Lupo-fobii de ziua a saptea

Am învățat recent un cuvânt nou: agalmatorhemaphobia adică frica de statuile vorbitoare, o fobie despre care credeam că s-ar putea clasa lejer în fruntea unui top al stărilor patologice. Și uite asa am început să-mi arunc privirile în jur (și prin mediu virtual) îincercând să identific potențiala concurență. Și pentru că circulă vorba prin folclorul urbano-duhovnicesc, cum că biserica ar fi un fel de spital iar enoriașii ar fi pacienții veniti la tratament holistic mai ceva ca în sanatoriul lui Kellog, dintr-o dată m-am trezit în paradisul căutatorilor de fobii, locul unde pescuitul în acvariul cu obsesii și repulsii n-a fost niciodată mai usor (momentan să ignorăm faptul că unii dintre pacienți ar fi trebuit să primească la internare o dungă roșie pe certificatul de botez, că să țina departe căutatorii de senzații tari)

Pe când meditam adânc la acest adevăr veșnic, duhul proorocilor m-a purtat prin niște locuri pustii și fără apă, tocmai pe site-ul unui fost coleg care, în vremuri de mult apuse, părea baiat cu scaun la cap (mobilier la care n-am apucat să verific totuși prezența tuturor picioarelor, mai mult ca sigur ca a ieșit din garanție). După câteva lecturi constipate în stanga și în dreapta, cu o mână pe mouse, cu una făcându-mi cruce cu limba, și cu ultima masaj cardiac digital, la vederea atator fobii mi s-a blocat nomenclatorul de nici măcar invocarea sfântului Linaeus nu l-a mai putut urni. Asa că le-am bagat și eu la angro: lupo-fobiile de ziua a șaptea.

Acestea fiind spuse, să vedem ce are fratele nostru de transmis în acest articol apocaliptic sugestiv intitulat: Lupii în haine de oi de piele de capră (niciun animal invocat în titlu nu a fost rănit în timpul redactării)

Se făcea că lupii în haine de oi cuceriseră lumea. Iar oile cele fără de haine plângeau pe bloguri la vederea unor surori care, în așa vremuri de restriște, își permiteau să poarte îmbracaminte, ba unora, cu nerusinare, li se întrezareau chiar și genunchii! S-au dus vremurile curate ale hijabului.

Sora-geamană a fobiei purtării de haine cică este fobia ascultării muzicii. Atât de groasă e treaba asta încât, din surse chiar mai sigure decât Roger Morneau, am aflat că „Muzica poate fi nocivă. Un asemenea factor pare să fi condus la distrugerea Greciei și Romei, și va distruge Anglia și America.” Credincioșilor li se recomandă piesele cântate la un singur instrument, într-o singură tonalitate, pe o singura notă, cu evitarea armonicelor satanice.

Derulând mai departe manuscrisul apostolic ne lovim de fobia întâlnirilor religioase, unele numite dragastos camporee, altele congrese. E adevărat că majoritatea evenimentelor respective sunt ocazii de spălare de creier dar, cum ar zice sora cu home-schoolingul: sunt copiii nostri și facem ce vrem cu creierul lor ”nesplălat” . Cel mai grav lucru e ca am vazut niște copii pictați pe fată, o încalcare directă a celor 10 porunci. Teribil!

Să dăm fratelui creditul meritat: la o fobie a culorilor nu mă gândisem. Via sora Aziza Albu s-a zis din vechime că: Materialul negru sau de culoare mai închisă este mai potrivit pentru un pastor la amvon și va face o impresie mai bună asupra poporului decât ar face o combinație de două sau trei culori diferite în îmbrăcămintea lui. (2M 610). Empatizez metafizic cu oripilarea fratelui, la vederea atâtor urâciuni colorate ale pustiiri.  Profețiile se împlinesc sub ochii noștri!

Ajuns la finalul epistolei, nu pot decât să-i binecuvintez autorul, pentru că a binevoit să o scrie codat, într-un limbaj accesibil doar unei populatii nesemnificative, astfel încat vizitatorii rătăciti prin zonă să fie feriți de daune permanente pe creier. Eu am avut noroc cu o cușca Faraday împrumutată de la o soră bine pregătită pentru evenimentele finale.

(pentru mai multe spasme violente ale stomacului  pe calea îngustă, un video cu fratele aici)

În fata perlelor înșirate mai sus, nu știu dacă  are rost să mai aduc în discuție acele banale fobii care colcăie prin biserici, precum memele lui Dawkins într-un creier anesteziat de predicile fratelui de la Antena3.

Măcar să zic câte ceva despre frica de atei și sataniști. Cică un frate verde la fata și îmbălsămat în citate biblice colorate și caps-lock-uite ca pentru retardați, a primit de știre de la o vecină, care avea o soră, care are un cațel, care alerga o pisică prin curtea baieților de la doi ș’un sfert, cum că Edi C și Sorin P sunt sataniști undercover și că promovează un creștinism ateist. Atât de înspăimântat a fost fratele purtator de pălărie prin care îi plouă direct în gât, încât a făcut de urgență un pelerinaj în țara sfântă, deși nu era încă sezonul deschis, moaștele fiind băgate la reabilitare.

După speriații ăștia doi, chiar mi-e greu să mai iau la bani marunți restul de 99% fobii nealocate și să-l las pe Veith să ajungă muritor de foame.

Bagatele din astea ca frica de medicină (antivacinați din toate țările uniți-vă pentru o cură de varză roșie și o clismă fericită), frica de educație (homeschooling la cules de fasole), frica de cultură (Biblia la rând de trei ori pe zi, cu accent pe astrofizică, paleontologie și biologie moleculară), frica de știință (nu, nu ne tragem din urangutani) … nici n-ar mai trebui amintite. Cu atât mai puțin frica de iezuiți, de camerele de tortură și de 666 rezervate, evident, momentelor de rugaciune ”intimă” (ce-o mai fi și aia? sper că nu e tot o fobie! Brrr…)

22 Responses to Lupo-fobii de ziua a saptea

 1. Superb articolul, Ianis! Mare e grădina religiei…

 2. Capu-Varzã says:

  Mai Ianis, daca mai scrii articole de genul asta, te rog frumos sa pui la inceput un WARNING (asa caps-lock-uit sa-l vada toata lumea) cu cel putin urmatoarele recomandari:

  1. A nu se citi la serviciu – pentru a evita privirile incruntate a colegilor cand bufnesti in ras fara motiv (aparent)
  2. A nu se citi in timp ce mananci – pentru a evita inecarea in timp ce razi necontrolat
  3. Se poate citi in timp ce stai pe toaleta – ajuta la constipare

  Ianis, esti un talent vrednic de pus alaturi de vedete ca Bill Maher, George Carlin, etc.

  „…se recomandă piesele cântate la un singur instrument, într-o singură tonalitate, pe o singura notă… dintr-o singura strofa care are un singur cuvant „ohmmmm”, care se repeta la nesfarsit in timp ce se sta in pozitia Lotusului.

 3. Ianis says:

  George
  Pe profilul tau de FB am vazut postata si predica respectivului pe tema zecimii. Cand zic „predica” folosesc toata bunavointa disponibila dupa o masa copioasa la pranz. Aproape 200 de minute de abuz, fara „orgasm”, e o performanta de admirat chiar si pentru un yoghin, vorba lui capu-varză.
  Iar enoriasii care il urmaresc dau dovada de un masochism greu de imaginat. Singurii (inca) intregi la minte probabil ca erau pruncii care se auzeau gangurind pe fundal.

  Via Marcus Crassus (care mi-a servit si primul specimen pe tava), am luat la cunostinta despre un alt primat, nici nu e nevoie sa rulati fisierul, doar admirati-i ochii indreptati spre constelatia Orion (Hallowed are the Ori)

 4. Marcus Crassus says:

  Fiindca sursele de fobie sunt inepuizabile, cu cat mai multe pamflete, cu atat mai bine.
  http://troparul.wordpress.com/2014/07/03/jihadul-si-internetul/

 5. Este dezastru cu mujahedinii astia de ziua a saptea, frate! cica vor sa instaureze un califat pe tot pamantul !

 6. Păi da Ianis, Marcus Crassus e de vină că ne provoacă contorsionări de-astea de stomac și spirit. Tot prin el am aflat și eu de primul „primat”.

 7. iluminatul says:

  Ianis,

  …spune sincer cate distonocalmuri ai luat inainte sa-ti instrainezi ochii si timpanul prin materialele ”fostului coleg”.

  …imi este foarte greu sa cred ca ai avut vreo legatura chiar si indirecta cu astfel de fobisti !!

  Se spune ca in adventism exista mai multe tipuri de fobii asociate .Unele sunt mostenite genetic. altele sunt invatate, iar altele stau sa se nasca.Fobia duminicala, fobia papala, fobia alimentara, fobia vestimentara,fobia sanctuara, fobia milenara, fobia educationala, fobia retroactiva, fobia sociala, fobia salilor de teatru si cinema, fobia veterotestamentara, si ma opresc ca deja incep sa am fobie la idioti.

  ..iar dupa primele minute din cele 3 ore despre zecimea ca si regula a contabilitatii ceresti, pur si simplu imi venea sa cad in genunchi si sa ma rog fierbinte pentru maimuta cu creier de papagal, in speranta ca Dumnezeul lui Moise si Lazar va face o minune doctoriceasca si in cazul fratiorului convertit la sfintenia adventristica in varianta patologica.

  De remarcat faptul cum tipul incearca sa-si vindece fobiile , prin imersiunea in realitatatea virtuala si prin forta imaginatiei:))

 8. Ianis says:

  iluminatul
  Baiatul cu spaima duhovniceasca de lupi si nenea verzuliu in duh sunt produse tipice ale adventismului fundamentalist. Daca ai remarcat, oamenii astia nu se pot desprinde de insirarea de pasaje biblice pe banda sau de citate din spiritul profetic.
  Unora ca ei, Ellen White le-a facut cel mai mare deserviciu din lume

 9. Ianis,
  Iti atrag atentia, ca nu iti este permis sa folosesti numele profetului, fara a rosti la sfarsit si binecuvantarea, altfel vei si urmarit si vanat ca danezul, caricaturist. Securea a fost infipta la radacina pomilor, jihadul a inceput, sharia va fi inpusa, Allah-u Akbar, mare este Diana, zeita Efesenilor, Elen White fie cu noi , pacea asupra ei. Ai vazut ca nu este greu?

 10. Ianis says:

  Piss be with her. May she rest in pieces.
  E bine asa?

 11. iluminatul says:

  Cu fratiorul de la Nottingham ne-am lamurit :)) dar de asta ce mai zici ?..

  Din seria: ” vedem cu ochii , auzim cu urechile si nu credem”…@…pocaiti-va ca ardeti in previziunile ”specialistilor”…

  …”omul cu stiinta va aduce sfarsitul lumii” ..tare de tot asta !!.iar cu adventismul se va pocaii toata lumea *..

  …si cu idiotenia si infantilismul catehizat se vor imbraca in ”hainele lupilor” si vor behai asa:..mhee,mhhe,bheeee!

  Asta-i Romanika mea , cu IQ-ul cat o talpa de sanda!..pazea ca vine sfarsituuuuuul

 12. Ianis says:

  De dragul corectitudinii politice, sa dam cuvantul sorei aflata in viziune (cu destul de mult timp in urma, am avut parte de revelatiile ei in direct, aici pe oxigen)

 13. iluminatul says:

  …ptiu drace:)) pe asta de unde ai mai scos-o Ianis?..tipa face parte din marele numar de exaltati, de smintiti si degenerati pe care mi-a fost dat sa-i ”admir”!!..

  ..deja simt o usurare vecina cu orgasmul, la gandul ca nu o sa mai imbratisez niciodata vreo cauza vecina cu balaceanca chiar daca aceasta s-ar redenumi redesteptati de ziua a saptea..

  ..Ianis, atentie la eufemismele cu caracter religios…Ele, din cate am vazut la blonda cu aere de profet, maresc tocmai grozavia pe care se presupune ca o mascheaza:)) si fara a ma suspecta de misoginism imi dau seama ca efectul elenist inca bantuie multe din reprezentantele Evei..

  ps: in armonie cu delirul si revelatia mistica, adventismul devine un promotor al ridicolului imbracat in haina neprihanirii!!..

  …si toate acestea ca efecte secundare in urma renuntarii la carnea de porc, alcool, tutun si privitul la televizor..Din fericire anxietatea care inlocuieste cu succes excitantele este vizibil la locul ei !..

 14. Cat talent actoricesc frate, cat talent… cata drama, cata pasiune! se misca din toate suruburile, mai tare decat David Attenborough. Si sa mai zica cineva ca azs-eii sunt coada si nu cap!

 15. F.d.m

  Nu te lua de David Attenborough ca e un om genial.

 16. Foarte frumos comentariul citit de domnisoara gsm, si descrierea celor doua oferte ptr. om; una de a ramane un bebelus fara grija toata viata si a nu cunoaste nimic ( de la dumnezeu ) si cealalta de a cunoste ( de la satan ). Pana la urma domnisoara gsm, nu ne lamureste, ea ce oferta a acceptat din moment ce se foloseste din plin de oferta si tehnologia lui satan!

 17. ER,
  Nu ma iau de el, era o gluma. Si ptr. mine este unul dintre cei mai apreciati oameni, urmaresc cu mare placere documentarele produse de bbc si comentate de el.

 18. iluminatul says:

  ..aha,..mai ai multi iepurasi in joben?…”ce a unit mitul, realitatea sa nu desparta”…

  ..traiasca noua generatie Daddy Giliboom:))…o sa multumesc realitatii si-n culcare si-n sculare ca am reusit sa scap !..si ofer ofrande viilor ca mortilor am adus destul…

  ..mai grav este ca inca mai am ceva suflete dragi mie care inca leviteaza la postul radical otevizat din 1888!…

  ..si uite si o dedicatie pentru a fi corecti religios , pentru ca stim ca cele doua(religia+politica) merg brat la brat in aceasta lume ”buna”!!

  …sa urmarim cum monotonia unei sckeme , reda polifonia realului din perspectiva crestina -)

  ..apropos de fobiile crestinilor*.

 19. Ilumunatul,
  Ca primim hainele de la dumnezeu, direct pe umerase, a facut ca grija lui fata de noi sa ajunga la cote nebanuite.

  ER,
  Comparatile dintre domnisoara gsm di Attemborough, nu se refereau la inteligenta celor doi, ci talentul actoricesc al domnisoarei.

  Attemborough, este cunoscut in toata lumea, a pus pasiune ptr. tot ceea ce a facut, a studiat mult, a vizitat lumea, a vazut ce ochii muritorilor de rand, nu vad. Vocea sa unica si inconfundabila, l-au facut remarcat, iar miscarile si gesticularile din timpul comentariilor, sunt funny, iar asta al face si mai simpatic.

 20. iluminatul says:

  Fdm,

  ….eu cred ca acum se intampla tocmai invers.Umerasele sunt vechi, hainele peticite dar la pret de mall..Iar dragostea din preaplinul ei nu inceteaza sa faca victime.

  …am remarcat si eu „omiletica” tinerei domnite, chiar daca o facea involuntar…Macar citea bine prompterul si dadea „impresia” ca intelege tot ce i’a scris profesorul.-)

  Totusi spre deosebire de stoica blonda, si ametitul vanatori de lupi , aceasta macar puncta la capitolul tinuta..

  ..caci fobia din asta lume, e ca a profetesei glume.Aici e moarta, aici invie , si nu se lasa de fobie…
  Mama ei de ratiune…ca sta pitita prin doctrine.!!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: