Amin va spun voua ca Chelsea Manning intra in imparatie inaintea lui Florin Laiu

Exista oameni de bine si sfinti. Cele doua sunt in opozitie.

Cand tanarul bogat l-a intrebat pe Iisus “ce bine sa fac ca sa mostenesc viata vesnica”, raspunsul a fost “de ce ma intrebi ce bine” – (nu ai nevoie de o revelatie speciala sa cunosti binele) – “binele este unul singur”. Binele este acelasi la Atena si la Ierusalim. “Dar daca vrei sa intri in viata pazeste poruncile”. Adversativul “Dar” aseaza in opozitie Binele si Religia. YHVH nu cere binele ci ascultarea de porunci. Fii acestui veac cauta binele. Fii veacului-ce-va-sa-vina cauta implinirea poruncilor.

Exista 613 porunci pozitive in Tora. Numai 6 au legatura cu Binele. „Să nu ucizi“, „Să nu comiţi adulter“, „Să nu furi“, „Să nu depui mărturie falsă“, „Să nu înşeli“, „Cinsteşte-l pe tatăl tău şi pe mama ta.“ Aici stoicul si epicureul pot sa dea lectii evreului pios iar umanistul secular se dovedeste superior moral evanghelicului nascut-din-nou (pot sa ofer fapte). Sfintirea implica altceva decat Binele.

De doua mii de ani crestinii se lupta cu porunca lui Iisus: “du-te, vinde tot ce ai şi dă săracilor”. Sfantul Francisc si “contele smintit in Hristos” (asta e Tolstoi) reprezinta din acest punct de vedere singurii crestini inafara celui care a fost rastignit. Restul sunt vorbe. Unul a creat un ordin milionar. Celalalt a fost gasit mort intr-o gara.

Adevarul este ca Iisus a vrut sa spuna: “daca vrei ceva mult mult decat Binele alege utopia sociala mai degraba decat sfintirea”. Amin va spun voua ca Chelsea Manning intra in imparatie inaintea lui Florin Laiu.

Vrasmasul Poruncii nu este Pacatul ci Binele. Porunca si Pacatul sunt interdependente. Natura perversa a acestei interdependente se da cel mai bine pe fata in Justificarea Calvina. Omul de bine ignora Porunca si Pacatul deopotriva si nu are nevoie de Justificare.

39 Responses to Amin va spun voua ca Chelsea Manning intra in imparatie inaintea lui Florin Laiu

 1. Ianis says:

  „Porunca si Pacatul sunt interdependente” – si granita dintre ele se modifica (uneori pana la disparitie) dupa pofta si buzunarul purtatorilor de barba miruita.

 2. xaomer says:

  Nu stiu daca acel ”dar” introduce doua categorii adversative, opozante.
  Religia si moralitatea (ca sa extind) nu depind corelational una de alta (macar conceptual, in principiu).

  In discutie pare intradevar ca e vorba de ”bine” vs. ”porunci”.
  Isus face o tzara de metafizica cand zice ca ”binele e unul singur”
  Poate insa dandu-si seama ca il lasa pe tanar confuz cu acel raspuns ii da acele 6 porunci legate de ”bine” de care amintiti.
  Si aici Isus cu maiestrie da de mancare la toata lumea.
  Dogmaticii isi primesc autoritatea -”poruncile” – ”La Lege si la Marturie”. Numa prin ele intri ”in viata”…
  Liberalii vad echivalenta circulara a lui Isus cum ca Poruncile sunt de fapt binele in relatia cu aproapele deci religia lui Isus este de fapt o forma de umanism.

  Ce este trist e ca numa moralitatea seculara a ramas condusa (si generata) de ratiune. ”Binele” din crestinism are de-a face cu ea numai incidental.

 3. ge2oana says:

  Edi,

  Doua chestii :

  Una, nu-ti strica imaginea si brandul cu baieti tupeisti si arivisti, aka , Mircea asta de langa tine .
  E o constatare, si poa´ ca nu-s singura ce-ti trage maneca , nu-i vaz foarte entuziasmati ,nici pe Cornel , nici pe Adi, sau mai ales pe el.
  Tu fa ce vrei , doar ca tupeul unui NIMENI, in sensul bun al cuvantului, nu suplineste lipsa de informatie, cultura jenerala, bun-simt, simt al realitatii si , mai ales, experienta de viata (vai, vai, vai…..) doar din oportunista dorinta de a fi pe acelasi arpegiu cu tine .
  Ca doar nu doar tu vezi cum ca SDA e pepiniera de draci, nicht war !!??
  Mai sunt…..7000 care n-au pus botu´ la vrajeala SDA, da´ asta nu-l face pe pe junioru´ ala tupeist sa se ia de SDA ca si cum ar avea varsta lu´ Metusala si origini derect de la Dumnezeu, dragutul de EL !!
  Asta-i una….

  A doua, asemenea ei, e asta cu FL. Edi, nene, nu cere de unde nu este, adica daca omu´-i de partea (buna !!!!) a lui Dumnezeu, cu ura si alte alea asemenea lor, cu afurisenii si vorbe (in Duh….) de Duh Sfant, pai ce-l mai compari cu doamna aia soldat care i-a intrat utopia-n cap si s-a gandit cum ca e bine sa stie lumea(TOATA !!) ce-i dincolo de gardu´ vopsit, adica acolo unde-i leopardul !!??

  Uite, din cauza ta, aseara ,inainte de culcare, am mai vizionat aia de la Jesusmarket cu tine ,Laiu, moderatoru´, aia cu ” biserica azi „.

  Sa-ti mai spun ce si cum cu Laiu !?
  Pai nu e suficient ce stiu (si ) eu, adica ca tot veni vorba de „seriozitate si dovada ei ” vs Laiu si compañía de sunet si lumina numita AZS.ro !!??

  Ehh, asta e , da´ te rog eu frumos, nu e nevoie sa-ti fie ridicate mingi la fileu de diletanti cu aere ,fumuri si gaze intestinale in der Kopf !

  Ca doar n-am uitat de Clovn si soda lui caustica , tot asa, antiSDA, proSTgresist si o mare javra cu active deloc fictive !!

  Desigur , Edi, faci ce vrei, fii tu insuti, doar ca am zis si eu !!

  Gruss.

 4. Marcus Crassus says:

  Eddie,

  „daca vrei ceva mult mult decat Binele alege utopia sociala mai degraba decat sfintirea”.

  Cred ca ii acorzi prea multa atentie lui Florin Laiu. Omul e un batran fixat pe aceleasi idei pe care le vantura acum 30 de ani, de-aici nu se muta, o sa semnaleze eretici pe blog si o sa tina seminarii de Daniel si Apocalipsă pentru tot restul vietii. Impactul lui si al adventismului in general tinde spre zero. Nu au nicio relevanta in presa romaneasca sau mondiala, in blogging sau in mass media. Nu formeaza curente de opinii; cel mult se lupta sa isi pastreze enclava intacta si nici asta nu reusesc, because internet. Asadar, ce e atat de monstruos in ambitia lor de a tine poruncile si de a astepta o viata viitoare? Nu face nici bine, nici rau la un nivel care sa conteze.

  Pe de alta parte, promotorii utopiilor sociale, istoricistii care cred ca sunt de partea buna a istoriei pot fi mult mai periculosi, the millions-of-people-dead kind of dangerous, fiindca orice utopie sociala implica inginerie sociala, crearea unui bine abstract si a unei idei de umanitate abstracta care in cele din urma ajunge dusmanul vietii.

  Referitor la Mircea asta, omul nu a oferit o singura idee care sa-i apartina, iti pune intrebari la care si el si spectatorii stiu deja raspunsul, in schimb se poarta ca si cum ar fi gazda care te face accesibil tinerilor adventisti.

 5. Ioan Sabau says:

  „De doua mii de ani crestinii se lupta cu porunca lui Iisus: “du-te, vinde tot ce ai şi dă săracilor”. Sfantul Francisc si “contele smintit in Hristos” (asta e Tolstoi) reprezinta din acest punct de vedere singurii crestini inafara celui care a fost rastignit. Restul sunt vorbe. Unul a creat un ordin milionar. Celalalt a fost gasit mort intr-o gara.
  Adevarul este ca Iisus a vrut sa spuna: “daca vrei ceva mult mult decat Binele alege utopia sociala mai degraba decat sfintirea”. Amin va spun voua ca Chelsea Manning intra in imparatie inaintea lui Florin Laiu.”

  E adevarat ca renuntarea la bunurile pamantesti a reprezentat de-a lungul istoriei un exercitiu pentru a accede la un nivel superior de constiinta. Dar un tipar mental este inlocuit de altul, cel putin la fel de periculos. Eroarea porneste de la gandul ca nu esti „suficient de bun”, dorindu-ti a fi „mai bun”. Aceasta nevoie de „mai bun” sau „mai mult (bun)” este ceea ce Hristos aduce subtil in discutie. Sistemul in care a evoluat gandirea noastra e atat de atasat de ideea de „mai mult” incat chiar si atunci cand lucrurile evolueaza in sens opus se fereste sa-l accepte pe „mai putin” – vezi sintagma „crestere negativa” folosita de specialistii in economie atunci cand descriu o scadere economica. Hristos zice „De ce iti doresti sa fi „mai bun”? Tu esti BUNATATEA, nu e nevoie sa faci nimic pentru a fi ceea ce de fapt esti, accepta ca Esti, si atunci nevoia de mai mult se dezintegreaza. Dar daca tot vrei sa faci ceva, pana unde esti dispus sa mergi? Care este limita sacrificiului pe care esti dispus sa-l faci, ca sa vad cat de mult iti doresti sa „intelegi” ca esti BUNATATEA?” S-ar putea intelege si :”desi te-ai nevoit sa pazesti toate poruncile, n-ai baut cupa amaraciunii pana la capat daca n-ai lasat tot. Si daca e sa lasi tot vino dupa Mine si vei fi Tot!” Hristos zice „lasa tot si vino dupa Mine ca sa vezi ce inseamna sa fi TOT”. Tolstoi si cei asemenea lui nu se sminteste pentru ca a ales „utopia sociala”, ci pentru ca nu reuseste sa transceada sinele iluzoriu, adica sa-l urmeze pana la capat pe Hristos; acesta migreaza de la complexul de inferioritate la cel de superioritate care este si el parte a aceleasi boli. Tolstoi, la fel ca multi din discipoli, n-a patruns miezul Invataturii, s-a multumit cu glazura: „Ei acum ca am renuntat la avere, sunt in mod obligat o persoana cu un nivel spiritual superior semenilor mei care n-au indraznit acest lucru. Sunt deci deosebit, sunt „alt (altul) fel de om. Prin urmare fericirea si „pacea care covarseste orice minte” vor fi „ale mele si voi avea parte de recunoastere””. Dar pacea si fericirea n-au devenit „ale lui”, pentru ca el nu le poate avea in posesie, nu poate poseda „ceea ce este”, si asta pentru ca ideea de posesiune se leaga de doua entitati diferite: posesorul si obiectul posesiei. Deci eroarea contelui porneste de la judecata superficiala a acestei parabole. El ar fi trebuit sa constientizeze „cine este” , lucru care s-ar fi intamplat daca l-ar fi urmat pana la capat pe Hristos, si atunci renuntarea la avere ar fi fost rodul transcenderii conditiei sale si trecerea intr-un nivel superior. Ideea ca poti lipi cu scoci marul in pom si sa pretinzi ca el a crescut acolo inseamna ca ai „ratat esentialul”. Asa ca atat Maning cat si Laiu sunt pe moment in afara Imparatiei. Drumul spre Imparatie nu trece pe aici, nu e in afara ci inauntru! Dar ce-ar fi daca parabola s-ar extinde si la alt fel de posesiuni? Vorbim aici de informatia acumulata prin”educatie” pe parcursul trecerii noastre prin lumea formei, cum ar fi de pilda tiparele mentale : „Dumnezeu nu exista”, „Eu sunt adventist, comunist, liber cugetator, creationist, evolutionist, progresist, reformist,……………………………………………..,” ceea ce inseamna evident ca ma identific cu principiile prin care se legitimeaza oricare „ism”
  Numai de Bine!

 6. ge2oana says:

  Also, si cu alte cuvinte, bitte, al´ garici, al´ cu mici si fanfara in PLOIESTI, also , ala mic si cu tupeu, face cap de lista la O”2 !!

 7. ge2oana says:

  Ehhh, zic si eu, de capu ´ meu, vai de mama lu´ vector&oxigen plus doi, cu asa invitati ( adica din „caru cu boi……” , citire… ) ca , adica , is prea multi an(A)gramati pe metru´ patrat !!

  Uiiii, vai de mama Lui ….. !

 8. imi aduc aminte Edi cand povesteai despre entuziasmul tau Franciscan sau tolstoian ( ca nu stiu cum e correct ) de dupa absolvirea seminarului ! povesteai tu cum cu prima solda ai cumparat haine si pantofi unuia de pe strada !
  Ma speriase idea ca Chelsea nu era Maning ci Clinton , aia cu nunta de 3 milioane de parai si penthouse de noua in Manhattan 🙂
  Mi-a placut impartirea poruncilor facuta de Richard Wurmbrand tinand cont de viata omului ! asta apropos de porunca si bine !

 9. beniamin51 says:

  Edi

  Când spui ca Chelsea M. Intra în împărăție înaintea lui Florin te referi la ordinea de intrare sau ca Florin nu intra aici,acum sau în viitor?

  Tu ești un om blind și smerit cu inima,Florin este ceva mai mindru spiritual ,nu se simte sărac cu duhul ,dar are și el săracia lui și este loc și pentru el în imparatie.

  În împărăție este loc undeva mai la margine și pentru cei ce cred în perfecțiunea ultimei generatii

  Chiar dacă nu vor ajunge niciodată desăvârșiți ,ei tot spera și se tot pregătesc pierzând astfel frumusetea vieții de astazi , îngrijorinduse mereu pentru ziua de maine..CREZINDca nu Sint pregătiți sa poată trai fără un mijlocitor în ziua marelui necaz ,necaz care este foarte curind ,dar nu vine asa cum se așteaptă ei.

  Adventistilor le place sa creadă doctrine ce ai dezamăgesc, trăind dezamăgiri ei vad în aceasta o mângâiere și ca Domnul ai iubește mai mult .
  Este un fel de masochism spiritual cu efecte majore în viata de toate zilele.
  ÎN cer vor fi dezamăgiți din nou când vor vedea ca la masa cu Avram ,Isacc și Iacob vor fi râsete și multa veselie.

 10. furtunadragos says:

  Nu pleacă nimeni nicăieri, ne întoarcem rapid de unde am venit, la râme și la viermi.
  Dacă nu ne place ideea brută și ne-am civilizat, credem că avem nevoie de un avocat să mijlocească, să vorbească într-o limbă despicată sofisticat cu un judecător care nu știe ce înseamnă să fi om.

 11. ge2oana says:

  Edi,

  Sa inteleg ca vrajeala, adica dialectica SDa, adica doctrina cea curata si adevarata, adica tot ce are Sda mai de pret, adica asta un foloseste la nimica !?

  Si ca, adica, binele ala facut cu bunatate si fara Justificare, fara un dement de Calvin ( ah, bun-simt secular , ce m-as face fara tine !?) care sa taie manuta unui inocent de 1,6 ani doar ca si-a „LOVIT !!!!!” tatal ( nu mai vorbim de un tata trimis la beci domnesc pt. ca nu i-a pus un nume…..biblic -futui !- lu´ ficior´su …..) adica asta e mai buna si domn´YHWH turba de manie si il doare mátele de atata furie si indignare !!

  Jegos YHWH, jegosi adoratori ai numitului ce se vrea pupat pe picioare si pe plisc !!

  Ca , adica , „……la piciorarele Tale, YHWH, ne prosternam si Tie iti aducem…….” ,sau nu !?

  Ba da, si din causa asta pute si se descompune SDa !!

 12. ge2oana says:

  Sunt absolut convinsa ca, daca postez aici documente cu valoare ISTORICA vs istoria AZS.ro, din alea pe care Modoran le-a fentat elegant si un numai, deci si also, absolut convinsa sunt ca, vor fi sterse din START !

  Edi, eu NU te demonizez, cu atat mai putin O2&compania o am la ficat, noooooo, nici vorba, ba dimpotriva , doar ca , in cinismul si depresia-mi adventista, NU mai cred ca SDA are remediu, e vandut de o dinastie de prosti, aka Wilson disnasty, plus o gramada de profitori si puincuristi, cuiva, de fapt, nimanui , pe ceea ce altii au facut pe degeaba si fara bani, adica ENORM de mult pt. biserica asta.

  Vorba unui bun amic, de altfel, copil mic , cum ca „…… eu un ma regasesc in biserica asta …..” , adica , „……nu ma reprezinta , eu NU sunt asa…..” , da , avea dreptate amicu´-mic cu pricina !

  Sunt convinsa cum ca, sambata ce vine , la instructori, aiurea si pe oriunde , codosdhii de pe la coltu´ O2 vor comenta ceea ce eu scriu aicea, ba inca vor da si cu „bobii” ca sa edentifice infractoarea.

  Dehhh, sa fie sanatosi si sa le dau prin generalul Gurinovici o sarutare sfanta pe care s-o dea mai departe ,cu onor, conducerii SDA in der ganze Welt !!

 13. Marcus Crassus says:

  ge2oana
  Pai ce mai cauti acolo daca nu te mai regasesti de nicio culoare? Ia o pauza, sa vezi ce bine o sa-ti prinda!

 14. xaomer says:

  ge2oana

  Sa amintiti de ce docomente aveti dvs …sa amenintati cu ele…sa fluturati dovada…imi aduce un pic aminte a Vadim cu servieta lui plina de divulgari…
  M-oti facut curios ….so please ma’am indulge me….
  Eventual dati un pic mai multe detalii referitor la aceste ”istorii”.

  Si poate clarificati (o data ptr totdeauna) si frustarile dvs vis-a-vis de SDA…Ca am impresia ca cei de pe O2 care va stiu va ignora, iar cei ca mine care nu va cunosc, nu va inteleg. Nu cunosc contrele pe care le aveti cu SDA insa din 2 comentarii scrise de dvs, 3 sunt cu binecuvantari la adresa lor (vi le numar si pe cele sterse :)) ). No offense da devine un pic…boring 😉

 15. ge2oana says:

  xaomer,

  Sigur ca e plictisitor, da´ tu ce treaba ai !?
  Esti si tu analist pe text si vrei sa ma provoci cu „i-auzi vorbe ” !?
  Nici tu( impreuna cu multi alti…..) nu erai nascut cand cu documéntele cu pricina , asa ca , stand-by, esti crud.
  Iar de frustarile mele,made sau un in SDA ,ori provocate de substante, baiatu´ xaomer, please, ma ocup eu.
  Also, in concluzie pt. tine , eu nu-mi aduc aminte sa te fi bagat in seama cu vreun mesaj, deci daca eu nu-ti dau apa la moara ta , tu ce treaba ai cu moara (b(v)aliza …..) mea , cu amicii sau necunoscutii mei amici de prin zona X-virtuala !?
  Pai , se poate asa ceva , parol !!??

  Draga Marcus Crasus,

  Stii ca NU te simpatizez mai deloc, also nu e nici o noutate cum ca , de cand incepusi sa pui si tu pe O2 snoave ca mai toata lumea, io mi te-am confundat cu George Clovnul vis a vis de emanciparea intelectuala si „mingi la fileu” pt. Edi.

  Ehhh, acuma si tu, cred ca poti intelege ca nu-s chiar super desteapta ( in timp ce da, sunt desteapta , adica stiu sa citesc !!) si ca mai confund autorii de snoave si cimilituri dupe atatea si atatea subiecte si evenimente pe O2 , nu !!??

  Desigur si fara indoiala ca este imbucurator cum ca proprietarii de la O2 te-au pus „cap limpede” cu mana libera la analizat ID-uri si continut de mesaje, pe bune , e bine !

  Asa ca , avand in vedere toate aceste lucruri, intrebarea ta cu ” ce mai cauti acolo……” e un ecou al aceleasi intrebari pe care amicul meu cu pricina ( de altfel, un general faimos si bengos pe O2….) si-o punea lui insusi (!?) iar eu , ca o naiva ce sunt , am reprodus-o stiind foarte bine care va fi reactia din umbra, din umbra O2, desigur .

  Edi , nene, eu ma adresez tie si-mi iau „cartonase” de la cei din tribuna cum ca …..asa si pe dincolo !
  Si-s trista si (des)amagita de atatia cerberi si baieti de treaba , ba chiar am nostalgii uitandu-ma pe comentarii din anii trecuti ,of-of-of, am uitat si imnul…..

 16. xaomer says:

  eu NU te demonizez….noooooo, nici vorba, ba dimpotriva , doar ca….
  e vandut de o dinastie … cuiva, de fapt, nimanui , pe ceea ce altii au facut pe degeaba si fara bani, adica ENORM de mult
  Sunt absolut convinsa ca….absolut convinsa…Sunt convinsa cum ca…
  Sigur ca e plictisitor…

  Duduie, crede-ma ca fara sa vreau, ce scrii observ si eu ca toata lumea, fiind de altfel pe un site public. Din nefericire nu am avut ocazia sa vad ceva, un punct de vedere, o opinie, o parere pertinenta la matale. Preferi sa te defulezi catarctic paici cu vocabular tourette de autobaza .
  Eu cred, asa in principiu, ca poti sa iti stingi conflictele si pe un site deversand in el amarul ce te roade da nu cred ca asta e siteul cu pricina. Da nah…

  Mi-ai spus ca te adresezi unui target restrans. Banuiesc ca stii sa folosesti un email…un chat privat…orice poftesti. Din moment insa ce esti exchibitionista (poate nu iti dai seama) si iti speli chilotii in public ajuta-ma te rog sa te inteleg: vrei pana la urma sa fii bagata in seama sau nu? Daca da, sunt indreptatit sa te ciufulesc cand vad ca elucubrezi…daca nu, dupa cum vad ca restul pe aici te ignora o sa ma alatur voios si eu acestora.

  Daca ai inteles ce zic, da un semn ceva :)). Abia astept sa te citesc. Eu insa nu am sa ma mai repet. 😉
  Te pup dulce duduie! 🙂

 17. ge2oana says:

  Da, xaomer,

  M-ai citit bine , e asa cum spui, mai ales aia cu chilotii , mai ales aia !
  Pai , ce-am sa fac , am sa-l rog pe Marcus sa ma lase doar cu postari ne-elucubrate, cu vocabular care sa nu fie de sofer , aaaa, si desigur ,DOAR dupa ce am sa-i prezint un certificat de buna purtare pshiatrica eliberat de Loma Linda (Dealu´ Frumos …) University.

  Si , in ce priveste pupatul, eu zic sa te abtii, is mai rea ca dracu´, daca vreau !
  Si NU cred ca vrei, xaomer, nicht war !?
  Ca doar nu esti mascul DOAR aici , pe O2, la adapostul admin-ului !

  Aaa, am uitat, esti si purtator de cuvant la „ca toata lumea…….restul pe aici….si eu acestora ….” !?

  I-auzi, lume, i-auzi vorbe !!M-ai incalzit la restul de neuroni ce-i mai am in dotare, ihahahaaaa, Dumneizau ,gingashu´ di dansu´ !!

 18. xaomer says:

  ge2oana

  Hai sa iti dau o bulina!

  Una, nu-ti strica imaginea si brandul cu baieti tupeisti si arivisti, aka , Mircea asta de langa tine .

  In sensul ca partial sunt deacord cu tine…dl Mircea fu slab tare in prezentarea aia. Edi ar putea fi nitzel mai selectiv in alegerea invitatilor. Dar e doar o opinie…

  Aaaa….ge2Oana stai ca imi amintesc acu….chestia asta fu in emisiunea trecuta a lu EC nu in editorialul asta…
  Iti iau bulina inapoi…tre sa schimbi caseta ge2Oana! 😉

  Chiar daca esti rea…eu tot te pup fatuco! Poate iti mai trece! 🙂

 19. ge2oana says:

  Ok, xaomer,

  Am priceput ce si cum cu bulina.
  Doar ca am scris pe O2 pt. ca imi era la indemana , tocmai ce vazusem SS si citisem si aiasta cu FL.
  D´aia, nu de alta, ca doar nu-s ….gramada ca sa nu fac diferenta intre branza si lumanari, ce dracu ´ !?

  Pai, bun-atunci, eu incerc sa nu mai fiu rea (greu lucru la moi, is croita genetic pe benzina de avión….), tu ramai cu bulina si pupatul.
  In felul asta ,daca vrei , mai putem vorbi doua-trei prostii acolo, adica io mai la subiect si cu SDA la reserva federala.
  Nah´ , nu-i obligatoriu, doar daca se poate.

  P.S.

  Cateodata , foarte rar si greu, mai am si pareri de rau, da´ de alea pe bune .
  In rest, is pe treaba mea, adica refuz sa fiu proasta.
  Gata, mi-a trecut……pana la urmatoarea.

 20. Marcus Crassus says:

  ge2oana

  Ca doar nu esti mascul DOAR aici , pe O2, la adapostul admin-ului !
  proprietarii de la O2 te-au pus „cap limpede”
  reactia din umbra, din umbra O2
  am sa-l rog pe Marcus sa ma lase doar cu postari ne-elucubrate

  Ai mai scris chestii de genul in trecut. Te apuci sa defulezi pe aici, spamezi, insulti participanti la discutie ca AI, FGL sau CD, apoi te ofensezi cand ti se modereaza comentariile. Unu la mana – nu sunt singurul care iti sterge comentarii. Doi – e penibil sa crezi ca asta ti se intampla fiindca e o conspiratie a masculilor impotriva unei damsel in distress; e si mai penibil sa strigi: „iata spiritul SDA, al pastorilor care arunca gunoiul sub pres, abuzeaza oile” si mai stiu eu ce.
  Daca nu ma agreezi ai observat totusi ca nu sunt simpatizantul sau aparatorul lui AI, FGL sau CD, nici nu mai am vreun atasament fata de biserica. Multi cititori mi-au spus in privat ca spamezi prea mult si ii impiedici sa urmareasca discutiile. Cu toate astea iti las comentariile in continuare atat cat se poate.

  de cand incepusi sa pui si tu pe O2 snoave

  De cand incepui, eu asta nascut azi noapte, reusii sa las in urma mizeriile, coruptia si ideologia organizatiei in care m-am pomenit si sa privesc mai departe. Dta. te complaci in continuare in mediul ala; iti tragi catharsis din el ca din parazitii; iti face placere sa-i abuzezi verbal fiindca si-o cer.

 21. ge2oana says:

  Nah, ca sa vezi , am scris un comment si s-a dus, pe spustii din eroare de tasta !

 22. ge2oana says:

  Is un pic luata de val , fara substante , da´ suparata oricum.

  Uff, ce comentariu am ratat !!

  Hmmmm, imi fac un remember.mind , cum ca , adica, ahhhhh, ce prostie am facut cu tasta !!

  Si , adica daca se poate, un mai da cu var ALB ceea ce e negru si jegos !

  Vrei sa tai , pai taie !

  Realitatea pe care EU am trait-o, tu NU ai cum s-o cunosti, ca, adica , parintii mei au fost prea naivi intru´ ale Domnului cai !!

  Hai , da cu ….bobii !!

 23. ge2oana says:

  Te dai mare scolit, faci referiri si comentarii docte ca si cum DOAR tu ai avut acces la bibiloteca, altii, kangi, is redusi la EGW si la Andrews.

  So, und also, fac cum crezi , tine-te aproape de ….PRIVAT, fa conexiuni, reflectii etice , paradigme teologice, fii un Einstein outsider SDA, fa-i praf pe tot si fii si tu , un Pascal care da ocol, critic , teologiei, stiintei, umanismului, si , la final ,fii si tu un geniu, ce dracu´ !!

  Vrei sa tai !?

  Taie !

 24. ge2oana says:

  Ahh, sfanta marijuana adventista vanduta , la prosti, pe sub mana si la pret de …..aur !

 25. ge2oana says:

  Edi,

  Daca un poti sa educi , macar dreseaza !

  Ahhh, si asta e insulta !?

  Ma refer la cerberi , la scoliti, la aia de stiu de unde incepe sa bata vantul !

 26. ge2oana says:

  Ehhhhh,
  Hai sa revenim , pe mai calm, la discutii despre …..privat.

  Te referi la ….sfanta tinerete legionara, adica ai´ de la Dunamys cu nostalgia lor !?

  Ahh, sau nu, ailalti, mai intelectuali cu duhul si cu diploma, aia care , vezi Doamne, stiu ce-i spam, Jungla fara George, aia mai analisti pe SDA dar cu sensibilitati de ….suburban !?

  Adica ,un alt@ceva.ro insa sensibili si educati !?

  La CE educatie sa ma gandesc , la aia cu gulere albe si cravata, cu domnu-i iubirea da´ in alta gama , adica tot de viitori profitori !?

  Hai, un diagnostic ceva, o ceva mai erudita afurisenie cu cel….adevar vesnic in discutie !?

  Deh, m-am intoxicat cu marijuana legala,cu ceea ce am consumat din frageda pruncie !

  Sa-mi fie de bine !!

 27. Marcus Crassus says:

  Te dai mare scolit, faci referiri si comentarii docte

  Asta e in capul dtale. Ma exprim asa cum pot si recunosc deschis ca nu reusesc sa scriu cursiv si foarte inteligibil, de-asta evit sa scriu articole. Era o vreme acum cativa ani in care scriam tot ce-mi trecea prin cap ca sa ‘dau marturie’, dar din fericire mi-a trecut.

  Realitatea pe care EU am trait-o, tu NU ai cum s-o cunosti

  Si nici n-ai de gand sa o spui nimanui, deci care e rostul? Tot nu mi-ai spus de ce continui sa mergi la biserica.

 28. Marcus Crassus says:

  Deci cand cineva intra pe un forum ca sa invete ceva, sa-si confrunte ideile cu ale altora inseamna ca e un snob pe care trebe sa-l injuri ca pe Mircea, dar cine intra numai ca sa faca venting, ala sa fie primit!

 29. ge2oana says:

  Cine a „marturisit ” ca merg !?
  Doar supozitii, desigur ,in propozitii.

  Uite, daca vrei , ca si o „vesnica marturie „, NU, nu merg la biserica , spre rusinea mea mea si spre bucuria multora, cum ca , adica , „….. pai de ce mai vii la biserica ….” .

  Ca si cum , la biserica vii ca sa fii de acord cu ea, cu biserica !

  Marcus,

  Cum as putea sa spun ceva ce PUTE a penal si odios !?
  Pai crezi ca , cumva , raposatul ala din discutie ( nu dau nume….) ar fi fericit sa stie ca stie toata lumea de ce si cum si cu cine si in ce fel a bagat-o pe dansa-n intre alea alea a femeilor loc (spurcat !!!!!), adica sub poale , cum ca , adica el erea unsul domnului !!??

  Bre´, este evident ca NU stii nimica despre ce si cum !

  Las-o asa !!

 30. ge2oana says:

  La femei , partea aia miroase urat (spurcat !!) cand si cand.
  Intreab-o pe ….Frosa, cand scapa supa pe poale, dehh, mai gresea si ea, era femeie !!

  Da´ nu de Frosa erea vorba , si nici de supa scapata pe poale, din lingura, nooooo, erea vorba de unsi in domnul cu puli sculate la fimei frumoase , de asta erea vorba , Marcus !!

 31. ge2oana says:

  Da´, noroc ca-s lut de oale si ulcele, adica NIMENI !!
  De unsi zic, de aia hraniti bine si cu ochii dupe fimei BUNE, in numele domnului !!

 32. ge2oana says:

  Vrei sa tai ce nu e ok SDA !?

  Pai, taie !!

  Fii si tu ok !!

 33. ge2oana says:

  Marcus,
  Hai sa probam.
  NU mai comentez nimic timp de 1 (una ) luna ,iar tu ignori tot ce (uhhhhh, pe bune….) am scris.
  E ok asa !?

  Dupa aia ,poti sa ma stergi din amintirea O2, cu onor la drapel !!

  Imi faci un epitaf cum ca …….nimeni ca ge2oana …….si bla si bla si bla.

  In felul asta nimeni si nimc din privat ,sau din online, nu mai terbuie sa MA sufere .

  Si, poate, iti dau si un e.mail encripted cu poze, date, documente,inscrisuri si alte alea asemenea lor.

  Ar fi ceva, nu !?

 34. Marcus Crassus says:

  Cine a “marturisit ” ca merg !?

  Asta intelesesem din comentariul cu „Sunt convinsa cum ca, sambata ce vine , la instructori”. Dedusesem ca si dta. urma sa fii prezenta acolo.

  Vrei sa tai ce nu e ok SDA !?

  Explica-mi de unde ai dedus ca eu le iau apararea oamenilor astora sau ca scuz ce au facut!!

  Cum as putea sa spun ceva ce PUTE a penal si odios !?

  Pai si daca insinuezi in continuu pe la offtopic fara sa dai date concrete e mai bine? Ce e asa socant, faptul ca au fost pastori abuzatori, sau faptul ca se intitulau unsii domnului? „Been that way since one monkey looked at the sun and told the other monkey, „He said for you to give me your fucking share.””
  Daca vrei sa demasti unsurosi, da-i bataie. Ce daca is raposati?!

 35. ge2oana says:

  Nu, Marcus,

  Zic doar ca stiu ce si cum se zice la SS, adica is „unsa” cu STIUT fara sa fiu acolo fizic .

  Hauuuu, ce-ar mai fi sa fiu si acolo, sa comentez , sa se uite (la fusta mea !!!!!!!!!!!) la mine cerberii SDA si sa incerce sa-mi zica ca ….domnu-i iubirea !!

  Ar fi , ori eu ,ori ei, mai ales ca stiu cine sunt, cum ma cheama si ce zeama de bors mananc.

  Ar fi un mic armaghedon cu echipaje de politie si poze dintr-o parte !
  Cu un alai pe care ei, cerberii, nu si-l doresc sub nici o forma.
  Si asta pt. ca is jegosi cu totii, nu zic mai mult !!

  Vrei date concrete !?
  Da´ poate …..opinia si SDA sa suporte datele astea !?
  Eu inteleg mai bine ca tine ca jocul tau de-a ” hai zi-i odata” e incitant si provocator pt. deliciul multimii, doar ca eu nu-s dobitoaca sau idioata.
  Si ,chiar daca stiu ce spun, am parinti pe care-i iubesc, asa rea si-a dracului cum sunt !!

  Si , Marcus, eu nu insinuez, nu blufez, nu vrajesc pe nimeni.
  Zic doar ca tata avut COAIE si i-a dat unui presedinte in gura direct si original de l-a luat salvarea, cat era ala, presedintele, cu paru ´ alb, ca si tata de altfel !!

  Oana nu uita !!

 36. furtunadragos says:

  Doar nu te astepti de la cineva ce a terminat teologia sa fie o leguma impotenta. Acolo nu se invata cum sa iti inhibi firescul, nu invata si nu antreneaza autocontrolul… Altii isi alimenteaza firescul, fanteziile, chiar si cu grase, urate sau batrane.
  De altfel nu toate femeile bisericoase sunt credincioase sau cu capu pe umeri, sunt si destule cățele. Așa sunt oamenii, altfel ar muri industria porno, ar da faliment sex shopurile, ar fi bisericile goale și poate că nici biblia nu ar fi fost scrisă, etc..

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: