Sacramentul lui Iuda

images Versiune audio

11 Responses to Sacramentul lui Iuda

  1. Ianis says:

    (la cerere, pentru ultimele emisiuni am postat si versiune audio care poate fi ascultata online sau descarcata in format mp3, linkul este sub video)

  2. iluminatul says:

    Te salut Edi,.

    …este uimitor cat de bine se muleaza ”sacramentul lui Iuda ” pe calapodul corporatist al tuturor bisericilor din ziua de astazi … paine, vin, ligheane, picioare, buzunare, daruri, zecimi, maini, rugaciuni -tip, pomeni, moaste, lumanari mai mici , etc..

    …de fapt daca stam sa analizam doar un pic modul cum se pazeste astazi Sabatul ”domnului”, vom descoperi ca Dumnezeu se odihneste dupa Lege , iar banul se odihneste tot dupa lege dar cea a utilitarismului economic capitalist .Se stie ca toate hipermarketurile au cele mai mari vanzari in zilele de Sambata si Duminica !! ptiu drace , ce coincidenta bizara …

    Adventminciunismul ”modern” a devenit si continua sa fie din ce in ce mai superfluu in relatia cu Dumnezeu dar mai ales in relatia cu sclavul colectivizat…Prin Romanika deja multi membrii nu mai suporta sa fie mintiti de produsele contrafacute si expirate ce se vand la pret de mall , in fiecare sambata :;))…pe la Floresti si Peretu , consumatorii si-au cerut banii inapoi , pe motiv ca binecuvantarile promise , nu apar deloc sa le rezolve problemele locale cu care se confrunta acestia .Multa saracie, facturi neplatite, enoriasi morti de foame cu diploma de nirvantist la purtator si alte aspecte de ordin administrativ. Dar sa nu deviez de la subiect !…sa raman la oi 🙂

    Ca un observator fin (sic!) , aduc in prim plan , modul cum este primit un nou membru intr-o biserica azs. In seria de intrebari, legaminte-juraminte fara numar( fara suport Hristic -apostolic) exista doua intrebari care spun totul despre noua vocatie a nou-nascutului , si anume :

    Nr 6. – ”Primeşti cele Zece Porunci ca fiind o transcriere a caracterului lui Dumnezeu şi o descoperire a voinţei Sale? Îţi propui ca, prin puterea Domnului Hristos, care locuieşte în tine, să împlineşti legea aceasta, inclusiv porunca a patra, care cere păzirea zilei a şaptea a săptămânii ca Sabat al Domnului şi memorial al creaţiunii?”….adicatelea caracterul lui.. D ..este ochiul dracului , iar pazirea Sabatului este de fapt pazirea fabricii de productie (a se citi revarsare) a ha(u)rului de decurge din cele doua ore de entertainment cu repetitie saptamanala.

    Nr .9 – ”Cred în organizaţia bisericii. Îmi propun să mă închin lui Dumnezeu şi să sprijin biserica prin zecimile şi darurile mele, prin eforturile şi influenţa mea”. …observi cuvintele ce domina primordial acest legamant : organizatia, sprijin, zecimi, daruri, eforturi, influenta, …

    …si secundar se disting si astea : cred, inchin, dumnezeu !!!…

    Edi , din postulatul lui Weber reiese un lucru foarte interesant , si anume ca el doreste sa redefineasca capitalismul ca pe un etos, in care spune ca „regulile de viata nu devin morale decat din perspectiva gentlemanului capabil de credit”. Adica nu sunt un crestin autentic decat daca intru in sistemul bancar impus de preotime…Mantuire in rate , cu comision de 10% pentru ”banca Cerului”…Multumesc frumos nu cunosc un astfel de ”dumnezeu”…:)) ..Clauza de reziliere este neachitarea ratei lunare , prevazute in contract .Penalitatile se regasesc in accidente, boli, blesteme, medicamente , etc…conform normelor iudaice ..

    Cu alte cuvinte aceasta inseamna ca individul adventist trebuie sa simta constiinta datoriei zecimii(un fel de asigurare pe viata impusa de teologi) si o simte efectiv fata de continutul actiunii sale vocationale din orice ar consta aceasta, fie valorificarea fortei sale de munca,(colportaj, vanzatori la raftul cu moaste, reclame media,voluntariate,) fie valorificarea capitalului sau( cu precadere capitalul de imagine ”impecabila”, eticheta, brand, reteta succesului, etc).

    Daca ne uitam cu atentie, astazi , in toate bisericile nu putem sa nu observam aceea competitie teribila si raportul fetisizat al conceptului munca – daruire- binecuvantare !..ca si cum mantuirea nu ar fi oferita in dar …Iar Isus a muncit si decartat la greu pentru a intra in gratia Tatalui…..fals, fals, si iluzoriu……

    In concluzie, Weber trage un serios semnal de alarma in care arata ca situatia economico-politica exterioara arata mai degraba un comportament economic al participantilor la actul religios decat unul spiritual.

    Intrebare : Daca Dumnezeu nu putea sa se odihneasca la gandul ca banii lui trebuiesc stransi cu orice chip , de ce nu a introdus in cele zece porunci , aceasta chestiune de ordin materialist ?..nu a mai ajuns cerneala si pentru asta, sau Moise avea buzunarele cusute :))

    Salutare la toata lumea !…Traiasca Iuda , in care ne-am vandut !!!

  3. polihronu says:

    Edi,

    probabil ca te gindeai la pictura asta – caz in care ai comis un mic anacronism.

  4. Ianis says:

    Asadar cu putin inainte de reforma. Eu ma asteptam sa fie din Dutch Golden Age

  5. Anacronic dar profetic.

  6. Iluminatul spune:

    …de fapt daca stam sa analizam doar un pic modul cum se pazeste astazi Sabatul ”domnului”, vom descoperi ca Dumnezeu se odihneste dupa Lege , iar banul se odihneste tot dupa lege dar cea a utilitarismului economic capitalist .Se stie ca toate hipermarketurile au cele mai mari vanzari in zilele de Sambata si Duminica !! ptiu drace , ce coincidenta bizara …

    Reversarea relatiei gazda – parazit (la Weber capitalismul paraziteaza protestantimsul, la Walter crestinismul paraziteaza capitalismul, i.e., scutiri de taxe, sponsori, etc.), – coencide cu redefinirea Americii ca societate „iudeo-crestina”. De unde sabatul dublu shabbat/duminica – ca celebrat la templul iudeo-crestin (mall). Mi-l amintesc pe Petre Anghel sorbind din cafea la Georgia Mall si comentand filosofic: „Iafetiti in cortul lui Shem”.

    In concluzie, Weber trage un serios semnal de alarma in care arata ca situatia economico-politica exterioara arata mai degraba un comportament economic al participantilor la actul religios decat unul spiritual.

    Ironia este ca Reformatiunea a inceput cu un atac impotriva indulgentelor ca substituire a unui „comportament economic” la actul spiritual in religie. Negarea negatiei?

  7. emiidraulico says:

    Leușteanul, ultima frontieră …..😜😅, bravo Edi demască realitatea …..colegii mei din Torino se închina la Șantiere, la Isus mai folosesc foarfeca spirituală a frizerului , la bani 😬💩💥👹👺🙏🙌☝️👊👎💬💭💍💎👤👣 că cam așa fac „frății , își dau țepe unu altuia , eu care muncesc pe contul meu câte nu vad și pățesc .
    Leuștean , chiftele, șmardei, gologani, piștari , cașcaval , …..
    Mă amuză comentariile, mda nu prea sunt așa evlavioși șmecherii de aici dar se vede căci sunt citiți, interesant e fidelitatea celor mai mulți.
    Sfat pt. Edi e sa te faci broker de asigurări , ai avea succes, vb de supraviețuire și nu de șmenuri.
    Eu anul asta dau zecime, așa mănâncă și ei o bucată de pâine , bun așa , tare si frumos prezenta , pentruca exprima realitatea …..👋👏.

  8. „Leușteanul, ultima frontieră …..😜😅, bravo Edi demască realitatea ”

    WTF?????? ma intreb cum poate cineva sa „demasce realitatea”

    „…..colegii mei din Torino se închina la Șantiere”

    WTF?????? astazi am vazut adventisti cum se inchinau la un bloc,dupa aceea s-au tuns cu foarfeca spirituala a lui hristos.

    Holy shit !

  9. Edi, cand ai vorbit despre cei care citesc doar Biblia, iar in restul timpului fac bani, mi-am amintit de o antamplare asemanatoare din trecut, atunci cand am aterizat prima oara la azs si am fost intampinat de un prezbiter cu putere din biserica locala. Intotdeauna venea langa mine pe scaunele bisericii ca sa-si implineasca datoria pe care o invatase, aceea de a nu lasa un nou recrut singur si ai arata prietenia si dragostea frateasca… bla, bla, bla…ma batea cu palma pe umar, zicandu-mi: ” ce mai face tineretul advent ? „, dupa doua luni s-a evaporat. I-si indeplinise datoria. Nu, nu murise, poate doar spiritual.
    Fiind prin jurul anilor 2000, cand haosul bantuia prin Romania si cu greu iti gaseai ceva de lucru, am indraznit intr-o zi sa-i cer un imprumut ( apox. 30 $ ), fratelui prezbiter, un om foarte instarit, cu pozitie sociala buna si influenta asupra oamenilor din zona. El participase cu cea mai mare parte de bani pentru constructia celei de a doua biserici din oras, el conducea biserica impreuna cu fami(g)lia lui, ginerele era dirijorul corului (jumatate din coriste ai cazuse victime) si mare afacerist, lant de cofetarii azs si influenta prin spitale si lumea politica.- Cand a auzit de bani, a spus ca nu neaga ca are bani multi, dar nu poate sa-mi imprumute pentru ca strica dobanda la banii pe care ai are la banca si la care ar umbla ptr. mine.
    Ziua urmatoare am cerut de la un frate amarat, pensionar si mi-a dat, iar intr-o luna i-am inapoiat banii.
    Cu alta ocazie, puternicul influent om al lui Dumnezeu, la care gazduiau barosanii asz.-ului, ori de carte ori veneau in zona ptr. spalatcreierevanghelizari, m-a abordat si m-a intrebat: Frate, tu nu lucrezi nicaieri? Ce bucurie pe mine, am gandit, fratele prezbiter se gandise in sfarsit si la tineretul advent!
    Vorbise acolo sus cu cineva si imi gasise si mie ceva pentru rupt oase. Apoi am asteptat si am asteptat, mult si bine! Dupa aceea mi-am dat seama ca intrebarea parsivului frate, nu avea legatura cu situatia mea, nu chiar roza, ci cu faptul ca atunci cand dateam zecimea, ( din modestie, sau din zicala: ” ce face dreapta, sa nu stie stanga ta”) niciodata nu imi complectam numele pe aceea hartie. Atunci am vazut ca oamenii sunt spionati si controlati, dar si ca cei care sunt cu doamne, doamne in gura toata ziua, se inchina la bani. Iar repulsia mea la jmecheria lor religioasa se exprima bine in fotografia nick-name-ului.

  10. Capu-Varzã says:

    Cred ca prin secolul 23-24 omenira v-a incepe sa inteleaga adevarata semnificatie a mesajului (financiar) a lui Isus, adica cum sa NU mai slujeasca lui Mamona. Sper sa nu fie prea tarziu pana atunci.

  11. Capu-Varza, este frumos prezentata aceasta perspectiva, dar pare o utopie, sau SF, atata timp cat banii ofera putere, bogatie, influenta, s.m.d. Este nevoie de educatie si in sensul asta, iar asta ar trebui sa inceapa cu cei care predica impotriva banilor, dar nu se mai satura de ei. Sau poate ar trebuie ca oamenii educati, sau oamenii simpli, sa porneasca intr-o asemenea directie.
    Un caz este presedintele Uruguaiului, care locuieste la marginea capitalei, planteaza legume si duce o viata modesta, refuzand palatul prezidential, iar jumatate din salariu al doneaza saracilor.
    Ce ar fi sa vezi ca dragii nostri politicieni de la parlamentul European, care incaseaza 1.000.000 de euro / 5 ani + hotel si drum platit + mite pentru a face loby si a schimba legi pentru marile corporatii, ar spune ca banii pe care ai primesc sunt prea multi pentru munca depusa si si-ar stabili un salariu de 200.000 euro? Asta ar fi o adevarata revolutie. Dar revin cu picioarele pe pamant, aceasta nu se v-a intampla, atata timp cat esti calcat in picioare pentru bani, iar viata cuiva valoareaza catodata si 10 lei!

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: