Castrat

8 Responses to Castrat

 1. Ianis says:

  O recomandare de carte pe tema din prezentare: MICHAEL PALMER: FREUD ŞI JUNG DESPRE RELIGIE

 2. Aici este o carte f. actuala pe care am citit-o in library. Din pacate nu pot oferi un link unde poate fi citita online. In mod straniu, Freud declara ca problema civilizatiei nu este Germania ci US. Nu sut in totul de acord cu el. Mi se pare ca instinctele primare ale americii ne-au oferit o cultura unica prin dinamismul ei, dar este clar ca pericolul sesizat de Freud este real.

 3. Poate ca taierea imprejur a fost mai degraba o operatie de fimoza, poate ca mai taziu i-a fost dat sensul de taiere imprejur.
  Parinti mei mi-au povestit ca atunci cand eram mic au fost nevoiti sa ma duca la un doctor pentru a ma opera de fimoza pentru ca facusem o infectie, poate ca si in cazul Seforei a fost nevoie sa’si opereze ea copilul pentru ca poate Moise se caca pe el de frica sa’i taie copilului putulica.

 4. ER,

  Sau poate episodul din Ex 4 este un vestigiu dintr-o epoca cand mamele isi castrau baietii pentru a-i proteja de gelozia patriarhului neanderthalian.

 5. Ianis says:

  „Circumciziunea este substitutul simbolic al castrării, o pedeapsă pe care tatăl primordial o aplica fiilor săi cu mult timp în urmă, pe când se afla în deplinătatea puterii; oricine accepta acest simbol arăta că era gata să se supună voinţei tatălui, deşi o făcea cu preţul unui sacrificiu dureros.” – Moise si Monoteismul

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: