Un altfel de baptist

6 Responses to Un altfel de baptist

 1. polihronu says:

  Excelent ca ai ales sa pui in lumina teologia lui MLK. E plina lumea de evanghelici ignoranti gata sa si-l treaca in tabara lor.

 2. Socrate : „Opiniile mele sunt, că în domeniul inteligibilului, mai presus de toate este ideea Binelui, că ea este anevoie de văzut, dar că, odată văzută, trebuie concepută ca fiind pricina pentru tot ce-i drept şi frumos .Cred că cel ce voieşte să facă ceva cugetat în viaţa privată sau în cea publică, trebuie s-o contemple.
  Cei needucati in Ideea Binelui nu vor putea vreodată cârmui ca lumea cetatea deoarece duc lipsa unui principiu unic de care sa se conduca in tot ceea ce fac, în viaţa privată şi în public. Dar nici cei initiati in Ideea Binelui n-ar putea-o face ,fiindcă de bunăvoie nu vor acţiona, socotind că au şi ajuns să vieţuiască în Insulele Fericiţilor.
  Este prin urmare, sarcina noastră, a celor ce durăm cetatea, să silim sufletele cele mai bune să ajungă la învăţătura pe care am numit-o mai înainte „supremă”, anume să vadă Binele şi să întreprindă acel urcuş, iar după ce, fiind sus, să nu li se îngăduie să rămână acolo şi să nu mai vrea să coboare îndărăt la acei oameni înlănţuiţi. Ei ar trebui convinsi si constransi sa se intoarca in pestera p-u a-i face să „vadă” pe cei „inlantuiti” care au deja acest simţ, dar nu au fost crescuti cum trebuie şi nici nu privesc unde trebuie, cu riscul de a fi tratati cu manie de cei nevolnici ” Mitul Peşterii ,extras din Republica lui Platon.

  P.S.Martin Luther King s-a intors din Insulelele Fericitilor la ai sai , Edmond Constantinescu la ai sai!
  Cel ce ştie lumea în ce are ea mai profund şi ascuns, acela nu este înţeles şi uneori alungat dintre oameni.Când serveşti şi suferi pentru alţii,, nu te aştepta la recunoştinţă, pregăteşte-te pentru sgomotosul alai al răstignirii. S’a spus că-n lumea noastră, când calci pasul ascensional al umanităţii, nu ai decât un drept: să suferi şi să mori chinuit de acei pe care îi iubeşti. 😉

 3. allmaris says:

  Din categoria ”stiri estivale”

 4. beniamin51 says:

  Edi

  Dacă MLK a fost un altfel de baptist ,priwtenul nostru Flavius Pana nu este doar un altfel de adventist ,el este chiar un adventist adevarat.
  Cred ca ia vizionat prezentarea lui …..Va fi război mondial….
  La minutul 84 ,85 și 86 se întrece pe el ,prin sfaturile pe care le da și unul din sfaturi este ca pastorii și membrii bisericii advente sa nu se mai angajeze în acte sexuale cu nevestele lor pentru urmatoaurmătoarele 3 luni ,și ca ar face mai bine sa studieze Biblia și profețiile.
  Ca sa.i crească credibilitatea ,ar trebui ca nevasta lui sa dea o declarație publica ca ei practica ceea ce Flavius predica.
  Dacă el face ceea ce zice atunci nu este un fățarnic. Am însă o suspiciune ca el este tot ca fondatoarea adventismului sabatarian , EGW care învață ca oamenii sa nu mai mănânce nici un fel de carne ,iar ea manca scoici și alte cărnuri în particular.

  Cândva tu declarai ca ai rămas doar singurul adventist adevărat, iată ca acuma avem un al doilea adventist adevărat. Conferință generala pe tine te.a repudiation, aștept sa vedem ce se întâmplă cu acest alt adventist adevărat.

  Pe tine te.a repudiat, pe David Gates l.au marginalizat prin ai interzice sa reprezinte adventismul în AMERICA ,EUROPA ȘI AUSTRALIA, pe Flavius se pare ca îl tolerează pana în octombrie ,sa vedem ce o sa facă cu el în ooctombrie după ce a stricat imaginea adventismului pentru multa vreme în România.

 5. Marcus Crassus says:

  Beniamin,
  Flavius Pana e exclus de ceva vreme.

 6. beniamin51 says:

  Marcus

  Mulțumesc pentru informație.
  Mie personal îmi este simpatic acest adventist.El calcă vârtos și plin de îndrăzneală pe cărarea trasata de adevărații adventisti.fondatorii acestei biserici.
  Predicile lui sint exact esență mesajului adventist :–anti catolic,anti protestant ,anti neo-protestant ,anti tot ce nu se potrivește cu gândirea lui.El este un om care într-adevăr gândește cu capul lui . Bun sau rău, dar el își croiește drumul sau și nu se împiedică nici de Elena W.când aceasta i se pare lui ca bate câmpii.

  Intr.un anumit sens este exact reversul lui Edi.
  Îmi amintesc de Edi de acum 12 ani , era la fel de anti orice ca și acest Flavius.Avea și Edi fixul lui cu catolicii ,însă predica ,ca nu catolicii o sa.i persecute pe adventisti,el spunea ca baptiștii și penticostalii vor fi mai mari persecutors ai adventistilor,deoarece pe aceștia ai bizaie adventisti încontinuu cu sabatul și purcelu și nu pe catolici.

  Îmi amintesc foarte bine aceasta predica a lui Edi ,în Atlanta .
  Îmi era foarte simpatic ,și vorbea cu tot atita râvnă, ca și acest Flavius.
  Lucrurile s.au mai schimbat de atunci , și simpatia mea pentru Edi pot sa zic ca a crescut odată cu el.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: