Jesus Market

Alexa a facut o analiza fina a subtextului intrebarilor lui John Tampa. Singurul lucru pe care intentionez sa-l adaug este ca subtextul si intrebarile nu erau ale lui ci ale acelui eluziv „noi” pe care Alexa l-a sesizat la fel de prompt. Cine sunt „noi”?

John a intentionat sa modereze o conversatie intre mine si o clasa de credinciosi care au fost surprinsi de evolutia mea din ultimii ani. Uni dintre acestia se considera inca pretenii mei dar nu inteleg ce s-a intamplat. Altii ma demonizeaza. Toti discuta aceleasi lucruri despre viata mea privata si apostazia de la evanghelia porcului si a dinosaurului contemporan cu Noe. „Edi a zis ca nu conteaza ce mananci si ce zi ti”. „Edi e evolutionist”. „Edi e iezuit”. „Edi e ateu”. Etc. John a preluat ideile si atitudinile in forma bruta lucru care nu m-a deranjat catusi de putin pentru ca mi-a oferit posibilitatea unui raspuns fara ocolisuri.

Unii au speculat ca Tampa a incercat sa ma reabiliteze pentru a ma face acceptabil publicului de la Jesus Market. Altii ca, dimpotriva, a vrut sa ma expuna. S-au exprmat ingrijorari cu privire la agenda mea secreta. Nu intentionez sa castig pe nimeni de partea mea dar vreau sa fac lucrurile clare.

Sa incepem cu Jesus Market. JM promoveaza o kerygma radical-evanghelica care in viziunea adventismului istoric este apostazie. Cuvantul „apostazie” este definit in epistola catre Galateni ca intoarcerea (ἀποστασία =intoarcere de la, dezertare) de la kerygma radical-evanghlica a lui Pavel la crestinismul iudaizant. Ironia consta in faptul ca adventismul istoric, cu accentul lui pe standarde de comportament, sabat, cele zece porunci, alimentatie kosher, si sanctuar, este chiar apostazia dupa definitia lui Pavel. Aceiasi iudaizanti definesc insa apostazia ca pe o intoarcere de la iudeo-crestinsim la crestinismul evanghelic. De aceea nu inteleg eforturile lor de a proteja JM de agenda mea „secreta”. Mai precis, inteleg totusi ca ei nu vor sa protejeze JM ci iudaismul epocii bronzului, impotriva infuentelor corosive ale modernitatii. Este o incercare de alianta oportunista.

In ce ma priveste, nu ma consider nici iudaizant nici evanghelic, ci umanist-crestin. Pozitia mea nu este un secret pentru cei de la JM, si John nu a incercat sa ma schimbe sau sa ma vanda ca altceva decat sunt. Daca m-au invitat sa tin un seminar o fac pe deplin constienti ca religia mea este in primul rand pentru aceasta lume. Nu este o agenda ci o doar profesiune de credinta.

O lectie importanta pe care am invatat-o din reactiile la acest interview, pentru mine cat si John deopotriva, este importanta de a nu incerca sa fi altceva decat esti si a nu oferi altceva decat ce ai de oferit. Lasam oportunismul pe seama celor pe care Pavel ii numeste „cainii aceia” si”scrajilatii aceia”.

146 Responses to Jesus Market

 1. Marcus Crassus says:

  Mie mi se pare insultator cand va referiti la o presupusa entitate colectiva. Asteptarile ca Edi sa ‘puna ceva in loc’ sunt ridicole, ca si cum nu tine de fiecare individ sa-si gaseasca rostul in viata.
  Acum daca zici ca ai trecut de ironii, poate o sa iti iei timp sa continui dialogul cu Edi.

 2. Aurel Ionica says:

  Marcus Crassus spune:

  Aurel vorbeste de conspiratii masonice si de o logica proprie, singura care poate salva Biblia. Daca esti de partea lui Aurica inseamna ca te-ai lepadat de tot ce tine de adventism in particular si de crestinismul istoric in general.

  Deci daca crezi in conspiratii si folosesti o logica pentru ca sa aperi Biblia nu mai esti adventist? Pai adventistii nu tocmai asta sustin, ca ei cred in conspiratii printre care aia cu decretul duminical si ca sigura ratiune a lor de a exista este de a apara Biblia? De ce adventistii trebuie sa-mi dea mie cu piciorul si sa nu ma ia-n brate? Pentru ca eu pot sa fac ceea ce Edi nu putea sa faca atunci cind era campionul lor? Unde iti este logica aia care spui ca este mai buna ca cea pe care am inventat-o eu?

 3. nimeni001 says:

  Aurel Ionica spune:
  22 august 2016 la 13:23
  nimeni001 spune:

  Chestiunea asta poate fi verificata atat prin cercetarea materialelor difuzate pana in prezent, dar si intro dezbatere viitoare Live pe JM cu cei mai aprigi “dusmani” pe care-i are JM.
  Si cine va conduce dezbaterea? Tot cel care a condus si “dezbaterea” dintre Florin Laiu si Edi? Ce zici, ai putea sa-l convingi pe Butoi ca sa accepte ca dezbaterea sa fie condusa de Sonata si Sonata chiar sa aleaga cine sa fie oponentul lui Butoi? Daca Sonata este mare colectionar de pokemoni, nu crezi ca ar fi incintat sa colectioneze si pokemonul de pe Jesus Market dupa ce a ratat pokemonul oxigenat deoarece Edi a sters inregistrarea? Sau vreti “dezbateri” doar ca sa va dea voua apa la moara sa va aratati desteptaciunea pe blogurile voastre?

  Mdaaa.

  Aurel, sa incepem cum este si firesc cu JM, ca doar asta asta-i nodul gordian ce te roade, se pare.

  JM are meritul de a aduce la masa pe unul dintre cei mai mari “homlesi” ai adventismului modern sau contemporan, un outcast.
  Un outcast invitat la JM este, sa recunoastem, un act de curaj din partea echipei, dar si de respect fata de invitat in acelasi masura.
  Edi a fost confruntat cu cele mai complicate intrebari ce puteau fi puse in legatura cu persoana sa. Edmond Constantinescu prin comparatie, nu a fost invitat la un dialog oficial televizat, sau ne-televizat, de catre nimeni alcineva, unde sa discute despre viata lui, despre familia lui, despre nevoile lui, greutatile lui, in afara de JM. Asta-i meritul lui JM, nu altul.
  Ba mai mult “fratii lui de breasla”au incercat sa-l arunce tot mai la fundul gropii lasindu-l fara job si fara pensie, in timp ce JM se gandeste serios la acest om si la familia lui, ca la propria lor familie. Aici se vede crestinismul si Dumnezeul fiecaruia. Da?
  JM recunoaste valoarile si este pentru cultivarea si intretinerea lor.
  Poate ca cineva se intreaba, cum i-si permite JM sa invite un outcast precum EC si sa aibe ca pastor pe NB.
  Sigur ca o astfel de intrebare pare pertinenta numai ca ce sa vezi echipa JM nu este „A Bunch of Losers” de care unii sa-si bata joc.
  Inainte ca JM sa faca un pas inainte, fiind in cea mai mare parte format din imigranti veniti in America dinainte de 90’ sau imediat dupa 90’, sa asigurat ca echipa sa fie una fara colaboratori “infiltrati” ai fostei securitati. Asa se face ca dupa toate informatiile pe care le detine JM in acest moment, in toata diaspora, singurii din generatia post decembrista care se calificau pentru a face parte din aceasta echipa erau Edmond Constantinescu si Nicu Butoiu.
  Chestiunea nu este chiar asa de simpla cum pare iar javrele care au simtit pericolul au si sarit la beregata lui JM.
  Asezanduse in spatiul actiunii umane JM nu-si doreste ca valorile fundamentale ale oamului sa fie calcate in picioare de oameni fara scrupule, asa ca daca va fi necesar se va apara, iar aceste informatii vor vor fi scoase la iveala.
  JM are si marea calitate de a discuta deschis si fara ocolisuri orice problema legata de viata, de religie, biserica sau trecutul “colaborationist” al celor ce se angajeaza si se pun in slujba semenilor lor.

  Ca Sonata are o lista de dusmani ai lui JM mult mai cuprinzatoare din care sa aleaga, iar pe aceasta lista te gasim si pe tine, este problema lui pe cine alege.
  Cat priveste moderatorul mai discutam.

  Provocarea ta insa poate fi foarte interesanta daca te gandesti ca tu sa fii pe scaunul celor mai “aprigi” dusmaniai lui JM, asa cum nerostit lasi sa se inteleaga.

  Cum in viata asta m-am inselat de multe ori nu va fi o surpriza daca ma insel in continuare.
  Dar sa constat ca nu esti asa destept precum vrei sa dai impresia, asta da surpriza.

  Detaliile dezbaterii le discutam te avertizez insa ca trebuie sa vii pregatit.

  Exista proverbul ala romanesc care zice: “Daca taceai filozof ramaneai.”
  EU CE SA ZIC DOAR SA SE FACA DUPA CREDINTA TA.

  Aaa era sa uit nu vrea nimeni sa arate desteptaciunea in fata unui profesor licentiat cu PhD. ci doar o discutie cu cartile pe fata unde sa se vada adevarul gol-golut. Atat.

  Ps: Mai e ceva, invitam la astfel de dezbateri pe oricine public, Live, chiar si oficiali ai bazs, pentru a vedea adevarul gol-golut.

 4. junglaexpresie/metafora care se refera la o sinagoga formata din mai multi indivizi aka animale/ fiare care se prefac ca dialogheaza si isi dau cu parerea/paru despre umanism si stiinta.

  Unde am mai auzit asta?

  Deja vue:

  Misionar neo-protestant: Fratilor, tribul acela e format din mai multi indivizi (salbatici) aka animale/ fiare. Lumina verde pentru deforestare, mercenari, sate arse, femei violate si, mutarea fortata a tribului intr-un oras de carton.

  Talk-show host crestin-conservator: Verzii astia vor sa salveze balariile si nu stiu ce specii, aka animale/ fiare din jungla pe banii care ar trebuii cheltuiti pe bombe si biblii. Jungla nu are nevoie de ecologisti ci de misionari si buldozare.

  Predicator securist intors de la sesiunea GC: Fratilor, vin de la Sodoma, e o jungla, oamenii au ajuns ca niste animale/ fiare (pauza pentru suspin pios si suflat nasul), sa multumim domnului (Ceausescu n.n.) ca ne-a ferit de falsele libertati ale occidentului.

  Redneck de bible-belt intors de la NY: graffiti, rats, fags, whores, niggers, and lot of aliens, aka animale/ fiare care se prefac ca dialogheaza si isi dau cu parerea dar scot sunete neinteligibile.

  Predicator/jurnalist azs, reporter in duhul la Colectiv: animale/fiare care se prefac ca canta si asculta muzica dar scot doar zgomote neinteligibile si dezmat animalic, a luat foc jungla, au scapat doar crocodilii, urmeaza balada lacrimi de crocodil.

  Profesor de seminar despre „stiinta pe nedrept numita astfel”: evolutionistii astia, aka animale/fiare, isi dau cu parerea dar nu stiu nimic pentru ca nu cunosc nici scripturile nici puterea lui dumnezeu…

  Vulturul L.C./F.L./A.I. catre iEpurele Marius: iesi ba din tufis ca te mananca fiarele.

 5. Aurel Ionica says:

  nimeni001
  Eu ma gindisem la Sonata ca moderator nu pentru ca el m-ar alege pe mine sa particip, ci pentru ca cu Sonata nu ar avea loc mascarada pe care ati oferit-o cu confruntarea aia “istorica” dintre Florin si Edi. Eu nu am ascultat decit vreo 15 minute din interviul cu Edi, dar sa stii ca mie mi-au placut intrebarile pe care lea pus acest Tampa si te-am apreciat ca ai intervenit ca oxigenatii sa nu-l mai imporste cu noroi. Tu spui:


  Inainte ca JM sa faca un pas inainte, fiind in cea mai mare parte format din imigranti veniti in America dinainte de 90’ sau imediat dupa 90’, sa asigurat ca echipa sa fie una fara colaboratori “infiltrati” ai fostei securitati. Asa se face ca dupa toate informatiile pe care le detine JM in acest moment, in toata diaspora, singurii din generatia post decembrista care se calificau pentru a face parte din aceasta echipa erau Edmond Constantinescu si Nicu Butoiu.

  Deci securistul de serviciu de la Jesus Market a analizat dosarele secrete ale tuturor pastorilor si va asigurat ca singurii care au avut un trecut nepatat a fost Nicu Buoti si Edi? Bravo! Asa cum mergeti nu aveti cum sa faceti vreun pas gresit! Dar Tampa i-a pus lui Edi la un moment dat o intrebare despre parinti, la care Edi a raspuns pripit ca tatal lui este mort si ca a fost ofiter ca apoi sa vorbeasca despre poliglotismul mamei lui, cum ca este nemtoaica, si ca il blagosloveste pe ungureste ca Edi sa nu priceapa ce spune. Cred ca ceea ce Tampa se stepta ca Edi sa spuna este ca tatal lui a fost mare stab in biserica, a fost multe mandate presedinte la conferinta Sibiu (din care facea parte si Oltenia de unde veneam eu) si apoi a fost promovat consilier la Uniune unde lucram si eu se ne intilneam zilnic, si apoi a murit de ciroza din cite imi amintesc. Cu unsurosenia care-l caracterizeaza, “provocatorul” Edi s-a eschivat sa dea detalii despre tatal lui desi a priceput bine intrebarea deaorece stia ca daca are sa dea raspunsul pe care il astepta Tampa, acesta ar fi contrat: “Si ce credeti ca ar spune tatal dvs. despre ceea ce faceti acum?” Pe de alta parte Edi insuti ti-a spus ca a fost coleg cu Butoi la Seminar pe vremea lui Ceausescu. Din cite va spune securistul de serviciu de la Jesus Market, pe vremea lui Ceausescu era posibil ca cineva sa se faca pastor si chiar sa ajunga mare stab in conducerea vreunei biserici daca era mare anticomunist asa cum pretinde Edi si probail Nicu Butoi? Numai ca pe mine nu ma intereseaza daca cineva a colaborat cu seruciratea, colaboreaza cu masonii, colaboreaza cu CIA, sau cu KGB sau cu MOSSAD, pe mine ma intereseaza ce au in cap si nu in dosarele secrete la care, spre deosebire de voi, eu nu am acces. Asa ca daca vreti sa va bateti in dosare secrete, va doresc succes ca la asta sunt pe dinafara, dar daca vreti sa discutatii gogomaniile pe care le aveti in cap, va stau orcind la dispozitie. Iar daca nu va place de Sonata, sugestia mea este sa-l folositi pe Tampa deoarece cred ca acesta este cel mai bun interviu care i s-a luat lui Edi si este pentru prima data cind Edi s-a foit pe scaun spre deosebire de interviurile pe care i le lua Marius la O&P.

 6. deoarece Edi a sters inregistrarea

  Propun o dezbatere TV cu Sonata avandu-l pe David Paduraru ca moderator. David are PhD in fizica asa ca stie ce inseamna stiinta dar nu poate fi acuzat ca a fost spalat la creier de evolutionisti intr-o scoala de biologie. Daca David prefera engleza putem subtitra emisiunea in romana.

 7. ge2oana says:

  Ce!?

  Nu va place pas de tout le verite !?

 8. ge2oana says:

  Oportunisti, securisti, golani, adventisti.

  Ce nu e la locul unde tre´ sa fie !?

 9. Marcus Crassus says:

  Ionica are dreptate si de aceea sariti si il jigniti in loc sa raspundeti coerent.

  Nu sunt de partea lui Aurel. E o potrivire circumstantiala.

  Aurel are dreptate in faptul ca gandeste diferit de jungla, desi nu ii impartasesti gandirea. Remarcabil!
  Deci aveti in comun doar venerarea Bibliei ca si cutie neagra cazuta din cer. Cand va apucati in schimb sa o interpretati, o luati in directii opuse, scoateti cu totul alte invataturi din ea, da tot e bine maica, atata timp cat o citesti te curata pe dinauntru ca apa sfintita.
  Daca mai realizezi si ca Aurica respinge notiunea de inspiratie divina asa cum o intelegeti voi o sa vezi cam cat de aproape sunteti unii de altii.

 10. ge2oana says:

  Corectitudine a la politica SDA !

  Ca , cica, sa nu zici ca futui ma-sa ……

  Baaaa, eu is vie si nu-s proasta , adica pe mine nu frecati de amigdalite !!

 11. Marcus Crassus says:

  ge2oana,
  Vie oi fi, dar de mult n-ai mai zis ceva inteligent. Internetul mai e bun si la altceva decat la venting si cursing. Iar daca vrei sa stii parerea altor troli, clovnul se simte profund jignit ca lumea va pune in aceeasi categorie si ultima oara cand am vorbit cu el (inainte sa-l blochez) ma rugase sa iti transmit niste vorbe de morti si de raniti, dar am zis sa fiu corect politic si sa nu jignesc doamnele.

 12. Cred ca ceea ce Tampa se stepta ca Edi sa spuna este ca tatal lui a fost mare stab in biserica, a fost multe mandate presedinte la conferinta Sibiu (din care facea parte si Oltenia de unde veneam eu) si apoi a fost promovat consilier la Uniune unde lucram si eu se ne intilneam zilnic, si apoi a murit de ciroza din cite imi amintesc.

  AI, nu-mi place sa ma dau martir, dar adevarul trebuie spus.

  Tatal meu a fost printre studentii arestati in in 1947 pentru demonstratia anti-comunista, pro-monarhie, si a scapat de puscaria comunista numai pentru ca regele Mihai a conditionat abdicarea de eliberarea tutror celor arestati. Sa nu mai spun ca tatal meu ,care s-a intors decorat de pe front, a refuzat sa ramana in armata din cauza TV-istilor si sovietizarii. Motivul pt. care tatal meu a fost inlaturat (nu promovat) de la conferinta se afla in materialul publicat de Cristi Dumitrescu: a fost la ordinul securitatii.

  Trec la ce doare. Este adevarat ca tatal meu a fost ales la uniune cam in vremea cand tu ai plecat in Anglia la studii. La scurt timp dupa aceea a fost delegat sa mearga in Elvetia cu Misu Popa. Eu ma bucuram ca imi poate aduce un dictionar de greaca (vezi) insa spre surpriza mea l-am vazut luni in curtea Labirintului.

  Acum fii atent ca este vorba de tine. Cand l-am intrebat de ce nu este cu Misu in Elvetia mi-a spus ca nici un pastor/student/administrator adevntist nu mai poate pleca in apus fara sa faca un angajament pentru securitate pentru sustinerea imaginii romaniei si informatii despre imigratia romana. Tatal meu a evitat diplomatic situatia neducandu-se sa ia pasaportul de la departament. Peste cateva luni tata a fost programat la dentist de un mare securist adventist si a luat accidental virusul din injectie. Pentru ca virusul s-a suprapus peste o hepatita partial vindecata in timpul razboiului, a fost fatala. Bai Aurica, tatal meu a distrus cateva blindate rusesti la Iasi si a fugit cu noaptea mantaua in cap in timp ce rusii bombardau cu fosfor, cu ficatul in pioneze, si asta l-a costat viata dupa vizita la stomatolog aranjata de unul din securistii vostrii, asa ca vorbeste cu respect, ca eu nu m-am legat de socrul tau ca a fost securist si nici de tine despre care pot spune mai mult decat crezi. Nu mai sunt prostul si naivul pe care il trageai de limba in seminar. Crezi ca nu tin minte ca atunci cand am vrut sa fac un cerc de studiu al marxismului la seminar ti-am spus numai tie si imediat seful a primit telefon? Aurele, am vazut si eu ceva din dosarul meu si m-am desteptat despre cu stateau lucrurile in Romania.

  Ne spui despre intoleranta academiei apusene. Eu am cunoscut-o pe cea a academiei comuniste, si nu a fost pentru religie ca nu aveam clin in maneca cu religia, ci cu liberatea de gandire chiar in cadrul marxismului. Tu ai terminat facultatea bine-mersi, apoi seminarul si dupa aceea ai fost trimis in Anglia si in America. Abia la Vanderbilt ai descoperit ca nu exista libertate in academie. Te legi de familia mea, dar, fara sa fac pe eroul, si eu si tatal meu si sora mea (care a taiat-o din timp, thanks god) a trebuit sa intrerupem facultatea din motive de intoleranta ideologica (nu religioase, repet).

  Vrei sa ma laud ca am dosar din ’73 cu interdictie de a primii pasaport si a fi primit la o scoala de stiinte sociale. Ca in ciuda acestui fapt dupa proba de scris la sociologie unde concuram pe zece locuri cu pui de nomenclaturisti au adus profesorul de socialism la oral special ca sa ma buleasca si sa-mi scada media, ca ma intrat la drept cu singurul zece la filozofie din istoria examenelor la babes-bolyai si m-am ‘ascuns” la f.f. unde iar am luat singurul zece in sesiune, ca au vrut sa ma ia la scoala de profesori de istorie/filozofie in domeniul militar dar tot tatal meu saracul m-a avertizat ca ma fac securist. Tu ai fost un privilegiat al academiei comuniste, ai trecut de la informatica la informatii si apoi la seminar (?!) de unde ai plecat in misiune in Apus unde ai desoperit ca democratia e mai intoleranta decat totalitarianismul care te-a ajutat sa te ridici.

  Ma opresc aici dar daca vrei sa continuma bataia cu noroi iti fac o propunere: fiecare din noi face public pe oxigen2 dosarul lui de la securitate si apoi discutam. Deal?

 13. Aurel Ionica says:

  Marcus Crassus spune:

  Daca mai realizezi si ca Aurica respinge notiunea de inspiratie divina asa cum o intelegeti voi o sa vezi cam cat de aproape sunteti unii de altii.

  Da, si cind mariusandy si adventistii au sa realizeze ca ei nu au ajuns niciodata la o intelegere a inspiratiei asa cum Florin Laiu le-a explicat intr-o prezentare documentata la biserica din Atlanta, sa vezi cum toti adventistii au sa-i sara-n cap lui Aurica pentru ca a avut neobrazarea sa vina cu o explicatie a inspiratiei care este de bun simt si cum toti adventistii au sa-l ia in brate pe Edi si pe polihronul cu evolutionismul si cu ateismul lor! Asta vrei sa sugerezi, maestre Marcus Crassus, folosint logica aia care este mult mai buna decit cea inventata de mine?

 14. Marcus Crassus says:

  AI,
  Nu asta am vrut sa sugerez. Demult nu ma mai intereseaza ce or sa faca sau n-or sa faca adventistii, nici nu cred ca eu sau altii de pe aici au vreo evanghelie speciala pe care trebuie sa o predice.

 15. AI spune:

  logica aia care este mult mai buna decit cea inventata de mine

  Aurele draga, logica nu se inveteaza, se descopera. Exista un nume pentru orice logica invantata: schizofrenie.

 16. Aurel Ionica says:

  Edi,
  Eu l-am apreciat pe “nimeni” ca te-a tras de mineca sa clarifici relatia ta cu Tampa pentru ca oxigenatii sa nu-l mai improste cu noroi deoarece, si desi nu l-am cunoscut pe Tampa, am o mare apreciere pentru romani ca el si ca Sonata care au realizat totul cu miinile si cu capul lor si sunt denuntati de unul ca Trump ca imigrantii care sunt cauza pentru care America se duce de ripa si nu faptul ca americanii sunt puturosi. Si sa nu-mi spui mine ca prin “imigranti” Trump se refera la aia ilegali care lucreaza cu 50 de centi pe ora si Trump vrea sa-i scoata din tara deoarece americanii vor serviciile lor. Cei care voteaza pentru Trump vor sa-i scoata pe cei ca Tampa si Sonata din tara ca de la astia au ce lua si nu de la mexicanii ilegali, ca atunci cind vad ca vorbesti cu accent strain americanii nu stiu daca ai cetatenie dar vad casele, vad masinile, si aia ii doare ca in mintea lor trebuie sa fie buricul pamintului. Tu nu ai vecini americani dar eu am asa ca eu stiu ce vorbesc. Dar daca “nimeni” a facut bine ca a atras atentia oxigenatilor sa o lase mai moale cu improscarea cu noroi a lui Tampa, cred ca este timpul sa-l tragi si tu de mineca sa o lase mai moale cu dosarele de la securitate si cu amenintarile ca acolo la Jesus Market au dosarele pastorilor si acum le fac publice. Eu nu cred ca tu ai lucrat cu securitatea pentru simplul motiv ca nu ai fost hirotonit, si asa cum stii nici eu nu am fost, si desi tu ai fost hirotonit dupa revolutie, eu nici dupa aceea nu am fost. Asa cum se stia, doar un pastor hirotonit avea voie sa tina sedinte de comitet, sa faca alegeri in comunitate, sa tina adunari administrative, si toate acestea se faceau numai cu colaborarea si cu abrobarea departamentului, cind pastorul trebuia sa inainteze liste de slujbasi, apoi sa tina alegeri prin care cei aprobati de securitate sa fie cei alesi, iar cind unii trebuia gituiti, sa o faca pe cale “ogranizatorica,” adica cu votul comunitatii. Deindata ce nici unul dintre noi nu am tinut o singura sedinta de comitet sub Ceausescu (si nu am fost hirotoniti tocmai ca sa nu avem acest drept), in ce ar fi constat “colaborarea” cu securitatea? In ce priveste mergerea mea la studii, ia discuta tu cu prietenii tai de la Chicago si ei au sa-ti spuna ca eu am fost trimis in America nu ca sa studiez ci ca sa mi se de un sut in fund asa cum i s-a dat si lui Cazan, numai ca eu nu am jucat cum se asteptau ei dupa cum eu nu am jucat nici cum se asteptau Americanii cind Vanderbilt m-a dat pe mina “chinuitorilor” lor. Asa ca trage-l de mineca si tu pe prietenul tau “nimeni” s-o lase mai moale cu amenintatul cu dosarele secrete deorece in timp ce tu nu ai fost oficial dat afara din lucrare pe vremea lui Ceausescu, eu am fost si o pot dovedi cu decizia Uniunii a carei copii inca o am, asa ca asa zis-a “revolutie” pe tine te-a gasit bine mersi pe post in timp ce eu eram pe tusa. Daca m-ar interesa ceva, m-ar interesa mai mult dosarul meu de la CIA ca ala nu numai ca trebuie sa fie foarte gros, dar trebuie sa fie si foarte interesant, dar ala din romania ma intereseaza exact cit este negru sub unghie, cu atit mai mult cut cit aia care se stia ca fusesera cu vechi state de salarii pe vremea lui Ceausescu, au ajuns si mai mari dupa asa zis-a revolutie, si uni sunt pe aici pe sub nasul lui “nimeni” si el crede ca singul securist din America sunt eu. Daca cineva vrea ca in sabii sa ne taiem, cred ca am demonstrat ca de la sabii nu ma dau inapoi, dar daca “nimeni” sau altii vor ca in ciorapi sa ne mirosim, eu le pot demonstra usor ca ciorapii lor put mai tare.

 17. Aurel Ionica says:

  Edmond Constantinescu spune:

  Aurele draga, logica nu se inveteaza, se descopera. Exista un nume pentru orice logica invantata: schizofrenie.

  Da, mai Edi, aici Dan Livis are sa-ti dea perfecta dreptate, ca profesorii lui universitari dau doctorate pentru schizofrenie.

 18. mariusandy says:

  Daddy,

  ce era de demonstrat ai demonstrat. Iepurele e in tufis ca doar nu e fraier sa se puna el cu fiats.

  asta spusesm

  si eu

  dreapta cu mizeriile ei.

  Nu neg. Faptele sunt clare.

  E refrenul tau preferat ai grija la disc sa nu se strice.

  Nu discut. Intoleranta fundamentalistilor e atat de evidenta. Ma dezic de orice forma de intoleranta.

  Este motivul meu de a va pierde vremea. Ocoliti-ma dar nu voi putea sa ma opresc fara a nu sanctiona si cealalta intoleranta.

  Cea a celor ce spun ca se lupta cu intoleranta de orice forma dar o comit ei insisi. Este ceea ce face stanga progresista. Intr-o forma mai subtila.

  Iti pun o intrebare simpla pe care sunt sigur ca o vei intoarce inapoi nedigerata.

  Unde e mai dificil de cautat intoleranta si atac la libera gandire, la stanga sau la dreapta? Si este dificil de cautat pentru ca nu exista sau pentru ca e mai bine camuflat atacul la ele?

  Marele profesor DL ne uimeste cu noile cuceriri stiintifice ca sa dea bine la ecran ca mare ganditor , dar uita ca discutia aceasta e veche de cand lumea .Doar cantitatea argumentelor se schimba nu si calitatea lor.

  Se crede ca avansul si progresul stiintific schimba calitativ dialogul dar cine crede asta se aseaza in afara demersului ontic.

  Fie ca stelele diminetii sa va surada cuantic si rece.

  ma duc in tufish…

 19. polihronu says:

  „profesorii lui universitari”

  Nu dragutzule, tu ai un doctorat de la Stefan Bratosin. Ne pisam pe el.

 20. polihronu says:

  „in afara demersului ontic”

  Nonsensurile astea sint delicioase. Adevarul e ca-ti trebuie talent pentru a le comite in halul asta.

 21. Aurel Ionica says:

  polihrone,
  Poti sa te pisi cit vrei, dar mi-e teama ca te cam pisi impotriva vintului si pisatul iti cam vine-n ochi. Stefan nu a dat nici un doctorat si nu poate sa dea deoarece in Franta doctoratele sunt date de ministerul invatamintului doar dupa ce cam in timp de un an verifica ca au fost respectate toare regulile, iar Stefan nu a fost seful comisiei de doctorat, ci doar coordonator. Ia intreaba-l tu pe Sorin Petrof care sunt regulile sa obtii un doctorat in Franta, ca doar sunteti prieteni. Franta nu este Andrews pe unde ai orbecait tu.

 22. mariusandy says:

  Marcus

  „presupusa entitate colectiva”

  doar nu te referi la faptul ca la intrarea in jungla sta cineva cu pixul si trece in registrul comunitatii colectivul de fiare!

  Nu are cum pentru ca jungla e libera si nesupusa. Cu toate acestea e o unitate de monolit de n’ai vazut. Cum zice cineva o idee pe dos cum sar ceilalti. E aceeasi idelogie care uneste in spirit si gand. Dar fara cartea de imnuri. Mai apoi cum apare unul mai nou dar in culorile oxigenate cum sare jungla de bucurie.

 23. polihronu says:

  Hehe, ce-mi place cind te-nfunzi singur-singurel, grabnic si vesel! Vrei sa spui ca ti-a citit ministerul invatamintului francez dizertatia? Sau ca verificarea aia (de un an!) a tuturor regulilor vizeaza si continutul tezei? Sau ca Stefanel a coordonat vreun drac? Zi-mi si mie un titlu de carte macar pe care ti l-a recomandat „coordonatorul” pentru a-ti largi aria de acoperire sau pentru a-ti ascuti vreun argument. Arata-mi si mie macar o virgula pe care ai schimbat-o in textul dizertatiei la sugestia lui.

  Cit despre amicitii petroviene, esti tu sigur?

 24. Aurel Ionica says:

  polihrone,
  Problema nu este daca Stefan a schimbat ceva in disertatie, ci data comisia a citit-o si sustinerea a avut loc si a durat aproape 5 ore. Deindata ce Stefan nici macar nu a fost seful comisiei ci doar un membru in comisie, poti sa-mi spui cum mi-a dat el doctoratul? Hai, ca daca-mi explici si mie cum mi-a dat el doctoratul, abia astept sa-i trimit o damigeana de tuica, deoarece nu vreau sa-i ramin dator. Si de ce zici ca nu esti amic cu Sorin? Cumva pentru ca el si-a luat doctorat si disertatia chiar i-a fost publicata iar tu ai ramas un terche-berchea?

 25. @Edi

  AI, nu-mi place sa ma dau martir, dar adevarul trebuie spus.

  ….

  Ma opresc aici dar daca vrei sa continuma bataia cu noroi iti fac o propunere: fiecare din noi face public pe oxigen2 dosarul lui de la securitate si apoi discutam. Deal?

  Hai ca incepe sa fie interesant pe-aici… 🙂

  O sa vedem si noi in premiera cum arata niste dosare de securitate si-o sa aflam adevaru’ gol-golut, ca de zvonuri si barfe pe la coltu’ strazii ne-am plictisit deja.

  Sa vedem si noi „dovada” celor de la Jiiijjjaaaazz Market (ca acuma’ numa’ ei au dosarele!) ca n-au angajat frun’ securist pe post de ‘hevangelist, ca atunci il vedem pe dracu’n piele si oase vrajindu-ne cu zabmetu’ lui in timp ce ne pune semnu’ fiarei pe frunte ori pe mana.

  Da’ tre’ sa marturisesc ca pana acum nu mi-a trecut prin cap adevaru’ prezent ca semnu’ fiarei si batalia de-a Armaghedonu’ e pe baza de noroi si ca numa’ cine n-are alergie la noroi si dosare poate sa reziste pana la sfarsitu’ lumii.

 26. mariusandy says:

  Marele vataf se ia gratuit de expresia ” in afara demersului ontic”

  dar trece cu vederea

  ENORMA GAFA

  „logica nu se inventeaza se descopera”

  uuuooooaaaau’ ce frumusete de a bate campii cu gratie

  va rad si curcile din academie

  pai adica daca inventezi ceva se cheama ca nu descoperi, si daca descoperi se cheama ca nu inventezi. Bun taticu. E bine asa

  Apoi afirmatia

  Logica nu se inventeaza

  in subtext se intelege ca totul e stiut, ca regulile gandirii sunt deja pe acolo prin realitatea gandului dar ca asteapta ca cineva sa le sesizeze. Atunci cand cineva le-a zarit se cheama ca le-a descoperit dar nu le-a inventat.

  Dar daca tocmai aceasta sesizare, observare este un alt mod de a intelege geometria gandirii, pe baza altor principii care sunt regandite, putem numi aceasta o inventie? Nu Domle e descoperire, nu vezi ca esti tampit!

 27. Marcus Crassus says:

  mariusandy,

  cei ce spun ca se lupta cu intoleranta de orice forma dar o comit ei insisi.

  Cum o comit tata? Pana si memarii de internet o sa-ti puna aici citat din Ralph Waldo Emerson: „“Let me never fall into the vulgar mistake of dreaming that I am persecuted whenever I am contradicted.”
  Iar aici e momentul sa explici cum de fapt ‘jungla oxigenata’ e parte dintr-o alta conspiratie, ‘stanga’, fiindca stii tu ca toti oxigenatii se hranesc cu multiculturalism si fac activism in timpul liber.

  jungla e libera si nesupusa. Cu toate acestea e o unitate de monolit de n’ai vazut. Cum zice cineva o idee pe dos cum sar ceilalti. E aceeasi idelogie care uneste in spirit si gand.

  Imi place ca stii mai bine ca noi ce gandim, precum si ce ne uneste. Repet – ne uneste faptul ca am lasat in urma ceva – idolatrizarea unei carti si teama de stiinta. Imi poti spune ce ideologie ne uneste in spirit si gand?

 28. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Hai ca trebuie sa admit ca Edi si „nimeni” m-au facut mat! Pai cum sa accept eu sa mi se publice dosarul de la securitate, sa vada toti pe citi i-am turnat eu si au fost dati jos din functii din cauza mea si cum pe mine nu m-a turnat nimeni si de aceea am fost promovat in cele mai inalte funciti iar in dosarul lui Edi sa se vada cum toti l-au turnat pe el deoarece era anticomunist si el nu a turnat pe nimeni? Dar o nedumerire tot am pentru astia de la Jesus Market: Ce dosar au ei, ala cu cei pe care i-am turnat eu si au fost maziliti, sau dosarul ala cu cei care m-au turnat ei pe mine ca sa fiu eu mazilit. Ca daca este ala cu cei pe care i-am turnat eu, ala chiar ca m-ar interesa sa stiu si eu pe cine am turnat eu ca sa aflu cine sunt aia care au fost promovati pentru ca i-am turnat eu iar eu am fost mazilit. Si daca astia de la Jesus Market au asa relatii, m-ar interesa si mai mult sa mi se publice dosarul meu de la CIA pe oxigen ca sa se vada ce mare turnator sunt eu acum la CIA iar CIA a aranjat ca sa nu mi se dea doctoratul si sa nu fiu platit ca pastor ca nimeni sa nu banuiasca ce devotat sunt ei sa sa-i sluject pe cei de la CIA care acum lucreaza mina-n mina cu fosta securiatate a lui Ceausescu in pivnitele careia isi tortureaza detinutii.

 29. polihronu says:

  „ci daca comisia a citit-o”

  Pai, a citit-o? Iar eu pot gasi o problema inca mai importanta decit daca au citit-o au ba: aveau vreo competenta sa se pronunte in legatura cu ce citeau? De pilda, tanti asta, sociolog, a fost in comisie – detinatoarea unui doctorat in literatura comparata, cu o teza despre Rimbaud si Nietzsche. Nenea asta a fost in comisie – dizertatia lui, in lingvistica, a fost despre metalimbaj la Proust. In fine, nenea asta a fost in comisie – jurnalist, romancier, mare prof la SNSPA, doctor in filologie, specializarea film si mass media, cu o teza despre „fascinatia scriitorilor romani cu filmul”.

  BTW, tare-as vrea sa vad si eu referatele pe care le-au scris ultimii doi despre dejectia ta.

 30. polihronu says:

  „cum mi-a dat el doctoratul?”

  Pai, tantalaule, ti-e Doktorvater. Ministeru’ si comisia (care nu s-ar fi intilnit niciodata daca nu era Stefanel) sint simple formalitati.

  „ai ramas un terche-berchea”

  De cind trebuie sa ai doctorat ca sa nu fii terchea-berchea, ma pis si mai abitir pe ideea de doftoricire. Si vezi ca noua ta iubire, Florinache, nu cred ca si-a terminat doctoratul nici in ziua de azi. E cam berchea si el.

 31. polihronu says:

  „se ia gratuit de expresia ‘in afara demersului ontic'”

  Gratuit zici? Pai explica-ne draga ce-i acela „demers ontic” si cum naiba reusim noi performanta sa ne situam „in afara” lui. Hai, baga!

 32. polihronu says:

  Si, ca sa nu fie vreun dubiu, sint de partea lui Edi: logica se inventeaza numa’ in masura in care descopera legile gindirii. Seamana in privinta asta mai mult cu gramatica decit cu matematica – nu poti inventa nicio logica daca nu faci deja uz de ea.

 33. @Aurel

  Pai eu cre’ca acuma’ o sa fie publicate toate dosarele si n-o sa ramana nimic ascus, tocma’ ca sa se-mplineasca profetia despre adevaru’ gol-golut facuta de nimeni’… 🙂

  Si io mai cre’ca tu ai un grad mare-n CIA si-n FBI chiar si azi si ca-n SUA ai ajus prin transfer direct din securitatea lui nea’Nicu-n gasca lu’ Bush senirou’ si mai cre’ca degeaba se tot chinuie sa priceapa polihronu’ cum e cu doctoratu’ ca de fapt totu’-i doar o manevra de acoperire ca sa nu se prinda cei de la Jiiijjjjaaazzz Market ca misiunea ta este sa le bagi bete-n roate la ‘hemisiunea ‘hevanghelistica pe care o face singuru’ (in afara de Edi) pastor care n-a avut deloc de-a face cu sercuritatea lu’ nea’Nicu, decat ca victima ca erau unii invidiosi pe succesu’ lui la ‘hevanghelizat frati da’ si surori.

  Si io mai cre’ multe da’ nu-ti mai spun tie ca dupe’ aia dai telefon la aia de la CIA si-o sa fiu obligat sa ma refugiez si io prin fro’ ambasada ca Assange si-o sa pierd exact momentu’ cand ti se publica dosaru’ pe oxigen… si cre’ca ai vrea tu…!… 🙂

 34. polihronu says:

  „se tot chinuie sa priceapa polihronu’ cum e cu doctoratu’”

  Ba nu se chinuie deloc, ca-i limpede ca buna ziua.

 35. Aurel Ionica says:

  Paul,
  Se poate ca tocmai tu sa-mi “blow the cover,” tu, pe care te credeam prieten? Cum sa-mi mai fac eu acum misiunea data de CIA/securitate ca sa le tulbur apele si la O&P, si la oxigenati, si la fundamentalist, si la marii comercianti de Jesus unde se vinde Jesus la kg (ca romanii nu au trecut inca la galoane si la livre)? Imi pare rau, dar trebuie sa te torn la CIA ca nu pot sa nu-mi fac datoria, dar iti dau sugestia sa te munti din Suedia ca cum da CIA ordin guvernului suedez sa te aresteze si sa te trimita in America sa fii judecat pentru ca te-ai culcat cu sotia si ai violat-o, guvernul sedez imediat se conformeaza cum a facut si cu Assange. Pai se pune cineva cu CIA? Asa ca eu zic sa te muti cit mai repede la Moscova ca la Bucuresti romanii te aresteaza ininte ca sa primeasca ordine de la CIA ca sa-si arate zelul pentru noii stapini. Dar cind am fost sa vizitez si eu piata asta unde se vinde Jesus la kg si am vazut minunatia, sa stii ca m-am gindit la tine. Iti mai amintesti cind tu inca sperai ca Edi sa fie reformatorul ala care sa initieze o noua biserica si sperai ca O&P sa fie asa ceva si tot sugerai sa mai inceteze cu balacareala si sa devina o e-biserica? Ei bine, cind am ajuns la Atlanta si am vazut despre ce este vorba, m-am gindit ca ideea asta de biserica pe internet este exact ceea ce cred ca aveai tu in minte cind tot vorbeai de e-biserica. Desigur, Edi a fost refractar asa cum este el refractar la orice idee care nu vine de unde trebuie, dar cred ca Butoi a fost mai deschis la minte, si cum era si el in cautare de ceva nou cu care se se afirme pe piata, a prins imediat ideea, dar nu putea sa numeasca ceea ce facea el e-biserica deoarece ar fi putit de la o posta a plagiat, si atunci a venit cu ideea asta de Amazon cu Jesus expediat la pachet direct la domiciliu bine infasurat in plastic cu bule ca sa nu se deterioreze in tranzit. Ce sa-ti fac daca nu ti-ai patentat idee!

 36. Paul,

  JM e JM, eu sunt eu, nu le amesteca. Faptul ca am o relatie veche cu Tampa, Nicu, si Nimeni nu inseamna ca trebuie sa pui pe seama mea proiectul JM unde am fost un invitat la fel ca Florin sau Petrof. Eu nu v-am amenintat cu decosnpirarea dosarelor ci am spus doar ca daca AI vrea sa ma acuze ca am fost un privilegiat al sistemului si el a fost un martir, sa o facem cu cartile pe fata. In rest, nu intentionez sa intru in cearta voastra.

 37. Mandy,

  nu vezi ca esti tampit

  Asta se numeste argument logic.

 38. nimeni001 says:

  Dinu T spune:
  21 august 2016 la 09:53

  “In rest, imi pare bine ca JM face declaratii de apreciere si chiar de afectiune geloasa pentru Edi Constantinescu. “
  Dinu T, nu sunt convins ca ai priceput exact care este adevaratul punct litigios, ca atare este complicat sa ghicesc exact despre ce gelozie vorbesti. In naivitatea mea apreciez ca aceasta retorica nu ascunde un eufemism. JM nu a facut si nu face declaratii de afectiune geloasa la adresa nimanui. JM nu loveste si nu ataca oamenii ci mai degraba cauta sa-i inteleaga dincolo de limitele impuse de religiile traditionale. Nu incurajeaza nedreptatea si nu participa la nedreptatatirea sau umilirea nimanui. EC este o persoana nedreptatita si umilita, prin urmare nici nu poate fi vorba de gelozie. Te invit sa recitesti comentariile si sa-mi spui daca este drept cum sa procedat cu familia lui si cu el personal.

  Paul
  Daca te-as face prost ar fi o insulta adresata oamenilor prosti, iar daca ai fi de doua ori mai destept ca acum, ai ramane in continuare un mare idiot. Se citeste pe fata ta frustrare, iar invidia ti-a ros sufletul. Nu este vina nimanui ca ai fost incapabil sa lucrezi spre binele oamenilor ca pastor, te-a dus vantul cand in sus si cand in jos cercetand duhurile, de parca era treaba ta, si-ai aterizat exact acolo unde tie locul, in constructii. Nu ca ar fi o rusine sa muncesti, nu, toti o facem, insa cand poti sa faci bine oamenilor din postura de educator si nu o faci ori esti incapabil ori esti idiot. Reciteste ce scrii papagalule si vezi ca mintea ta e setata doar pe bani si cum banul este ochiul dracului risti un transplant oftalmologic cat de curand.

  Aurel Ionica spune:
  22 august 2016 la 18:45
  nimeni001
  “Eu ma gindisem la Sonata ca moderator nu pentru ca el m-ar alege pe mine sa particip, ci pentru ca cu Sonata nu ar avea loc mascarada pe care ati oferit-o cu confruntarea aia “istorica” dintre Florin si Edi.”
  Eu n-as zice. Am vazut integral pe parcursul a 4+ ore “Teologi in opozitie” 1 si 2, si “De vorba cu Aurel Ionica” 1 si 2. moderate toate de Sonata. Nu ca Sonata ar avea vreo vina in moderarea emisiunilor sus amintite, dar acolo tot cacialma si mascarada e. Putem sa discutam despre asta daca vrei, insa nu vreau sa creada cineva ca schimbam subiectul.
  Aurel, ca si prietenul tau esti obsedat de bani si suferi de boala aia de a te baga in treburile oamenilor.
  Toata grija voastra e, da ce zic eu grija, sunteti disperati ca nu cumva lui Edi sau Nicu sa le mearga bine sau sa pape niste banuti, adica pe principiul sa moara si capra vecinului. Pentru tine asta ar fi o tragedie, altfel nu-mi explic de ce tii mortis sa-i denigrezi pe orice cale. Din cauza asta i-ati marginalizat, din gelozie ca ei castiga si voi nu. Acuzi ca cineva le-ar baga bani in buzunare, iar eu cred ca ar fi bine sa dovedesti asta cu probe. Pe de alta parte nu vad o diferenta intre tine si un ateu.
  Aurel spune:
  “Numai ca pe mine nu ma intereseaza daca cineva a colaborat cu seruciratea,”
  Sunt ferm convins ca nu te intereseaza. Pe noi……. da.
  Dezinteresul tau se poate traduce si altfel.
  Acum, faptul ca nu te intereseaza daca cineva a colaborat cu securitatea nu te onoreaza absolut deloc. Ba mai mult dai de inteles ca esti de acord cu practica. Pai din cauza acestor practici oameni nevinovati au stat la puscarie ani multi, timp in care si-au pierdut familii si tot ce-au avut. Unii chiar au murit acolo. Altii au fost persecutati, batuti si doar drumul exilului i-a scapat de moarte. Pe altii i-a otravit, sau radiat. Altii au fost condamnati politic/religios ani grei doar pentru-ca cineva avea grija sa dea cu subsemnatul la securitate si la venire si la plecare, adica si cand venea sa predice si cand termina de predicat. Sigur ca este frumos ca cineva sa vorbeasca despre cele sfinte, dar dupa ce si-a vandut sufletul ce i-a mai ramas?
  Si dupa ce ai facut un rau semenului tau nevinovat, cum poti sa te trezesti dimineata ca si cum nimic nu sa intamplat? Asta ete jungla, si acum stim de ce unele animale i-si mananca copiii.

  Aurel doua lucruri importante pentru tine:
  1.Despre morti numai de bine.
  2.Stefan Bratosin nu doreste sa mai faci uz de numele lui. Vrea sa stii ca daca ar putea ti-ar revoca licenta de PhD. I-i este rusine cu tine.
  Aurel Ionica spune:
  22 august 2016 la 22:40
  Paul,
  “Hai ca trebuie sa admit ca Edi si „nimeni” m-au facut mat!”
  Nu Aurel, nu esti mat. Te astept la JM, dupa cum ti-ai exprimat singur dorinta, iar dupa aia vorbim despre sah sau mat. Pana atunci s’auzim numai de bine.

 39. polihronu says:

  „2.Stefan Bratosin nu doreste sa mai faci uz de numele lui. Vrea sa stii ca daca ar putea ti-ar revoca licenta de PhD. I-i este rusine cu tine.”

  Sorry, da’ asta e o timpenie cit casa. Dupa ce a facilitat o mascarada de doctorat, e cam tirziu sa formuleze regrete. Iar Aurica, dupa cum vezi, nu e citusi de putin grabnic a-l invoca pe taticul lui doctoral. Eu am pus – pentru prima data – cartile pe fata, ca doar it’s a matter of public record, si e cazul sa se amuze si altii pe seama ambivalentei patologice pe care o intretine Aurica cu „universitarii lui Dan Livis”.

 40. polihronu says:

  Inca ceva. Nu-mi aduc aminte sa fi comentat in vreun fel productiile JM (am agreat, incidental, critica eleganta facuta de Dinu T. – atit). Nici nu promit sa cumpar ceva din ce se vinde la JM. Dar daca vreti sa fiti intelepti ca serpii, e cazul sa invatati sa distingeti intre roluri – finantatorul e finantator, producatorul e producator, moderatorul e moderator etc. Si, daca e ok ca producatorul sau finantatorul sa scrie „i-i este rusine cu tine”, moderatorul sau oricine deschide gura pe sticla e preferabil sa scrie corect. Nu de alta, da’ cind vine Edi, ca invitat, si spune fix asta – ca schimba canalul cind aude limba vorbita prost – iese naspa.

 41. @poli

  You made my day!… Hehehe… 🙂

 42. @Aurel

  Se poate ca tocmai tu sa-mi “blow the cover,” tu, pe care te credeam prieten?

  Pai bine mai Aurel, nici la varsta si experienta ta inca n-ai invatat ca cum ti-o face prietenu’ nu ti-o face (numa’) nimeni?… 🙂

 43. @Edi

  Paul,

  JM e JM, eu sunt eu, nu le amesteca.

  Gata, s-a notat. Despre JM numa’ de bine!… 🙂
  Halelujaaa!

 44. @mineni

  Paul
  Daca te-as face prost ar fi o insulta adresata oamenilor prosti, iar daca ai fi de doua ori mai destept ca acum, ai ramane in continuare un mare idiot.

  Pai si-atunci ce te superi pe-un prost? Sau tu esti proasta’n targ si n-ai loc de mine? Lasa-ma pe mine-n prostia mea si tu vezi-ti de ‘hevanghelie si educa-i pe fraieri sa fie destepti ca tine!… 🙂

 45. dalivis says:

  AI
  dupa tine, „profesorii mei” (care din ei?) i-ar da lui Edi un PhD pt. schizofrenie? nene esti dus rau de tot! nu e cazul sa-i fac reclama lui Edi, dar de cate ori l-am invitat ca guest speaker la clasele mele mereu a fost invitat sa mai vina. nu a avut niciodata nevoie de vre-un PhD si nici nu o sa aiba pt. ce ai place lui sa faca fiindca mereu asi v-a gasi o usa deschisa. asa ca las-o balta cu doctoratele, mai ales daca nu stii ce sa faci cu asa ceva, decat numai sa te lauzi ca al ai
  Ca fapt divers, un doctorat de la o universitate reputabila se da nu numail pentru o teza scrisa; trebue sa pass the final defense, dar iinainte de a te lasa to take the final defense, ai nevoe de cel putin doua publicatii in SCI / SSCI, IEEE journals. Am avut doua articole publicate in SCI si o prezentare de conferinta (e destul de greu sa ai un articol accepted in SCI journals) inainte sa ma lase sa-mi prezint the oral defense. asa ca lasa palavrele si schizofrenia si fa ceva research, publica in ceva respectable journals si poate o sa primesti ceva credibility pe 02 daca chiar crezi ca esti un mare doftor cu doftorat degree. Ce tu nu realizezi ca pe noi aici nu ne intereseaza cine dintre noi are phd si cine nu (cel putin pe mine nu). Mie ami place sa-l ascult pe Edi si sa-i citesc articolele precum si la majoritatea, si nu ma consider asa de „oxigenat” cat ma consideri tu.

 46. Aurel Ionica says:

  dalivis,
  Nu pre ai citit bine, eu nu am spus ca Edi a primit doctorat pentru shizofrenie, ci Edi a spus ca EU PRIMIT DOCTORAT PENTRU SCHIZOFRENIE. Eu am dat acolo citatul cu ce-a spus Edi. Lucrarea mea de doctorat a fost sustinuta public, din 5 profesori numai 2 sa-u prezentat, nici unul nu a ridicat vreo obiectiune, dar dupa sustinere, cei 2 m-au chemat in biriou si mi-au spus ca daca nu scot partea teoretica a lucrarii, eu nu-mi primesc doctoratul. Eu le-am spus ca ma pis pe doctoratul lor, ca doctoratele americane nu sunt bune nici sa te stergi cu ele la cur, si eu nu scot nici un cuvint din lucrare. Iar daca francezilor le pare rau ca mi l-au dat, li-l pot expedia inapoi cu placere ca mie nu-mi foloseste la nimic. Ce zici, ti-ar suride sa se publice documentele care le am despre cum functioneaza academia mata din „tara libertarilor”? Cred ca le-ar lasa gura apa fundamentalistilor. Asa ca fa pliscul mai mic, ca nu stii ce munitie am eu impotriva academiei matale la care se inchina Edi acum.

 47. polihronu says:

  „inapoi cu placere ca mie nu-mi foloseste la nimic”

  E, pe dracu! Iti foloseste. Doar asa poti sa te uiti de sus la mine, bietul terchea-berchea, nu?

 48. Aurel Ionica says:

  nimeni001
  Zici ca stii persoane care au ajuns la puscarie din cauza mea si chiar au fost ucise? Pai daca stii astfel de nume, de ce nu le spui aici ca sa le stie toti? Eu nu am cunoscut adventisti care sa fi facut politica deoarece le interzicea Pavel, or numai cei care au facut politica au fost gituiti de securitate. Singurii de care stiu ca au ajuns in puscarie a fost Liviu Indreiu si Titu Ghejan, dar ei au ajuns la puscarie nu pentru ca i-am turnat eu sau pentru ca ei au facut politica, ci pentru ca au refuzat sa mearga in armata simbata. Cind am fost la Chicago, am aflat ca tatal unor imigranti romani murise intr-un accident suspect de masina, dar eu nu l-a cunoscut si deci nu aveam cum sa-l torn eu. Singurul adventist care de asemenea a murit in intr-un accident suspect si pe care l-am cunoscut deoarece eram colegi a fost Wilhelm Moldovan, dar noi am fost in relatii bune si nu aveam nici un motiv sa-l “torn” in timp ce toti stiau (inclusiv Edi) ca Moldovan era la cutite cu seful, asa ca daca el a fost “turnat,” in nici un caz nu putea fi turnat de un putzalau ca mine. Asa ca daca ai informatii pe care nu le stiu eu, spune-le aici, altfel imi schimb impresia ca ai avea ceva in cap.

  Eu am sugerat ca pe viitor sa apelati la Sonata ca sa modereze interiviuri pentru ca sa aveti pe cineva care are nu numai un orizont ce depaseste cu mult pe al multor pastori (si nu este doar un “camionagiu” asa cum il eticheteaza Ianis), pentru ca sa nu mai faceti mascarada pe care ati facut-o cu Edi si Florin, dar nu ca asi dori sa fiu invitat la voi. Asa cum am precizat, eu am venit pentru Florin si asta pentru ca Sonata a dorit aceasta discutie, dar nu pentru ca ma intereseaza ceea ce face Butoi acolo. Si mie nu-mi trebuie nu analizez nu stiu ce dezbateri ca sa ma lamuresc de faceti voi acolo, ca a fost suficient sa asist la un serviciu si o predica ca sa inteleg, si daca vrei, iti pot explica aici ca eu nu am nevoie de moderatori. Ideea asta de Jesus Market este un fel de McJesus pe internet. Desigur, adventistii erau cu McBabau, adica cu McApocalips, cu McArmaghedon si cu McDecretduminical, dar cind au vazut ca McBabau nu prea se mai vinde, Edi s-a gindit sa vina cu McDarwin-uri, McUbermensh-uri, si McMarx-uri fara sa realizeze ca piata este suprasaturatata si el cam vinde castraveti la gradinari. Butoi insa, a avut un spirit de piata mai bun ca Edi si s-a gindit ca are mai mare succes pe piata cu McJesus-uri cu conditia sa le condimenteze asa ca sa satisfaca gusturile clientilor. De exemplu, daca un client vrea un McJesus sarat cu ceva sabat, atunci oferi un McJesus cu sabat, dar asa cum a predicat Edi la voi, ai grija sa explici ca linia datei este arbitrara si daca sabatul cade simbata, duminica, sau lunea depinde unde asezi linia datei, asa ca tu oferi McJesus-ul si lasi pe client sa si-l sareze cu sabatul care-i convine. Vrei sa spui ca nu asta a spus Edi? Iar daca cineva vrea McJesus vegetarian, atunci oferi un McJesus cu soia. Iar daca cineva vrea un McJesus pregatit la flacara Duhului, atunci oferi un McJesus bine rumenit si plin de Duh asa ca atunci cind se indoapa clientul cu el, nu numai sa-i lase gura apa, dar chiar sa cada in extaz de placere, did slava McJesus-ului chiar daca nici el nu stie ce spune. Iar daca cineva vrea un McJesus cu cruciulite si icoane, oferi un McJesus cu cruciulite si icoane din piine sfintita si stropita cu ceva aghiazma. Inseamna acum ca Butoi este eretic si cu McEvanghelia lui se indeparteaza de la evanghelia aia vesnica ce niciodata nu se schimba dupa gustul clientului? Nicidecum, deorece reteta de McJesus a fost inventata chiar de Pavel, decit ca el nu a numit-o Jesus Market, ci evanghelie vesnica, dar pina la urma, este acelasi McJesus. Adica, atunci cind Pavel vindea McJesus-uri la evrei, le condimenta bine cu sanctuare ceresti si nu pamintesti, cu preotii ca cea a lui Melchisedec si nu din alea evreesti, le stropea bine cu singe divin si nu cu sunge de animale, si cum puteau evreii sa reziste sa nu intre la McPavel ca sa se indoape cu ceva mai gustos decit ce aveau la sinagoga? Iar cind Pavel vindea McJesus-uri la greci, avea grija ca sa nu le infasoare in ceva pe care scria vreo lege deoarece grecii fusesera eliberati ca si oxigenatii de legi deoarece aveau ca lege ceea ce le vine lor din fire, adica pe chelie, iar daca un client avea foarte multe pacate, Pavel turna foarte mult har peste McJesus servit pe foi stufoase de credinta asa incit, cu cit cineva avea pacate mai mari cu atit mai tare ii lasa gura apa cind se indopa cu McJesus. Si asa se face ca la McPavel toti se pot indopa cu McJesus-uri si pot chiar sta la aceeasi masa fara sa mai existe bariere de separtire intre mese. Asa ca reteta este veche decit ca acum gama de condimente este mult mai bogata deoarece gusturile credinciosilor s-au diversificat o data cu denominatiunile, iar cu internetul, oamenii nici macar nu mai trebuie sa consume benzina sa mearga la McChurch ca McJesus-ul le este servit direct la domiciliu si-l pot consuma in timp ce urmaresc Super-bawl-ul sau Olimpiada, servit cu un Budweiser iar daca cineva nu vrea acool, servit cu bere nealcoolica. Este adevarat ca la oxigenati McJesus-urile nu prea au succes, dar dupa ce vine Butoi din Romania, gaseste el o reteta si pe placul oxigenatilor, poate in colaborare si cu Edi, si ma astept ca in curind sa se vinda si McJesus-uri cu fileuri de fosile vii de coelacanth ca sa-i lase gura apa pina si lui Edi, si McJesus-uri condimentate cu niste dumnezei morti care sa-l faca pina si pe Ianis si pe polihronu sa saliveze, precum si McJesus-uri “supersized” pentru supermeni care cistiga numai medalii de aur asa cum ii plac lui Edi incit are prefera sa rateze sa se prezinte la biserica sa predice decit sa rateze sa urmareasca cum un ubermansh cistiga o medalie de aur. Asa ca cred ca pina la urma si oxigenatii se vor uni in acest entuziasm general pentru McJesus desi banuiesc ca Marcus Crassus este ceva mai circumspect. Se pare ca el a ajuns la concluzia ca cu logica asta “inventata” de mine eu scot din Biblie cu totul altceva decit ceea ce scot fundamentalistii si s-ar putea sa apara si un McJesus fara “Mc-“. Iar McJesu-ul fara “Mc-“ s-ar putea sa apara nu pe nori asa cum asteapta adventistii, ci sa apare tot din Biblia aia unde este bine ingropat deoarece JcJesus-ul fara “Mc-“ a cazut tare greu la stomac la toti, incit pina si ucenicii lui s-au lepadat de el si ca atare McJesus-ul fara “Mc-“ a ajuns pe cruce. Si daca ceea ce spun si fac eu cade asa de greu la stomac la toti, de la academia lui Dan Livis pina la Supermarket-ul lui Butoi, n-ar fi exclus ca motivul sa fie pentru ca ei se tem ca eu nu vorbesc baliverne.

 49. polihronu says:

  „ei se tem ca eu nu vorbesc baliverne”

  Singurul care se teme ca tu nu vorbesti baliverne esti chiar tu.

  Si nu stii? S-a inventat si McJesus cu patrat. Gura mare!

 50. polihronu says:

  BTW, tare mi-a placut cum te bucurai tu ca-l ai pe specialistul nedoftoricit Florinache prin preajma, sa confirme delirurile tale pseudolingvistice la Gn 1 si 2, numa’ sa ti-o iei in freza.

  Iar McBiserica cu produsele ei e un patent Ovidiu Radulescu. Sa-i dai niste bani de copyright.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: