Nu va lasati creierele pe calea ferata

La ceremonia inmanarii premiului Darwin pentru soldatul care a devenit cobai voluntar, Darwin a luat cuvantul si a spus:

Cu cine voi asemana neamul acesta de oameni? Il voi asemena cu o turma de oi care trece calea ferata urmandu-si pastorii. Trenul se apropie cu viteza, locomotiva suiera strident, dar turma nu se opreste. Dupa ce bolidul a trecut, turma isi continua mersul compact lasand in urma creiere de oaie risipite pe calea ferata.

Dupa ceremonie, ucencii s-au apropiat de el si l-au intrebat: „talcuieste-ne pilda cu trenul si oile pe calea ferata”.

Darwin a luat din nou cuvantul si a spus:

Voua v-a fost dat sa intelegeti tainele selectiei naturale. Pentru ei, taina aceasta este acoperita de Creationismul Stiintific.

Asa cum v-a scris, dupa intelepciunea data lui, si fratele Dawkins, selectia actioneaza la nivelul genei. Supravietuirea genei de oaie depinde de supravietuirea turmei, mai degraba decat de cea a individului, si de decizia pastorului, mai degraba decat de cea a oii. De aceea instinctul de conservare al oii este instinctul de consevare a turmei. Oaia va alege sa moara mai degraba decat sa se rupa de turma, si turma va alege sa sacrifice un numar de oi, mai degraba decat sa se desparta de pastorii ei.

Omul este singurul animal care isi poate recicla instinctele prin cultura. Religia este instrumentul cel mai eficient. Revolutia pleistocenului a constat in transformarea omului din scavenger si culegator in vanator. Cultura picturilor rupestre, care se intindea din Spania pana in Romania si Franta, ne-a lasat urmele unor ritualuri elaborate prin care omul se identifica cu animalul de prada. Revolutia agrara, care a avut loc aproximativ acum 10.000 de ani, a reciclat instinctul de vanator in instinctul de turma. Instrumentul acestei transformari a fost credinta in zei, care a inlocuit religia totemica si shamanismul vanatorului-culegator. Oamenii au devenit “turma zeilor” pastorita de reprezentantii acestora, preotul si regele.

Manifestarea istorica extrema a co-dependentei oaie pastor a fost iudaismul. Trebuie sa recunoastem totusi ca profetii evrei au fost primii care au atacat aceasta relatie. Totusi, ea s-a pastrat in Crestinism, comunicata prin canalele paralele ale religiei si agriculturii, pana in secolul luminilor. Iarasi trebuie sa recunoastem ca evreii seculari au avut o contributie majora in victoria iluminismului. Acesta este si motivul pentru care evreii sunt subiectul favorit al teoriilor conspirative reactionare, de la Protocoalele Inteleptilor Sionului la Walter Veith.

Atunci, un profet evreu, care se scobea in nas sub crengile pomului vietii, s-a ridicat si a zis:

Capitalismul a eliberat taranul medieval din robia seniorului si a preotului. Proletarul e stapan pe forta lui de munca si poate sa o vanda cui vrea. Desi nu se bucura de educatia burgheza, proletarul nu are stupiditatea religioasa a taranului. Duminica bea bere si mananca mici in loc sa mearga la biserica. Cat despre burghez, religia lui este banul.

Atunci – intreba alt ucenic – cum au ajuns AZS sa aiba psihologie de turma in sec XX?

Evreul se mangaie pe barba si raspunse:

Religia este opiumul poporului. Literalismul Vechi-Testamentar a facut ca AZS sa devina o enclava Vechi-Testamentara in timpurile moderne. De asemenea, paranoia apocaliptica ii face pe AZS sa creada ca daca se desprind de turma vor fi victimele celor sapte plagi. Cat despre pastori, ei sunt clasa stapanitoare, membrii ai acelei elite pe care propria lor invatatura o numeste “fiara cu coarne de miel care vorbeste ca un balaur”.

Profetul scoase o hartie de sub surtucul peticit si citi cu accent german:

We feel that if anyone should recognize a debt of loyalty and service for the many courtesies and considerations received from the Department of Defense, we, as Adventists, are in a position to feel a debt of gratitude for these kind considerations. The type of voluntary service which is being offered to our boys in this research problem offers an excellent opportunity for these young men to render a service which will be of value not only to military medicine but to public health generally. I believe I speak not only the sentiments of our administrative group in this office, but also of our Adventist young men in the services, in observing that it should be regarded as a privilege to be identified with the significant advanced step in clinical research.

Aceste este, continua el, raspunsul lui Theodore R. Flaiz, secretar al Departamentului medical al Conferintei Generale catre Lt Colonel W. D. Tigertt, commantul unitatii medicale de la Fort Detrick. Tonul este acelasi pe care pastorii din Romania il foloseau, in acelasi timp, in corespondenta lor cu autoritatile marxiste, (evreul rosii), in timp ce tinerii lor infudau puscariile pentru aspecte tehnic-formale imprumutate din Iudaism si invatate de la aceiasi pastori.

Ucenicii au inceput sa rada si sa faca glume pe seama premiantului, care si-a lasat aripile in jos de rusine. Atunci s-a apropiat de ei un preot iezuit care avea o harca de Homo erectus pekinensis intr-o mana si fructul oprit in cealalta. Parea frantuz, si facea parte dintre ucencii lui Darwin si ai lui Isus, in acelasi timp. Preotul a ridicat mana si a spus:

Nu radeti. Crestinismul va fi salvat de Teoria Evolutiei.

Exista o impresie gresita cu privire la faptul ca Isus ne recomanda sa fim oi. Intr-adevar, Isus se adreseaza oilor si denunta pe pastori ca “hoti si talhari”. “Mai marii neamurilor stapanesc peste ei si oamenii ii numesc “eyergetes” – binefacatori. Intre voi sa nu fie asa”. Pildele lui recunosc o realitate bio-sociala. Dar Isus le recomanda ucenicilor sa recicleze instinctul gregar in instinct de sarpe/porumbel. Oaia care renunta la confortul stupid al turmei va supravietui intre lupi prin reciclarea instinctului gregar in intelepciunea sarpelui.

Sarpele nu este inteligent. “Intelepciunea” la care se refera Isus este suma instinctelor si dotarilor, care este una din cele mai formidabile mecanisme de supravietuire individuala in istoria vietii. Sarpele vede in infrarosu. In aparenta surd, are o ureche interioara care simte cele mai mici vibratii in nisip. Sarpele a renuntat la picioare pentru a se misca liber in orice mediu: pe pamant, sub pamant, in apa, in copaci, in scorburi. Sarpele nu are nevoie de turma si de pastor. Fiti dar intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii

In concluzie, Darwin a spus:

Multumim celor care au imbunatatit genomul lui Homo Sapiens lasandu-si creierele de oaie pe calea ferata.

32 Responses to Nu va lasati creierele pe calea ferata

 1. Ianis says:

  Cred ca a mai fost postat:

 2. Marcus Crassus says:

  Excelent articolul, Edi!

 3. Marcus Crassus says:

  Reblogged this on TROPARUL.

 4. Aurel Ionica says:

  PRIN EDMOND CONSTANTINESCU

  In concluzie, Darwin a spus:
  Multumim celor care au imbunatatit genomul lui Homo Sapiens lasandu-si creierele de oaie pe calea ferata.

  Foarte hazlie chestiea asta cu zdrobitul creierelor de oaie pe calea ferata. Asta da umor! Ce mai, Edi le da clasa la aia de la Charlie. Dar cred ca nazistii i-au dat clasa lui Darwin la imbunatatirea genomului lui Homo Sapiens folosind camerele de gazare si nu niste locomotive hodorogite. Sa te tii cu burta de ris si nu alta!

 5. Mizantropescu says:

  Aiurel, preferai sa dea cu subsemnatul pe la securitate ca sa ne faca sa radem tinandu’ne de burta?
  Fiecare cu umorul lui, maestre!

 6. beniamin51 says:

  Mizantropescu

  La multi ani ,si eu iti spun bine ai revenit dupa o absenta indelungata.
  Sper ca esti bine si te rog sa nu-mi porti pica ,deoarece nu ti-am gresit cu absolut nimic.

  Teoretic hai sa admitem ca Aurel trecea pe la securitate , In lumina ultimelor evenimente ,nu crezi ca „ciripeala” lui la securitate poate fi integrata la capitolul –libertate de exprimare- si ca de fapt ar trebui sa strigam si noi ca majoritatea turmei de francezi ;–I am AUREL ! ?

  Nu trebuie sa fi de acord cu mine , insa tot mai multa lume se desteapta si realizeaza ca cei cu caricaturile si-au cautat-o cu luminarea si ca de fapt caricaturile lor nu educau pe absolut nimeni .
  Libertatea de vorbire e -una- si ce faceau ei este nebunie ,pentru cei ce mai au inca o farima de minte.

 7. Beni: ” Libertatea de vorbire e -una- si ce faceau ei este nebunie. ”

  Si in ce consta libertatea asta de vorbire? Ei nu au vorbit, s-au au dat cu parul?

 8. Mizantropescu says:

  Beniamin,

  La multi ani si tie! Si bun regasit!
  Fii pe pace, nu port pica nimanui. Sunt un mizantrop bun si iubitor, un la fel de demn urmas a lui Isus precum sunt si adventistii.

  In ce priveste posibilitatea ca Aurel sa fi fost blogger la Securitate si paralela cu Charlie si caricatura la care faci apel, stii bine cat e de fortata.

  Singura asemanare este ca nici unul, nici altul nu’si iubeau aproapele…

  Insa macar Charlie n’a emis pretentii, fiind un entertainer, bun sau rau, in timp ce Aurel era pastor de suflete, iar constiinta lui stie cel mai bine de ce are atatea complexe, pe care doar orbii nu le vad.
  Charlie a sarit calul, expunandu’se in fata prostiei fundamentalismului.
  Iar Aurel sare calul fiind un fundamentalist.
  Imi amintesc ca nu erai chiar corijent la logica, si bazandu’ma pe asta, mai ca stiu faptul ca intelegi prea bine ca sofismele nu’l salveaza de comportamentul isterico-gregar si mediocru.
  Si sa nu intelegi ca’l judec. Nu, nu!
  Doar il evaluez clinic.
  Nici macar un diagnostic nu rostesc impotriva lui.

  Macar ca omeneste vorbind, i’as face un mare bine.

 9. beniamin51 says:

  Fraier din mase (postmodernist)

  mai baiatule , hai sa incerc sa te educ prin a te icuraja sa-ti folosesti neuronii blocati de prea multa propaganda anarhista.

  Tu pretinzi ca ai avea libertatea sa zici orce stupiditate care iti trece prin minte.

  Fa proba urmatoiare si sa vedem daca vei trece examenul:

  I-a dute tu cat poti de repede in fata familiei tale sau la vecinii tai si foloseste-ti libertatea de exprimare prin ai injura , si batjocoreste-i pe fiecare in parte caricaturizind anumite aspecte ale fizionomiei sau gandirii lor.

  Daca ai curajul sa faci acest lucru poti sa te iei de mana cu toti prostii de -I am Charlie- ,iar daca nu o faci demonstrezi clar ca mai sint sperante in ce te priveste. si nu esti chiar asa de fraier precum iti era numele.

  Poate ar fi bine ca doar tot esti instabil , sa-ti schimbi din nou numele si sa te numesti -Postcivilizat-., Post sensibil , Om fata bun simt , ANARHIST .

  Spune-mi ce ti-a zis familia sau vecinii dupa ce ti-ai folosit aceasta libertate de vorbire (lipsa de bun simt) si trimite-mi o fotografie ,daca cumva te-ai ales cu un ochi vinat din toata aceasta alegere inteleapta de ati ridiculiza familia .

  http://www.nbcnews.com/storyline/paris-magazine-attack/turkeys-pm-compares-israels-netanyahu-paris-terror-attackers-n286611

  Liderii politici si religiosii fundamentalisti din Israel sint mult mai teroristi si practica terorism de mai bine de 60 de ani omorind pe crestinii palestinieni .

  Sionistii evrei sint parintii terorismului global .

  Ia incerca tu sa defaimezi pe evreii religiosi fundamentalisti si pe liderii politici ai lor si vei vedea cum LIGA impotriva defaimarii tabareste asupra ta si incerearca sa-ti limiteze libertatea de exprimare.

  Tu chiar nu vezi cata ipocrizie este in religie si politica ?

  De ce crezi tu ca seviciile de securitatedin Franta , care stiau foarte bine intentiile acestor musulmani , i-au lasat sa-si duca planul la implinire si au sacrificat 17 oi pe linia ferata ?

  Tu chiar nu vezi ca aceasta situatie este similara cu 9-11 din New York si Pearl Harbor ?

  Erai candva adventist ce se mandrea cu marea lui intelepciune de a citi semnele timpului .Ce s-a intimplat cu marea ta intelepciune ?Se pare ca palaria ateismului ti-a cazut pe ochi si acum ai devenit adept al anarhismului pe toate planurile si fara nici o granita.

  Acestea sint oare valorile humanismului secular ;–jigneste pe cine iti iasa in cale si mai fa din aceasta prostie si o emblema cu care sa te mandresti ??

  Asta nu mai este evolutie , ci este cadere libera din copacul evolutiei , nu mai esti nici in „tufisul” in care s-a metamorfozat acest copac , ci esti undeva prin praful stelar asteptind un vint prielnic sa te zboare spre Orionul ala cu strazi de aur si mere de argint.

  Calatorie placuta .

  sint convins ca nu poti sa fi chiar asa de fraier pe cat iti este numele.

 10. beniamin51 says:

  Mizantropescu

  „”Si sa nu intelegi ca’l judec. Nu, nu!
  Doar il evaluez clinic.
  Nici macar un diagnostic nu rostesc impotriva lui.

  Macar ca omeneste vorbind, i’as face un mare bine.””

  Cunoscindu-te destul de bine , stiu ca ce ai afirmat este un adevar .

  Ps–eu cred in libertatea de exprimare cand rezultatul este spre binele celui avut in obiectiv .
  Eu personal cred ca cineva care ma evalueaza obiectiv si cu dovezi ,de fapt imi face bine .
  Asa ca toti aceea care se cred buni analisti ,au usa deschisa sa intre si sa-si inceapa evaluarile . Nu ma supar pe nimeni .

 11. Mizantropescu says:

  Beniamin,

  ” Asa ca toti aceea care se cred buni analisti ,au usa deschisa sa intre si sa-si inceapa evaluarile . Nu ma supar pe nimeni .”

  Daca ar fi sa’i gasim o buba babana lui Charlie, este critica distructiva.
  Misto’ul desantat.
  Sincer, si eu sufar uneori de el, in functie de stimuli.
  Sigur, asta nu e motiv de crima!….
  Nimic nu justifica o crima!

  In paralela, noua primatelor civilizate si cu pretentii ceresti, ne este usor sa ne enuntam disponibilitatea la critica sincera, insa stim cat de dureroasa devine atunci cand aceasta atinge acel ceva de care fiinta noastra este lipita….si nu face totusi parte din ea…

  Facem oare distinctia asta?

 12. Beni, lasa ipocrizia, ce au facut acei artisti, faci si tu aici in fiecare zi; l-ai caricaturizat pe Isus din evanghelii ( un umanist radical ), intrun Gizaz penticostal, a carui gura si tacere este de aur, bun doar de a da prosperitate.
  Pe profeta adventistilor nu te mai saturi sa o iei pe furca, iar faptul ca nimeni nu-ti da ceva binemeritat ( dupa parerea ta ), asta te face mare vizteaz si aparator al liberei exprimari, pe care numai tu ai dreptul sa ti-o exprimi.
  Iar despre vechiul nume de user, parca matalica ma rugasei sa-l schimb pentru ca nu-ti permite zeul sa faci pe cineva prost. Acum cine te obliga sa faci in continuare caricaturi?

 13. Aurel Ionica says:

  Hai ca am trait s-o vad si pe asta, un pastor care intelege rolul lui ca fiind acela sa duca pe oi inainte trenului iar faptul ca oile ajung calcate de tren constituie un serviciu adus omenirii deoarece se imbunatateste genomul uman intrucit au murit niste prosti deoarece oile se dovedesc proaste intrucit s-au luat dupa un astfel de pastor! Si pe undeva, astfel de oi merita sa ajunga cu creierii imprastiati pe calea ferata daca sunt atit de proaste si sau luat dupa un astfel de pastor. Nu este de mirare ca oxigenatii astia sunt mai bigoti decit fundamentalistii in a urma orbeste pe pastorul lor si nu este greu de intrevazut unde au sa ajunga. Auzi, ca presendintele Frantei si-a luat angajamentul ca va proteja toate religiile, inclusive pe musulmani! Pai pina acum ce-a facut? Statul ala secular model al Francezilor nu tocmai asta a facut cu sfintenie tot timpul: Sa garanteze drepturile si liberatatile tuturor? Abia acum s-a trezit el ca statul ala secular pe care il conduce il durea-n fund de protejarea drepturilor cetacenilor ce chipurile erau garantate de constitutie? Si ce l-o fi ajutat pe presendintele celei mai luminate tari sa vada lumina si sa-i cada fisa ca el nu facea ceea ce-i dicta constituta? Cumva teroristii aia? Tare ciudata este gindirea asta “logica” si “stiintifica” a secularistilor care s-au eliberat de religie: Are nevoie de niste fanatici religiosi si de niste creiere spulberate de niste gloante si de niste roti de tren ca sa inceapa sa functionere!

 14. Mizantropescu says:

  Beniamin, ai inteles?
  Poti sa ma contrazici cand spun ca eu intotdeauna am dreptate? 🙂

 15. beniamin51 says:

  Mizantropescu

  Poate -da- poate-nu !

  Dar de cele mai multe ori ai dreptate si de aceea imi place sa-ti citesc comentarile de pe blogul tau.
  .

 16. Ianis says:

  Beni, uite un mesaj misionar de pe la tine. A trecut vreun TGV pe acolo?

 17. beniamin51 says:

  Ianis

  Da mai Ianis! se pare ca traim vremurile de pe urma si America incepe sa vorbeasca ca un (balaur) miel lovit de tren pe calea ferata a lui Edi si profetit de Elena White.
  Reclama de mai sus parca este un citat din „spiritul profetic” pe care il sorbeai dimineata cu cafeaua de soia .
  Dupa spusele tale ;acum patru sau cinci ani erai inca un adventist fundamentalist care incepea sa invete sa citeasca si sa-si foloseasca neuronii ,neuroni cimentati de atita stropire cu cadelnita viziunilor Elenei White.

  Mai Ianis , un lucru este cert si il apreciez la tine ;–esti un baiat bun , nu esti necioplit si ai o finete care foarte rar se lasa tulburata de rabufniri razlete de atac la persoana.
  Bravo tie !
  Acelasi lucru apreciez si la Edi .

  Da , reclama de mai sus este tipica crestinilor conservatori din sudul Americii , crestini ce nu sint cu nimic mai deosebiti decat fundamentalistii adventisti.

  Hei !–What a country ! E loc pentru toata lumea .Ceea ce admir in aceasta America este abilitatea guvernului de a controla peste 300 de milioane de oameni , oameni cu religii , nationalitati si convingeri politice foarte diferite .
  E un fel de „turnul Babel” ,unde fiecare vorbeste alta limba , au concepte diferite de viata si totusi „turnul ” se inalta zi de zi si intr-o zi poate o sa ajunga pana la cer si vorba lui Aurel Ionica :–acesti oameni si-au facut un NUME..

 18. beniamin51 says:

  Ianis

  Imaginile din video-ul de mai sus, cu putina imaginatie le poti aplica acestui site sau la orcare prezentare de scoala de sabat.

  Merita vazuta pana la sfirsit.

 19. Ianis says:

  Beni
  In tara asta avem o vorba: „aici sunt banii dumneavoastra”.
  Ia mai priveste putin panoul ala 😉

 20. ge2oana says:

  Ianis,

  Nu doar banii, inclusiv creierashul, evident, ce-a mai ramas….

  Nu sunt rea din oficiu, nu, e relitatea evanghelica cu toata garnitura politica ce se serveste ACUM ca si ………vointa Domnului .

  La „umbra” Domnului, si in absenta Lui, orice se poate, orice e permis, nimic nu este imposibil !

  Deh, am zis-o !!

  Sa-mi fie rusine !

 21. Ianis,

  Ai dat vreodată peste vreun text care să explice ce le-a cășunat pe labă unor oameni de religii diferite sau chiar fără, în modernitatea timpurie? În antichitate a fost răspunsul lui Diogene din Sinope la androginul lui Platon. Dar, uite, am avut un coleg în facultate, un tip inteligent și instruit în biologie (era deja absolvent de farmacie), care ne ucidea cu perorații împotriva ejaculării, cu povești despre „căsătorii albe” și cu o mie de alte prostii… Și nu era dintre ascoreni…

 22. Ianis says:

  gigialuarvinte
  Ai dat vreodată peste vreun text care să explice ce le-a cășunat pe labă unor oameni de religii diferite sau chiar fără, în modernitatea timpurie?
  Nu cred ca interzicerea masturbarii are legatura obligatorie cu vreun text sacru (desi se pot invoca gramezi de texte) ci mai degraba cu ideea de control.
  Un individ care isi obtine placerea prin surse „neoficiale”, interzise, nu poate fi decat periculos pentru societate. Biserica (zeul) pretinde control absolut asupra sufletului dar si asupra trupului.
  O societate care pune indicatoare cu interzicerea masturbarii nu poate fi decat distopica.

 23. Ianis,

  Câteva observații:

  – Biblia nu conține nicio referire la masturbare, dacă nu o confunzi cu alte practici și dacă nu-l crezi pe Pavel membru Syriza; la Onan e vorba de ejaculare (foarte specific e un coitus interruptus motivat de zgârcenie)
  – problemele cu ejacularea (și mai ales controlul ei) sunt aproape universale; gândește-te doar la Yoga
  – pe de altă parte, zorii modernității par să aibă de rezolvat problema masturbării ca tehnică hypnogenă pentru copii, precum și idilele infantile dintre domnișor și fata-în-casă (cf. Jonathan Gathorne-Hardy – The Rise and Fall of the British Nanny sau Jean Claude Guillebaud – The tyranny of pleasure)

  Dar dacă noi știm toate astea, crede-mă că le știu și ăia de fac astfel de afișe; oile or fi ele spălate pe creiere, dar păstorii nu-s; nu de felul în care își obține omul plăcerea sunt ăștia îngrijorați. Dar care e clue-ul cu masturbarea nu ne poate învăța decât un hermeneut, că doar cică Hermes ar fi fost primul care și-a învățat ficiorii să și-o frece. Și hermeneutul care o să fie în stare să-ți explice asta va fi și primul capabil să-ți explice de ce a fost aleasă tocmai tăierea unei bucăți de piele din vârful mădulariului ca legământ veșnic și sfânt.

 24. Ianis says:

  De unde ai inteles, din postarea mea, ca Biblia contine referinte la masturbare?

 25. ge2oana says:

  Gigi,

  Buna tare asta cu observatiile !

  Si ca si bomboana de pe varful colivei, si mai tare-i asta cu bucatica de piele din varful putzei pt. legamant !!
  Cu alte cuvinte, te uti la putza si-ti aduci aminte de Dumnezeu !

  Da´ fimeile la ce sa se uite !?
  Ele se uita ca milogu-n traista si vad c-a trecut p´acolo purtatorul legamantului, adica purtatorul de putza !

  Feresca Dumnezeu !!
  Noroc cu Pavel ca-i face pe toti unisex in Hristos !

  De-atata uimire folosesc doar semnul exclamarii (!) si zic, mare esti Tu, Doamne !

 26. Ianis,

  Nu te acuzam de nimic, măi 🙂 Inventariam ce „se crede”. Orice om care cunoaste vreun Ianis sau Kostas sau Andreas a auzit „malaka” de mii de ori și știe ce înseamnă acum, confuzia e ușor de făcut, de exemplu.

  ***

  Ge2oana

  După iconografie, Petru e lumbersexual, Pavel hipster. Nu-i niciunul unisex.

  Există diferite domenii ce te pot interesa. Și, pentru fiecare dintre ele, există niște probleme de neevitat. De exemplu, pentru etnologi, antropologi și alți sociologi problema e dată de cvasiuniversalitatea prohibirii anumitor relatii, considerate incestuoase. Dacă n-ai răspuns pentru asta, ești cel mult posesor de diplomă, nu antropolog etc. La fel e cu teologia iudeo-creștină: nu ai răspuns pentru circumcizie, ești cel mult „specialist” (adică 7 ochi între cărți). Așa cum n-ai ce căuta în filozofie dacă n-ai trăit experiența solipsismului sau momentelor dialecticii. De-aia invocam pe Hermes…

  Îți zic dup-aia și ce văd femeile când se uită în jos. (גבר בעלמה)

 27. dalivis says:

  PM
  merci de link pt Vice. Cu ocazia asta am dat peste Interstellar! 😉

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: