Extincția sau Calviția?

“La început a fost Evoluția și Evoluția era cu Dumnezeu și Evoluția era Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin selecție și nimic din ce-a fost făcut n-a fost făcut fără selecție. Și Evoluția s-a făcut trup și s-a manifestat printre noi, plină de dovezi și adevăr. Și noi am privit la slava ei o slavă întocmai ca slava singurei născute din Nimic.” (Epistola către Fosileni 1,1-3)

Deci cum se plimba Evoluția printre ferigile grădinii Cambrianului în răcoarea zilei, după ce în prealabil sfârșise de selectat cam toate speciile cerului și pământului, s-a întâlnit cu două primate zglobii și mai cârlionțate care se jucau de-a v-ați ascunselea prin pomii din grădină. Adică pe străbunelu’ lu’ Neanderthal și pe-o strănepoată de-a lu’ Ardi și cărora le-a zis clorofilă-n față: “Puteți să vă cățărați prin toți pomii din junglă dar din bananierul binelui și răului sa nu mâncați pentru că-n ziua în care veți mânca o să vă cadă parul și-o sa mergeti scândură ca pinguinii.” Bineînțeles ca maimuța aia de Eva n-a ascultat și s-a repezit în bananier ca fata mare la bara de dans iar maimuțoiul ăla de Adam, ca de obicei s-a luat după ea. Cred că de-acolo vine și expresia că ce face omu’ face și maimuța.

După faza cu banana amândoi s-au trezit hairless. Eventual cu ceva fosile de păr din blănița primară, aciuiate stingher și ilegal prin zonele erogene, neurogene și sudoripare și niște mărar keratinos pe picioare dar care se putea rezolva ușor și dureros cu-o infuzie de ceară aplicată. În rest goi flintă. Datorită cojilor de banane rămase în urma actului evolutiv, amândoi au căzut pe spate de fericire și deșteptăciune iar din clipa aia nu s-au mai așezat în patru labe ci s-au ridicat direct în două picioare (era și imposibil de altfel datorită primului seism de plăci tectonice cartilaginoase ale coloanei geologice vertebrale). Asta a fost căderea pe spate sau căderea-n păcatele ei de evoluție a speciei.

Restul e istorie. Nici nu mai am dubii acum, mai ales că încă mai există specii de sapiens erectus care și-acum după ceva milioane bune de ani seamănă leit cu Ardi sau Lucy. Eu cred că la ăștia s-a oprit evoluția-n loc și d-aia-i și vezi vara la ștrand cu blană pe spate sau cu privire inteligentă de cimpanzei în călduri.

Ce mă frământă acum este altceva. Nu de unde vin, că asta-i clar ca parameciul, ci unde mă duc. Care-i următoarea treaptă evolutivă? Secvența logică următoare ar fi căderea generală a părului, această ultimă reminiscență de la patrupezii bătuți în cap de soare și musoni. Cu cât ești mai sus pe scara evolutivă cu-atât ai mai puțină blană pe tine. Deci oamenii care-și plâng părul datorită inevitabilei crize chelioase refuză de fapt să evolueze spre faza finală a Omului Spân, specie superioară de ființe cu pielea ca delfinul și care poate înota, zbura sau deplasa în orice mediu solid, lichid sau gazos dat. Așa c-aștept cu nerăbdare să am fruntea până-n călcâi, anomalie genetică misterioasă care indică maiestos spre-o evoluție coafată a speciei. Altfel cum să explicăm procentul mare de pleșuvie din comunitatea științifico-intelectuală dacă nu ca pe-un semn de bun augur că selecția naturală a creierelor hairless este în plină revoluție evolutivă iar în final specia de gelați, păroși, bărboși și hipioți care refuză să se adapteze este deja condamnată la extincție totală si definitivă. Așa că-n confruntarea finală dintre maneliștii și șahiștii de la Ciao Darwin, selecția naturală va fi năpraznică și necruțătoare.

Așa, era să uit. De ce-a murit Isus pe cruce? În contextul revelației speciale a selecției naturale a speciilor pe cale de dispariție, Isus a murit pentru toate maimuțele, cimpanzeii și gorilele care s-au blocat aiurea-n mijlocul procesulului evolutiv și care-acum așteaptă disperate și cu sufletul la gură, ori extincția ori calviția! Sau mai simplu spus: a murit degeaba pentru că mântuirea nu vine de la iudei ci de la cimpanzei și nu este prin credință ci prin selecție, și asta ca să nu se laude nimeni. Restul e floare la ureche. Make love not war!

PS: revelația asta spontană am avut-o azi-noapte. Cred c-am fost bântuit de-o viziune științifico-fantastică. Pe când eram răpit până-n al treilea strat geologic, mi s-a arătat un bătrân cu barbă albă care-mi zicea duios, ‘Grigorie, Grigorie, pentru ce mă prigonești?’ Nu cred că era Dumnezeu, pentru că deși avea barbă albă ăsta mai avea și-o chelie lucioasă care strălucea cam mistic. Cred că era Darwin în chip de înger venit să mă trezească din somnul rațiunii care deja năștea la greu numai monștri, balauri și pitici pe creier. Aliluia, Amin.

Despre grigorie
Ia sa vedem, aici e cel mai interesant, pentru ca toti cauta un personaj cu buletin de identitate, adresa, oras, tara, IP etc. Cine e grigore dupa ureche? Este varianta post-moderna a stramosului sau cronicarul, care tine mortis sa nu fie un „scriitoriu de cuvinte deşarte ce de dereptate“. Personaj generic, pe alocuri abstract dar in general colorat, care foloseste critica si metafora ca arme de lupta impotriva prostiei, mediocritatii, stereotipurilor, fatarniciei, abuzului, nesimtirii si ridicolului. Atat!

65 Responses to Extincția sau Calviția?

 1. baba proasta says:

  #48 | Written by grigore dupa ureche
  Tu ești Anubie? … Ești tu același Anubie? Dacă da, te iartă unchiu’!

  Unchiesule, l-oi ierta mata, dar nu te iarta el. Pai nu ti-am spus eu ca umorul cade tare greu la stomac nu numai alora cu religia creationista, dar in special astora cu religia evolutionista? Ca atunci cind spui o vorba de duh la aia creationistii le mai scapa cite-un zimbet printre dinti deoarece ei cred ca deindata ce Isus poate sa ierte orice, pina la urma ar putea sa ierte si un zimbet, dar la astia evolutionistii nu are cum sa le scape vreun zimbet printre dinti deoarece ei stiu ca evolutia nu poate sa ierte asa ceva. Singurele lucruri pe care le poate ierta evolutia sunt chelia si fata lunga de om de stiinta.

 2. BEBE says:

  -Bani nu conteaza Paulica tata. Trebuie sa te pleci pe genuchi, sa inchizi ochii, sa te daruiesti, fi staruitor nu te da batut si daca e de la domnu; ramane cum a zis Emma , marimea conteaza.(39)

 3. paul moga says:

  Babo , sa stii ca ai dreptate periferica ! Asa este , evolutionistii nu rad niciodata ,ci numai creationistii ,ca la ei are cine sa ierte zambetul dar la evolutionisti cine sa ierte ? Nimeni , ca nu are cine .
  Bravo ,ai 25 de puncte ,iar ca bonus o calatorie cu magarul pe lipscani.

  Iar pentru clarificarea celor spuse am facut si un joc-test ,dar din pacate acesta este fara premiu .

  Care dintre chipurile de mai jos il infatiseaza pe creationist?
  Dar pe evolutionist?

  :laugh: 😕 :beauty: 😯 :X-P: :reallypissed: :laugh: :-)) :cat: :tremble: :peace: :shutmouth: :clown: 😐 :inlove:

 4. paul moga says:

  Bebe ,cazul meu este fara speranta…..nici la pantofi nu am 39….
  Imi mai ramane chestia aia – cu inchisul ochilor. :silly:

 5. baba proasta says:

  #3 | Written by paul moga
  Bravo ,ai 25 de puncte ,iar ca bonus o calatorie cu magarul pe lipscani.

  Sunt incintata sa ma plimb cu un magar pe lipsani dar sa nu ma trimiti cu Anubis, samsoni, study_nature, si alti dulai evoluati deoarece o baba ca mine nu cred ca poate sa supravietuiasca coltilor lor. Si in plus, cind ride un magar la tine te simti mult mai bine decit cind ride un dulau evoluat.

 6. emma says:

  Paul Moga,

  Din punctul meu de vedere intr-o relatie conteaza comunicarea si afectivitatea, idei comune, viziuni comune, fara agresivitate etc.
  Nu conteaza aspectul fizic ( frumusetea vine din interior), nu conteaza etnia, starea materiala, numai calitatea umana .

 7. De-a lungul a mai multor ocazii (ca şi cea de faţă) de a veni în contact cu scrierile lui Grigore după Ureche, am găsit atâtea lucruri pentru care îl admir încât orice strădanie de al lăuda este insuficientă faţă de ceea ce cred eu că i se cuvine. FELICITĂRI!!!

 8. study_nature says:

  Ma amuza ca atat de multi cititori sunt convinsi ca au inteles ce vrea sa spuna jupanu’ Grigorie!

 9. cid says:

  Uite , fratele meu alb ,cum poti sa franezi -asa la misto- extinctia : http://www.jurnaltv.ro/video/Lumea_fara_cancer_-_Vitamina_B17 .

 10. Anubis says:

  Tu ești Anubie?
  Da-mparate!
  Am venit sa mi te-nchini…

  Preafericite daca-mi dai voie sa folosesc o ilustratie ca alea din Biblie ca sa inteleaga numai cei alesi;

  Ce sa zic, dilema e adanca, cam asa ca un rau pe care vrei sa-l treci si cu cat ajungi mai spre mijloc cu atat te afunzi mai mult si deodata te gandesti, oare mai cobor mult sau am ajuns la mijloc si de aici urc? Care este motivatia pentru care vreau sa ajung la mal? Te uiti in jur si remarci sutele de pastravi care inoata pe langa tine, ai putea sa te infrupti in voie chiar aici in mijlocul raului. Pe de alta parte nu-ti place ca esti ud pana la piele si senzatia probabil e de inconfort…”fizic”…lol. Tot sezand asa in mijlocul raului te intrebi ce te asteapta pe malul celalalt, eventual daca malul e mal sau e o mlastina.

  In the end you know you can’t fool the real world, and you probably know what is the right thing to do. We’ve been in the same river and I am dry now. You do what you have to do, but be honest with yourself!

 11. Iar au apărut reacţiile birjăreşti ale lui Aristot Samsoniticul ?

 12. CJ says:

  Nea BEBE, te-am auzit, m-ai chemat? Iacata-ma-s. Am venit tot intr-o goana. Pantru rezumat dau cuvantu’ calului. Zi calu’!
  – Buna, sunt calu’ lu plotoneru…
  – Lasa, mai, prezentarea, treci direct la subiect, ca ne grabim, nu stii?
  – Da, bine Laie, ne grabim. Deci, buna, sunt calu’ lu plotoneru si prezint pe scurt rezumatul la zi: Boier Grigorie a facut si el in vis o scara (adica s-a scapat putin :pissedoff: ). O scara care poate sa transforme omul cu par in omul fara par, adica omul chelios sau omul span. Eddi lucreaza si el la o scara, da’ a lui vrea sa transforme omul pacatos in omul fara pacate, adica omul sfant. Acuma, fiecare alege dupa ce-l taie chelia, pardon capul: sa scape de par sau sa scape de pacate. Terminat.
  – Laie .. Laie .. LAIEEEEE .. iar te-a prins somnu’? Vezi sa nu scapi si tu vreo scara in vis ca n-am luat saculetu’ la mine!
  – Aaa ..aaa.. gata, asa repede? No, binie, s-a-nteles? Atunci E-X-E-C-U-T-A-R-E-A!

  P.S. Boier Grigorie, trage matale o dusca de margelata de-aia galbena ca gutuia sa vezi cum scapi de cosmare si vise de-astea erotice, pardon evolutive, si p-orma drege-te neaparat cu aghiazma, si aceia mare.

 13. @lm@ris says:

  Nea Grigore, ajunsesi celebru domne’, vorbeste lumea de tine:

  http://tv.intercer.net/media/13539/Studiul_2:_La_inceput/

  O dezbatere interesanta…

 14. marius andy says:

  sorine & @ll

  sa traiti mult si bine!

  abea acu citii…

  ce am mai ras ! astea ar trebui sa fie publicate! jos ACTA! UN ASTFLE DE SHOW TREBUIE SA CONTINUE!

 15. marius andy says:

  cronicare

  esti supertare! make love not war!

  dupa cat de bine iti sta parul pe capatzana nu ai nici o sansa evolutiva! nici varianta extinctiei nu cred ca ti-as dori-o ca nu vreau sa ma lipsesc de cateva portii bune de humor! asa ca tunde-te rapid in forma calvitica! pomit doar sa te ascult si citesc! de altfel ce sa vad, cred ca si pe la voi e tare frig… ca peste tot in Europa! oricum nu ca gerul ala din tara, be proud!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: