Ideea periculoasa a lui Hawking III


images Versiune audio

77 Responses to Ideea periculoasa a lui Hawking III

 1. Aurel Ionica says:

  Bogdan Lorin Tudose spune:

  Eu ce nu inteleg de ce Dumnezeu crează ființe inferioare una de alta daca el e asa corect?

  Dar cum evoluatia a creat finite inferioare si altele superioare intelegi? Si daca evolutia a creat fiinte inferioare si superioare, de ce este ea “asa corecta”? Stii, eu zic sa nu te mai plingi asa de tare ca Dumnezeu te-a facut sa gindesti si a creat o nedreptate animalelor, ca eu nu prea am impresia ca esti in stare sa gindesti. Eu zic sa te iei de mina cu prietenul meu Beni Plesa cu “predestinatia” lui, ca sunteti amindoi cam blocati, decit ca timpeniile sunt diferite. De aia spun eu ca este greu de stabilit daca bisericile sau scholile sunt mai eficiente la a indobitoci pe oameni.

 2. Nu mi-ai dat nici un răspuns!! Eu nu am pomenit nimic de evoluție!! Era vorba despre Dumnezeu!! Te-ai enervat si supărat pe mine ca nu stii ce sa îmi răspunzi!! Șieuț care credeam ca îți sunt simpatic….Acum cu cine mai beau eu whisky ala??

 3. Aurel Ionica says:

  Bogdan Lorin Tudose spune:

  Nu mi-ai dat nici un răspuns!! Eu nu am pomenit nimic de evoluție!! Era vorba despre Dumnezeu!! Te-ai enervat si supărat pe mine ca nu stii ce sa îmi răspunzi!! Șieuț care credeam ca îți sunt simpatic….Acum cu cine mai beau eu whisky ala??

  De simpatic imi esti simpatic, dupa cum si Beni Plesa imi este simpatic, si amindoi imi sunteti simpatici deoarece nu sunteti ruginiti ca acesti oxigenati de aici care de atita oxigen incep cu insultele cind spun ceva ce nu le convine si nu pot sa combata. Si ti-am si raspuns, dar probabil ca trebuie sa-ti explic raspunsul. Cind ai intrebat ce este “corect” in faptul ca Dumnezeu a creat unele fiinte superioare cum sunt oamenii si alte fiinte inferioare cum ar fi animalele, eu am interpretat intrebarea mata ca motivul pentru care nu poti admite ideea ca Dumnezeu ar fi creat si oamenii si animalele este deoarece nu poti accepta o explicatie ce presupune o astfel de inegalitate si de aceea ai imbratisat cu atita entuziasm evolutionismul si ateismul. Or in raspunsul meu, eu am aratat ca ideea unor animale inferioare si altele superioare este de fapt ideea de baza in evolutionism, si ca atare, cind respingi ceva invocind un motiv dar imbratisezi alceva cu tot entuziasmul dar pentru acelasi motiv, esti irational dupa teoria mea care defineste irationalitatea ca inconsecvente in gindire. In ce priveste bautul whisky-ului, insa doamne sa ma ierti, ca eu ramind la berea mea “fara alcool” (acum e bine?). Asa ca eu astept cu nerabdare sa inchideti bisericile incepind cu a lui Edi si-mi faci si mie rost de invitate ca eu vreau sa chiui acolo si sa dantuiesc mai cu zel decit Ianis si polihronu. Hai ca mie mi s-a facut lehamie mai tare decit voua de roci care au fix 6000 de ani, pacate originare, “predestinatii,” si alte astfel de timpenii.

 4. Aurel,

  Pai da, tie ti s-a facut lehamite de „adevarurile” astea revelate direct de la gura lui Dumnezeu fiindca nu gandesti logic ci in opozitii.

  Adica tu, in loc sa pricepi ca n-ai voie „sa raspunzi inaintea lui Dumnezeu” (si nici in fata celor care au primit autoritate sa poarte diferite sabii, funii, pixuri, microfoane etc) ci trebuie sa-ti tii gura si sa spui Haleluja si Amin!, ori formule mai politico-universitare: Sa traiti sefu!, aveti dreptate frate presedinte (hehe!), tu te apuci sa le pui pe toate in opozitii ca sa vada si gaga ce gogomanii pot iesi din „gurile inspirate” care spun doar adevar curat, adevar numai bun de inghitit de cei predestinati dinainte de vejnicii… 🙂

  As mai spune ceva, da ma opresc aici ca sa nu-l ispitesc pe Ianis sa se-apuce si el de masturbat, ca stiu ca lui ii place doar sexul de-adevaratelea in grup, cu conditia sa fie in centru cine trebuie. Si ala, in orice caz, nu esti tu!…

  Poti sta linistit amigo, ca mi-am dat singur si comanda de „marsh”, asa ca sa nu lipseasca nimic din tratatie… 🙂

 5. beniamin51 says:

  Paul Csavdari

  Mai Pavele , mai ,mi-a fost dor de tine si de comentarile tale.
  Ferice de tine ca tie ti-a fost dat (ai fost predestinat) sa aflii tainele imparatiei , iar noua celorlalti ne vorbesti in pilde ca nu cumva sa intelegem si sa ne intoarcem la adevar. de la caile noastre ratacite.

  Stiu ca nu te superi cand te tachinez , insa spune-mi si mie ,:-sintem deja la a treia IDEIE PERICULOASA DE_A LUI HAWKING si inca nu am auzit pe nimeni sa ne spuna in ce consta aceste idei asa de periculoase ,? Daca sint asa de periculoase as vrea si eu sa stiu care sint efectele lor si ce pun in pericol ?

  Isi mai aminteste cineva care sint cele trei idei periculoase pe care Edi vroia sa le scoata in evidenta ,si in ce consta pericolul de a fi expusi unor astfel de idei ?

  Ia pune-le tu in OPOZITIE , ,lumineaza-ne ,ca nu cumva sa ne trezim ca am avut adevarul si l-am lasat sa treaca pe linga noi .

  Iar daca tu nu-ti amintesti care sint aceste trei idei periculoase , poate ne ajuta LORIN TUDOSE .

  Ps–ai grija sa nu cazi din barca , e iarna prin Suedia si apa este foarte rece.

  Iti doresc din toata inima un an nou cu multe impliniri si imi pare rau ca Edi nu ne-a pregatit un cosulet din care sa ne scoatem fiecare cate o binecuvintare , sau poate chiar in aceste „idei periculoase” se ascund binecuvintarile noastre de toate zilele..

 6. ge2oana says:

  Mai Pavele, mai,

  Te consideri mare disident SDA doar pt. ca la inalnirea aia „istorica” ai zis (!?) pe sleau ca nu mai crezi ca Duhul Sfant e o persoana si d-aia tot o arzi pe la Braila cu cel „….frate presedinte….” si alte alea experiente facute de tine pe calea ingusta !!??

  Deh, daca ai gasit fraieri sa-i fraieresti (alde gaga, gugustiuci….) , adica sa le iei banu` cu vrajeli si kkaturi cu substrat teleologic !
  Ce tot o babardezi si o bulesti cu retorica ta , cand tu ai mancat paine (buna !!) din munca altora care , in loc sa dea o paine in plus parintilor sau copiilor lor, va dadea voua , haita flamanda si lipsita de scrupule, zecimi si daruri !!??

  Cat erau „experientzele ” in floare te durea fix in pix , dupa aia ai devenit disident si analist pe text in ale teleologiei, specialist citit (!?) in logica si parintii ei, plus cititor in stelele lui…..Dumnezeu .

  Cum se numesc aia care folosesc TOATA logistica SDA chiar si dupa ce au renuntat , zice lumea, la ideologia adventista !!??

  Relatii, prieteni, beserici, organisme, in fine , logistica , vorba lu´ Dan Liga ” …dom´le , azs are o logistica extraordinara ce poate fi….” . Ce kkat amestecat !!

  Dumnezeu !!??

  Pardon, care Dumnezeu !!??

 7. ge2oana,

  Esti cu pluta, draga?… Sau vrei sa-i bagi falimentu’ lui Edi?… 🙂

 8. ge2oana says:

  Da ,Paule da,

  Ca musca la arat sau ca musca pe muntelele Ararat.
  Am glumit, ce dracu`, nu mai stii de gluma !?
  Cat despre Edi, pardon , el nu-i in tagma jefuitorilor de profesie.
  Cunoastem marfa ,d-aia vorbim . Parol !!
  Eh, Doamne Isuse, pana la Tine , „sfintii” ne scot dintii si cand sa zicem si noi ceva, puleaura, doar onomatopee si ssssszzzzttt-ituri !

  Ce sa facem noi acuma , asta-i lumea pe care TU ai facut-o !

  Mama ei de lume, ca tare-i tare-n gura !

  Da´ daca-mi zici ca nici cantecul nu e pe bune ( ca sa nu ami zic de frumusetea asta de fata !!!!) , zau, sparg tastatura si ma botez la Martorii lui Jehova , inainte sa ma sinucid direct in gura cu pistolul din dotarea colegilor mei din fortele de interventie rapida !!

  Ha, n-ai sa vezi ! Ca doar n-oi fi proasta sau dusa cu pluta !

  Pai da nu !!??

 9. Aurel Ionica says:

  Apropo de idei “periculoase,” in Franta a aparut o carte de un autor celebru (desi nu chiar asa de celebru ca Edi) care sustine ca Franta va deveni islamica. Iar argumentul lui este ca francezii nu au alta optiune decit sa imbratziseze islamul deoarece noua “evanghelie vesnica” a lui Edi cu Enlighment-ul apartine evului mediu si este o gogorita in care nu mai crede nimeni. Ca atare, singura alternative este intoarcerea la religie, si asta nu o spune un fundamentalist, ci un ateu get beget:


  Houellebecq said the wider theme of his book is the return of religion to the centre of human existence, and the demise of the Enlightenment ideas that have prevailed since the 18th Century.

  „The return of religion is a worldwide movement, a tidal wave… Atheism is too sad… I think right now we are living through the end of a historic movement which began centuries ago, at the end of the Middle Ages,” he told Le Figaro.

  In the end Houellebecq implies in his interviews that the return of religion is a good thing – he says he himself is no longer atheist – and that even Islam is better than the existential emptiness of Enlightenment Man.

  „In the end the Koran turns out to be much better than I thought, now that I’ve re-read it – or rather, read it,” he told Paris Review.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-30694811

  Asa ca speranta lui Beni Plesa ca duhul le va suci mintile lui Edi, Ianis, si polihronu si ca ei se vor reboteza, vor fi “spalati” in singele lui Isus inca de la intemeierea lumii de toate pacatele lor savirsite in trecut si in viitor (inclusiv timpeniile sustinute pe oxigen) si vor cinta in corul de la megachurch-ul la care se duce el, are sanse cam mici sa se implineasca. Dupa “profetiile” fostului ateu, Edi, Ianis, si polihronu se vor pune cu burta pe Koran si dupe ce-l vor citi vor descoperi ca abia atunci sau super-luminat asa ca atunci vor predica cu si mai mult zel “evanghelia vesnica” dupa Mahomed. Tare incilcite mai sunt caile “domnului.” Acum care „domn,” ala cu barba sau ala cu coarne, este greu de spus. Dar daca si ateii incep sa se descoverteasca de la ateism si sa le placa mai mult islamismul, ateismul asta trebuie sa puta tare pentru cei care au avut nemintosia sa-si bage nasul in astfel de rahati.

 10. Ianis says:

  Nea Aurica
  Cartea la care faci matale referire e un roman nu vreun studiu care sa suceasca mintile profetile ale fratilor.

 11. Aurel Ionica says:

  Ianis,
  Si ce scrieti voi aici ca ateismul va cuceri lumea si religia va disparea nu este roman? Cind va bateti toti in romane si nimeni nu mai cumpara romanul vostru, asta ce inseamna? Gindirea aia „stiintifica” si „logica” cu care va laudati nu va ajuta sa va raspundeti nici macar la o intrebare ce este la mintea cocosului? Daca Franta care este parintele (sau ma rog, mama, ca sa fim corecti politici sa nu o suparam pe Alexa) ateismului, sexularismului (na!, cea-m scis am scris!) si iluminismului, nu mai crede in astfel de timpenii, va dati seama ce ramasi in urma sunteti?

 12. Ianis says:

  Eu astept sa il sperii pe Beni cu stiri de ultima ora despre Overlorzii care vor sa invadeze Terra, aia din Sfarsitul Copilariei al lui Arthur C Clarke.

 13. Aurel Ionica says:

  Ianis,
  Pe Bni nu-l sperie nimeni, el stie ca totul a fost prevazut si decis de Dumknezeu inca de la intemeierea lumii asa ca el poate sa doarma linistit, asa ca indiferent ce asi zice eu sau ce ati zice voi, pe el il doare-n fund. Ce vrei „veste” mai buna decit aceasta? Si daca vestea este „buna” pentru el, exista vreo sansa sa fie neadevarata, in special cind i-a fost spusa de „pana inspirata,” Sproul, care nu a discutat cu vreun inger, ci direct cu Dumnezeu care i-a spus cum alege el?

 14. Ianis says:

  Am auzit că musulmanii au pregătit un mormânt pentru Isus la Medina, lângă cel al profetului lor. Ei cred că Isus se va întoarce într-o bună zi, va lupta pentru instaurarea islamului în toată lumea, îl va distruge pe Antihrist, va rupe crucea, va ucide porcii, va judeca lumea după legea Coranului (nu după Evanghelii), apoi va muri la vârsta de 40 de ani.

  Deci, oare nu sunt islamicii frati asteptatori in Domnul? Ia uite aici
  Venirea lor la putere n-ar fi decat implinirea rugaciunii domnesti „vie imparatia Ta” 🙂

  PS Cred ca sunteti la curent cu stirea asta: At least 12 killed in shooting at French satirical magazine Charlie Hebdo

 15. Aurel Ionica says:

  Ianis,
  Chestia cu Isus, “impulsuri” de la el, crestinisme si denominatiuni crestine, nu mai crede nimeni in ele, asa ca aici voi, ateii si sexularistii, ati facut o treaba buna asa ca cei care vor religie deoarece le pute ateismul, nu mai pot inghiti biblii si crestinism. Si daca cineva vrea religie deoarece ii pute ateismul si sexularismul, ce optiuni are? Sa adopte meditatii transcendentale sau sa adopte iudaismul care nu este decit pentru cei care au iesit din putza binecuvintata si ciopirtita corect? De aceea francezul spune ca singura alternative este descoperirea Koran-ului. Tu stii vreo alta alternative?

 16. ge2oana says:

  Ianis,

  Da , suntem la curent cu Franta.
  Reactiile vor fi pe masura in toata Europa, Germania fiind deja in stare critica vis a vis de islam.

  Se incing spiritele, ca sa nu mai zic de serviciile de informatii.

  La fel ca si cu 11S, nimic nu va mai fi la fel ca inainte , paradigma se schimba .

 17. Aurel Ionica says:

  ge2oana spune:

  La fel ca si cu 11S, nimic nu va mai fi la fel ca inainte , paradigma se schimba .

  Si cum se “schimba,” mindretea asta de “civilizatie” occidental elimina teroristmul si islamismul cu bombelelor lor cu laser si instaureaza societatea aia sexulara si fara vreo religie, sau “teroristii” astia cu islamismul lor cistiga? Ce prezic computerele lui Dan Livis?

 18. George Sea says:

  Crestinismul si islamismul nu au nici o sansa in viitorul apropiat sau indepartat.
  Din spate, cu motoarele la maxim, alimentate cu Darwinism, Nietzsche si Descartes vine TEORISMUL.
  Bine inteles pentru a mentine combustia, motoarele teorismului au nevoie de o doza dubla de Oxigen.
  A ia iaaa… Sa vezi zbor printe stele.

 19. beniamin51 says:

  Aurel Ionica

  „” De aceea francezul spune ca singura alternative este descoperirea Koran-ului. Tu stii vreo alta alternative?””

  Aurele , ai uitat asa de repede ca Edi nu demult afirma ca ADVENTISMUL sabatarian este cale de reformare a crestinismului.

  Inca tot nu am inteles ;care adventism si care crestinism ,reformeaza sau se lasa reformat.

  Ceva adevar spui si tu ;–islamul si adventismul de ziua a saptea au foarte multe lucruri in comun;
  1–amindoua religii au fost fondate de catre un profet (profeteasa) care pretindeau ca readuc pe scena din nou crestinismul iudaizant a lui Iacob
  2–Atit Elena W. cat si Mahomed au pretins ca au primit revelatii de la ingerul Gabriel
  3–Adventistii care urmeaza strict pe Elena W sint tot asa de extremisti pe cum sint unii dintre musulmani.
  4–Amindoua religii pretind ca sint singura religie adevarata
  Deci nu este de mirare ca Edi mai spera in reformarea crestinismului prin adventismul de data aceasta reinventat de el.(eu ia urez succes)

  Nu demult am vazut un bumper sticker pe o masina si scria cam asa:
  „”nu te lua dupa mine , nu ma urma ,deoarece si eu sint pierdut””
  Hai ca tu esti foarte creativ, incearca sa inventezi o lozinca pentru toti oxigenatii care si-au pierdul dumnezeul lor si acum sint ca stelele ratacitoare atrase spre o mare gaura neagra.

  Dar poate ca lozinca aceea de mai sus nu este chiar asa de ne-reprezentativa pentru toti aceea care credeau ca Edi a devenit ateu inainte inca sa fie raspopit.

  As vrea si eu sa stiu ce intelege Edi cand inainte de predica face o rugaciune scurta si zice:

  Tata din ceruri ,te rugam sa ne dai Duhul tau cel sfint pentru a intelege scripturile””

  Care Tata , care duh si la ce fel de CER se gandeste el cand face aceasta rugaciune ?

  Nu ma astept ca Edi sa comenteze la acest subiect ,dar poate cineva are darul translatarii limbilor religioase si ne poate ajuta .

 20. Judecata lui Isus dupa Coran a inceput cu ISIS, Iar azi s-au prezentat la bara ,zece ziaristi si doi politisti, fiind gasiti vinovati pentru inalta tradare si condamnati cu pedeapsa capitala.
  Allah-u Akbar, sau altfel tradus, afara cu islamicii din Europa ! in dunele lor de nisip unde pot trai ca sfintii, neintinati de pacatul occidentului decazut.

 21. Beni,

  Lasa vrajeala sectara si pune-i si pe profetii tai preferati , sporul si egipteanul, langa e.g.wite si mohamed.

 22. Postmodernist,

  Pai poti fi sigur ca urmatoarea etapa „logica” este confruntarea sangeroasa intre crestini si musulmani. Ce-o sa iasa de-aici nici nu vreau sa-mi imaginez. Da’ ce sa-i faci, asta se intampla cand oamenii nu-si folosesc rationalitatea ci prefera sa-si foloseasca „logica” si muschii… 🙂

 23. Paul,

  Nu stii ce logica sa mai folosesti cu asemenea oameni, unii dintre criminalii islamici care rapeau oameni occidentali si ai ucideau, primeau in acelasi timp ajutoare de somaj in Europa !
  Acelasi lucru care ma enerveaza la culme, este mentalitatea sectantilor romani, care ajunsi in occident, bombardeaza oamenii cu prejudecatile lor, cu a doua venire, cu biletele ” Isus te Iubeste „, cu condamnari a oamenilor care sunt diferiti de ei. Doar barbile si armele ai difera pe unii de altii, Unii ataca cu kalashnicov, altii cu versete. Lumea lor, a occidentalilor a cunoscut asemea lucruri cu o mie de ani in urma, iar acum se duc rumanii sa-i schimbe, ca asa le-a poruncit lor aiatolahii, ca daca nu au aduc noi contribuabili la fondul de pensii, nu vor primii stele in coronite, sau virgine dupa altii. Insa tehnologia moderna ai fermeca pe toti. Niciunul nu este lipsit de smartphon-uri, tablete, ceasuri scumpe, masini …acolo nu mai sunt modesti si nu mai urasc lumea decazuta care le fabrica!

 24. George Sea says:

  postmodernist

  Numele aless nu te defineste

  „… smart-phones, tablete, ceasuri scumpe, masini”…
  Schimba stilul ca suna tare lamentabil si te asemeni foarte mult cu „three (four) stooges” de la Vector Society.

 25. Aurel Ionica says:

  beniamin51 spune:

  As vrea si eu sa stiu ce intelege Edi cand inainte de predica face o rugaciune scurta si zice:

  Tata din ceruri ,te rugam sa ne dai Duhul tau cel sfint pentru a intelege scripturile””

  Care Tata , care duh si la ce fel de CER se gandeste el cand face aceasta rugaciune ?

  Beni,
  Tu doar chestiile alea nu le-ai priceput din rugaciunea lui Edi? Dar chestia aia cu intelesul “scripturilor” ai priceput-o? Care “scripturi”? Alea ale lui Nietzsche si Darwin? Ca alea din Biblie el este convins ca le pricepe perfect. Dar cred ca tu nu intelegi rugaciunea lui: El nu se roaga pentru sine, ci pentru prostii care-l asculta. Intrucit cei care casca gura la el cred in Dumnezeu, el il roaga pe Dumnezeul ala in care cred ei sa le deschida mintea sa priceapa „scripturile” sunt ceea ce le spune el. Pricepi acum?


  Nu demult am vazut un bumper sticker pe o masina si scria cam asa:
  “”nu te lua dupa mine , nu ma urma ,deoarece si eu sint pierdut””
  Hai ca tu esti foarte creativ, incearca sa inventezi o lozinca pentru toti oxigenatii care si-au pierdul dumnezeul lor si acum sint ca stelele ratacitoare atrase spre o mare gaura neagra.

  Pai vad ca tu le-ai creat un bumper sticker cit se poate de reusit asa ca mie nu-mi ramine sa-ti creez si tie unul. Ce-ai zice sa-ti lipesti si tu pe masina un bumper scticker pe care sa scrie:
  “Daca nu ma urmezi pe mine esti cu siguranta pierdut ca eu sunt garantat salvat multumita lui SPROUL!”
  Ce zici, iti acoperi masina cu astfel de bumper stickers?

 26. Beni, rugaciunea nu este delirul cuiva care vorbeste in limbi sau prooroceste in fata comunitatii. Dac tot de-ai dat cu Sproul (pe care il apreciez mai mult decat AI) trebuie sa intelegi rugaciunea din punctul de vedere al bisericilor liturgice.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: