Tragicomedia veacurilor

Schematizind, exista doua feluri de tragicomedie: cel in care personaje tragice sint confiscate de happy-end, de utopie (da, Tragedia veacurilor e, pe urma traducatorilor francezi, un titlu nefericit pentru tragicomedia care este The Great Controversy) si cel in care personaje comice se balacesc timp, adesea cu veleitati eroice, in nonsensul veacului (ca-n teatrul absurdului). In timp ce mitul fondator e tragicomedie de primul fel, adventismul e cel mai adesea tragicomic in al doilea sens. Cum e si firesc, de altfel – totul, sub soare, e tragicomic.

Intimplarea face ca ultima zi a lui 2013 sa fie a 1260-a de la aniversarea mea din 2010 – perioada in care am scris cele de sapte ori sapte „editoriale” pentru O2. Nici tapului din Daniel nu i-a fost dat sa-i impunga pe sfinti mai mult de trei ani si jumatate. Asa ca nu-mi ramine decit sa ma inchin adinc in fata domniilor voastre.

De acum mai bine de doua milenii, de cind tragedia a devenit imposibila, tapul ride. Dar numai unul dintre ei – cel care, dat dracului, scapa de flacara pofticioasa a lui Yahweh. Desertul e singurul paradis care ne e dat. Na paradox, na dialectica!

Eddie, you rule! 

49 Responses to Tragicomedia veacurilor

 1. ge2oana says:

  Bre´ Poli,

  Pai daca-i asa cum zici , sa fie intr-un ceas ( cu cuc ! ) bun , adeca sa mai faci d-astea !
  Referitor la ….plecaciune , pai da, faci bine ca te pleci in fata marii-lor noastre , noi chiar SUNTEM cineva ,hahahahaha !
  Hai, „La multi ani ” si capu´sus ! Nu uita de sampanie .

 2. beniamin51 says:

  Poli

  „”De acum mai bine de doua milenii, de cind tragedia a devenit imposibila, tapul ride. Dar numai unul dintre ei – cel care, dat dracului, scapa de flacara pofticioasa a lui Yahweh. Desertul e singurul paradis care ne e dat. Na paradox, na dialectica!””

  Mi-a placut „iesirea ta de pe scena ” taberei cu sanctuar si tapi ispasitori ,sper sa revii din nou ,ca doar si acel mare preot din pustie era in bussines-ul cu cresterea si selectarea de tapi pentru ziua ispasirii pentru anul viitor.
  Na paradox-:–cred ca Yahweh era mai mult de parte tapului trimis in pustia libertatii decat a tapului pus la gratar.
  Poli ,tu ai fost o binecuvintare si o briza de aer oxigenat ,o oaza de desfatare ce in permanenta ar fi fost la indemina celor ce ar fi dorit sa iese afara din tabara.si sa sufere impreuna cu tine ocara neconformismului ,la fel cum si Isus dupa ce a rasturnat mesele si facut curatenie prin templu a iesit afara ,a facut pe cei de la conferinta generala -pui de napirci- si fi ai diavolului ,iar apoi a luat-o incet incetisor pe via de la rosa ,afara din templu ,afara din tabara si cetate ,cu destinatia Golgota.
  Dorinta mea este ca aceasta lucrare a lui Isus sa nu fie zadarnica in ce te priveste pe tine .acum si in viitor.
  La multi ani .

  Ps –salutatri lui George (clovnul) Se pare ca i-a fost interzisa intrarea la templu.

 3. ge2oana says:

  Neeee, nici vorba de interzicere,ia uita-te la ala de-i place oxigenu´,pai nu, accesul e liber ,datul din clanta nu mai e la liber.
  Da´ nu-i nimic, dom´ inginer George are el resurse, isi ofera serviciile la …servicii, face el diversiuni& decoratiuni ca sa-i fie bine lu´ Edi .
  Vai ce mai miere (cu fiere !!) si ce mai ….” tati al meu….” , vai Edi in sus si-n jos, vavavavavavaiiii !!

  Ca pana la urma javra sa fie ….penala.

  Omul ,adica Jorj asta , se vrea un geniu, un idol al femeilor sterpe,un 007 cu resurse nelimitate si logistica de iron-man.
  Aiurea , nici macar un amator in IT nu este . Pierdere de timp si consum neuronal fara sens.

  Si in loc de” la multi ani” ,pot sa zic din toata inima :

  „Pidirast bleath, clovn spurcat ” !!

 4. beniamin51 says:

  ge2oana

  Cred ca esti partinitor.
  Daca l-ai inteles bine pe Clovnul ,el niciodata nu a vorbit equivocal,intotdeauna a spus ceea ce gandea si tragea concluziile de rigoare.
  Clovnul i-l admira pe Edi in mod sincer ,insa i-l scotea din balamale limbajul equivocal folosit de Edi.
  Diferenta intre Edi si Clovnul este ca unul este diplomat iar celalalt nu este. pentru ca nu are ce pierde.
  Eu le dau dreptate la amindoi.insa nu in acelasi context.
  Se pare ca tie ,clovnul ti-a cam distrus jucatiile si acum ,vorba unui intelept de pe acest site:
  adventistii au inceput sa injure cu injuraturi adventiste.
  Frate draga ,daca clovnul nu are dreptate –roagate pentru el sau arata-i unde este gresit.

 5. ge2oana says:

  Ai chef de vorba si n-ai cu cine .
  Basca ca dai rateuri cam des si te faci de hahahaha printre comentatori,ca sa nu mai zic de ………deliciul penibilului.
  Eu si cu dom’ Jorj ne-am pupat pe portofel la el la servici,in Bucarest,dupa ce i-am aratat locul legal pe care trebuie sa stea daca mai vrea sa respire…….oxijen.
  Asa ca ,cu jucarica ai dat-o naspa iar cu injuraturile azs ,frate draga si roaga-te pt. el bla-bla-bla ,m-ai convins ,esti un erudit.
  Mult zgomot pt. nimic. Ca de obicei.

  I-oana, fata morgana 🙂 🙂

 6. ge2oana says:

  Sunt o fata ca oricare,
  N-am nimic deosebit,
  Ochi-s ca la fiecare,
  Zambetul obisnuit………

  🙂 🙂 Nu-i de-ajuns !?

 7. D-le Constantinescu, daca vreti, va rog , sa ne explicati ce inseamna in intelegerea D-voastra „sa-l cunosti pe Hristos in felul lumii” si ca” noi nu l-am cunoscut asa pe Hristos”! Multumesc frumos!

 8. beniamin51 says:

  Ge2oana

  Nu, oana ,nu este de ajuns .

  Oricum esti simpatica si nu inceta sa-l pupi pe george pe portofel .

 9. ge2oana says:

  Edi, (you rule !!)

  Vrai nu vrai „Vremiea intrebarilor ” te ajunji shi pi pitini .
  Chisca, dupa schio lohit paru´ portii ,ii la tini in ograda.

  Sa vezi de-amu mascarii shi scaltoaje pi oxijen !

  Davushca I-oana & Dumnezau-dragutu´ .

 10. ge2oana says:

  Ok. Beni, touche, cum zice frantzuzu !!

  De simpatica nu ma plang , iar cu Jorj , ahhhh Jorj…….

  Doar cine-i dobitoc de tot nu-si da seama ce-a pierdut……

  Jorj, ahh, Jorj……

 11. Mariana ,

  Până o să îţi răspundă Edi la întrebării permite-mi să îţi spun că ar fi bine să îl înţelegi tu pe Isus cu capul tău şi nu cu al biserici sau al altor organizaţii.
  Încearcă să înţelegi contextul în care a trăit Isus sau în care au fost scrise evanghelile (cum trăiau, cultură, alfabetizarea populaţiei etc.). Încercă să înţelegi evoluţia iudaismului, creştinismului si a stiintei, priveşte tot tabloul. Nu aştepta explicaţii de la Edi ci caută şi încercă să tragi singură concluzile.

 12. Incerc din rasputeri, creda-ma! Si totusi nicidecum nu pot pricepe cu capul meu patrat , cum de a reusit Evolutia asta formidabila sa-l faca pe om fix dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu!O snasa la un bilion de trilion si iaca minune mare :Punctul netintit a fost ochit! Ca sa vezi, ,ce noroc a cazut pe pe capul nostru, draga EvolutiaRatiunii ! Oricum,Iti multumesc p-u incurajare! Un an nou fericit!

 13. Ca nu cu capul bisericii si altor organizatii sunt de acord! Ma intreb ,insa,daca nu o ajung in aratura daca incerc sa-L inteleg prin intermediul miturilor si S/F!

 14. „Încerc din răsputeri, creda-mă! ”

  Poate nu ai încercat suficient să încerci să înţelegi. În dreptul meu am încercat să împing gândirea la maxim şi totdeauna e loc şi de mai mult.

  „Şi totuşi nicidecum nu pot pricepe cu capul meu pătrat, cum de a reuşit Evoluţia ăsta formidabila să-l facă pe om fix după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu!”

  Poate priveşti unde nu trebuie. Aici cred că faci o greşeală când încerci să îl reduci pe Dumnezeul tău la faptul că omenirea se aseamănă fizic cu el. Evoluţia este un fapt real nu o imaginaţie. Noi ne vedem că speciali. Poate în privinţa raţiunii a fi ceva.

  „O snasa la un bilion de trilion şi iaca minune mare: Punctul netintit a fost ochit! Ca să vezi, ce noroc a căzut pe pe capul nostru”

  Poate la Big Bang, Dumnezeu a pus toate elementele în ecuaţie şi lea lăsat să se dezvolte singure fără nici o intervenţie din partea lui.

 15. allmaris says:

  @Mariana M.

  Evolutia ca teorie stiintifica are de-a face cu biologia noastra, cu trupul sau ”caroseria” daca vrei, in timp ce afirmatia conform careia am fi dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu face referire mai mult la profilul nostru moral care este (sau ar trebui sa fie) conform unui standard foarte inalt pe care oamenii l-au denumit generic ”Dumnezeu”. Despre teoria evolutiei nu se invata de la predicatorii care vin la amvon, ci de la specialisti in domeniu, care sunt de toate ”culorile”:crestini, atei, agnostici etc.

  User-ul EvolutiaRatiunii nu ti-a sugerat sa apelezi la mituri, dimpotriva. Mitul reprezinta una din primele forme prin care omul incearca sa cunoasca lumea cu tot ceea ce il inconjoara apeland la simboluri, alegorii. Este ceea ce gasim adesea in Biblie, o colectie de carti care sunt istorice in foarte mica masura.

 16. Incerc din rasputeri, creda-ma! Si totusi nicidecum nu pot pricepe cu capul meu patrat , cum de a reusit Evolutia asta formidabila sa-l faca pe om fix dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu

  Mai incearca o data.
  Daca ratiunea a facut ca dumnezeul evreilor de acum 3000 de ani, sa evoluieze de la amaratul ala pe care l-a biruit Iacob, la ceva inexplicabil care este sinonim cu timpul si spatiu , ia gandeste , mai suntem ca el? Cine pe cine a creat?

  -Suntem pe aratura decand am inceput sa gandim iar poteca de la care nu ai curaj sa te abati este creata de altii (este o optiune) care tot spre necunoscut duce.
  -Ce pierzi daca iti croiesti propriul drum?

 17. ge2oana says:

  Si CUM este Dumnezeu!?
  E foarte usor sa repeti ca…”Dumnezeu a facut pe om …..”, mai greu e sa intelegi ce si cum .
  Edi are dreptate,doar Isus este raspunsul la intrebarea CUM .
  Si cine zice ca (R)evolutia e formidabila !?
  Mai degraba dureroasa si imprevizibila, chiar si pt. Dumnezeu.
  Si Dumnezeu ,se pare, are probleme serioase la capitolul asta .
  Ah, daca zicem ca „Dumnezeu ….bla,bla, bla ” pai da , e simplu si negru pe alb, daca ,insa, te mai uiti prin jur, vezi ca NIMIC nu-i simplu si negru pe alb , ca in Biblie .

  Imaginatia-i bogata ,mai ales la oamenii religiosi . La fel ca si bolile psihice cu pretentii de ….spiritualitate si conexiuni on-line cu Dumnezeu, saracul !

  Cred ca Edi trece prin necazuri, asa ca decat mishto-uri prin „interes ” si ,vai mama,dragoste de Dumnezeu, mai bine reflexie daca ceea ce spune omul asta valoros , e adevarat .
  Nu-i nevoie de dat cu peria, dar e nevoie de compasiune si omenie.

  Zic si eu .

 18. ge2oana says:

  Ce demers ati putea face ca Edi sa ramana pastor ,sa-si ia salariul, sa beneficieze de pensie, sa-l lase in pace „conectatii ” astia on-line a lu´Dumnezeu !?
  Asta da intrebare intrebatoare !!

 19. Excelenta observatia cu privire la tap; doar ca religiosii ar prefera in foc cu Domnul decat in Rai cu dracul. Ave!

 20. ge2oana says:

  Va mai amintiti !?

  Ce proiect ! Ce mai de admiratori si entuziasti, ce mai de finantatori …..

  Sigur ,in acelasi timp,detractorii deja lucrau la….traducere, desigur in numele domnului si manati ( ca si animalele ….) de duhul sfant .
  Or cumva gresesc !?

  Toata floarea cea vestita de pastori made in adventismul romanesc, veniti si ei prin State la mai multa libertate, s-au vorbit, au vorbit ,ba chiar au stabilit ,cum ca eddiconst terbuie …..oprit.

  Au reusit !? Alo,dispora, au reusit !?

  Ati reusit !!

  Asta a fost inceputul…. http://www.youtube.com/watch?v=2C5LoVPupDo

  Safarsitul !? http://www.youtube.com/watch?v=Lit-sY3p1po

 21. EvolutiaRatiunii, spune-mi te rog, video-urile de pe site -ul „Oxigen2”, sunt cele de pe Majesty TV? Multumesc!

 22. ge2oana says:

  MM,

  Intreaba-l pe Ianis, de ce-l intrebi pe ER care e un …..junior !?

  STIU ca am dreptate, diversiunea-i mare, actorii-s slabuti da´ cu aere de pofesionisti in ale MI6.

  Ehehehe…………lumeeee…… http://www.youtube.com/watch?v=7GXR2IVraWo

  Oricum, la Maiestatea tv nu-s cantece cu vorbe d-astea.

  Mare proiect mare Maiestatea tv !! Doar ca…..dracu´ si-a bagat coada si gata cu …..BANII !

  Al dracu´ drac !!

 23. Mariana,
  Nu am studiat ce video-uri sunt pe majesty tv (cred ca Edi in trecut a colaborat cu ei) dar sunt aici pe site toate prezentările lui Edi de cand a început proiectul oxigen2, sunt multe lucruri de învățat din ele.
  Daca mai ai întrebări o sa iti răspund la ceea ce pot și cunosc

 24. Ge2oana,
  „STIU ca am dreptate, diversiunea-i mare, actorii-s slabuti da´ cu aere de pofesionisti in ale MI6”

  Cred ca cei cu aere de „profesioniști” sunt doar in capul tău.
  Cred că e mai bine să admitem că știm f puține despre realitatea care ne înconjoară.

 25. Uluitor!in Geneza1, Edi Constantinescu spune ,aproape cuvant cu cuvant,(Nu exagerez!!!),unele idei pe care le-am gandit si eu ! Doar ca, sistematizate formeaza sens! Multumesc ER!

 26. ge2oana says:

  Incantat(a) de cunostinta, Evolutie….

  Poti sa admiti tu , ca la examenul de admitere la SRI , cum ca stii f.putin despre realitate.
  Eu nu pot concura cu tine la subeictul asta pt. ca la mine la scoala m-au invatat multe despre p’rofesionistii (saracii amatori !) in troll si diversiune.
  Da´ nu cred ca esti interesat de asta ,poa´ ca devushca nu-i chiar …..fata mare .

  Vad ca te reprezinti ca fiind omega , adica suma la tot.
  Da´ nici asta nu cred ca te intereseaza.

  Sa traiasca jungla !
  I-oana, cotofana…….

 27. ge2oana says:

  Ianis,

  La multi ani !!
  Nimic nu-i (mai nou !!) sub soare.

  Mai tii minte , Ianise !?
  Ce de lume, ce de lume……
  Multa lume, oameni putini .

 28. ge2oana says:

  Edi,

  Poate ca mai zici si tu la lumea asta cum e cu diversiunea , cu troll-ul, cu ” tati meu”, cu Maiestatea tv&compania, cu Chicago, cu Dealu´ Frumos, cu colegii tai pastori, cu diaspora azs americana si nu numai, cu, Doug si Mark, cu uniunea romana vs tu,cu ministerul iubirii fratesti , cu……
  Hai, Edi, nu lasa lumea sa creada ca doar catorva li se pare in capul lor cum ca REALITATEA e doar tv si NU live ca si viata.

  Poate ca nu intelegi si tu sucit,rasucit, impletit,crucit, la ce ma refer !!

  Realitatea noi o stim, e dura ,doare si oamenii-s (uneori….) draci, la fel ca dracii !

 29. ge2oana says:

  Alexa,

  Poate ca citesti si tu cartea aia bagata la indexul interziselor de Republica Adventista Romana, aia de zice de pustiu si de rosu,de profesionistii religiosi azs in nenorocit vieti prin SECURITATEA comunista,si dup´aia, Alexa,ne faci si noua pe O2 o recenzie , ceva acolo, ca sa integelem oleaca mai bine REALITATEA de dincolo de ceata&diversiunea la lucru si azi, prin duhul sfant si cu puterea lui dumnezeu .

  Provocare provocatoare pt. tine, Alexa !
  Si asta pt. ca STIU ca intelegi la ce ma refer !!

 30. ge2oana says:

  Poli,

  Nici tu nu esti scutit de provocarea asta .
  Sau mai ales tu !

 31. Ianis says:

  Cica ex-pastorul azs de la Hollywood, debarcat recent de conducere, s-a decis sa vada daca poate trai un an fara Dumnezeu: fara rugaciune, fara cititul Bibliei, fara sa vada interventii divine in stanga si in dreapta… Ba inca se va hrani cu materiale ateiste, de la Nietzsche la Dawkins.

  Ce ziceti, o sa reuseasca? O fi greu? E cineva dispus sa il imite?

  La finalul anului vrea sa scrie si o carte pe tema asta. Daca totul o sa mearga dupa voia cerului, banuiesc ca vor face si un film, pentru intarirea fratilor si rusinarea necredinciosilor.

  Former Pastor Embarks On Year Without God

 32. Eu i-aş spune: Mah, nu te juca cu focul că îţi ia satana mintea.

 33. ge2oana says:

  Ianise,

  Soldatul Ryan asta a pus-o perfect cu Spinoza la a-theisti !!

  Imi pot imagina predicile astuia ! Mai bine ca l-au debarcat, oricum lua salariul ,la fel ca muuuuuuulti altii, dejeaba.

  Greu nu cred sa fie,iar cu reusita sa fie sanatos.
  Importanti sunt ….imitatorii, astia da,merita atentie pt. ca oricum e lumea plina de ei.

  Da´ parca si lu´ domnule Gadea i se recomandase sa-si ia un an ….sabatic al antena 3 citire , nu !?

  Eh, aicea-i deferit (justitiei !! ), pe soldatul Rayan l-au debarcat avec jolie en ….Normandie…hihihi……

  Da´, Ianise, is de deliciu si comentariile din Spectrum la articolul asta !

  Doamne ce frumusete de prosti ! Si cica mai is toti din …..State !

 34. Ianis says:

  L-au fortat sa isi dea demisia pentru ca era prea liberal in gandire. Printre altele era pro-gay.

 35. Ianis, unde pot gasi integral cartea „Creatie sau evolutie”?

 36. Ianis says:

  Poti sa o cumperi de aici sau poti sa o citesti online, la o calitate inferioara, aici. Pentru versiunea online te poti loga cu un cont de facebook.

  Sa ne spui cu ce impresii ai ramas dupa citirea ei 🙂

 37. BBC Documentary about Genesis (interesanta interpretare)

 38. Ianis! Online se pot citi doar primele 5 pagini! Celelalte sunt indescifrabile, sterse! Poti face ceva cu versiunea online? Mi-ar place sa procur cartea, dar livrarea din RO in RM este foarte scumpa! Merci!

 39. Multumesc , ER, p-u filmul postat! Imi pare rau ca nu l-am gasit subtitrat in romana ca sa-l inteleg mai bine!

 40. ge2oana says:

  Interesanta ….imagine,

  Ba , as zice ,chiar inspiratoare, cum ca, muschi&forme moi (harashoi….) sunt pe placul LUI, al Domnului.

  Ethe asha se face treaba, cu hormonii ….vederii.

  Merci YO, merci TU, harashoi pour vous !

  Cica doi, harashoi……

 41. ge2oana says:

  Da´ cica doar doi…….
  Adica fara noi.

 42. ge2oana says:

  Bre , Edi,

  Esti tacut sau FACUT de aia de la ministerul iubirii &frate !?

  Ma zii si tu ceva de „mama”…….

  Pustiu si gol fara ……anubius &….matilda, fara jorj & jeoana, fara duda &uda, fara myosotysssss & colti de floare, fara TU & VOI , aia doi ori doi 22, sau cat face 2×2, eu zica 2×2 egal…22

 43. ge2oana says:

  Cica, Pavele, esti nebun….
  Sa dea Dumnezeu, sau, unde n-ar da Dumnezeu !!!!

  Bun sau ne-bun, ziceti ,bre, si voi sheva, pidireasth moi !

  Pi voi doi !

 44. ge2oana says:

  bataia dracu´ in kiev…..

 45. ge2oana says:

  care-i profetia !?

  Se face mai mare UE !?
  sau HU iU bleath !?

 46. ge2oana says:

  care-i profetia !?

  Se face mai mare UE !?

  sau HU iU bleath !?

  Gata cu mistho de noi spri voi, gata, hooooo.

 47. ge2oana says:

  Harashooooo,

  Hai, ca-i gata di mishto, durugoi…..

  Cum Ii timpu´ pi la voi, pi la noi is ploi…
  Durugoi-Durugoi….

  Sa mai viiiii si pi la noi, c-avem ploi ,c-avem ploi…..

  Usturoi !!

 48. mihai40c says:

  sint de acord cu tezele lui Edy care lt unii di.tre colegi au parut a ci nu prs bine intelese a mesaj poate pt ca nu au fost suficient fundamentate in preze.tare
  .raspunsurile la intrebarile care lea ridicat el tin de necesitatea adresarii in dublu inteles unul adresat ciobanilor fara carte si cu putere mica de a purta si altul simbolic adresat celor care intelepti fiind si cu putere mare de a lurta intuitiv stiu sa citeasca printre rinduri sensul mai adinc subintelesurile sugerarile ceea ce ljteral nu a fost spus .
  tine de epoca cunoasterii in parte urmata de cea a adevarului si cunoasterii de Dumnezeu cars va umple lamintul atunci cind ..ne spune Pavel i.tro revelatie pe care poate nici el nu a infeleso …«cind va veni Ceea ce se numeste Desavarsjre»

 49. mihai40c says:

  Insuficienta nivelului de profunzime a doctrinnei advente nu tine doar de momentul aruncarii si copilului odata cu apa din copaie sau doar de alte momente ulterioare istorice ci si de oameni cu puterea lor de a purta si nu doar de cei din trecut dar si de cei din prezent si nu doar cei din interiorul adventismului dar si de cei alesi din afara lui ..de ce?
  Pentru ca vremea adevarului va veni in curind cu deezvaluirea unor adevaruri incredibile greu de acceptat de multa lume majoritatea aflata la periferia marilor ramuri crestine si atunci facindu.se alegerea din nou a ierusalimului unei unice religii pe
  masura ce majoritatea adventistilor si altor
  denominatiuni reformulindu.si din temelii doctrinele vor mari numarul vocilor care alaturi de reformulatii temporar minoritari provenjti din ramurile oficiale astfel incit marginasii se vor gindi si la varianta ca din moment ce mai mulge voci in trecut antagoniste acum afirma la unison aceeasi teza ar putea fi adevarata si atunci vor pleca in cercetarea ei mai exa ta si asa se vor convinge fiind astfel salvati mafind corul vocilor adevarului in mijlocul unkr hule exfdrioare majoritare

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: