Al treilea Cer

23 Responses to Al treilea Cer

 1. polihronu says:

  Preach it, bro!

 2. geronimo1123 says:

  Despre viziunile Mrs.White despre sistemul solar : http://www.nonsda.org/egw/criticb.shtml

 3. A avea constiinta de sine inseamna „a exista pentru sine insusi”. Eu sunt constient de mine, deci eu exist in fata mea insumi, exist „fata de mine” sau exist „pentru mine insumi”. Constiinta este viata mea vazuta dinspre mine insumi, cum zice Ortega. Acest fapt atesta ca omul nu este doar o parte a lumii, ci lumea capata semnificatie prin el. El este din lume si de dincolo de ea, existenta sa fiind situata pe un plan, pe un nivel ontologic superior lumii. Iar aceasta constiinta personala cere un sens : sa se perpetueze in vesnicie. Deci care este ratiunea suficienta a existentei ei?
  Nu cumva este chiar Dumnezeu? Cum putea produce lumea ceva superior ei ca nivel ontologic si existential? Lumea nu poate constitui ratiunea suficienta a existentei omului. Dar insusi acest principiu logic al ratiunii suficiente prezent doar in om, marturiseste chiar el prin simpla sa prezenta unicitatea omului din punct de vedere ontologic. Numai Dumnezeu poate fi ratiunea suficienta a existentei omului si constiintei sale. Iar acesta mi se pare cel mai puternic argument al existentei lui Dumnezeu. Evolutia, fie ea si adevarata, este un proces orb, lipsit de finalitate. Dar omul este o fiinta a sensului. Cum a putut aparea aceasta fiinta a sensului intr-o lume in care sensul nu are nici un „sens”, cum e cea a evolutiei darwiniene ?

 4. Cum spune undeva si dl Edi Constantinescu: noi puteam sa fim foarte bine mancand banane intr-un copac si multumindu-ne cu un trai natural. Dar omul nu e doar o fiinta fizica, ci si metafizica. Aici e taina.

 5. Imi place enorm cu exprima acest fapt Nichita Stanescu in versul acela superb: „Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt”.

 6. anonymous says:

  Dar daca nu ai fi auzit niciodata despre vesnicie, ar mai fi avut asta sensuri acum! iar dupa ce ai spus ca ce este natural va trece, dar metafizica, niciodata, imi dai si mie un pot unde ca cotizez cu supunerea mintii si buzunarul/

 7. Ascultandu-va mi-au venit in minte acele puternice cuvinte ale lui Pascal:
  „La urma urmei, ce este omul în natură? Nimic în raport cu infinitul, tot în comparaţie cu neantul, un lucru de mijloc între nimic şi tot. El este infinit de îndepărtat de ambele extreme; iar fiinţa lui nu stă mai aproape de nimicnicia din care este scoasă decât de infinitul în care-i înghiţită.”
  Aceasta „trestie ganditoare”, de o extraordinara fragilitate, dar de o nepretuita valoare, este creatura prin care universul intreg capata semnificatie. Ce este omul fata de univers, atat de mic si neajutorat, neinsemnat graunte de nisip in imensitatea spatiului ? Insa misterul cel mare se ascunde aici : oare ce ar fi universul fara om ? Ce ar fi totul in absenta omului si a constiintei sale?

 8. Domnule Edi Constantinescu, stiu ca e off topic, dar stiti cumva care e situatia celor 5 copii ai cuplului Bodnariu din Norvegia? Ce s-a intamplat de fapt acolo? Este un abuz din partea statului norvegian asa cum sustin blogurile crestine sau chiar era indoctrinare? Se vorbeste ca legile statului norvegian sunt foarte dure in aceasta privinta.

 9. Tocmai am scris de curând pe blogul meu un comentariu mai pe larg în acest sens. Dacă Ianis sau Edi sunt de acord, se poate face reblogged : http://resetyourreligion.blogspot.de/2015/12/cazul-bodnariu-un-atotputernic-dumnezeu.html

 10. lampadaru says:

  @Andrei Voiculescu & Co.
  Cate din argumentele din lista asta bifezi ?

  http://www.godlessgeeks.com/LINKS/GodProof.htm

 11. lampadaru,

  Personal, in afara de argumentul pe care l-am prezentat mai sus, si care este doar un argument, nu o demonstratie, ma mai simt apropiat de argumentul contingentei care a fost prezentat de Toma d’Aquino. Restul argumentelor le consider, personal, destul de controversate.

 12. Nu ascund ca imi place tare mult intrebarea lui Leibniz: de ce exista ceva mai degraba decat nimic? Este intr-adevar, intrebarea fundamentala a metafizicii.

 13. beniamin51 says:

  Lampadaru

  Ca or fi oameni care gandesc in felul celor reprezentati de „lista de argumente „postate de tine , , da este adevarat , sint si vor exista cat o mai fi existind lumea asta.

  Ce ma mira este faptul ca unii ateii isi justifica credinta sau necredinta lor , pe astfel de argumente.

  Daca necredinta ta in existenta unui dumnezeu te face un om mai bun , aceasta necredinta este un lucru bun.
  Daca religia ta si credinta intr-un dumnezeu , te face un om mai putin bun , si de fapt iti mascheaza pornirile , si inclinatiile tale negative , atunci religia ta este mai rea decat necredinta ateului..

  Daca te pretinzi un om bun necrezind in existenta unui dumnezeu , iar gandurile si faptele tale sint dominate de dorinta de curvie , desfrinare ,vrajba,cearta,manie.iti pierzi cumpatul foarte repede,, pizma,ucidere literala sau prin a denigra caracterul cuiva,, nu poti sa-ti controlezi preferintele -bautura , mancarea droguri,, ,esti egoist si incapatinat ,si vrei sa controlezi pe toti din jurul tau , , –da , este doar o pretrentie ca esti om bun , in realitate esti doar un om orb in ce priveste valorile vietii , esti nenorocit si dezbracat de valori umane .
  Umanismul secular a unui astfel de om este tot asa de fantezist precum religiozitatea falsa a unui om care pretinde ca crede in existenta lui Dumnezeu si nu manifesta in viata lui ,ca mod de viata ;
  dragostea de aproape, bucurie in a face bine , preocuparea de a fi impaciuitor ,rabdare si indelunga rabdare insotita de intelepciune,, bunatate fata de altii,facere de bine dezinteresata,,un om blind ,si plin de experienta in infrinarea poftelor ce degradeaza si dezumanizeaza pe cei ce practica aceste pofte nesabuite.

  Nu ma refer la tine personal .

  Din partea mea poti sa crezi sau sa nu crezi ce vrei tu , ce e important pentru viata pe aceasta planeta intre semenii tai este sa fi dominat de dorinta de a implinii ultimile sase porunci din cele zece in care poate candva credeai..

  Mai bine un ateu ce practica ultimele sase porunci decat un „credincios” care vrea sa ma impresioneze cu primele patru porunci..

  Te felicit daca esti un astfel de ateu.
  Toate cele bune si –merry christmas !!!!!

 14. furtunadragos says:

  Hai sa mergem in norvegia sa scoatem copii de acolo si sa ii dam parintilor inapoi

 15. furtunadragos says:

  oricat de frumos e gandul ca sa vedem sa zburam pe alte planete, baietii destepti daca pot sa trimita sateliti, statii, sonde pe alte planete, sau sa orbiteze in jurul pamantului, sa le si recheme inapoi, e clar ca si-au pus deoparte niste bombe pentru zile grele ca sa fie acolo, ca de pe orbita pamantului pe pamant tragi mai usor un focos nuclear, decat prin sistemul sol-aer-sol. La ce sisteme de ghidaj sunt in ziua de azi, le pot trimite lejer cu mare precizie.

 16. lampadaru says:

  @beniamin51

  Pana la ce ai spus mai jos nu faceai referinta la mine nu ? 🙂 glumetule…nu te refereai la mine personal* ci implicit …

  *Din partea mea poti sa crezi sau sa nu crezi ce vrei tu , ce e important pentru viata pe aceasta planeta intre semenii tai este sa fi dominat de dorinta de a implinii ultimile sase porunci din cele zece in care poate candva credeai.. *
  Te/am intrebat eu cat e ora sa imi raspunzi cu : *din partea mea ….?*
  Draga beni nu sunt dominat de nici o dorinta de a implini o porunca sau unspe , daca te intereseaza , pentru mine nu a existat acel *candva* nici cand mergeam la masuta cu nisip … sunt nascut si ramas sceptic .

  Asa cum tu te minunezi de necredinta mea la fel sau chiar mai mult eu ma minunez bazaconiile in care tu spui ca crezi dar mai ales de anumite reactii pe care le/ai avut (remember *Colectiv*) , fa un exercitiu de imaginatie doar esti antrenat .

  In legatura cu poruncile tale …chiar nu realizezi ca ele erau deja functionale ca norme in societate inainte de Moise ? Hai ca nu iti trebuie 5 kile de minte sa realizezi ca fara existenta lor Egiptul de exemplu nu ar fi putut exista (anarhie)…
  BTW Codul lui Hammurabi sau Ur-Nammu care ne/au mai ramas si cine stie care altele de care noi nu am aflat…

  Pana una alta eu sunt cum sunt si n/am decat sa fiu ( prezent/activ/treaz ) … pana la noi *revelatii* !

 17. lampadaru says:

  @Andrei Voiculescu
  Pentru mine *metafizica* e moarta 🙂 Contra argumentatii impotriva celor 4 idei hazlii alelui(a)quino sunt in hemoragii pe web numai sa vrei sa vezi si cealalta parte .

 18. beniamin51 says:

  Lampadaru

  Ca am inceput sa ne si „dragalim” se pare ca sintem pe drumul cel bun.
  Draga Lampadarule , ai dreptate cu ; sase ,zece sau unsprezece , si mie mi-e totuna si ca o precizare eu nu l-am pomenit pe Moise .
  Moise si „unspece” porunci au venit din backgroud-ul tau , au venit asa…la pachet cum se mai zice.

  Referitor la Colectiv , si la oamenii care au murit acolo , citeste atent si vei vedea ca eu nu am zis ca au murit pentru ca erau satanisti.
  Am facut doar o constatare ;–daca erau la o biserica ce nu era in flacari in aceea seara nu ar fi murit .
  Nu am plasat nici o judecata asupra lor .

  Cum tie probabil nu-ti plac chant-urile Grigoriene , mie nu-mi place muzica Black metal sau orce altfel de muzica ce este doar urlaturi , tipete si vaicareli fara noima.

  Fi si tu mai intelegator -nu mai sint la varsta cand poti sa crezi ca orce zboara se maninca..
  Prezent/activ si treaz–-pina la noi revelatii.–May the force be whith you !!!!

 19. lampadaru says:

  @beniamin51 zice:

  *implinii ultimile sase porunci din cele zece in care poate candva credeai..*
  Ele venira din zicerea dumitale precedenta nicidecum din backroundul meu , bineinteles referinta era la tabliile lu* Moshe nu ?

  ” Fear is the path to the dark side.”
  Yoda , The Phantom of Menace / couldn’t agree more 🙂

 20. Ti-am sugerat deja pe FB sa-l rebloghezi.

 21. beniamin51 says:

  Lampadaru

  Ok !

  De la „draga Beni” am ajuns la exprimari diplomatice ;-„”zicerea dumitale”.

  Lampadarule , putin imi pasa cine a formulat acele porunci ;-un extraterestu , Moise ,sau Hamirapi . Realitatea este ca sint sfaturi bune de urmat si nu doar bune , ci sint necesare intr-o societate civilizata.

  .””Pana una alta eu sunt cum sunt si n/am decat sa fiu ( prezent/activ/treaz ) … pana la noi *revelatii* !””

  Dragul meu Lampadaru , e interesant ca inca mai astepti revelatii in ce priveste realitatea existentei unui Dumnezeu.
  Uite aici un citat :

  „”in trecut Dumnezeu ne-a vorbit in multe feluri , dar acum la sfirsitul vremurilor (sfirsitul teocratiei iudaice ) Dumnezeu ne-a vorbit prin Isus „”
  Isus este revelatia finala in ce priveste imaginea despre Dumnezeu si pentru unii oameni acest Isus este garantia ca exista viata dupa viata pe aceasta planeta.

  O mai mare revelatie decat aceasta , nu mai este nevoie.

  Ce trebuie sa faci tu ?
  Crede in lucrarea facuta de Isus si vei avea parte de aceasta viata .

  Nu este greu , dar nu sint sigur ca vei putea face aceasta fara ca Duhul lui Dumnezeu sa-ti deschida inima sa poti crede..

 22. lampadaru says:

  @beniamin51

  Daca ai fi fost atent revelatii era incadrat intre 2* , dar in continuare insisti pe cantecul tau favorit 🙂

 23. lampadaru says:

  @beniamin51
  Cam cum traduce ala versurile alea cam asa tot asa percepeti voi crestinii realitatea .

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: