Care de fier

Domnul a fost cu Iuda; si Iuda a pus stapanire pe munte, dar n-a putut sa izgoneasca pe locuitorii din campie, pentru ca aveau care de fier.

Eva a fost primul transumanist. Au urmat apoi hibrizii de inger si om, carora Geneza le atribuie revolutia stiintifica a Epocii Bronzului. Dupa potop, constructorii turnului Babel au decis sa invadeze cerul.

VT este clar cu privire la fezabilitatea proiectului. Adam si Eva au avut nemurirea la varful degetelor, constructorii turnului nu erau nebuni. YHWH stie ca fara incurcarea limbilor nimic nu va putea impiedica omenirea unita sa cucereasca cerul.

Motivul pentru care YHWH este anti-transumanist nu este binele omului. YHWH este gelos. Daca tot nu a reusit sa pastreze monopolul cunoasterii, vrea sa nu-l piarda macar pe cel al nemuririi.

Primejdia este reala. Omul poate sa invinga zeii. Pentru a impiedica rebeliunea se aplica teroarea Stalinista: primul care se opreste din aplaudat merge in Gulag. Exercitii ocazionale de shock and awe: cutremure, vulcani, inundatii, incendii, lacuste, seceta, comete, epidemii, etc., au ca scop sa re-aminteasca periodic omului cine-i seful. Dar domnia terorii este dovada ca puterea totalitara se teme de supusi.

Mesajul subtil este acela ca transumanismul este posibil. Mai mult, Biblia ne ofera si secretul infrangerii lui YHWH. “Domnul a fost cu Iuda; si Iuda a pus stapanire pe munte, dar n-a putut sa izgoneasca pe locuitorii din campie, pentru ca aveau care de fier” Jud 1:19. O divinitate din Neolitic nu poate face fata tehnologiei militare din Epoca Fierului. La fel cum ingerul care scrie cu pana de gasca la judecata nu mai sperie pe nimeni in epoca Internetului.

De aceea Israel nu are voie sa practice arhitectura, geometria, astronomia, medicina si tehnologia fierului. Si din acelasi motiv regimurile totalitare interzic posesia armelor si limiteaza accesul la Internet al cetatenilor.

Mesajul biblic este clar. Omul poate sa se intoarca in Eden si sa manance din pomul vietii, pentru ca a muscat din fructul cunoasterii. Drumul e barat de ingeri cu sabii de foc. Dar ce sunt sabiile de foc in epoca tehnologiilor laser si a fuziunii nucleare?

23 Responses to Care de fier

 1. Aurel Ionica says:

  EDMOND CONSTANTINESCU

  De aceea Israel nu are voie sa practice arhitectura, geometria, astronomia, medicina si tehnologia fierului. Si din acelasi motiv regimurile totalitare interzic posesia armelor si limiteaza accesul la Internet al cetatenilor.

  Pai deh, daca “stiintele” astea au fost date masonilor si nu evreilor! Apropo, vezi ca ai uitat “logica”_care la masoni este la mare cinste printre cele 7 “stiinte” pe care jura sa le apere. Si probabil pentru ca Israel nu avea voie sa practice aceste “stiinte” masonice evreii nu au nimic de a face cu masoneria. Si probabil tot datorita acestor “stiinte” masonii nu au nimic de a face cu regimurile totalitare, cu gulagurile, cu interzicerea armelor de distrugere in masa pe care le controleaza doar ei, si cu tot felul de terori si noi arhitecturi sau “ordini” mondiale.

 2. lampadaru says:

  Matei 17 : 20

  „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici acolo”, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.”
  Pana si Isus spune la fel Edi .

 3. Marcus Crassus says:

  @Edi,

 4. AI,

  Ai dreptate, si logica este interzisa. Despre Masoni, Satanisti si Iluminati am auzit si noi de la Walter Veith si Roger Morneau, dar mai bine frecventezi baile de caramizi in Atena sau Roma decat sa vanezi paduchi in corturile din pustia Arabiei.

 5. lampadaru says:

  MC
  Daca traiam vesnic si rudimentari (fara tehnologii si un pic de minte ) pana acum pe pamant nu ar fi ramas decat un YHWH pacilea sa isi antreneze „stiinta” pentru urmatorul experiment nereusit . Dar pentru ca suntem muritori putem visa deocamdata la nemurire doar in spatiu (daca nu bagam controlul populatiei in agenda de lucru).
  Edi (si oricare e apropiat de varsta ta ) daca vreodata te-ai simtit consumat imagineaza-ti cat ar da Neagu Djuvara sa mai fie la 60 dupa inca 40 de creatie .

 6. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:

  AI,

  Ai dreptate, si logica este interzisa.

  Edi,
  Este logica interzisa, sau este interzis sa arati ca este o gogorita? Hai sa clarificam daca Biblia este cea care interzice descoperirile sau de fapt sunt masonii tai. Ce zici, ai curajul sa clarificam aceasta problema rezumindu-ne doar la fapte asa cum iti cere tie gindirea aia “stiintifica” cu care te lauzi?

 7. Marcus Crassus says:

  @Edi,
  Religie, transumanism, whatever.

  Mesajul subtil este acela ca transumanismul este posibil. Mesajul biblic este clar. Omul poate sa se intoarca in Eden si sa manance din pomul vietii, pentru ca a muscat din fructul cunoasterii.

  Daca mesajul biblic este la fel de clar aici ca si mesajul lui Iisus despre viermele care nu moare, atunci toti autorii biblici erau niste trolli care umblau cu reality blockers, sperand sa intelegem opusul afirmatiilor lor explicite. Stie mr. Aurel ce stie.
  Cu o astfel de exegeza este chiar legitim sa il alegem pe Lucifer drept simbol al eliberarii din robia totalitarismelor, iar in felul asta isi vede si FL acuzatiile dovedite. In rest, foarte bine scris articolul. Trolling adevarat.

 8. Edi,

  Intrebarea este alta: daca (ALT)cineva ajunge sa puna mana pe pomul vietii, crezi ca o sa ne vanda fructele alea mai ieftin decat ni le vinde azi YHWH?… 🙂

 9. Paul,
  „Intrebarea este alta: daca (ALT)cineva ajunge sa puna mana pe pomul vietii, crezi ca o sa ne vanda fructele alea mai ieftin decat ni le vinde azi YHWH?…”

  Pai cum sa-ti mai vanda YHWH fructe daca a murit?
  Cu ce pret ai cumparat fructe de la YHWH inainte sa decedeze?
  Cu ce pret estimezi ca se vor vinde daca cineva gaseste „marul vietii” (ca nu’i asa? doar noi stim sigur ca au fost mere)?

 10. „Caut printre ei un OM care să înalţe un zid […] dar NU găsesc nici unul!” Ezechiel 22:30
  Pai daca toti suntem acum transumanisti !!!
  Mah…, ce usor este sa fi transumanist cand atat de greu este sa fi OM (de fier)!

  Atata claritate!
  Aurel Ionica spune: Ce zici, ai curajul sa CLARIFICAM aceasta problema …
  Edmond Constantinescu: Mesajul biblic este CLAR: Omul poate sa se intoarca in Eden …

  Pai ce mai stam…, sa urcam in caruta de fier si sa prindem si noi oferta aia cu pomul vietii…

 11. EV,

  Da’ ma, a murit… da’ a-nviat!… si merele-s tot in curtea Edenului pana-n ziua de azi, pazite de aia doi ingeri care lucreaza pe schimburi de 12 ore… la cat sunt de porniti urmasii lui Eva sa puna mana pe ele!

  Da’ nici astia cu „carul de fier” nu stau cu mainile-n san, ci s-au apucat sa-i faca concurenta dictatorului si ne promit ei ca-n democratia „ce-o sa vina” o o sa ne (im)planteze ei un (ALT)Eden cu mere de-astea care dau „viata vejnica”… si-atunci sa vezi ce-o sa se bata lumea dupa ele… mai ceva ca dupa apa sfintita!

  Intrebare-i: unde-o sa fie atunci merele mai ieftine? La piata sau la aprozar?… 🙂

 12. Paul,

  Pentru asta exista blestemul lui Ghehazi.

  Partea rea este ca orice avans tehnologic este confiscat de imperiile corporate. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne intoarcem in la tiraniile hidraulice din epoca bronzului.

 13. Off-Topic

  Foarte interesant urmatorul clip:

  Cred ca a furat o idee de la nea Aurica.

 14. „Logica este o gogorita”.

  Fara comentarii.

  Si valoarea lui pi este 3 (1 Imparati 7,23).

 15. lampadaru,

  Marci pentru incurajare.

  Nu ma simt terminat.

 16. lampadaru says:

  Ma astept dar la o casa noua e loc pentru toata lumea arhitecti , caramidari si zidari sunt unde e planul ?

 17. Goosfrabba says:

  S-a facut selectie pentru o grupa de oameni care vor fi trimisi cu bilet doar „dus” pe planeta Marte in 2027. Nu au cum sa se mai intoarca…

  Sa spunem ca acolo l-i se vor naste copii, daca vor ajunge cu bine si nu vor avea genitalele prea iradiate. Daca vor reusi sa dezvolte o colonie, la un moment dat nascuta exclusiv pe Marte, atunci Dumnezeu va trebui sa le dea o Biblie daca nu noua atunci modificata la greu.

  Exista o categorie de oameni care spun ca datorita infailibilitatii Bibliei si imposibilitatii modificarii Bibliei, Dumnezeu nu va ingadui ca misiunea sa aibe succes.

  O alta categorie de oameni se vor intreba: In cate zile a creat Dumnezeu Marte? S-a odihnit si acolo a 7-a zi martiana sau mai repede pt ca nu prea sunt nici ape nici vietuitoare?
  Daca diavolul a fost aruncat pe Pamant va avea voie sa se duca pe Marte? Se va duce pt ca se duce omul?
  Dar Isus cum face, se duce intai pe pamant sa rezolve din cauza decretului duminical si apoi se duce pe Marte cand se inchide harul? Daca se mai duce…

  Prima categorie sunt cei care au cunostinta binelui si a raului.
  Cealalta categorie o fi niste copii obraznici crescuti de AZS , judecand dupa limbaj.

  Ma scuzati ca nu am vorbit nici elevat, nici corect si nici nu am injurat pe nimeni…pe aici…inca…

 18. lampadaru says:

  Edi
  Daca masori cercu pe interior ofi 3 mai stii ?faza cu N Dj era un quid pro quo cu o intarziere de aprox 10 ani la o aducere aminte care mi-ai oferit-o la momentul oportun . What comes around goes around .
  Btw Happy b/day forever !

 19. ge2oana says:

  Parca co`pii erau crescuti de parinti pana acu´ceva vreme .
  Acu´ daca o face (sau deja a facut-o……) AZS, e cu atat mai bine.
  Copii NU sunt ai parintilor lor, NU, ei sunt ai Domnului care i-a dat ,temporar si cu un scop, dupa ultima versiune , AZS-ului sa-i creasca .

  Dem Mutigen hilft Gott.

  Doamne ajuta ! http://tomisthecat.ro/ingroziti-va-de-secta-familia-copiii-domnului/

 20. @ EC

  „Eva a fost primul transumanist.”

  Clar. Metafizica n-o muritu, numa o țâră s-o hodinitu…

  „Au urmat apoi hibrizii de inger si om, carora Geneza le atribuie revolutia stiintifica a Epocii Bronzului.”

  Fals. O fi existând pe lumea asta vreun popă care să fi citit Biblia la rând? Gen. 4:22. Nu e niciun hibrid acolo.

  „VT este clar cu privire la fezabilitatea proiectului. Adam si Eva au avut nemurirea la varful degetelor, constructorii turnului nu erau nebuni. YHWH stie ca fara incurcarea limbilor nimic nu va putea impiedica omenirea unita sa cucereasca cerul.”

  Iarăși fals. Textul e limpede cu privire la așezarea grădinii pe pământ, nu în vreun cer. Așa că și dacă te strofoci să citești textul inginerește (vezi deducerea valorii lui Pi), tot o eroare factuală rămâne.

  „De aceea Israel nu are voie sa practice arhitectura, geometria, astronomia, medicina si tehnologia fierului.”

  Sigur că n-are voie. Și Coranul i-o interzicea explicit lui Mahomed II. Sau, cumva, nomazii și retardații tehnilogic au nevoie de câte un ungur de la care să cumpere tehnologia?

  „Dar ce sunt sabiile de foc in epoca tehnologiilor laser si a fuziunii nucleare?”

  Jedi știeeee…

 21. xaomer says:

  Dupa declaratia pe care chiar Yahweh o da chiar au potential mare oamenii :

  ” Domnul S’a pogorît să vadă cetatea şi turnul, pe care-l zideau fiii oamenilor. Domnul a zis: ,,Iată, ei sînt un singur popor, şi toţi au aceeaş limbă; şi iată de ce s’au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce şi-au pus în gînd.

  Nu ca nu imi place cum scrie Vasile Voiculescu (http://www.poezie.ro/index.php/prose/41547/Lupta_cu_%C3%AEngerul), insa lupta lui Iacov cu ingerul este un mit?
  El Shaddai inseamna Dumnezeu Atotputernic? Sau ne gandim si la sensurile secundare ale traducerii?

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: