Se dau fagaduinte

Un studiu recent arata ca mainile noastre nu au evoluat nici pentru munca (cum sustinea Engels), nici pentru a mangaia, (cum cred hippi), ci pentru lupta. Pumnul strans, ni se spune, este o formidabila maciuca naturala. Folosirea lui este o stiinta si o arta, probabil una dintre primele inventate de om.

Este un fapt care readuce in discutie mesajul lui Isus. Predica de pe munte este cea mai radicala reforma a folosirii maini. Pavel a reinterpretat Geneza 3, transformand o naratiune care condamna femeia la sclavie sexual-reproductiva si omenirea la sclavie rasiala fata de poporul “ales”, intr-o condamnare si rascumparare a naturii umane. Evanghelia este vestea cea buna despre un Dumnezeu luat la pumni. Theologia Crucis este rastignirea mainii care a evoluat sa fie pumn.

Dusmanul acestei teologii nu este secularismul sau stiinta evolutiei ci iudeo-crestinismul pugnacios. “Daca Adam ar fi pus pumnul pe Eva ca un adevarat barbat nu trebuia sa moara Isus”. “Avem nevoie de pastori care sa bata cu pumnul in amvon sa sara Biblia”. “Cine cruta pumnul nu isi iubeste copilul”. “Dumnezeu cand bate, bate cu bata” (adica cu pumnul evoluat ). Nu am inventat nci unul din pugnaforismele de mai sus.

Richard Dawkins (un tip care cere pumni) ne intreaba retoric ce am gandi despre cineva care a trait si a prosperat in ghettoul din Chicago. Intrebarea are ca scop sa introduca conceptul genei egoiste. In limbaj biblic, samnta lui David. Cel care omora leul cu pumnul gol. Si omora femei si copii ca sa nu afle filistenii de raidurile lui. David cel care a dus iubitei sale un buchet de flori. Sau nu erau flori? David care si-a ucis prietenul sa-i ia sotia. David care taia oameni cu ferastaul si-i ardea in cuptoare de vii. Om dupa inima Domnului.

Theologia crucis se reduce la doua propozitii simple. Prima: Isus a luat ADN-ul lui David si s-a rastignit imporeuna cu el. A doua: Isus a executat prin rastignire voluntara pe Domnul care l-a gasit pe David dupa inima Lui (observati majuscula). Ladies & gentlemen, acesta este scandalul crucii, daca puteti suporta adevarul.

Daca nu, biserica la care mergeti va ofera o alternativa confortabila de iudeo-creationism. Mai ales, nu lipsiti de anul nou ca se dau fagaduinte.

 

 

44 Responses to Se dau fagaduinte

 1. ge-oana says:

  Edi, cu pumnul se loveste mai pe tot corpul, tendinta naturala,insa, e sa-i dai adversarului in moaca, in gura, mai ales cand te jigneste sau poate nu-i de acord cu tine.
  Clar, capu-i vizat cu predilectie. :yes: :yes:

  „Ferice de cine-l va lovi pe eddicon la mestecatoare, mare binecuvantare va fi peste el si casa lui” ar zice astia de-s rude directe cu dracu´, adica sunt ai dracului de adventisti !! :rotfl: :rotfl: :no:

  Edi, nu esti nebun de legat, esti numai bun de legat cu articolele astea, pe bune !! :shout: :shout: :silly: :silly:

  Ce sa mai, gata, direct la fagaduinte si la fericirea de mai sus ! :reallyangry: :reallyangry:

  Sa traiesti, Edi, si sa-ti traiasca si familia,fara mishto si pe bune, asa, ca sa fie-ntrun idiom bun !! :devil: :devil: 😥 😥

 2. Nicusor Ghioc says:

  Edi, de ce ai devenit ca un investigator care pune in vina infractorului dovedit si fapte pe care nu le-a facut, doar ca sa arate la superiori ca a mai rezolvat niste cazuri neelucidate pana atunci?

  Este adevarat ca 1 Samuel 12:31 spune asa in versiunea Cornilescu:A scos pe locuitori şi i-a trecut prin ferăstraie, prin grape de fier şi securi de fier şi i-a pus în cuptoarele de cărămizi: aşa a făcut tuturor cetăţilor fiilor lui Amon. David s-a întors la Ierusalim cu tot poporul.
  Insa in versiunea NTR (echivalentul romanesc a lui NIV) spune: Pe locuitorii cetăţii i-a scos afară, i-a pus să muncească cu ferăstraie, cu grape de fier şi cu securi de fier şi i-a pus la făcut cărămizih. La fel a făcut el şi cu celelalte cetăţi amonite. Apoi David s-a întors la Ierusalim împreună cu întreaga oştire. (NIV spune:nd brought out the people who were there, consigning them to labor with saws and with iron picks and axes, and he made them work at brickmaking. He did this to all the Ammonite towns. Then David and his entire army returned to Jerusalem.)

  Si mai am un argument: daca Cornilescu ar avea dreptate (asa a facut TUTUROR cetatilor fiilor lui Amon, atunci nu ar mai trebui sa se aminteasca de amoniti in Biblie, insa despre ei se mai aminteste in 1 Regi 11:7, 33; Ez. 25:3; Amos 1:13; Tef, 2:9.

 3. ge-oana says:

  Ba´ Ghioc,

  Ia asculta aicisa, David asta de care faci tu pomenire mare,ofi fost el rege-mos-stramos a lu´Cristos, da´ numa´baiat bun n-a fost !!

  Hai ,ba, ce dracu´, vorba lu´ Samnson, se uita lumea la noi si NE rade, ca cica au mai citit si altii biblia in „N” traduceri si sensuri !! :stop: :secret:

  Fii sanatos !

 4. ianis says:

  Nicusor Ghioc
  Apologia sfintilor e de apreciat, mai ales in contextul Craciunului :). Personal cred ca e de la prea multa coca cola si carnati.

  Este adevarat ca 1 Samuel 12:31
  E vorba de 2 Samuel 12:31. Relatarea paralela se gaseste si in 1 Cronici 2:3.
  Incercarea de curatare a cazierului lui David e admirabila dar sa nu uitam ca practica lui curenta era de exterminare (de exemplu cetatile filistene macelarite pana al ultimul om astfel incat aliatii filisteni sa nu aiba habar de jocul dublu, plus exemplele amintite de Edi).
  Pe de alta parte, violenta lui David era justificata, conform practicilor vremii. Vezi 1Samuel 11, Amos 1:13
  Pentru cine vrea un studiu ceva mai sistematic, vedeti aici

  Mi-e teama ca imaginea despre David, pe care o aperi tu, e tributara filmului King David cu Richard Gere. Chiar si fara episodul crud cu amonitii, David ramane un Mengele al Domnului 🙂

 5. Nicusor Ghioc says:

  ianis

  recunosc ca am gresit scriind 1 Samuel in loc de 2 Samuel, insa eu nu incerc sa curat cazierul lui David, eu am specificat ca in afara de vina pe care cineva o are, i se mai adauga si aceea pe care NU o are.

  La fel ai gresit si tu scriind 1 Cronici 2 in loc de 1 Cronici 20. Dar si aici am verificat si este o problema de traducere pe care am verificat-o in versiunile amintite mai sus, stiind ca NIV este apreciat (asta nu inseamna ca este considerata infailibila) de Edi.

  Si apoi ctiti cu atentie si referinte biblice ulterioare cu privire la amoniti.

 6. ianis says:

  Nicusor Ghioc
  referintele biblice ulterioare cu privire la amoniti, citite chiar si stand in cap sau facand flotari intr-o mana, sunt la fel de irelevante pentru subiectul in discutie: reputatia lui David. Asa cum am spus anterior, cu sau fara episodul asta, David e un macelar mai ceva ca Jack the Ripper. Apropo, cand ai auzit ultima predica despre David taind penisuri de filisteni si facandu-le cadou? Fascinant, nu? 🙂
  In privinta traducerii textului din 2 Samuel / 1 Cronici, daca constiinta nu te lasa, poti alege traducerea cea mai putin probabila (si putin acceptata de cercetatorii VT – ti-am dat un link cu comentarii). Asta nu schimba cu nimic imaginea generala despre David.

  P.S. Drumul pe care mergi, cu asa zisele referinte ulterioare despre amoniti, e unul infundat. Asta din cauza ca citesti Biblia intr-o cheie gresita si absurda. De exemplu, acolo unde scrie ca „David a facut asa cu toti amonitii” tu ai inteles ca n-a mai ramas picior de amonit pe planeta. De aici concluziile total eronate.

  P.P.S
  Comentariile biblice azs la 2 Sam 12:31
  Astfel de cruzimi ar fi în acord cu obiceiurile vremii, dar nu cu caracterul lui
  Care caracter i-a permis sa macelareasca barbati, femei si copii pana la ultimul, sa taie penisurile dusmanilor morti si sa le dea cadou, sa-si omoare cel mai bun prieten pentru nevasta-sa, etc…
  Comentariile astea biblice au educat si educa oameni sa vada „caractere” si „sfinti” acolo unde un om normal la cap ar chema politia, procuratura sau spitalul 9.

 7. GLADI_ says:

  Dorec tuturor – lui Edi si familiei, comentatori, cititori, fie ca cred sau nu:

  Sarbatori fericite si multa binecuvântare!

 8. Richard says:

  salut ianis si Nicusor Ghioc,

  am ceva de spus, daca imi dati voie. David era un razboinic in spiritul vremii… adica CRUD. Religia sa sau practicile sale spirituale, nu l au impiedicat sa fie un rege al vremii. David est reecunoscut de d zeu in Scripturi iar mai apoi de istorici, ca fiind regele cel mai razboinic si mai sangeros din istoria Israelului, care a dat splendoare regatului evreu impingandu-i granitele cel mai departe.

  In consecinta, daca versetele alea se traduc intr un fel sau in altul, este secundar, ceea ce primeaza este mentalitatea razboinica si cruda a lui David. Pe vremea aceea, ceea ce noi consideram azi atrocitati, in epoca era normal ! Masacrele se practicau pe toate cele 5 continente in antichitate. daca nu ma credeti cititi istorie sau macar vizionati pe canalele de istorie de pe satelit sau cablu. Nu spun nimic nou.

  Subiectul lui Edi nu este cruzimea lui David…. era numai o exemplificare…

 9. Richard says:

  EDI, TIE SI FAMILIEI TALE, CRACIUN FERICIT, BUCURIE IN FAMILIE, BUCATE BUNE SI GRASE PE MASA :), UN TIMP RELAXAT CU PERIETENII SI FAMILIA, ADICA CU CEI CE CONTEAZA IN VIATA UNUI OM.

  PERSONAL, PT TINE, EDI, ITI UREZ MULTA SANATATE !!!!!

 10. Anonim says:

  Nu am mai fost de mult pe la biserica… dar sincer, o sa ma duc sa iau o fagaduinta… asa… de amuzament!

 11. @lm@ris says:

  @Edi
  Richard Dawkins (un tip care cere pumni)

  😀

  Aici era sa si-o ia de la „sfantul” Ted Haggard dupa ce o cauta cu lumanarea la el pe „plantatie” sfarsind prin a fi alergat cu camioneta 😀

  @Edi

  „biserica la care mergeti va ofera o alternativa confortabila de iudeo-creationism. Mai ales, nu lipsiti de anul nou ca se dau fagaduinte.”

  Fagaduiesc ca nu voi fi prezent in nicio biserica de anul nou 🙂

 12. ianis says:

  Daca tot au inceput urarile, primiti una si din partea mea. Aici versiunea animata a ei

 13. ianis says:

  @lm@ris

  Sfantul ala, printre altele, cica a apelat (timp de vreo 3 ani) la serviciile unui prostituat gay, a luat amfetamine si apoi, din prea multa plictiseala in lucrarea domnului, s-a inscris la un show televizat numit Celebrity wife swap (Schimb de neveste). Dupa treaba asta si-a deschis o noua biserica (aia din clipul tau). God bless America

 14. Richard says:

  @lm@ris , tare linkul pus de tine, tare, … serios…

  Ianis, @lm@ris , sau ceilalti, de la o vreme ma tot gandesc cam cum se desfasurau formele de inchinare si cele liturgice in primele 2 sau 3 secole de asa zis crestinism in orientul mijlociu, sa zicem de la cetatile grecesti de pe malul turc pana in egipt, trecand prin fasia palestinei de azi… Cand am vazut linkul de la @lm@ris , am avut o tresarire… , are cineva ceva articole seriose sau un documentar despre acest subiect ? Ar fii foarte interesant …

  daca cineva are ceva pe subiect, va rog frumos nu mai uitati, merci si CRACIUN FERICIT SI MULTA SANATATE, LA TOTI PARTICIPANTII PE FORUM !

 15. Richard says:

  salut,
  sfantul Ted Haggard isi marturiseste pacatele in direct… un homo pervers care s-a erijat in stalpul credintei… vai de capul lui ! Si mai ales vai de capul celor care il urmeaza. Richard Dawkins are dreptate… Ministrul propagandei nazi, Joseph Goebbels, ar fii fost invidios ;)* !

  apoi o interventie a lui Ted Haggard despre Richard Dawkins LOL si intalnirea lor de atunci

 16. Richard says:

  Ted Haggard on Larry King Live

 17. Nelu Rus says:

  Sarbatori fericite, multa sanatate tie Edi si ajutorului tau potrivit Elena, lui Andy si tuturor celor ce intra pe acest blog.
  Nelu Rus si familia

 18. Richard says:

  pt ianis si familia ta, multa sanatate, ca e mai buna ca toate si un an nou bun si plin de succese personale !!!

 19. Beni Plesa says:

  Nelu Rus
  „”Sarbatori fericite””
  Multumes de urarile de bine ,.
  Este trist ca unii (si nu foarte multi ) nu se mai pot bucura de sarbatori ,deoarece ar fi hipocritical din partea lor sa primeasca urari si cadouri cu ocazia sarbatoririi nasterii unui om ce pentru ei nu a existat.
  Pentru ei ca sa fie consistenti cu filozofia lor ar fi fost mult mai bine sa le urezi doar SARBATOARE fericita ,-un la multi ani – si poate nici aceasta deoarece si anul nou in care intram este legat tot de acest Isus pe care ei i-L detesta.
  Dar poate ca a fost totusi foarte bine sa le amintesti ca aceste sarbatori (la plural) intradevar pot sa le aduca fericire , o fericire cenu poate fi experimentata fara adorarea celui ce a fost si este motivatia principala a acestor sarbatori.
  Merri Christmas si la multi ani !!la toti cei ce inca mai cred ca Isus este the reason for the season .(motivatia centrala a sarbatorilor prezente)_

 20. Richard says:

  beni,

  eu inca nu am vazut un ateu care nu se bucura de Craciun, insa am vazut sute de adventisti si alti evanghelici care considera Craciunul o sarbatoare pagana (ceea ce si este… la origine) deci, au safisfactia diabolica de a strica si altora bucuria acestei sarbatori ;). Pai hai sa intrebam pe ateii de pe oxigen daca ei primesc cadouri cu bucurie sau se bucura cu familia si prietenii in aceasta perioada.

 21. @lm@ris says:

  Edi e mult mai subtil in textul de mai sus decat imi pot da seama la prima vedere. Cert e ca din pricina extinderii crizei in multe parti ale lumii, mai multi vor lasa utilizarea tandra a mainii in favoarea unui pumn strans aparut pe fondul unui stomac din ce in ce mai gol.

  Promisiuni vor fi si anul asta de la amvon oferite cu generozitate si o mana calda, crestineasca intinsa in bunul stil bisericesc care presupune camuflarea unei minciuni sub aparenta unui adevar.

  @Ianis & Richard

  Nu am nicio problema ca individul isi declara public orientarea sexuala, insa daca nu ma insel pana sa fie descoperit incrimina practicile homosexuale. Ca gaseste adepti iarasi nu ma mira, gandirea asa zis evanghelica permite asta. Nu demult un evreu convertit la crestinism spunea ca un nazist criminal care a provocat moartea a sute si mii de evrei ar putea fi iertat daca se pocaieste si crede in Isus in timp ce evreii trimisi in camera de gazare nu ar putea beneficia de acelasi tratament divin din cauza ca ar respinge pe Isus. Asadar nu are importanta ce faci ca doar poti spune la sfarsit ca iti pare rau si accepti pe Isus ca domn si mantuitor personal.

  Richard, daca gasesc ceva in directia indicata de tine, iti dau de veste.

  Pentru toti cei care au transmis urari, toate cele bune pentru 2013!

 22. Laura says:

  Protest extrem al unui roman, in timpul slujbei de Craciun de la Vatican
  Foto: La ReppublicaUn roman cunoscut pentru proteste extreme la Vatican a fost surprins, marti, de Politia din Italia, in timp ce incerca sa intrerupa slujba de Craciun, oficiata de Papa Benedict al XVI-lea.

  Iulian Jurgarean, in varsta de 42 de ani, a fost ridicat de carabinieri, dupa ce a incercat sa patrunda in Piata Pius al XII-lea, situata la limita administrativa dintre Roma si Vatican.

  Potrivit ziarului La Reppublica, romanul, care avea asupra sa pancarte si pliante, este anchetat pentru tentativa de perturbare a unei ceremonii religioase si pentru incalcarea interdictiei de a intra pe teritoriul Vaticanului.

  Barbatul a fost arestat in 2011 dupa ce a dat foc unui exemplar al Bibliei in Piata San Pietro din Roma.

 23. O pană inspirată ne delectează privirea cu următorul text:

  Ne trăim sărbătorile fără să ştim prea bine ce înseamnă sărbătoarea în cuprinsul şi în adâncul sufletului omenesc. Totuşi, fără ea vieţile noastre ar fi mult mai sărace, iar zilele noastre ar curge mereu la fel. Fireşte, nu tot timpul: sunt în vieţile noastre, ca inşi şi ca umanitate, zile când au loc evenimente care ies din măsura comună, când se produce ceva deosebit sau hotărâtor. Dar acestea nu pot fi încă numite sărbători, ele vor deveni astfel doar cu timpul şi cu puterea amintirii, ca periodice celebrări a ce s-a întâmplat căndva şi ne-a adus înnoire sau bucurie: biruinţa, naşterea, întâlniri minunate, uniri şi reuniri, mântuiri, ceasuri de răscruce în care un om sau omenirea a pornit pe un drum nou.

  Singura împrejurare în care sărbătoarea coincide cu evenimentul însuşi este Anul Nou, când nu celebrăm nimic din trecut, când sărbătoarea nu se asociază cu o comemorare, ci cu începutul unui nou ciclu al vieţii, ai cărui zori îi învestim cu forţa neistovită a speranţei, de care ne bucurăm nu pentru ce ni s-a dăruit cândva, ci pentru ceea ce ne poate făgădui încă netrăitul, viitorul.

  Dar sărbătoarea tinde să se autonomizeze de trecut şi absoarbe în ea alte determinări, din viul prezent. Pentru cei osteniţi, ea este o zi de odihnă, un răgaz al neîncetatei trude. Chiar Dumnezeu, după ce a făcut lumea, s-a odihnit în ziua a şaptea, a binecuvântat-o şi a sfinţit-o. Pentru cei pe care îi apasă urâtul zilelor mereu la fel, sărbătoarea este o altfel de zi, o schimbare, o scurtă ieşire din tiparele stereotipe ale vieţii. Şi caută să o umple cu cât mai multă bucurie, făcând-o cât mai altfel. Şi astfel sărbătoarea se desprinde de originea ei şi încetează să mai fie o comemorare, rămânându-i doar bucuria de a exista, în sine. Sărbătoarea tinde să se resoarbă în prezent hrănindu-se din trecut, doar cu propria ei amintire. Crăciunul nu este numai sărbătorirea unei Naşteri, ci şi o zi în care urcă în noi din trecut, ca un parfum, amintirea primelor noastre întâlniri cu Crăciunul. Sunt, prin urmare, sărbători în care sărbătorim sărbătoarea însăşi şi istoria ei în vieţile noastre. Se vede şi după cum le aşteptăm, cum ne pregătim pentru ele, cum ne iluminează timpul aşteptării.

  Dar sărbătoarea nu există cu adevărat decat pentru cine este în stare s-o trăiască cu un suflet sărbătoresc, pentru cine are destule resurse interioare ca sărbătoarea să-i umple sufletul cu o bucurie intensă şi inefabilă. O bucurie care ne face să simţim, pentru o clipă care se reînnoieşte mereu, an de an, că e altă lumină în lume, că mult mai vii sunt culorile şi mai limpezi contururile ei, că până şi aerul miroase altfel, că altfel răsună ecourile şi că iubim mai mult ce avem de iubit.

  Din păcate, în mulţi dintre noi sărbătorile se uzează şi îşi pierd strălucirea. Aşa cum restul zilelor este la fel, la fel cu sine ne apare sărbătoarea prin ani, mereu mai aceeaşi, nu ne mai surprinde şi nu ne mai exaltă. Şi există oameni care nu numai că nu se mai pot bucura de sărbători, dar le resimt ca pe ceva mai mult supărător, chiar plicticos. Nu neapărat pentru că au un suflet sărac. Poate sunt pur şi simplu prea trişti, prea de tot obosiţi de viaţă, prea obsedaţi de ceva care îi înstrăinează de lume. Sunt de plâns. În schimb, uitaţi-vă la copii şi la sărbătorile lor: cum le aşteaptă, cum le trăiesc, cum şi le aduc aminte. Priviţi la ochii lor când stau în faţa minunii, când li se dezvăluie darul, când ascultă cântecul sărbătorii. Pentru cei mai mulţi dintre noi, singurele sărbători adevărate sunt, mereu mai mult, acelea pe care ni le dau copiii şi sărbătoarea eternă din ei.

 24. Parcă sună mai bine textul de la postul 26, decât textul plin de… pumni al anfitrionului.

  În orice variantă, sărbători fericite tuturor.

 25. Beni Plesa says:

  Richard

  Da ai dreptate, ca sub umbrela asta mare a crestinismului se adapostesc tot felul de „pasari” ciudate.
  Oameni ce sufera de sindromul „ramasitei” ,oameni cu gandire sectant-apocaliptica ,oameni ce sint impotriva tuturor si a orce nu este pe calapodul lor ,sint oameni antisociali si isi neglijeaza pina si familia in zelul lor bolnavicios de a apara ceva ce nici macar ei nu inteleg.

  Ca sint adventisti ,atei ,penticolstali sau martori iehovisti este doar un detaliu marunt ,In rest este aceeasi Marie doar cu alta palarie.

  Richard , iti doresc din toata inima ca aceste sarbatori sa fie pline de semnificatie si multumire adresata Dumnezeului care a trimis pe acest Isus ,si prin el a schimbat directia evolutiei rasei umane civilizind omenirea.

  Promisiunea acestui Dumnezeu este ca orcine se apropie de EL cu credinta nu va fi desamagit niciodata.
  Un om fara credinta, fara dragoste si fara o nadejde vie ,nadejde ce nu inseala este deja un om mort spiritual si in mare nevoie de regenerare.
  Pacea Dumnezeului descoperit la cruce sa umple inimile tuturor acelora ce cu indrazneala se apropie de „scaunul ” harului ,indrazneala nu pentru ca ei sint vrednici de ceva ,ci pentru ca acest Isus ce si-a deschis pumni si a fost rastignit pe cruce a facut aceasta pentru ei si in locul lor.
  De aceea Pavel spunea ca este necesar ca si noi sa deschidem pumnul inclestat si-l rastignim impreuna cu acest Isus pentru a ne putea bucura cu adevarat de aceasta viata si cea viitoare.
  Toate cele bune.

 26. Tartarin de Tarascon says:

  @im@ris ”nu am nici o problema ca individul isi declara public orientarea sexuala insa daca nu ma insel pana sa fie descoperit incrimina practicile homosexuale” Poate asta te ajuta oarecum sa intelegi de ce. http://www.youtube.com/watch?v=7t2jOlyxrVQ

 27. Tartarin de Tarascon says:
 28. ianis says:

  Richard
  Multumesc de urari. Si tie si celor dragi tie multa sanatate si energie. Si viata la maxim.

  almaris
  Folosirea pumnului pentru lucrarea domnului incepe de la amenintarile cu rugaciunea, cu judecata si cu iadul. Toate asezonate cu o portie de ‘cu drag’.

  SMP
  Te-a trimis duhul la Ninive sau, pur si simplu, ai confundat oxigen cu gsm1888, unde platitudinile supranumite eufemistic ‘predici’ se ofera la six-pack?

  Pentru iubitorii si colectionarii de fagaduinte (aka bilet de papagal sau loz in plic):
  in functie de gradul de distrugere a creierului pe calea ingusta, fagaduintele pot fi folosite pe post de suzete sau supozitoare. Usor de inteles de ce unii abia asteapta sa ‘traga’ fagaduinta sau fagaduintele.

 29. neo says:

  Beni:

  In graba ta de a da exemple, i-ai „uitat” pe „apostoli” :silly:

  Sarbatori de iarna fericite, pentru toti! :present:

 30. Beni Plesa says:

  Intrebari pentru Edi sau orcine doreste sa comenteze

  „”Theologia crucis se reduce la doua propozitii simple. Prima: Isus a luat ADN-ul lui David si s-a rastignit imporeuna cu el. A doua: Isus a executat prin rastignire voluntara pe Domnul care l-a gasit pe David dupa inima Lui (observati majuscula). Ladies & gentlemen, acesta este scandalul crucii, daca puteti suporta adevarul””

  1–ce alt ADN ar fi putut lua Isus ca sa rastigneasca pe cruce ?
  2-care a fost scopul acestei rastigniri al ADN-ului lui David ?
  3–a fost aceasta rastignire doar un exemplu ,ce trebuia sa exercite o influenta morala asupra oamenilor?
  4–Avea aceasta rastignire un caracter rascumparator pentru unii oameni ,pentru toti oameni ,sau a fost ceva complet fara nici o consecinta eficienta atat pentru El cat si pentru oameni?

  „”Isus a executat prin rastignire voluntara pe Domnul care l-a gasit pe David dupa inima Lui ”

  1–A fost aceasta executie a lui Iehova un act de inlaturare a unui dumnezeu (idol evreiesc) ?
  2–a fost oare intentia lui Isus ,sa inlocuiasca un idol evreiesc (iehova) cu un alt idol ,idolul dumnezeului crestin?
  3–daca nu este nici una din variantele de mai sus ,care era Dumnezeul acestui Isus din Nazaret ?

  Edi s-ar putea sa aiba dreptate ,evanghelia a fost si este scandaloasa atat pentru evrei cat si pentru pagani sau crestini daca este inteleasa in felul in care se pare ca Edi a vrut sa o puna.
  Una din concluziile posibile din scenariul de mai sus ar fi ca Isus a:
  1– desfiintat pe Iehova al evreilor
  2–a infiintat un alt Dumnzeuun un fel de Tata iubitor si practic fara control intr-un univers haotic
  3–sau Isus era de fapt un ateu nedeclarat

  Daca acestea ar fi concluzia ,atunci evanghelia intr-adevar este o veste scandaloasa pentru toata omenirea.

  Care ar mai fi atunci vestea cea buna data oamenilor la nasterea acestui Isus ce de fapt a crescut sa devina un ateu nedeclarat si omoritor de dumnezeu (i)??

  Sa fie oare ateismul un sinonim pentru aceasta veste buna ?
  Ar fi oare posibil ca Samson Northlite ,Anubis ,Bebe ,Maria (Ema)Ianis si alti atei de pe acest site sa fie urmasi adevarati a lui Isus iar eu si Edi si alti teisti sa ne imbatam cu vinul babilonului ,cautind anapoda dupa un DUMNEZEU RATIONAL CE S_A DESCOPERIT LA CRUCE ??

  Salvarea omeniri se pare ca nu mai vine prin la evrei ci acum este monopolul ateilor .
  Nu-i de mirare ca acest Isus l-a intrebat pe primul PAPA ,pe Petru :
  „” ce vorbeste lumea despre mine ,cine cred ei ca sint eu ?”
  Se pare ca atei au o evanghelie de la un om (Isus) care de fapt dupa credinta lor ,acest om nici macar nu a existat.
  Samsoane ,avem nevoie de spiritul tau creativ pentru a clarifica aceasta „veste buna” ,te rog mai da-i o pauza Dalilei ,las-o si pe ea sa mai rasufle cel putin acuma cand sarbatorim nasterea unui om care nu a existat niciodata.

  PS–Ianis ,sper sa nu stergi acest mesaj ,mesaj care este direct la subiectul prezentat de Edi.
  Merry Christmas to you din toata inima !!

 31. Maxx says:

  Mi-a spus cineva zilele trecute ca intr-o Biserica Adventista din Romania cateva persoane au vrut sa faca un program de carciun cu colinzi si etc. Dau au sarit restul in sus . Imi pare rau ca multii sunt atat indobitociti de religie dar nu citesc Biblia macar putin ca sa isi de seama ce inseamna Nasterea Domnului.
  Va urez sarbatori fericite si noul an sa ne deschida Dumnezeu mintile sa intelegem biblia cu trebuie si nu din spiritul iudaic.

 32. Beni Plesa says:

  Neo

  Da ai dreptate ,

 33. ianis says:

  Tartarin de Tarascon
  Scuze.linkul era acesta http://www.youtube.com/watch?v=1TRQeIRePcY
  Dupa ce am vazut clipul asta am zis ca voi fi EXTREM de precaut ori de cate ori vreun crestin o sa pomeneasca de „iubire” sau „drag”

 34. Leo says:

  „…Isus a executat prin rastignire voluntara pe Domnul care l-a gasit pe David dupa inima Lui (observati majuscula).”

  Edi, la o anvelopa veche poti pune cate petice vrei, tot se desumfla ! tratamentul este total gresit,oamenii trebuie sa inteleaga ca nu pot fi liberi atat timp cat au capul in 2 colivii-VT si NT, chiar si una e suficienta ptr. un bilet de trimitere la medic…nu poti schimba o colivie cu alta, dreaku !

 35. Ianis Canabis # 29,

  Mămica ta te-a învăţat în primii trei ani ai tăi să nu reacţionezi la primul impuls ? Care-i chestia cu: ai confundat oxigen cu gsm1888 ? Chiar vezi o diferenţă între cele două Puişor ?

  Hai mai bine să-ţi urez: Sărbători fericite Puişor!

 36. ianis says:

  SMP
  Ai scapat de la concursul Micii Predicatori si ai zis sa iti incerci norocul pe oxigen, asa-i?
  Si in loc sa fi extaziat de propriu-ti discurs, nu era mai bine sa lasi posteritatea sa decida? 🙂

 37. ge-oana says:

  Ianis,

  SMP-ul asta e o specie perversa de engenieri facuti la apelul bocancilor cu pretentii e.sprirituale si cu fixuri pe care nici Zyprex-ul nu le scoate.

  O lichea de luat litera(RRRRRR)l la pumni ne e.spirituali , un tipic tip (sic !!) de actvist adventist care ,la o analiza mai forensic-psihologica , nu e departe sa rezulte cu radacini a la nazi .

  Nu te obosi cu omu´,are si el ocazia sa se cace pe O2 stiind ca tu nu-i stergi dihareea mentala.

  Vezi, asta-i riscul libertatii !! :pissedoff: De exprimare , desigur. ?:-)
  Ianis, la multia ani si tie si alor tai, „dragostea si iubirea” raman pt. ministerul iubirii desemnat cu asta de primul-ministru in exercitiu ! :rose: :rose: 😥 😥

 38. ianis says:

  ge-oana
  La multi ani, de asemeni 🙂

 39. Alexa says:

  Edi, esti genial!

 40. cc says:

  cand aud de „fagaduinte” imi vin in minte „biletele de papagal”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bilete_de_Papagal

 41. cerchez says:

  „Eram in Duhul in ziua Domnului si am auzit inapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trimbite care zicea : „Eu sint alfa si omega, inceputul si sfirsitul…”

 42. Emi says:

  Salut Edi
  Esti teribil de inteligent si perspicace,te urmăresc la scoala de sabat „con tanta fatica”
  Nu dau un verdict dar chia daca nici eu nu cred in decretul duminical determinat in reteta sf. Lumii afisat ca o schița sumara siplificata înainte sa aflu ca nici tu nu crezi, am descoperit singur,in plus am colaborat la evanghelizarile ce le tineai in labirint înainte de dales si ab.usa București.
  Sunt șocat de subtilitatea nu e chiar așa ,
  Orice om sincer cu sine însuși va fi salvat
  Dumnezeu nu condamna slăbiciunea și ipocrizia
  Ca sa fi ipocrit nimeni nu te obligă
  Prozelitismul este secretul motivatiei existențiale
  Se vede subtilitatea urei principalilor membri organizației voastre împotriva organizației de unde proveniți
  Voi sunteți efectiv un frumos elevat emancipat virus mai periculos decât HIV dar nu contagios
  Transparența sinceritații voastre di un elevat ridicol nivel de ura și ipocrizie este atât de subtilă ca se vede din satelit
  Eu cred ca atunci cand vor spune pace si liniște , va veni sfârșitul
  Si nu neaparat decretul duminical care este la fel de grav cu omorarea crestinilor in lumea araba azi
  Esti evolutionist, detesti smechera biserici adv ,nu uita ca nu si dat niciodată titlul de profet al biserici….
  Esti bulversat de probleme inteligente , in curând ai sa. formezi o alta biserica dar nu cum era la labirint ,poruncile , fericirile si cu monstre , poze arheologice evolutioniste cu o frumoasa poza di neandertal la intrare cu un moto : suntem facuti din material stelar ,bucurativa cand veti fi prigoniti ca nimic nu se pierde si totul se transforma căci complexa va fi rasplata voastra in ceruri intro gaura neagră
  Anul 2012-2013 nu am luat fagaduinta , nu am ieșit nici in fata sa i dam binecuvantarea fetiței ,nerespectand tradiția postmodernista idaico crestina
  Sunt sarcastic ? Sper ca mantuirea sa nu fie numai dupa retetele si ecuatile noastre
  Sper sa fi mantuit, in ciuda oi negre ce devi in comunitatea adv submediocri dar poate sinceri, atât cat sa i salveze
  Caută simplitatea iubiri lui Dumnezeu cu problemele de logica ale sec. Nostru
  Nu e o vina a intreba, gândi, dar nu fi o piatra de poticnire a sincerilor ignoranti
  Exegeza existentiala entropica creează probleme
  Nici un adv. Nu e in gradul sa imi spună ce sunt cu dinozaurii sau neandertal descoperit in oseminte necontestate ….
  Nu cred ca am fi supravietuit cu ei la un loc,nu?
  Nu aluneca , e greu sa ma ridic nivelului intelectual al tau si nu voi fi suficient de doct persuasiv de carismatic .Pacatul si timpul poate fi o atribuite entropica
  Ai Biblia , ai lucrat pt. D-ul dar nu te pierde pe tine
  Daca Isus nu a reușit sa il convingă pe lucifer ce se transforma in Satana , nu e nimeni care sa te constientizeze de o relativa mantuire ,aproape salvat ,pe acest pământ
  Eu nu sunt in gradul de ați da sfaturi chiar daca am tentat,dar ai o ramura explicativa la orice care risca spre impitrirea inimii ,trebuie sa recunuastem limitele mai ales religioase

 43. BP,

  Nu lua o declarație retorică drept teologie. Întrucât dimensiunea transcedentă este o chestiune de credință, și nu împărtășesc nebunia colegilor care vorbesc cu atâta confidență despre lucruri pe care nu le-au văzut și nu le pricep, eu cred că teologia trebuie să se rezume la o analiză științifică a limbjului în care biserica vorbește despre Dumnezeu (ăsta e Barth). Vreau să spun în acest context doar ca așa cum credința necesită o suspendare a rațiunii, la fel teologia necesită suspendarea credinței. Cine vrea să înțeleagă teologia crucii trebuie să înceteze să creadă cel puțin pentru timpul când înțelege.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: