Conversație cu Daniel Livis

41 Responses to Conversație cu Daniel Livis

 1. Ianis says:

  Edi si Daniel, multumesc pentru dialog si pentru aroma exotica.

  Daniel
  La un moment dat spuneai ca Dumnezeu nu se implica in problemele umane pentru ca asta ne-ar afecta libertatea. Ca om de stiinta cum vezi chestiunea libertatii umane versus determinism?
  Intrebarea e cu atat mai pertinenta pe masura ce aflam, din ce in ce mai des, ca functionam precum niste computere (asta apropo de „reverse engineering-ul” pe care il faceti in Taiwan cu computerele moleculare), ca suntem programati biologic, psihologic, social, cultural si ca ADN-ul e cel ce face jocurile de culise (selfish gene)

  Inca o intrebare: cum vezi viitorul religiei (in afara de rolul cultural) intr-o lume in care stiinta face minunile si aduce paradisul aici si acum? (m-am amuzat copios la faza in care tu vorbeai de lentilele cu mega zoom-in si zoom-out si Edi spunea ca asa ar fi/ar trebui sa fie in Paradis)

  Edi
  In prima parte a emisiunii aminteai de umanitatea care ar putea sa aiba, candva, control asupra naturii. Prin introducerea ingerilor si demonilor (probabil, metaforic) sesizez la tine o oarecare nesiguranta cu privire la viitorul omenirii, din punctul asta de vedere.
  Probabil iti este cunoscuta scala Kardashev popularizata mai ales de fizicianul Michio Kaku (search pe youtube – Michio Kaku levels of civilization). Esti optimist sau pesimist cu privire la succesul omenirii? (Michio Kaku estimeaza ca in aprox 100 e ani omenirea va trece de la Tipul 0 la Tipul 1 de civilizatie)

 2. Capu-Varzã says:

  Ma alatur lui Ianis in a-mi exprima aprecierea pentru discutarea temelor interesante. Emisiunile asta in mai multe episoade sunt ca serialele bune care te captiveaza, si apoi se termina cand e actinea mai interesanta si te pune sa astepti (o vesnicie) pana saptamana viitoare :).

  Am si eu cateva intrebari legate de temele emisiunii:

  1. Daniel, ai spus ca crezi ca D-zeu a intervenit fin si neobservabil in evolutia naturii, ai putea sa dai niste exemple, despre unde si cum crezi ca ar fi intervenit?
  Edi a sugerat ca D-zeu intervine prin om, dar pana la om? Se pare ca acum vre-o 70 milioane ani in urma dinozaurii au fost specia dominanta pe pamant si in prezenta lor omul nu ar fi aparut niciodata, deci a fost nevoie de o „resetare” a evolutiei prin distrugerea lor totala ca apoi procesul evolutiv s-o ia de la capat (cred ca cu ceva specie de sobolani). Este asta genul de interventie la care te referi sau cu totul altceva?

  Celelalte intrebari sunt adresate oricui vrea sa raspunda:

  2. Amandoi promovati stiinta ca ingredientul cheie si in dezvoltarea spirituala a lumii (apropo si de lectiune). Pentru noi, genul de oameni intelectuali, fascinati inca de copii de progresul stintific si tehnologic (si de sci-fi-uri 😉 ) e usor sa sustinem asta, totusi ce facem cu oamenii simplii, neintelectuali, care n-au aptitudini stintifice (care prefera telenuvele), sau care au crescut in zone sub-dezvoltate si n-au avut oportunitatile de o deschidere a mintii care am avuto noi? Ce le ofera lor viziunea noastra religioasa?

  3. Sunt chiar acum in procesul de urmarire a unui serial foarte la tema cu site-ul O2 si mai ales cu discutia asta, „Discovery Channel – Through the Wormhole”. E o emisiune produsa si prezentata de Morgan Freeman (actorul negru care a jucat pe D-zeu in filmele „Bruce Almighty” si „Evan Almighty”) care discuta tot felul de teme stintifice dar si religioase (D-zeu, vesnicia, nemurirea, invierea, etc) dar tot din punct de vedere stintific. Serialul asta plus unele afirmatii facute atat in interviul asta cat si cu alte ocazii, m-a facut sa-mi pun intrebarea (cam blasfemianta): e posibil ca revenirea lui Isus si viata vesnica sa reprezinte de fapt in mod simbolic evolutia omenirii biologic, stintific, tehnologic si neaparat etic/moral la punctul in care omul devine nemuritor (poate sa-si prelungeasca viata la nesfarsit), poate sa invieze pe oricine a trait candva, si sa creeze un paradis (nu doar pe pamant si si pe alte planete)? Am mers prea departe cu imaginatia?

  Apropo de algoritmii genetici, cand am citi prima data despre ei cu cativa ani in urma, cand eram foarte convins ca evolutia este o minciuna inventata de Satana (am mai evoluat de atunci – poate ar trebuii sa-mi schimb nickname-ul la Capu-Conopida), nu puteam intelege paradoxul ca ceva ce nu este adevarat totusi functioneaza in practica, dar atunci nu am avut curajul sa contemplez aceasta problema si am evitat algoritmii genetici, am studiat putin doar algoritmii de retele de neuroni (artificiali).

 3. allmaris says:

  Daca nu mai luam Biblia literal inseamna ca nici minunile nu au avut loc, ci sunt puse pe seama lui Isus de catre autorii evangheliilor cu destule zeci de ani dupa moartea sa. Desi nu ma indoiesc de existenta lui Isus, pt mine e clar ca in Biblie este vorba despre crearea unui personaj literar in jurul sau. Nu poti crea o religie in jurul unui ins banal, care nu are la activ realizari exceptionale. Stiinta este singura care face minuni si este din ce in ce mai provocata sa gaseasca solutii noi la problemele din ce in ce mai multe si mai complexe ale omenirii.

 4. allmaris says:

  Ca tot s-a adus aminte de Doug Batchelor. Cineva a facut un top al celor mai stupide argumente creationiste si l-a inclus si pe el, meritandu-si din plin locul. Amuzant este ca la un moment dat face o paralela intre trei tipuri de vehicule si confunda o masina exclusivista(Ferrari) cu un Ford produs In State. Omul stie la fel de multe despre evolutie, cat stie si despre autovehicule. O masina produsa in sute sau cateva mii pe exemplare in Italia e totuna cu una produsa in sute de mii sau milioane de exemplare.

 5. taranprost says:

  Sunt eu vinovat ca n-am putut suporta mai mult de 11,54 minute de ghiveci lingvistic, livrat si asta cu cocoloase ?

 6. Ianis says:

  Sigur nu ti se trage de la prea mult Heidegger? Raw food are avantajele ei dar da rateuri la „cocoloase” 😛

  Special pentru tine, urmatoarea emisiune va fi in chineza mandarina 🙂

 7. taranprost says:

  Ianis – In lumea culturala romaneasca a secolului XX, cand cineva era neavenit in doua domenii distincte se spunea despre el : (de ex.) „e cel mai bun arhitect dintre scriitori si cel mai bun scriitor dintre arhitecti ” .Am observat in ultimii 15 ani ca cel care culiseaza cu usurinta lui Dan Livis intre doua limbi nu vorbeste corect nici una.Si nu e constient de caracterul conventional al unei limbi.Ma indoiesc de faptul ca cineva care nu e tot timpul sub imperiul caracterului conventional al limbii poate sa o predea ; poate cel mult sa o vorbeasca . De unde stii tu de apetenta mea ptr. filozofie ? Nu cumva folosesti informatie privata ?

 8. Ianis says:

  taranprost
  Eu unul nu m-as grabi prea tare in a cantari competenta sau incompetanta cuiva dupa exprimarea intr-o limba folosita ocazional. Pe mine nu m-ar deranja nici daca ar folosi chineza mandarina. Dimpotriva, m-ar stimula in a intelege mecanismul pus in miscare acolo.

  Daca mica ta intoleranta lingvistica izvoraste din aceiasi umilinta de unde ti-a iesit pseudonimul, de ce te miri ca ti-am ghicit propensiunea pentru studii nemuritoare si reci?

  Daca nu cumva te-am intrerupt de la studiul lui Platon in original, n-ar fi mai intelept si respectuos sa comentezi dupa ce urmaresti intreaga emisiune? Sau poate vrei sa schimbi locul cu Dan Livis si sa ne oferi o lectie de cultura si civilizatie, de data asta a secolului XXI. As fi curios 🙂 Promit sa urmaresc mai mult de 15 minute

 9. taranprost says:

  Ianis – De ce-oi fi raspunzand la intrebarea mea cu o alta intrebare ? N-ar fi mai simplu sa
  raspunzi cu „da” sau „nu” ?
  Nu am comentat despre continut.Am urmarit intregul interviu – Dan Livis a fost , ca si in alte interviuri , doar un pretext . Si inca o data Edi a trebuit sa faca gimnastica ( uneori contorsionism ) intelectuala pentru a scoate ideile de la intervievati.
  Intoleranta mea e la dezordine ; nu e nici un mecanism.

 10. Capu-Varzã says:

  „Special pentru tine, urmatoarea emisiune va fi in chineza mandarina”

  Cu subtitlari in vietnameza, sa fim siguri ca intelege :).

 11. Ianis says:

  taranprost
  Raspunsul e NU; se pare ca esti un adevarat sabatarian: spiritul de gluma (‘flecarelile’) iti e inaccesibil in unele perioade ale saptamanii. Shabbat Shalom.

  Capu-Varzã
  Mai in gluma mai in serios, chineza cica ar fi, dupa parerea unui lingvist, una din cele mai simple limbi de pe planeta:
  Pe o scară a dificultății limbilor de la 1 la 14, basca e pe locul 14… Toate limbile indo-europene sînt sub 10… Engleza e pe locul 4… Franceza, rusa si germana pe 8 și 9… Chineza, care pare atât de complexă, e pe locul 2 – gramatica ei e una din cele mai simple de pe planeta, dificultatea venind doar dela pronunție si scriere In acel top nu exista locul 1 🙂

  Pe tema asta l-as intreba pe Dan Livis cat timp i-a luat sa invete chineza. In plus as fi curios daca fratii azs din TW/China se considera dependenti „spiritual”-cultural de USA, in conditiile in care partea aia de lume are o cultura milenara
  (as fi curios cum ar arata o evanghelizare a la Mark Finley 🙂 )

 12. beniamin51 says:

  Ianis

  „”in conditiile in care partea aia de lume are o cultura milenara
  (as fi curios cum ar arata o evanghelizare a la Mark Finley )””

  Da ai dreptate ,si eu as vrea sa stiu reactia asiaticilor la ideile specifice a adventismului prezentat de Mark Finley.

  Te-ai intrebat cumva ,de ce adventismul traditional american ,in Europa a prins cel mai bine in Romania ?
  Dupa cate stiu ,,raportat la numarul populatiei fiecarei tari ,adventismul este foarte prosper intre romani..

  http://news.adventist.org/en/archive/articles/2012/06/18/in-romania-wilson-finds-active-community-of-adventist-believers

  Nu vreau sa te ofensez ,insa cum pe acest site se gandeste liber si se pun intrebari directe ,te intreb :-cat esti tu de satisfacut de capacitatea ta de discernere atunci cand ai ales sa fi student la cernica si in consecinta PASTOR adventist si sa crezi ca Ellena White este vocea prin care Dumnezeu restaura SINGURA biserica adevarata de pe pamint ?

  Sa fie oare prostie personala sau o mindrie nationalista caracteristica unui popor ce se crede ca are o cultura milenara (sa folosesc expresia ta)?

  Tinind cont ca natura umana este la fel si neschimbata la toata rasa omeneasca ,intrebarea ramine :–cum se face ca romanii ,in cadrul popoarelor europene au fost cei mai naivi si au inghitit momeala ieftina a sectarismului adventist de ziua a saptea ?

  Ce este de apreciat ,este faptul ca unii ,datorita desteptarii si reformei facute de Edi ,incep sa deschida ochii si sa se indrepte spre „pasuni mult mai verzi” .
  Ce este trist ,este faptul ca altii sar din lacul sectarismului plin de broaste in fintina fara apa a unui ateism steril, existentialist si fara nici o semnificatie reala a vietii lor.

  Vorba chinezului :-„asta la vista, baby”
  Sa ai o zi buna.

 13. ge2oana says:

  Oh, da….

  Da, adica asa este . Cum de-a prins radacini adanci azs-ul in romanica !?

  Ehe, aicia-i raspuns cu talc si ghilimele, nu-i asa de simplu sa zici ca stii cand habar n-ai.

  Istoria adventa in romania incepe cu…. pitesti si cu bravii frati….

  Da´ stai sa vezi dup´aia ce istorie a fost cu fratili mere-albe, turturica, ehe, ce e din drum !?

  Nu, da´ asta e ….povestea din cufar, adica povesti.

  Hai, ma , ce dracu, ma stim si noi ceva dupe la ai nostrii povestite, asa ca istoria aia de laoamenisiperspectve o fi ea frumoasa, da´ numai aia de-au mancat paine pe vremea aia poa´ sa zica, adica poa´ ca nea dumitrescu de-abia se nascuse in ´30 cand altii, ehe, ….

  Da´, vezi cum e ?
  Aia de stiura is lut de oale, astia de acu´ zic ca stiu ,doar ca scot povesti din cufar, desigur sa le dea stra-stra-stra-nepotior alora de stiu de-adevratelea.

  Nu e nimic de mirare.

 14. Dan Livis says:

  OK, scuzati-mi intarzierea! Unde sa incep. Ianis, poate nu este cea mai buna explicatie, dar mi se pare ca D-zeu a cam actionat in univers si natura in proportia evolutiei sau cresterii sale cam la fel cum actionam si noi cu copii nostrii cand sunt in crestere. La un moment dat devin maturi si ca parinti suntem ft putin implicati, adica parintii normali care nu-si urmaresc copii peste tot. Intr-o buna zi vom fi si mai independenti de aer, apa si asa mai departe si nu stiu cum se va implica D-zeu in viata noastra atunci. Vom trai si vom vedea, daca nu noi, copii nostri! In privinta religiei, nu cred ca religia per se este importanta pt omul matur (modern); nu era de pe vremea lui Isus, precum nici dulciurile si laptele nu e pt adulti, cu toate ca ne plac si noua dulciurile si laptele cateodata (sper ca nu la fiecare masa). Daca religia se poate transforma radical si va putea „hranii” omenirea moderna cred ca va mai avea un rol.

  Capu varza, D-zeu a intervenit in mai multe feluri. Cateodata arestand evolutia si altadata amplificand-o asemnanator cu „polymerase chain reaction” daca intelegi ce vreau sa spun. Un exemplu, avem un creer care a evoluat extraordinar dar care a avut nevoie si de altceva inafara de evolutie (D-zeu a intervenit cumva, uzand „templates” de primate bi-pedale dar se vede ca este ceva cu totul diferit in omul modern). E interesant ca noi uzam numai 6-8% din capacitatea creerului, ceva care ar fi cu totul inutil din punct de vedere evolutionar si care inca incercam sa intelegem prin tot felul de cercetari.

  Pt. oamenii care nu inteleg lucrurile in felul cum inteleg altii, speram ca cu timpul poate stiinta va gasi metode mai bune de a explica si invata tot felul de oameni. Acum, ce facem noi aici pe O2 nu este o chestie de a supravietui ca organism. Lumea a supravietuit fara stiinta, filozofie si tehnologie mii de ani. Suntem constienti cu cat invatam si stim mai mult avem raspunsuri mai bune si o viata mai buna. Noi incercam sa invatam si speram ca si altii sa invete cu noi. Nimeni nu stie tot, toti invatam asa cum putem fiindca nu toti avem posibilitati, este clar, si sper ca cei care au sa facem ceva pt. cei care nu au.

  taranprost, daca ai ceva de predat, chiar mi-ar face placere, ti-o spun cu sinceritate.

 15. Dan Livis says:

  Ianis, in privinta dependentei a tw de adventismul din sua, bineinteles ca nume mari (mark finley, doug bachelor, etc) sunt la moda inca. mark finley a fost in tw in 2007 la o campanie de tineret si a tinut un fel de seminar dupa cat mi-aduc aminte. Atunci au inceput cei 6 ani ai mei de mari framantari in privinta a ceea ce am fost si incercam sa fiu si acum sunt. Desigur ca in bisericile din tw nu gasesti decat batrani si oameni care au conversatii la nivelul lectiunii (clasa 5 – clasa 7).

  Am inceput sa invat chineza cam acum 10 ani si inca o invat. Ma descurc dar nu uzez chineza la laborator sau cand predau ci engleza. Taiwan este una din putinele tari care considera ca studentii de facultate trebuie sa invete anumite materii in engleza, mai ales daca este in legatura cu international trade sau international business. De asemeni cercetatorii in Tw vorbesc engleza la lucru, mai ales daca lucreaza cu straini ca mine. Eu predau cursuri pt International Trade Institute si tot ce predau este in engleza nu in chineza. Cu ocazia aceasta cred ca l-am lamurit si pe taranprost care de fapt are dreptate, nu as putea preda in chineza un curs in information management sau genomics la nivel de masterat dar cu destula usurinta in engleza.

 16. Dan Livis says:

  cu alte cuvinte, natura stia ca noi ne vom uita la tv cel putin 300 de ani la rand la televisor in viitor, asa ca a facut tot ce a putut, 🙂

 17. Dan Livis says:

  Ianis, incerc sa raspund in privinta detererminismului; Speculatia mea este urmatoarea. Noi anticipam copiilor nostri la anumite ore le va fi foame, la anumite varste vor fugii, vor cadea, se vor lovii, vor creste mari, vor merge la scoala, etc, etc. dar nu ni se pare plictisitor sau rutina. De altfel putem anticipa si multe alte lucruri care au loc in natura si in viata. Eu cred ca D-zeu anticipa si stie ce se intampla sau se va intampla in univers, bineinteles, intr-un mod cu totul diferit noua, dar nu cred ca i se pare plictisitor sau „routine”.
  Nature is amazingly interesting in so many different ways even if it is sometimes predictable. But most of all, in the light of all the interesting things science and technology brought us, I can say, man does plenty of good and evil to make for both the most exciting and despicable shows on earth, certainly not boring. Dawkins are dreptate, tot in tot este „The Greatest Show on Earth”.

  ceva care poate e interesant:
  http://natureinstitute.org/txt/st/mqual/ch02.htm

 18. polihronu says:

  Actually, nu stim ce capacitate de memorie avem. Nici daca am putea s-o consideram limitata. Dar nu cumva toate creierele din lumea animala sint supra-dotate? N-ar putea o broasca tine minte mai mult de un deceniu de viata? Ce sens are atunci sa speculam despre interventii supranaturale cind vine vorba de creierul uman?

 19. Dan Livis says:

  polihornu, aceeasi dilema am si eu pe langa multe altele, nu stim cat am vrea sa stim despre creerul uman si nici al multor altor organisme. Ce mi se pare interesant in evolutia naturala este ca evolutia „stie” cam cat sa investeasca intr-un proces oarecare. Si daca tu ai dreptate cu broasca si alte animale, atunci de ce ar investi asa de mult in ceva care este uzat in mica masura si intr-o viata relativ scurta? Majoritatea animalelor nu traesc prea mult nici in natura nici in captivitate.

 20. taranprost says:

  Dan Livis _ limba romana.In cele sase comentarii ai faultat-o de treizeci si unu de ori.

 21. polihronu says:

  De ce ar investi un creator inteligent intr-o memorie disproportionata? Evolutia este un proces euristic, nu unul intentional. Dinspre Genesa, stim: femeile trebuie sa sufere. Ca doar Dumnezeu e fiinta morala, nu?

 22. ge2oana says:

  I-auzi, braul, trece raul,

  aaadica cica , ce , ca ce , a faultat-o pe limba aia romana !?

  auzi, da´ tu o satapanesti pe iea !?

  hai, ma….

  dane, sa-ti traiasca chinezoiaica aia mica (ca-i dulce rau de tot !!), da´ si mama iei sa fie sanatoasa tot la fel !!!!

  am nevoie de gene de imprumut, nu-mi mai plac astea de le am.

  ce sa fac ca sa fac ceva !?

  Poli, ai!?

 23. ge2oana says:

  hai,hai, cu femeile si cu dumnezeu……

  hai,hai…

  ce , de altceva n-aveti treaba a va lega !?

  ehaaaa…..

 24. Dan Livis says:

  polihornu – inca caut reaspunsuri, nu le-am gasit pe toate.
  Ceva interesant la multe animale este ca au capacitatea de a avea o relatie cu oamenii care nu este neaaparat supusa sau depinde de evolutie. Oamenii inca nu au cercetat sa investigheze absolut toate organismele sa vada exact ce capacitate ar avea acestea pt o relatie cu oamenii dar multe animale dresate dau dovada ca lucruri pe care le pot face sunt in afara evolutiei si nu au nimic de aface cu supravietuirea.
  Am indoeli in privinta Genezei, limbajul si limitele celor ce au scris-o. Femeile sufera ca a „spus” Domnul. Barbatii au suferit mai mult si sufera in continuare ca a spus cine? E D-eu e o fiinta morala sau nu? Mai trebuie sa crestem si sa invatam ca specie sa dam un verdict concret!

  cred ca ai vazut clipul asta. Se spunea ca anumite soiuri de animale nu pot sa aiba cine stie ce interactie sau relatie cu oamenii dar am vazut ca se poate Un creator inteligent ar dota organismele cu mai mult de cat instincte de „supravietuire”. Se pare ca asta a facut. Unii zic ca asa ceva este cruzime impotriva animalelor. Hai sa fim seriosi. Mor in Africa oamenii cu milioanele din cauza altor oameni bineinteles, nu din cauza lui D-zeu si ceva interesant e cruzime. Atunci lasam cercetarile, soriceii si maimutele in pace, luam ciomagu si cortul si plecam in natura ca la-nceput.

  Mai cercetam si vom vedea!

 25. polihronu says:

  Evolutia nu lucreaza „inginereste”, strict ghidata de succesul reproductiv. Esti cu siguranta familiar cu „exaptarile” lui Gould si Lewontin. Nu am nevoie sa postulez existenta lui Dumnezeu pentru a da seama de faptul ca policele opozabil n-a aparut pentru ca oamenii nu puteau supravietui fara a cinta la pian.

 26. Dan Livis says:

  ge2oana
  hai si fa o visita in Tw. O sa ramai incantat! 🙂

 27. samson says:

  taranprost

  Ianis

  da iubite frate prost! (dacă puteți sa ne scuzați pleonasmu de la alăturarea de la numele lu dvs cu titulatura oficială de la adresare) suntem aici la dispoziția dvs și să știți că ne rugăm pt dvs

  – In lumea culturala romaneasca a secolului XX, cand cineva era neavenit in doua domenii distincte se spunea despre el : (de ex.) “e cel mai bun arhitect dintre scriitori si cel mai bun scriitor dintre arhitecti ”

  în lumea culturală de la secolu douășiunu când cineva e ie un iubit frate pe netu ăsta p-aicea și pe peste tot să zice așa despre iel: (de iegzemplu) ”ie cel mai prost dintre țărani și cel mai țăran dintre proști”!!!

  Am observat in ultimii 15 ani ca cel care culiseaza cu usurinta lui Dan Livis intre doua limbi nu vorbeste corect nici una

  cie am observat în ultimili cinșpe postări a lu dvs, că cineva care culisează cu ușurința lu dvs între două pronume propii și personale le împlinește perfect p-amândouă. felicitări iubite frate

  Si nu e constient de caracterul conventional al unei limbi.

  dak ne dați voie iubite frate, ni se pare nouă sau nici dvs nu sunteți pe deplin conștient de caracteru de la pronumele lu dvs si de sîrguința cu care dvs vă străduiți să demonstrați p-aicea că iele nu ie nicidecum o convenție sau un nick cum greșit poa să creadă unii, ci chiar realitatea de la caracteru lu dvs, gata pregătiti să vă-nsoțească în veșnicii la venirea scumpului si iubitului nostru mântuitor, domnu isus. domnu să vă binecuvânteze iubite frate

  Ma indoiesc de faptul ca cineva care nu e tot timpul sub imperiul caracterului conventional al limbii poate sa o predea ; poate cel mult sa o vorbeasca .

  în schimb să știți iubite frate că noi u ne-ndoim nicio clipă că dvs deși supt imperiu de la caracteru convențional de la alea două pronume a lu dvs, nu ne-ndoim nicio clipă că dvs nu vă ridicați la înălțimea lor și nu le transformați cu succes în realitate, pe deplin meritat d-alfel prin ieforturile care le depuneți p-aicea pe netu ăsta

  De unde stii tu de apetenta mea ptr. filozofie ? Nu cumva folosesti informatie privata ?

  nuuu, iubite frate! stați liniștit nu v-agitați chiar așa în halu ăsta, nu d-alta da vă face rău la tensiune, și știți cum ie dl iehova, să nu-i vină fro ideie d-aia nefericită d-a lu dânsu, și cum are dînsu prostu obicei, să nu vă treacă la odihnă, mai ales ținând cont c-aveți și caracteru gata formatat pt vejnicie
  de folosit ne-am folosit doar de informașie publica, ajunge dak ne uităm la alea două pronume de la titulatura dvs și la ce profetizați dvs p-aicea prin mesajele dvs

 28. samson says:

  ce ne-a plăcut nouă de la iemisiunea asta ie cum domu pastoru l-a intrebat pe dl levis cum ie infrastuctura de la drumurile lu gălbejiții ăia mititeii din taiwan, și cum dl levis și-a dat numaidecât seama dupe ce-a ajuns acolo, că ăia ie cu cel puțin douăj de ani înaintea lu statele unite, că venea autobuzele din cinci în cinci minute; da ce-a uitat domnul pastoru să-l întrebe tot pe dl levis și tot la iemisiunea asta, a fost să-l întrebe cum stătea gălbejiții ăia și cu infrastuctura de la femeile lor, și atuncea ar fi descoperit și dl levis că ăia ie cu două sute de ani în urma lu statele unite (și ie încă contemporani cu regretata soră white, care soră cu sex-appealu iei care numa pe îngeri care ie stătuți d-o juma de vejnicie întregă ar putea să mai ducă-n ispită, ar fi fost un top model p-acolo); și atuncea ar fi regretat dl levis că nu s-a orientat mai degrabă spre brazilia, unde ăia dispune d-o așa infrastructură avansată în domeniu, că la fiecare cinci minute mai trece cât-o bucată de infrastructură de calibru și dezvoltarea lu d-na pamela anderson!!! da cum niciodată nu ie prea tarziu, si dl dumnezeu nu numai că nu ține cont de vremurile de neștiință a lu nimenea, și-n plus îi place și lu dumnealui ce ie frumos, nu ie prea târziu pt dl levi să se pocăiască, să-și mărturisească greșeala, să nu mai persiste în iea, și la următoare iemisiune să ne împărtășească din iesperiențele lu dumnealui cu infrastructurile alea fabuloasele din brazilia, dak se poate și cu niscaiva poze color și-n mărime naturală de la infrastucturile alea.
  ps. credeți dvs dl levis, că întâmplător dl iehova când și-a făcut damblaua cu creiația aia manuală a lu dânsu, la dna ieva a schimbat macazu și-a renunțat la nomol si-a trecut pe materiale mai sensibile la alegere, s simtă și dânsu ceva când modela vaginu, labiile, clitorisu, fesele, sânii și sfărcurile lu dna ieva??? ehe domnu levis, ie plină lumea de perverșii d-ăștia bătrânii, punem pariu cu dvs, că dak dvs ierați credincios și vă rugați cu stăruință, dl iehova pe baza la iesperiențele lu dânsu de la creiațiune vă recomanda călduros brazilia și nu taiwanu, și atunci și acolo credința dvs în creiațiunea lu dl dumnezeu din geneva s-ar fi întărit (și la propiu și la figurat, da credem că mai ales la propiu!!! – dl iehova știe de ce!!!)

 29. ge2oana says:

  Auzi, bre samsoane,

  nene, esti, nu de belea, esti de-a dreptu´ , numa´ bun de legat ….

  si daca eu, vorba-aia, putini-neuroni si minte, ma scapa scapa pishul de ras, da-ti seama la dl. ….iehova…

  doamne-fereste….

 30. ge2oana says:

  ne-am facut rost de blesteme ( a se ctiti …..indreptatite dorinti de dreptate divina ) dupe ceea ce-am scris…

  aoleu, sa vezi de-acu´ ce-o sa patim….

  samsoane…..filistenii-s calare pe noi ……

  da´ si ce daca !’

  pai nu !?

 31. Ianis says:

  polihronu
  Ce sens are atunci sa speculam despre interventii supranaturale cind vine vorba de creierul uman?

  Creierul e doar pretextul de moment. Dupa a doua emisiune m-am convins ca Dan Livis e adeptul Intelligent Design.

  Dupa cum bine stii, ID vede interventii supranaturale oriunde nu exista (inca) o explicatie stiintifica.
  Din punctul asta de vedere ID doar trage, disperat, de timp in a anunta vestea mortii lui Dumnezeu. E amuzant ca aceasta fuga de realitate (reality escape) e un mecanism psihologic darwinian pana la sange (la fel ca si negarea realitatii de la „creationisti”)
  Vara asta se poarta escapismul 🙂

 32. samson says:

  fratele george

  Problema mea este ca ati redactat textul la persoana intai plural astfel incat textul sa para ca exprima o opinie colectiva. As dori si eu sa stiu, daca se poate, cine sunt acei “noi” care se exprima sub pseudonimul de “samson”.

  „Pentru ce Imi ceri Numele? El este minunat.”
  „Numele meu este „legiune”,pentru ca suntem multi.”

 33. Dan Livis says:

  george sparrington
  acest articol care la-ti gasit nu este ceva in domeniul stiintei doar ceva care am scris pt. un forum si nu este pubicat in nici un jurnal stiintific. A fost doar o competitie la universitatea mea din Taiwan pt un articol interesant despre ceva straniu in Taiwan. Uitati-va doar la publicatiile in junrnale stiintifice „peer reviewed” si nu la tot ce se pune pe internet care nu este publicat in jurnale „peer reviewed”. Am mai scris si alte articole care sunt opinii si enterteinment, si nu sunt in jurnale de stiinta care de sigur sunt pe internet. Dar nu au de aface unele cu altele asa ca nu mai banuiti cand nu este nevoie. Ce este in jurnal de stiinta este in jurnal de stiinta, ce nu, este altceva. Sper ca intelegeti ce vreai sa zic!

 34. Dan Livis says:

  corectie „vreau”

 35. Dan Livis says:

  Ianis
  Ce te-a convins pe tine asa de tare ca sunt adept la ID? Sunt doar la un singur lucru de acord cu ei si nu numai eu, dar si tu, si agnostici si atei la fel. We have no evidence or model for abiogenesis that explains things as well and as clear how life began, as the evolution theory explains the various forms of life which existed and exist.

 36. Ianis says:

  Ianis
  Ce te-a convins pe tine asa de tare ca sunt adept la ID?

  Asta: 🙂

  We have no evidence or model for abiogenesis that explains things as well and as clear how life began, as the evolution theory explains the various forms of life which existed and exist.

  Basic ID: 🙂
  We have no evidence deci Dumnezeu e responsabil. Pana cand stiinta va aduce o explicatie si ne vom indrepta spre alte zone unde We have no evidence

 37. Dan Livis says:

  Doar unul! 🙂 and even if we did somehow come up with a model sau explicatie, nu implica ca D-zeu nu exista sau ca nu ar fi responsabil pt. asa ceva, mai ales daca este printr-un mod natural something ID would deny to say the least!

 38. Dan Livis says:

  beniamin51
  scuza-mi intarzierea. cred ca deja am raspuns la intrebarea ta poate nu prea in detalii dar acum o sa dau mai multe detalii. de fapt in taiwan e cam ce e prin anglia si alte tari unde oamenii veniti din lumea a trea si din usa sa lucreze aici frecventeaza bisericile azs si sustin oameni ca mark finley. bineinteles ca mf nu are nici un efect asupra publicului agnostic sau ateist din tw. la o campanie a lui vor veni filipinezi azs care sunt aici cu munca sau prin casatorie si asi invita prieteni catolici sau alti protestanti (tot filipinezi sau altii din lumea a III-a) ca sa-i indoctrineze de papa, sabat si de porc. daca vin taiwanezi sunt cei de la 65 de ani in sus care au prins vremurile cand bserica azs au facut spitale, orfelinate si altele si au fost cumva convertiti. poate mai aduc si ei ceva prieteni in varsta care sunt plictisiti si la varst asta nu prea au ce sa faca acasa si vin sa se plictiseasca si mai mult. macar e o plictiseala diferita decat cea de obicei. cam atat!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: