Geneza la Ferguson

images Versiune audio

34 Responses to Geneza la Ferguson

 1. sonatalunii says:

  Nu contest faptul ca Biblia prezinta atat binele cat si raul, insa mi se pare putin exagerat sa vedem in Biblie radacinile rasismului. Exemplele amintite, cu Abraam si cu Ezra, se pot justifica si altfel. In cazul lui Abraam, nu el ci Sara, sotia lui, este cea care doreste inlaturarea lui Agar. Motivele sunt in primul rand personale si familiale. In cazul cu Ezra si alungarea sotiilor ne-Israelite este vorba in primul rand de fanatism religios. De fapt, discriminarea omului de catre om se petrece pe tot globul, adica si in zone unde Biblia nu a avut influenta pe care a avut-o in West, si motivele discriminarii sau abuzurilor includ aspecte economice, culturale, politice, familiale si etnice. pe langa cele rasiale. De fapt, se poate trece mult mai usor peste instinctul natural de rezerva fata de cei de o alta culoare/constitutie, decat peste deosebirile de statut social, politic, religios, economic, etc. Chinezii si japonezii se urasc si astazi ca in trecut, si lista poate continua. Dimpotriva, crestinismul, cel putin acel original al primei generatii, a promovat un ideal (al egalitatii in Hristos) de la care generatiile urmatoare s-au abatut.

 2. Aurel Ionica says:

  sonatalunii,
  Trebuie sa intelegeti ca Edi are acum mare of pe Biblie. Adica, daca biserica l-a cotonogit, acum el trage tare pe Biblie asa cum a invatat de la invatatii lui Dan Livis care nu vad rasism nici unde in lume, ci doar in Biblie. Toate relele vin din Geneza asta, incepind cu “pacatul originar” (n-am ascultat emisiunea, dar titlul este prea transparent chiar si pentru mintea mea patrata si complet lipsita de logica). Ce vreti, omul foloseste logica aia de fier invatata de la Aristotel! Ca Avraam este prezentat de Biblie ca fiind strain si deci imigrant si ca atare victima a rasismului si nicidecum un rasist asta el nu retine deoarece citeste Biblia acum in mod “critic,” adica “stiintific.”

 3. sonatalunii,

  Cazul lui Agar este doar un precedent pentru Ezra, si probabil a fost scris/redactat tocmai pentru a servi ca atare, insa Ezra are la baza legamantul deuteronomic. Probabil ca cei mai in masura sa ne explice VT sunt teologii evrei, care nu se feresc sa recunoasca faptul ca un evreu este evreu pentru ca are stramosi evrei pe linie materna, chiar daca este ateu sau crestin. Idea nu a fost inventata de legile din Nurenberg. Aici este o paradigma care a fost copiata de nemti (esti german daca ai mama germana). Paradigma poporului ales ca entitate biologica a intrat la sarbi, romani si rusi tot prin VT.

  Eu insumi i-am dat credit lui Pavel si Evangheliei pentru conceptul omului universal in Hristos. Ar fi insa gresit sa extrapolam acest concept asupra VT in numele naivului principiu ca Biblia nu se contrazice. Deasemenea, am facut deosebirea intre instinctul natural de segregare care este universal, si rasismul ideologic care are la baza definirea individului prin rasa. Din acest punct de vedere cred ca nu gresesc atunci cand spun ca rasismul a fost intodus in West via VT. Catolicismul si Luteranismul nu au avut o doctrina rasista. Ortodoxia a avut si inca are, tocmai pentru ca Ortodoxia a fost mai aproape de VT decat biserica din apus, influentata de radicalismul Paulician. Chiar daca am trece cu vederea rasismul intrinsec al VT, este un fapt istoric acela ca rasismul puritan/american isi are radacina in Geneza iar rasismul revers african-american este o reactie.

 4. Ca Avraam este prezentat de Biblie ca fiind strain si deci imigrant si ca atare victima a rasismului si nicidecum un rasist asta el nu retine deoarece citeste Biblia acum in mod “critic,” adica “stiintific.”

  Poti sa imi oferi un exemplu de discriminare a lui Avraam? Dimpotriva, Avraam este plin de prejudecati fata de Ahimelec si egipteni, care se pare ca sunt mai buni decat urmasii sai, fii lui Iacov. Alt exemplu de rasism este casatoria lui Isaac, deja suferind efectele inbreedingului, (pasiv, miop), care este obligat sa faca inbreeding la a doua generatie. Rezultatul este Esau, un atavism de homo erectus, si Iacov, care vedea ingeri si l-a vazut chiar pe Dumnezeu, cum a mai fost unu la voi, la Maglavit, tot cioban si el.

 5. One of those convicted for abusing multiple victims told the court at his trial that sharing girls for sex „was part of Somali culture” and „a religious requirement”.

  Este vorba despre cazul Bristol hotel rape. Suna familiar?

  15 “Divide the spoils equally between the soldiers who took part in the battle and the rest of the community… Have you allowed all the women to live?” he asked them. 16 “They were the ones who followed Balaam’s advice and enticed the Israelites to be unfaithful to the Lord in the Peor incident, so that a plague struck the Lord’s people. 17 Now kill all the boys. And kill every woman who has slept with a man, 18 but save for yourselves every girl who has never slept with a man… 25 The Lord said to Moses, 26 “You and Eleazar the priest and the family heads of the community are to count all the people and animals that were captured. 27 Divide the spoils equally between the soldiers who took part in the battle and the rest of the community. 28 From the soldiers who fought in the battle, set apart as tribute for the Lord one out of every five hundred, whether people, cattle, donkeys or sheep. 29 Take this tribute from their half share and give it to Eleazar the priest as the Lord’s part. 30 From the Israelites’ half, select one out of every fifty, whether people, cattle, donkeys, sheep or other animals. Give them to the Levites, who are responsible for the care of the Lord’s tabernacle.” 31 So Moses and Eleazar the priest did as the Lord commanded Moses.

  Inca odata:

  „Divide the spoils equally … select one out of every fifty, whether people, cattle, donkeys, sheep or other animals. Give them to the Levites,

  No comments…

 6. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:
  Poti sa imi oferi un exemplu de discriminare a lui Avraam? Dimpotriva, Avraam este plin de prejudecati fata de Ahimelec si egipteni, care se pare ca sunt mai buni decat urmasii sai, fii lui Iacov.

  Deci Avraam este explulzat din Egipt deoarece era strain pe motiv ca ar fi adus toate relele asupra Egiptenilor asa cum americanii tai expulzeaza pe straini ca fiind cauza tuturor relelor din tara lor “civilizata,” si Avraam nu numai ca nu este victima a rasismului si xenofobiei, dar el insusi avea prejudecati fata de egipteni, adica ii trata de sus! Vad ca ti-ai insusit repede “stiinta” asta a invatatilor lui Dan Livis din universitati de a jongla cu textul biblic si a scoate din el orice porumbel, iepuras, si chiar pe Petrache de la Maglavit. Nu zicea bine gigialuiarvite ca popii si profesorii lui Dan Livis sunt mari magicieni de cuvinte! Cred ca te-ai indragostit de “magia” asta a lui Derrida & comp. cind s-a cam rasuflat ca acum se scriu alte manuale dupa care se citestc textele.

 7. Inca un pas mai aproape de decretul duminical:

  Pope Francis, on the first day of his three-day trip to Turkey, condemned the “barbaric violence” committed by the Islamic State group, or ISIS, against religious minorities in Syria, and said that military action against the group was justified (incepe cu IS, termina cu noi). Francis also urged greater interfaith dialogue (aha, ecumenism) to combat extremism (adica pazirea sabatului) during a speech at the presidential palace in the capital city of Ankara

  Vedeti, exact cum ne asteptam…

 8. AI,

  Cum l-au tratat egiptenii pe Avraam (care isi varase sotia in palat cu metodele devenite clasice in Estera):

  And he entreated Abram well for her sake: and he had sheep, and oxen, and he asses, and menservants, and maidservants, and she asses, and camels.And Abram went up out of Egypt, he, and his wife, and all that he had, and Lot with him, into the south… And Abram was very rich in cattle, in silver, and in gold.

  Si cum a tratat-o Avraam pe Egipteanca pe care o folosise ca sclava sexuala si pe fiul „ei”:

  And Abraham rose up early in the morning, and took bread, and a bottle of water, and gave it unto Hagar, putting it on her shoulder, and the child, and sent her away: and she departed, and wandered in the wilderness of Beersheba.

  Nu i-a dat nici macar un magar…

  Agar a facut exact ce a facur Sara de doua ori. De fiecare data Avraam si Sara au muls bine pe regele care cazuse in capcana lor, dar egipteanca a plecat cu o traista si un burduf in pustia arabiei, pentru ceva ce fusese planuit toto de Sara. Cine persecuta pe cine?

 9. Deci Avraam este explulzat din Egipt deoarece era strain pe motiv ca ar fi adus toate relele asupra Egiptenilor asa cum americanii tai expulzeaza pe straini ca fiind cauza tuturor relelor din tara lor “civilizata,”

  Biblia spune ca YHVH le-a dat „plagi”. Cand imigrantii vin cu ebola, sifilis, HIV, lepra, etc, trebuie sa iei masuri. Se pare ca Sara era un fel de arma biologica, plantata cand intr-un harem, cand intr-altul, la fel ca si sclava lui Naaman sirianul, plantata probabil de Elisei in calea invadatorilor. Se numeste bio-terorism. Faraon avea datoria sa-si apare tara de hoardele asiatice si germenii lor.

 10. dalivis says:

  AI
  da, profesorii mei sunt mari magicieni de cuvinte.. de ce n-au spus abracadabra din prima zi can am pasit in scoala si nu mai trebuia sa-mi mai pierd 5 ani de zile! nu stiu de unde scoti ideile astea super grozave omule.

 11. dalivis says:

  inca ceva.. daca te referi la rasism, esi cel mai rasist om care l-am intalnit vreodata.. nici nu-i cunosti pe vreunul din profesorii mei si ai tot felul de prejudecati impotriva lor..

 12. Trebuie sa recunoastem totusi ca Sara a invatat ceva in palatul lui Faraon:

  And Abraham was ninety years old and nine, when he was circumcised in the flesh of his foreskin…

 13. Ianis says:

  La tema de astazi as recomanda The Pervert’s Guide to Ideology al lui Slavoj Žižek

  Edi, la un moment dat ziceai de negri proprietari de ferme de sclavi in America coloniala. Imi poti da o referinta pentru asta?

 14. Aici, aici,aici,etc.

  Wikipedia, Slavery in the US:

  In his 1985 statewide study of black slaveholders in South Carolina, Larry Koger challenged the benevolent view. He found that the majority of black slaveholders appeared to hold slaves as a commercial decision. For instance, he noted that in 1850 more than 80 percent of black slaveholders were of mixed race, but nearly 90 percent of their slaves were classified as black.[165] He also noted the number of small artisans in Charleston who held slaves to help with their businesses.

 15. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:
  Biblia spune ca YHVH le-a dat “plagi”. Cand imigrantii vin cu ebola, sifilis, HIV, lepra, etc, trebuie sa iei masuri.

  Edi,
  Tu citesti Biblia exact asa cum asculta redneck-cii la Rush Limbo si la Fox News si Tea Party la politicienii lor. Si daca imigrantii aduc toate relele si “civilizatii” trebuie sa ia masuri, cu ce au gresit americanii ca te-au dat afara? Ei nu trebuia sa ia masuri sa se apere de gogomaniile pe care le aducea un imigrant ca tine? Esti jalnic, omule, dar ceea ce mi se pare si mai jalnic este cind vad un academic ca Dan Livis ca-ti cinta-n struna desi se pare ca nu se pricepe la altceva decit sa umpla niste eprubete si sa bage laptop-ul in priza ca fara sa aiba Power Point-ul si laptop-ul sub nas, el si prietenii lui toba de carte nu pot sa scoata doua cuvinte. Ca ai intors spatele fundamentalismului nu mi se pare o tragedie dar sa ajungi in solda liberalilor cind intreaga lume vede haosul pe care l-au creat este cu adevarat trist.

 16. Victor Orban si Vladimir Putin, cauta consilieri !

 17. AI,

  Ad hominem nu este genul meu, asa ca voi ignora atacul la persoana si iti voi oferii raspunsul.

  Exista dovezi arheologice ca in epoca despre care discutam a avut loc o epidemie de lepra si probabil alte boli infectioase in Canaan. Dealtfel lepra este un motiv omni-prezent in VT.

  Un alt apect este acela legat de faptul mentionat de Jared Diamond in Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies (1999), ca in istorie contactul unei populatii de pastori cu o civilizatie in care oamenii nu cohabiteaza cu vitele, a dus de regula la distrugerea celei din urma prin boli infectioase, la care acestia nu evoluasera (pardon de expresie) mecanisme imunitare.

  In prezentarea despre Exodul Leprosilor am aratat ca Egiptul s-a confruntat cu o astfel de situatie in urma contactului cu pastorii din Canaan. Mai mult, aceste populatii foloseau astfel de boli ca arma biologica. Doua exemple sar la ochi pe timpul lui Elisei: leprosii care s-au dus in tabara asirienilor si fata sclava infiltrata in casa lui Naaman, de la care probabil s-a imbolnavit prin contact sexual. Este ceea ce au facut puritanii cu amero-indienii care nu erau imuni la varsatul din vant.

  Evreii vedeau in boli infectioase pedeapsa divina si tratau lepra jucandu-se cu porumbei morti. Egiptenii stiau mai bine. Au instituit carantina (Goshem) sau le-au platit imigrantilor sa plece (Avraam). Fireste ca au avut si ei xenofobie anti-asiatica si anti-semitism, si au ajuns uneori la masuri extreme, dar ce ma mira in Geneza/Exodul este ca in general au exercitat o moderatie neobisnuita pentru timpul lor. Compara asta cu asirienii si mai ales cu macelurile biblice.

  In alta ordine, comparatia cu US este ca nuca in perete.

 18. fraier,

  Vrei sa spui ca cei doi isi organizeaza discursul dupa patratul politic?

 19. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:
  Exista dovezi arheologice ca in epoca despre care discutam a avut loc o epidemie de lepra si probabil alte boli infectioase in Canaan. Dealtfel lepra este un motiv omni-prezent in VT.
  … …
  In alta ordine, comparatia cu US este ca nuca in perete.

  Edi,
  Ca au fost boli infectioase in Egipt si in alte parti nu este nevoie sa demonstreze cineva dar ceea ce este important este ca toate “civilizatiile” au pus acele plagi pe seama strainilor si ca atare au folosit astfel de plagi ca motive sa expulzeze pe straini ca fiind “cauza” unor astfel de calamitati, cee ace si egiptenii au facut cu Avraam si nu numai cu el deoarece acea povestire in mod clar are ca background (sau ceea ce eu am numit “reality behind the story”) o astfel de expulzare in masa a strainilor asa cum fac si americanii tai, dar beneinteles ca tu esti incapabil sa vezi comparatia deoarece este ca “nuca-n perete.” Si probabil tot ca nuca-n perete este si faptul ca tu intusi ai acest sablon de gindire de a blama pe straini pentru bolile aduse se straini chiar daca iti dau citatul:

  Cand imigrantii vin cu ebola, sifilis, HIV, lepra, etc, trebuie sa iei masuri.

  De fapt nici un imigant nu a adus vreo ebola in America si Europa ci aceste boli au fost aduse de fapt de americani si europeni care s-au dus in tarile alea. Dar bineinteles ca tu si cu Tea Party stiti ca toate bolile sunt aduse de imigranti. Dar tu poti sa continui sa-l blamezi pe Avraam ca a fost un rasist si a adus toate bolile asupra Egiptului si sa aplauzi pe Egipeni ca fiind civilizati si “toleranti” si sa nu vezi ca americanii te trateaza pe tine exact asa cum l-au tratat si pe Avraam dar consieri ca o astfel de comparatie este ca nuca-n perete. Culmea este ca amindoi suntem in aceeasi stiuatie deoarece americanii tai ne-au mazilit pe amindoi, dar de mine le este frica deoarece stiu ca am sa le-o platesc in timp ce de tine putin le pasa deoarece stiu ca cu cit te bat mai tare tu cu atit ai sa le lingi mai cu zel mina care te bate.

 20. sonatalunii says:

  Vedeti, exact cum ne asteptam…

  🙂

  Pai nu? La încheierea vizitei, in urma cu doua zile, papa a avut o întâlnire cu șeful ortodox. Papa a îngenunchiat in fata ortodoxului, rugând sa-l binecuvânteze, pe el si pe biserica catolica, iar ortodoxul l-a sărutat pe frunte cu o sărutare sfânta. Evident ca atât smerirea papei (ca renunțare la pretențiile de infailibilitate care a declanșat, împreuna cu celebrul „filioque”, schisma din 1054), cât si asigurarea ca dacă ortodocșii se vor uni, papa nu le va pune nici o condiție, decât declarația comuna de credința (!), nu sunt altceva decât artificii politice. Si desigur, nici Dvs. nu sunteți naiv.

 21. Ianis says:

  La multi ani Romania, la multi ani romanilor de pretutindeni!

 22. Declaratia de credinta este la fel de moarta ca si celelo 28 de puncte. Nu sunt naiv sa cred in sinceritatea bisercii catolice sau ortodoxe, asa cum nu sunt naiv sa nu inteleg ca Marea Lupta a speculat prejudecatile anti-catolice si teama de infiltrare papala a americanilor, si nu sunt naiv sa nu inteleg ca ML, o carte plina de erori istorice si teologice, este o mare afacere pentru AZS. La fel cum inteleg ca paranoia decretului duminical este un istrument de control prin frica.

  Asi vrea ca AZS sa nu se mai sperie de umbre ca niste copii, si sa mearga inainte cu istoria. Secolul XIX s-a incheiat de 115 ani.

 23. sonatalunii says:

  Istoria merge înainte repetându-se intr-o forma sau alta. Numai uitând lecțiile trecutului putem fi naivi cu privire la viitor.

 24. Edi,

  Da. Cei doi folosesc elemente din patrat, sau invers.

 25. Am urmarit declaratile celor doi, care satui de decadenta societatii capitaliste vestice – liberale, doresc sa isi creeze proprul sistem de guvernare, care guvernare sa fie impreuna cu biserica, iar mandatele lor, pe viata. Iar pentru supusi, nem alimente, internet, drepturi ale omului… Parca nu am mai trecut o data pe acolo, incat sa stim ca ei ofera doar sclavie si eliminarea tuturor libertatilor umane! Ai invit pe nostalgici sa emigreze in tara lui Kim.

 26. Laur Brasov says:

  Pentru cei interesati de lumea antica, recomand cursul de pe Edx despre epistolele lui Pavel:

  https://www.edx.org/course/early-christianity-harvardx-hds1544-1x#.VH2hs2eFYvY

 27. Aurel,

  Ultima oara cand ai abordat problema i… emigratiei de pe pozitie biblica erai impotriva ei: „Nu plangeti pe cel ce moare, plangeti pe cel ce moare departe de tara lui” este textul pe care l-ai folosit la o inmormantare pe care ai oficiat-o pe vremea Juche-ismului miorotic. Apreciez consecventa. Keep doing the old good (blow) job for new masters, man.

 28. beniamin51 says:

  Edi

  „” Apreciez consecventa. Keep doing the old good (blow) job for new masters, man.””

  Daca am sta sa judecam drept si echilibrat , care dintre noi se poate lauda cu CONSECVENTA asta asa de mult trimbitata ?

  Parca nu demult deviza unora pe aici era ;-indoiestete de orce lucru sau ideie si schimba-te ,nu fi consecvent cu ideile mai vechi.cand noile evidente nu le mai suporta.

  Tu esti campion pe acest site in ati schimba ideile ,deci nu urmezi sfatul pe care il dai lui Aurel.
  Sarcasmul manifestat fata de Aurel , de multe ori este o sabie cu doua taisuri.

  Eu ca si tine nu sint consecvent cu ideile pe care le aveam acum cinci ,,zece ,sau cinsprezece ani

  Deci hai sa-l lasam si pe Aurel sa evolueze si sa nu mai fie cosecvent cu ideile lui de pe vremea JUCHE-ismului mioritic.( nu am nici o ideie ce ar putea insemna acest termen )

  In ce priveste noii stapini ai lui Aurel , aminteste-ti spusele lui Pavel;-” fiecare din noi nu sintem liberi asa cum ne place sa credem , ci sintem robii pasiunilor care ne controleaza ”

  Esti prea inteligent sa crezi ca tu acum ai devenit stapinul vietii tale si esti total liber din orce perspectiva te-ai analiza .

  Dupa R.C.Sproul tu esti pastorul meu cel mai favorit si in asta sint inca foarte consecvent si nu cred ca ma voi schimba foarte curind.

  Ps–ma surprinde ca aproape nimeni nu comenteaza la prezentarile de pe
  http://www.vectorsociety.org

  Pe acel site excelezi cu adevarat si asa cum ti-am mai spus ;–ai fost chemat sa hranesti oile adventiste si nu sa intariti cainii maidanezi ce scormonesc prin gunoaiele filozofiilor desarte , oricit de intelogenti crezi tu ca ar fi acesti caini.

  Ca pastor si invatator in biserica esti de nota 10 , ca folozof,… ma feresc sa-ti dau vreun calificativ,.

  Prin aceasta afirmatie nu spun ca ar trebui sa te opresti din speculatiile filozofiei , , nu, nici pe departe , imi plac aspeculatiile tale si chiar te rog sa continui cu ele .,dar chemarea ta nu uita ;–este sa fi un ambasador pentru Isus si impulsul pe care El l-a pus in mintea si inima ta.

  PSS–ma refer la Isus care si-a dat viata ca pretz de rascumparare pentru tine si nu l-a
  Ghissssas-ul unor asa numiti evanghelici pe care tu il detesti din toata inima.si de fapt BINE FACI.

 29. beniamin51 says:

  Edi

  Ti-as fi recunoscator daca mi-ai clarifica intelegerea ta la intrebarea pe care ti-am pus-o aici
  http://vectorsociety.org/2014/11/07/studiul-6-o-credinta-activa/

  Poate ca ai fost prea ocupat si sau nu ai citit comentariile facute la aceea prezentare.

  Aceeasi ideie ai prezentat-o si la una din intilnirile din biserica Buford-Atlanta .cateva luni in urma si deci se pare ca nu a fost doar o ideie scapata de sub control ci este ceva ce face parte din noua ta intelegere teologica la acest subiect.

  Toate cele bune.

 30. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:
  Aurel,

  Ultima oara cand ai abordat problema i… emigratiei de pe pozitie biblica erai impotriva ei: “Nu plangeti pe cel ce moare, plangeti pe cel ce moare departe de tara lui” este textul pe care l-ai folosit la o inmormantare pe care ai oficiat-o pe vremea Juche-ismului miorotic. Apreciez consecventa. Keep doing the old good (blow) job for new masters, man.

  Edi,
  Nu-mi amintesc sa fi oficiat vreo inmormintare la care ai participat tu si nu am habar de unde ai scos “textul” ala ca eu aud acum de el pentru prima data. Si pe ce vreme tineam eu astfel de predici? Pe vremea cind eu inmormintam pe cei care nu plecau din tara si ii deplingeam pe cei care pleacau? Daca nu te-ai sclerozat cumva, ma asteptam sa-ti amintesti ca pe vremurile alea eu am fost dat afara pentru ca promovam idei occidentale pe cind tu tineai predici despre America fiind fiara ce le lasa gura apa comunistilor si ca atare nu ai ajuns niciodata sa fii dat afara de de romani, ci performanta asta au realizat-o americanii tai care acum, bineintels ca nu mai sunt fiara, ci te-au “eliberat.” Da, pe vremea aia eram si eu un naiv si credeam tot ce ascultam la Europa Libera dar intre timp am ajuns sa cunosc occidental nu ascultind la Tea Party ca tine, ci studiind in universitatile alea superdestepte ale lui Dan Livis si am ajuns sa inteleg ceea ce acum vede toata lumea, si anume ca “civilizatiile” astea sunt de fapt toate fiare sau bestii din alea asa cum sunt prezentate in Apocalips si nu surse de prosperitate si binefacere. Eu nu stiu din ce biblii scoti tu “textile” tale si ce biblii citesti de le citesti asa aiurea, dar eu ramin la Geneza unde Olarul a promis oricarui om ca atunci cind moare se intoarce in pamint si ca atare atit “intoarcerea” mea in pamit cit si eventual o noua viata este treaba Olarului asa ca nu am sa fac ca Iuda sa-l vind pe Isus, sa vind crestinismul ca tine, sau sa-mi vind lucrarea de doctorat ca sa cumpar “ogorul Olarului” ca loc de inmormintare deindata ce Olarul deja mi-a promis un astfel de “ogor” pe gratis. Asa ca atunci cind am sa mor, indiferent unde am sa fiu, atit americanii cit si romanii au sa faca o mare sarbatoare si dupa ce benchetuiesc citeva zile, trebuie sa ma ingroape undeva ca daca nu, dupa citeva zile incep sa put si la propriu dupa cum toata viata le-am putit la toti, inclusive tie si oxigenatilor tai, la figurat. Si daca americanii in colaborare cu romanii decid sa ma arunce undeva pe fundul vreunui ocean ca pe Bin Laden sau sa ma ingroape prin vreun desert ca pe Gadafi, imi este perfect indiferent. De cadavrul meu pot sa scape usor; problema este ca nu pot sa scape de lucrarea de doctorat si de ce scriu eu, nici in veacul asta si nici in cel viitor. Si cine sunt “master”-ii mei? Sunt cumva din aia “worshipful”?

 31. Beni,

  Raspund diseara la lectiune pe Vector. Multumesc pentru interes.

 32. Beni,

  Juche este sistemul politic Nord-Korean.

 33. Aurel Ionica says:

  Edi,
  Uite, noul tau „profet,” Hawking, „profetizeaza” ca laptop-urile lui Dan Livis vor pune capat rasei umane:
  http://www.bbc.com/news/technology-30290540
  Astea da profetii, pe linga care alea ale adventistilor cu decretele duminicale sunt mizilicuri. Si cind te gindesti ca „evanghelia asta stiintifica” nu are cum sa greseasca deoarece este numai logica si matematica pura! Asa ca, in timp ce adventistii fug ca potirnichiile sa se ascunda prin munti, Dan Livis si colegii lui au sa-si arunce laptop-urile la gunoi. Ce zici, ai putea sa aranjezi cu Dan Livis sa arunce laptop-ul in cosul meu de gunoi unde l-am aruncat si pe Aristotel, ca eu sunt „necredincios” din ala de nu da doi bani pe „profetii,” nici alea „inspirate,” si nici alea „stiintifice”?

 34. dalivis says:

  AI
  cu studentii mei de facultate (cei care sunt anul doi sau chiar unul) discut lucruri mult mai interesante si mai adanci decat aruncatul laptopurilor la gunoi. pt. arumcatul laptopurilor la gunoi te-ai chinuit sa-ti iei un phd? si dupa aia cu ce te mai iei de noi pe-aici pe O2? ai inventat alt sistem de e-writing / mail si o sa ni-l dai si noua cadou de Christmas? 🙂

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: