Broaste verzi, oameni albi

22 Responses to Broaste verzi, oameni albi

 1. Sonata says:

  Draga Edi,

  Ai călcat pe broasca, si nu o data, ci in repetate rânduri. Voi oferi o replica pe larg intr-un articol. Acum doar amintesc pe fuga următoarele:

  1. Nu ai înțeles ce modificări a adus neodarwinismul la darwinismul clasic.

  2. Ai prezentat complet eronat contribuția geneticienilor matematicieni pionieri (Fisher, Wright, si Haldane) la stabilirea noii discipline „genetica popularilor” care, by-the-way, a dat darwinismului un aspect științific, deși modelele lor (contradictorii între ele) nu s-au bazat asa cum ai spus pe „studiul a ceea ce se întâmpla in natura” ci au fost pur si simplu niște modele teoretice.

  3. Nu ai înțeles teoria lui Kimura si nici ce se înțelege prin „Kimura’s box” sau „Kimura’s curve”.

  4. Ai repetat adesea termenul „mutații neutre” dar nu ai reținut faptul ca „near neutral” se referă tot la mutații negative, dar suficient de mici încât sa scape selectiei naturale. Marea majoritate a mutațiilor „cad” in Kimura’s „near neutral” box. Ele sunt „near neutral” pentru ca luate separat nu produc o dauna semnificativă organismului, dar acumulându-se, împreuna (epistasis) pot duce chiar la extincție. Vezi Muller & Kondrashov.

  More to follow….

 2. Sonata says:

  Edit: „populațiilor” in loc de „popularilor” (greșeala de iPhone)

 3. Sonata,

  Ma simt ca Galileo cand filosofii din Padova veneau cu nume de autori si definiii impotriva faptelor si cifrelor. De la capat:

  1. Cotofana de tufis din Florida: 1500 mutatii, 67 selectate pozitiv in 25 de ani.

  2. Mutatia aparuta in paleolitic, devenita dominanta in populatia europeana.

  3. Mutatia pt. digestia laptelui, aparuta pe la 7000 BC devenita dominanta in Eurasia.

  Astea sunt fapte.

  5. Modelul cresterii exponentiale a oricarei gene care favorizeaza rata de reproducere, unde este grseala?

  6. Vreunul din savantii mentionati de tine s-a pronutat impotriva ideii ca evolutia a avut loc?

  7. Neodarwinismul este un termen umbrela. Nu are rost sa dezbatem semnatica.

  8. Ai o alta explicatie pentru culoarea broastelor? Daca spui ca asa le-a creat Dumnezeu, respect convingerea dar am renuntat la stiinta.

 4. Edi, cu privire la necunoscutele la care te-ai referit spre sfârșitul emisiunii tale ( ce a provocat distrugerea dinozaurilor, cum a evoluat zborul dinozaurilor aviani, dacă strămoșul struțului sau al kiwi puteau zbura sau nu, etc, etc ) îți recomand ultima carte citită de mine, A new history of life: https://www.newscientist.com/article/mg22530091-600-a-new-history-of-life-shows-were-not-extinction-proof/

  Aduce foarte multe noutăți în multe aspecte care până acum nu se cunoșteau prea bine.

 5. ML,

  „In fact the currently accepted history of life on Earth is flawed and out of date.”

  Aici vin domnii de la ID si YEC si spun: „Vedeti? V-am spus noi”. Vine fratele X mare evnghelist: „evolutionistii recunosc ca teoria lor este „flawed and out of date” si flutura New Scientist de la amvon. De fapt ceea ce sustin autorii este ca daca nu luam in considerare evolutia si istoria in timp adanc vom lua calea dinosaurilor. Ignoranta a devenit un lux prea scump.

 6. E.C. : De fapt ceea ce sustin autorii este ca daca nu luam in considerare evolutia si istoria in timp adanc vom lua calea dinosaurilor.

  Niel deGrasse tyson in Cosmos spunea ceva de genu : Dinozaurii nu au vazut meteoritul care a dus la extintie … noi ce scuza vom avea ?

 7. Ianis says:

  Eddie
  Pe tema mutatiilor, il readuc in discutie pe concitadinul tau, mr Shapiro

  Four kinds of rapid, multi-character changes Darwin could not have imagined
  • Horizontal DNA transfer in evolution;
  • Multiple cell types and cell fusions (symbiogenesis) in evolution;
  • Genome doublings at key steps of eukaryotic evolution;
  • Built-in mechanisms of genome restructuring = natural genetic engineering

  Citatul face parte dintr-un transcript al unei prezentari care poate fi gasita si pe youtube
  (stiu ca nu e noutate pentru tine dar, in contextul prezentarii, ideile lui sunt relevante )

 8. Ianis says:

  Si inca un text din aceiasi sursa:

  Where does novelty come from in evolution?

  1. The focus in biology has changed from mechanics to informatics. Cells are sensitive and communicative information-processing entities.
  2. Cell-generated hereditary innovation is the source of new features in evolution.
  3. Genome change is a cell-regulated process, not a series of accidents. (Genome as RW, not ROM, memory system)
  4. The DNA record tells us that major steps in genome evolution have involved rapid genome-wide changes.
  5. We know of molecular processes that allow us to think scientifically about complex evolutionary events – particularly about the rapid evolution of genomic circuits and multi-component adaptations.

 9. Ianis says:

  In alta ordine de idei, ghiciti cine s-a mai alaturat clubului select (prezidat de AZS) al celor ce neaga evolutia?

  Jehovah’s Witnesses Release Video Arguing That Evolution is a Myth

 10. Sonata says:

  Hopa, s-a trezit Ianis din morți! Măcar ai înțeles ce spune Shapiro? Ia fa tu o demonstrație si arată ce legătura are ce spune Shapiro cu neodarwinismul,

 11. Ianis says:

  Credinciosii n-au nevoie de demonstratii. Roaga-te sa nu te prinda ceasul incercarii nepocait

 12. lampadaru says:

  Nici nu trebuie sa se mai roage penca numele lui a trecut deja pe la judecata de cercetare si l/au gasit perfect , in perioada asta intermediara are dezlegare la orice .

 13. Sonata says:

  Aha, am înțeles. Știi doar sa dai „copy&paste” dintr-un text, dar înțelegi din el cât Coțofana de tufis a lui Edi.

 14. Ianis says:

  Se vede ca vii de la rugaciune, esti plin de inspiratia duhului. Mai baga o strofa, dupa aia te-asteptam cu vesti proaspete despre biologia moleculara si paleontologie

 15. Calmati-va oameni buni, puteti continua discutia cu Sonata dupa mileniu de partea rea a zidului cetatii. Omul m-a invitat sa inotam in shabbth la Florida si sa discutam evolutie la o cafea (tot in shabbath). Imi pare rau ca nu am putut accepta oferta (eu tin shabbatul pe vechi) dar ma tem ca a fost deja cantarit si gasit prea usor pentru un adventist. In rest, avem o controversa pe care o vom concluziona in favoarea mea.

 16. Ianis says:

  Eddie
  Asta cu inotatul in ziua de sabat este conforma cu noile reglementari 🙂 ale Conferintei Generale. Big Brother vegheaza.

  In rest, avem o controversa pe care o vom concluziona in favoarea mea.
  Imi place ca esti optimist; inseamna ca va trebui sa cautam alte subiecte de satira

 17. Ianis: numai „children” si „very creative adults” pot inota la apa atat de mica dar poti sa te balacesti cu picioarele. Inotul mixt a fost oricum interzis de hadite in toate zilele saptamanii.

 18. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:

  Imi pare rau ca nu am putut accepta oferta (eu tin shabbatul pe vechi) …

  Uite unde era adventistul ultra-ortodox care nu se putea pingari stind la masa la o cafea cu un apostaziat ca sonata! Auzi, sa-si paraseasca el turma (sau ma rog, cele trei lulele) si sa nu o hraneasca in zi de shabat cu bucatele grase si miezoase al adventismului vechi pentru ca sa se delelecteze la o cafea! Asta da pastor si adventist care se sacrifica pentru turma si “sta la spartura”!

 19. lampadaru says:

  Off topic
  Ma intreb oare au invatat din experienta asta ? Probabil ca din cauza de negocieri , medieri si psihologi sa nu mai spunem demonstratii s/a intamplat ce trebuia ,mesajul insa va fi aliluia am invins iar altii pot gandi ca e un precedent ce le poate judeca viitoarele barbarii impotriva odraslelor lor ceea ce cred ca este o eroare .

  http://m.adevarul.ro/locale/timisoara/familia-bodnariu-si-a-recuperat-cei-cinci-copii-luati-autoritatile-norvegia-va-multumim-tuturor-dragoste-suport-1_57516ff45ab6550cb89814dc/index.html

 20. lampadaru says:

  Erata

  Judeca…justifica

 21. Lmpadaru,

  Elefantul din sufragerie nu este daca parintii si-au mai atins copii. Intrebarea mea este care sunt limitele drepturilor parentale in idoctrinarea religioasa si interzicerea expunerii copiilor la culturi incompatibile cu o religie primitiva si o evlavie personala schizoida. Nordicii au mers prea departe cu corectitudinea politica, insa problema ramane, mai ales aici in US, unde primul amendament proteseaza corporatia religioasa atunci cand calca drepturile individului. Something is rotten in Danemarka.

 22. lampadaru says:

  @Edi
  Si totusi inca exista un potential de balansare a extremismului religios in US vezi inchiderea unei moschei in Texas prin aplicarea altor legi in vigoare in ciuda art. 1 din Constitutie ce este de fapt simplist si lasa Curtii Supreme de Justitie destul loc de interpretare in functie de realitatea si dorinta guvernului de moment de a fi impusa unde guvernul , normal , nu este reprezentantul poporetului american in majoritatea lui de moment ci a unor elite plutocratice ce se intind pe cateva generatii (vezi sistemul electorial in cadrul partidului democrat cu superdelegatii lor care pot alege practic orice candidat vor peste chiar voia membrilor partidului lor ) . Bisericile in US atata timp cat predica obedienta sociala sunt binevenite cand schimba macazul sunt inchise *simple as that* iar amandoi stim ca in ele flutura nuflutura steagul american si eventual al statului sau bisericii respective .Mai simplist spus bisericile sunt supuse statului care le tine in sah prin facilitatile fiscale dandu/le cate un os de ros si justificare a existentei in fata enoriasilor prin acceptarea cu mare tam-tam de doleante specifice (aci nenea Ionica stie el ce stie ).
  Cat despre bataie personal sunt total nedeacord , poate unde in cazul meu datorita placutelor amintiri din copilarie 🙂 am considerat ca asa ceva faci unui caine turbat nu unui miniom cu personalitate , vocabular si putere de intelegere rationala a unei situatii , cel putin aparent copii mei asa imi par deocamdata . Daca iei US vs Norvegia in materie pedepsirii fizice situatia nu sufera comparatie in primul rand din cauza bugetelor alocate per capita pe cazuri sociale (clar Norvegia isi permite mai mult la fel cum US isi permite dealtfel mai multe f22*s de exemplu ) in al doilea rand si nu ultimul cu norvegienii poti promova aste legi mai usor dat fiind omogenitatea culturala/identitara ceea ce in US ar fi un cosmar dat fiind diversitatea cat si dimensiunea . Din cele vazute personal cei mai neavantajati/expusi progresului sunt copii de amish , menonitii si huteritii avand cea mai mica rata de derapaj in civilizatie dar si acolo sau schimbat legile in privinta muncii copiilor in agricultura ridicandu/se baremul de varsta , nu e mult dar ceva se misca .
  Practic in US poti da in judecata pe oricine in afara de guvern (sic)

  *Sovereign immunity has carried over to modern times in the form of a general rule that you cannot sue the government – unless the government says you can. Fortunately, the Federal Tort Claims Act („FTCA”) allows certain kinds of lawsuits against federal employees who are acting within the scope of their employment.*

  Dar poti da in judecata biserica pentru varii motive (treptele la intrare erau sparte ai alunecat si ti/ai spart cotul …samd) . Cazurile care ar destructura un cult religios de genul recuperari de zecimi si alte asemenea nu au sanse (parere strict personala ) decat daca poti produce o dovada materiala a inselaciunii ,reprezentarii incorecte cu intentie din care sa rezulte un prejudiciu probabil si alte conditii .Termenul de prescriere a actiunii variaza de la stat la stat (statute of limitations) dar se poate repune in termen in cazuri exceptionale .
  Oricum sanse mici sa gasesti vre/o alinare in instanta in contra unei biserici in US dat fiind armata de avocati ce o pot angaja (Unii au mai mult noroc la mediatii /negocieri ).

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: