Drumul spre Waco

8 Responses to Drumul spre Waco

 1. Personal am intalnit oameni, apropos de apocalipse, care jubilau la eventualitatea unui razboi nuclear in care americanii le-ar arata adversarilor cine sunt stapanii planetei. Ce ma intriga este ca acesti oameni par, la prima si chiar la a doua privire, oameni rezonabili, cumsecade si foarte asezati. Si ma gandesc ce poate face ura din om, ura indreptata indiferent impotriva cui, a rusilor, a chinezilor, a comunistilor, a pesedistilor etc. Dupa cum am intalnit aceiasi oameni care par rezonabili dar care se bucura sincer cand alti oameni, judecati pentru coruptie, intra la inchisoare. Sau cand corul Alexandrov a pierit intr-un accident de avion : „erau rusi nenorociti si mergeau sa cante cantece de propaganda”, asta a fost argumentul. De la o vreme ma sperie asemenea oameni. Fanatismul de care dau dovada nu difera cu nimic de fanatismul religios, chiar daca oamenii astia poarta masca de burghezi cumsecade si de oameni „de dreapta”. Nu sunt nici de dreapta, nici de stanga, sunt imorali.

 2. Ianis says:

  Dupa cum am intalnit aceiasi oameni care par rezonabili dar care se bucura sincer cand alti oameni, judecati pentru coruptie, intra la inchisoare

  AV, eu sunt unul dintre acesti fanatici imorali, care se bucura cand coruptii merg la inchisoare. Macar ca in Romania asta nu prea se mai intampla. Coruptii nostri si-au facut legi care sa ii protejeze.

 3. anonymous says:

  Daca nu ne mai ramane nici asta, atunci am ajuns in imparatia lui Dumnezeu, adica la extintie!

 4. AV,

  Cand am vazut caseta de la predica lui Koresh mi-am amintit de la un camp meeting independent la care am fost vorbitor undeva intre Oklahhoma, Texas, si Colorado. Era o zona de Cretacic cu urme de dinosaur si copaci fosilizati „de la potop”, un loc salbatic fara semnal de celular cum vazusem doar in filme. Atmosfera era foarte placuta, oamenii erau toti pro guns, pro life, republicani, dar extrem de prietenosi si onesti, cum am intalnit rar in viata. Voiau sa le povestesc despre catacombele din Romania si au fost dezamagiti cand le-am povestit despre coruptie si colaborationism. Au vrut sa chiar ma ia la o biserica de fermieri de unde gonisera trei pastori in patru ani, fara nci o prejudecata legata de accentul meu ciudat. Cred ca daca acceptam asi fi scos ceva din ei, pentru ca aveau stofa buna, dar familia mea e prea urbana pentru preerie.

  La Atlanta aveam o biserica vizitata regulat de Branch Davidians si faceam cu ei city ministry. Majoritatea negrii, mult mai activi intelectuali decat cei mainstream, dar foarte naivi. Un cuplu a intrata in puscarie pe viata ca si-au hranit bebelusul cu lapte de soia si a murit.

  Vreau sa spun ca se putea scoate ceva din david Koresh si davidienii lui daca ar exista putina educatie in gandire critica in biserica. Biserica i-a invatat pe oameni sa nu gandeasca si roadele se vad in fanatism.

  Eu nu ii condamn pe radicali. Sunt de multe ori mai nobili decat media populatiei. Aplic asta si la Karl Marx, Lenin, Trotsky, chiar si Ana Pauker. La fel ca Isus, simpatizez cu zelotii mai degraba decat fariseii. Imi place sa dialoghez cu astfel de oameni pentru ca cu cei mai multi crestini poti discuta numai despre bani, insa au nevoie de o caldare cu apa rece pe cap. Si da, e pacat de copii astia pe care ii vezi in caseta, cei 20 arsi de vii, si cei „salvati” de administratia Clinton.

 5. In revista Time dupa mascarul din Waco era poza unui copil cu o caca-cola in mana in autobuz, dedesubt legenda: „unul din copii salvati”. Vezi, parintii morti nu-i dadeau voie sa bea coca-cola. Salvare in stil american.

 6. Cred ca domnul Andrei Voiculescu atrage atentia asupra acelei satisfactii sufletesti pe care o ai atunci cand vezi ca pacatosului i s-a infundat, mai ales cand printre victimele lui esti si tu. Acest gen de satisfactie nu se vede la Isus. Dimpotriva. Chiar daca suferea din cauza pacatelor altora, El nu se bucura de caderea lor.

 7. Ianis says:

  S-a lansat serialul WACO, despre secta lui David Koresh. Primul episod este foarte promitator, distributia cu nume cunoscute.

 8. Da,Rodica si Daniel Negoita, este de finete observatia voastra. Acest gen de ,,sfintenie,, hidoasa din nefericire este o stare a majoritatii. E un sindrom, depasind de mult faza de simptom. In familia mea (?) exista asta, in multe biserici exista. Am un sentiment de tristete, neputinta si nedumerire dureroasa.

Lasă un răspuns:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: