, etc.
  Firmele mari de transporturi din europa, Austria, Germania, Franta gen Waberers, Norbert Dentressangle, LkW Augustin, etc. şi-au deschis firme şi în România, Slovenia, Cehia, Slovacia pentru că la nivel de impozite făceau o economie de aprox 35 %. Evident cu şpăgi şi tot tacâmul balcanic.
  Plus că au adoptat o strategie gen Nokia, s-au mutat dintr-o ţară în alta speculând noi oportunităţi de diminuare a costurilor, economie la impozite pe cap tractor, pe angajat etc.
  Majoritatea sunt şoferi români la firmele astea mari care au parcuri de 3000 de camioane.
  Sportivii mari din Germania, Schumacher, Boris Becker au averile depozitate la băncile din Elveţia sau Luxembourg unde confidenţialitatea financiară e sfântă.
  A fost un scandal mare în presa germană acu câţiva ani pe tema asta.
  Nu degeaba şi PayPal-ul (e-bay) e o firmă deschisă în Luxembourg, nu poţi să ştii niciodată ce cifră de afaceri au, nu ai nici un fel de date despre asta, şi îşi permit să tragă ţepe din când în când.
  E sclavie şi în DE grupa mare, cu români, ruşi, polonezi, sârbi, chiar şi cu nemţi, chestia e că nu e mediatizată problema, au şi ei deficitele lor şi spălarea lor specifică de creier nazist, nu e o ţară perfectă. Ai corectat bine, ţine mai mult cu poporul ei, un Ausländer e un Ausländer, realitatea e realitate.
  E o tendinţă şi la ei să se transforme în două clase sociale.
  Unii trăiesc de pe spatele altora şi în Germania, SUA, în România care se descurcă, cam peste sunt fenomene identice, se termină petrolul, mai omorâm nişte arabi.
  China are şi ea febleţea ei ce se datorează sclaviei şi spălării de creier ce numai în china există, acum unii au de câştigat, alţii au de pierdut de pe treaba asta.

  De OWS, nu pot să spun prea multe, nu am avut prea mare interes legat de protestele lor, oricum, nu cred că au vre-un efect asupra politicii, nu cred că se schimbă ceva, au mai fost fenomene asemănătoare de-a lungul istoriei,câinii latră, ursul trece.
  În capitalism, afaceri, se merge pe ideea de investiţii minime şi maxim de profit, oamenii cu mentalitate business caută soluţii la creşterea profitului indiferent de metode şi caută să se adapteze la orice situaţie. Nu este etică, nu este mamă, nu este tată, pentru unii totul e de vânzare.
  Capitalismul e bun şi rău, Dumnezeu pentru unii şi Dracu pentru alţii, doar bine nu poate să fie.
  Mai există ceva legi care mai reglementează business-ul e altă poveste, nu toate sunt în avantajul muritorului. După părerea mea lumea aşa a funcţionat dintotdeauna, nu a existat niciodată o perioadă unde să fie egalitate, pace şi linişte.
  E mult de discutat pe tema asta, depinde cum o privim şi unde vrem să ajungem.
  Cele mai multe nişe de afaceri nu au legătură cu bunăstare, sănătate, linişte şi pace pentru că vor falimenta repede.

  Nici UNICEF-ul nu are interes să se rezolve problemele din africa, altfel, dacă s-ar rezolva ar dispărea, nu mai fac şmecherii bani, oamenii oricum mor.


  Nici bisericile nu au ca interes să se îndeplinească toate orgasmele alea spirituale cu care se laudă, ar da şi ele faliment.

  Carlin e şi el amuzant şi trist.

  Alţii ar face bani din orice, indiferent cât costă, industria e industrie.

  Faină discuţie Edi, mi-a plăcut.

 4. Nordic says:

  and hitchens is dead.

 5. Radu Rugina says:

  Welcome to OXIGEN DOI! Tare faza. :laugh:

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: