Cu Diavolul pe Beagle III

images Versiune audio

22 Responses to Cu Diavolul pe Beagle III

 1. sonatalunii says:

  „Va rătăciți pentru ca nu cunoasteti Scripturile” 🙂

  Dacă un cutremur de trei minute a ridicat coasta cu 10 metri, este de ajuns un cutremur la zece ani pentru ca Aconcagua sa aibă 6962 metri in aproximativ 6962 ani! Ha!

 2. Cred ca nu oricine poate sa inteleaga lumea stiintific, chiar daca suntem in sec. XXI. Ca sa intelegi ce este un model matematic, ca sa vezi dincolo de formule – concepte, dincolo de teorii – adevaruri universale, cred ca e nevoie de o anumita pregatire. Ori, daca noi una invatam la ora de biologie si la ora de fizica si fix invers la ora de religie (sau la biserica, ori in familie), cum te astepti ca un om al sec. XXI sa inteleaga lumea rational ? Sigur ca va apela la „God of holes” pentru ca biserica/familia i-a rezolvat contradictiile stiinta vs religie: cati dintre membrii bisericii pot intelege o teorie stiintifica, cati pot argumenta fara erori logice (argumentul ignorantei, om de paie etc.) ?
  Atat biserica, cat si societatea se adreseaza exagerat de mult emisferei drepte. E foarte greu sa conversezi cu oameni care nu inteleg anumite concepte, nu inteleg ca legile fizicii sunt universale, nu inteleg ca tot ce exista trebuie sa fie ca un puzzle in care piesele se potrivesc. Automat te intreaba: „Dar de unde stii tu ca nu exista si alt Univers ?”, „De unde stii ca Dumnezeu nu se va folosi de legile naturii ca sa sustina viata vesnica ?”. Le este foarte greu sa inteleaga ca exsita adevar nu adevaruri, si eu ii inteleg pentru ca si eu am gandit la fel.

 3. Ianis says:

  „Dacă un cutremur de trei minute a ridicat coasta cu 10 metri, este de ajuns un cutremur la zece ani pentru ca Aconcagua sa aibă 6962 metri in aproximativ 6962 ani! Ha!”

  Intr-adevar. Dupa cum bine stim de la scoala de Sabat, din 10 in 10 ani Aconcagua creste cate 10 metri datorita cutremurelor

 4. sonatalunii says:

  Ianis,

  Ai uitat de potop 🙂

 5. John Deere says:

  Amin, Darwin fie laudat pentru cum ai grait, frate Vierule!

 6. lampadaru says:

  Cam greu sa ma zici ceva sa tina apa in afara concursului de copy paste sonata .

 7. sonatalunii says:

  @lampadaru

  Îți pare ca am fost serios? Întreaba-l pe Edi…

 8. sonatalunii says:

  Si, lampadarule, esti sigur ca știi sa faci deosebirea între „copy & paste” si „research”?

 9. lampadaru says:

  Eu zic sonata sa ne tinem de subiect ok ?ia vino tu cat mai departe de mine si trage-ne un research si pe tema potopului asa sa nu murim necercetati si neiluminati , uimeste-ne si promit sa sting becu si sa ma intorc inapoi la Beethoven pe youtube , sorry atat mi-a ramas , pianu l-am bagat iarna trecuta in soba .

 10. sonatalunii says:

  Despre ce subiect vorbești lampadarule? Te trimit la vorba lui Ianis: „dacă trebuie sa explic cuiva o gluma, e grav”.

 11. lampadaru says:

  Si eu care crede-am ca voi vorbiti pa bune , cu „meaning” , fa abstractie de remarcile mele , sa ai o glumire cat mai placuta , vezi poate deschizi si tu cu edi impreuna sabatul sa moara satana de oftica .

 12. sonatalunii says:

  Ai vrut sa spui „credeam”?

 13. Sonata lunii

  It was during the Cretaceous Period that the Andes began to take its present form, by the uplifting, faulting and folding of sedimentary and metamorphic rocks of the ancient cratons to the east. The rise of the Andes has not been constant and different regions have had different degrees of tectonic stress, uplift, and erosion.https://en.wikipedia.org/wiki/Andes#Orogeny

 14. lampadaru says:

  Romglish alzheimer ai dreptate sonata, da cum e cu sabatu ? Il deschizi ca si edi sau nu ?

 15. sonatalunii says:

  @Edi

  It was only a YEC joke! Should I explain it to Ianis too? A YEC could argue that even at a daily raising rate of 0.0027 m (mean), the 6962 meters of Aconcagua could be reached in 6962 years.

 16. lampadaru says:

  Sonatalunii ,
  3 rd attempt
  Do I have a reason to wish you happy sabbath or not ? Why you not coming clean and clear about yourself ?!

 17. I know it was a joke. I posted the link for those who did not get it.

 18. VDC,

  Din nefericire ora de stiinte in liceu este tot un fel de ora de religie, adica asa scrie la carte, asa scrii si tu in extemporal. Frumusetea stiintei este tocmai caracterul euristic si aventura intelectuala in zone albe, pe care de regula dascalul plat nu o cunosate. Nu e de mirare ca un copil de crestin conservator care nu este oricum incurajat sa fie curios intelege ca stiinta este alta religie cu alta biblie si alti profeti. Cum oamenii de stiinta se contrazic tot timpul asa cum fac dealtfel si sfintii, omul intelege ca totul este o sarlatanie. Asta este si motivul pentru care si eu cred ca in biserica ar trebuii sa facem educatie stiintifica la credinciosi, fireste nu la modul inaugurat de McReady Price.

 19. allmaris says:

  Dr. Emil Silvestru fights back!

 20. …against the windmills.

 21. sonatalunii says:

  lampadaru,

  I expect you to go as far as to the 20th attempt since you have 10 fingers and 10 toes. Then, perhaps, you will stop. Anybody can read on my blog who I am. Can you read?

 22. lampadaru says:

  Shabbat shalom somata !

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: