Originile Dubioase ale Puterii Pastorale II

4 Responses to Originile Dubioase ale Puterii Pastorale II

  1. taranprost says:

    De ce tulburati echilibrul interior al cornutelor mari si mici ? E numai normal ca un corp social atat de omogen d.p.d.v. ideologic ca biserica adventista sa va elimine ca pe un microb.Sa vorbiti de momentul unghiular al miscarii planetelor sau legea supercorzilor unora care cred ca stelele primesc lumina de la soare … Cine este nelalocul lui aici ? Si ce mai ramane din autoritatea pastorilor cand le luati toate carjele (justificarea istorica , „biblica ” , adica extertioara ) ? Valoarea lor intrinseca ? Umana , spirituala ? Pana la urma ce institutie isi poate pastra coeziunea fara atributele exterioare ale autoritatii ?

  2. Eu nu as pune pastori pana la varsta de 35 de ani , dupa ce au profesat ceva si au facut ceva cu viata lor , dupa aceea un pic de scoala . Sa nu uitam ca insusi Isus a fost tamplar inainte de a fi invatator . In rest se vorbesc discutii , probabil ca schimbarea criteriilor de admitere in seminar ar mai putea ajuta la ceva …daca ar mai avea sens o mica frectie cu carmol la un picior de lemn .

  3. Edi, am o intrebare.
    Mi-a placut interpretarea ta despre autoritate. Cum ti se pare forma de organizare non-statala? Nu ti se pare ca statul a adoptat cetateanul si impune forta asupra lui argumentand ca o face „pentru bine democratiei, pentru binele fiilor sai”?
    Si nu crezi ca exista situatii in care elite trebuie sa acctioneze in numele unui concept de „colectivitate”, chiar daca incorfontabil pentru unii?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: