Lumea fără Satana

16 Responses to Lumea fără Satana

 1. Intelegerea mea este urmatoarea. In iad suntem cu totii, fara exceptie. Insa Hristos se coboara la iadul nostru si il asuma, dandu-ne in schimb puterea, viata si dragostea Lui. Se coboara la iad ca sa ne scoata de acolo cu puterea dragostei lui, dar depinde de noi sa vrem sa iesim.
  Cu alte cuvinte, iubirea are aceasta capacitate de a schimba vietile intre ele. Hristos ia asupra sa intunericul si moartea fapturii, dar ii da in schimb viata, puterea si dragostea Lui. Nu discut acum daca moartea este urmarea pacatului sau o limitare a fapturii. Eu cred ca e ambele. Este o limitare consfintita de om prin pacat. Dar Iisus ia asupra lui iadul nostru si ne da in schimb viata Lui. Cred ca aceasta este esenta crestinismului.

 2. beniamin51 says:

  Edi

  Un lucru care îmi place la tine ,este metoda de a învață pe alți sa tragă ei concluziile fără ca tu sa .ți expui concluziile tale personale.
  Ideia ca Isus a venit și a promovat principiul solidarității intre oameni este sora germana cu __”proletari din toate tarile unitiva.

  Isus punea ca atunci când oamenii în dorința bună de a promova solidaritatea ,merg pana la capătul pământului cu acest mesaj, reușesc ca pana la urma sa facă din oameni fii ai ghehenei , iar ei însuși nu reușesc sa practice solidaritatea ,ci ajung sa dezbine omenirea și mai mult.

  Fără a lua genesa literal , totuși ideia este ca o lume în care ideia unui Dumnezeu implicat în viata oamenilor ,este o lume mai buna decât o lume care îl respinge pe Dumnezeu

  Drumul lui Cain, drumul tehnologiei și a căutării mereu de ceva mai bun , este o reminiscența ,un fel de chemare a străbunilor spre o lume ce fără Dumnezu este doar un miraj , o fata morgana.

  Un Cain reîntors cu fata spre Dumnezeu și renuntind la idolii pe care ia inventat ,ar putea trage o altfel de concluzie despre rostul vieții, dar te las pe tine sa ghicești care ar fi aceea concluzie.

  I really love your presentations. *

 3. alterego1968 says:

  ˝Dar Iisus ia asupra lui iadul nostru si ne da in schimb viata Lui. Cred ca aceasta este esenta crestinismului.˝

  Chiar asta spune Edi că nu e esența învățăturii lui Hristos!

 4. alterego1968 says:

  ˝Fără a lua genesa literal , totuși ideia este ca o lume în care ideia unui Dumnezeu implicat în viata oamenilor ,este o lume mai buna decât o lume care îl respinge pe Dumnezeu˝

  Chiar pe dos! O lume a credinței în dumnezeu, este o lume sortită pieirii, doar o lume din Dumnezei poate supraviețui!

 5. alterego1968 says:

  Când Petru a pornit pe apă, a făcut-o pentru că la chemarea lui Isus a răspuns Hristosul din el zicând: ˝stă în puterea Mea să merg pe apă˝, altminteri n-ar fi făcut primul pas. Pe drum, însă mintea îmbâcsită de ˝învățături sfinte˝ a lui Petru a început să se întrebe: ˝oare chiar pot Eu să merg pe apă?˝
  Așa se face că puțin credinciosul a început să cam ia apă pentru că a comis din nou păcatul originar, s-a îndoit de Sine.
  Esența învățăturii lui Isus este : ˝Îndrăzniți, EU am biruit lumea!˝
  Da´să îndrăznim ce? Să îndrăznim să credem că Noi putem merge pe apă, să îndrăznim să credem că lucruri mai mari decât asta stau în puterea Noastră, să credem că dacă am cere muntelui să se ridice și să se prăbușească în mare, ar face-o! Aceasta e singura credință de la care nu trebuie să cădem. Problema e că foarte puțini dintre noi ajungem vreodată să o avem!
  Iov a înțeles și ˝căzând de la credință˝, a transcens dincolo de sinele său iluzoriu, care în povestire e prezentat sub numele personajului Satana. El nu s-a desprins de Sinele său autentic, adică Viața, pentru că acest lucru era imposibil. O Împărăție nu se poate ridica împotriva ei însăși, de aceea personajul Dumnezeu din povestire, care este adevărata identitate a lui Iov este atât de convins că robul său Iov nu se va întoarce împotriva Sa. Prin suferință, Iov renunță la vechile sale credințe religioase, renunță la evanghelia prosperității, chiar la vechile sale credințe privitoare la bine și rău, pentru că le-a confruntat critic, cu sinceritate. Iov devine conștient că ceea ce credea el despre bine și rău se referă de fapt la ceea ce este legal sau ilegal, că mușcătura din fruct la îndepărtat de Esență, că binele este Unul Singur. Prietenii lui, îl ceartă pe viitorul ˝căzut de la credință˝, însă Dumnezeu nu e de acord cu ei. Calea corectă este calea lui Iov.
  Cât despre prezentarea lui Edi…e puțin socratică sau mă rog e chiar metoda lui Isus cu fariseii. Pornește de la premisele voastre și vă îndeamnă să judecați, să vedeți unde vă duce drumul.
  Știe că vă veți reduce la absurd! Speră că o parte din voi, măcar veți fi sinceri cu voi înșivă și în felul ăsta o să faceți ca Iov, adică ˝o să cădeți de la credință˝. Istoria lui Iov este istoria speranței, este istoria reîntoarcerii la Noi înșine, este istoria suferinței de pe cruce, care culminează cu momentul când vom ști că acum ˝s-a isprăvit˝.

 6. ge2oana says:

  Brrr, shhhh, uuuuiiii…..

 7. beniamin51 says:

  Alterego1968

  Trăieste ți viata în conformitate cu credință ta și vezi dacă vei fi satisfăcut.
  Succes!!!

  Edi spune multe lucruri bune , însă nu lua ca Biblie tot ce spune el în prezent.
  Edi nu mai crede multe idei pe care le avea în ultimii ani.

  De multe ori Edi este ca mine și ca tine în diferite circumstanțe, este un orb ce călăuzește pe alți orbi , și la urma toți vor cadea în groapa dezamăgirii.
  Este doar o chestiune de timp.

 8. Capu-Varzã says:

  Lumea fara Satana e groaznica, ca implica ca omul sa-si asume mai multe responsabilitati si sa-l priveasca pe D-zeu mai cu suspiciune.
  Trezirea din Matrix nu e pentru toti, noroc ca BAZS ofera rebotezare pentru personajele ca Cypher care regreta pilula rosie si vor sa se reintegreze in Matrix.

 9. Capu-Varzã says:

  @Carmen Stefan

  Asta a fost impresia mea cand am dat peste Oxigen2 prima data. Dar habarul se formeaza in timp :).

 10. beniamin51 says:

  Capu varza

  Legendele create în jurul noțiunii de DIAVOL Sint multiple și îmbracă forme diferite.
  Legendele inventate în jurul noțiunii de DUMNEZEU Sint mult mai fanteziste și mai multiple.

  Nu toți, dar multi oameni religioși când renunță la imaginea idoleasca a unui diavol -înger căzut din mai știu eu ce poziție de influenta și glorie cereasca , renunță și la posibilitatea existentei dumnezeului -idol pe care și l.au creat și căruia ei i s.au „închinat .

  Multi asa ziși atei militanți sau doar atei nedeclarati vin din aceasta lume a unei religii fanteziste ce pretind „sola scriptura” însă în realitate si.au construit fantezile religioase pe imaginația sau visele unor oameni bolnavi mental sau în cel mai bun caz escroci și foarte abili în manipulare psihologica a oamenilor naivi și creduli.

  A realiza ca diavolul din Biblie este doar o vorbire metaforica în încercarea de a descrie TOT CEEA CE ESTE UN IMPOTRIVITOR ,impotrivitor a oamenilor și impotrivitor a tuturor aspirațiilor bune ce se nasc în inima oamenilor care nu Sint atit de naivi sa creadă ca existenta lor este doar un accident în universul în care trăiesc. DA , pentru a realiza acest adevăr nu ai trebuie nimănui doctorate sau o mulțime de litere adăugate în fata numele lui,

  Arenunta la ideia existentei unui Diavol ,poate fi un lucru înțelept, sau poate fi un lucru devastator ,dar cu siguranță, a renunța la credinta ca exista o sursa ce a făcut posibila existenta a tot ceea ce vedem și descoperim, este nebunie curata îmbrăcată în haine de sărbătoare ,defilind sub steagul asa zisei emancipării a gândirii libere .dar necugetatoare .

  Dumnezeu s.a descoperit omenirii prin Isus ,și de atunci lumea s.a schimbat în bine iar cine nu vede acest adevăr îl sfătuiesc sa.și dea la oparte ochelarii fumurii ,însă mă îndoiesc că cei mai multi de pe acest site Sint capabili sa facă un astfel de salt evolutionar.

  Lucrurile cu neputință oamenilor ,toate Sint posibile celor ce se apropie cu credință de Creatorul și Dumnezeul care ne.a dat viata ,mișcarea și suflarea.

 11. beniamin51 says:

  cine are timp , sa asculte ce zice acest om . MERITA sa asculte.

 12. Edi, esti tare omule ! as fi vrut sa fiti „frecventabili” si tu si Polihronu, si Ianis, etc, si in trup nu numai in duh ! 😂 Castigul ar fi fost mult mai mare pentru toti…

 13. @Edi

  Faci ce faci si-ajungi tot la ideile lui Aurel… 🙂

  Apropo de bancuri: un „nebun” tragea o sfoara dupa el si doctoru’ il intreaba:
  – De ce tragi sfoara aia dupa tine?
  – Pai ce vrei sa fac? S-o imping?…

  Asa ca o folosi nebunu’ rationalitatea iar doctoru’ logica… da’ sfoara-i sfoara pentru amandoi… 🙂

  PS. Eu zic sa beti odata cafeaua aia…!

 14. leo,

  Poate ne adună duhul.

 15. Ai dreptate Beni, merită timpul. Ne arată unde ne duce paranoia profetică.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: