Viata ta ca prada de razboi

images Versiune audio

28 Responses to Viata ta ca prada de razboi

 1. am auzit aici in America de multe ori : ” eu sunt spiritual , dar nu cred in religia organizata , institutionalizata !” Iesirea din ierarhie spre anarhie ! Conceptul de „open mind „, is more like ” spread your legs ” ! Cica sa nu ne mai reprimam sentimente , instincte ci mai repede sa ne lasam in voia lor.
  Edi , tu ai fost educat religios , conservator intr-o societate atee , comunista , autoritara dar dupa 1989 in interiorul sistemului ai reusit sa faci lucruri minunate !
  Dumnezeu nu a murit ! Tu ai fost ”on the other side „si stii cu ce se mananca 🙂
  Prezentarea ta ma duce cu mintea la ” Viata ca o prada ” a lui Marin Preda care nu a avut sansa ca scriitor sa ” prinda ” schimbarea societatii comuniste ! Preda nu a putut sa actioneze ca evreul vechi testamentar .( Baruch ) Multe depind de locatie si timp , cel putin asa zice ecleziastul 🙂 Mediul si IQ-ul ! uneori poti allege , de multe ori nu !
  Un sfarsit de saptamana cu bucurii iti doresc !

 2. Sa fim noi insine arata uneori jalnic! Poate avem simturile tocite, deaceea traim intr’o monotonie plitisitoare…, poate avem mintea rudimentara , deaceea viata noastra e o insiruire continua de erori… ,poate suntem lenesi , deaceea nu am ajuns ceea ce am putut fi ,….poate nu avem instinct , deaceea ratam lucruri importante in viata … , poate … Distrugerea Templului si a Ierusalimului s-ar putea sa ne ajute , sau sa nu ((((

 3. Capu-Varzã says:

  Problema cu lenea/indolenta este mai complicata si daca nu o constientizam nu putem s-o rezolvam. Organizmele biologice au un mecanism natural care tinde spre maximizarea eficientei deci spre conservarea energiei. Aceasta duce automat la cea ce pare o stare de „lene/indolenta”. Aceasta emisiune, chiar daca nu este foarte in tema, cred ca explica putin fenomenul:

 4. lampadaru says:

  @Bogdan
  Se pare ca un procent in jur de 30% din populatia americana este in faza „spiritual but not religious” si numarul lor este in crestere asta inseamna in mare 100.000.000 de persoane in us numai , sa spunem ca numarul este la jumatate si tot sunt multi, cam asta e procesul in zilele noastre , tranzitia dinspre religia organizata catre spiritualitate atinsa prin mijloace personale este crestere , uitate in jurul tau pentru o secunda si ai sa vezi . Acela este grupul deja format pentru religia-nereligie viitoare , zic asta pentru cei care au urechi sa auda si ochiul mintii deschis ca sa vada . Spiritualizarea prin noi insine mai degraba decat datul in barci cu saniuta religiilor organizate :

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Spiritual_but_not_religious

  http://www.pewforum.org/2012/10/09/nones-on-the-rise-religion/

  http://www.npr.org/sections/13.7/2014/10/21/357770909/does-being-spiritual-but-not-religious-really-mean-anything

 5. @ Lampadaru ,
  multumesc de link-uri. nascut , crescut in communism fiind am trecut prin toate fazele : stiinta , Darwin, demolare biserici . a venit lovitura de stat din 1989 si am infulecat multa literature far-est , oriental , practicat arte martiale, ciocanit pe la usi de Baha’i ,catolici , baptisti , adventisti ,orthodox 🙂 si asta traind intr=o lupta permanenta cu societatea post -comunista ca membru al aristocratiei rock 🙂
  In state assist la transformarea societatii ” pe la spate” si in nor de fum de iarba , organica ! 🙂
  Anarho- teologia inca nu are sens pentru mine ! am vazut multa violenta la oamenii si cu dar mai ales fara Dominu Dei !
  Peace !

 6. lampadaru says:

  @Bogdan
  Noi suntem oameni normali (sper) , nimic gresit cu pozitia ta , predictibilitatea oferita de structura sistemului organizat ca parte a „universal human needs ” te indreapta inca spre o forma organizata de spiritualitate .Probabil , in timp , cand vei gasi predictibilitatea necesara in alta parte o sa lasi structura in spate si te vei „naste din nou” cu adevarat .
  Peace 2 u 2 !

 7. lampadaru says:

  @Bogdan
  Reflectie recomandata la scurtcircuit :https://youtu.be/qHvYJFmKwT4

 8. Edi imi place mult prelegerea ta… si ma regasesc in ea.
  Sunt cam 10 ani de cand mi-am luat viata ca prada de razboi, si chiar daca mai tin sabatul, intr-o forma foarte liberala :-D, nu o fac dotorita Ellen White( a carei literatura nu m-a fascinat sincer niciodata. Marturisesc ca nu am reusit sa-i citesc nici o carte pana la capat cu toata teama fata de fratii mai sus pusi 🙂 ) 😀 si nici a fratelui Samuele Bacchiocchi, ci mai degraba datorita lui Abraham Joshua Heschel – The Sabbath: Its meaning for Modern Man, Farrar, New York 1951, dt.: Der Sabbat. Seine Bedeutung für den heutigen Menschen, Neukirchen-Vluyn 1990.
  Asta insa la urma urmei asta nu conteaza. Ci doar faptul ca nu duc lipsa AZS in nici un fel.
  Am plecat, am inschis usa in urma mea si nu mai vreau si nici pot, sa ma intorc.
  Discutii amicale duc in continuare cu fostii frati.
  Insa orizontul s-a mai largit si ma simt bine, sa conversez si cu alte dominatiuni, atat timp cat acestea nu incerca sa ma bage iar intr-un sablon ierarhic.
  Sunt un adept al parteneriatului si a unei societati libere in care individul se poate dezvolta ca vita de vie si nu ca o leguma cum ai spus tu candva intr-o predica de demult :).

 9. George Sea says:

  Domnul pregăteşte un popor pentru cer. Defectele de caracter, voinţă încăpăţânată, idolatrie egoistă, plăcerea găsirii de greşeli, ura, cearta provoacă mânia lui Dumnezeu şi trebuie înlăturate de la poporul care păzeşte poruncile Lui. Cei care trăiesc în aceste păcate sunt înşelaţi şi orbiţi prin vicleniile lui Satana. Ei cred că sunt în lumină, când, de fapt, bâjbâie în întuneric. Ei acum murmură printre noi, întocmai cum murmurau israeliţii din vechime. Cei care, prin simpatie neînţeleaptă, încurajează pe oameni la răzvrătire, când iubirea lor de sine suferă sub mustrarea meritată, nu sunt prietenii lui Dumnezeu, marele Mustrător. Dumnezeu va trimite mustrare şi avertizare poporului Său atâta timp cât continuă să fie pe pământ. – {4M 180.3}

 10. lampadaru says:

  @George
  Explica-mi si mie in lumina comentariului tau existenta conferintei afro-americane separate (segregate) de a albilor in uniunea nord-americana .Asculta bazs de marele mustrator ? sau numai enoriasii tre’ sa se conformeze ?

 11. Scuze George ca intreb nu ai argumente si opinii proprii ? De tre sa argumentezi pt. a te conforma sablonului, cu soara White capitolul 8 versetul 5 😀 ?
  Chiar poti sa crezi ca Domnul tau se limiteaza doar la spatiul mediterano-vestic si toti ceilalti sunt ai sfantului drac?
  La urma urmei cat timp ii trebuie Domnului tau sa pregareasca acest popor sau nu poate mai repede din cauaza technoligiei pe care indivizii umani deja o detin? Ca altadata israelitii in fata carelor de fier?
  Evreii hasidici au ajuns la concluzia ca Mesia e in pericol ca atunci cand va veni, sa nu mai aiba pe cine sa salveze!
  Concluzia mea: Tot ocupandu-se cu pregatirile se va trezi acest Domn cu noi in fata portilor sale si nu va mai fi necesar sa vie, ca pana atunci ajungem noi la El :-D.

 12. Stiu, stiu am ganduri luciferice ca atunci la turnul babel ….. 😀

 13. Babel = poarta lui Dumnezeu, insa vai…. asta nu sta In sora White poate o fi venind de la ingerasul cel cu coarne sau ??? 😀

 14. George Sea says:

  Mazael…
  Oamenii sunt ipocriti. Nici tu nu folosesti idei proprii.
  Nici chiar Edi in acest articol nu foloseste idei proprii. El vine cu idei din texte biblice pe care le interpreteaza intr-un mod grosola dupa care vine cu argumente din Nietzsche, pe care is construieste ideea subreda.
  Cine cumpara… cumpara. Oamenii (cativa) prefera sa cumpere idei Edi construite cu „scule demonice” decat sa aleaga calea bazata pe adevarul biblic.
  De ce nu renunta Edi la Biblie si Dumnezeu? Constiinta lui il macina. El vrea (sau nu) un Dumnezeu dupa bunul lui plac.
  Nu poate fugi de adevar si atunci incearca sa demoleze acest adevar.
  Si daca tot vrei sa gandesti liber de ce nu iti faci propria teorie de viata Mazael si asculti de Edi?
  Ce poate sa iti ofere Edi mai mult de cat iti poti oferi tu singur?
  Fi liber. Un liber ganditor. Filozofie personala. Vezi… Nu poti. Trebuie sa urmezi pe cineva.
  Eu nu vreau sa fiu „liber.” Liber sa ce? Sa il huiduiesc pe Dumnezeu?Am fost liber si chiar libertin in viata, si stiu ce inseamna aceasta libertate.
  Cat despre ideile lui Edi ca in biserica din tinerete erau interzise lecturile de orice fel inafara de Biblie si EGW, ASTE SUNT NISTE MINCIUNI TUPEISTE.
  Am crescut in biserica si la varsta cand baietii bateau mingea pe maidan (12 – 13 ani) eu aveam account la biblioteca orasului si citeam tot ce imi cadea in mana. Nimeni de la biserica nu a interzis vreodata treaba asta si cand duceam acasa 2 sau 3 carti imprumutate de la biblioteca mama nu m-a certat niciodata.
  Deci… Fiecare isi alege libertatea. Eu consider ca am ales bine unde sunt. So help me God.

 15. Draga George,
  da nici eu nu am idei proprii trebuie sa recunosc insa ca persoana nu sunt definit dupa suma de ideii ce am acumulat-o in viata, ci ma definesc cel putin, eu personal, dupa suma de experiente acumulate, pe care incerc sa le redau sub forma diferitor idei, fie acestea chiar uneori paradoxe.
  Ca sa clarificam un lucru nu sunt nici un urmas si nici un ucenic al lui Edi.
  Insa nu imi permit sa spun ca Edi si-a construit ideeile cu „scule demonice” dupa cum spune Ellen White ca unele reptlile au fost create de satana in „laboratoarele lui genetice” si ca negrii se trag din maimuta iar albii nu….
  Nu il cunosc pe Edi personal, doar din auzite si asta inca din timpul adolescentei unde auzeam de minunile care le efectuase in Bucuresti si visam sa fac parte dintr-o asemenea comunitate. Datorita faptului ca argumentele cu carnea de porc si sambetele, vremile de cercetare ma faceau deja sa vomit.
  Nu o spun cu dispret insa mancanc zilnic aceeasi mancare ti se lehamite candva.
  Mai tarziu cand deja eram plecat din Rom. am ascultat predicile lui Edi inregistrete pe atunci pe casete :), si tre sa recunosc ca mi-au deschis ochii sa vad si altfel.
  Personal cred ca multi il inteleg gresit pe Edi!
  De ce ar trebui sa renunte la Dumnezeu si la Biblie? E mostenirea lui religios-culturala prisma prin care a invatat sa priveasca lumea si lucrurile incluse in ea.
  Dupa cum pt. un hindus-vedele, pt, un budist sutrele, pt. un mohamedan- coranul, evreu-thorah etc. etc.
  Cu fraza de mai sus sper sa fi definit si ideea mea privind un adevar absolut :).
  Faptul ca Edi vede altfel lucrurile nu il aduce la nivelul unui om fara moral si fara etica (parerea mea).
  Cred personal ca Edi traieste o viata mult mai morala decat multi asa sis crestini adventisti conservatori care la amvon spun una si in privat fac alta. Concluzia mea despre AzS este ca nu sunt mai buni sau mai rai ca restul lumii doar la un nivel mai redus.
  Personal sunt un teolog adventist care a avut norocul sa-si faca studiile in Germania in Friedensau si partial in Facultatea teologica catolica a universitatii Julius-Maximilians-Würzburg.
  Nu-l huiduiesc pe Dumnezeu ci doar chipul ce ni-l facem despre Dumnezeu.
  Am avut norocul sa ma nasc intr-un oras al Romaniei in care traiau cel putin 6 nationalitati in pace, armonie si respect reciproc.
  Un oras in care crestinul ortodox atunci cand avea probleme mai degraba se ducea la Rabin decat la preot, caci citand-o pe bunica mea:” atunci cand se roaga Rabinul descult, se coboara cerul pe pamant!” si sper cu asta sa fi spus totul: Multa pace !

 16. lampadaru says:

  @George Sea
  Mersi pentru intrebarile adresate lui @George , nu ma asteptam sa ai ceva coerent de adaugat oricum .
  De ce nu ne dai un citat si despre ce spune sora white in legatura pozitia care trebuie sa o aiba crestinul adventist fata de biserica organizata in „timpurile din urma”(asta se tot preduca nu ?) fii adevarat pana la capat te rog nu merge pe „pick and choose” mareste-ti perspectiva .
  Ascunsa asta de falsa supapa tine inca multi in bazs .

 17. lampadaru says:

  Erata
  Mersi pentru RASPUNSURILE…..

 18. lampadaru says:

  @George Sea
  Aparati credinta ta si lasa de pustii sistemul fa distinctia intre credinta da in God si participarea la melanjul ideilor necrestine asimilate in sistem .
  Honest , I can cope with that !

 19. George tu crezi cu siguranta intr-un sanctuar ceresc si o vreme de cercetare in care se alege aurul de paie etc. etc.
  Pt. mine acestea nu mai sunt de exemplu idei crestine in lumina noului testament. Dupa moartea si inviierea Lui Isus s-a terminat cu teatru perdeaua s-a rupt si nu mai exista sfanta si sfanta sfintelor omul are acces direct la Dumnzeu. Restul cu povesti nemuritoare sunt doar interpretari ale intarzierii parusiei. Insa daca esti intradevar un urmas al lui isus nu te mai intereseaza judecata pt. ca imparatia este deja in tine, Iar daca nu e asa, atunci ai o problema si ar trebui sa fii mai tolerant si sa accepti si un alt fel de a fi, atat timp cat acest fel de a fi nu provoaca durere si suferinta altora. Aici eu nu admit telogia celor slabi in credinta sau ,mai rau zis a prostilor. Pt. simplul fapt ca cei ce au urcat pe treptele credintei ii pot accepta pe cei de pe o treapta inferioaora, insa cei ce nu vor sa urce nu sunt decat invidiosi pe cei ce au curajul sa urce, fie acel urcus si in forma adoptarii evolutiei speciilor.

 20. George Sea says:

  Lampadaru…

  Daca ai fi avut putina randare sau ai fi gandit o secunda mai mult eventual ai fi ajuns la concluzia ca nu pot sa raspund din motive practice.
  Cu „bicicleta” mea traversand din Connecticut in New Jersey prin Bronx si pe urma o mare portiune in Pensylvania si plus alte activitati legate de „plimbarea” mea nu mi-a dat voie sa raspund.
  In alta ordine de idei ca prieten ma puteai suna caci ai numarul meu si puteam discuta eventual motivatiile de ce nu am raspuns.
  Acuma daca tot ai ajuns la concluzia ca nu as fi avut ceva de zis coerent la intrebarile tale, fara sa auzi raspunsul meu, de ce te-ai mai chinuit sa pui intrebarile?
  Stii ceva? In viata pot sa aiba unii terminata si facultatea de drept. Daca ei pornesc in fiecare dimineata cu stangul care e folosul?
  Si ca ultima idee am sa parafrazez un fost prieten (sau actual prieten, nici macar nu stiu cum s-o considera), care zice cam asa : … „Data viitoare scoate sabia si taie-ma ca sa invat odata”…
  Well… uite ca eu am ramas cu sabia in teaca si tu eventual cu lectia invatata sa nu. Nu stiu.
  Dar stiu ca am ramas prieteni si vom experimenta treaba cu sabia si lectia data viitoare, sau nu. Tu hotarasti.
  Numarul meu de telefon ramane acelasi la care ai sunat pe 9 Iulie.
  O noapte buna

 21. lampadaru says:

  @George Sea
  Ai avut si ai ocazia sa imi raspunzi la intrebari , daca puteai ai fi facut-o , in schimb preferi sa faci altceva . Crede-am ca vrei sa iti impui un punct de vedere si ai si argumente …

 22. George Sea says:

  Mazael…
  Nu conteaza ce cred eu si putin imi pasa ce crede Edi.
  Fiecare e liber sa aleaga.
  Ca idee de a invidia pe Edi pentru urcusul lui nici pe departe gandul acesta.
  Consider ca un pastor adventist care boteaza pe cineva in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh si acest pastor nu crede in aceasta trinitate nu face decat sa joace un teatru ieftin. Asta este ipocrizie.
  Asta este singura motivatie pentru care il comentez pe Edi.
  La biserica Sambata le incurca intr-un fel si pe Oxigen le incurca in alt fel, si ma intreb de ce.
  De aceea am si zis ca se foloseste de scule demonice, si anume boteaza (si nu numai) in numele unui Dumnezeu pe care il huleste.
  Nici pe departe nu am gandit ca el sa renunte la Dumnezeu sau la Biblie. Colectez fiecare punct si virgula pe care le zice Edi si de acolo imi dau seama ca el stie exact cum trebuie sa foloseasca Biblia si numele lui Dumnezeu.
  Bun. Daca el nu vrea sa mai continue cu Biblia si Dumnezeu cum a facut ani de zile e treaba lui.
  Dar daca le intoarce pe dos, de ce sutine si vorbeste din punctul de vedere al unui pastor adventist?
  Un exemplu si am incheiat.
  In acest mesaj cu Baruc Edi citeaza din Ieremia unde Dumnezeu zice… „Iar tie iti voi da ca prada de razboi viata ta”…
  Cine da viata ca prada de razboi cuiva? Dumnezeu.
  (Am sa fiu scurt)
  Edi aduce in atentia daramarea Ierusalimului si usurica suprapune aceasta imagine peste eventuala „daramare” a bisericii adventiste. Profetia din Ieremia nu are nimic de a face cu eventuala cadere a bisericii adventiste, si chiar daca undeva ar exista o asociere, Edi nu crede in profetii de nici un fel. Ca argument ca nu crede in profetii nu trebuie decat sa caut in cateva emisiuni a le lui si gasesc cate argumente doriti.
  La sfarsit el spune victorios ca noi trebuie sa ne luam ca prada de razboi viata noastra.
  In original cine da ca prada de razboi viata? Dumnezeu.

  Bun. Daca trebuie sa ne luam ca prada de razboi viata noastra, intrebarea mea este urmatoare:
  Din care razboi? Razboi impotriva cui?
  Razboi impotriva diavolului? Nici un caz. El nu la asta se refera. Si aici pot sa aduc cate argumente vreti din emisiunile lui. El este ok cu ideea de diavol care la urma urmei nici nu exista. Nu?
  Atunci razboi impotriva cui?
  Veti spune razboi impotriva organizatiei. Dar de ce sa te lupti impotriva unei organizatii care oricum cade? Daca BAZS cade oricum de ce sa consumi energie degeaba. Nu face sens treaba asta, si la urma urmei in urma unei batalii cu biserica poti sa iti iei ca prada viata ta? Dar ce biserica da sau ia viata? Nope.
  Razboiul lui este impotriva lui Dumnezeu care asa dupa cum zice Edi, este un Dumnezeu insensibil, autoritar si nedrept. Pot aduce argumente ca Edi crede aceasta cate vreti din emisiunile lui.
  Asta e problema. Păstorul turmei Domnului indeamna oile turmei (de fapt caprele turmei) in urma razboiului impotriva lui Dumnezeu sa isi ia ca prada de razboi viata.
  Asta a facut Diavolul. A incercat sa isi ia ca prada de razboi viata in lupta impotriva lui Dumnezeu. A reusit? Intr-o zi vom afla. Mai curand, sau daca nu dupa anul 3015 +/- dupa cum zice Maestru Edi.
  El chiar daca are licenta de pastor adventist, nu practica profesiunea de pastor. Atata timp cat suntem membri in aceiasi biserica mondiala imi iau permisiunea sa combat ereziile zise de pastorul meu. (Si aici nu includ ideea de evolutie in care oricum nu cred)
  Huh… Am zis ca o sa fiu scurt.

 23. ge2oana says:

  George Sea,

  N-am gresit, deci Edi este pastorul tau despre care scriai ani in urma si detaliai micul dejun luat cu el, adica ce si cat a costat , de la cafea ,pana la suc de portocale.

  Chiar ramasesem oarecum sensibilizata de povestire, mai ales ca nu-l cunosteam pe Edi decat din auzite.
  Si „auzitele” mele nu erau dintre cele mai bune valoratiuni AZS vis a vis de Edi, parol !

  Ok, pai daca lucrurile pe care le spui acum sunt adevarate , de ce nu-l actionezi LEGAL (nu la capra podului….), impreuna cu biserica mondiala din care faci parte , in justitie !?

  E cea mai logica actiune , insotita sau nu de indignare , pt. pericolul public ce-l reprezinta Edmond Costantinescu.

  Unde locuiesti tu, in SUA, justitia este avansata, nu ca in Romania sau Burkina Faso.

  Adica , pe bune , nu merita sa te strofoci pe un site PRIVAT, care , culmea , apartine indizerabilui tau pastor, in loc sa faci chestia publica , cu avocati, cu biserici, cu Dumnezeu, cu tot ce se poate folosi ca sa pui la punct un eretic iremediabil !

  E plina istoria de detractori in-nebuniti de dragul lui Dumnezeu, Calvin vs Servet, fiind unul din exemplele ce-mi chinuie mintea .

  Sau poate esti suparat ca Edi exista ca persoana , ca ,adica , ai viata amara din cauza asta, cum ca Edi exista !?

  In fine, fii tu insuti, fa ce vrei, doar ca ia in calcul SI chestia aia numita onestitate, ca ailalta cu etica si Biblia e greu tare de digerat.

  Banuiesc ca ai sa ma injuri cu injuraturi adventiste, ce sa zic , asta e pretul, vrei sau nu, il platesti !

  Oricum, fii sanatos !!

 24. ge2oana,

  Pe atunci George ear un fiu al acestui veac, si asa cum stii, fii acestui veac sunt mai simpatici decat fii luminii. George era plin de testosteron de dadea si afara. Acum daca te uiti la el vezi ca nivelul de testosteron este in scadere, si asta explica noua lui pasiunea pentru curatirea bisericii. Da-i inapoi hormonii si George se intoarce iarasi la ce a varsat. Este doar brain chemistry.

 25. George Sea says:

  Edmond Constantinescu…

  … ar fi asa de multe de zis si nu stiu cu ce sa incep.
  In primul rand vreau sa iti spun ca te-ai inconjurat de o armata de oameni care nu pot lega doua in tei. Privesc cu mare placere tentativa de scoala de sabat pe Vector si ma distrez de minune.
  Cat despre ce a zis gheonoaia aici se potriveste de minune cu „caini latra si ursul merge”
  Eu nu am zis nici unde si nici cand despre o masa impreuna cu tine si despre cat a costat, si asta pentru simplul motiv ca noi doi nu am fost la masa impreuna. Punct.

  In schimb imi place cum abordezi subiectul despre hormoni. Asta imi spune mie ca nu esti indiferent la ce zic eu aici.
  Vorbele mele te marcheaza si asta pentru ca stii foarte bine ca nu umblu cu „filozofii” ieftine, si nu caut ca multi altii sa arat cat de sus sunt eu pe scara intelectuala. Eu o zic deschis ca de la om la om si stii ca am dreptate.

  Raman totusi mirat ca dupa o viata de studiu (si ma refer la studiu in general) vii cu subiecte precum „Predici din catacombe” si „Cu diavolul pe Beagle”
  De obicei oamenii la o anumita varsta, dupa o viata de invatat si de experienta isi scriu capodopera vietii lor. Incoronarea unei vietii de munca in domeniul lor.
  Daca ar fi sa scrii o carte dupa subiectul „Cu diavolul pe Beagle” si daca ar fi sa o legi in,piele si sa ii scrii titlul pe coperta cu aur, te-ar reprezenta aceasta lucrare? Ai putea sa o numesti rezumatul vietii tale, al studiului tau? Totul scri in aceasta carte?
  Chiar asta e tot ce poti sa dai? Cu diavolul pe Beagle?
  Bine inteles ca nu incerc prin ce scriu aici sa te opresc de la acest proiect. Continua-ti „croaziera”
  Uite cum vad eu treaba.
  Fiecare om are momentele lui de luciditate, cand sincer isi pune intrebari si se verifica.
  In fiecare dimineata cand vei vedea cerul albastru si vei trage prima respiratie de oxigen proaspat pe ziua respectiva, pune-ti intrebarea sincer. Dar sincer.
  … „Asta e tot ce pot eu sa dau dupa o viata de studiu, de lectura? Dupa o viata de nopti nedormite cu carte in mana? Ma reprezinta acest proiect Cu Diavolul pe Bigle?”…
  Si daca raspunsul tau e sincer da, foarte bine continua „plimbarea” fara probleme.
  Eu cred Edi ca tu poti fi inca un bun pastor. Am zis poti fi in sensul ca poti avea o biserica unde sa te asculte sute si de ce nu (prin intermediul internetului) mii de oameni. Asa cum a fost inainte.
  Mai mult ca sigur ca vei avea mandrie si chiar daca intr-un coltisor al mintii tale constiinta te roade, probabil ca vei merge mai departe „Cu diavolul pe beagle” in croaziera vietii tale.
  Ce pot sa iti zic altceva decat calatorie placuta ceea ce in termeni marinaresti se zice:
  Vant de la pupa.
  Oricum acest „vant” se va opri intr-o zi. Si tu stii la ce ma refer.
  Cat despre hormoni si toate astea daca vrei data viitoare cand vin la Chicago mergem amandoi la un laborator medical si ne luam analizele sa vedem cum stam cu testosteronii. Acela care ii are mai putini plateste bilul medical. De acord?
  Ar trebuie sa realizezi ca nimic nu ma va opri sa te comentez atata timp cat vorbesti impotriva lui Dumnezeu de pe pozitia unui pastor adventist.
  Nu vad totusi legatura intre numarul testosteronilor si dorinta de curatire a bisericii.
  Aici bati apa in piua.
  La urma urmei dorinta mea nu este si nu a fost niciodata sa ca tu sa fii aruncat afara din biserica.
  Si de fapt nici nu ai fost aruncat afara. Tu ti-ai aranjat singur acest drum. La fel de bine ti-l poti aranja inapoi.
  O vei face?

 26. ge2oana says:

  Retorica tipica SDA, de la duritate&neam-prost, pana la subtile (!?) si emotive chemari „dulci” !

  Cum imi zisesi ,ba´ drula , gheonoaia !?

  Vai de burta ta si de gandele tale secretoare de tostesteron, adica vai de glanda hipofiza, pineala si de lobul frontal, ca ,adica , toate la un loc nu te fac , cum zici tu , om, adica de la femeie la om iti zic si eu !!

  Pardon , femeia NU este om, d.p.d.v a lui Adam (si a lui YHWH, desigur !) , ea este doar nevasta omului ! Pe acelasi nivel cu vaca , de exemplu . Prost exemplu , dar de retinut !

  Ia vezi, recunosti personajul de alaturi !?http://www.funkydonkey.ro/jokes_608303

 27. ge2oana says:

  Ianise,

  Fa nene , un bine si baneaza pe masculul asta feroce !

  Sa posteze pe blogul lui sau pe blogul lu´ TW sau direct pe blogul lui Dumnezeu.

  Pai da´ ce dracu´, moaca mereu sa te kci si sa nu platesti !?

 28. Marcus Crassus says:

  @George Sea,

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: